Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
A Fidesz bemutatta legújabb kampányplakátját
  2018-02-25 21:39:28, vasárnap
 
  A Fidesz bemutatta legújabb kampányplakátját a következő szlogennel: "Az ellenzék nem csak lebontaná a kerítést, de bevezetné az arab számok használatát is!"  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Köszönjük, hódmezővásárhelyiek!
  2018-02-25 20:37:58, vasárnap
 
  Köszönjük, hódmezővásárhelyiek!
Tamás Róbert | Ma | 20:35

Valami nagyon fontos történt ma Hódmezővásárhelyen. Mindig is butaságnak tartottam, amikor egy időközi önkormányzati választást a győztes túl-, a vesztes alul értékelt, mert nem gondolom, hogy ekkora jelentősége lenne annak, hogy Pitykerötyögén melyik jelölt lett a befutó. Ez azonban most más helyzet. Teljesen más. Hódmezővásárhely régen kilépett a nem olyan fontos kategóriából. Ez az a város, ahol Lázár János volt az úr. Ez az a város, ahová a Fidesz minden erejét összpontosította. A legaljasabb módszereket is bevetette a cél érdekében. A cél pedig az volt, hogy a deklaráltan jobboldali beállítottságú jelöltet beletiporja a földbe, mert az szembe fordult a Fidesszel. Itt most nem a magát baloldalinak nevező csapott össze a magát jobboldaliként definiálóval. Itt most Hódmezővásárhely polgárai csaptak össze az erőszakkal, a zsarolással, a megfélemlítéssel. Nekik kellett dönteniük, hogy el sem mennek szavazni, vagy elmennek, de hisznek abban, hogy a kormány bosszút fog állni a városon és ezért beletörődnek a változtathatatlanba, megválasztják a Fidesz jelöltjét.

A város, amelyik már az emlékezetes templomi prédikáció után is kinyilvánította a nemtetszését, most példát mutatott az egész országnak. Nem a Fideszt győzték le, hanem az erőszakot. Megmutatták, hogy nem félnek, nem zsarolhatóak, nem adják meg magukat. Köszönet a bátorságukért és azért, hogy megmutatták: igenis képes győzni egy közösség, ha összefog. És képes győzni az ellenzék, ha összefog.

Bizonyára meglesznek a kötelező körök, de én óva inteném az ellenzéki pártokat attól, hogy önmaguknak tulajdonítsák az eredményt. Itt és most egy város, Hódmezővásárhely polgárai győztek, mert képesek voltak összefogni, képesek voltak a lelkiismeretük és nem a félelmeik szerint voksolni.

Nagyon fontos ez a mai nap mindannyiunk életében, mert reményt ad a közeljövőre, de a távolabbi jövőre nézve is. Reményt arra, hogy minden fenyegetés, minden nyomásgyakorlás ellenére a hatalom az emberek, a polgárok, a civilek kezében van és nincs olyan eszköz egyetlen kormány kezében sem, amely képes lenne megfosztani az embereket az önálló akaratuktól.

A magam nevében, a szerkesztőség nevében köszönöm Márki-Zay Péternek, amiért nem hátrált meg és külön köszönöm Hódmezővásárhely polgárainak, hogy visszaadták az ország lakóinak a reményt.

Köszönjük, Hódmezővásárhely.

Heroikusan harcos, lóvontatta szép estét! Itt a zegernye, amiről Soros György és Gyurcsány Ferenc tehet és ha nem a Fidesz győz a választáson, tuti ilyen idő lesz innentől kezdve. Vagy még hidegebb! Nagy tétje van a választásnak, nem is egy, hanemhogy sok is. Párat már eddig is sikerült megtudni - például a megvédett rezsicsöki és a házvásárlós CSOK-i -, de ma egy új elemmel gazdagodott a készlet. Lapossal.

A Fidesz-KDNP szerint a választási ajánlásgyűjtés alatt szerzett tapasztalataik alapján a magyar emberek megértették: az áprilisi parlamenti voksolás tétje a nemzeti kormány megerősítése, vagy egy olyan “gyenge, zsarolható kormány" megalakulása, amely hagyja, hogy Magyarországból “bevándorlóországot" csináljanak.

Hollik István kereszténydemokrata országgyűlési képviselő az MTI-nek vasárnap elmondta, a Fidesz-KDNP egyedüliként tudott 48 óra alatt annyi ajánlást gyűjteni, hogy mind a 106 választókerületben egyéni képviselőjelöltet tud állítani.

Hangsúlyozta, a választók rendkívüli és példátlan bizalma erőt ad nekik a további küzdelmekhez.
“Nem állunk meg, a jelöltjeink és az önkénteseink most is az utcán vannak, mindenhova bekopogtatunk és minden magyar emberrel szeretnénk beszélni" - mondta a kormánypárti politikus.
Hollik István szólt arról is, hogy erősödik a nemzetközi nyomás a kormányra. “A Soros-birodalom, illetve brüsszeli politikusok szinte naponta fenyegetik Magyarországot, ráadásul az ENSZ migránscsomagja is elkészült, Brüsszelben pedig elkészítették a legújabb migránskvóta képletét, és az alapján 10 ezer embert szeretnének Magyarországra betelepíteni" - fogalmazott.
A politikus aláhúzta, a magyar emberek látják, hogy Magyarország megvédésében egyedül arra a Fidesz-KDNP-re lehet számítani, amelynek Magyarország az első. (MTI)

Hollik István, az ügyeletes vasárnapos. Amúgy mekkora jófej vagyok már, hogy egyszer sem kötöttem bele Hollik dúsuló hajába, ugye? Szerintem is. Nade. Az a helyzet, hogy a választás nem azon múlik, hogy mit sikerült összegyűjteni 48 óra alatt. Én például ha most kimegyek a kertbe, tuti össze tudok szedni öt kiló kutyaszart három perc alatt (tegnap és tegnapelőtt is lusta voltam learatni a termést), mégse hiszem, hogy ettől én nagy ember lettem.

Örülök, hogy most is az utcán van a komplett Fidesz. Csak meg ne fázzanak ebben a zimankóban. mert a végén nem lesz, aki sajtótájékoztatót tartson. Hozzánk egészen nyugodtan ne tessenek jönni, mert hittérítőket, ágynemű-árusokat és fideszeseket nem engedünk be a lakásba. Legfeljebb csak akkor teszek kivételt ez alól a szabály alól, ha az illető tud ablakot pucolni, mert erősen ránk férne már némi suvick.

Azt tudjuk, erősödik a kormányon a nyomás, erősen látszódik, nem kell külön mondani. Ja és ne csak ne tessék hozzánk becsöngetni, de megvédeni se szükséges. Sőt, kifejezetten kérni szeretném, hogy ne védjenek meg, mert már lassan egy fillérem se marad. Köszönöm.

