Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Orbán és a német marhák: A Fidesz elnökének fontos szerep j
  2018-01-05 17:34:55, péntek
 
 
2018. január. 05. 12:35 2018. január. 05. 13:46 Itthon

Orbán és a német marhák: A Fidesz elnökének fontos szerep jut a bajor kampányban

szerző:
Gergely Márton


A magyar kormánysajtóban eufóriát váltott ki, hogy a bajor "állampárt", a CSU meghívta Orbán Viktort hagyományos év eleji tárgyalására. Ha az SDP-s Martin Schulzon múlna, fejmosást is kapna a magyar kormányfő. Orbánnak ugyan ettől nem kell tartania, de azt tudnia kell, hogy leginkább placebónak használják jelenlétét vendéglátói.

Az orrlyukunkon rögzített karikával akarnak körbevezetni minket egyesek a cirkusz porondján

- üzente meg a bajoroknak Martin Schulz, a Német Szociáldemokrata Párt elnöke a Bild napilap hasábjain. A hasonlat egyszerre vonatkozott a menekültválság terheit visszautasító, de az uniós pénzeket felmarkoló kelet-európai államok viszonyára a nyugati tagországokkal, valamint Orbán Viktor és Horst Seehofer, a CSU-párti bajor tarományi miniszterelnök viszonyára. A magyar kormányfő ugyanis épp ma vendégeskedik bajor kollégájánál.
Bukott vendéglátó

A CSU a napokban tartja szokásos "elvonulását". Van mit kibeszélni, a párt a tavalyi német parlamenti választások legnagyobb vesztese, és komoly belső földrengés rázza meg ezekben a hónapokban. Horst Seehofer pártja szeptemberben lényegesen többet bukott, mint Angela Merkel CDU-ja, és ezzel a bajorok rontották le a konzervatív pártszövetség országos eredményét. Azóta Seehofer engedni kényszerült párton belüli riválisával szemben, és kénytelen átadni a tartomány vezetését Markus Södernek. Pártelnöki posztja is felettébb ingatag.

A CSU a nehezen kikényszerített generációváltással még nem ért révbe. Idén tartományi választásokat tartanak, és a keresztényszociális pártban attól félnek: elbukják az abszolút többséget. Ilyen szégyen a legritkábban történik meg a bajor "állampárttal", de most a szélsőjobboldali konkurencia keseríti meg az életüket. A 22-es csapdája viszont az: miközben Bajoroszágban (még erősebb) jobbkanyarral vennék el a levegőt a konkurenciától, addig szövetségi szinten éppen tárgyalni kezdenek egy újabb nagykoalícióról a baloldallal.

A három főszereplő a berlini meccsben: Angela Merkel CDU-vezér, Martin Schulz szociáldemokrata pártelnök és Seehofer, aki a CSU vezetésébe még ragaszkodik, és talán berlini miniszteri poszttal vigasztalódhat.
Kárörvendő berliniek

Ilyen körülmények között gyűlt össze a CSU vezetése Seeon kolostorában, és csütörtökön két dolgot próbáltak egyszerre mondani:

egyrészt optimistán néznek a szociáldemokratákkal folytatott tárgyalások felé, másrészt a konzervatív polgárságnak forradalmat kell vívni a baloldali elitek ellen.

Az SPD pedig, hallva utóbbit, azt üzente Berlinből: ismerjük jól a házi használatra szánt bőrnadrágos üzeneteket, de az számít, amit a CSU majd a fővárosban tesz, és ott már sok ügyben jelezték együttműködésüket.

A német közszolgálat szerint Berlinből kevés együttérzéssel figyelik a müncheni mutatványokat. A CSU bármennyire szabadulna Angela Merkeltől, ki van szolgáltatva annak, hogy eredményeket mutasson fel mihamarabb. Márpedig ha az idő számít, akkor szövetségi szinten nincs alternatívája Merkelnek és egy nagykoalíciónak. A CSU együttműködésre van kényszerítve, és a többiek némi elégtétellel figyelik, ahogy ez Bajorországban problémaként jelentkezik a párt számára.
A bőrnadrágos Viktor

És itt jön képbe Orbán Viktor. Az ő villámlátogatása az, amit a mélykonzervatív közönségnek szán a CSU, miközben Martin Schulz alkancellári tisztjét fogja hamarosan garantálni. Seehofer úgy akar tenni, mint akinek Orbán a szövetségese, miközben Schulznak fogad négyéves hűségesküt.

Ezek után érthető, hogy Martin Schulz üzenetet küldött Münchenbe, hogy a CSU-t emlékeztesse pár dolgokat. Az SPD elnöke "elvárja", hogy Seehofer egyértelműen kijelölje a határokat Orbán számára - méghozzá az uniós menekültpolitika, valamint a sajtó- és véleményszabadság területén. Ezek nem azok a határok, amelyeket a magyar kormányfő kerítéssel szeret védeni.

Seehofer magyarázkodásra kényszerült az Orbán-látogatás előtt, mondván fontos, hogy fennmaradjon a párbeszéd. Schulz a Bild napilapon keresztül próbált muníciót adni erre a megbeszélésre. Emlékeztette Seehofert, hogy Orbán azt a menekültpolitikát torpedózza, amelyet a CDU-CSU pártszövetség képviselt Európában. A magyar kormány úgy tesz, mintha a menekültkérdés egy német probléma lenne, ezt vissza kell utasítani - mondta Schulz.

