|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 3
|
|
|
|
2018-02-02 14:23:44, péntek
|
|
|
Hozzávalók a csirkeszárnyhoz
1 kg csirkeszárny
2 ek mustár
2 ek méz
2 ek citromlé
2 ek olaj
5 dkg liszt
só, bors
A pác voltaképpen esetleges, mert teljesen mindegy, hogy mit kotyvasztasz össze (csípős csiliszósz, fokhagyma, barnacukor, szójaszósz kombó is nagyon jó tud lenni), a lényeg, hogy adj hozzá olajat, savas közeget, sót, meg ízadó dolgokat, a lehetőségek száma végtelen. A következő lényeges pont, hogy a csirkeszárny ugyebár három részből áll. A szárnyvéget, mivel vékonysága miatt hajlamos a megégésre, csirkeaprólék-levesnek fagyasztom le. A húsosabb két idomot kettévágom, így nem kell aggódni, hogy a csontok találkozásánál átsül-e, másrészt egyenletesen elfektethető így minden darab, ami a piruláshoz lényeges. Miután egy jó órát pácolódtak a csirkedarabok, papírtörlővel a nagyja pácot letörölgetem, egy nejlonzacskóba beleszórom a lisztet, utánadobom a húsokat, körbeszambázom a konyhát, majd 200 fokra előmelegített sütőbe tolom a cuccot. Igyekezzünk úgy elhelyezni a húsokat, hogy ne érjenek egymáshoz. 30 perc sülés után minden darabot megfordítok, és a húsok nagyságától függően további 20-30 percig sütöm.
Link |
|
|
0 komment
, kategória: csibehúsos és más szárnyasok |
|
|
|
|
|
2018-02-02 14:15:43, péntek
|
|
|
A burgonyafánk is nagyon jó ötlet, de a hangsúly most a mártáson van. De nagyon.
Hozzávalók:
4 szelet nagyobb sertéstarja vagy 8 szelet karaj csont nélkül
só,frissen Őrölt bors,kevés chili 3 narancs,1 narancs reszelt héja,
3 ek nyírfacukor,1 marék aszalt áfonya,kevés keményítő,víz és
1 kávéskanál fahéj
A burgonya fánkhoz :
50 dkg áttört krumpli,
só,szerecsendió,
liszt,2 tojás
és 5 dkg vaj,
2,5 dkg élesztő
A húst sózzuk,borsozzuk és ha szeretjük a pikáns ízeket akkor
megszórjuk kevés chilivel. Kevés olajon pirosra sütjük.
A narancsot megpucoljuk és kockára vágjuk.1 narancs héját
lereszeljük.Kevés vízzel,cukorral,fahéjjal,
csipet sóval feltesszük főzni pár percig.
Hozzáadjuk a narancs héját,áfonyát és a hideg
vízzel elkevert keményítővel mártássá sűrítjük és kiforraljuk.
A burgonyafánkhoz a burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk, és
áttörjük. A többi hozzávalóval összegyúrjuk, és 30 percet pihenni
hagyjuk.Olajat melegítünk és kanállal beleszaggatjuk a tésztát és a
fánkokat pirosra sütjük. A húst a mártással és a fánkkal tálaljuk.
Link |
|
|
0 komment
, kategória: sertéshúsos |
|
|
|
|
|
2018-02-02 11:17:50, péntek
|
|
|
Hagyományos, klasszikus, kedvenc, stb. Tudjuk. És hogyan lehet óriási szeletet klopfolni? Pisti most elárulja a titkot! Nézzék is meg!
Hozzávalók
64 dkg sertésszűz, 10 dkg liszt, 15 dkg zsemlemorzsa, 3 db tojás, só, olaj, 3 db hagyma (lila), 3 dl majonéz, 1,5 dl tejföl, 1 evőkanál citromlé, bors, porcukor, 50 dkg burgonya (kifli)
A húst lehártyázzuk, felszeleteljük, kiklopfoljuk.
Sózzuk, majd teljesen hagyományos módon bepanírozzuk, tehát: liszt-tojás-zsemlemorzsa. Bő olajban aranysárgára sütjük.
A kiflikrumplit sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, utána megpucoljuk és karikára vágjuk. A lilahagymát is felkarikázzuk.
