Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Cinikus hazudozás Orbán beszéde
  2018-02-19 20:24:50, hétfő
 
  Cinikus hazudozás Orbán beszéde

Írta: Amerikai Népszava - 2018-02-183




Miközben az Európai Unió Csalás Elleni Hivatala (OLAF) kész vádiratot nyíjtott át Orbán vejének csalásáról, a lánya családjába került lopott milliárdokról, Orbánnak volt képe azt mondani “évértékelő" beszédében, hogy “Magyarország olyan hely, ahol a kemény munkát megjutalmazzák, ahol aki többet dolgozik, többet is visz haza". Fatolvaj veje mit dolgozott többet, hogy 13 milliárdot vitt haza? “Mészáros Lőrinc" milyen munkából gazdagodik?

Orbán azt mondta, “nekünk magyaroknak akkor van jövőnk, ha magyarok maradunk, ápoljuk a magyar nyelvet, megvédjük keresztény és magyar kultúránkat, megőrizzük a függetlenséget és a magyar szabadságot", mondja az az ember, aki keresztény egyházak tucatjaitól vette el az egyházi státuszt, pártkatonákkal lepte el a kultúrális életet, Kósa Lajossal és Németh Szilárddal ápolja a magyar nyelvet, eladta az oroszoknka az ország függetlenségét és felszámolta a az egyéni és polgári szabadságjogokat.



Nagy igazságot mondott, hogy “a családok a rezsivel nem a multik profitját fizetik", mert a szabad versenyt és a szabad piacot felszámolta, az energiaszektor egyre nagyobb része a strómanjai kezébe kerül, és a családok az Orbán-maffia profitját fizetik. Arcátlanságára mi sem jellemzőbb, minthogy a sajtószabadság felszámolásáról, a szabad sajtó elfoglalásáról azt mondja, hogy “nemzeti tulajdonba került a magyar médiumok több mint fele". Orbán a strómanjait és az oligarcháit azonosítja a “nemzettel".

Mindez azért vészjósló, mert ha ez a hazugság (sajtószabadság felszámolása egyenlő a sajtó “nemzeti kézbe" vételével) megszilárdul a közbeszédben, akkor a maradék szabad és független sajtó bekebelezése, megszállása nem más lesz, mint “nemzeti tulajdonba vétel". A “nemzeti tulajdonba vétel" alatt azt kell érteni, hogy az Orbán-rezsim kiterjeszti hatalmát a sajtó azon részére is, amelyet jelenleg még nem a propagandaközpontból szerkesztenek.

A szabadság felszámolásának másik része, amely dicsekedésének tárgya, hogy “nemzeti kézben van a bankrendszer több mint 50 százaléka", ami megakadályozza, hogy a rendszer kliensein kívül bárki forráshoz jusson. Azt mondja Orbán, hogy “a magyar bankrendszer és magyar médiumok nélkül nincs nemzeti függetlenség", amely valójában azt jelenti, hogy a szabadság megszűnik, mindent a kezében tart, és mindent Orbán irányít. A “nemzeti" szót nemcsak kisajátította, hanem egy bűnszervezet szabadság elleni támadására használja fel.

Trumptól vette az új jelszót, “nekünk Magyarország az első", ami a hozzájuk hasonló demagóg populista hazugsága, és ezalatt mindig saját magukat kell érteni, Magyarország velük azonos. A szlogen helyesen így hangzik: “Nekünk a saját hatalmunk és a zsebünk az első". Orbán arra büszke, “hírünk, ismertségünk, befolyásunk nagyobb, mint azt az ország mérete vagy gazdasági súlyunk indokolná". Ez valójában azt jelenti, hogy Orbán rendszere veszély az egész világra. Ezt nevezi ő a “hírünknek". Soha még Magyarországnak ilyen rossz híre nem volt a világban.

Szerinte ez elsősorban annak köszönhető, hogy a Fidesz-KDNP Magyarországon “nyolc éve szünetelteti a politikai korrektséget, süllyesztőbe került az euroblabla, a liberális szépelgés, a korrekt semmit mondás, a szájkosarat visszaküldtük Brüsszelnek, a pórázt pedig az IMF-nek". Ezt a gyalázatot nyíltan meri hirdetni egy európai uniós miniszterelnök, gyalázva azt a politikai korrektséget, amelynek lényege az emberi méltóság tiszteletben tartása, minden kisebbség jogainak tiszteletben tartása, a zsidó-keresztény kultúra gyakorlati alkalmazása.

A politikai korrektséget a populista fasiszták és nácik számolják fel, lépik át a korrekt beszéd határait, amelyek megkövetelik az igazmondást, a más ember tiszteletét. Erre büszke Orbán, hogy ezt maga mögött hagyva szabadon hazudhat minden csatornán és plakáton, átlépheti a törvényesség, a személyiségi jogok határait, rasszista, kirekesztő propagandát terjeszthet, vallási alapon megkülönböztethet bárkit.

Orbán változatlanul “kereszténységnek" nevezi a fasizmust, és mint egyetlen reményt állítja Európa elé. Ismerjük ezt az állami “kereszténységet", amelynek képviselői lopnak, csalnak és hazudnak, nyomorgatják az árvát, beteget és özvegyet, a keresztény lózungot pedig mások kirekesztésére és hatalmuk megtartására használják. A liberális Európa áll a legközelebb a kereszténységhez, amely elválasztja az államot az egyháztól, szabadságot biztosít az egyházak működéséhez, és az emberek szabad választására bízza a világnézeti és erkölcsi kérdéseket. Ez a búza és a konkoly példázatának, Jézus tanításának követése.

Orbán, akárcsak minden fasiszta, az emberek félelmére játszik. Összes hazugsága közül talán a legnagyobb, hogy 2020-ig 60 millió muszlim bevándorló érkezik Európába. Ez akkor is fizikai képtelenség, ha így lenne. 2010 és 2013 között évi 1,4 millióan vándoroltak be az Európai Unióba. 2015-ben a legtöbb menekültet befogadó Németország 800 ezer menekült kérelmére számított év végéig. Ez csúcsidő volt. Orbán most évi 30 millióval fenyeget.

Orbán szerint Nyugat-Európa bevándorlóövezetté, kevert népességű világgá vált, és Közép-Európától különböző, merőben új fejlődési jövő felé halad. Ez az ember most fedezte fel azt, hogy Európa kevert népességű, ahogy mindig is az volt, később a gyarmatokról jöttek nagy számban bevándorlók, akik állampolgárságot kaptak. Az egész európai történelem erről szól, beleértve Magyarországot is, ahol nincs tiszta magyar népesség, a honfoglalók sem voltak azok. Utána német, török, orosz megszállások, különféle betelepítések voltak.

Orbán odáig jutott, hogy Nyugatról jön a veszély, a demokratikus jogállamok fenyegetik Magyarországot. Azok az országok, ahol vallásszabadság van, a keresztény kultúrát pedig az inkvizícióba torkolló állami “kereszténységtől" védték meg. A gyűlölet és a gyűlölet nem keresztény kultúra. Felvilágosodást gyalázza ez az ember, a feudális középkort magasztalja, a sötétséget, a babonát, a vallási gyűlöletet. De még ezen is túltesz, amikor már “Soros-féle embertípus" kitenyésztéséről beszél.