A német politika ilyenkor hagyományosan sörgőzös. Vízkeresztkor (németes háromkirályok napján) még a bázishoz szólnak a politikusok. Utána újra a konszenzuskeresés következik. Seehofer onnantól Schulz kezét fogja majd, nem Orbánét.


http://hvg.hu/itthon/20180105_Orban_es_a_nemet_marhak_A_Fidesz_elnokenek_fontos_s zerep_jut_a_bajor_kampanyban#utm_source=hvg_daily&utm_medium=email&utm_ca mpaign=newsletter2018_01_05&type-id=HvgDaily&user-id=572662BE&utm _content=normal


-----------------------------------------------------------------------


Megzakkant töpörtyű majd megint mond pár orbitális baromságot, hallgatóság zavartan lesüti a szemét, aztán igyekeznek gyorsan elfelejteni. Rontani már nem tud a róla és a szavazóiról kialakult képen.

lesz még 2/3-a az AfD-nek


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Határon túlról jöhet a Fidesz új kétharmada
  2018-01-05 17:07:59, péntek
 
 
Határon túlról jöhet a Fidesz új kétharmada

2018. jan 5. 14:42


Dübörög a szavazatmaximálási verseny: az ellenzék külsős mozgalommal mozgósít, a Momentum népszavazási kezdeményezéssel toboroz híveket, a Fidesz az apátiában bízik - no meg a határon túli magyarokban. Akik közül több mint félmilliónak postázott buzdító levelet Orbán Viktor a két ünnep között. A miniszterelnök nem véletlenül puncsol: Erdély, a Vajdaság és a Felvidék akár 2-3 mandátum sorsáról is dönthet - írja a Vasárnapi Hírek.

A cikk szerint egyre nagyobb az esélye, hogy a határon túli magyarok döntsenek a Fidesz - esetleges újabb kétharmados - győzelméről az áprilisi választáson. A határon túli magyarok körében a lap információi szerint minden korábbinál jobban pörgeti a Fidesz a választási részvételhez szükséges regisztrációt. (A magyarországi választókkal ellentétben nekik előre jelentkezniük kell, ugyanakkor aki ezt megteszi, az utána 10 évig a névjegyzékben marad akkor is, ha például időközben meghal. Erre pedig, hacsak nem jelentik be a hozzátartozók a változást, a hazai hatóságoknak nincs rálátása, így akár ezres nagyságrendben is szerepelnek halottak a külhoniak névjegyzékében).

Miközben tavaly nyáron havonta még csak mintegy 2 ezer új - vagy korábban nem regisztrált - külhoni állampolgár kérte a nyilvántartásba vételét, szeptemberben 3 ezren, októberben 3500-an, novemberben és decemberben pedig már 8-8 ezren kérelmezték ugyanezt. Vagyis kevesebb mint fél év alatt négyszeresére emelkedett a regisztrációt kérők száma. A Nemzeti Választási Iroda adatai szerint jelenleg több mint 315 ezer, magyarországi lakcímmel nem rendelkező állampolgár van a külhoniak névjegyzékében. Fél éve még úgy tűnt, hogy a regisztráltak száma áprilisra épphogy eléri majd a 320 ezret. Ehhez képest most sokan azt sem tartják kizártnak, hogy 350-400 ezer határon túli szavazat érkezik majd.

Markotay Csaba írása a Vasárnapi Hírek szombaton megjelenő számában olvasható.





http://nepszava.hu/cikk/1149554-hataron-tulrol-johet-a-fidesz-uj-ketharmada

--------------------------------------------------------------------------------- -----------------------


Szégyellje magát az aki nem itt él és mer szavazni.
Sőt köpjön fel és álljon alá.
Ezt a gecit csak úgy lehet legyőzni,ha minden tiszte4sséges magyar akinek tele van a töke ezekkel a szemetekkel elmegy szavazni és visz magával még egy embert!!!

http://p.coldline.hu/2018/01/05/2734252-20180105-4OQ4T6.jpg

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán Viktor el is lophatná a pénzt, de most levélben kéri
  2018-01-05 16:59:40, péntek
 
 

Orbán Viktor el is lophatná a pénzt, de most levélben kéri vissza!
2018.01.02. 20:02

