Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
Fohász az Univerzumhoz
  2018-02-13 16:55:30, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Spirituális-Fantazi  
Vízesés ihlette ruha
  2018-02-13 16:45:02, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Divat  
Vulkánkitörés ihlette ruha
  2018-02-13 16:43:25, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Divat  
Vulkán ihlette ruha
  2018-02-13 16:39:44, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Divat  
Virágzó fa ihlette ruha
  2018-02-13 16:37:29, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Divat  
Virágok ihlette ruha
  2018-02-13 16:23:36, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Divat  
A jegygyűrű - miért a 4. ujjunkon viseljük ?
  2018-02-13 14:58:58, kedd
 
 



Miért viseljük a negyedik ujjunkon a jegygyűrűt? Meglepő a magyarázat, amire eddig sosem gondoltál!

A kínaiak szerint egy nagyon szép magyarázata van a dolognak!

Hitük szerint, mindenik ujjunk egy-egy fontos személyt jelent az életünkben. A nagy ujjunk a szüleinket, mutató ujjunk a testvéreket, középső ujjunk önmagunkat, gyűrűs ujjunk lelkünk és életünk párját, míg a kisujjunk a gyerekeinket jelképezi.

Most pedig helyezzük ujjainkat a fentii képen látható formában! Helyezzük egymással szemben két kezünk ujjait, a két középső ujjainkat hajlítsuk be, majd érintsük össze a többi ujjbegyeinket. Ez után próbáljuk meg szétválasztani az előzőleg összeérintett ujjbegyeinket!

Kezdjük a szülőket jelképező nagy ujjakkal, ami sikerülni fog, hiszen ők nem élhetnek örökké velünk. Újra érintsük össze ujjbegyeinket, és próbáljuk meg szétválasztani a testvéreket jelentő mutatóujjakat, ami szintén sikerül, hiszen a testvérek sorsa, hogy elválva, mindenik saját családot alapítson.

Érintsük össze újra ujjbegyeinket és végül a gyerekeket szimbolizáló kisujjakat próbáljuk meg szétválasztani. Ez is sikerül, hiszen gyerekeid előbb-utóbb majd tőled függetlenül képesek élni életüket.

Majd ezek után érintsd újra össze az ujjbegyeidet és próbáljuk meg szétválasztani a gyűrűs ujjainkat. Ez nagy valószínűséggel nem fog sikerülni, hiszen a férj és feleség sorsa összefonódik és egy egész életen át tart!
Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Kezek formája és a személyiségünk
  2018-02-13 14:49:17, kedd
 
 



Ezeket árulja el személyiségedről a kezed formája:

A kezeid formája és vonásai sokkal többet elárulnak a személyiségedről, mint azt gondolnád.
Elég csak rápillantani a kezeidre és anélkül, hogy egy szót is kiejtenél, már nagyjából meg lehet tippelni az, hogy milyen személyiség lehetsz, csupán tudni kell, hogy milyen típusú kéz, milyen tulajdonságokat takar.

Föld típusú kéz
Ezen a kézen az ujjak vastagok és a tenyér széles. Az ujjak formája azt jelenti, hogy rendkívül nyitott vagy, őszinte és alázatos. Ezen három fő tulajdonságod alapján éled az életedet, ami az emberek iránti nagyfokú türelmedben is megmutatkozik. Ha nehézségekkel kerülsz szembe mindig optimistán állsz a feladatokhoz, és nem félsz akár segítséget is kérni másoktól.

Akárcsak az ujjaid, te is egy erős egyéniség vagy, sosem hozol elfuserált döntéseket, mindig végigpörgeted fejben a lehetséges megoldásokat, más szóval nem igazán vagy egy ,,Hűbelebalázs" típusú ember. A nagy egyensúly megtartás közepette azért néha vehetnéd lazábban is a dolgokat, ne riadj meg a spontaneitástól sem. Próbálj ki új és izgalmas dolgokat, anélkül, hogy túlgondolnád azokat és meghátrálnál tőlük.