Azt mondja: “Onnan nézve, mi, bennszülöttek, akiknek van saját hazájuk, saját kultúrájuk, saját vallásuk, mi a Soros-félék nézőpontjából reménytelen, átformálhatatlan egyedek vagyunk". Ez nyílt antiszemita és náci szöveg, a sorosozással együtt félreismerhetetlen zsidózás. Ezek jól ismert antiszemita vádak, hogy a zsidók hazátlanok, hitetlenek, vallásuk hamis, akik a “keresztényeket" támadják, identitásukat el akarják venni, hogy elvegyék a hazájukat.

Soros Györgynek van hazája. Ha van “Soros-féle embertípus", akkor az antifasiszta az. A sötétség, a kizsákmányolás, az elnyomás, a diszkrimináció ellensége, a szabadság barátja, az Orbánhoz hasonló maffózó, hazug fasiszták ellenfele. A felvilágosodás, az emberi jogok és az emberi méltóság, a demokrácia és a joguralom híve. Ezek Orbán gyűlölt ellenségei.

Kijelentette, “nem fogjuk tétlenül nézni, hogy vannak, akik a Soros-terv végrehajtásán mesterkednek, és ha kell, egyre erősebb jogi fegyvereket vetünk majd be". Ez azt jelenti, hogy erre a hazugságra, a nem létező “Soros-tervre" hivatkozva felszámolják a civileket, a rezsim kontrolljától független szervezeteket, jogvédőket.

Orbán első lépésként hivatkozott a Stop Soros (“SS") törvénycsomagra, hogy a menekültek segítését nemzetbiztonsági engedélyhez kötik, a “migránsbarát" nem-kormányzati szervezeteknek (NGO) szánt külföldi támogatás egy részét átirányítják a határvédelemre, teljes pénzügyi átvilágítást rendelnek el, s akik nem hagynak fel a “veszélyes terveikkel", azokat egyszerűen kitiltják, “legyenek bármilyen hatalmasok, vagy gazdagok".

Ez azt jelenti, hogy készen állnak Soros György Magyarországról való kiutasítására, és ezt majd a legalkalmasabb pillanatban vetik be, amikor a menekültellenes propaganda csúcsra jár. Egyszerűen undorító hallgatni és olvasni ennek a hazudozó embernek a szövegeit az ENSZ-be, mindenhova befészkelődött Soros-ügynökökről. Az egész liberális demokratikus világ, ahova Magyarország az előző diktatúra után vágyott, ahova szeret utazni, kirándulni, ahol a magyarok jelentős része dolgozik, ahonnan eltartja a családját, “Soros ügynök lett. A zsidó világ-összeesküvés most a bevándorlással fenyeget. Hitler nyalogatná a tíz ujját.



https://nepszava.us/cinikus-hazudozas-orban-beszede/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ez aztán a lista!
  2018-02-19 19:47:43, hétfő
 
 
Ez aztán a lista!

2018-01-12 ErikaM Hírfolyam



Gúr Nándor a szocialisták egyik politikusa kíméletlenül kiosztotta a Fideszt.

A politikus írását változtatások nélkül közöljük:

Széles a skála, nézzük a munka világát érintő kérdések kapcsán, vajon Ön szavazna olyan pártra, kormányra, amely:

1.) Választási ígéretével szemben nem 1 millió új munkahelyet teremtett a gazdaságban, hanem több, mint 600 ezer aktív korút ,,üldözött" el Magyarországról.

2.) Visszamenőlegesen 98%-os adóztatást hajtott végre, miközben több mint 50 új adónemet vezetett be.

3.) Növekvő társadalmi és jövedelmi különbségeket hívott életre, ezzel együtt növelte és elmélyítette elsődlegesen a fiatalkorúak szegényedését.

4.) Kiszolgáltatottabbá tette a Munka Törvénykönyvén keresztül a munkavállalókat, megszüntette a rugalmas nyugdíjba vonulás lehetőségét, miközben a férfiak több mint 30%-ka nem éli meg a nyugdíjkorhatárt.

5.) Intézkedéseivel a munkavállalók biztonságát csökkentette, 6 év alatt több mint 30%-kal növelte a munkabalesetek számát.

6.) 5 éven át meglopta a minimálbéreseket és ugyanazért a munkáért nem ugyanazt a bért fizette a nőknek és a férfiaknak, vagy az ország különböző területén.

7.) Ma sokakat éhbérért foglalkoztat, 1/3-al kevesebbet érő pénz ad a közmunkásoknak kezébe, mint 2010-ben.

8.) A közmunkás 54e Ft-os nettó bérrel szemben 5 millió Ft-os havi bérplafont vezetett be a haveroknak.

9.) Szétverte az érdekegyeztetést, az érdekképviseleteket semmibe sem nézte, a jogokat sárbatiporta az elmúlt években.

10.) Hazug (csúsztatott tartalmú) statisztikákkal próbálja manipulálni az embereket.

11.) A közmunkást, a külföldön dolgozók jelentős részét, a diákfoglalkoztatottakat is beszámítja a foglalkoztatottak körébe.

12.) A munkájukat elvesztő embereket nem segíti, hanem a lehető leghamarabb (3hó) kilöki az ellátórendszerből, miközben a munkára képtelen aktív korúak ellátását szűkítette.

13.) Példátlan módon 8 év alatt nem növelte a ,,köztisztviselői" illetményalapot.

14.) Szövetkezetekben rejti és kihasználja az embereket, ahelyett, hogy a szövetkezés valós erejét hagyná érvényesülni az emberek érdekében.....

15.) Áttételesen foglalkoztatóként elbocsájt és közfoglalkoztatottként visszafoglalkoztat
embereket töredék pénzért.

16.) A bérek utáni adó és járulék terheket jelentősen megemelte, miközben pld. a minimálbér vásárlóerő értéke kevesebb, mint 20%-al addig a munkaadó által fizetendő adó és járulékteher több min 120%-kal nőtt.

17.) A minimálbéresek és a létminimum alatt élők országává tette Magyarországot, miközben az alacsony fizetéseknél a legnagyobb adó és járulék teher jellemzi hazánkat.

18.) Alig várja a választás utáni napokat, hogy 10-100 ezreket bocsájthasson el és a mértéktelen lopási folyamatokat folytathassa.
2018 csak rosszabb lesz

“Mi várható a munka világában, ha a Fidesz kormányoz tovább?"