- Halló! Wasserkopf úr?
- Igen, Wasserkopf Zalán vagyok. Ott ki beszél?
- Itt Kubatov Gábor.
- Oh, tiszteletem Kubatov út, miben segíthetek?
- Megkapta Orbán Viktor levelét?
- Én kérem, minden levelét megkapom, válaszolok is neki, erről igazolásom is van, mert a NER az én világom. Imádok konzultálni a mi isteni vezérünkkel.
- Ez derék dolog Wasserkopf úr. Én speciel arra levélre gondolok, amiben pénzt kér a Soros György elleni harcra.
- Azt is megkaptam.
- Akkor?
- Mi akkor?
- Mikor és mennyit utal?
- Nézze Kubatov úr, most éppen nem a legjobban állok anyagilag, tudja, karácsonyra megvettem a nagyobbik gyereknek a Lamborghinit , ő most volt 20 éves, a kisebbiknek már csak egy Audi A6-ra futotta, az asszonyt meg befizettem hathetes Acapulcora. Szóval jól kiköltekeztem, örülök, ha minden másnap tudunk homárt vacsorázni.
- Azt akarja mondani, hogy nincs pénze?
- Azt. Én eddig minden békemeneten részt vettem, ha a főnök a rádióban beszél, akkor is hangosan tapsolok, sőt templomba is járok.
- Hol is dolgozik maga?
- Én kérem a Nemzeti Lenyúlás Szervező Intézet elnök-vezérigazgatója vagyok.
- Mennyi a fizetése?
- Havi 12 millió, de ezt csak most emelték a jó munkám elismeréseképpen, 2017-ben még csak 11 millió volt.
- Na látja, abból utalhat.
- De hát értse meg Kubatov úr, kiköltekeztem, de tudja mit, vállalom, hogy 2022-re leérettségizek.
- Mit szólna ahhoz, ha az újságaink megírnák, hogy maga buzgalmában a házipénztárt is lenyúlta és hazavitte.
- Ugyan már Kubatov úr, arra én csak vigyáztam otthon. Különben is az nem volt több 150 millió forintnál!
- Wasserkopf úr! Tudjuk ám mi azt is, hogy maga hosszú ideig molesztálta Nemzeti Népi Együttes lányait, sőt a villamoson kisfiúkat fogdosott.
- Én? Kubatov úr! Ebben az évezredben nem is ültem villamoson!
- Az mindegy, ha minden újság ezt írja meg, magának annyi.
- Jó. Rendben van. Holnap utalok 10 ezer forintot.
- 10 ezret? Megőrült? Talán a mi vezérünk majd párezer forintról fog beszámolni az akció után. Azt hiszem, jót tenne magának egy ausztriai síelés. Holnap indulhat.
- Most jut eszembe, a svájci bankszámlámon még maradt némi pénz. 10 ezer eurót tudok nélkülözni.
- 20.
- Tessék?
- 20 ezer vagy síelünk.
- Kubatov úr, tekintse úgy, hogy már át is utaltam, ha haza hív, akkor mimagyarok megyünk.
- Köszönjük Wasserkopf úr. Köszönjük. Akkor maga kipipálva. Apropó, nem tudja véletlenül Asshole vezérigazgató úr telefonszámát, nincs meg a listámon.
- De tudom, ő is megy síelni?
- Még nem tudom, majd meglátjuk. Na, viszlát.

(Elnézést Karinthy Frigyes) Gábor Breyer

Orbán Viktor pénzt kunyizik a Soros György elleni harchoz.
Most akkor visszakéri a Bözsi utalványt?
Különben meg simán el is lophatná a szavazóktól, de így legalább van neve a dolognak. Ezt nevezik demokráciának a Fidesz uralta közéletben.
Mióta ez a politikai csőcselék betette a lábát a fülke forradalom nyitotta résbe, módszeresen hülyére vesz maga körül mindenkit. Még a saját szavazóit is, de azok ezt valamiért még élvezik is.
A Soros György elleni harc és a nem létező terv megállítása eddig is milliárdokat emésztett fel a költségvetésből értelmetlenül.
Ez az összeg azonban nem hiányzik ha Mészáros Lőrinc nyer egy újabb közbeszerzést, és Orbán Viktornak lesz ezért még egy borászata, balatoni kempingje, vasúti felújítása, meg szállodája, helikoptere.
De akkor sem hiányzik ez az összeg ha lovakat fürdetnek Kisvárdán wellnesben, ha erdélyi refomátusok kapnak egy rakat lóvét, horvát focinak van innen támogatása.
Viszont nagyon meg kell gondolni a Hospice ház támogatását, ami a milliárd huszad része.
Nem jut pénz a hazai szegények megsegítésére, mert a statisztika szerint nincsenek is. Ugyanis azt a kormány nem engedi mérni. A Blaha méri, és évről évre nagyobb a sor, és nehezebb a sors. Ebben az évben már Blaha sem lesz.
A Fideszes nagyurak ott a parlamentben nem költenek arra amit nem szeretnek látni, pedig ott van az orruk előtt, de inkább letagadják azt, behunyják a szemüket, de közben hangosan röhögnek.
Vergődj csóró, vergődj, annyit érsz, amennyire nem érdekelsz- kacarásznak egymást között.
Ezért dögöljön meg a magyar szegény, mert ebben a jobban teljesítő országban nem lehet róluk beszélni.
Pénzt azonban lehet kérni Soros György ellen, ahhoz van bőr az arcon. Arra semmi sem drága, abból készített nagy kék szar plakátból sosem elég.
Csak a szegényről ne beszéljen senki, a kórházakba ne kerüljön senki, a rokkant maradjon csendben.,a melós se rázza az öklét. Csend legyen, és csak Soros György legyen fontos mindenhol.






http://banditapolitika.blog.hu/2018/01/02/orban_viktor_el_is_lophatna_a_penzt_de_ most_levelben_keri_vissza



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Foci mindenek felett: már 20 milliárdot költöttek Orbánék a
  2018-01-05 16:56:10, péntek
 
  Foci mindenek felett: már 20 milliárdot költöttek Orbánék a határon túl

2018. január 5. péntek 05:26:59


Nemcsak határokon belül, hanem azon kívül is fontos a kormány számára a labdarúgás. Ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy rengeteg pénzt elköltöttek már erre a célra.

