Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Van olyan kérdés, ami meghaladja Lázár János képességeit
  2018-02-12 19:39:24, hétfő
 
 
2018. február. 12. 15:10 2018. február. 12. 15:47 Gazdaság

Van olyan kérdés, ami meghaladja Lázár János képességeit

szerző:
Szlavkovits Rita

Lázár tanácsadójának vásárhelyi vadászkastélyáról is kérdezték a minisztert, az Elios-ügy mellett a hétfői sajtótájékoztatón. Lázár nem mindegyikre tudott pontos választ adni, szerinte vannak kérdések, amelyek meghaladják a képességeit.

Lázár arra nem tudott válaszolni, hogy a kastély tulajdonosa, a miniszter tanácsadója vajon szokott-e vadászni, és azt sem tudta biztosan, hogy milyen földek vannak a családja birtokában, de rávenné a rokonait, hogy adják el azokat.

A hétvégén a magyarnarancs.hu hozott nyilvánosságra a Batidai Vadászkastélyről drónvideót, amelyen jól kivehető, hogy egy luxuskastélyt építettek a tulajdonosok, amelyhez a bevezető út a lap szerint Lázár családjának földjén visz keresztül.

Korábban már nyilvánosságra került, hogy három évvel ezelőtt a helyi vadásztársaság adta el a tulajdonában álló ingatlant, amelyet Lázár egykori politikai ellenlábasa, később tanácsadója, nem mellesleg hódmezővásárhelyi önkormányzati cégek igazgatótanácsának tagja vásárolt meg. Azóta a Magyar Narancs újságírója a földhivatali dokumentumokat kikérve azt is megírta, hogy a kastélyt körülvevő földek Lázár János családtagjainak tulajdonában vannak.

Most a lap azt állítja, hogy az a terület is a Lázár család tulajdonában van, ahol az utat építették a kastély bejáratához.

Erről kérdezték a sajtótájékoztatón a minisztert, erre reagált úgy Lázár, hogy szerinte az a terület nem a rokonaié, legalábbis tudomása szerint ott a föld tulajdonviszonyai az elmúlt 30-40 évben nem változtak.

,,Két választásom van - tette hozzá némi iróniával Lázár - vagy azon leszek, hogy a területet minél előbb adják el, vagy részt vásárolok a kastélyt tulajdonló cégben." Azért az is kiderült, hogy elsősorban saját magát kellene az eladásra rábeszélnie a miniszternek, ugyanis miközben további kérdéseket kapott a vadászkastéllyal kapcsolatban, az is kiderült, hogy az építkezésről azért értesítették hivatalosan is, mert a szomszédos terület kiskorú tulajdonosának képviselője.


http://hvg.hu/gazdasag/20180212_Van_olyan_kerdes_ami_meghaladja_Lazar_Janos_kepes segeit
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Varázsszó: Soros.
  2018-02-12 19:33:25, hétfő
 
  Varázsszó: Soros.
Az egybites fityisz hívők ennyivel bőven beérik.
Magyarország szellemi színvonala 2018-ban........
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Olyasmit találtak a Fidesz plakátszerződésében, ami miatt a
  2018-02-12 19:30:54, hétfő
 
 
2018. február. 12. 12:33 2018. február. 12. 13:26 Gazdaság

Olyasmit találtak a Fidesz plakátszerződésében, ami miatt a Jobbikot büntették?

szerző:
hvg.hu


Hiába tette kötelezővé a Fidesz, hogy a pártok csak a lehető legdrágább listaárakon plakátolhatnak, a kerítésbontós óriásplakátok helyeit még a tavalyi árakon vásárolhatták meg.

A Fidesz kijátszotta a plakáttörvényt, és ezt még dokumentálta is - írta a 24.hu. A párt ugyanis közzétette a szerződést, amelyet a kerítésbontós óriásplakátokról kötöttek az Odex nevű médiaügynökséggel, csakhogy a hirdetési felületeket a 2017-es listaáron számolták el.

Ez pedig nagy különbséget is jelenthet az árakban. A plakátoknak helyt adó hét cég közül a legnagyobb megrendelést a JCDecaux Hungary kapta, márpedig ez a cég 2018-ra a korábbi másfélszeresére emelte a listaárait.

A portál úgy számol, hogy a Fidesz körülbelül 30 millió forintot spórolhatott így. A JCDecaux például 2018-ban már 502 ezer forintot kér egy hónapra egy I. kerületi óriásplakáthelyéért, a fideszes szerződésben azonban csak 335 ezer forintos listaárral számoltak, a Kerepesi úton pedig 617 ezer helyett 411 ezerrel. A 16 napos plakátkampányra a pártnak a havidíj valamivel több mint felét kell befizetnie.

