Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Tiborcz az OLAF-jelentésben is emlegetett üzlettársa 70 tele
  2018-03-01 16:49:26, csütörtök
 
  Tudta? A fidesz támogatottsága 9 százalékot esett eddig az elios miatt.
Ez a felmérés még a vásárhelyi fiaskó előtt készült.
A fidesz 27 százalékos támogatottságú párt volt előtte.
Még 9 százalék kell, hogy a parlamemtbe be se jussanak....
Ehhez minél több embernek el kell menni szavazni.

Sistrade Kft
Adózott eredmény
(2016. évi adatok) 20 millió Ft és 50 millió Ft között , Létszám 1 fő
Nemzeti Cégtár adatok. Milyen üzleti rendszer az amelyik engedi, hogy egy 1 fős cég végezzen ilyen munkát?

A 70 településről a folyamatosan beszedett pénzt az OLAF beleszámolta a 13 milliárdba?
Ha nem, sürgősen pótolni kell ezt a hiányosságot.
Gondolom, az árakban benne van a "nemzetveje" szorzó.

--------------------------------------------------------------------------------- ----------------------------

Tiborcz az OLAF-jelentésben is emlegetett üzlettársa 70 településen üzemelteti a közvilágítást

akiraly
politika
ma 6:32


Hat fideszes megyeszékhely mellett Orbán Viktor miniszterelnök szülőföldjének településein, Felcsúton, Alcsútdobozon, Bicskén és Csabdiban - Tiborcz István lakhelyén - is a miniszterelnök vejének barátja és üzlettársa, Hamar Endre cége üzemelteti a közvilágítást, írja a Magyar Nemzet.
Szolnok fényárban. Ezt a rendszert is a Sistrade Kft. üzemelteti.Fotó: MTI Fotó: Bugány János

Hamar Sistrade Kft. nevű cége említve van az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) jelentésében is. A Magyar Energetikai és Közműszabályozási Hivatal (MEKH) adatai alapján a Sistrade 13 megye hetven településén látja el a világítási rendszerek karbantartását - több helyen, így például Hódmezővásárhelyen és Kecskeméten azokét, amiket Tiborcz István cége épített ki.

Azt, hogy ezeken a településeken Hamar Endre cége üzemeltethesse a közvilágítási rendszert, a MEKH engedélyezte, ennek az élére személyesen Orbán Viktor nevezte ki Dorotka Lajost, aki 1998-2013 között a Fidesz parlamenti képviselője volt. Ő három héttel a kinevezése után engedélyezte, hogy a Sistrade üzemeltesse a Hódmezővásárhelyi, a pécsi és a szolnoki közvilágítást - innen jutott el mostanra 70 település összesen 113 ezer lámpatestének üzemeltetéséig a cég.

A Sistrade azért került bele a ledes közvilágítási tendereket vizsgáló OLAF-jelentésbe, mert a gyanús pályázatokon jellemzően ez a cég készítette az önkormányzatoknak azokat az energetikai tanulmányokat, melyek alapján aztán kiírták az Eliosra szabott tendereket. Ami már csak azért is visszás, mert 2013 januárja és 2014 áprilisa között Hamar Endre egyszerre volt tulajdonos a Sistrade-ben és az Eliosban is.

https://444.hu/2018/03/01/tiborcz-az-olaf-jelentesben-is-emlegetett-uzlettarsa-70 -telepulesen-uzemelteti-a-kozvilagitast
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Radványi: minden bizonnyal elindul a vizsgálat Orbánék ellen
  2018-03-01 16:38:36, csütörtök
 
 
Radványi: minden bizonnyal elindul a vizsgálat Orbánék ellen
Írta:
N. Vadász Zsuzsa -
2018-03-01


,,Ha minden igaz, szeptemberig megszülethet a döntés arról, hogy felkerül-e a Magnitsky listára Orbán Viktor és nyolc társa, akik ellen minden bizonnyal vizsgálat indul a Frontiers of Freedom bejelentése alapján" - nyilatkozta a Független Hírügynökségnek Radványi Miklós, az amerikai jobbközép szervezet elnökhelyettese, a beadvány aláírója. Korrupció és emberi jogok megsértése miatt indul(hat) eljárás konkrétan megnevezett kilenc személy - Orbán, több családtagja, miniszterek és más vezetők - ellen a bejelentés nyomán.



