Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
A körömelváltozásokról
  2018-02-25 18:56:14, vasárnap
 
  Mit jelez, ha elszínezőik a körmünk, vagy megváltozik a formája?

"Az egészséges körmök rózsaszínűek, mivel gazdag a vérellátottságuk" - mondja Patrick Holford táplálkozás szakértő. Bármilyen szín- vagy állapotváltozás körmeinket, a testünkben felbukkanó tápanyag hiányosságot jelzi.

Fehér körmök: vashiányt vagy rossz vérkeringést jeleznek.

Sötét vörös színű körmök: magas koleszterinszintről árulkodhatnak, a tejtermék, cukor, só vagy zsíros élelmiszerek túlzásba vitt fogyasztása okozhatja. Rossz májműködés lép fel, és eldugulhatnak az artériák. Cornelis szerint ajánlott a finomított élelmiszereket teljes kiőrlésűre cserélni. Fogyasszunk sok zöldséget, és legalább öt pohár vizet naponta.

Pirosas-lilás körmök: leterhelt emésztőrendszer jele, melyet okozhat a túlzott cukorfogyasztás vagy bizonyos gyümölcsök nagymértékű fogyasztása.

“Kerülendő a sok cukrot tartalmazó trópusi gyümölcsök fogyasztása, inkább részesítsük előnybe a szezonális gyümölcsöket, hüvelyeseket és a teljes kiőrlésű gabonákat" - mondja Cornelis.

Fehér foltok a körmön: magas cukortartalom, túlzott alkohol vagy csokoládéfogyasztás jele lehet. Cinkhiányt is jelezhetnek a fehéres foltok, melynek megfelelő jelenléte elengedhetetlen a normális emésztéshez.

“Fogyasszunk sok teljes kiőrlésű gabonát és tökmagot" - ajánlja Cornelis.

A KÖRMÖK ANYAGA
Ebből is lehet következtetni az emberek fizikai vagy mentális állapotára. Cornelis ajánlja, hogy mindenképpen mellőzzük a finomított élelmiszereket, a cukrot és a lisztet. Ezek helyett fogyasszunk sok gabonát, zöldséget és gyümölcsöt.

Töredezett körmök: le van terhelődve a máj, fogyasszunk sok zöldséget.

Hámló köröm: túlzott cukorfogyasztás, vagy gyógyszerek, méreganyagok jelenléte a szervezetben.

Vízszintes csíkok, barázdák: túl sok stressz.

Függőleges csíkok: máj, vese vagy emésztési problémák.

A KÖRMÖK ALAKJA
A hagyományos kínai orvoslás szerint, a körmök formája, velünk született tulajdonságokra utalnak.

Hosszúkás körmök: harmonikus és kiegyensúlyozott

Szögletes körmök: kiegyensúlyozott, de merev gondolkodásra utalnak.

Hosszú: kreativitás jellemzi, de erőtlen sokszor a megvalósításhoz.

Ovális: érzékenység, és gyenge emésztőrendszer jellemzi.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Kutyus a jégen gif
  2018-02-25 12:22:08, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó állatos képek  
Kismajom szépülgetés :-) gif
  2018-02-25 12:21:10, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó állatos képek  
Fókapuszi gif
  2018-02-25 12:19:56, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó állatos képek  
Kiskuty hüsi gif
  2018-02-25 12:19:03, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó állatos képek  
Cicajáték gif
  2018-02-25 12:18:07, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó állatos képek  
Aludnék, ha hagynál gif
  2018-02-25 12:17:04, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó állatos képek  
Cukorbetegeknek : a 10 legjobb szénhidrát
  2018-02-25 10:05:50, vasárnap
 
  Melyik a 10 legjobb szénhidrát, amit cukorbetegek fogyaszthatnak?
Ha valakinél cukorbetegséget diagnosztizálnak, nem jelenti automatikusan, hogy onnantól élete végig meg kell fosztania szervezetét mindenféle szénhidráttól. Persze a fánkot és a kakaós csigát le kell húzni a listáról, de természetesen vannak olyan szénhidrátok, amik az egészséges táplálkozás szerves részét képezhetik. Sőt, cukorbetegség esetén hatalmas szüksége van a szervezetnek a jó szénhidrátokra.