1.) További ,,elvándorlás" az aktív korúak köréből Magyarországról.
2.) A biztonság csökkentését hozó MT. fenntartása.
3.) Kiszolgáltatottság további növekedése.
4.) Még több adónem bevezetése (elsődlegesen a kisebb jövedelműek kárára).
5.) A szegénység fokozódó mélyülése és szélesedése.
6.) Elbocsájtások a közszférában a közszolgáltatások szintjén.
7.) Elbocsájtott munkavállalók közfoglalkoztatottként történő visszafoglalkoztatása.
8.) Milliók nyomorúságos bérszinten tartása.
9.) Az alacsony bérek adóterheinek magasan tartása, még további növelése.
10.) Éhbérek szinten tartása (talán).
11.) Szakszervezetek, érdekképviseletek sárba tiprása.
12.) Szemérmetlenül hazug és félrevezető nyilvántartások, statisztikák.
13.) Diák ,,munkások", nyugdíjas szövetkezetekben munkát végzők foglalkoztatottként
számbavétele a közfoglalkoztatottak és a külföldön dolgozók több százezres körén kívül.
14.) Munka nélkül maradók megnyomorítása, a ma még működő feltételek további szűkítése.
15.) Közszférában a ,,köztisztviselői ,,illetmény alap befagyasztása, megszüntetése.
16.) Még több havernak még több pénz, fizetés akár 5 millió Ft-os bérplafon korlát nélkül is.
17.) Nők és férfiak, valamint az ország különböző részei között ugyanazon munkáért különböző bérek fenntartása.
18.) Nyugdíjbavonulás rugalmatlanságának fenntartása, sokak ,,halálra ítélése" a munka világában.



Forrás:Gúr Nándor


http://gondolkodo.eu/2018/01/12/ez-aztan-a-lista/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ellopott milliárdok
  2018-02-19 19:46:57, hétfő
 
 
Ellopott milliárdok

2018-01-27 ErikaM Hírfolyam

- Orbán kisvasútja (amit, ha kell, Bicskéig tolnak) 850.000.000,-
- Orbán várba költözése (teraszostul, tapétástul, stb.) 19.000.000.000,-
- Rogán minisztériuma (aminek a feladata Orbán újraválasztása) 24.000.000.000,-
- Orbán GYODA-ja (ami felelős a földikutyák szinte teljes kipusztulásáért) 22.000.000.000,-
- Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter brókeres bukása 1.400.000.000,-
- MET offshore buli a gázárakkal való játszadozás 100.000.000.000,-
- Magyar Kereskedőház Zrt (Szijjártó orosz bulija) 2.400.000.000,-
- C. Mack az USA volt kongresszusi képviselőjének “támogatása" 1.400.000.000,-
- Fk Csíkszereda futballcsapatának támogatása 1.200.000.000,-
- Századvég (csak a 2014-es tanulmányok) 1.400.000.000.-
- KOGART galéria ( évi 200 millióval támogatva) 600.000.000,-
- 450-es mobilhálózat (használja valaki?) 13.000.000.000,-
- Nyúltenyésztési szakkönyv(Plagi Pali módra) 31.000.000,-
- Látványsportok (nézők nélkül) 190.800.000.000,-
- Felcsúti focicsapat 9.200.000.000,-
- Csődvédelem (ami nem működik) 626.000.000,-
- Munkahelyteremtés (0 és zéró közötti mennyiség) 300.000.000,-
- MTK stadion (kivégzőfallal) 1.530.000.000,-
- Nyugdíjkassza (mennyire elfelejtettük a legnagyobb lenyúlást!) 3.000.000.000.000,-
- MNB a Fidesz házipénztára (csak műkincsekre, Matolcsy tündérországbeli álmaiért) 30.000.000.000,-
- Közmédia (beszélek hülyeségeket, Fidesz - Habony média) 100.000.000.000,-
- Államkötvények offshore értékesítése 27.000.000.000,-
- Villavásárlás (Matolcsy módra) 1.000.000.000,-
- Roma önkormányzat ( most lett felmentve Flórián a felelősség alól) 1.500.000.000,-
- Győri Tibor (nagy spíler, önmaga sajtómegfigyelését rendelte meg) 4.400.000.000,-
- MMA és Fekete György (az apród frizurás, de nagyban játszó ) 6.500.000.000,-
- Zöld Erdély Egyesület (egy szinte nem létező egyesület, a pénz is eltűnik benne) 11.200.000,-
- Leslie Mándoki koncert (hát nem egy Madonna koncert volt) 100.000.000,-
- Corvin Lánc Testületének székháza (akit kitűntettek még Corvin láncot sem kapott) 1.000.000.000.-
- Erdélyi kulturális programok (ebbe aztán minden belefér) 1.470.000.000,-
- Bánsági magyar kulturális napok 150.000.000,-
- Olimpiai központ (szavazzuk meg, hogy ne legyen) 40.000.000.000,-
- Zsidó emlékezet háza (amit a zsidók sem akartak ebben a formában) 4.700.000.000,-
- MKB bank ( a kormány bankja) 300.000.000.000,-
- Határon túli papok és lelkészek támogatása 420.000.000,-
- Fidesz - KDNP rezsim autóflotta (Rogán helikopterezés nélkül) 6.000.000.000,-
- Nemzeti információkommunikációs stratégia 1.400.000.000,-
- Ózdi filmes élménypark ( esküszöm látni kell, park a semmiről, senkinek) 1.000.000.000,-
- Brien Bar koncert (43 eladott jegy!) 100.000.000,-
- Ócsai lakópark (ahová Orbánt és tettestársait lehet majd egyszer költöztetni) 2.400.000.000,-
———————& ;#8212;-
Ez 3.919.188.200.000,-

Vagyis, eddig cirka 4, azaz négyezer milliárd lett eltapsolva és rengeteg a listán nem szereplő ügy van még, például a Bicske melletti 59 lyuk a földben 588 millióért

- a múzeumi negyed
- a szaros vagy na orosz metró
- a biciklis kilátó, a kiskirályok által használt turista és vendégházak
- a rakamazi tanösvény
- a közadakozásból ellopott vörös-iszapos emlékösvény (vagy miafranc)
- a letelepedési körvény
- az mnbből kijátszott alapítványok
- az esztergomi vonal belassítása
- az ózdi filmpark
- a nemzeti közszolgálati egyetem
- az 56os emlékév a kommunista prosti srác kocsmájának kipattintásával
- a földvagyon elherdálása
- a területalapú agrártámogatások
- sok épülő-szépülő piactér és emlékhely minden elbaszott faluban, térkövestől és történelmi és helyesírási hibáktól hemzsegő táblástól?

Paks II.: Újabb 3500 milliárd
Kínai vasútépítés Horvátország felé: 650 millió
Úszó vb: 80 milliárd
Meg amiről még nem tudunk.

Ez már egy olyan összeg, ami ha jó kezekben van és nem ellopják, akkor a hőn dédelgetett 40 éves álmot miszerint közelítsük meg az osztrák nívót minden téren, simám esélyes lett volna.
Gyakorlatilag egy egész országot fellehet ebből virágoztatni.
Hihetetlen... 🙁

Ceaușescu óta nem nagyon volt ilyen a környéken.

http://gondolkodo.eu/2018/01/27/ellopott-milliardok/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Váratlan fordulat: megjöttek a legújabb számok – Orbán
  2018-02-19 19:37:47, hétfő
 
  Az emberek már odafigyelnek a valóságra is, látják,hogy az árak hogyan emelkednek, hogy zűrzavar van, az elégedetlenség növekszik. Nem szeretnének tovább így élni.Én ebben bízom. Lehetetlennek látszik, , hogy ez így megy tovább. Persze azt nem látjuk igazán,hogy Orbánnak milyen kártyái vannak még.Ha Orbán nyerne, akkor olyan cirkusz lesz, amit még nem láttunk.
Lesz...Gyűlölet...Erdély, Ukrajna, Szerbia ellen...és meg is fogják érdemelni...