Mint portálunk elsőként beszámolt róla, a Frontiers of Freedom Rex Tillerson, külügy- és Steven Mnuchin pénzügyminiszternek címzett bejelentésben Orbán Viktor, Lázár János, Rogán Antal, Polt Péter, Matolcsy György, Orbán Győző, Lévai Anikó, Mészáros Lőrinc és Tiborcz István ellen kér eljárás indítását a Global Magnitsky Törvény keretében. A törvény felhatalmazza az amerikai elnököt arra, hogy megtagadja a vízumot attól, s befagyassza a vagyonát annak, aki súlyosan megsérti az emberi jogokat, s korrupciós és/vagy pénzmosási ügyekbe keveredik. Az eljárás megindítását kezdeményező felvezető levél és a több oldalnyi, a konkrét ügyeket is ecsetelő linkeket tartalmazó melléklet összeállításában kulcsszerepet játszott a magyar származású Radványi, aki az elmúlt hónapokban számos írásban (itt és itt) foglalkozott a magyarországi helyzettel, nyílt levelet is intézett már Orbánhoz, s legutóbb már apokaliptikus dolgokat jósolt arra az esetre, ha minden marad a régiben.
A mostani bejelentés lehetséges sorsát firtató kérdésünkre Radványi azt mondta, hogy biztos abban, nem teszik félre, s elindul majd a vizsgálat.

Emlékeztetett arra, hogy az amerikai pénzügyminisztériumnak van egy speciális, profi és hatékony nyomozó osztálya, amely kifejezetten a pénzügyekre, a banki műveletekre szakosodott szakértőkből áll. Az ő kezük - legálisan - mindenhova elér, ahol bármilyen amerikai pénzintézeti és egyéb érdekeltség van, s nyomozás esetén le tud követni bármilyen pénzmozgást a világban.
,,Egy dologban legyen biztos" - mondta - ,,amikor egy amerikai nagykövet vagy egy ideiglenes ügyvivő korrupcióról beszél, akkor emögött a kijelentések mögött ott állnak a Pénzügyminisztérium speciális nyomozói által összegyűjtött bizonyítékok".

Most egyébként az következik - vetítette előre -, hogy idővel elkezdik a nyomozást (,,persze itt sem őrölnek nagyon gyorsan a bürokrácia malmai"), s ha bebizonyosodik a bejelentés igazságtartalma, akkor megszületik a döntés arról, hogy ezeket az embereket felteszik a Magnitsky listára. Radványi biztos abban, hogy a vizsgálatot el fogják indítani, nem csak amiatt, mert alapos munkát végeztek és több oldalnyi linkgyűjteményben tálalták a bizonyítható ügyeket, hanem amiatt is, mert az emberi jogi szervezetek által eddig a törvény keretében benyújtott egyik bejelentés sem volt ennyire célzott. Soha még nem fordult elő a törvény másfél éves történetében, hogy egyszerre egy ország vezetését vádolják meg - mutatott rá.

,,Már az idén megszülethet a döntés, szerintem még a novemberi képviselő- és kormányzóválasztások előtt, akár már szeptemberben"

- mondta, hozzátéve: addig eldől, hogy felkerülnek-e a listára Orbánék. Ha igen, az nyilvános lesz - azt ki fogják hirdetni, s Magyarországon sem lehet majd elsumákolni - szögezte le.
- Hirdetés -

Kérdésünkre, hogy miért érezte elérkezettnek az időt arra, hogy pont most tegyenek ilyen lépéseket, azt mondta: kezdett elege lenni abból, hogy ő is, mint sokan mások csak írogatják a cikkeket, de valójában nincs komolyabb hatás, semmi nem változik.
Viszont most, hogy az Európai Unió csalás elleni hivatala, az OLAF is elindította a lavinát, úgy gondolta, hogy jó lenne ezt nemzetközivé szélesíteni: s pontosan ez fog történni, amikor az Egyesült Államokban is elkezdenek nyomozni, annak már lehet hatása.

