Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 28 
Téli olimpia 2018 –Férfi síugrásdöntő normál sáncban
  2018-02-12 23:47:18, hétfő
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Téli sportok  
Téli olimpia 2018 –Női síugrás döntő normál sáncban
  2018-02-12 23:42:11, hétfő
 
  Videó Link

Hétfőn rendezték a női síugrók versenyét normál sáncon, a Pjongcsangban zajló téli olimpián. A győzelmet a norvég Maren Lundby szerezte meg hatalmas fölénnyel.
1. Maren Lundby (Norvégia) 264.6 pont (105.5 méter, 110 méter)
2. Katharina Althaus (Németország) 252.6 (106.5, 106)
3. Takanasi Szara (Japán) 243.8 (103.5, 103.5)
4. Irina Avvakumova (Orosz csapat) 230.7 (99, 102)
5. Carina Vogt (Németország) 227.9 (97, 101.5)
6. Daniela Iraschko-Stolz (Ausztria) 225.9 (101.5, 99)
 
 
0 komment , kategória:  Téli sportok  
Eddig 177 embert támadott meg Phjongcshangban a norovírus
  2018-02-12 23:32:16, hétfő
 
  Eddig 177 norovírusos fertőzést regisztráltak a phjongcshangi téli olimpián, de a sportolói küldöttségek nem érintettek.
A szervezőbizottság (POCOG) közlése szerint vasárnap délután 17 új esetre derült fény, ezzel nőtt a szám 177-re, ugyanakkor azt is bejelentette, hogy a fertőzöttek közül 68-an már meggyógyultak, őket ki is engedték a karanténból és visszatérhettek olimpiai elfoglaltságukhoz.
A múlt héten 1200 biztonsági embert különítettek el, mert közülük jónéhányan norovírussal fertőződtek. Ezután a szervezőbizottság a katonaságtól kért segítséget a pótlásukra.
A hányást és gyomorgörcsöt okozó agresszív vírus miatt történtek megbetegedések a tavalyi, londoni atlétikai világbajnokságon is az egyik hivatalos hotelben. Néhány versenyzőnek ki is kellett hagynia számokat, köztük a botswanai sprinter Isaac Makwalának, akit a 400-as döntőben - melyben esélyesként rajtolhatott volna - nem engedtek elindulni, 200-on pedig egyedül futotta előfutamát.
A POCOG hétfőn jelezte, több szervezet együttesen fáradozik azon, hogy megakadályozza a vírus további terjedését. Többek között vízteszteket végeznek, illetve sűrűn ellenőrzik az olimpiai helyszíneket, éttermeket, hoteleket, illetve a közreműködők szálláshelyeit.
 
 
0 komment , kategória:  Hírek  
Borzasztó érzés egyszerre magyarnak és bírónak lenni ......
  2018-02-12 23:30:32, hétfő
 
  Borzasztó érzés egyszerre magyarnak és bírónak lenni a téli olimpián.
Két magyar bíró is tevékenykedik a 2018-as téli olimpia rövid pályás gyors korcsolya versenyein: Pádár Beáta bíró asszisztens és a pályán belülről követi az eseményeket, dr. Kövér Balázs pedig a palánkon kívül, a monitor előtt tevékenykedik, mint videobíró - a Phjongcshangi játékok harmadik napján eddigi élményeikről számoltak be.