Egy szerdai sajtótájékoztató után közel féléves titokról hullt le a lepel. A DVTK észak-magyarországi és felvidéki sportfejlesztési programjára még tavaly július végén adott a kormány közel 10 milliárd forintot. Ebből a pénzből - mint azt akkor az EMMI kérdésünkre elárulta - 1,5 milliárd forint a felvidéki labdarúgó akadémia létrehozását szolgálja. Az új létesítmény helyszíne azonban eddig titok volt, azt a DVTK első embere, Sántha Gergely árulta el a boon.hu-nak.
"A felvidéki labdarúgó-akadémia helyszíne Rimaszombat lesz. A Szlovákia területén található városban akadémiai épület- és edzőpálya-beruházások valósulnak meg 1,5 milliárd forint értékben. Itt még a támogatói szerződés megkötése hátravan, és mivel határon túli beruházásról van szó, nem lehet közvetlenül az Emberi Erőforrások Minisztériumával szerződni, szükség van a szakági sportszövetség közbeiktatására, ami azt jelenti, hogy a projekt finanszírozásához szükséges anyagiakat a Magyar Labdarúgó Szövetségtől fogjuk megkapni."

Rimaszombat sorban már a 9 olyan határon túli település lesz, ahol a magyar költségvetésből jelentősebb összegek csorognak le akadémiai fejlesztésekre. Határon túli focisták kinevelésére már 2016-ban is milliárdok mentek el.

Ekkor 1 milliárdot kapott

a Munkácsi Labdarúgó Akadémia,
a Csíkszereda Sport Akadémia,
a Sepsiszentgyörgy Sport Akadémia,
az Eszék Sport Akadémia (mely Mészáros Lőrinc tulajdonában van),
és a Dunaszerdahely Sport Akadémia,
3 milliárd forint pedig a Délvidék Sport Akadémiára ment el.

2017-ben javarészt az év végi osztogatás során

a rimaszombati akadémia 1,5 milliárdot,
a komáromi stadionra 1,8 milliárdot,
a székelyföldi labdarúgó akadémiának pedig 240 milliót,
év végén pedig egymilliárdot irányozak elő Mészáros Lőrinc eszéki akadémiájára,
Dunaszerdahelynek 1,1 milliárdot,
Révkormáromnek 140 milliót,
Lendvának 1,3 milliárdot,
Topolyának 1,5 milliárdot,
Munkácsnak 1,65 milliárdot,
Csíkszeredának 500 milliót,
Sepsiszentgyörgynek pedig 1 milliárdot adtak Orbánék.

Két év leforgása alatt a határon túli fociba a kormány 19,73 milliárd forintot öntött.

(Forrás: RTL Klub)

Néhány akadémia azonban nemcsak általánosságban a sport stratégiai jellege miatt fontos a kormánynak, hanem feltételezhetően erős lobbitevékenység is állhat a milliárdok mögött.

A munkácsi fociakadémia például a fejlesztési miniszter, Seszták Miklós számára bírhat különös jelentőséggel. Itt ugyanis a kisvárdai fociakadémia egyik "telephelyét" fogják a magyar állam segítségével létrehozni.

Eszék ugye Mészáros Lőrinc "felségterülete", és hozzá közelállónak tartják a csíkszeredai akadémiát is. A helyi klub egyrészt partnere a felcsúti csapatnak, másrészt Mészáros gyakran támogatja, aminek köszönhetően díszpolgárrá is avatták.

Miért kell pénzt tolni a határon túli fociba?

Az EMMI korábbi megkeresésünkre adott válasza szerint

"A határon túli magyarok sportolási igényeinek minél teljesebb körű, a mai kor követelményeinek megfelelő kiszolgálása érdekében támogassuk új sportlétesítmények építését, a meglévők felújítását, korszerűsítését, továbbá, hogy ezzel elősegítsük a tehetséges határon túli fiatalok sport iránti elköteleződését, a lakosság számára pedig az egészséges, mozgásban gazdag életmód kialakításának lehetőségét".

Hozzátették, "a többségében magyar lakta területekre történő határon átnyúló kiterjesztésével létrejöhet egy nemzetközi, ugyanakkor a hazai utánpótlás-nevelési rendszer sportszakmai pillérein alapuló együttműködés, amely közép-hosszú távon a hazai utánpótlásbázis növelését segíti elő perspektívát adva az akadémistáknak a magyarországi egyesületek irányába történő továbblépésre és szakmai fejlődésre."

Székely Sarolta
mfor.hu


http://www.mfor.hu/cikkek/138111.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
GYŰJTÉS SZEMMŰTÉTRE Esmeraldának,
  2018-01-05 16:46:06, péntek
 
  2018. január 4., csütörtök

GYŰJTÉS SZEMMŰTÉTRE

Esmeraldának, de lett is olyan a látása a népszerű sorozat-hősnőnek, hogy a sas leszáll az ablakára a receptért!
Orbán pofátlansága olyan szép, hogy az ember el is felejt dühöngeni rajta, hiszen amikor Mészáros Lőrincnek hívják, akkor az ország leggazdagabb magánszemélyei közé tartozik, amikor meg miniszterelnöknek, akkor úgy bánik az ország - a te, az én meg a Tót Ottó - pénzével, mint egy középkori uralkodó a kincstárával.
Szerintem ott is tartja a gatyája zsebében, és gyönyörködve morzsolgatja szotyolázás közben - mikor mi akad a kezébe, hol egy mogyoró, hol egy erőmű...
Szeretett Vezérünk ugyanis pénzt kér a választóktól nemes céljai támogatására, merthogy ami rendelkezésére áll, az kevés az előtte tornyosuló gigászi feladathoz - üres a kincstár, jól tudja.
És onnan tudja jól, hogy ő volt az, aki kilopta belőle a lóvét, a maradékból meg stadionokat építget, merthogy ez a hobbija, meg a zsebhoki.