S azért a Global Magnitsky Törvény kínálta lehetőséget használták ki, mert ő maga jól ismeri a törvényt, voltak már hasonló ügyei, s biztos benne, hogy annak hatálya alá tartozik az Orbán-klán tevékenysége. Miután pedig az intézetükben ő viszi a külpolitikai témákat, ráadásul beszél és olvas (köztük a sajtót is) magyarul, kézenfekvő volt, hogy oroszlánrészt vállal a munkából.

Felmerül persze a kérdés: olyan vád érheti, hogy miután nem egészen másfél hónap van már csak hátra az április 8-i országos választásokig, ebbe akarnak beavatkozni a feljelentéssel - ahogy egyébként a Fidesz már megvádolta az OLAF-ot is ezzel. Radványi erre a felvetésünkre úgy reagált: ,,Ezek az emberek nem csak nyolc éven keresztül loptak, csaltak, sikkasztottak, hazudtak - ezt teszik 1993, az elhíresült Székház-eset óta.
,,A témát nem én találtam ki, s nem avatkozom bele semmilyen magyar belpolitikai ügybe, pláne nem választásba, én az egész ügyet az amerikai érdekek szempontjából kezelem.

Mint korábbi írásaimban is rámutattam: Orbán már az Egyesült Államok és egyébként az Európai Unió egységét veszélyezteti. Engem, mint amerikai állampolgárt, korábbi jelentős állami tisztségeket viselő embert az érdekel, hogy Orbán miként befolyásolja a amerikai nemzetbiztonság és külpolitika érdekeit. Ilyen megközelítésben persze fontos lenne, hogy ne válasszák újra - de a kiinduló pont nem ez, hanem az USA érdeke" - mondta. S mint hozzátette: a belügyekbe való beavatkozást nem lehet ilyen tágan értelmezni a jog betűje szerint sem. A szólásszabadság és véleménynyilvánítás pedig alapvető jog. Egyébként - mutatott rá - messze nem csak a magyar helyzettel foglalkozik, a közelmúltban jelent még például az erdogani Törökországgal foglalkozó írása. De írt már Pakisztánról, Kínáról, stb. - mindig Amerika szempontjából.

Felmerül persze az is, hogy nem fél-e attól, hogy per indítanak ellene - Radványi erre úgy reagált: állna egy per elébe, már csak azért is, mert annak keretében Orbánék kénytelenek lennének kiadni minden információt - mindezt eskü alatt. A hamis tanúskodást pedig Amerikában öt év börtönnel büntetik - tette hozzá.


http://fuhu.hu/radvanyi-minden-bizonyal-elindul-vizsgalat-orbanek-ellen/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán egyszerre rémisztő és jelentéktelen
  2018-03-01 16:33:54, csütörtök
 
  Orbán egy piszok szerencsés időszakban született feltörekvő, kisebbségi komplexustól szenvedő, agresszív és akarnok valaki.
Valószínű ő pofázhatott a koleszban is a legtöbbet, a többiekben meg kialakult a vezérkép...tipikus.
Többé-kevésbé leírták már páran, hogy miféle ember volt akkoriban.
A legjobban az mutatja a mai, sértett énjének az eredetét, hogy nem bírta megemészteni: a fővárosi - sőt, szimplán a városi! - srácok többet láttak, olvastak, tájékozottabbak voltak egy csomó dologban mint ő.
És aztán ezt nem úgy akarta kompenzálni, hogy akkor nekiáll és felzárkózik (olvas, néz, utazik, kupálódik), hanem eldöntötte, hogy a hozzá hasonló bugrisok, klottgatyás debilek szintjét teszi meg etalonnak.