Ez pedig azért is lehet problémás, mert tavaly nyáron a Jobbikot épp úgy támadta a kormánypárt, hogy megszavazták: a pártok csakis a listaáron, vagyis a lehető legdrágábban tehetnek ki plakátokat.


http://hvg.hu/gazdasag/20180212_Olyasmit_talaltak_a_Fidesz_plakatszerzodeseben_am i_miatt_a_Jobbikot_buntettek#utm_source=hvg_daily&utm_medium=email&utm_ca mpaign=newsletter2018_02_12&type-id=HvgDaily&user-id=572662BE&utm _content=normal
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bezzeg a Folytatjuk! mekkora hatalmas választási program vol
  2018-02-12 19:07:52, hétfő
 
  Azt kéne felfogni minden fideszes droidnak, hogy
Ha valóban Simicska csinálta az Elios - korrupciót, az AKKOR IS az Orbán család sara, mivel akkoriban még szerették egymást.
Tehát Simicskaval érvelni hatalmas öngól.

azért bűzlik itt minden, mert ,,ezek" már annyi elvet ,,elengedtek".

"elvileg sem tartjuk helyesnek"
Csak igazolják a régi mondást, miszerint az elv olyan, mint a fing, az ember amíg tudja, tartja.



Bezzeg a Folytatjuk! mekkora hatalmas választási program volt
Molnár Bálint | Ma | 8:04

Hát akkor megint hétfő? Én ezt már tényleg nem tudom követni, de a körülményekhez képest vidám, friss és üde jóreggelt kívánok mindenkinek, akit csak annyira gyűrt össze az ágy, mint engem. Meg mindenki másnak is, akit egyáltalán nem! Itt a kávé, pálinka, szalonna, kinek mi esik jól! Nem, nem voltam jelen a Várkert Bazárnál, sem a Lánchídnál, sem a Dunánál/-ban a tegnap esti tűzijáték okán, pedig karnevál is volt ott, bizony. Mégpedig azért, mert jobban teljesítünk és fussa tűzijátékra. Najó, nem egészen, egyeseknek tűzifára se nagyon, viszont a visegrádi négyek (V4) megalakulásának évfordulójáról meg kellett emlékezni, amit valamiért karneválnak neveztek el, és ennek örömére elpuffogtattak nemtommennyi pénzt, mer' aggyuk meg a móggyát, vagy mit tudom én, miért.

Tegnap reggel még bőszen írtam, hogy nem számolok be a Story gáláról. Akkor még sejtelmem sem volt arról, hogy ez az esemény hozza felszínre a nyilvánvalót a nemzet álompárjának viselt dolgairól. Kivételesen nem az Orbán-Tiborcz sajátlábakról beszélek, hanem Vajna és Vajnáné kalandjairól. Hát, igen, most kell méltósággal tűrnünk a fájdalmat: a parókakészítő kaszinócsászár, film- és médiaipari oligarcha egy, az Amerikában feltörekvő feleségétől különböző nővel jelent meg az eseményen, Tímea asszony pedig belesírta az éterbe az ő fájdalmát: tudni véli, hogy a kísérő több egy egyszerű kísérőnél/titkárnőnél, és hogy ebből már valószínűleg nem lesz gyerek, viszont András bácsi boldogsága mindennél fontosabb. No, azt szeretném mondani, hogy mindez magánügy. Akkor is leszarom, mert akkor sem tartozik rám, ha a fánkosné-üzletasszony önszántából teregeti a szennyest ország-világ elé. Vajna András nőügyeivel sem foglalkozom. Vajna Andrásnak kizárólag a közügyekkel és közpénzekkel kapcsolatos ténykedései érdekelnek, mint ahogy Vajna Tímea egész létezéséből is kizárólag a közpénzen rongyrázás visszataszítósága méltó arra, hogy szóvá tegyük. Hogy ezen túl ki kivel csal meg kit, az faszt se érdekel. Legalábbis szerintem így lenne normális.

Ennél egy árnyalattal fontosabb, hogy megint előkerült egy átkozott időkapszula, ami kereng-bolyong az interneten és arra emlékeztet, hogy a jelenleg regnáló pártnál köpönyegforgatóbb, következetlenebb gyülekezetet keresve sem lehet találni a törékeny magyar demokrácia történetében. A bezzegelmúltnyolcévezésről hírhedtté vált Fidesz Áder Jánosa, akkor közönséges parlamenti képviselő egy huszonöt évvel ezelőtti felszólalásban tette világossá, miért nem kérnek a külföldön élő magyarok szavazati jogából. Áder János közönséges, mezei képviselő 1993-ban ezt mondta a szájával:

Mert elvileg sem tartjuk helyesnek, hogy Magyarország legfontosabb belpolitikai kérdéseiben olyanok is döntsenek, akik nem élnek Magyarországon, akik nem adófizető polgárai az országnak, és akik a két választás között semmilyen formában sem tudják az általuk választottakkal kapcsolatos véleményüket elmondani, ráadásul sokaknak semmilyen kötődése nincs is már az országhoz.