Gulyás Gergely olyan aranyköpést hozott a világra, hogy még most is rezeg a gátmetszés helye. Ímeni:

Tévedésben élni szabad, hazugságban élni tilos, a kommunisták materializmusa pedig a lényegét tekintve volt hazug - mondta a Fidesz frakcióvezetője vasárnap, a kommunizmus áldozatainak emléknapján a budapesti Terror Háza Múzeumban rendezett megemlékezésen.

Gulyás Gergely szavai szerint a kommunista rendszer “lélek és hit nélküli kiszolgálókat kívánt, akik az emberből és a földi létből csak azt fogadták el, ami fizikailag megfogható volt, ezért félelemből táplálkozó gyűlöletet éreztek, ha valakiről nyilvánvaló volt, hogy tudja, az életben a láthatatlan fontosabb a láthatónál, a szellem az anyagnál, a hit az erőnél, a lelki közelség a fizikai távolságnál, az eleve elrendeltség a hazugságból felépült akadályoknál". (MTI)

Ezt majd megpróbáljuk megfejteni, ha lesz pár szabad óránk. De már csak holnap, mert mára leteszem a lantot, hogy holnap erőm teljében köthessek bele minden ökörségbe. Jó éjt, szép álmokat.


https://kolozsvaros.com/rovidek/koszonjuk-hodmezovasarhelyiek/

--------------------------------------------------------------------------------- -----------------


Feldolgozottság: 92%




Dr. Márki-Zay Péter

Független jelölt

11 801 (57.59%)






Hegedűs Zoltán

FIDESZ-KDNP

FIDESZ Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

8 504 (41.5%)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rettegjetek csak, mi meg majd lopunk tovább
  2018-02-25 19:04:45, vasárnap
 
  Rettegjetek csak, mi meg majd lopunk tovább
Molnár Bálint | Ma | 8:02

Hellobello, emberek! Az Úr megpihenésének napján jelentkezem, ami - kereszténység ide vagy oda, höhh - azzal jár, hogy földhözragadt választásokat is tartanak. Még tartanak, úgy értem. Nem hiszem, hogy van ma fontosabb esemény annál, ami Hódmezővásárhelyen történni fog.

Zárójel: a kormány jól tartott kifizetőhelyein futószalagon kutatják a közvéleményt, és azt sulykolják néhány naponta ötvenszer, hogy gyakorlatilag felesleges itt bárki másra szavazni (csakaFidesz!), hiszen immár kőbe lehet vésni, hogy senkinek semmi esélye. A legújabb véres számok szerint például állítólag másfélszer többen szimpatizálnak a kormánypártokkal (a teljes felnőtt népesség körében 40 százalék), mint az ellenzékkel együtt. Ez itt például a Mráz-féle Nézőpont Intézet legfrissebb, a Magyar Idők számára készült kutatásának tanulsága, amelynek részleteit szombaton közölték az MTI-vel. Nehogy elfelejtsem: ez az a neves tudományos műhely, amelynek egyik munkatársa a minap azt találta mondani - a Tiborcz nevű pereputtyra éppen rápörkölődő bűnszövetkezetben elkövetett csalás részleteinek megállíthatatlan szivárgása közben -, hogy Orbán Viktor azért szakított Simicska Lajossal ama bizonyos G-napont, mert rájött, hogy a legokosabb Lajos korrupt. Jól van akkor. És ötös is volt a lottón. Na, még ez is.


Szóval Hódmezővásárhely. Senki nem mondhatja, hogy Lázár János nem állt bele szügyig Hegedűs kolléga kampányába, mert de. Nem is csoda, hiszen itt az ő bőrére megy a játék. Szerintem sokkal inkább, mint a fideszes jelöltére. Szerintem ennek az ocsmány kampánynak nem az a legnagyobb tanulsága, hogy a teljhatalom birtokosai az utóbbi hetekben milyen látványosan ígérgettek és nyomták a pénzt a településre (5,2 milliárd forintból újulhat meg a hódmezővásárhelyi laktanya 2020-ig; Balog és Lázár átadta a 3,243 milliárd forintból megújult hódmezővásárhelyi és makói kórházat, stb.), talán nem is az egyház nyílt kampánya Márki-Zay Péter ellen, de még csak nem is az állampárt ócska lejáratási kísérletei. Ebben az egész méltatlan, undorító kontextusban az ocsmánynál is ocsmányabb az, ahogyan egy bevallottan ex-fideszes, jobboldali, konzervatív értékeket valló emberbe álltak bele. Az, hogy egy ilyen embert mocskoltak be Soros-bérencezéssel, a mindenkori ellenzéknek szánt ragacsos, bűzös hazugságokkal és címkékkel. Igen, a legnagyobb tanulság az, hogy a legyőzés, megtaposás, rágalmazás nagymesterei egy kiábrándult fideszes embert hurcoltak meg. Ez pedig újra megmagyarázza, miért nem egy pártról beszélünk, hanem egy szekta jelleget hordozó maffiaszervezetről. Amelyet nem lehet bírálni, kritizálni, nem lehet kiábrándulni belőle, mert annak eltaposás a vége. Úgyhogy egyetértek Márki-Zay Péter jobboldali-keresztény-konzervatív értékeket valló jelölttel:

ha csak 49 százalékot szereznénk, az is győzelem, mert a Fidesz a 49 százaléktól is fél.

Bár sokak szerint elképzelhetetlen a Fidesz ellenjelöltjének győzelme, az egészen biztos, hogy ennek a választásnak a kimenetele hatással lesz arra, ami április 8-án várható.

Az megvolt, hogy a nagy fennforgásban és kampányolásban egy pécsi fideszes aktivista elhagyta a pártközpontban kiadott érvelési kiskátéját? Vicces pedig. Vagy inkább nagyon szomorúságos. Szóval a szerencsétlen ember elhagyta a fecnijét, amire fel voltak írva az ,,érvek", hogy ,,miért kell április 8-án a Fideszre szavazni". Aszongyák a habonyista fekete kampány kútfejei:

Egy napon évtizedek múlhatnak; Ha Brüsszel vagy az ellenzék beengedné a bevándorlókat, akkor a gazdasági növekedést a migránsokra kellene fordítani. Ha Magyarország bevándorlóország lesz, akkor nem lesznek új munkahelyek, nem lesznek béremelések, nem lesz nyugdíjemelés, de nagyobb családtámogatások sem.

Ez még a folytatjuknál is gyengébb eresztés. Ennyi maradt a fegyvertárban, tényleg csak ennyi maradt. Ha nem ránk szavaztok, nem lesz nyugdíjemelés, baszki. Rettegjetek, féljetek, fossatok, mi meg majd lopunk tovább.

