Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Szép növénymintás hatású menyasszonyi ruha
  2018-02-22 22:00:26, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Esküvői-estélyi ruhák  
Romantikus menyasszonyi ruha
  2018-02-22 21:59:02, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Esküvői-estélyi ruhák  
Halvány rózsaszín különleges menyasszonyi ruha
  2018-02-22 21:58:03, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Esküvői-estélyi ruhák  
Fehér-rózsaszín menyasszonyi ruha
  2018-02-22 21:56:37, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Esküvői-estélyi ruhák  
Kreatív menyasszonyi ruhák
  2018-02-22 21:55:38, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Esküvői-estélyi ruhák  
Érdekes menyasszonyi ruha
  2018-02-22 21:54:29, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Esküvői-estélyi ruhák  
Szép menyasszonyi ruha
  2018-02-22 21:53:06, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Esküvői-estélyi ruhák  
Oregánó (szurokfű) vadmajoránnának is nevezik
  2018-02-22 13:40:50, csütörtök
 
 



Gyógyhatásai a szervezetre :

Köhögéscsillapítónak, hörgő- és hangszálgyulladás, rekedtség esetében használjuk. Étvágyjavító, görcsoldó, antiszeptikus, élénkítő, köptető, emésztést könnyítő, epehajtó, valamint gyenge vizelethajtó és izzasztó hatása is van. Székrekedést szüntet. Reumát, köszvényt kezelhetünk vele. Migrénes fejfájás csillapításában is segíthet.

Felhasználása :
Gyógyteát forrázással készítünk belőle. Torokgyulladásra nem szabad melegen inni, még 10-15 percig hűlni kell hagyni, és az ilyen langyos teával jó mélyen hátrahajolva gargarizálni kell, csak azután lenyelni. Napi egy-három csészével kúraszerűen, a panaszok megszűnéséig iható. Étvágyjavításra is használható, ilyenkor elegendoő napi egy csésze reggeli előtt. Idegnyugtatásra az esti lefekvés előtt egy fél órával igyanak meg belőle egy csésze teát. Migrénes fejfájásra napi 1-3 csésze tea fogyasztása ajánlott.

Az agyalapi mirigyre is hat, a hormonműködést szabályozza, ezért javasoljuk pajzsmirigyprobléma és más egyéb hormonális betegségek esetén kiegészítőként, napi egy csészével 6-8 hétig, majd heti két csészével akár hosszabb ideig fogyasztani.

Reumára napi egy csészével kell inni étkezések között amellett, hogy külsőleg is használhatjuk.

Gyógybort is készíthetünk belőle. 50 gramm virágos hajtást egy liter fehér borban áztatunk 10 napig. Leszűrjük, napi 3 x fél decit iszunk belőle. Étkezés előtt étvágyjavító, étkezés alatt vagy után emésztést könnyítő, étkezések között élénkítő hatása van.

A majoránnához hasonló íze miatt a száraz herbáról lemorzsolt levelek és virágok fűszerként is használhatóak. Innen ered egyik népies megnevezése, a vadmajoránna.

Felhasználása külsőleg
Reumás fájdalomra vagy "elfeküdt nyakra" borogatásként: friss, összezúzott leveleket vászon közé teszünk, egy forrásban lévő vízzel teli edény felfordított fedőjére helyezzük, úgy melegítjük. Ha már elég meleg, a fájdalmas testrészre helyezzük. Bedörzsölésre használhatjuk teáját, illóolaját is. Illóolaja belsőleg nem használható (ez minden illóolajra érvényes)!

FONTOS FIGYELMEZTETÉS :
Várandósság idején kerülni kell fogyasztását. Túlzott használata izgatja a bőrt, a nyálkahártyát, az egész szervezetet, ezért gyermekeknek 3 éves korig nem ajánljuk. Gyermekeknek 3 éves kortól hígítva adható (egy teáskanál teafű 2,5 dl vízhez).

Másfajta felhasználásai :
JAVALLATOK
A népi gyógyászatban népszerű növény, mindenekelőtt az emésztőrendszer működési zavaraival összefüggő panaszok esetén alkalmazzák. Élénkíti az étvágyat és az emésztőnedvek termelődését, enyhíti a gyomorfájást, a teltségérzetet és a görcsöket.
Antibakteriális és összehúzó hatása révén segít puffadás és hasmenés esetén, valamint a torok és az íny gyulladásos állapotain. elősegíti a hörgőváladék felköhögését, oldja a görcsöket, ezért az oregánóteát köhögés és hörghurut ellen ajánlják. Külsőleg alkalamzva fertőtleníti a bőrt, fürdőhöz adva ellazít.