Öröm és boldogság látni, hogy ez ma már nem probléma a Fidesz számára, nem találnak benne kivetnivalót, sőt, ma azért dönthetnek a fenti jellemzőkkel leírható magyarok az ország sorsáról, mert ha a Fideszre szavaznak, akkor semmi gond nincs ezzel. A határon túli magyarok állampolgársága mellé járó fideszes szavazati jog ma már evidencia és olyan megkérdőjelezhetetlenség, hogy aki megkérdőjelezi véletlenül, az csak hazaáruló lehet. Így megy ez.

Van aztán annak valami ótvaros bűbája, hogy miközben a miniszterelnök úr vejére a bűnszervezetben elkövetett csalás gyanúja vetül az OLAF szerint, a propagandaoldalakat annyiban rázta meg ez a hír, hogy napok óta próbálják Simicska Lajosra kenni az ügyet. Ehhez képest a lopott pénzből működő Magyar Idők ma reggeli cikkében arról ír, hogy a 4-es metró korrupciógyanús szerződéseinek ügyében az ügyészség május 23-ig hosszabbította meg a nyomozás határidejét, meg hogy az Alstom-kocsik 2006-os beszerzése ügyében három gyanúsított van. Meg hogy az Európai Csalás Elleni Hivatal szerint 167 milliárd forintnyi szerződés lehet szabálytalan a baloldali kormányok legsúlyosabb, korrupciógyanús ügyében. Ez annyira gyönyörű, hogy kénytelen vagyok idézni a cikk slusszpoénját:

Valószínűleg nem véletlen, hogy az Elios tevékenységéről szóló OLAF-jelentés röviddel az áprilisi választás előtt szivárgott ki - mondta Mráz Ágoston Sámuel politikai elemző, a Nézőpont-csoport vezetője az M1 szombati műsorában. A szakértő szerint az Európai Bizottság egyes tagjai mindent elkövetnének a kormányfő leváltásáért. Mráz Ágoston Sámuel úgy véli, hogy az Elios-ügyet az ellenzéki pártok ajándékként kapták, mivel azt - saját program híján - fel tudják használni a választási kampányban. Kiemelte ugyanakkor, hogy az OLAF jelentését még nem hozták nyilvánosságra.

Jó, tehát akkor ezt úgy kell érteni, hogy miközben a metró korrupciógyanús ügyei a baloldali kormányok legsúlyosabb ügye, az Elios ügy kormánybuktató ármánykodás, és természetesen az egésznek semmi alapja nincs. Hát én nem tudom, hogy lehet ezzel az erkölcsi zsinórmértékkel egyáltalán életben maradni, de a jelek szerint egészen jól megy az elvtiknek. Tehát azért sz i v á r o g t a t t á k ki az ügyet a tudjukkik, mert az ellenzéknek nincs saját programja (bezzeg a Folytatjuk! mekkora istenverte választási program volt), ezért az Európai Bizottság, amelyik le akarja váltani Orbánt, adott programot a kezükbe. Mert egyébként Tiborcz is, Orbán is, Lázár is, és mindenki is, akinek ehhez köze van, áldozat csupán. Világos, baszki!

Az összeesküvés-elméletek gyártása terén kiváló teljesítményt nyújtó barnanyelvek kedvéért azért ne hagyjuk figyelmen kívül azt sem, hogy - ahhoz képest, hogy a Fidesz szerint semmi olyasmi nem történt, ami szóra lenne érdemes - az OLAF egészen pontosan megjelölte azt is, merre kellene keresni a gigacsalás szervezőit. Hét céget és ennél is több magánszemélyt nevezett meg érintettként az Elios-ügyben az Európai Unió csalás elleni hivatala, az OLAF a 24.hu birtokába került jelentésében. Ennyi résztvevő bőven elég a bűnszövetséghez vagy a bűnszervezethez, de persze csak akkor, ha a Polt Péter vezette ügyészség vizsgálata talál bizonyítékot bűncselekményre - írja a lap. A kibaszatos nagy feltételes mód ellenére, ami az elsikálóművészre vonatkozik nyilván, itt egészen komoly problémák és ordas nagy konkrétumok vannak. Még akkor is, ha Polt a kisujját sem mozgatja, akkor is, ha ez nem jogállam, hanem egy folyamatosan elnyomottként, áldozatként, mártírként óbégató banda által foglyul ejtett hely.

A végére egy viccesnek tűnő, ám valójában mellbevágó prédikáció: a magyar igazságügyi miniszter helyettese, bizonyos Völner Pál nagy és komoly pofával állítja, hogy ,,a modern kor talárt öltő zsoldosai" igyekeznek beavatkozni a magyar igazságszolgáltatásba, amely különös ostrom alatt áll, az elmúlt hónapokban veszélybe került a bíróságok függetlensége. Az van Völner szerint, hogy ,,magukat civilnek nevező, valójában külföldi érdekeket szolgáló szervezetek", ,,idegen szempontokat képviselő szereplők" igyekeznek átalakítani a magyar joggyakorlatot és megváltoztatni a hazai jogi hagyományokat. Röviden: elnyomják a fideszes bíróságokat is, mert Soros, úgyhogy azok a ,,Soros-civilek", akik bármilyen bíróságokkal kapcsolatos munkát végeznek, számítsanak a szívatásra, ki lesznek űzve a bíróságokról. Ezt a lopott pénzből működő Magyar Idők oldalán lehet olvasni, párhuzamosan azzal a remek cikkel, amelyben Budaházy György azon vinnyog, hogy a bíróság a balliberális világ egyik utolsó bástyája. Szerintem az a biztos, ha a fideszeseket leszámítva mindent és mindenkit sorosistának kiáltanak ki, mit kell ezt így elaprózni?