A kulcs abban van, hogy olyan szénhidráttartalmú ételeket kell fogyasztani, amik rost és fehérje tartalma is magas és olyan tápanyagokat tartalmaznak, amik lassítják a szénhidrátok felszívódását, ezáltal nem következik be hirtelen vércukorszint kiugrás, illetve esés.

A legjobb szénhidrátok cukorbetegeknek

1, Lencse és bab
A lencse és bab kiváló fehérje és rost forrás. Fél csésze főtt lencse 19 gr szénhidrátot, 9 gr fehérjét és 8 gr rostot tartalmaz.

2, Borsó
A borsó a lencséhez és babhoz hasonlóan szintén sok rostot és fehérjét tartalmaz, 21gr szénhidrátra jut kb. 8gr fehérje és 7gr rost. Ráadásul a borsó K-vitamin tartalma is magas, de emellett mangánt, B-vitamint, rezet, C-vitamint, foszfort és folsavat is tartalmaz.

3, Alma
Az alma és a körte szintén kiváló szénhidrátforrás, arra kell csupán figyelni, hogy frissen fogyassza őket. Egy közepes alma kb. 19 gr szénhidrátot és 3 gr rostot tartalmaz. A legjobb, ha a felvágott almaszeleteket egy kis mogyoró vagy mandulavajjal fogyasztja, így könnyebben egyensúlyban tarthatja vércukorszintjét.

4, Áfonyafélék
Az áfonya, málna, eper, szeder a gyümölcsök többségéhez képest kevés cukrot tartalmaz, emellett rosttartalmuk is kiemelkedő. Minden csésze áfonya 4 gramm rostot és 21gr szénhidrátot tartalmaz. Emellett fitonutriensekben is igen gazdagok, fenolokat, flavonoidokat, antocianidineket tartalmaznak, amik pl. segítik az immunrendszer megfelelő működését, csökkentik a gyulladásokat és védenek a rákos elfajulásokkal szemben is.

5, Tök
A tökfélék rosttartalma szintén kiemelkedő. Egy adag 18 gr szénhidrátot és 6 gramm rostot tartalmaz. Emellett a tök kiváló C-vitamin, mangán és béta-karotin forrás, amit a szervezet A-vitaminná alakít át, védve ezzel a szem, bőr, fogak és csontok egészségét.

6, Édesburgonya
Az édesburgonya a hagyományos krumplihoz képest kevésbé gyorsan emeli meg a vércukorszintet, ami természetesen a benne lévő rostoknak köszönhető. Az édesburgonya szintén kiváló béta-karotin forrás.

7, Görög joghurt
A görög joghurt is tartalmaz a tejcukor révén szénhidrátot, azonban a benne lévő fehérjének és kalciumnak köszönhetően jobb választássá válik, mint a többi tejtermék. A zsírmentes görög joghurt egy adagja 7 gr szénhidrátot, 18 gr fehérjét tartalmaz és fedezi a szervezet napi szükséges kalcium bevitelének 20%-át.

8, Bulgur
A bulgur szintén viszonylag sok fehérjét és rostot tartalmaz, ezért nem emeli meg olyan hirtelen a vércukorszintet, mint a finomított lisztből készült tészta. A bulgur teljes kiőrlésű búzából készül, egy adag 25g szénhidrátot, 6g rostot és 4g fehérjét tartalmaz.

9, Zabpehely
Természetesen itt most nem a cukrokkal és mesterséges ízfokozókkal tele tömött reggeli zabkásákról beszélünk, hanem a természetes zabpehelyről. A zabpehely rendszeres fogyasztásával csökkenthető a vér LDL-koleszterin szintje, ami cukorbetegség esetén különösen fontos a szív és érrendszeri szövődmények megelőzésének vonatkozásában.