ALAKALMAZÁS
Főzet - szórjunk egy bögrébe 2-3 kávéskanál szárított levelet, öntsük le forrásban lévő vízzel, és 10 percig hagyjuk állni. Ezt követően szűrjük le. Gyomor- és bélpanaszok vagy megfázás esetén igyunk meg mindennap 2-3 csésze teát, lehetőleg édesítetlenül

Fürdő - Forraljunk fel 1 liter vízben egy marék szárított levelet. Tegyyük félre 10 percre, majd szűrjük le. Öntsük a főzetet a fürdővízhez. A megfázást, a fáradtság vagy túlterheltség érzését kezelhetjük vele.

Öblögetésre és lemosásra - A fentebb leírt módon készítsünk erős főzetet 2-3 kávéskanál szárított levélből. Hígítatlanul használjuk toroköblítésre és - átmosásra torokgyulladás esetén, illetve láb- és kézáztatásra bőrtisztítás céljából.

Inhalálás - bedugult orr és az ezzel járó fejfájás eleln inhaláljunk a nap folyamán néhányszor kamillateával, amelyhez pár csepp oregánóolajat adtunk.

ÉRDEMES TUDNI
Az oregánót az elvirágzás előtt kell leszedni. Csak a felső, nem fás hajtásrészeket szakítsuk le. A levleeket laza csokrokba fogva célszerű szárítani nem túl meleg, sötét helyen.
Forrás : internet

 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Bazsalikom gyógyhatásai
  2018-02-22 11:45:29, csütörtök
 
 



A bazsalikom bőrre, hajra és egészségre gyakorolt jótékony hatása

A bazsalikom kivonattal számos betegség gyógyítható, mint például a megfázás, gyulladás, malária, szívbaj, stb. A bazsalikom gazdag vegyületekben és erős antioxidánsokat tartalmaz, valamint antibakteriális, vírusölő, adaptogén és immunerősítő hatású. Adaptogén tulajdonságának köszönhetően stabilizálja a szervezetben végbemenő folyamatokat és segít a szervezetnek a stressz feldolgozásában. Erős aromája miatt az Ajurvédikus gyógyászatban az ,,élet elixírjének" tartják, mely meghosszabbítja az élettartamot.

A bazsalikom jótékony hatása
Indiában sok rágcsálnak nyers bazsalikom levelet, mivel azok energiával töltik fel és megfiatalítják a szervezetet.

A bazsalikom latin neve Ocimum Tenuiflorum és általában a levelét, magját és szárított gyökereit használják fel.

Ezenkívül felfrissíti az agy működését is.

1. Láz és megfázás:
A bazsalikom levelével kezelhetőek a láz különböző típusai.
A felfőzött bazsalikomlevél megakadályozza a malária és a náthaláz kialakulását. Az akut láz esetén, a levelekből készült főzetet főzze fel őrölt kardámommal egy fél liter vízben, és keverje össze cukorral és tejjel, ami így hatékonyan leviszi a lázat.

A bazsalikom jó fertőtlenítő anyag, amely megvédi a szervezet a vírusos fertőzésekkel szemben.

2. Köhögés és légzőszervi problémák:
Rágcsáljon bazsalikomlevelet, így megszüntetheti a köhögést és a megfázást. Továbbá a bazsalikom jó hatással van a nyálkahártyára a hörghurut és asztmás fulladás esetében. A levelekből készült főzet mézzel és gyömbérrel hatékony házi orvosság a hörghurut, asztma, influenza és megfázás ellen. A levelekből készült főzet, a fokhagyma és a só is enyhíti az influenza tüneteit.

A bazsalikomlevéllel felforralt víz jó hatással van a torokfájásra - fogyassza a keveréket vagy gargalizáljon vele, hogy enyhítse a fájdalmat. A bazsalikomot gyakran használják a köhögés elleni szirupok és a köptetők elkészítésénél.

3. Epekövek:
A bazsalikom levele erősíti a veséket. A vesekövek esetében a bazsalikomlevelekből készült főzetet fogyassza mézzel, így megszabadulhat a vesekövektől. A bazsalikom méregtelenít és csökkenti a húgysav szintjét a szervezetben.