Minden kezdet nehéz, nem volt ez másképp a két magyar szakemberrel Dél-Koreában sem: Kövér Balázséknak az olimpiai formaruhával akadt gondjuk:
,,A ruhánk az utolsó pillanatban lett kész. Kaptunk egyen nadrágot, inget és nyakkendőt. Utóbbinak olyan a színe, mint az önkéntesek öltözetének élénk árnyalata. Elküldtük a méreteket, de mindenkinek kicsi lett. Az egyik kollégánk le is fotózta magát, mert úgy nézett ki, mintha az érettségi ballagós öltönyét viselné, pedig 60 éves. A koreai szabók háromszor varrták át mindenkinek" - mesélte a Magyar Országos Korcsolyázók Szövetség honlapjának.
A bíróktól rendkívüli koncentrációt követelnek meg a versenyek, ráadásul az olimpián jóval sűrűbb a program, mint egy másik világversenyen.
,,Nagyon jó látni a mieinket a jégen. Egyfolytában azért szorítok - így Kövér Balázs -, hogy ne csináljanak semmi vitathatót, semmi olyat hogy ellenük kelljen dönteni. Érezni, persze érzem, hogy nagyon dobog a szívem, sokkal jobban. Azért drukkolok, hogy ne kelljen nekünk beavatkozni."
A legrosszabb az, hogy az egészet kell figyelni, nem csak a magyarokat. A váltónál nekem borzasztó volt. Megkaptam Kanadát. Őszintén szólva nagyon nehéz helyzet, hogy két irányba kell koncentrálni. Szakemberként és magyarként. Megtanultuk, nekünk ezt profihoz méltón kell kezelni. Ha kizárás van, vagy győzelem, ugyan úgy kell megélni. Legalábbis törekedni erre - tette hozzá Pádár Beáta.
A két magyar bíró további kihívásokra is rávilágított, amikor a profizmus és az érzelmek keresztezik egymás útját:
Abból a szempontból is más az olimpia, hogy míg egy világkupán simán odamegyek a csapathoz köszönni, megöleljük egymást, ezt most nem tehetjük meg. Legfeljebb egy kézfogás, esetleg összemosolygás fér bele. Az ő védelmükben és a mienkben is. Csak a függönyök mögött lehet helye az érzelmeknek. Ott is csak óvatosan" - mondta dr. Kövér Balázs.
Persze nem minden a munkáról szól, a téli olimpia szervezői szabadidős programokkal is kedveskednek a bíróknak: Elvittek minket egy halászfaluba és egy - a koreai szerelmi történetre épülő - pikáns fallosz múzeumba is. Mondhatom, sokat nevettünk - mesélte Pádár Beáta.
 
 
0 komment , kategória:  Téli sportok  
Phjongcshang 2018 férfi egyéni korcsolya
  2018-02-12 23:24:25, hétfő
 
  Hibája után belül vulkánként forrt a kanadaiak friss olimpiai bajnoka.
Ugyan már a harmadik téli olimpiáján szerepel Phjongcshangban a kanadaiak háromszoros világbajnoka, Patrick Chan, de ettől függetlenül még mindig izgul a megmérettetések előtt, maximalizmusát pedig jól mutatja, hogy bár Kanada aranyérmes lett a műkorcsolyázók csapatversenyében, nem hagyja nyugodni, hogy nem sikerült hibátlanra az egyébként győztes kűrje.



Elsőre azért látszott csalódottság rajtam, mert tudtam, ennél jobb teljesítményre is képes vagyok. Az edzések során a tripla axelt már többször is megcsináltam. Próbáltam nyugodt maradni, hogy kifelé ne áruljam el, valójában mennyire dühös vagyok. Fontos, hogy ne lássanak rajtam túl sok érzelmet a többiek. Most már mindegy, így sikerült, de a csapat olimpiai bajnok lett. Azért remélem, legközelebb sikerül hibátlan kűrt futnom. Kicsit most pihenek az egyéni verseny előtt" - nyilatkozta a Kossuth Rádió munkatársának a friss olimpiai bajnok.
Chan azt is elárulta, hogy ez ugyan már a harmadik olimpiája, de ettől függetlenül még mindig izgul, hiszen folyamatosan változik a személyisége, és maga az olimpia is. Folyamatosan tanulnia kell, hogyan dolgozza fel az új élményeket.

- Kanada magabiztosan nyerte a műkorcsolyázók csapatversenyét
A már a zárószám előtt biztosan aranyérmes kanadaiak klasszis párosuk, a Tessa Virtue, Scott Moir kettős révén a jégtáncosok kűrjét is megnyerték, így végül hét pont előnnyel verték az ezüstérmes oroszokat a műkorcsolyázók csapatversenyében a phjongcshangi téli olimpián.
A háromnapos viadal utolsó, hétfői napján a versenyben lévő öt csapatból előbb a férfiak mutatták be kűrjeiket, s ebben Patrick Chan, a kanadaiak háromszoros világbajnoka volt a legjobb, megelőzve az orosz Mihajil Koljadát és az amerikai Adam Rippont.
Ezzel a kanadaiak óriási lépést tettek a végső győzelem felé, ugyanis hét pontra növelték előnyüket a második oroszokkal szemben.
Következett a nők kűrje, melyben az orosz Alina Zsagitova nagyszerű teljesítményt nyújtott, s nagy fölénnyel végzett az élen, de a kanadai Gabrielle Daleman megszerezte a harmadik helyet, s ezzel az aranyérmet is együttesének. Kanada ugyanis így 5 ponttal vezet a jégtáncosok kűrje előtt, viszont az oroszok négy pontnál már semmiképpen sem szerezhetnek több pontot náluk.
A 2010-es vancouveri bajnok, háromszoros vb-győztes kanadai Tessa Virtue, Scott Moir duó hétfőn szép programot mutatott be, s hat ponttal verte az amerikai és további másféllel az orosz duót.
Kanada így a négy éve Szocsiban elért második helye után előre tudott lépni a csapatok versenyében. Az oroszok hét ponttal kaptak ki a győztestől, s négy ponttal előzték meg az Egyesült Államok válogatottját.