Váratlan fordulat: megjöttek a legújabb számok - Orbán ennek nem fog örülni

február 19, 2018 Jabronka Richárd

Végre jó hírek!

A 24.hu megbízásából átfogó kutatást végzett a Republikon Intézet. Ám a szokásos “Ön melyik pártra szavazna?" kérdés helyett most mást vizsgáltak és arról kérdezték az embereket, mennyire hisznek az áprilisi kormányváltásban. Az eredmény mindenkit megdöbbentett. Orbán ennek nem fog örülni.

Noha ma még az ellenzéki pártok támogatottságán ez nem látszik (áprilisig persze ez bőven változhat még) a kutatás szerint

“az emberek ugyanakkora aránya gondolja azt, hogy a választásokat a Fidesz nyeri majd, mint azt, hogy akár a kormányváltás is elképzelhető."

Vagyis az egész országban nézve 50-50% az arány, ami éles versenyt jelez előre. Ám ha megnézzük, hogy mit gondolnak az ellenzékiek, akkor bizony könnyen olyan érzésünk lehet, mintha sok évnyi hallgatás után valaki elárulná nekünk a titkot, miszerint a csodafegyver már készen, most már csak be kell vetni!

A helyzet ugyanis az, hogy az ellenzéki szavazók háromnegyede szerint kormányváltás lesz áprilisban. Ami különösen erőssé teszi ezt az állítás, hogy a bal-liberális és a jobbikos szavazók ugyanakkora mértékben hisznek a győzelemben. Ez pedig azt jelenti, hogy

“ez jó hír az ellenzéki pártoknak, elvégre azt jelenti, hogy szavazóik nem érzik elvesztegetettnek a rájuk adott voksot."

A választók ugyanis okosak. És a négy évvel ezelőtt választás megtanította nekik, hogyha változást akarnak, akkor minden esetben a legerősebb egyéni jelöltre kell voksolniuk. Listán persze mindenki kedvére válogathat, de a Fidesz akkor verhető meg, ha a 106 egyéni körzetben sikerül kibillenteni.
A Fidesz szavazókban gyűlik a feszültség

Ezzel együtt más érdekes folyamatokra is fény derült a kutatásból. Legfőképpen arra, hogy a Fidesz szavazóinak már 10%-a, tehát minden tizedik fideszes elégedetlen a kormány teljesítményével. Odáig még nem jutottal el, hogy pártot váltsanak, de ha esetleg otthon maradnak, az pont jelentheti azt az utolsó cseppet a pohárban, ami Orbán Viktor bukásához kell majd.

Apropó, Orbán Viktor! A miniszterelnök tegnapi összefüggéstelen gyűlöletbeszéde erőt próbált sugározni, de a számok által is alátámasztott valóság az, hogy itt még bármi megtörténhet. Márpedig ismerjük a költő híres sorait:

“Habár fölűl a gálya,
S alúl a víznek árja,
Azért a víz az úr!"


http://ellenszel.hu/2018/02/19/megfordult-szel-es/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A V4-en belülről jött a V4 újabb kritikája
  2018-02-19 18:52:57, hétfő
 
  Kikre célozhatott vajon? Szijjártó felkészül a nagykövet behívására...
Csak egy ilyen tapló lehet a világon. A kárpát medencei dagadt kisvasutas disznó....





2018. február. 19. 18:19 2018. február. 19. 18:30 Világ

A V4-en belülről jött a V4 újabb kritikája

szerző:
MTI


A szlovák államfő szerint a visegrádi országok "egyes politikusai" belpolitikai céljaik érdekében megkérdőjelezik az Európai Unió szerepét.

A szlovák államfő szerint a visegrádi csoportot alkotó országok (Magyarország, Lengyelország, Szlovákia, Csehország) "egyes politikusai" saját belpolitikai céljaik érdekében megkérdőjelezik az Európai Unió szerepét.

Andrej Kiska konkrét neveket nem említett, amikor erről beszélt hétfőn Bécsben az osztrák elnökkel tartott közös sajtótájékoztatóján, de azt nyomatékosan kiemelte, hogy Szlovákia magát egyértelműen az Európai Unióhoz és a NATO-hoz tartozó országnak vallja.

Alexander Van der Bellen osztrák államfő hangsúlyozta: szlovák kollégájával együtt Európa-párti nézeteket vall. Mindkét elnök kiemelte, hogy a migrációhoz és az éghajlatváltozáshoz hasonló, komoly kihívásokat csak közösen lehet megoldani. "Európa nem a probléma, hanem a megoldás" - fogalmazott Kiska, hozzátéve, hogy a V4-csoport egyes politikusai belpolitikai céljaik érdekében megsértik ezt a közös álláspontot.

A kétoldalú kapcsolatokat illetően a szlovák elnök kiemelte, hogy osztrák kollégája olyan személy, akivel mindenben egyeznek az értékeik. Van der Bellen is arról beszélt, hogy minden alkalommal nagy öröm számára Kiskával eszmét cserélni. Az osztrák államfő szerint a két ország kapcsolatai kiválóak, vitás ügyeket szinte "nagyítóval kell keresni".

Nézeteltérés talán csak az atomenergia, illetve az Ausztriában dolgozó külföldiek gyermekei után fizetett szociális juttatások tervezett csökkentése terén lehet. Utóbbi kérdés kapcsán Kiska leszögezte: "igazságtalannak" tartja, hogy az Ausztriában dolgozók külföldön élő gyerekei utáni juttatásokat az új osztrák kormány a helyi megélhetési költségekhez akarja igazítani. "Ez az intézkedés nem fogja javítani az országok közötti kapcsolatokat" - tette hozzá a szlovák államfő.


http://hvg.hu/vilag/20180219_A_V4en_belulrol_jott_a_V4_ujabb_kritikaja
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az állam 2823 milliárd forinttal tartozik a volt magánnyugdí
  2018-02-19 18:49:45, hétfő
 