Najó, elég volt belőlem. Később találkozunk, ha mindenki is úgy akarja. Eredményes hetet mindenkinek!


https://kolozsvaros.com/rovidek/bezzeg-a-folytatjuk-mekkora-hatalmas-valasztasi-p rogram-volt/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mert ha csak fél év múlva derül ki a lopás, csalás, hazudozá
  2018-02-12 19:03:03, hétfő
 
  Mert ha csak fél év múlva derül ki a lopás, csalás, hazudozás, akkor mi lenne, Lázár úr?
H. A. | Ma | 12:49

Nem tehetnek róla, az aljassággal nyakon öntött korrupció (= legfőbb politika) sebesen forgó körhintájáról már nem lehet leszállni. Ebbe már muszáj térdig, kötésig, szügyig beleállni, ahogy a miniszterelnök úr szokott egyébként is, midőn reggeltől estig szavak szintjén védi a hont.

Azt írja a Magyar Távirati Iroda, hogy Lázár János Hódmezővásárhelyen lapátolja a lapátolnivalót:

Az Elios Innovatív Zrt. ügyében született OLAF-jelentés (Európai Unó Csalás Elleni Hivatala) nyilvánosságra hozatalának időpontja és módja egy politikai akció része - közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter hétfőn Hódmezővásárhelyen.

Az OLAF-jelentés időzítése nem volt véletlen, kizárólag a kampánynak szól - mondta Lázár János hódmezővásárhelyi sajtótájékoztatóján.

A hódmezővásárhelyi közvilágítási rendszer - az országban elsőként megvalósított - korszerűsítése kiválóan működő, a városnak energiamegtakarítást hozó, a lakosság számára jobb megvilágítást eredményező fejlesztés, melyre büszke lehet az önkormányzat - hangsúlyozta a politikus.

Nem tudom, hogy ezen mit lehet még cifrázni, én például egyáltalán nem szeretném cifrázni, mindenkinek ajánlom figyelmében a kolléga február 2-án született írását, amelyben már reagált Lázárra, aki akkor ezt bírta mondani:

Meggyőződésem, hogy ez az eljárásrend méltatlan. A Kormány minden együttműködési képessége és jóhiszeműsége ellenére nem tud nem arra gondolni, hogy az ügy hátterében politikai nyomásgyakorlás áll, amely befolyásolni kívánja a magyar választási kampányt. Erről levélben tájékoztattuk az OLAF-ot és az Európai Bizottságot, magyarázatot kérve erre a példátlan és diszkriminatív, az eddigi joggyakorlatnak ellentmondó eljárásra.

Tíz nap eltelt február 2-a óta, ám azóta a helyzet csak annyit változott, hogy újabb és újabb részletek derülnek ki a bűnszervezetben elkövetett csalás árnyékáról, amely csalásban vastagon érintett a miniszterelnök úr kivilágítás-ügyi veje. Ma reggel óta azt is tudjuk, hogy az OLAF jelentése szerint pontosan hol érdemes keresni a bűnszervezet tagjait, mely cégek és személyek érintettek az uniós forrásokkal való visszaélésben.

Miután az egész propagandagépezet napokig próbálkozott rákenni Simicskára a balhét, de mivel ennek ellenére nem csitul az ügy, és mivel azóta Lázár János ellen is feljelentést tettek bűnrészesség gyanúja miatt (hát hiszen saját bevallása szerint Lázár János Tiborcz István vállához vetette a vállát, midőn kifejlesztették ezt a nagyszerű, az országban elsőként megvalósított közvilágítási rendszert), a kancellária minisztere bevetette, amit ilyenkor be szokás vetni. Nem először, de legalább a szánalmasság felső határát súrolva: visszatámadunk, mert az eddig is bejött.

Továbbra sem az érdemi dolgokról beszélünk, hogy konkrétumok vannak, súlyos összefonódások vannak, hanem lebegtetjük a lebegtetnivalót: még mindig nem az a probléma, hogy ezek az ordas visszaélések egyáltalán megtörténtek, hogy a szocialista korrupció helyett tisztességet és átláthatóságot ígérő nemzeti kormány tudtával és beleegyezésével történt egy rakás törvénytelenség, hanem hogy éppen most derült ki. Most, mármint a választási kampány hajnalán.