10, Teljes kiőrlésű tészta
Igen, még a tészta is szerepelhet a cukorbetegek étrendjében, de csakis a teljes kiőrlésű, rostokban gazdag fajták. De csupán azért, mert egy tészta teljes kiőrlésű, még nem jelenti azt, hogy többet ehetünk belőle, fontos, hogy mindig betartsuk az előírt mennyiségeket.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
A CÉKLA gyógyhatásairól
  2018-02-25 09:55:59, vasárnap
 
 



Mi történik a szervezetével, ha céklalevet iszik?

A cékla nem csak kiváló vas, réz, mangán, magnézium, kálium és B-vitamin forrás, hanem a természetes cukor egyik legjobb bázisa. Valójában a cukornád utána a második legédesebb növény.
De a felsorolt tápanyagokon kívül más értékes összetevőket is tartalma, melyek segítik megőrizni szervezetünk egészséges állapotát.

Jobb keringés és alacsonyabb vérnyomás
A céklalé rendszeres fogyasztása csökkentheti a vérnyomást. Egy 2008-as tanulmány azt találta, hogy azoknak, akik rendszeresen fogyasztanak céklát, 10 Hgmm-rel alacsonyabb a vérnyomása azokhoz képest, akik nem fogyasztják ezt az értékes táplálékot.

Energiával lát el
Nagyon kevés olyan természetes tápanyag létezik, melynek cukortartalma olyan magas, mint a céklának (kalóriatartalma mégsem kiemelkedő). A cékla fogyasztása javíthatja állóképességét, egy korábbi tanulmány szerint pl. a céklalevet fogyasztó biciklisták 15%-kal többet tudtak tekerni.

Lökést ad az agynak
A céklában található betainnek köszönhetően agyunk működése javulhat. A betain egy természetes vegyület, amit korábban a depresszió kezelésére használtak. De a betainon kívül a cékla triptofánt is tartalmaz, ami segíti a relaxációt és támogatja a szellemi egészség fenntartását.

Májtisztító
A cékla természetes májtisztító, a benne található értékes vegyületek csökkentik a zsír felhalmozódását a májban.

Erősíti az immunrendszert
A cékla meglehetősen sok vitamint és ásványi anyagot is tartalmaz, emellett erős antioxidáns vegyületeket, amik a káros szabad gyökök semlegesítésében játszanak fontos szerepet.

Kiváló a székrekedés ellen

A székrekedés elkerülésének legjobb és legegészségesebb módja a rostokban gazdag táplálékok fogyasztása. A cékla ebből a szempontból is kiváló, hiszen egy csésze cékla kb. 4g rostot tartalmaz, s ezzel segíti a székrekedés megelőzését.

Javíthatja a látást
A céklában lévő A-vitamin és béta-karotin segít megelőzni a makula degeneráció folyamatát.

Egészségesebb szív
Mivel a cékla kiváló káliumforrás, rendszeres fogyasztása segít megelőzni a szív és érrendszeri betegségek kialakulását.
Forrás : Link

Megjegyzés : A céklából nemcsak a megszokott ecetes forma készíthető - hanem többek közt - a nagyon finom céklalekvár is - amelyhez pár kanál tejföl és reszelt dió hozzáadásával nagyon finom és egészséges ételt kapunk. ( CzI)
Hasznos link ( Céklareceptek) : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Mi az a D-MANNOSE?
  2018-02-25 09:40:13, vasárnap
 
  A mannose vagy mannóz egy egyszerű cukor, mely a molekuláris tükörképe a glükóznak. Míg a mannose a természetben számos gyümölcsben és zöldségben előfordul, ezekből való kinyerése kissé megváltoztatja ennek a szerkezetét, mivel a kivont anyag az úgynevezett D-mannose, ami eltér annak természetes állapotától az egyszerű mannóztól. A mannózra pedig igen sokan támaszkodnak a hugyúti fertőzések kezelésében, így egyre több kutatás is irányul erre az anyagra, hogy bebizonyítsák, hogy orvosi kiegészítésként is alkalmas ez a monoszacharid.