A majonézt összekeverjük a tejföllel, a sóval, a citromlével, a borssal és a porcukorral, majd így a hagymás burgonyához adjuk, és együtt is összekeverjük.
Hűtőben hagyjuk összeérni. Kitűnő köret lesz a rántott szelethez.
Jó étvágyat kívánok!
Link video is |
|
|
0 komment
, kategória: sertéshúsos |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 3
|
|
|
|
2018. Február
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
74 db bejegyzés |
e év: |
802 db bejegyzés |
Összes: |
8763 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1237)
- Belső kör (74)
- Család (203)
- Munka (6)
- Haverok (9)
- Iskola (10)
- Hit és vallás- versek,idézete (287)
- novellák, gondolatok, versek (73)
- 1-tál étel (56)
- A természet gyógyszertárából (146)
- Advent (100)
- Advent (9)
- Adventi gondolatok 2015 minden (29)
- Alkohol és likör stb... (13)
- Anyák napjára (18)
- Apró tea sütik (65)
- Barátoknak (29)
- Betegekért ima (27)
- Böjtös ételek (húsmente) (48)
- Bölcsességek (112)
- csibehúsos és más szárnyasok (246)
- Cukrosoknak diétás étrend (25)
- Diétásak (65)
- Dinus és Regi (48)
- Ecetekről (10)
- Egészség,életmód (461)
- Egészségünkről (97)
- EGYASSZONY az én történetem(fe (6)
- EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE (22)
- Elgondolkodtató (85)
- Élsz,Barackvirág! (10)
- Érdekes (10)
- Finom husik (80)
- Forever (6)
- Főzés-sütés (65)
- Fűszerkalauz (41)
- Gombócok (10)
- Gyógyászat (169)
- Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj (136)
- gyors édesség (20)
- Gyümölcslevesek (37)
- Hal ételek (31)
- Házi mosószer és egyebek készí (4)
- Hírek a világból (70)
- Horoszkóp (47)
- Humormorzsa (9)
- Húsvét (36)
- Húsvétra töltött husik (20)
- Idézetek,szép mondások (9)
- Ima kilenced (119)
- Ima nyolcad (6)
- Imádságok,áldások. (638)
- Isten patikája. (42)
- Jó éjszakát (29)
- Jó ha tudod (91)
- Jó napot (29)
- Jó reggelt (147)
- Karácsony (55)
- Karácsonyi ételek (50)
- Kelt tészta édes és sós (121)
- Kérdések-válaszok (6)
- Kis Szent Teréz (28)
- Kívánságok (7)
- konyhai tudnivalók (54)
- Könnyű ételek,saláták,stb... (100)
- köretek (37)
- lekvárok-befőzése,szörpök (63)
- Lélekemelő (249)
- Lelkipásztori elmélkedés (220)
- levesek (63)
- mások tollából (74)
- Masszázs és Csakrák (21)
- Mikulás (4)
- Nagymama gyógyító receptje (100)
- okosságok (75)
- Olcsó, finom és házias recepte (93)
- Palacsinták édes - sós (4)
- pünkösd (9)
- Rózsafűzér (40)
- saláták (32)
- Schüssler sók (7)
- sertéshúsos (119)
- Spárgás ételek (9)
- sütemények ,édességek (472)
- Szent Ágnes (1)
- Szent András (2)
- Szent család ünnepe (2)
- Szent Erzsébet (9)
- Szent Ferenc (3)
- Szent Márton (1)
- Szent Mihály Arkangyal (1)
- Szent Mónika (1)
- Szent Pio atya (234)
- Szent Rita (9)
- Szentek (43)
- Szép történetek (48)
- Szeretett könyv (46)
- Szilveszter (3)
- Szószok (16)
- Születésnapi Köszöntők (7)
- tallózásból (15)
- Tanulságos történetek (210)
- Tésztafélék (45)
- Tudnod Kell (25)
- Túrmezei Erzsébet versei (48)
- Új év (3)
- vacsorára reggelire (47)
- Vad ételek (6)
- Versek (262)
- Viccek (37)
|
|
|
|
- Ma: 260
- e Hét: 1246
- e Hónap: 12633
- e Év: 50381
|
|
|