Nem az a fájdalmas ebben, hogy ez már valóban az elszemtelenedés csúcsa, hanem az, ahogy erre magyarember reagál a Nyugati Pályaudvar előtt.
A sok kilógó seggű szegényember mellébeszél, meg azt mondja, hogy ha lenne pénze, támogatná a kormányt az előtte álló harcokban anyagilag, így csak minden másban - ahelyett, hogy elküldené a francba azt, aki az ország legnagyobb tolvaja, aki emellett legfeljebb beteg elméje rémeivel folytat kilátástalan harcot - igaz, azt legalább állandóan.
Gyermekkorunkban is kellett egy ismeretlen és megfoghatatlan fogalom, amitől retteghettünk, akkor ezt - családi tradíciótól függően - hol Mumusnak, hol Bumbusnak hívták, és a neve említésére is rettegve bújt a kisgyerek a dunyha alá.
Igaz, akkor mi négyévesek voltunk, mostanra meg a társadalmat sikerült elmeállapotát tekintve egy négyéves szintjére zülleszteni, mondván jön a Migráncs, mars a dunyha alá - de előtte perkáld le a dunyhahasználati díjat.
Siralmas.
A nép libasültet akar enni, miközben kulcsot ad a rókának a libaólhoz.


Orbán egyébként azért nyer, mert ő ismeri legjobban a nép lelkét, a többi politikus el sem tudja képzelni, hogy valaki egy ilyen pofátlanságot jó ötletnek tartson, merthogy annyira abszurd ez az egész.
Ionesco és Örkény teremtményei a távoli kanyarban sincsenek a királynak és az ő másik énjének, Lőrinc kötélbarátnak dicső tetteihez képest.
De ez az ország maga Abszurdisztán, itt a vállalkozó a pénzét ajánlgatja - természetesen csak méltányos összeget, és azt hiszi, hogy a méltányosság mértékét majd ő állapíthatja meg.
Első alkalommal meglehet, de az sem kizárt, hogy eszébe jut majd Rákosi Békekölcsön nevű fosztogatása, és alkotó módon kezd viszonyulni a történelemhez.
A vállalkozó megtekinthető a video utolsó szereplőjeként, az embernek óhatatlanul eszébe jut a tartalom és forma egységének marxi tana...
Teszi ezt akkor, mikor az év azzal indult, hogy az uralkodó és vazallusai jó munkájuk elismeréseként megnyerhettek néhány párszáz milliárdos közbeszerzést és nekiláthattak a Paks II. címen folyósított orosz kölcsön elköltéséhez - hogy mire, az meg nem tartozik rád, ne kotorássz te a nemzet nagyjainak zsebében!
Kossuthtól sem szoktuk megkérdezni, mire költötte az árvák pénzét, se, azt, hogy hova tette az általa megvédett államkincstárat, mint ahogy Kun Bélától sem.


Szépek ezek a választási évek, ilyenkor lehet tanulmámyozni a maga teljes szépségében azt, hogy minden népnek olyan elitje van, amilyet érdemel.
Megkaptuk, habár én azt hiszem, hogy lesznek ezek még pofátlanabbak is - igaz, azt is meg fogjuk érdemelni...

http://www.pupublogja.hu/2018/01/gyujtes-szemmutetre.html

--------------------------------------------------------------------------------- -------------------------------



Fejlődéstörténetünk a "nem mi nyerjük a legtöbbet"-től a "fizessetek is a seggnyalásért"-ig.
Hát nem "ügyes" ez a hatalommániás lókupec? Ezen pofátlan akciójával egyrészt fokozza a birkanyáj harci készültségét, másrészt alibit teremt a tiltott pártfinanszírozásuknak. Mert, hogy a kampányukhoz szánt összeget már tuti lenyúlták a közösből.
Ez az ország nem tanul semmiből, ez a nép nem ismeri saját történelmét. Genetikailag bele van kódolva az alattvalósság.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bocsánatot kért és felhagy az írással a hazudozó kormánypárt
  2018-01-05 16:34:39, péntek
 
  2018. 01. 05. 14:49


Bocsánatot kért és felhagy az írással a hazudozó kormánypárti blogger

Napok alatt kivégezte a sajtó Varga-Bíró Tamást, az újfideszes szellemi holdudvar egyik új megmondóemberét, aki igencsak kacskaringós és sikamlós utakon bebarangolt karrierjét végül a gödörbe csúszva végezte be.

Varga-Bíró Tamás hosszú évekig ismert figurája volt a nemzeti radikális tábornak, vagy legalábbis nagyon szeretett volna minél inkább gyökeret verni benne, és meghatározó véleményformálójává válni. Amikor ez nem sikerült neki, egy rövidebb kitérő erejéig külön utakon, máshol remélte karrierje új hajnalát (egy ideig az azóta megszűnt Magyar Hajnallal szimpatizált), de ez sem bizonyult tartós pályának, majd egy képzeletbeli delete-t nyomva múltjára, a kormányoldal új szellemi holdudvarához igazolt, hogy annak propagandagyárát szolgálhassa.