4. Szívbaj:
A bazsalikommal hatékonyan megelőzhető a szívbaj kialakulása és az ebből eredő gyengeség. Ezenkívül csökkenti a vérben a koleszterinszintet. A bazsalikom C-vitamint és olyan antioxidánsokat tartalmaz, mint az eugenol, amely megvédi a szívet a szabadgyökök káros hatásaitól.

5. Gyerekek számára:
Az általános gyermekgyógyászati problémák, mint a köhögés, megfázás, hasmenés és hányás jól kezelhető a bazsalikom főzettel.
A mézzel fogyasztott bazsalikomlevél távol tartja a bárányhimlőt.
Ha a kisbaba fogínyét rendszeresen bekenik bazsalikomfőzettel és mézzel a fogzást megelőzően, a fogak könnyebben nőnek ki.
A mézes bazsalikomfőzet enyhülést nyújt a gyerekek köhögésére és fájó torkára.
A meleg bazsalikomfőzet megszabadít a bélférgektől.

6. Fogak:
A bazsalikom levelével a fogproblémák is kezelhetőek. Szárítva és őrölve megtisztítja a fogakat, mustárolajjal keverve pedig fogkrém készíthető belőle. Segít a fogíny egészségének megőrzésében és megszabadít a rossz lehelettől, fogínysorvadástól és más fogproblémáktól. Fogkrémként dörzsölje a fogínyre, így csökkentheti a fogíny gyulladását. Továbbá a bazsalikom szájvíz használva enyhíti a fogfájást, és kiváló szájfrissítő és -fertőtlenítő, mivel a szájban található baktériumok és kórokozók 99%-át elpusztítja. Ezen tulajdonságaiból kifolyólag az olyan szájfertőzések is megszüntethetők vele, mint az afta.

7. Fejfájás:
A bazsalikom levele jó hatással van a fejfájásra. Az őrölt levelek szantálfa krémmel elkeverve enyhítik a fejfájást - csak kenje a krémet a homlokára.

8. Szemproblémák:
A bazsalikomfőzettel hatékonyan kezelhetőek a fáradt szemek és a farkasvakság, amelyet az A-vitamin hiány okoz. Elég két csepp bazsalikomfőzet: nem csak nyugtatja a szemet, de a stresszt is csökkenti. Véd a kötőhártya-gyulladás és más szemproblémák kialakulása ellen, amelyek bakteriális vagy gombás fertőzés útján jönnek létre. Ezek megelőzése érdekében mossa meg a szemét bazsalikomfőzettel.

9. Gyomorproblémák:
A bazsalikomlevéllel kezelhetőek az olyan gyomorbántalmak, mint a savasság, székrekedés és a puffadás. A bazsalikom serkenti az emésztést és csökkenti a puffadást. Ezenkívül enyhíti a hányást és növeli az étvágyat is.

10. Cukorbetegség:
A bazsalikom szabályozza a vércukorszintet.

11. Fájdalomcsillapító:
A bazsalikom enyhíti a fájdalmat, mivel a benne található vegyületek csökkentik a gyulladást és az idegi fájdalmat, továbbá, nincs semmiféle mellékhatásuk. A bazsalikommal kezelhetőek a fekélyek, vágások és sebek is, mivel fertőtlenítő és gyógyító hatású.

12. Meggátolja a rák kialakulását:
A bazsalikom rákellenes hatású, ezért a rák néhány formája hatékonyan kezelhető vele, például a mellrák. A bazsalikom beszűkíti azokat az ereket, amelyek a tumorokat táplálják, valamint gátolják a szájban lévő rákos sejtek növekedését, amelyet a cigizés okoz. Fontos azonban megjegyezni, hogy a bazsalikom önmagában nem használható a rák kezelésére.

13. Enyhíti a stresszt:
A bazsalikomban lévő antioxidánsok segítenek a szervezet különböző folyamatainak szabályozásában. A bazsalikom kivonat napi fogyasztása nyugtatja az idegrendszert és enyhíti a stresszt.

14. Tüdőproblémák:
A bazsalikomban található vegyületek, például a C-vitamin, a kamfén és eugenol jó hatással van a tüdőre, mivel enyhítik a dohányzás okozta károkat, és a tuberkulózist.