D-MANNOSE FORRÁSAI
A mannose megtalálható kis koncentrációban az emberi test szöveteiben, de elsősorban a gyümölcsök és a zöldségek tartalmazzák. Az alma, az áfonya, az őszibarack tartalmazza nagy mennyiségben, de a vörösáfonya az egyik legjobb forrása a mannóznak. Ezenfelül a mannose természetesen előfordul a kukoricában és a burgonyában, valamint a különböző gombákban és penészgombákban. A D-mannose néven forgalmazott porokat és tablettákat pedig a bükkfa, illetve a nyírfa rostjaiból nyerik ki.

D-MANNOSE FUNKCIÓJA
A mannose használata kiváló a húgyhólyag betegségeinek és a húgyúti fertőzések kezelésében. Dr. Jonathon Wright a Tahoma Klinika vezető orvosa szerint a mannóz egy hatékony alternatíva a hagyományos antibiotikumokkal szemben, melyekkel a húgyúti fertőzések kezelhetőek. Ezeket általában az úgynevezett Escherichia vagy az E-coli baktériumok okozzák. Az E-colin apró szőrők vannak, az úgynevezett fimbriumok, melyek rácsatlakoznak a húgyhólyag és a húgyutak falára. Az antibiotikumok egyszerűen elpusztítják az E-colit, a mannóz pedig csak apró szőreit távolítja el, így nem tudnak megkapaszkodni a húgyhólyag falán, így a vizelettel együtt távoznak.

D-MANNOSE ELŐNYEI
A mannóznak számos előnye van a hagyományos antibiotikumos kezelésekkel szemben. Míg az antibiotikum megöli az E-colit, addig a húgyhólyag létfontosságú baktériumait is elpusztíthatja, ami gombás fertőzéseket eredményezhet. A mannose azonban nem befolyásolja ezeket a jótékony baktériumokat, hanem segít megőrizni a szervezet egyensúlyát. A mannóz tehát nemcsak hatékonyan kezeli a meglévő fertőzéseket, hanem segít is megelőzni ezeket a továbbiakban. Ellentétben glükózzal és más cukrokkal, a mannóz nem szívódik fel a véráramba, ami azt jelenti, hogy nem befolyásolja a vércukorszintet. Ehelyett nagyon gyorsan áthalad a testen. Mindannyian hallottunk már arról, hogy a húgyúti fertőzések esetében sok vizet vagy áfonyalevet kell fogyasztani, ugye? Nos, az áfonyalében megtalálható egy olyan egyszerű cukor, a D-mannose, ami antibakteriális szerként működik. Már elmondtuk, hogy a D-mannose egy olyan egyszerű cukor, ami nagyon hasonlít a glükózhoz és ami a természetben is előfordul a gyümölcsökben és még néhány növényben. A D-mannóz konkrét komponensei rendkívül előnyösen hatnak a szervezetre felszívódását illetően és a húgyhólyag, valamint a húgyutak fertőzéseinek kezelésére.

A D-MANNOSE A SZERVEZETBEN
A D-mannose olyan szénhidrát, melyet az ember szervezet nem tud maximálisan felszívni, ezért nem jellemző, hogy a D-mannose a véráramba kerülne. Néhány előzetes kutatás kimutatta, hogy a mannóz 90%-a a vizelettel együtt változatban formában ürül a beszedését követő fél-egy órában. Éppen ezért a D-mannose nem metabolizálódik, mint más cukrok a szervezetben, így nincs hatással a vércukorszintre, viszont jó hatással van a húgyhólyagra. Mivel a D-mannóz a vesén áthaladva választódik ki, ezért képes átmosni a húgyhólyagot és az egész húgyutat.

A D-MANNOSE ANTIBAKTERIÁLIS TULAJDONSÁGA
A D-mannose megtisztítja a húgyhólyagot és a húgyutakat, ahogy áthalad azokon. Ez az anyag nemcsak a nyálkahártyát tisztítja meg, de a baktériumsejtek számára lehetetlenné teszi, hogy megtapadjanak a nyálkahártya falán és ott fertőzéseket hozzanak létre. A baktériumok így szabadon lebegnek és a vizelettel együtt távoznak. Manapság a nők fele megtapasztalja a húgyúti fertőzésekből származó kellemetlenségeket. Ennek fő bűnöse az E-coli baktérium, ami az ilyen jellegű fertőzések 90%-ért felelős. Az E-coli normálisan a gyomorban és a bélrendszerben található meg, de ha elszaporodik, akkor húgyúti fertőzéseket eredményez. A D-mannose pedig kifejezetten e baktérium elszaporodását akadályozza meg. A D-mannózzal tehát jelentősen csökkenthetőek a húgyhólyagban található baktériumok száma már néhány nap elteltével. Ha húgyúti fertőzéstől szenvedünk, akkor érdemes az antibiotikum helyett bevetni ezt a szert.