  Meg lett mondva annak idején, hogy ez a pénz az államadósság csökkentésére szolgál.
Tehát ennyivel csökkentik a 20 ezer milliárd forintos államadósságot, amit Bajnaitól örököltek. Még Gyurcsány volt a miniszterelnök, amikor Varga Mihály azzal állt elő, hogy ha sikerül csökkenteni az államadósságot, akkor kevesebb lesz a kamatteher, így csökkenteni lehet az adókat, és emiatt új munkahelyek jönnek létre. Az új munkahelyek pedig növekvő adóbevételt eredményeznek, amiből finanszírozni lehet majd a nyugdíj kifizetéseket. Ez olyan szépen hangzott! Kár, hogy a mese és a valóság között akkora különbség van... a 17 ezer milliárd helyett most 27 ezer milliárd az államadósság! Hajjaj!
Hát ennyi. Ez lenne a történet, amely szerint nem jár egy fillér sem a nyugdíjpénztári tagoknak, mert nekik ott van az az egymillió új munkahely, és az abból befolyó TB összeg, amiből nyugdíjakat lehet kifizetni. Hogy ez így belátható időn belül össze fog omlani? Na és? Ezt már akkor tudták a szakemberek, amikor a Horn-kormány idejében a várható demográfiai adatokra alapozva megkezdték a három pilléres nyugdíjrendszer kidolgozását. Ez lett volna a bekövetkező nyugdíjkatasztrófa megelőzésére szolgáló intézmény. Ezt kapták ki Orbánék, és hányaveti módon megüzenték az embereknek: "gondoskodjék ki-ki saját magáról". Orbánék ugyanis már gondoskodtak - saját magukról. Erről szól a fideszes politika.

A nép meg le van szarva.

A MANYUP vagyonok elvétele az évszázad rablása volt.

Ha Orbánéknak semmi más bűnük nem lenne csak ez, még akkor is szigorított életfogytiglani fegyházat érdemelnének.

--------------------------------------------------------------------------------- ------------------




2018. február. 19. 12:20 2018. február. 19. 12:56 Gazdaság

Az állam 2823 milliárd forinttal tartozik a volt magánnyugdíjpénztári tagoknak, de nem fizet
szerző:
hvg.hu


Összesen 2823 milliárd forinttal tartozna az állam a magánnyugdíjpénztári egykori tagjainak, ha nem azt állítanák, hogy ez csak egy statisztikai adat, jogi jelentőség nélkül.

Kiadta az MNB az összesített adatot: 2823,1 milliárd forint tartozást tartanak nyilván az egykori magánnyugdíjpénztári tagok átlépése után - vette észre az Mfor. Az egy negyedévvel korábbi adatok még 2826 milliárd forintról szóltak - a különbség azoknak a befizetéseiből adódik, akik az elmúlt három hónapban vonultak nyugdíjba.

Miután az előző negyedéves adatok nyilvánosságra kerültek, az NGM jelezte: az állam semmivel nem tartozik a volt magánnyugdíjpénztári tagoknak. Mint jelezték, ez a megnevezés csupán egy statisztikai kategória. Matolcsy György is arról írt, hogy semmire nem számíthatnak a magánnyugdíjpénztárak egykori tagjai az államtól.

Tartalmi szempontból, jogi, számviteli és költségvetési értelemben nincs jelentősége ennek az összegnek

- közölte a jegybankelnök.

A pénzét már csak azért sem kaphatja vissza egyetlen érintett sem, mert az elvont nyugdíjvagyont a kormány nem hagyta meg a nyugdíjrendszerben, hanem elköltötte.


http://hvg.hu/gazdasag/20180219_Az_allam_2823_milliard_forinttal_tartozik_a_volt_ magannyugdijpenztari_tagoknak_de_nem_fizet#utm_source=hvg_daily&utm_medium=em ail&utm_campaign=newsletter2018_02_19&type-id=HvgDaily&user-id=572662 BE&utm_content=normal
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A kormány közel 900 milliót fizetett a Tiborcz cégétől lámp
  2018-02-19 18:31:16, hétfő
 
  Stikában fizetett a kormány közel egymilliárdot Tiborcz lámpabizniszeiért
A botrány és a csalásgyanú ellenére Lázár János eddig nem említette, hogy a kormány már évekkel ezelőtt kifizette 14 lámpacsereprojekt számláját az önkormányzatoknak.

No innentől igazán gyönyörű a sztori.

“A Miniszterelnökség ugyanis több önkormányzat önrészét kifizette, így nekik semmibe sem került a túlárazott lámpacsere."


“Semmibe nem került"

Ezzel összefoglalta a Fidesz gazdasági tudását.

--------------------------------------------------------------------------------- -------------------


2018. 02. 19. 07:52

A kormány közel 900 milliót fizetett a Tiborcz cégétől lámpákat vásárló önkormányzatoknak

Volt olyan, ahol a munka megkezdése előtt egy évvel már utaltak.

A 24.hu egy eddig ismeretlen szálat tárt fel az Elios-ügyben, ami arról tanúskodik, hogy a kormány maga is szorgalmazta a szerződéskötéseket az érintett önkormányzatoknál a miniszterelnök vejének cégével.

A közvilágítás-korszerűsítési tendereknél a 15 százalékos önkormányzati önrészt sok esetben kifizette a Lázár János vezette Miniszterelnökség. Ezen a jogcímen 881 millió forintot utaltak a településeknek.

Van egy különösen érdekes eset, ami Kalocsán történt. Itt a kormány már egy évvel a munkálatok megkezdése előtt kifizette a 86 millió forintot jelentő 15 százalékot.

(fotó: Bruzák Noémi/MTI)

https://alfahir.hu/2018/02/19/tiborcz_istvan_elios_kozvilagitas_kormany
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hamis, erődemonstrációnak álcázott tragikus hörgés
  2018-02-19 18:26:02, hétfő
 
  Öndicséretnek szaga van, méghozzá borzalmas büdös !

Számomra kissé nehezen érthető, hogy a háromnegyedórás semmitmondást órákon és oldalakon keresztül elemzik, kommentálják jobb sorsra érdemes, értelmes emberek.
A "működő szocializmus" legnagyobb bűne a tömegek önálló gondolkodásra való képességének lerombolása, a "gondoskodó állam" kép kialakítása, a "majd valaki megoldja" gondolkodás elültetése a rémületesen eltorzított értékrendben. Az oktatás lebutítása csak erősíti a birkamód szavazó, egyszerű emberek népképviseletei dolgok iránti érdeklődésének csökkenését, kisebb részben a vezérürü követését... Amíg a magyar nép nem jön rá, hogy saját magán kívül a világon senkire nem számíthat, addig mindig lesz "kellő számú polgár" Orbán háborús víziójának elhitetéséhez, éltetéséhez, és sajnos lesz több millió - választásra jogosult - "nemszavazó" állampolgár is, aki sajnos azt hiszi, hogy "úgyis mindegy"......
A magyarok teljesen elhülyültek a 38 év Kádár konszolidált rémuralma alatt. Ennek a trágyaszagú termékenyülés virága teljes pompájában virit a Kárpát-medencében. A legszörnyűbb a magyarság számára, hogy ez a szociopata, neuroitkus mániás depresszios skizoid egyed magával rántotta a székelységet a kárpátaljaiakat a délvidéki, felvidéki magyarságot. Az 1918 as Trianoni rémálom dicső folytatása ennek az oligofrén szociopata nevéhez kötödik. A magyarság elveszett, szbadrablás dekadens rémuralom a magyarok földbe döngölése egy magyar vezetésével. Vissza sírhatjuk a Tatárjárást, Mohácsi vészt a Habsburg uralmat. Akkor idegen hatalmak sanyargatták és szipolyozták a magyar népet. Végre van egy dicső kor melyben egy Magyar őrült pusztítja el a Kárpát-medencében sorvadó kissebséget a magyar népet.