Mert ha fél év múlva derül ki a lopás, csalás, hazudozás, akkor mi lenne, Lázár úr? Akkor nem lenne politikai akció? Miért nem? Szerintem akkor is politikai akció lenne. Mert amióta a Fidesz kormányra került, azóta ez a duma működik. Hogy ha bármit elkövetnek, amibe máshol kormányok buknak bele, ha kiderül, hogy sárosak valamiben, akkor ez nem azért van, mert sárosak valamiben, mert becstelenek és tisztességtelenek, hanem mert idegen és nem idegen erők abban érdekeltek, hogy a Fideszt megbuktassák. Akkor politikai akció van, akkor Soros van, akkor migránsok vannak, akkor brüsszelita bürokraták vannak, akkor az ENSZ és úgy általában mindenki más van. Csak soha egyvalaki felelőssége nem merül fel: a Fideszé.

Még meddig lehet ezzel takarózni, Lázár úr? Meddig lehet gumicsizmával szájbarúgni azt a legitim állampolgári elvárást, hogy az ország fejlesztésére szánt forrásokon ne azok zsírosodjanak, akik közel kerültek a vályúhoz? Szerintem egyszerű ez, ne beszéljünk mellé: tökmindegy, hogy mikor került nyilvánosságra az OLAF-jelentés, annak tartalmán semmit nem változtat a nyilvánosságra kerülés időpontja. Ne gyártsák az összeesküvés-elméleteket, mert lassan már a leghűségesebb híveik is kiröhögik önöket!

Ha a szocialisták szétlopták a metróberuházást, és önök szerint az minden idők legsúlyosabb korrupciós ügye, és nyilvánosságra is hozták a jelentést nagyon helyesen, akkor az igazságszolgáltatás mutasson rá a bűnösökre, akik nyerjék el méltó büntetésüket. Minél hamarabb, annál jobb.

Ha pedig a miniszterelnök veje és csatlósai szétloptek egy jó adag uniós tendert és extrába még sötétbe is borították az országot, akkor önöknek nincs más dolguk, mint - választások ide, vagy oda - nyilvánosságra hozni a jelentést (már rég meg kellett volna tenni) és hagyni, hogy az igazságszolgáltatás mutasson rá a bűnösökre, akik nyerjék el méltó büntetésüket. Minél hamarabb, annál jobb.

Büszkeségre aztán végképp semmi oka, Lázár úr! Tiborcz LED-lámpái úgy szarok, ahogy vannak (kérdezzék meg a gyáliakat, a zalaegerszegieket, vagy a kecskemétieket, és lehetőleg ne az elvtársaikat). Indokolatlan büszkeség helyett beszélje meg a főnökével, hogy - bár üzleti ügyekkel nem foglalkozik - egyszer az életben legyen férfi és nézzen a nyilvánosság szemébe. Vagy azért mert szerinte az OLAF-jelentésben leírtak igazak, vagy azért, mert nem igazak. Egy bátor honvédőtől ez lenne a minimum.

A lényeg egyébként ennyi lenne, szerintem nem olyan nehéz megérteni: a lopással nem az a baj, hogy kedden derül ki, vagy szombaton, hanem az, hogy mint ilyen, bűncselekménynek minősül. Örülök, hogy segíthettem.


https://kolozsvaros.com/rovidek/mert-ha-csak-fel-ev-mulva-derul-ki-a-lopas-csalas -hazudozas-akkor-mi-lenne-lazar-ur/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mindenki menjen el szavazni, mert aki otthon marad, a fidesz
  2018-02-12 19:02:11, hétfő
 
  Mindenki menjen el szavazni, mert aki otthon marad, a fideszre szavaz akkor is, ha utálja őket.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
OLAF-ügy: szégyenteljes bélyeget éget a nemzetközi sajtó az
  2018-02-12 18:23:06, hétfő
 
  Épp ideje volt, hogy a nemzetközi sajtó is kezd képbe lenni mi folyik itt!!!


2018. 02. 12. 16:00

OLAF-ügy: szégyenteljes bélyeget éget a nemzetközi sajtó az Orbán-kormányra

Külföldi lapok oldalain szerepel az OLAF-jelentés, amely kínos árnyékot vet az Orbán-kormányra.

A brit napilap, a Guardian címlapon számolt be arról, hogy az EU csalás elleni hivatala, az OLAF nem hozta nyilvánosságra a jelentését, valamint, hogy kiket nevezett meg benne, de a szabálytalanságok 2011-15 közötti szerződésekre vonatkoznak, amikor Orbán Viktor veje, Tiborcz István volt a cég egyik tulajdonosa. (A 24.hu tényfeltáró cikkében megírta, hogy melyek azok a tanácsadó cégek, amelyek érintettek az Elios-ügyben.)

A Guardian felidézte, hogy egyes lámpák, amelyeket az Elios szállított magyar városokba, 50 százalékkal drágábbak voltak a piaci árnál. Tiborcz nem sokkal azelőtt adta el a részesedését, hogy az OLAF vizsgálódni kezdett.

A brit lap azt is írta:

az EP-képviselők egyre jobban aggódnak amiatt, hogy az uniós források Orbán családjához, barátaihoz és támogatóihoz kerülnek, akik uniós támogatású infrastrukturális szerződéseket nyernek lényegében verseny nélkül.