És azt hallottuk már, hogy Lázár János - akinek ma nagy napja lesz - feljelenti a HírTV-t meg az Indexet? Jó. Miért? A HírTV pénteki Célpont című adásában a hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választással kapcsolatban elhangzott és az Index által is híresztelt, a minisztert érintő rágalmak miatt.

A HírTv Célpont című műsorának pénteki adásában, és ezt követően az Indexen is hazug és aljas rágalmak hangzottak el, illetve jelentek meg, amelyek szerint a Csongrád megyei Fidesz és Lázár János személyesen alkut kötött volna büntetőeljárás hatálya alatt álló romákkal a cigány szavazatok megszerzéséért

- ez áll a Miniszterelnökség Sajtóirodájának közleményében. A Fidesz és Lázár János aljas indokból, nagy nyilvánosság előtt, jelentős érdeksérelmet okozva elkövetett rágalmazás bűncselekménye miatt azonnal feljelentést tesz. Haladéktalanul személyiségi jogi pert is indítanak a teljességgel megalapozatlan, valótlan és súlyosan sértő tényállításokkal szemben, és kérni fogják a bíróságtól, hogy a rágalmak valótlanságának megállapítása mellett kötelezzék a hazugságokat közlő sajtószerveket megfelelő elégtételadásra és nyilvános bocsánatkérésre, tiltsák el őket hazugságaik terjesztésétől, valamint milliós nagyságrendű sérelemdíj iránti igényüknek is érvényt fogunk szerezni. Helyes. Vegyük tudomásul: megalapozatlanul, valótlanul, sértő módon hazudozni, rágalmazni csak a Fidesznek és revolvermédiájának van joga. Ja, és a milliók is kellenek az elvtársaknak, természetesen. Nem kell ehhez nagy ész, de azért elmondom: ha megnyerik a választást, sem Index, sem HírTV nem lesz.

Egyébiránt a világszínvonalú magyar egészségügy állapotát tükröző sátoraljaújhelyi helyzetnek a legalja nem az, hogy a személyi feltételek hiánya (nincs orvos, basszátok meg) miatt szünetel a betegellátás a csecsemő és gyermekosztályán, valamint az ambuláns gyermekszakrendelésen. Különben is azóta kiderült, hogy a kórház szerint néhány napon belül, várhatóan jövő héten újra lesz ellátás. Hanem az, hogy az utolsó orvos felmondását a patológiai és kórszövettani osztályt vezető főorvos úgy kommentálta a kórház közösségi oldalán:

Migráncshiszti!

Tudniillik a gyerekosztályon több külföldi származású orvos is dolgozott, a megbízott osztályvezető dr. Abdul Gafor Faris volt. Vagyis a patológus nagy magyar doktor szerint migráncs volt, a felmondása pedig hisztinek minősül. Pedig mekkora hősiesség lett volna maradni. Beszarás. Lassan világossá válik, hogy többek miért rohad ez az egész rendszer. Mert az ilyen szittya főorvosok nem azért pofáznak, hogy milyen állapotok uralkodnak az egészségügyben, hanem migránsozással vannak elfoglalva. Szégyen, rohadt nagy szégyen.

A végére tartogattam azt a hírt, ami Orbán dicsőséges brüsszeli szereplése után nyilvánosságra került, miszerint Emmanuel Macron francia államfő egy sajtótájékozatón kiröhögte Magyarországot. Ugyanis Magyarország az egyetlen uniós tagállam, amelynek konzultációból élő nemzeti kormánya nem fog részt venni a francia elnök európai konzultációjában. Macron még a választási kampányában megígérte, hogy szorosabbra fűzi a kapcsolatot az európai nép és az európai politika között, ezért konzultációt indít, ahol mindenki elmondhatná a véleményét Európa jövőjéről. Nos, szerintem Macron nem Magyarországot röhögte ki, legfeljebb a magyar kormányt, bár röhögésre semmi ok. Ide teszem Szijjártó röffentését, amiből világossá válik, mennyire szar a helyzetünk. A párhuzamos, elszigetelődő, korrupt univerzum ezt üzente: ha van kormány Európában, amely büszke lehet arra, hogy kikéri az emberek véleményét, akkor az a magyar kormány. A francia államfő által felvázolt konzultációról nem lehet tudni semmi konkrétat, hogy milyen formában valósul meg, milyen kérdésekkel és hogyan.

Az nagyon helyes, ha Emmanuel Macron kikéri a francia emberek véleményét, tegye meg, a magyar emberek véleményét mi eddig is kikértük, és ezután is ki fogjuk kérni.

Erre már nem tudok, mit mondani, úgyhogy felfüggesztem a jóreggelt posztot, gyertek később is, csapjunk bele!


https://kolozsvaros.com/rovidek/rettegjetek-csak-mi-meg-majd-lopunk-tovabb/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mit fogsz mondani akkor, amikor kiderül, hogy üres a kassza,
  2018-02-25 19:00:45, vasárnap
 
  Mit fogsz mondani akkor, amikor kiderül, hogy üres a kassza, ez itt az út vége, stadionok és temetők, ameddig a szem ellát?

Szalonna | Ma | 15:31

A Fideszre szavazókhoz szeretnék szólni. Aki most nem lapozott rögtön tovább, attól azt kérem, a továbbiakban is tartson ki! Ígérem, amennyire habitusom és a szituáció engedi, pártatlan leszek a véleményformálásban.

Tudom, hogy a tájékozottabb jobboldali szavazók között nagyjából 2 olyan érv járja, amely miatt a Fideszre szavaztok. A nincs más/jobb alternatíva az egyik ezek közül. Ez a nehezebbik téma, ezt később tárgyaljuk.

Elmúlt 8 év. Vagyis fideszes szabad fordításban: mindenről a Gyurcsány tehet. Nem fogom védeni Gyurcsány Ferencet. Nem látok bele olyan mélyen az elmúlt 16 év gazdaságpolitikájába, hogy véleményt tudjak formálni arról, miszerint Gyurcsány vagy az MSZP szakpolitikusai mennyire szúrták el a 2002-2010 közötti időszakot. Az olvasók többsége ugyanebben a helyzetben van, vagyis még ha ért is hozzá, nem elég bennfentes ahhoz, hogy ismerje a miérteket.