A D-MANNÓZ LEGJOBB FELHASZNÁLÁSI MÓDJA
Szájon át érdemes használni ezt a szert: kétóránként fél teáskanállal kell elfogyasztani belőle aktív fertőzés esetén, amihez bő folyadékfogyasztásnak kell társulnia. Viszont ha a tünetek nem enyhülnek 2 napon belül, akkor orvoshoz kell fordulni, mert valószínűleg más baktérium okozza a gondot.

A D-mannóz és a glükóz
A mannóz és a glükóz két cukorfajta, mindkettő egyszerű monoszacharid. Mindketten hat szénatomot, 12 hidrogént és 6 oxigént tartalmaznak. Annak ellenére, hogy kémiai képletük igen nagyfokú hasonlóságot mutat, mégis nagyon különböző szerepet játszanak az emberi szervezetben.

A GLÜKÓZ FELÉPÍTÉSE
A glükóz sok biológiai folyamatban játszik kulcsfontosságú szerepet. A legtöbb cukor glükózzá alakul a szervezetben, ami által a test anyagcsere folyamataiba kerül be és energiát nyernek belőle. A glükóz egy hexóz, ami nagy befolyással van a vércukorszintre. A IUPAC elnevezése szerint a glükóz a 6-(hidroxi-metil) oxane-2 ,3,4,5-rol. Az egyenes láncú glükózban az aldehid csoport a lánc egyik végén kap helyet, ezért a neve aldohexóz. Oldatban glükóz gyűrűt alkot, amit glükopranóznak neveznek.

MANNÓZ FELÉPÍTÉSE
A mannóz szintén monoszacharid és hexóz. IUPAC neve: (2S, 3S, 4S, 5S, 6R) -6 - (hidroxi-metil) tetrahidro-2H-pirán-2 ,3,4,5-tetraol. A mannóz szobahőmérsékleten szilárd, sárgás, kristályos a megjelenése. Szagtalan és édeskés, kesernyés ízű.

HATÁSUK A SZERVEZETRE
A szervezet a cukrokat glükózzá alakítja, ami azután ATP-vé alakul, így a szervezet enyergiát nyer belőle. A glükózzal ellentétben a mannóz nem eléggé matebolizálódik az emberi szervezetben. A legnagyobb mennyiségben a mannóz kiválasztódik a vizelettel általában nagyon rövid idő alatt. Ez idő alatt a vérben található glükóz mennyisége nem változik. Tehát a mannóz nem vesz részt az anyagcsere folyamatokban, de igen fontos szerepe van a testben. Miután néhány fehérjét szintetizálunk, a polimerekhez mannóz kapcsolódik. E molekulák alapvetően fontosak az egészségmegőrzésben.

ÖSSZEHASONLÍTÁS
Bár a glükóz és a mannóz kémiai képlete megegyezik, struktúrájuk némileg eltér, pontosabban tükörképei egymásnak. A glükózon a hidroxil csoport a második szénatommal van szemben, a mannóznál pedig a negyedikkel.

A mannóz természetes forrásai
A mannóz egy hatszénatomos egyszerű cukor. Szerkezetét tekintve nagyon hasonlít a glükózhoz, annak éppen tükörképe. A testnek szüksége van a mannózra, hogy fenttartsa egészségét, de ezt nem szükséges a táplálkozással bevinni egészséges állapotban, mivel a szervezet is elő tudja állítani a glükózból - persze csak kis mennyiségben. A mannózban gazdag élelmiszerek fogyasztása antivirális, antibakteriális és gyulladáscsökkentő előnyöket nyújt. Több napi rendszerességgel fogyasztott élelmiszer is tartalmaz mannózt.