Ez pedig vörös jelzés a korrupció ellen kampányolóknak. Az EP költségvetési ellenőrző bizottságát vezető német jobbközép EP-képviselő, Ingeborg Grässle azt mondta, Magyarországon vannak bizonyos specifikus problémák, amelyeket kezelni kell. Legutóbbi látogatásukkor Grässle és bizottsága arra jutott, hogy a nyilvános projektekre kiírt tenderek 36 százalékánál mindössze egy jelölt volt.

A brit napilap cikkében szóba került Mészáros Lőrinc meggazdagodása, Orbán felcsúti stadionja és kisvasútja, illet az is, hogy a miniszterelnök édesapjának cége is alvállalkozó egy uniós beruházásban.

Szombaton a New York Times közölt cikket arról, hogy a Fidesz a puha autokráciát kombinálta a ,,csókosok" kapitalizmusával, szélsőjobbos retorikával és egypárti politikai kultúrával. A lap összegzése szerint miközben harcos retorika megy Brüsszel ellen, az EU-s támogatásokat azért nem utasítja vissza a kormányzat. Az amerikai lapban is kitértek Orbán Viktor vejének, Tiborcz Istvánnak az Elios-ügyére, illetve az OLAF-jelentésre.







https://alfahir.hu/2018/02/12/guardian_nemzetkozi_sajto_olaf_jelentes_elios_ugy_o rban_viktor_tiborcz_istvan
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az OLAF szerint is Tiborcz köre a csalássorozat szervezője
  2018-02-12 18:21:05, hétfő
 
  2018. 02. 12. 17:53

Az OLAF szerint is Tiborcz köre a csalássorozat szervezője

A 24.hu mai kiszivárogtatása leleplezi azokat a tanácsadó és alvállalkozó cégeket, melyek az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) szerint az Orbán-vő korrupciós botrányának kiagyalói lehettek. A szálak nemcsak a kormányfő vejéig, de az Orbán család ügyvédjéig vezethetnek.

,,A szervezőt nem az egyes önkormányzatoknál kell keresni, hanem inkább a tanácsadók, illetve az azok mögött álló magánszemélyek között" - ezt a megállapítást közölte az OLAF a 24.hu mai cikke szerint. A 35 vizsgált beruházás mindegyikénél rendre ugyanazok a cégek bukkannak fel, közöttük és a beruházásokon nagyot kaszáló Elios között pedig erős átfedések, néhol kifejezett összeférhetetlenségek találhatók. Ilyen esetben pedig az EU 100 százalékos korrekciót (magyarul visszafizetési kötelezettséget) ír elő.
Az érintett tanácsadók, alvállalkozók

Sistrade Kft.

Eupro Projektmenedzsment Kft.

INS Energia Kft.

Közbeszerzési és Beruházási Tanácsadó Kft.

Tender-Network Kft.

SMHV Energetika Kft.

Tungsram-Schréder Zrt.
Tiborcz iskolatársa

A Sistrade Kft. az OLAF-jelentés szerint 22 projektben volt jelen közreműködőként. Többnyire ő készítette el az energetikai tanulmányokat. Az ő előkészítő munkája révén dőlt el a tendereztetés további sorsa. Mint arról korábban lapunk is beszámolt, az OLAF olyan esetet is feltárt, amikor a későbbi győztes Elios közvilágítási üzletágának vezetője, Mancz Ivette a Sistrade engedélyével saját kezűleg nyúlt bele a pályázat előkészítésébe.

A Sistrade esetében nyilvánvaló az első összeférhetetlenség: annak tulajdonosa, Orbán Viktor vejének iskolatársa, barátja és üzlettársa, Hamar Endre 2013. január és 2014. április között egyszerre volt tulajdonos az Eliosban és a Sistrade-ben is.

Tiborcz barátja egy másik projektelőkészítő cégben is tulajdonosként szerepel: Szolnokon és még nyolc másik esetben az Eupro Projekmenedzsment Kft. volt érdekelt a projektek során. Az Euproban Hamar mellett a másik tulajdonos Kárpáti Péter.

Kárpátinak sem az Eupro az egyetlen cége. Másik érdekeltsége, az Ész-Ker Kft. ugyancsak több esetben érdekelt volt a közvilágítási projektekben, például az Elios ugródeszkájának számító hódmezővásárhelyi beruházásnál. Ez az Ész-Ker Kft. az, amelyik azzal is a hírekbe került, hogy úgy segítettek a Tállai András vezette NAV-nak kiírni egy közbeszerzést nyomtatókra, hogy annak csak az a konzorcium tudjon megfelelni, mely Orbán Viktor öccsének ismeretségi köréhez tartozik.