Tudod mit?! Nem is fogom bekezdéseken keresztül boncolgatni a témát. Az elmúlt 8 évben a Fidesz volt hatalmon. Minden esélyük megvolt rá, hogy rendbetegyék a dolgokat a 2/3-os ,,felhatalmazás" birtokában. Aki szerint még mindig a 2002-2010 közötti időszak a felelős - kizárólag - a rossz dolgokért, annak javaslom, hogy menjen vissza még 4 évet az időben. Mert ha visszamehetünk 16 évet, akkor visszamehetünk 20-at is! A 2008-as válság pedig jó eséllyel minden kormányt földhöz vágott volna. Ez a téma ennyi, több szót nem érdemel. Legfeljebb annyit, hogy kíváncsi vagyok, hogyan tolják majd le a torkodon a vizitdíjat, ami többe fog kerülni, mint 300Ft, és persze nem is így fogják hívni. Mindezt azért, hogy valahogy még működjön az egészségügy, néhány napig, hétig.

Nincs más alternatíva?! 1998-ban a Fideszre szavaztam, aztán 2002-ben már azt is tudtam, hogy soha többé, mert addigra megértettem, mit értenek az ún. 'Fiatal Demokraták' a politizáláson. Talán még emlékszel az Ezüsthajóra, az Orbán-bányákra és a székház eladási ügyre. Igen, ezt értik a politikán: miénk a vár, tiéd a lekvár. Persze, népszerű dolog Simicskát hibáztatni mindezekért. Csak éppen Simicska önállóan nem hozhatott ilyen horderejű döntéseket. Ezekre Orbán adta az utasítást, felhatalmazást.

Mostanra az a helyzet, hogy kormányzás helyett Orbán kizárólag azzal foglalkozik, hogyan igazgassa a maga köré gyűjtött rablóbandát, illetve hogyan illegesse magát külföldi hatalmasságok előtt. Semmi más nem érdekli, de nyugodtan kérd meg rá, hogy tegyen magára egy hazugságvizsgálót, vagy ad hoc végeztessen el egy vérvizsgálatot gyógyszerekre. Tudod, nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél. Még egy nyilvános vitára sem hajlandó. Miért? Az én olvasatomban azért, mert nincs az a gyógyszer-mennyiség, amivel annyira helyre lehetne billenteni, hogy egy ilyen szituációban is megállja a helyét. Félő, hogy levetné a politikusi maszkot (ami már így is mállik az arcáról) és alatta csak a 40 rablót látnánk. Tudom, hogy te magad sem hiszel abban, hogy Mészáros csak egy későn érő aranyember. Tudom, hogy ha belegondolsz, akkor bosszant, hogy csupán attól lett felmérhetetlenül gazdag, mert ismeri Orbánt és elég buta, lojális. Ráadásul nincs egyedül. Ugye, jó helyen tapogatózom?

Most jön a kevésbé tényszerű rész, ami viszont minden magyar állampolgárhoz szól. Tudod milyen a Fidesz? Mint a rosszfiú, aki pofonvágja a másikat a zsebpénzért, aztán ad neki zsepit, hogy letörölje a vért a szája széléről, nehogy nyoma maradjon a pofonnak. És tudod te mit látsz ebből? Azt, ahogy a zsepit adja. Mit gondolsz? Hogy egy szent, aki törődik a másikkal. De ez csak manipuláció. Ha nem érted pontosan hogyan működik, legalább a wikis szócikket olvasd el. Az én olvasatomban ez azt jelenti, hogy hogyha én lennék Orbán, te már nem csak templomban, de otthon a házioltárnál is hozzám, nem pedig értem imádkoznál! Külön adót fizetnél azért, hogy én legyek továbbra is a miniszterelnök, minden elsőszülött fiú a testőrségemet gyarapítaná, stb.

Ezzel arra akartam célozni, hogy a rosszfiú csinálja a dolgait, amik néha, véletlenül jól sülnek el. Átsegíti az öreg nénit a zebrán, mert pénzt vár érte. De te csak az átsegítést látod, mert ők úgy akarják. Ellenzéki szavazóknak: ezért jön ki a Fidesz jól még abból is, amiből nem kéne. Ezért gáz, hogy ők diktálják a tempót. Ők vezetnek: megmondják mi a téma, és rögtön interpretálják is úgy, ahogy nekik tetszik. Utána már hiába állsz bele a vitába a kormánypárti szavazóval, ő csak azt látja, amit láttatnak vele.

Mit tesz még a rosszfiú? Hát hazudik. Szinte mindig, mert

nem vállalja a felelősséget a tetteiért, nem vállalja a büntetést,
élvezi, hogy ő dirigál és befolyásolni tudja az embereket.

Te, aki ingyen trollkodsz a Facebookon, vagy felvonulsz ún. 'Békemenetben', szerinted mit kapsz majd cserébe? Oké, most (és később is) ingyen gyűlölködhetsz, levezeted a frusztrációt, stb. Sajnos azt kell, hogy mondjam: tudom mit kapsz majd cserébe. Amennyiben nem vagy már most is a NER haszonélvezője, vagy nem állsz ehhez nagyon közel, akkor semmit. Hogy működik a rosszfiú? Nincsenek igazi barátai. Akit lehet, kihasznál. Elvesz tőle mindent, amit tud, aztán odébbáll. Te is pont így jársz majd. Nézheted ahogy a gyerekeid, unokáid külföldre mennek, mert ott van esély a normális életre+mérvadó egészségügyre, stb. Te pedig ülsz majd az SZTK-ban órákon át, talán megvizsgál egy orvos, talán kapsz egy beutalót. Talán a beutaló időpontja előtt meghalsz. Ahogy talán én is.

Mi van még? Ja, az elvtelenség. Ez végképp undorító. Kicsit talán sarkított, de elmondható: Orbán Soros pénzéből lett miniszterelnök. Nem zavar? De az zavar, hogy múlt hónapban te adtál kölcsön a szomszédnak a csőtörés miatt, és amikor neked kell, ő csak széttárja karjait: nincs pénzem?! Ugye bosszantó? Mit gondolsz magadban ilyenkor? Hogy milyen gerinctelen egy figura a szomszédod. Akkor Orbán micsoda is pontosan? Ezt csak te tudod megmondani. Mondhatod azt - még mindig -, hogy az ország megmentője. Mondhatod, hogy nem csapod be magad, hogy ez az igazság. De tudod, én egyet kérek: egyszer, még a választás előtt tégy mérlegre mindent.

Miért kell nekünk Paks 2? Miért fordulunk egy olyan despotához segítségért, hitelért, akiről biztosan tudni, hogy - mint az ördög - semmit nem ad ingyen? Szerinted Orbán egyenlő partnere Putyinnak? Vagy Putyin zsarolja, bedarálta (ahogy szokta mindenkivel, akit nem tud/akar megölteni), hogy eladjon egy technológiát, ami idejétmúlt, olyan áron és hitel-konstrukcióban, hogy még az unokáid is kijárnak a sírunkat köpködni!? Ezzel egy függési rendszert alakítson ki, mert a borzasztó törlesztőkkel bármelyik következő kormányt zsarolni tudja majd. Feltételezem, nem akarsz megint a legvidámabb barakk lenni az orosz befolyási övezetben?!