Tűz típusú kéz
Ez a fajta kéztípus azt üzeni, hogy egy igazi közösségi emberrel van dolgunk. Folyton nyüzsgésben élsz, élvezed mások társaságát, nem riadsz vissza a furcsa és kellemetlen szituációktól sem. Az emberek valahogy mindig felvidulnak, ha veled elegyednek beszédbe.

Az ujjaid szerint életed minden percét kihasználod, nem lesz egyszerű az életed, de mindenképpen számíthatsz maradandó pillanatokra. Lesznek olyan időszakok, amikor döcögni fogsz, de a karmád majd mindenért kárpótol, és amikor ez majd megtörténik, törekedj arra, hogy mások életét is megkönnyítsd.

Víz típusú kéz
Széles tenyér és szerteágazó ujjak: azt sugallják, hogy bátor, kíváncsi és egy igazi kalandor vagy. Ha egyszer valamit elhatározol, azért tűzön-vízen át kitartasz. Barátaid és családtagjaid mindig számíthatnak rád, mindig úgy alakítod a programjaidat, hogy a másoknak fontos események részese és részvevője lehess. Ezen tulajdonságok mellett még azt is fontos kiemelnünk, hogy óriási törődés van benned, főleg azok irányába, akiket szeretsz. Ezeket a vonásokat kihasználva gyakran motiválsz, vagy vidítasz fel másokat is.

Erdő típusú kéz
Egy igazán dolgos és szorgalmas ember vagy, és ezt a tulajdonságodat az élet minden területén képes vagy kamatoztatni. Még a legapróbb teendőket is nagy gonddal és odafigyeléssel kezeled, és arra törekedsz, hogy a lehető legjobb eredmény születhessen. Szereted, ha kihívásokkal teli feladatokat kapsz, mert ezáltal érzed, hogy végre az agyad dolgozik. Hobbid az utazás szeretete, magával ragad az idegen országok és kultúrák forgataga. Veled utazni mások számára is öröm, hiszen kiváló szervező és tervezőképességed van, ezért mindig garantált, hogy fergeteges kalandokban lesz részed.

Fém típusú kéz
Az ilyen kéztípussal rendelkezők rendkívül erősek és tehetségesek. Sokszor mondják, hogy akármihez fog, azt tökéletesen csinálja, na ilyen ember vagy te is. Képes vagy mindent megjavítani, a sportokban is ügyesen teljesítesz és még számtalan kiváló képességed van, amivel olyat tudsz véghez vinni, amiket mások nem. Másik fontos vonásod, hogy alkalmazkodó képes vagy, bármilyen szituációba is keveredj, képes vagy kezelni azt. Ezt a képességedet pedig a karriered és a családi életed terén is megcsillogtatod.
Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Kapcsolat -channeling
  2018-02-13 14:35:17, kedd
 
 



A Channeling fogalmát, ami konkrétan becsatornázást jelent, a spirituális szakértők is gyakran használják, hiszen ezen folyamat révén képesek megnyitni azt a bizonyos csatornát, amelyen keresztül létrejöhet a kommunikációs kapcsolat emberek és angyali teremtések, természetfölötti képességekkel rendelkező energiák között, de akár az állatok nyelvét is meg lehet érteni.

A Channeling révén megnyílik egy fényenergia-csatorna, amely az éggel, az asztrális térrel van összekapcsolva, amin keresztül bárki összeköttetésbe léphet az angyalokkal, így lehetőség nyílik arra, hogy ezen isteni teremtések át tudják adni a minden ember életét meghatározó üzeneteiket.

Az első lépés: ürítsd ki a fejed

Csak abban az esetben tudod megnyitni ezen kommunikációs csatornát, ha előbb képes leszel kiüríteni a fejedben lévő, főként negatív gondolatokat.

A Channeling annak a román fiúnak az esetében is működött, aki 17 évesen autóbalesetben életét vesztette. Matei szelleme, halála után 14 évvel kereste meg édesanyját, aki álmából riadt fel, mert egy fényes kijelzőn a következő szöveg jelent meg előtte: "Anya, Matei vagyok, a te Matei-od." Attól a naptól kezdve anya és fia folyamatosan kapcsolatban álltak egymással. A nő egyszer megkérdezte, hogy milyen a mennyország, a fiú pedig úgy felelt, hogy "mindenki megértő mindenkivel, és csak boldog emberrel vagyok körülvéve".
Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Az orchideák gondozása otthon
  2018-02-13 13:30:47, kedd
 
 



Szakértő tanácsa: Így gondozd az orchideát, hogy egész évben gyönyörködhess benne!