- Műkorcsolya csapatverseny, olimpiai bajnok:
1. Kanada (Patrick Chan, Kaetlyn Osmond, Gabrielle Daleman, Meagan Duhamel, Eric Radford, Tessa Virtue, Scott Moir) 73 pont olimpiai bajnokok
2. Olimpiai Sportolók Oroszországból (Mihajil Koljada, Jevgenyija Medvegyeva, Alina Szagitova, Jevgenyija
Taraszova, Vlagyimir Morozov, Natalja Szabijako, Alekszandr Enbert, Jekatyerina Bobrova, Dmitrij Szolovjov) 66
3. Egyesült Államok (Nathan Chen, Adam Rippon, Bradie Tennel, Mirai Nagasu, Alexa Scimeca Knierim, Chis Knierim, Maia Shibutani, Alex Shibutani) 62

- jégtánc, kűr:
1. Tessa Virtue, Scott Moir (Kanada) 118,10 pont
2. Maia Shibutani, Alex Shibutani 112,01
3. Jekatyerina Bobrova, Dmitrij Szolovjev (OAR) 110,43

- férfi kűr:
1. Patrick Chan (Kanada) 179,75 pont
2. Mihajil Koljada (OAR) 173,57
3. Adam Rippon (Egyesült Államok) 172,98

- női kűr:
1. Alina Zsagitova (OAR) 15,08 pont
2. Mirai Nagasu (Egyesült Államok) 137,53
3. Gabrielle Daleman (Kanada) 137,14
 
 
0 komment , kategória:  Téli sportok  
Phjongcshang 2018 férfi sí biatron
  2018-02-12 23:13:11, hétfő
 
  Sí lövő ebben a számban eddig nem védett címet. Eddig
A címvédő francia Martin Fourcade nyerte a sílövők férfi 12,5 kilométeres üldözéses versenyét a Phjongcshangi téli olimpia hétfői napján, begyűjtve ezzel pályafutása harmadik ötkarikás aranyérmét.



Korábban ebben a számban még soha nem volt címvédés a játékokon, és az sem fordult még elő, hogy az aktuális világbajnok nyerje az olimpiát is.
A vasárnapi sprintversenyben meglepetésre csupán nyolcadik Fourcade 22 másodperces hátránnyal vágott neki a távnak az elsőként induló német Arnd Peifferhez képest, aki a második lövészet után még vezetett. A harmadik lövészethez aztán heten szinte egyszerre érkeztek, s a helyzetből a legjobban a 29 éves Fourcade jött ki, miután ő volt az egyetlen, aki nem hibázott, a többiekre pedig büntetőkör várt.
A francia sztár a folytatásban nagy tempót diktált, egyedül kezdte meg az utolsó lövészetet, ismét ötből öt volt a találati aránya, ekkor pedig már tudta, hogy senki nem fogja megelőzni, ezt jelezte is azzal, hogy az öklével a levegőbe csapott.
Nagy meglepetésre a svédeké lett az ezüst a 14. helyről induló Sebastian Samuelssonnak köszönhetően, míg a harmadik helyen a német Benedikt Doll futott be.
- A sprintben győztes Peiffer nyolcadikként zárt.
A sílövőknél a sprintversenyek befutási sorrendje határozza meg az üldözéses számok indulási sorrendjét.