Elhiszem, hogy Lázár János okos ember, de vajon mire használja azt a rendkívüli intellektusát? Tudod, ő is a Fidesz tagja, meg még Németh Szilárd és Kósa Lajos is. Pedig őket nehéz lenne felülmúlni ostoba pojácáskodásban. Ha te vevő vagy erre, akkor oké.

A vicc az, hogy mindezeket nem is cáfolják kormányoldalról. Szerintük elég az, hogy véd- és dacszövetségben vannak Polttal és Pintérrel.

Még valami: felmerült bennem, hogy Orbánék tényleg jót akarnak nekünk, meg akarják menteni nemzetünket. Hagyjuk most azt, hogy mennyire szorulunk rá (bár kétségkívül fontos téma). Az én véleményem az, hogy bárki ment is meg minket, ne ők legyenek. Tudod miért? Mert olyanok, mint a rosszfiú, aki egyszer megakadályozza, hogy felpofozzon egy másik hasonló, de onnantól rádszáll, ugrik a zsebpénzed, csinálhatod a leckéjét, és a végén rájössz, hogy jobban jártál volna a pár pofonnal. Mert akkor lenne szabad akaratod, és lenne pár fitying a zsebedben.

Kérlek (és hidd el nem lesz sok ilyen, mert Orbánék érdeke, hogy növeljék a feszültséget a kormánypárti és ellenzéki szavazók között - ezért pontosan ez is fog történni; ők nem lesznek ott a tüntetők és ellentüntetők között, de téged szívesen odadobnának majd mártírként és koncként, legyél tüntető, vagy akár rendőr, ha azt diktálja az érdekük, számukra te nem jelentesz semmit, maximum egy statisztikai adatot, csak addig vagy fontos, amíg a megfelelő helyre X-elsz, és csak abban a pillanatban), ne fordítsd el az arcod az igazságtól. Semmibe sem kerül kicsit jobban körülnézni. Lehet, hogy kicsit fájdalmas lesz. Talán nem nekem van igazam, hanem az igazság a két nézőpont között van. De tudod, fura dolog le 'libsibolsizni' példának okáért engem, amikor a Fidesz (és környezete) tagsága tele van ex- KISZ, MSZMP, Munkásőr, besúgó és egyéb kommunista pártfunkcionáriusokkal. Bizony, akik most a legjobban libsibolsiznak, azok vagy liberális politikusok voltak egykor, vagy ügynökök, vagy kollaboránsok az akkori rendszerrel. Akik most és akkor is azért csinálták ezt, mert ez garantálta a túlélésen túl a gyarapodásukat. Szerinted ez szemét dolog? Akkor nézz utána Bayer, Bencsik, Kövér és a hasonszőrűek múltjának. Szerinted egy ember egy életben hányszor válthat oldalt?

Bizony mondom, karakterekre szavazunk, nem pártokra. Ezért nem sikeres az ellenzék, mert ha van is köztük olyan, aki alkalmas lenne, sajnos nem őt építik. Ezért olyan hatékony a Fidesz kampánya: mert szinte kizárólag a karakter-gyilkolászásról szól.

Vegyél egy nagy levegőt és lapozz vissza egy évtizedet az időben, amikor a fidesz még ellenzékben volt. Hasonlítsd össze az akkori véleményüket, nyilatkozataikat (főleg Orbánét) a mostanival. Te tényleg rá(juk)bíznád egy ország irányítását? A többségük sosem látott még munkát közelről. Egy szavukat sem lehet elhinni. Orbánnak elég a 2 millió saját szavazó, de velük is csak szavak szintjén törődik. Igen, van aki jól jár, de nem te! Neked az egészből majd csak a gyűlölködés joga, a keserűség és a kilátástalanság marad.

Tudod, a stadionok, a Brüsszel-/Soros-ellenes kampányok nem fognak téged meggyógyítani, ha megtörténik a baj. Azt (mentő)orvosok, ápolók, beteghordók, nővérek teszik. Akik nagyrésze, ha még nem ment el, ezekben a percekben most is ezen gondolkozik.

Aki pedig azt gondolja, egy kerítés megállítja a terroristákat, az sürgősen keresse fel orvosát, gyógyszerészét, csontkovácsát, vagy egy könyvtárat.

A végére egy kérdés marad: mit fogsz mondani akkor, ha kiderül hogy minden (és még több is) igaz, amit most az ellenzékinek hívott sajtó megírt? Amikor kiderül, hogy üres a kassza, ez itt az út vége, stadionok és temetők, ameddig a szem ellát? Meddig fogod magad azzal hitegetni, hogy aki nincs velünk, az ellenünk? Esetleg azzal, hogy a liberalizmusnak hívott eszme csak a hanyatló nyugat ópiuma? Téged nem zavar mióta ígérgetik, hogy utolérjük Ausztriát, és lassan a tőlünk keletre elhelyezkedő országok is lehagynak ehelyett? Hány kezet fog Pokorni személyesen levágni?

Ha tudod a választ, akkor megnyugodtam. Akkor nincs baj. Ha viszont nem vagy biztos benne, akkor most még lesz egy esélyed újra átgondolni.

Ákos


https://kolozsvaros.com/2018/02/25/mit-fogsz-mondani-akkor-amikor-kiderul-hogy-ur es-a-kassza-ez-itt-az-ut-vege-stadionok-es-temetok-ameddig-a-szem-ellat/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
mazsi hisz a szerelemben!
  2018-02-25 17:49:17, vasárnap
 
  “Mazsi 2016 szeptemberében, egy hatmillió forintba kerülő esküvőn, a Bazilikában ment hozzá T. Attilához, aki - a lap megfogalmazása szerint - hat éven keresztül tejben-vajban fürösztötte. Azaz luxusutazásokra vitte emellett pedig menő autót és drága lakást vett neki és teljesítette minden kívánságát. Ám jött Berki és levette a lábáról az egyébként cukrászként dolgozó nőt."  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mindenevő propagandagépezet
  2018-02-25 17:31:42, vasárnap
 
 
2018-02-24

Írta Mértékblog

Mindenevő propagandagépezet


A kormánynarratívát kiszolgáló hírszerkesztési gyakorlat sajátos eleme a manipulatív címadás technikája. Az aktuális Szúrópróba során erre találtunk példákat a január 31-én sugárzott állami hírműsorokban.