Itt aztán vélhetően elért mindent, amit korábban szeretett volna, hiszen bőven adódott rá lehetősége, hogy a ráirányuló figyelemben fürödhessen. A PestiSrácok és a Polgár Portál egyik véleményvezérévé avanzsált, a Magyar Időkben jelentek meg publikációi, és az Echo Tévé Keménymag című műsorának állandó szereplőjévé vált, az újfideszes értelmiség hasonszőrű szellemi óriásaival: Megadja Gáborral, Jeszenszky ,,DJ Jeszy" Zsolttal és Apáti Bencével. Velük együtt mondhatta el/ki a politika ,,nagy igazságait", megtámogatva az Orbán-kormány sajátos intellektusú alapjait.

De homokszem csúszott a gépezetbe. A 444.hu robbantotta a bombát, és kiderült, hogy amit az ember a képzeletében törölni próbál, azt az interneten nem sikerül. Varga-Bíró Tamás múltjának kényelmetlen adalékai ugyanis nagy koncentrátumban lettek az asztalra csapva, amelyek még a fideszes véleményformálók gyomrát is megfeküdték. Előkerültek Varga-Bíró régi dalszerzeményei, amelyekben felsejlett egykori gondolatvilága, többek között az is, hogy régebben nem volt rest lezsidózni mostani kenyéradóit sem. Varga-Bíró még próbált szépíteni a dolgokon, és előadta 2018 eddigi leghiteltelenebb bűnbánását (Előszőr és utoljára címmel), amelynek jó néhány hazugságát a Kuruc.info portálnak kellett a szemére olvasnia. Ez volt a kegyelemdöfés.

Varga-Bíró Tamás búcsúlevelét (ezúttal tényleg utoljára) a PestiSrácok közölte le először, megírta:

bocsánatot kér, elismeri hazugságait, és arra az elhatározásra jutott, hogy határozatlan ideig felhagy az írással, és csak a dalszerzésnek szenteli idejét.

Ez elég egyértelműen azt jelenti, hogy Varga-Bíró fordulatos karrierje véget ért az újfideszes hullám szellemi holdudvarában. Némi érdekesség, hogy ennek a körnek a peremén egy másik szélkakasnak tartott személy, Borbély Zsolt Attila, a Jobbik egykori nemzetpolitikai kabinetjének volt vezetője, két nappal ezelőtt még határozottan kiállt Varga-Bíró Tamás mellett, a Facebook-odalán ,,korrekt és tényszerű" válasznak nevezte a szárnyaszegetté vált dalszerző azon bűnbánását, amelynek hazugságai mostanra, végérvényesen lelepleződtek.

Hogy Borbély Zsolt Attila ebből levonta-e a tanulságot, kétséges, pedig ez a történet arról szól, hogy néha nem árt tükörbe nézni, akkor is, ha az ember szeretne örökre elfordulni a saját képmásától.


https://alfahir.hu/2018/01/05/varga_biro_tamas_fidesz_pestisracokhu_hazugsag_sajt o_444hu_borbely_zsolt_attila
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A korrupció ellen tiltakoztak Végegyházán, fideszes képvisel
  2018-01-05 16:30:14, péntek
 
 


2018. 01. 05. 09:45

A korrupció ellen tiltakoztak Végegyházán, fideszes képviselő felesége rontott a tüntetőkre

Békés demonstrációra hívta Végegyháza lakosait Vajda Norbert jobbikos polgármester csütörtök este, miután egy kihelyezett önkormányzati ülésen nem jelentek meg a testület tagjai. A sajtóban megjelent hírek szerint a demonstráción lökdösődés alakult ki, ,,feltüzelt, felajzott, jobbikos háttértömeg" rugdosta az üléstől távol maradó képviselők házának kerítését. Az Alfahír helyi forrásai szerint azonban a rendőrség biztosította a spontán demonstrációt, és valójában a korrupcióval gyanúba hozott egyik képviselő és családtagjai támadtak a helyi lakosokra.

Vajda Norbert polgármester szerint a képviselők azért nem mertek megjelenni a helyi művelődési házba összehívott ülésen, mert

az utóbbi időben több korrupciógyanús esetre is fényt derített, a lakosság pedig válaszokat akar kapni tőlük a felmerült kérdésekre.

A lakosság válaszokat szeretne, de a korrupció gyanújába került képviselők nem mentek el a nyílt ülésre - Fotó: Facebook

Cséfán János (Fidesz-KDNP) képviselő lökdösődésről és fenyegetőzésről számolt be az MTI-nek, de az Alfahír helyi forrásai azt állítják, videófelvételekkel fogják bizonyítani, hogy

valójában a tüntetőket érte támadás.


https://youtu.be/V0DVJ1Z_Fxk

A jobbikos polgármester erről az MTI-t is tájékoztatta, elmondta: az egyik képviselő feleségével egy tüntető összevitatkozott, Cséfán János házánál viszont a képviselő felesége rontott a demonstrálókra, és kezdett lökdösődni, egy tüntetőt az asszony a karján meg is ütött. Személyi sérülés nem történt, estére mindenki hazatért az otthonába - tette hozzá.

A végegyháziak békésen demonstráltak a korrupció ellen, valójában őket érte támadás - Fotó: Facebook
A rendőrség vizsgálja az eseményeket

Vargáné Szombati Andrea, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-nek elmondta, két bejelentést kaptak csütörtök kora este Végegyházáról, a rendőrök a helyszínen meghallgatták a bejelentőket. A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság vizsgálja, hogy történt-e bűncselekmény vagy szabálysértés.