15. Rovarcsípés:
A bazsalikom enyhíti a rovarcsípéseket is. Egy teáskanál friss bazsalikom főzetet vigyen fel az érintett területre, majd néhány óra elteltével megint vigyen fel egy kis főzetet. A rovarcsípésekre a friss bazsalikomgyökérből készült krém is hatásos.

16. Segít a dohányzásról való leszokásban:
A bazsalikom sokat segíthet, ha szeretne leszokni a dohányzásról. Tartson néhány friss bazsalikomlevelet a zsebében, és ha vágyat érez arra, hogy rágyújtson, rágcsáljon egy kis bazsalikomlevelet. A bazsalikom leve felfrissíti a torkát, mint a mentolos cukrok, a rágás pedig elvonja a figyelmét - az antioxidánsok pedig helyrehozzák a károkat, amiket a dohányzás okozott.

A bazsalikom bőrre gyakorolt jótékony hatása

A bazsalikom segít az egészséges bőr és fényes haj fenntartásában. Fertőtlenítő és tisztító tulajdonságainak köszönhetően megelőzi a bőrbetegségek kialakulását.

17. Bőrproblémák:
A bazsalikom jó hatással van az ekcémára és pattanásra, ezért sok szépségipari termékben megtalálható. A bőrápoló szerekben az antibakteriális hatása a legkiemelkedőbb. Akik rühességgel vagy ekcémával küzdenek, fogyasszanak bazsalikom főzetet.

18. Pattanások:
A bazsalikom jótékony hatással van bőrre, akár nyersen fogyasztja a levelét, akár külsőleg használva a bőrére keni. Nyersen fogyasztva megtisztítja a vért a méreganyagoktól és megakadályozza a pattanások kialakulását. A bazsalikomlevelek felfőzésével tonikot is készíthet. A főzetet hagyja 15 percig hűlni, majd vigye fel a pattanásos területekre. A tonik nem csak eltünteti a pattanásokat, de azonnal ragyogóvá és puhává teszi a bőrt.

19. Elhalványítja a sebhelyeket és szépséghibákat:
A csicseriborsós és bazsalikomos arcpakolás elhalványítja a sebhelyeket, megtisztítja a bőrt és egyenletesebbé teszi a bőrszínt. A csicseriborsó világosítja a bőrt, ezért elhalványítja a sebhelyeket és a szépséghibákat. Ezenkívül a bazsalikom elpusztítja azokat a baktériumokat, amelyek a pattanások kialakulásához vezetnek.

20. Ragyogóvá teszi az arcot:
Dörzsölje be az arcát finomra őrölt száraz bazsalikommal, így az őrlemény ragyogóvá teszi az arcát és eltünteti a szépséghibákat.

21. Gyulladásgátló:
A bazsalikom levele antibakteriális és gombaölő vegyületeket tartalmaz. A bazsalikomlevelek szantálfa krémmel és rózsavízzel keverve olyan krémet képeznek, amely az arca felkenve megakadályozza a gyulladás kialakulását.

22. Friss és fiatalos bőr:
A bazsalikomban lévő antioxidánsoktól a bőr felfrissül és fiatalosabb lesz. Ezenkívül a bazsalikom hidratálja a bőrt és a hajat is.

23. Összehúzza a pórusokat:
A bazsalikomlevél hatékonyan eltünteti a szépséghibákat. Készítsen arcpakolást egy tojásfehérjéből és bazsalikomlevelekből. Ezzel a keverékkel aztán gyengéden dörzsölje be az arcát, különösen az érintett területeken. Az arcpakolást 20 percig hagyja fent, majd óvatosan dörzsölve az arcát mossa le. A tojásfehérje összehúzza a pórusokat, míg a bazsalikom fertőtleníti a bőrt és megelőzi a pattanások kialakulását.

24. Megszabadít az ótvartól:
A bazsalikomkrém és citrom megszabadít az ótvartól.

25. Bőrbetegségek:
Az őrölt bazsalikomgyökér és -levél fogyasztásával kezelhetőek a bőrbetegségek.

26. Gyorsítja a gyógyulást:
A bőrbetegségekre jó hatással van a mustárolajban megfőzött bazsalikom - főzze, míg az olaj meg nem feketedik. Hagyja kihűlni, szűrje le az olajat, és vigye fel az egész testére a téli időszak alatt. Az olaj gyorsítja a gyógyulást.