Nem ritkaság a magyar médiában sem, hogy egy hírműsorban az egyes műsorelemek címei nem feltétlenül az utána következő híranyagok tartalmának tömör összefoglalói, hanem a szerkesztők a hír egy különösen jelentősnek ítélt részletét ragadják ki, és azzal összefüggésben adnak az anyagnak egy blikkfangos, meghökkentő vagy éppen a nézőt érzelmi viszonyulásra késztető címet. Az állami hírműsor ennél tovább ment. Amint azt a következőkben részletezni fogjuk, tapasztaltunk olyan eseteket, amikor egy esemény, történés feldolgozásánál a manipuláció már a címadással kezdődött, mivel a műsorelem elnevezése nem állt összhangban a tartalmával. Az alább hivatkozott híradások utóéletét is figyelembe véve (ti. a kora esti híradóban közzétett anyagok címe estére megváltozott) nem kétséges, hogy a tendenciózus szerkesztési gyakorlat következményeképpen volt tapasztalható az eltérés a cím és a tartalom között. A cím a bemutatandó eseményre utalt, a híradás tartalmában a sugallni kívánt üzenet érvényesült, így változtatva meg magát a hírt is. Ezért találkoztunk olyan műsorelemekkel, ahol magában a híranyagban nem szerepelt semmi olyan információ, mint amit a címben feltüntettek.

Félrevezető címek 1

Nem tiltakozás, hanem cáfolat

Tiltakoznak az ellenzéki pártok a Fidesz-plakát miatt - ezzel indította a koraesti híradóban az azonos című összeállítás felkonferálását a műsorvezető. A négy perces anyagban aztán nem a pártok tiltakozásáról hallottunk, hanem annál többet arról, hogyan nyilatkoztak ellenzéki politikusok illetve pártjaik a határzárról. Az anyagban részletesen bemutatták a kormánypárt legújabb plakátját, amelyen Soros György társaságában az ellenzéki pártok listavezetőit szerepeltetik azzal a felirattal, hogy ,,Együtt bontanák le a határzárat". És azt állították, hogy a plakát megjelenése óta más véleményt fogalmaztak meg a pártok, mint korábban. A nagy leleplezéshez, a korábbi álláspontok ábrázolásához felhasználtak olyan, már sokszor használt manipulatív módon összevágott megnyilatkozásokat, mint amit például a 15. Szúrópróbában rögzítettünk, ahol azt sulykolták, hogy Botka azonnal lebontja a határkerítést. Számon kérték Karácsony Gergelyen Botka - manipulált - szavait, felidézték Szanyi Tibor megállapítását, aki röhejesnek tartotta, hogy Európa közepén 200 kilométeres fal épül, bevágtak egy Gyurcsány-beszédet, ahol a politikus a befogadás mellett érvelt. Bemutatták, hogy Szél Bernadett szerint Magyarországon nem volt menekült válság, hogy Vona Gábor már akkor a kerítés kudarcáról beszélt, amikor az még fel sem épült. Aztán bejátszották az ellenzék mai véleményét, úgy beállítva, hogy az tökéletes ellentétben áll a korábbi megnyilatkozásaikkal. Csakhogy az ellenzéki politikusok - a Jobbik elnökének a kivételével - nem azt állítják most, hogy mindig is a határzár hívei lettek volna, a véleményüket nem változtatták meg utólag, hanem azt érzékelték, hogy az emberek biztonságérzete számára ez fontos, ezért most nem bontanák le a kerítést, derült ki a nyilatkozatokból.

A szerkesztők vélhetően nem találták elég meggyőzőnek és az ellenzéket lejáratónak a műsorelemet, mert a fél nyolcas műsorban némiképp átvágva, ,,Az új plakát megjelenése után megváltozott az ellenzéki politikusok véleménye a határzárról" címen került adásba az anyag, már egyértelműen a véleménymódosítás narratívájának megfelelően.

A tényszerű tájékoztatáshoz azonban ennek a címnek sem volt köze, hiszen az ellenzéki pártok véleménye nem változott meg a plakát megjelenése óta, a kerítéssel létező realitásként számoló álláspontok már korábban is léteztek.

Félrevezető címek 2.

Összefogás helyett illegális bevándorlás - a Trump-beszédről állami híradó-módra

Összefogásra szólított fel Donald Trump az első évértékelő beszédében - ezzel a címmel tették közzé az amerikai elnök aznapi előadásáról szóló hírt a koraesti híradóban. A félperces híradás azonban egy szót sem tartalmazott az összefogásról, ellenben azt emelték ki, hogy az elnöki értékelés fő témája az illegális bevándorlás elleni küzdelem volt, az elnök hosszan beszélt a terrorizmus legyőzéséről és az elmúlt egy év gazdasági lépéseiről. Megerősítette, kitart amellett, hogy falat kell építeni az USA déli határán, hogy így fékezzék meg a bevándorlókat

Hogy az amerikai elnök valóban beszélt az összefogásról, más forrásból tudható. Vélhetően az állami híradó ennek a bemutatására készült a címmel, de végül azt tartotta fontosnak kiemelni rövid hírében, ami áthallásos, kapcsolható a hazai viszonyokhoz. Az összefogás nem ilyen hívószó, az illegális bevándorlás elleni harc a magyar kormány politikájának, kommunikációjának alap eleme, így a rövid hírben azt kellett hangsúlyozni, ami közös az amerikai és magyar politikában.

A fél nyolcas nagyhíradóban egy háromperces összeállításban bővebben is beszámoltak az Egyesült Államok elnökének évértékelőjéről azzal a címmel, hogy ,,Az illegális migráció és a terrorizmus volt Donald Trump évértékelő beszédének fő témája". Az összefogásról már a címben sem esett szó.

Félrevezető címek 3.

,,ENSZ ülésszak a társadalmi fejlődésről, magyar részvétellel"

Ez is egy híradás címe, a 18 órakor kezdődő műsorból. A családpolitika és a hosszútávú fejlődés összefüggéseiről tárgyal az ENSZ egyik bizottsága New Yorkban, ahol Novák Katalin államtitkár ismertette a magyar kormány családsegítő és munkanélküliség csökkentő intézkedéseit. Ennyi információt szerezhetett a nagyon figyelmes néző a világszervezetben folyó tanácskozásról. A híradásból még az sem derült ki, hogy melyik bizottság üléséről volt szó, hogy mi történt a tanácskozáson. Az ENSZ ülésszakra vonatkozó 50 másodpercnyi tudósításból több mint fél percben a magyar kormány képviselője nyilatkozott a világszervezet központjában a magyar állami híradónak arról, hogy a magyar kormány milyen eredményeket ért el a munkanélküliség felszámolásában. Ezekről az eredményekről már számtalanszor hírt adott az állami televízió, mi is találkoztunk vele a szúrópróbák alkalmával. (Legutóbb a tavaly november végi műsort elemző 19. Szúrópróbában.)