Vajda Norbert hangsúlyozta, korrupciós ügyek miatt mérgesedett el a helyzet közte és a képviselő-testület között. A művelődési házban mintegy 200-300 lakos vett részt a nyílt ülésen, amely a képviselők jelenlétének hiányában eredménytelenül zárult. Ezután hívta békés demonstrációra a résztvevőket. Elismerte, hogy elmentek az alpolgármester és a két képviselő házához, ahol a demonstrálók a testület lemondását követelték.

December közepén a képviselők 12 fővel szerették volna csökkenteni a közmunkások számát a tavalyi 32-höz képest, ami elfogadhatatlan - mondta, hozzátéve: ezt akarta csütörtökön nyilvános ülésen újratárgyalni.

Szerdán a településvezető a Facebook-oldalán hosszú bejegyzésben számolt be a végegyházi történések hátteréről. Vajda Norbert azt írta: amennyiben a képviselők nem térnek jobb belátásra, azon lesz, hogy a képviselőtestület oszlassa fel magát és legyen kiírva egy új választás.

,,Arra számítottam, hogy észérvekkel és építőszándékkal, jobb irányba tudom vinni a települést, ami részben sikerült is. De, mivel a képviselő testület szembesült azzal, hogy az én személyem nem tűri el a közpénzek kijátszását, ezért bosszúból anyagi csődhelyzetbe akarják vinni Végegyházát és megakadályozni a további fejlődésének a lehetőségét. Az elmúlt pár hónapban az én előterjesztéseimmel szemben, rendszeresen olyan határozatokat hoztak, amely egyértelművé tette számomra, hogy csak egy cél vezérli őket, hogy mindent tönkre tegyenek és ezt majd később az én nyakamba varrják"

- írta a közösségi oldalán Vajda Norbert.

A jobbikos polgármester hétfőre hívott össze egy újabb nyilvános testületi ülést.

https://alfahir.hu/2018/01/05/tuntetes_korrupcio_vegegyhaza_jobbik_vajda_norbert_ csefan_janos
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Százmilliós támogatást kapott a Kósa család sertéstelepe - e
  2018-01-05 16:24:13, péntek
 
  Százmilliós támogatást kapott a Kósa család sertéstelepe - ez a kolosszális disznóság

2018. január 05. 07:37
Hunhír.info

Pont jókor vette át a Kósa Lajos tárca nélküli miniszter 82 éves édesanyjának érdekeltségébe tartozó cég a korábban a politikus rokonaihoz tartozó sertéstelepet: a vállalkozás éppen időben el tudott indulni egy állami pályázaton, amin végül 123 millió forintos vissza nem térítendő támogatást nyert - írja a Népszava.


A politikus édesanyja, a nyugdíjazása előtt védőnőként, majd bölcsődei vezetőként dolgozó Kósa Lajosné Bacskó Katalin 2015 nyarán vásárolta be magát a sertéstenyésztéssel foglalkozó Méker Kft.-be. A Méker elődjének tekinthető, és a Kósáékkal rokon Szilágyi család érdekeltségébe tartozó Szalka-Pig Kft. ekkor felszámolás alatt állt. Kósáné tulajdonszerzése után azonban a Mékerbe friss pénz érkezett, és úgy vette át a több százmilliós értékű mátészalkai sertéstelepet a Szalka-Pigtől, hogy az ki tudott egyezni a hitelezőivel.

A felerészt Kósa édesanyja, egy-egy negyedrészben pedig Szilágyi Gábor és Szilágyi Balázs tulajdonába tartozó Méker azóta sikeressé vált: 2016-ban például harmincmilliós tiszta profitot ért el. A cég gyarapodásához nagyban hozzájárult, hogy 123 millió forintot nyert egy sertéstartó telepek korszerűsítését támogató pályázaton, amihez a finanszírozást az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap és a magyar állam biztosította.

A megítélt összeg az ötvenedik legnagyobb, amit ezen a címen fizetnek ki a 141 nyertesnek. A beruházás teljes összege 251 millió forint, ami azt jelenti, hogy a lehetséges maximum ötven százalékos vissza nem térítendő támogatást különösen jó aránnyal használták ki.

A sertéstelephez tartozó egyik ingatlan tulajdoni lapjának tanúsága szerint a Méker tulajdonszerzését csak 2016 februárjában sikerült átvezetni, a pályázatot pedig alig pár hónap múlva felfüggesztették, mert túl sokan jelentkeztek. Döntést csak ősszel hirdettek: végül 331 pályázatból mindössze 141 nyert.


http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=110780
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Családi háza van? Jöhet a behajtó
  2018-01-05 16:18:38, péntek
 
 
A Kukaholding létrehozásával nem a hulladék szállítást akarták javítani (ez úgy sikerült, hogy többé-kevésbé tönkre is tették), hanem a befolyó ellenértéket meglopni, és a maradékot visszaosztani a munkát ténylegesen végző cégeknek, pofára.
Sajnos ez nem elégséges a fejlesztéshez, de még a szintentartásra és az üzemeltetésre sem.
Tehát - nem törődve a szolgáltatást igénybevevő lakosság érdekével -, az egész átalakítás a fidesz közeliek zsíros állásokhoz juttatására szolgál.
Vagyis, a szokott fideszes lenyúlás!
Qrvaország qrva törvényekkel, amit megérdemel a hülye magyar polgár.