Az Ész-Ker más közbeszerzésekkel kapcsolatos megbízást is kapott a Miniszterelnökségtől. Az olykor milliárdos szerződések során társa az az SBGK Ügyvédi Iroda, melynek elnökségi tagja Bajkai Imre, Erzsébetváros fideszes alpolgármestere és országgyűlési képviselőjelöltje, az Orbán család ügyvédje.
Kisebb halak

A Tender-Network Kft. 13 közvilágítás-projekt esetében adott tanácsot. Róluk Hadházy Ákos, a Fidesz korábbi szekszárdi önkormányzati képviselője írta meg, hogy már az Öveges-program során gyanúsak voltak: e cég mellett furcsamód mindig a HBF-Hungarikum Kft és/vagy a Steady Média Kft. indult, de a pályázatokat kivétel nélkül a Tender-Network nyerte.

Az INS Energia Kft. 28 esetben volt tanácsadó, tulajdonosa pedig Imrovicz András. Akiről a Direkt 36 megírta, rendszeresen összedolgozott a tanácsadókkal. Itt az a furcsaság, hogy a pályázatok előkészítése során általában Hamar Endre Sistrade-je írta a műszaki tanulmánytervet, a Tender-Network az energetikai tanulmányt, Imrovicz pedig független szakértőként auditálta azokat. Neki nyilatkoznia kellett, hogy nem elkötelezett egyetlen gyártónak sem, és hogy több lehetséges alternatívát is bemutatott az önkormányzatoknak. Ennek ellenére a tendereket mindig az Elios nyerte.

15 esetben adott közbeszerzési tanácsokat a Közbeszerzési és Beruházási Tanácsadó Kft., melynek tulajdonosa Bokor Gergő. Ő még 2011-ben volt ügyvezetője annak az Euro Project Mérnöki Szaktanácsadó és Szolgáltató Kft.-nek, melyben Nemes Lajos, az Elios korábbi ügyvezetője a tulajdonos. Ez abban az időszakban volt, mikor Erdei és Tiborcz, a két alapító is vezetője volt az Eliosnak.

Az SMHV Energetika Kft. 22 esetben volt közreműködő. A vizsgálatok során úgy került elő, mint amely indikatív ajánlatokat adott az önkormányzatoknak, ezeket a különböző pályázatokhoz csatolták, és a költségbecslést igazolták. Ezek gyermeteg módon készített ajánlatok voltak, általában a legalacsonyabb ajánlatot múlták felül 5-7 százalékkal, de úgy, hogy az ajánlat minden egyes sorát pont ugyanazzal a szorzószámmal szorozták fel. Az OLAF azt találta számos esetben, hogy az indikatív ajánlatokat az SMVH és más ,,független" cégek ugyanazon a számítógépen készítették. A pdf fájl szerzője H.D., az SMHV pedig Horváth Dezső tulajdonában áll.
Tiborcz kitüntetett szerepe

Mint rávilágítottunk, Tiborcz barátja, iskolatársa, Hamar Endre személye talán a legfontosabb kulcsfigura a történetben. Hogy ők ketten régóta üzlettársak, az pedig az OLAF-jelentésben is hangsúlyos szerepet kap. A hatóság kiemeli a Hamar & Tiborcz Jogi és Gazdasági Tanácsadó és Szolgáltató Kft.-t (később IBC-Project), melyben együtt üzleteltek, illetve megemlítik a luxusingatlanok forgalmazásával foglalkozó BDPST Zrt.-t, melyben mind a ketten részvényesek. Emlékezetes, ez volt az a cég, melynek az illetékét Tiborcz István saját maga fizette be, illetve e cég leányvállalata, az AMX Nador House Hungary Kft. szerezte meg a József nádor téri volt Postabank-székházat. Az AMX-et utána a többek közt terrorizmus finanszírozásával, illegális migráció segítésével, nukleáris technológiával visszaéléssel is körözött néhai Gaith Pharaon cége, a Pharaon-Omega Kft. vásárolta meg Orbán vejének cégétől.

Még a múlt héten kerestük az EU-s pénzek felhasználásának törvényességét felügyelő Miniszterelnökséget, hogy meg tudják-e erősíteni a 24.hu cikkében leírtakat, netán cáfolni kívánják-e. Lázár János minisztériuma nem válaszolt, és az azóta tett kormányzati megszólalások sem cáfolták a sajtóértesüléseket.






https://alfahir.hu/2018/02/12/tiborcz_istvan_elios_hamar_endre_olaf_korrupcio
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
3 nappal Pharaon halála után eladta üzletrészést a magyar ál
  2018-02-12 18:18:52, hétfő
 
 
3 nappal Pharaon halála után eladta üzletrészést a magyar állam a közös cégből

2018. február 11. - 13:34




Mindössze 750 ezer forintért szabadult meg a Gaith Pharaonnal közös cégének tulajdonrészétől a magyar állam - derült ki Magyar Levente külügyi államtitkár írásbeli válaszából.

Gaith Pharaon - Forrás: MTI

Az LMP-s Demeter Márta kérdezte a külgazdasági és külügyminisztert a terrorizmus miatt körözött, de tavaly januárban elhunyt szaúdi milliárdossal közös vállalkozásról.