A fél nyolcas kiadásban az ENSZ ülésszakon történtekkel bővebben foglalkoztak, de még mindig nem derült ki, hogy milyen bizottság tanácskozott, melyek voltak a lényeges pontok. Az állami híradó csakis a magyar résztvevőre koncentrált, az államtitkárnak a bizottság előtti felszólalásáról adtak összefoglalást. A két és fél perces tudósításban Novák Katalin szavai nyomán részletesen ismertették a családokért és a munkanélküliség visszaszorításáért tett kormányzati intézkedéseket. A CSOK-ot, az Erzsébet-programot, az ingyenes gyermekétkeztetést, tankönyvellátást. A fél nyolcas adásban közzétett hír megváltozott címe pedig jól jelezte, nem a nemzetközi tanácskozásról, nem a világ előtt álló demográfiai problémákról lesz szó, ami az ülésszakon egyébként téma volt az állami hírügynökség szerint is, hanem a magyar kormány eredményeiről. ,,A magyar családtámogatási programokat ismertette Novák Katalin az ENSZ-ben" - és a műsorban a hír tényleg erről szólt, a műsor a magyar kormány tevékenységének sikerpropagandáját közvetítette, most éppen egy New York-i ENSZ ülésszak kapcsán.

A teljes elemzés a Mérték honlapján olvasható.

https://mertek.atlatszo.hu/mindenevo-propagandagepezet/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán Viktor remeghet, ha Hódmezővásárhely helyesen dönt
  2018-02-25 17:26:03, vasárnap
 
  2018.02.23.
Orbán Viktor remeghet, ha Hódmezővásárhely helyesen dönt
Hakapeszi Miki

Egy kisvárosban a hétvégén kiderül, hogy mennyire lehet az embereket behülyíteni, zsarolni, megfélemlíteni. A Fidesz kirakta a faszát az asztalra Hódmezővásárhelyen, megmutatta, mire képes. Ocsmány hazug lejáratókampány az ellenzéki jelölt ellen, helyben tisztelt polgárok listázása és bemocskolása, fenyegetés, hogy ha nem ők adják a polgármestert, lószar sem jut majd a városnak, bevetettek mindent.

Persze Orbánt és a környék kiskirályát, Lázárt is. Óriási előnyből indul a Fidesz. Eleve kőjobbos város, ezernyi Lázárnak lekötelezett ember, még több megfélemlített. De minden ellenzéki párt beállt egy szimpatikus helyi arc mögé. Egy kiábrándult volt fideszes, akinek a tisztességét senki nem tudja megkérdőjelezni. Vele szemben Lázár bábja, egy önálló gondolat nélküli narancsdroid indul és egy kamukomcsi, akivel el akarnak rabolni pár szavazatot az ellenzéktől.

Ez az időközi polgiválasztás a legfontosabb főpróbája az áprilisi parlamenti voksolásnak. Ha netalán nyerni tud az ellenzéki jelölt, vagy ha csak nagyon közel kerül a fideszeshez, az óriási bátorítás az ellenzéknek az eddiginél erősebb koordinációra. Ami az alapfeltétele, hogy a Fidesz legyőzhető legyen. A kétharmaduk már reálisan is veszni látszik, de nincs messze az, hogy még 20-25 körzet legyen átfordítható, ami már nagyon közel lehet a változáshoz.

A szavazók szemét is kinyithatja egy jó ellenzéki eredmény, megmutathatja, hogy van értelme a legerősebb ellenzékire szavazni. Ahogy a Fidesz próbálja rombolni az ellenzéki együttműködést, ahogy egyre több hibát vétenek, arra utal, hogy ők is komolyan tartanak attól, hogy szopóroller lehet nekik a vége. Ezért vetnek be apait-anyait, a legalávalóbb trükköket is Vásárhelyen.

Az ottani polgárokon most az ország szeme, ne dőljetek be a fenyegetésnek, a hazugságoknak, mutassátok az irányt az ellenzéki összefogásnak, az Orbánváltásnak!

http://mentalisdeficit.blog.hu/2018/02/23/valojaban_orban_viktor_sorsarol_dont_va sarnap_hodmezovasarhely
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hadházy: Előre tudhatta a segélycsomagokat szállító cég, hog
  2018-02-25 17:23:42, vasárnap
 
  2017. december. 29. 18:58 2017. december. 29.

Hadházy: Előre tudhatta a segélycsomagokat szállító cég, hogy nyer a 13 milliárdos tenderen
szerző:
hvg.hu


Ráadásul a győztes cég tette a legrdrágább ajánlatot azon a közbeszerzésen, ahol uniós forrásból fedezett élelmiszercsomagok kiszállításáról döntöttek.

Egyetlen induló volt a nettó 13 milliárd forintos tenderen, melyen az dőlt el, hogy melyik cég szállíthat segélycsomagokat éhező magyaroknak egy Európai Unió által finanszírozott program keretében. Ami az egészben a leghihetetlenebbnek tűnik: azért volt egyetlen induló a tenderen, mert a másik három céget kizárták a versenyből. Mindezt arra hivatkozva tették meg, hogy ajánlataik irreálisan olcsók voltak. Így történt, hogy a legdrágább ajánlatot tevő cég maradt egyedül versenyben, és ennek köszönhetően meg is nyerte a közbeszerzést.

Hadházy Ákos, az LMP társelnöke szerint a nyertes cég előre tudta, hogy ők fogjnak győzedelmeskedni a közbeszerzésen. Hadházy ezt dokumentumokkal is bizonyította. Az LMP-s politikus a 444.hu-nak azt mondta:

,,Sok közbeszerzési piszkos manipulációt láttam már, de ennél aljasabb csalást még nem találtam: éhező gyermekeket segítünk EU pénzből, de egy sor ajánlatot kizárunk, mert túl olcsó - így ennyivel kevesebb gyermeken lehet segítsen, vagy ugyanannyi csomagba jóval kevesebb adomány jut. Afrikai banánköztársaságokban sápolja így le helyi maffia a nemzetközi segélyeket"

A Lehet Más a Politika korrupciós ügyeket kutató társelnöke a lapnak azt is elmondta, hogy a cég előre készült a győzelemre - amit a politikusnak a tendernyerő cég egyik dolgozója mesélt el, miután az utcán megszólította. Hadházy azt mondja:

,,Az utcán lépett hozzám a Halker csoport egy dolgozója és elmondta, mennyire felháborítja az, hogy főnöke szerint a szociális intézmény élelmiszer-alapanyag ellátását szolgáló közbeszerzéseken mindenütt ők fognak nyerni, mert a többieket ki fogják zárni. A kezembe nyomott egy meglehetősen bő táblázatot, ahol az általuk a tolnai szociális intézményeknek adott ajánlatok mellé ceruzával beírta, hogy egyébként a piaci cégeknek mennyivel olcsóbban adják az egyes árukat, mint a rászorulókkal foglalkozó intézményeknek."