Az egyik legelterjedtebb ajándék napjainkban a cserepes virág, ezek közül is leginkább az orchidea. Ha nem szeretnél vágott virágot ajándékozni, akkor lepd meg kedvenc barátnődet egy cserép orchideával. Ezzel egészen biztosan nem fogsz mellé!

Lásd el őt jótanácsokkal azzal kapcsolatosan, hogy hogyan is kell pontosan gondoskodni az orchideáról, így még hosszú ideig fogja élvezni a csodálatos színekben pompázó, különleges szobanövényt. Ha egy orchideát fogadsz be a lakásodba, akkor gondoskodnod is kell róla. Nem elegendő csak néha meglocsolni egy kicsit, ha szép és egészséges növényt szeretnél, akkor igazodnod kell a speciális igényeihez is.

Az alábbiakban a szakértő, Dr. Ing. Eugenia Nita kertészmérnök tanácsait olvashatod. Jó, ha betartod ezeket a tanácsokat, hiszen akkor egészen biztosan sokáig élvezni fogod a gyönyörű szobanövényt. A szakértőtől megtudhatod, mit kell tenned, hogy még több ideig virágozzon az orchideád.

Vásároltál vagy kaptál egy orchideát?
Semmiképp ne dobd ki, ha elvirágzott, és leestek a virágai. És arra is vigyázz, hogy soha ne ültesd hagyományos virágföldbe. Az orchideának direkt a számára kialakított speciális ültető tőzeget kell vásárolni. A boltban orchidea földként keresd. Egy ideig mindenképp hagyd az eredeti edényében, ha nagyon muszáj, akkor is inkább csak a földjét cseréld ki. Soha ne ültesd az orchideát hagyományos virágcserépbe, a megfelelő fejlődéshez átlátszó edényre lesz szüksége.

Ha azt szeretnéd, hogy szépen virágozzon az orchideád, ezeket a dolgokat kell betartanod!

Hőmérséklet
Olyan helyen kell tartsd az orchideát, ahol éjszaka kissé hidegebb a hőmérséklet, mint nappal. A legjobb hely az ablakpárkány lehet az orchidea számára. Szereti a szellős helyeket, de a huzattól mindenképp óvnod kell.

Fény
Az orchideák szeretik a fényt. Egyeseknek kevesebb, másoknak több fényre van szükségük. A legideálisabb számukra, ha az ablaktól 20-30 cm-re helyezed el. Előttük mindenképp legyen egy vékony függöny, amely védelmet nyújt az erős napsugárzás ellen.

Öntözés
Az öntözés függ attól is, hogy milyen helyen tartod az orchideát. Minél melegebb helyen van, annál több vízre lesz szüksége. Emeld meg az orchidea cserepét, és ha nagyon könnyű, akkor azt jelenti, hogy túl száraz a föld. Önts egy kis tálkába vizet, és állítsd bele. Amikor már nem bugyborékol a víz, azt jelenti, hogy jól megszívta magát, és kiöntheted a fölösleges vizet. A legjobb, ha esővízzel, vagy szénsavmentes ásványvízzel öntözöd. Mindig a reggeli órákban ajánlott a locsolás.

Visszametszés
Miután elvirágzott, várj még néhány napig, és csak azután metszd vissza az elszáradt csonkokat. A szár aljától számítva a második csomónál kell visszavágnod mindig. Ha a gyökerek kijönnek az edényből, akkor vágd le az elszáradt részeket, és ültesd egy nagyobb edénybe az orchideát. Speciális tőzegbe ültesd, és a cserép aljába tegyél néhány kisebb agyaggolyót. Ezt a műveletet mindenképp akkor kell végezni, amikor a növény pihen, nem virágzik.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2018.01 2018. Február 2018.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 270 db bejegyzés
e év: 1532 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 7885
  • e Hét: 16667
  • e Hónap: 48153
  • e Év: 252854
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.