Szijjártó Péter minisztériuma, illetve a nevében válaszoló államtitkár azt ugyan nem árulta el, hogy mi indokolta a cégalapítást, ahogy azt sem, hogy milyen hatástanulmányok voltak, és hogyan érvényesítették a pénzmosás elleni szabályokat. Az viszont kiderült az írásbeli válaszból, hogy a tulajdonrészt Pharaon halála után 3 nappal adták át, mert nem tudtak megállapodni a cég stratégiájáról. (168ora.hu)


https://civilhetes.net/3-nappal-pharaon-halala-utan-eladta-uzletreszest-a-magyar- allam-a-kozos-cegbol
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hülye-e a magyar ember, vagy csak annak nézik?
  2018-02-12 18:15:23, hétfő
 
  MÉG ANNÁL IS HÜLYÉBB!




Hülye-e a magyar ember, vagy csak annak nézik?
2018. február 09. - 11:51
Vélemény



Valaki írta az újságban, hogy a magyaroknak elegük van belőle, hogy politikusoknak nevezett emberek hülyének nézik őket!

Sőt, a legfőbb ügyész is megerősítette, nyilvánosan, a tévedések elkerülése végett, gondolom!

Cáfolom ezeket a híreszteléseket! Nincs elege a magyar embernek abból, hogy ostobának látszik! Eddig nem volt, ezután sem lesz!

Ugyanis ez maga a valóság! Nem a látszat! Érvelek is, hogy igazolni lehessen a legfőbb ügyész állítását: a valóságot mondta, mint Gyurcsány Ferenc, amikor négy évig elfelejtett kormányozni! Nem hazugság, legalább elismerte!

Nem hazugság az sem, hogy megszűnt a népszuverenitás, megszűnt az alkotmányos jogállamiság, közjogi értelemben Magyarország nem létezik, mint állam!

De van alkotmánybíróság temérdek jogész tanácsadóval és hasonlókkal. Nincs államszervezet, de vannak minisztériumok, olyan, mintha létezne állami közigazgatás, pedig nem létezik, csak úgy teszünk, mintha lenne!

Mondom, mint magyar, megszűnt az állampolgárságunk, csoda, máshol elismerik az igazolványainkat, pedig alkotmányos államiság híján, állampolgárságunk sincs.

Más! Világszínvonalú az egészségügy nálunk, csak orvos nincs benne és ápoló személyzet, a halottak, hontalanok, a statisztikából ki lehet hagyni őket, nem léteznek, azért kiállítjuk róluk is a bizonyítvány, ők pedig rólunk! Ez igaz.

Tagjai vagyunk az EU-nak, csak éppen egy unió tagságához jogi személyiség kell, ami nálunk nem létezik, mert az állam, mint alkotmányosan kicifrázott jogi személy már megszűnt, helyette van törvény, amit senki nem hagyott jóvá, de alkalmazzák.

Írják az újságok, kilépünk az unióból, Huxit lesz, amikor már nem is vagyunk tagja, hiszen csak normális államok rendelkezhetnek tagsági viszonnyal, alkotmányos jogállammal házasságban.

Merkelt dicsérem és a többieket!

Nem tették szóvá, hogy nem szükséges kilépnünk az EU-ból, 2011-ben ugyanis jogilag megszűnt az államiság, vele együtt a tagságunk is. Csak mondani kellene. Ők meg mégis küldik a pénzt, eddig küldték, valószínűleg jótékonysági alapon, hiszen nem sok helyre jutott belőle.

Sem a Huxit sem a kizárás nem tartalmaz helyes érveket, hiszen kizárni és kilépni csak azoknak lehet, akik benne vannak! A magyar állam pedig megszűnt! Magánszemélyek nem képezhetik tagság alanyait! Normális esetben, természetesen, de nem Magyarországon!

Valami nagy mozgolódás zajlik az országban, választásoknak nevezik, több száz párt ácsingózik a fazék körül, de mit szeretnénk választani, amikor alkotmányosság nélkül országgyűlés sincs, pártok sincsenek, csak mondta valaki, hogy minden van és minden rendben is van!

Csak nehéz a magyar ember felfogása? Nevezetesen hülye, nem érti, mi történik vele és körülötte?

Átgondoltam az eltelt húsz egynéhány év történetét és rájöttem: nem én vagyok a hülye, hanem minden, amiben hiszünk, az régóta nem létezik.

Hajrá magyarok, vitézek, nemsokára itt vannak a választások, vonulhatunk nemzeti demokráciánk porainak ,,urnájához"! Bedobjuk a papírt, ha addig a látszatállam be nem dobja a ,,törülközőt".

Soros Györgytől pedig vegyétek el az állampolgárságot! Röhög a markában, ugyanis ilyesmi már neki sincs, a pénzt pedig nem hagyja magától ellopni!


https://civilhetes.net/hulye-e-a-magyar-ember-vagy-csak-annak-nezik
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2018.01 2018. Február 2018.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 285 db bejegyzés
e év: 1581 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 107
  • e Hét: 3871
  • e Hónap: 7616
  • e Év: 161112
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.