A 444.hu cikke azt is felidézi, hogy a szegényeket segítő uniós programot már nyáron is balhék övezték, akkor a kormány azt íratta rá az adományokra, hogy "Ezt a csomagot Magyarország kormánya juttatta el Önhöz és családjához". Azt azonban nem tüntették fel rajtuk, hogy a projektet 100%-ban az Európai Unió finanszírozta.


http://hvg.hu/gazdasag/20171229_Elore_tudhatta_a_elelmiszercsomagokat_szallito_ce g_hogy_ok_nyerik_a_13_milliardos_tendert?s=hk

*************


Találós kérdés NER-társak! Egyszer volt egy ország, ahol olyan jól mentek a dolgok, hogy lépten nyomon épültek a sportlétesítmények, gázszerelők lettek rövid idő alatt milliomosok, műkörmösök és aggkorú mamikák váltak pillanatok alatt fantasztikusan jó mezőgazdasági szakemberekké, mellyel szép földeket nyertek állami pályázatokon. Milliárdok jutottak plakátkampányokra, emberek avagy intézmények lejáratására, és egyéb válogatott elmebetegségekre. Mindössze olyan dolgok felett siklott el az ominózus ország vezetése, mint az ország majd felének a megélhetési problémái, a szegénység, illetve, hogy jó sok gyermek heti egyszer jut húshoz, gyümölcshöz, avagy egyenesen éhezik. Valahogy ezek a problémák elvesztek a sok tennivaló közt...

De sebaj!; amíg kisvasút és stadion épült az ország urának szent szülő falujában, addig az agyon szidott, utálatos EU küldött egy kis pénzt ebbe az országba az éhezőknek. Végül is kinek a dolga ez, ha nem az EU-nak? Hát miféle világ lenne az, ahol egy országnak magának kéne gondoskodnia a saját maga által kitermelt éhezőiről? Meg is érkezett a "della" , "nagyon jól teljesít" országba, ottan pedig az állami gépezet orcapirulás nélkül, annak rendje és módja szerint meg is pályáztatta azt. 13 milliárdos történet ez.

Mindjárt három cég jelentkezett is, és, hogy, hogy nem, a két olcsóbb pályázót azon izibe` ki is zárták ebből a dologból, és a legdragábbért kivitelező harmadik cég nyerte meg eme nemes feladatot. Indok: a kizárt kettő, túl olcsó volt... A rohadt anyukájukat! Nem szégyenlik, hogy a pénz minél nagyobb részét kajára akarták költeni, hogy minél több éhezőhöz jusson belőle?!

Na NER-társak, vajon melyik országban történhetett mindez?

Segítek egy picit: A nyertes cég tudhatta, hogy ők fognak nyerni....

Az LMP társelnökét, Hadházy Ákost, úgy néz ki, hogy megkereste a nyertes cég egyik olyan dolgozója, akinél /nem meglepő módon/ kiverte a biztosítékot ez az eljárás. Az meg végképp, hogy főnöke azt is tudja, hogy a jövőben sem lesz ez másképp... Higgyem vagy ne higgyem?

Ám mégis, milyen ország az, ahol még a legkiszolgáltatottabbakról is lehúzzák a sápot? Szeretném, ha mindez nem lenne igaz... Szívből szeretném.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ha Hódmezővásárhelyen meg lehet verni a Fideszt, akkor minde
  2018-02-25 16:51:02, vasárnap
 
  Ha Hódmezővásárhelyen meg lehet verni a Fideszt, akkor mindenhol meg lehet. Na jó, majdnem mindenhol. Ha Hódmezővásárhelyen győzni tud egy választási szövetség, akkor a 106 választókörzetből 95-100 helyen is győzni tudna.

Ha nyerne MZP, akkor abból annak kellene következnie nyilvánvalóan, hogy az egész országban meglépik azt, hogy egy jelölt nézzen szembe a fideszessel.

Azt lesz érdemes figyelni, hogy mely pártok akarnak majd ebbe az irányba elmozdulni. Amelyek nem, azokról pontosan ehet tudni, hogy azok is a Fidesz meghosszabbításai.

Ha létrejön egy ilyen __országos szintű__ választási szövetség, akkor még az is elképzelhető, hogy nem az MKKP-ra szavazok.

Lehetséges az országos szintű összefogás. 27 helyen kell önállóan indulni... tessék kiválasztani a legesélytelenebb 27 körzetet, és ott menjen mindenki, sehol máshol nem.

Nem kevesebbet várok, mint azt, hogy aki a választáson indul, az értse pontosan, hogy miről is van szó, mi a történelmi feladat. Ha nem értik, nem fogom támogatni őket. Képességeik alapján ugyanis nem érdemelnek támogatást.

Ezt az összefogást egyébként úgy fél éve kellett volna megtenni. Választási pártot létrehozni, 1-2 éves mandátum, kétharmados elvárás, törvények megváltoztatása, felelősségre vonás, ügyvezető kormány, új választások 1-2 év múlva. Az egy program lett volna.

Elmaradt. Már késő, de még nem késő. Ha nyer MZP, akkor kb. egy héten belül ezt meg lehet lépni, és lehet vele nyerni. Amely nyerésben nem a nyerés a lényeg, hanem az, hogy ki veszít.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Már minden második ember szavazott Hódmezővásárhelyen, óriás
  2018-02-25 16:50:31, vasárnap
 
  Már minden második ember szavazott Hódmezővásárhelyen, óriási a részvétel

Magyari Péter
politika
ma 15:37


Továbbra is nagyon komoly érdeklődés mellett zajlik a polgármester-választás Hódmezővásárhelyen.

Délután 3 óráig a választók 49,11 százaléka, azaz 18,023 ember szavazott már. A legutóbbi önkormányzati szavazáson, 2014 őszén, összesen 13,624-en vettek részt.

Este 7 óráig vannak még nyitva a szavazókörök.

A városban két komoly jelölt van a polgármesteri posztra: Hegedűs Zoltán, a Fidesz-KDNP jelöltje, és Márki-Zay Péter független jelölt, akit az összes többi párt támogat, a Jobbiktól az MSZP-ig.

A választásnak országos jelentőséget ad, hogy az áprilisi parlamenti választás előtt ez komoly főpróbája annak, hogy az emberek nyitottak-e egy teljes ellenzéki összefogásra.

A városban ott vannak tudósítóink is, és itt lehet visszaolvasni eddigi anyagainkat erről a választásról.




https://444.hu/2018/02/25/mar-minden-masodik-ember-szavazott-hodmezovasarhelyen-o riasi-a-reszvetel


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2018.01 2018. Február 2018.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 285 db bejegyzés
e év: 1581 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3364
  • e Hét: 9096
  • e Hónap: 20207
  • e Év: 173703
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.