****************

Hamis, erődemonstrációnak álcázott tragikus hörgés

H. Andrea | Ma | 8:04

Szép jó reggelt, és a hétfői napra való tekintettel kellemesen eredményes hetet kívánunk mindenkinek! Az a döntés született, hogy mindannyian jobban járunk, ha Bálintot ma hagyjuk kicsit tovább aludni. Ez ahhoz képest érdektelen magánügy, hogy mennyire közérdeklődésre számot tartóan szomorú hétfő ez egy mennyire szomorú vasárnap után. Persze nem mindenkinek, csak azoknak, akik a fideszes életérzésen kívül eső valóságból hallgatták, látták tegnap azt a 46 perces hamis, erődemonstrációnak álcázott tragikus hörgést. Szerencsére Bayer már vadhajnalban, vagy talán még tegnap a helyszínen megírta az ide vágó, meglehetősen izzadságszagú dicsőítő beszédét, és elmagyarázta nekünk, aljasoknak, kreténeknek, vagyis a világ elmebeteg részének, hogy kinek üzent hadat Orbán Viktor tegnap és kinek nem. Tudniillik:

Az a helyzet, hogy egy választásra készülő, nyolcéves sikeres kormányzást maga mögött tudó és minden jel szerint a harmadik ciklus megnyerésére készülő, magabiztos és magabíró miniszterelnöknek pontosan ezt a beszédet kellett elmondania. (Különösen egy ennyire gyalázatos és - tisztesség ne essék - töketlen és aljas ellenzékkel a háta mögött.)

Van itt néhány félreértés, amit szeretnék a helyére rakni. Ez a magabiztos, magabíró egyén, aki újabb választási győzelemre készül nyolc évnyi sikeres kormányzással a háta mögött, három évtizede meghatározó, talán a legmeghatározóbb alakítója a magyarországi politikai történéseknek, ha úgy tetszik a haza sorsának.

Ez az egyén huszadik alkalommal állt ki tegnap a hívei elé évet értékelni, most pedig éppen úgy alakult, hogy ez a szimbolikus beszéd (ha egyáltalán lehet így nevezni) a hivatalos kampánynyitó beszéd funkcióját is ellátta.

Ez az egyén a zsinórban harmadik választás megnyerésének hajnalán eljutott oda, hogy már meg sem próbál úgy tenni, mintha ez az ország nem csak az aljas ellenézkből és az aljas, nem kormánypárti médiából állna, mintha a hívein kívül élnének itt még olyan emberek is, akik ugyan nem fideszes szavazók, de mégis el kell viselniük annak következményeit, hogy ő vezeti ezt az országot.

Ennek a magabiztos egyénnek arra futotta tegnap az államférfiúságából, hogy 46 percben tette világossá: ami nem létezik, az nincs, akivel/amivel ő nem foglalkozik, az nincs, azzal a mélyen tisztelt hallgatóságának sem kell foglalkozni.

Ez a magabiztos egyén úgy értékelt évet tegnap, hogy abban a 46 percben egyetlen árva szó nem esett az egészségügyről, az oktatásról pedig mindössze egy kósza félmondat hangzott el, az is a roma tanulók számának növekedéséről, és nem az oktatás egészéről. Történt mindez az után, hogy ez a magabiztos, magabíró egyén szóra sem méltatta a korábban utcára vonuló diákok követeléseit, hogy még egy hevenyészett válaszra sem futotta arról, hogy miért nem hajlandó egyáltalán emberszámba venni őket. Mert amivel ő nem foglalkozik, az nem létezik.

Ez az egyén tegnap sokadszorra tette nyilvánvalóvá, hogy nyolcadik éve teljhatalommal uralkodó miniszterelnökként egy megkonstruált, stratégiailag felépített kommunikációs háborún és puskaporos ökölrázáson kívül semmilyen más víziója nincs, amit fel tudna kínálni ennek az országnak.

Ez a magabiztos egyén, aki évtizedek óta menekül a nyilvánosság elől és kizárólag a sajátjai által generált akolmelegben érzi jól magát, most sem vállalt semmiféle kockázatot, bő lére eresztve felmondta az elmúlt évek pénteki igehirdetéseit, előre lezsírozott interjúrészleteit. Semmi új, semmi előre mutató, semmi olyan, amiből az következne, hogy április 8-a után a különböző kreált ellenségek ellen folytatott virtuális háború helyett van elképzelése arról is, hogy mi legyen a migrációs fakardozáson túl.

Ez az egyén (és ez a nyomában lihegő önkéntes/megélhetési lefetyelő brigádra is érvényes) azt az egy dolgot szem elől téveszti, hogy mindazok, akikkel miniszterelnökként neki deklaráltan nincs dolga, azok már régen tudják, és rosszabb esetben a bőrükön is érzik, hogy háborúban nincs építkezés, háborúban csak pusztítás, rombolás van. A helyzet az, hogy egy sikeres kormányzást maga mögött tudó miniszterelnöknek nincs szüksége arra, hogy egy évértékelő beszédben a töketlen ellenzéket rugdossa, márpedig ez az beszéd az ellenzék egységnyi időre jutó szapulása tekintetében is rekordot döntött. Akinek a politikai ellenfelei reménytelen helyzetben vannak, az nem fecsérel szót rájuk, sem külön-külön, sem együttesen. A beszédből egyértelműen kicsorduló káröröm és a lesajnálás, a politikai ellenfelek kollektív lenézése egyáltalán nem a magabiztosság bizonyítéka.

Félreértés ne essék, nem várható el egy kampánybeszédtől (különösen nem ennek a magabiztos egyénnek a tetszőleges kampánybeszédétől), hogy beismerő vallomásokról szóljon, és arról, amit elkúrtunk, nem várhattuk el, hogy a szétvert egészségügy és oktatás, vagy Tiborcz István nemzeti vő viselt dolgairól akár egyetlen szó is essék. Az sem a véletlen, hanem sokkal inkább a pártközpontból kiadott sorvezető és a példás pártfegyelem következménye, hogy a helyszínre érkező politikusokból a helyszínen okvetetlenkedő sajtónak egyetlen szót sem sikerült kihúznia azzal kapcsolatban, hogy a bűnszervezetben elkövetett csalás árnyéka akkor is rávetül az ország első emberének famíliájára, ha Magyarországon a legfőbb ügyészt Polt Péternek hívják. A tisztelt vő pedig hites feleségével karöltve elvegyült a tömegben, ahol senkit nem zavart, hogy ő a korrupt miniszterelnök korrupt veje.