Sí lövészet, férfi 12,5 km üldözéses:
olimpiai bajnok: Martin Fourcade (Franciaország) 32:51.7 (1 büntetőkör)
2. Sebastian Samuelsson (Svédország) 12 mp hátrány (1 büntetőkör)
3. Benedikt Doll (Németország) 15.1 mp h. (1 büntetőkör)
 
 
0 komment , kategória:  Téli sportok  
Dahlmeier az üldözést is megnyerte, Sí biatron
  2018-02-12 23:05:48, hétfő
 
  Dahlmeier az üldözést is megnyerte, amivel történelmi sikert aratott.
A szombati sprintben győztes német Laura Dahlmeier a hétfői 10 kilométeres üldözéses versenyt is megnyerte a Phjongcshangi téli olimpia női sílövő viadalán, ezzel sporttörténelmi sikert ért el.



A 24 éves, hétszeres világbajnok biatlonos két nappal korábbi sikerének köszönhetően több mint 24 másodperces előnnyel vághatott neki a küzdelemnek, s ugyan féltávnál a 13-as rajtszámmal indult szlovák Anastasiya Kuzmina rövid időre megelőzte, kiegyensúlyozott lövőteljesítményének köszönhetően végül magabiztosan diadalmaskodott. A négy lövészet során mindössze egyszer hibázott, s ez döntőnek bizonyult. Ő az első nő a játékok történetében, aki sílövészetben sprintben és az üldözéses versenyben is győzni tudott egy olimpián.
A négyszer is célt tévesztő Kuzmina nagy csatát vívott a 19. helyről feljövő francia Anais Bescond-nal az ezüstért, s végül sikerrel járt.

A címvédő fehérorosz Darja Domracseva ezúttal 37.-ként zárt.

Eredmények (az olimpia honlapjáról)
Sílövészet, női 10 km üldözéses, olimpiai bajnok:
1.Laura Dahlmeier (Németország) (1 büntetőkör) 30:35.3 p
2. Anastasiya Kuzmina (Szlovákia) 29.4 mp hátrány (4)
3. Anais Bescond (Franciaország) 29.6 mp hátrány (1)
 
 
0 komment , kategória:  Téli sportok  
Folyó felett „lebegnek” a monumentális Phjongcsh
  2018-02-12 22:59:44, hétfő
 
  Folyó felett ,,lebegnek" a monumentális Phjongcshangi hószobrok
A nemzetközi versenyekhez képest is méretesek azok a hószobrok, amelyek a befagyott Han folyó jegén várják, hogy elkápráztassák a Phjongcshangi téli olimpiára kilátogatókat.
A művészek hetekig dolgoztak az alkotásokon, hogy lenyűgözzék velük a téli sportok szerelmeseit.
Geurai Bang már több versenyen vett részt a világ minden táján, de állítja, a phjongcshangi szobrok még a nemzetközi versenyekhez képest is nagyok.
A gépekkel egy kupacba hordott hatalmas hótömbökből 70 különböző lakotás készült, amelyek Dél-Korea valaha volt legnagyobb hószobrai.
Az egyik művész úgy nyilatkozott, reméli, az emberek élvezik egymás társaságát és a sportokat, és annyi örömüket lelik majd a téli olimpiában és a szobrokban, amennyi munkát ők és a szervezők a felkészülésbe fektettek.

Kép és videó itt látható Link
 
 
0 komment , kategória:  Téli sportok  
Egy Down-szindrómás lány Ferenc pápa kezét fogja
  2018-02-12 17:39:04, hétfő
 
  Egy Down-szindrómás lány, fölkelt a ülés a pápai közönség alatt, és a pápa felé tartott. A biztonsági őrök gyorsan költözött, hogy vedd az anyjának. A Pápa mindenkit megállított és azt mondta a lánynak: "ülj mellém". a lány ott ült mellette, és a szentatya tovább prédikált, miközben kezét fogta a lánnyal

...... ............

 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Mága Zoltán nagyon büszke származására
  2018-02-12 17:32:45, hétfő
 
  Másodszor is telt ház fogadta Mága Zoltán újévi koncertjét Bécsben. A hegedűművész, világsztárok előtt lépett színpadra, akik egytől-egyig el voltak ragadtatva az előadástól. Zoltán a Story Extrának elárulta: büszke származására és nem felejtette el, hogy honnan jött.

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  ma is élő híres Emberek  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 28 
2018.01 2018. Február 2018.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 476 db bejegyzés
e év: 4978 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 712
  • e Hét: 6513
  • e Hónap: 39667
  • e Év: 273414
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.