Zöldbab
A zöldbab kiváló forrása a mannóznak és a rostoknak. A zöldbabbal csökkenthető a vér koleszterinszintje és előmozdítható a szív egészsége.

Paradicsom
A paradicsomban szintén sok mannózt találunk, de ezenfelül számos alapvető vitamint és ásványi anyagot is nagy mennyiségben találunk meg benne. A pparadicsom például rengeteg likopint tartalmaz, ami egyfajta antioxidáns a szervezetben és olyan egészségügyi előnyöket jelent, mint a szívbetegség megelőzése vagy a prosztatarák kiküszöbölése.

Vörös áfonya
A vörös áfonya a legjobb forrása a mannóznak. Ezek a gyümölcsök képesek arra, hogy a szervezetből összegyűjtsék a különböző káros baktériumokat és kórokozókat, majd a vizelettel együtt eltávolítsa azokat. E különleges tulajdonsága miatt képes arra is, hogy hatékonyan kezelje a húgyúti fertőzéseket és a gyomorfekélyt is, mivel az E-coli és a H-pylori baktériumokkal is elbánik.

Áfonya
A feketeáfonyában is nagy koncentrációban találjuk meg a mannózt. Ráadásul az áfonya igen gazdag a különböző fitokemikáliákban, melyek a természetben előforduló antioxidánsok. A Michigan Egyetem kutatásából kiderül, hogy az áfonya rendszeres fogyasztásával csökkenthető a hasi zsír, a koleszterinszint és a trigliceridszint is, valamint javul az éhgyomri vércukorszint is. E hatásokkal pedig könnyen megelőzhető a cukorbetegség és a szívbetegségek is.

Más mannózt tartalmazó ételek
A mannóz egy hat szénatomos cukor, melyről már tudjuk, hogy nagyon sok gyümölcsben és zöldségben megtalálható. De arról is beszéltünk, hogy a szervezet is képes előállítani a glükózból kis mennyiségben. A mannóz persze nem szabadon található meg az egyes élelmiszerekben, hanem a poliszacharid láncokhoz csatolva a különböző fehérjék része. Ezeket megbontja nyerik ki az ételekből a D-mannose-t. De miben is találjuk meg ezt az anyagot pontosan?

Gyümölcsök

Számos gyümölcs nagy mennyiségben tartalmaz D-mannose-t. Ezek közé tartozik a fekete ribizli, a piros ribizli, az egres, az áfonya, a vörösáfonya, a paradicsom, az alma, az őszibarack, a narancs. Ezenfelül megtaláljuk a pálmaolajban is, amit a pálmák terméséből nyernek ki.

Zöldségek

A zöldségek is jó forrását képezik a mannóznak. Magas mannóz tartalma van a zöldbabnak, a káposztának, a brokkolinak, a padlizsánnak, a fehérrépának, a zöld kávébabnak, a shiitake gombának és a hínárnak is. A mannóz ezenfelül megtalálható a szentjánoskenyér gumiban és a guargumiban is.

Gyógynövények és fűszerek
A mannóz nagy mennyiségben található meg az aloe vera növényben. Az aloe vera acemannant tartalmaz, ami egy olyan poliszacharid lánc, melynek egyik összetevője a mannóz. De a mannóz megtalálható a cayenne borsban is.

Hüvelyesek
A görögszéna galaktomannánt tartalmaz, ami a mannóz és a galaktóz poliszacharid lánca. De mannóz van a szójababban, a lima babban, és a sima babban.

Feldolgozott élelmiszerek
A kereskedelmi forgalomban is találkozunk mannózzal a lókusz babban, a szent jános kenyér gumiban és a guargumiban is. Ezekkel az anyagokkal javítják a fagylalt textúráját és csökkentik olvadását. de ezeket az adalékokat felhasználják a krémsajtokban, a feldolgozott gyümölcsökben, a salátaöntetekben is.
Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2018.01 2018. Február 2018.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 270 db bejegyzés
e év: 1532 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3350
  • e Hét: 8195
  • e Hónap: 39681
  • e Év: 244382
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.