Mindent összevetve: az alapvetően kockázatkerülésre építő kampánynyitó mantra nem Orbán mindenkori legdurvább mozgósítóbb beszéde volt, bár abban a tekintetben, hogy mennyire sikerült a valóságot a saját pillanatnyi érdekéhez hajlítani-görbíteni, semmiképpen nem alábecsülhető. Mindent összvetve az van, hogy április 8-a után semmiféle konszolidáció nem várható. Ez a magabiztos egyén ugyanis csak addig lehet ennek az országnak a miniszterelnöke, ameddig elhiteti kellő számú polgárral, hogy háborúban állunk. A háborús pszichózist pedig állandóan táplálni kell, ezért az elmúlt nyolc év puskaporos pusztítása után újabb négy év háborúra kell berendezkedni. Hogy mindeközben a poloskák felzabálják a beteg embereket, hogy a kórházi fertőzések és gyógyítható betegségek tizedelik a lakosságot, az nem ügy. Az oktatás nem ügy. A korrupció pedig a legfőbb politikájuk.






https://kolozsvaros.com/rovidek/hamis-erodemonstracionak-alcazott-tragikus-horges /
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyílik az olló, mélyül a szakadék, szomorodik a magyar fiata
  2018-02-19 18:16:06, hétfő
 
  Teljesen kivéreztetik ezt a korosztályt. Igazi feudalizmus épül.




2018. 02. 19. 13:45

Nyílik az olló, mélyül a szakadék, szomorodik a magyar fiatal

Hiába uniós alapvetés az, hogy alapvető szükségletünk és jogunk a biztonságos környezetben található, megfizethető és megfelelő lakhatás, ha ehhez nagyon nehezen jutunk hozzá. Az albérletárak elszálltak, az ingatlanvásárláshoz szükséges önerő hiányzik, a piaci árak pedig továbbra is komoly ütemben nőnek. A befektetők örülhetnek, de a saját otthonra vágyók viszont kesereghetnek.

Megállíthatatlannak tűnik az áremelkedés, a fővárosban egy év alatt újabb 70 ezer forinttal nőttek a négyzetméterárak. Az OTP Ingatlanpont elemzése szerint így egy budapesti újépítésű lakás egyetlen négyzetméteréért átlagosan 620 ezer forintot kérnek el, és ez még nem a vég. Az elemzők további drágulást várnak 2020-ra.

Jelenleg ugyanis úgy állunk, hogy a piaci szabályozásból ki fogják vezetni a kedvezményes, 5 százalékos áfakulcsot, és vissza fog állni 27 százalékra. Ez az ingatlanárakat további milliókkal fogja növelni, hiszen a kivitelezők természetesen be fogják építeni az árakba az adót. Részben ez a határidő felelős azért, hogy a beruházók fokozott tempóban építkeznek, és idén a fővárosban az újépítésű ingatlanok száma elérheti a 10 ezres határt is.

Homolya Gergely, az OTP Ingatlanpont újépítésű ingatlanokkal foglalkozó projektmenedzsere szerint az újlakások iránti kereslet nem fog csökkenni a következő években sem, és az áremelkedés is látványos.

Ezért a szakember azt tanácsolja, hogy aki befektetésben gondolkozik, mihamarabb forduljon ingatlanszakértőhöz. Aki viszont csak élni szeretne valahol, az inkább kapaszkodjon meg.

A legdrágább kerületekben, például a főváros V. kerületében 700 ezer forintos négyzetméterenkénti átlagárral lehet számolni, de frekventált pontokon ez még használt ingatlanok esetében is áll. A drágulás mértéke legutóbb a XXIII. kerületben volt a legmagasabb (33%), de még Zalaegerszegen is 23 százalékot mértek egyetlen év alatt.

Az uniós statisztikai hivatal, az Eurostat legutóbbi mérése szerint ráadásul nemzetközi összehasonlításban is kitűnik a magyar ingatlanpiac drágulása. 2016 III. negyedéve és 2017 III. negyedéve között ugyanis újabb 10,2 százalékkal drágultak a magyar ingatlanok, amivel az Unió 28 tagállama közül az előkelő negyedik helyen végeztünk, holtversenyben Hollandiával. Nálunk nagyobb drágulás csak Csehországban (12,3%), Írországban (12,0%), és Portugáliában volt (10,4%).

Kiindulva abból, hogy a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) 2017 január és november közötti időszakra vonatkozó kereseti kimutatása szerint az átlagos - családi kedvezmény nélkül számított - nettó kereset 195 700 forint volt, nagyjából kiszámolható, hogy meddig kell dolgozni egy lakásvásárláshoz. Az Otthontérkép tavaly szeptemberi kimutatása szerint Budapesten 12, országosan csaknem 8 évnyi átlagjövedelem kellett ahhoz, hogy valaki egy közepes méretű lakáshoz jusson - nem újhoz, hanem átlagosan, a használtakkal együtt nézve.

Rámutattak, hogy ez az arány rosszabb, mint három éve, mert a lakásárak kétszer olyan gyorsan nőttek ezalatt, mint a jövedelmek. 2017 második negyedévben egy 75 négyzetméteres ingatlan megvásárlásához átlagosan 20 millió forint kellett, tehát az átlagos nettó jövedelem alapján a megvásárláshoz 7,8 év volt szükséges. Ez az idő 2014-ben 6,8 év volt, mert a jövedelmek 20, a lakásárak viszont 40 százalékkal emelkedtek - mutattak rá. Új ingatlanok esetében ennél még nagyobb időtávról lehet beszélni, hiszen ott nem 20, hanem sokkal inkább 30-40 millió forint közötti számokkal kell dolgoznunk.

Mester Nándor, az Otthontérkép vezető elemzője kifejtette, hogy az ingatlanszerzéshez szükséges időtartam szűkítéséhez csökkenő a hitelkamatokra, az állam újabb ösztönző lépéseire, valamint arra volna szükség, hogy meghosszabbítsák az 5 százalékos áfa hatályát.
De hiszen ott a CSOK

Az ingatlanvásárláshoz természetesen nagy segítséget nyújthat a CSOK nevű családi otthonteremtési kedvezmény, de mint arról ebben a cikkünkben már részletesen írtunk, ez az önerő nélküli, családalapítás előtt álló fiataloknak legfeljebb vidéki kistelepüléseken jelenthet segítséget, nagyvárosokban már nem.

Egyszerűen azért nem, mert hiába a kecsegtető 10 millió forintos támogatás és a 10 millió forint kedvezményes állami hitel, ha egy 3 gyermek esetén előírt, legalább 60 négyzetméteres lakás 25-30 millió forintról indul, de a fővárosban ez alsóhangon is legalább 30-35 millió forint.

Ekkora összegnél a törlesztendő minimum 15-20-25 millió forint egy három gyermek felnevelése mellett elköteleződő fiatal párnak bevállalhatatlannak tűnő teher. Használt ingatlanok esetében pedig az 1-2 millió forintos támogatással egyértelműen csak azok tudnak élni, akik egyébként is rendelkeznek elegendő önerővel ahhoz, hogy egyáltalán lakáshitelt köthessenek a bankokkal.
Albérletből továbblépni?