27. Enyhíti a bőrirritációt:
Vigyen fel bazsalikomkrémet a borotválkozás utáni irritált bőrre.

28. Gyógyítja a sebeket, vágásokat és égéseket:
Árnyékban szárítsa ki a bazsalikomot, adjon hozzá timsót, majd őrölje meg, és tegye egy tiszta, üveg tartóba. A porral hintse be a sebeket és vágásokat. Az égés okozta fájdalom enyhíthető bazsalikomos főzet és kókuszolaj keverékével.

29. Enyhíti a viszketést:
Dörzsöljön bazsalikomlevelet a viszkető területekre, így azonnal enyhítheti a viszketést. A viszketést a bazsalikom és citromlé keveréke is elmulasztja.

A bazsalikom hajra gyakorolt jótékony hatása
A száraz és károsodott haj problémája sok embert érint. A városok szennyezettsége és egyéb más faktorok együtt gyengítik és egészen a tövéig károsítják a hajat. Ezért kifejezetten fontos, hogy a szervezet hidratált maradjon, és sokféle tápanyaghoz jusson hozzá, mivel csak így lehet megszabadulni a hajproblémáktól. Inkább válassza a házilag készített pakolásokat és gyógynövényeket, mivel a szépségipari termékek sok vegyszert tartalmaznak. A bazsalikommal a haj fényes és egészséges lesz.

30. Korpásodás és száraz fejbőr:
A hajhullás egyik legfőbb oka a korpásodás és a száraz fejbőr. Adjon egy kis bazsalikomolajat olyan hordozóolajhoz, mint például a kókuszolaj, és jól masszírozza a keveréket a fejbőrébe. A bazsalikom serkenti a vérkeringést és enyhíti a fejbőr viszketését, valamint csökkenti a korpásodást és segíti a haj növekedését. Bazsalikomkrémet is használhat, ami megtisztítja a fejbőrt és távol tartja a korpát.

31. Az egészséges fejbőrért:
A bazsalikom, hibiszkusz és indiai margosolaj leveleiből készült krémet vigye fel a hajára, így az egészséges marad és a viszketés is távol marad.

32. Energetizálja a hajat:
Masszírozza át a fejbőrt rendszeresen bazsalikomolajjal, így energetizálja a hajat.

33. Erősíti az immunrendszert:
A bazsalikom erősíti az immunrendszert, valamit adaptogéneket és antioxidánsokat tartalmaz, ezért a hetente alkalmazott bazsalikomfőzettől a fejbőr egészséges és hidratált marad.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Házi gyógymódok köhögés ellen
  2018-02-22 11:34:32, csütörtök
 
  A köhögés az egyik leggyakoribb egészségügyi probléma. Amikor valami lezárja vagy irritálja a felső légutakat, az agy azt az információt kapja, hogy idegen anyag van a testben és felszólítja a testet, hogy megszabaduljon tőle. A köhögést okozhatja vírusos fertőzés, megfázás, influenza, dohányzás, asztma, tuberkulózis, tüdőgyulladás, hörgőtágulat, a gége és a hangszalagok gyulladása, megvastagodása, rossz és jóindulatú daganatai, idegen test vagy tüdőrák.

A 10 leghatékonyabb otthoni gyógymód köhögés csillapítására:

Kurkuma
A kurkuma különösen a száraz köhögés csillapítására alkalmas.
Készítsünk gyógyteát: adjunk egy teáskanál őrölt kurkumát és ugyanennyi ajowan magot egy pohár vízhez és forraljuk addig, amíg a víz a felére nem csökken! Adjunk hozzá mézet és fogyasszuk napi 2-3 alkalommal!
Pörköljük meg a kurkuma gyökerét és őröljük finom porrá! Keverjük össze vízzel és mézzel, és igyuk napi két alkalommal!
Adjunk egy evőkanál mézet és egy-egy teáskanál kurkumát és feketeborsot fél pohár vízhez! Fahéjrúddal ízesíthetjük. Forraljuk 2-3 percig, majd fogyasszuk naponta, amíg a köhögés el nem múlik!

Gyömbér
A gyömbér az egyik leggyakrabban használt természetes orvosság köhögés ellen.
Szeleteljünk fel egy darab friss gyömbért és finoman nyomjuk össze! Adjuk egy pohár vízhez és forraljuk fel! Igyunk a folyadékból napi 3-4 alkalommal torokfájás, folyamatos köhögés és orrdugulás kezelésére!
Nyers gyömbért is rágcsálhatunk nap közben a köhögés csillapítására.