--------------------------------------------------------------------------------- ----------------------


Családi háza van? Jöhet a behajtó


Követeléskezelők bevonásával elkezdi behajtani kinnlévőségeit a nemzeti hulladékgazdálkodási vállalat, ám az egyik önkormányzati szövetség vezetője szerint a cég csak újabb módszerrel fenyegeti ügyfeleit.


Komócsin Sándor, 2018. január 5. péntek, 08:51



Elkezdi behajtani az eddig be nem fizetett csekkeket az a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt., gúnynevén a kukaholding - adta hírül a Magyar Nemzet. Ez a vállalat nem a szemét elhordásával foglalkozik, hanem az azzal kapcsolatos díjak beszedésével.
Egymilliárd forintot kap az állami hulladékgazdálkodó cég

A zrt. 7,6 milliárd forint értékű követelést adott át a Díjbeszedő Holding Zrt. vezette konzorciumnak, amelyben egy eddig ismeretlen kelet-magyarországi behajtó is helyet kapott. Ez a cég, a Pepp and Cars Kft. egy éve még élelmiszer-nagykereskedelemmel foglalkozott és több adóhatósági ügye is volt, amelyeket megszüntettek.

Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke úgy véli, hogy a követeléskezelők bevonása csak újabb fenyegetés a kukaholding ügyfeleivel szemben. A hulladékgazdálkodási vállalat ugyanis rövid fennállásának története alatt nem volt feladata magaslatán: pontatlanul, késve számlázott és előfordult, hogy előbb küldte fizetési felszólítást, mint a csekket, amelyen az ügyfélnek fizetnie kellett volna.

A napilap arról is tudósít, hogy a NAV-nak körülbelül 55 ezer követelést fognak átadni, ami azzal járhat, hogy aki nem fizette be a szemétszállítási díjat, annak akár a fizetéséből is levonhatják az összeget.





https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/csaladi_haza_van_johet_a_behajto.654259.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Miniszterelnök-jelöltek
  2018-01-05 16:12:53, péntek
 
  Dátum:
2018/01/05

Miniszterelnök-jelöltek

Valószínűleg három hónap múlva kerül sor a legutóbbi rendszerváltozás (2010 - NER) óta a második “választásra". A macskaköröm annak szól, hogy a rezsim létrehozói és működtetői ezt inkább csak parasztvakításnak, formalitásnak tekintik. Szükséges kelléknek, hogy eljátsszák, mintha Magyarországon demokrácia és jogállam lenne.

A csak egy párt (az állampárt) által elfogadott választási szabályoknak köszönhetően elvileg csak egy másik, a Fideszhez hasonlóan gigantikus pénzzel kitömött, hasonlóan centralizált vezetésű rivális párt tudna elvileg békés úton (azaz szavazással) véget vetni a “nemzeti együttműködés rendszerének". Hozzáteszem, egy ilyen “balesetet" követően még mindig ott volnának a 9-évtől életfogytiglanig bebetonozott fideszes pártkatonák a különféle intézmények élén, akik aztán szorgosan dugdosnák a kapanyelet a küllők közé.

Száz szónak is egy a vége, az Orbán-rendszerhez képest a Kádáré egy igazán puha diktatúra volt, amelynek békés, tárgyalásos úton lehetett végét vetni. A mostani rezsim vezetői viszont mindent egyetlen lapra tettek fel. Odáig mentek már a bűn útján, hogy nekik nincs a hatalomból a békés civil életbe visszaút. Ne feledjük, elkövették a legsúlyosabb politikai bűncselekményt, megdöntötték az alkotmányos rendet. Vagyon elleni bűncselekményeik összegszerű értéke pedig mennyiségileg szinte felfoghatatlan. Ha ehhez hozzávesszük azt a mérhetetlen kárt is, amit az országnak évtizedekre kihatóan okoztak, akkor nem tudom fejenként hány életfogytiglani börtönbüntetés jönne ki belőle?

Kérdezhetnénk, hogy akkor van-e értelme egyáltalán a választásnak? Szabad-e versenyre kelni ennyire egyenlőtlen feltételek közepette, a rendszer által önmaga védelmében lefektetett akadálypályán gátat futni?

Azok, akik elindulnak a választáson, úgy gondolják, hogy még így is meg lehet próbálni. Annyiban okvetlenül igazuk van, hogy ez lehet - esetleg - a békés útja a normalitás, a jogállam, demokrácia, a társadalmi szolidaritás és az egészséges piacgazdaság helyreállításának. A másik természetesen a forradalom. Egyetértek abban, hogy mindenképpen a békés variációt kell megpróbálni s nem kellene megvárni a társadalmi robbanást.

A négy valamennyire komolyan vehető ellenzéki párt listavezetője (és vagy miniszterelnök-jelöltje):

https://djnaploja.files.wordpress.com/2018/01/zc3b6ld.jpg



https://djnaploja.wordpress.com/2018/01/05/miniszterelnok-jeloltek/
A négy valamennyire komolyan vehető ellenzéki párt listavezetője (és vagy miniszterelnök-jelöltje):
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2017.12 2018. Január 2018.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 310 db bejegyzés
e év: 1581 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 336
  • e Hét: 1823
  • e Hónap: 12934
  • e Év: 166430
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.