A folyamatos drágulással tehát fiatalok otthonszerzési lehetőségei tovább szűkülnek, nem beszélve arról, hogy az albérlet-ágazat piaci árazása is az egekben van. Az Otthon Centrum tavaly nyári mérése szerint Budapesten négyzetméterenként 1.700-2.700 forint, a vidéki nagyvárosokban pedig 950-1.700 forint volt az átlagos havi bérleti díj. Ez azt jelenti, hogy például egy 50 négyzetméteres budapesti lakás bérleti díja elérheti a havi 135 ezer forintot is. Ilyen terhek mellett pedig teljesen ellehetetlenül a takarékoskodás és az életpálya megtervezése, hiszen a fiatal, kezdő bérezésű munkavállalók minden pénze lakhatásra megy el.

A mindenképpen szükséges állami beavatkozás talán egyetlen kivitelezhető példája egy bérlakás-építési program lenne, ahhoz hasonló, mint amit az önkormányzatok önállóan is végeznek, de rendkívül csekély számban. Ilyen bérlakás-építési programot dolgozott ki a Jobbik, ami szerint új társasházak építésével és a leromlott állapotúak felújításával keletkező ingatlanállományt a fiataloknak a piaci ár harmadáért, de legfeljebb 1000 forintos négyzetméteráron kínálnák fel. A konstrukció másik lényeges eleme a megfizethetőségen túl pedig az, hogy a bérlők 8-10 év bérlés után lehetőséget kapnának az ingatlan csökkentett árú megvásárlására is. A legnagyobb ellenzéki párt szerint pénzügyileg is kivitelezhető tervről van szó, számításaik szerint 50-100 milliárd forint közötti csomagról van szó, aminek jó része már egy kormányzati cikluson belül megtérülne.


https://alfahir.hu/2018/02/19/fiatalok_ingatlan_csok_berlakas_jobbik
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Siralmas, ami a magyar fiatalokkal történik - Sokkoló ábrák
  2018-02-19 18:14:15, hétfő
 
  Siralmas, ami a magyar fiatalokkal történik - Sokkoló ábrák az életükről

2018. február 19. 14:21



Megtört a fiatalkorúak képzettségének javuló trendje - derült ki az MTA kutatásából. Hosszú ideig nőtt a felsőfokú végzettséget szerzett fiatalok aránya és csökkent az alacsonyabb képzettségűeké, mindkét trend megállt, sőt, kissé visszafordult. További kellemetlen hír, hogy az elmúlt években nőtt a korai iskolaelhagyók aránya.




Megfordult a hosszú ideig tartó kedvező trend a fiatalok képzettségét tekintve, ami nem meglepő annak tükrében, hogy a Portfolio már bemutatta: egyre kevesebben járnak felsőoktatásba és csökken a diplomások száma is.

A 20-24 éves korosztály iskolai végzettségében az elmúlt néhány évben kedvezőtlen folyamatokat láthatunk. "Megtörni látszik az a korábban hosszabb időszakon keresztül megfigyelhető trend, hogy a fiatal népességen belül folyamatosan növekedett a magasabb végzettségűek aránya" - írja az MTA Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutatóközpont Közgazdaság-tudományi Intézetének kutatása, kiemelve, hogy az utóbbi években az alacsonyabb végzettségűek aránya kezdett nőni.

Az általános iskolai végzettségű fiatalok aránya a 2005-ben mért 17-ről 2014-ig 14 százalékra csökkent, majd nőni kezdett, 2016-ban 16,5 százalék volt. A szakiskolai végzettségűek aránya 20-ról 13 százalékra csökkent 2005 és 2012 között, majd nőni kezdett, 2016-ban 14,5 százalék volt. Ennek megfelelően az érettségizettek aránya 2005 és 2012 között 56,5 százalékról 62 százalékra nőtt, majd csökkenni kezdett, 2016-ban 60,5 százalék volt.

Siralmas, ami a magyar fiatalokkal történik - Sokkoló ábrák az életükről

A felsőfokú végzettségűek aránya viszonylag csekély a 20-24 évesek között, mivel sok fiatal későbbi életkorban végez a felsőfokú képzési rendszerben. Ugyanakkor az látható, hogy 2005 és 2014 között a felsőfokú végzettségűek aránya 6,5-ről 9,7 százalékra nőtt, majd csökkenni kezdett, 2016-ban 8,5 százalék volt.

Siralmas, ami a magyar fiatalokkal történik - Sokkoló ábrák az életükről

Megyék szerinti bontásban jelentős különbségek figyelhetők meg. Tolna, Borsod-Abaúj-Zemplén, Nógrád, Szabolcs-Szatmár és Jász-Nagykun-Szolnok megyében a 20-24 éves népesség több mint 20 százalékának volt csak legfeljebb általános iskolai végzettsége 2016-ban. Ez az arány Győr-Moson-Sopron megyében mindössze 5, Csongrád megyében pedig 6 százalék volt.

A korai iskolaelhagyók aránya ezzel párhuzamosan átmeneti csökkenés után (2006 és 2010 között) növekedésnek indult. (Az Európai Bizottság definíciója szerint azokat a 18-24 éves fiatalokat tekintik korai iskolaelhagyónak, akiknek általános iskolai vagy annál alacsonyabb végzettségük van, és nem vesznek részt sem iskolarendszerű, sem iskolarendszeren kívüli képzésben.)

Siralmas, ami a magyar fiatalokkal történik - Sokkoló ábrák az életükről


Nem meglepő módon a közfoglalkoztatási program felfutásával nőtt a fiatal közmunkások száma, ebben ugyanakkor szerepet játszhatott a tankötelezettségi korhatár csökkenése is.

Siralmas, ami a magyar fiatalokkal történik - Sokkoló ábrák az életükről


A 15-19 éves korcsoportban a megyék egy részében nincs közmunkás a fiatalok között. Baranya megyében viszont a 15-19 éves fiatalok 4 százaléka dolgozott közmunkásként 2016-ban, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 2,7 százalékuk, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében pedig 2 százalékuk.

A 20- 24 évesek között Szabolcs-Szatmár-Bereg és Békés megyében 8 százalék feletti a közmunkások aránya, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében pedig megközelíti a 8 százalékot. A 25-29 évesek körében Baranya megyében (12 százalék) és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében (11 százalék) dolgoztak a legnagyobb arányban közmunkásként.

Siralmas, ami a magyar fiatalokkal történik - Sokkoló ábrák az életükről

Jó hír azonban, hogy a nem dolgozó és nem is tanuló fiatalok aránya csökkent az időszakban összességében. A 20-24 éves korosztályban a 2009-es 21 százalékról 15 százalék közelébe csökkent, ennek mintegy felét magyarázhatja a közmunkaprogramok kiszélesedése.


https://www.portfolio.hu/gazdasag/munkaugy/siralmas-ami-a-magyar-fiatalokkal-tort enik-sokkolo-abrak-az-eletukrol.1.277065.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2018.01 2018. Február 2018.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 285 db bejegyzés
e év: 1581 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 664
  • e Hét: 6416
  • e Hónap: 10161
  • e Év: 163657
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.