Citrom
A citrom gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik, valamint rengeteg C-vitamin található benne, amely segítségével felveszi a harcot a fertőzések ellen.

Készítsünk köhögés elleni szirupot két evőkanál citromléből és egy evőkanál mézből! Melegítsük fel, és naponta többször fogyasszunk belőle!
Készítsük el a kedvenc teánkat és adjunk hozzá gyömbért, mézet és citromot! Igyunk belőle minél gyakrabban!
Turmixoljunk össze citromlevet, egy kis mézet és egy csipet cayenne-i borsot, majd fogyasszuk el!

Fokhagyma
A fokhagyma antibakteriális és antimikrobiális hatásai segítenek csillapítani a köhögést.
Forraljunk fel 2-3 gerezd fokhagymát egy pohár vízben és adjunk hozzá egy teáskanál oregánót! Hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, adjunk hozzá egy kis mézet és igyuk meg! Ez megkönnyíti a légzést és enyhíti a köhögés többi tünetét.
Együnk meg egy gerezd összenyomott fokhagymát pár csepp szegfűszegolajjal és kevés mézzel keverve! Használjunk fokhagymát főzéshez is!

Vöröshagyma
A vöröshagyma erős gőzének belélegzésével is csillapíthatjuk a köhögést.
Készítsünk szirupot sült hagyma levéből, fekete nadálytőből és mézből! Fogyasszuk naponta száraz köhögés ellen!
Keverjünk össze fél teáskanál hagymalevet egy teáskanál mézzel! Fogyasszuk napi legalább két alkalommal!

Meleg tej mézzel
Ez a kombináció remek orvosság száraz köhögés ellen, valamint a folytonos köhögéssel járó mellkasi fájdalmat is csillapítja. A legjobb eredmény érdekében igyuk lefekvés előtt! A méz érzéstelenítő hatását is használjuk ki: együnk egy teáskanál tiszta mézet éhgyomorra! Ez segít felszakítani a váladékot és megnyugtatja a torkot.

Cayenne-i bors
A cayenne-i bors csillapítja a mellkasi fájdalmat.
Készítsünk köhögés elleni szirupot negyed teáskanál borsból, ugyanennyi reszelt gyömbérből, egy evőkanál mézből, ugyanennyi almaecetből és két evőkanál vízből!
Fogyasszunk a szirupból napi 2-3 alkalommal!

Sárgarépalé
A sárgarépában sok vitamin és tápanyag van, amely csillapítja a köhögést.
Készítsünk friss levet 4-5 répából és hígítsuk fel némi vízzel! Ízesíthetjük egy teáskanál mézzel.
Igyunk belőle napi 3-4 alkalommal, amíg a köhögés el nem múlik!

Szőlő
A szőlőben köptető hatású vegyületek találhatók. Minél gyorsabban szabadulunk meg a légutakban lerakódott felesleges váladéktól, annál hamarabb múlik el a köhögésünk. Együnk friss szőlőt, vagy készítsünk szőlőlevet! Ha a léhez adunk egy kanál mézet, azzal az irritált torkunkat is nyugtathatjuk.

Mandula
A mandulában lévő tápanyagok hatékonyan gyógyítják a köhögést.
Áztassunk vízbe 5-6 szem mandulát 8-10 órára!
Készítsünk sima krémet az ázott mandulákból és adjunk hozzá egy teáskanál vajat!
Fogyasszunk belőle napi 3-4 alkalommal, amíg a tünetek meg nem szűnnek!

Ezek az otthoni módszerek könnyen elmulaszthatják a köhögést és a kellemetlen tüneteit a rendszeresen felírt gyógyszerek és szirupok esetleges mellékhatásai nélkül. Ha azonban a köhögés két hét után sem múlik el, vagy szövődménnyel jár (láz, gennyes köpet vagy véres köpet ürítés, elhúzódó hőemelkedés, rekedtség) mindig forduljunk orvoshoz!
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2018.02 2018. Február 2018.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 270 db bejegyzés
e év: 1532 db bejegyzés
Összes: 49265 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 697
  • e Hét: 5938
  • e Hónap: 25800
  • e Év: 201675
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.