Ezt látjuk most, ennek vagyunk a szenvedői. Egy Németh Szilárd, vagy az a másik szerencsétlen, a mosógéphez hasonlított Nyitrai, vagy bárki ebből a bagázsból napjainkban, mind vagy tökéletesen megfelel a szotyiköpködő, focimeccsen élvezkedő, seggbuta lumpenproli orbáni prototípusának, vagy ha nem az, akkor is beáll és úgy viselkedik. Mint a Navracsicska hosszú éveken át - most meg játssza az européert .... mondjuk nekem hiába.

EZ!!!!! a Dagadt legnagyobb bűne, hogy a saját elb .... cseszett szocializációjához süllyesztette le az ország egy részét. És innen rohadt nehéz lesz felállni.


----------------------------------------------------------------------------




Orbán egyszerre rémisztő és jelentéktelen
Írta:
Lendvai Péter -
2018-02-28


youtube
A Fidesz-vezetőség egykor híresen gyors és biztos áttekintőképessége két éve rohamosan romlik - ezt Kovács Zoltán, az Élet és Irodalom főszerkesztője nyilatkozta a Független Hírügynökségnek. Szerinte a kormánypárt zilált állapotban fordult rá a kampányra, botrány botrányt követett. Állítja: a Mészáros-féle abnormális vagyontömeg puszta léte például nem egyszerűen Magyarország, hanem a térség legnagyobb rendőrségi-ügyészségi kihívása. És akkor még hol van az Elios-ügy... Orbánról azt mondja: most, hogy öregszik és retteg, mi lesz, ha nem ők nyernek, egyszerre teszi rémisztővé és jelentéktelenné. Azt is hozzáteszi, hogy Orbán egész pályáján rabszolga volt.



Az utóbbi időben sokszor nyilatkoztál különböző televíziós műsorokban - és ez még Hódmezővásárhely előtt történt -, hogy nem tartod kizártnak az áprilisi választáson a meglepetést. Miből táplálkozott ez az optimizmusod?

Abból, hogy a Fidesz-vezetőség egykor híresen gyors és biztos áttekintőképessége két éve rohamosan romlik. Mondhatnám, hogy Orbán Viktor áttekintőképessége romlik, mert a kettő, a párt és Orbán ugyanaz.

Amikor aztán tavaly nyáron elérkezett a romlásnak az a szakasza, amikor háromszori nekifutásra sem sikerült nekik megoldaniuk azt az egyébként nem túl nehéz feladatot, hogy ellensúlyozzák a jobbikos plakátüzenetek nyomását - ez volt az a bizonyos Ők lopnak - Ti dolgoztok - üzenet, és hol a jogalkotáshoz, hol az erőhöz kaptak, elég látványosan mutatkozott a zavar.

A plakáttörvényből településvédelmi törvényt kreáltak, amivel nem oldottak meg semmit, s ha ehhez a kudarchoz hozzácsapjuk a nem sokkal korábbi hirdetőoszlopokkal kapcsolatos fővárosi blamázst, akkor a kettő együtt már nem a zavar, hanem a ziláltság maga. Ebben a zilált állapotban fordultak rá az őszi előkampányra, amibe viszont újabb és újabb botrányok kavartak bele. Egyikből ki sem másztak, jött a másik, vasárnap pedig Hódmezővásárhely.
- Hirdetés -

Mi ennek az oka?

Alapjában véve természetesen az, hogy sok botrányos ügyük van, mindezek tetejébe nincs már velük Simicska Lajos. Ezek kezeléséhez biztosan többet tudna tenni, mint azok, akik a helyébe léptek. Félreértés ne essék, Simicska Lajos tevékeny szerepet játszott abban számomra taszító világnak a kiépítésében, amibe ők ketten és a Fidesz szobatársi közösségéből kikerült méltóságok juttatták mára az országot, de az is biztos, hogy távozásával eltűnt az az ember, aki ennek a helyzetnek a kezelésére képes volna. Bár az is lehet, hogy ezt a káoszt, ami a párt környezetében, meg a környezet családjainak érdekrendszerében mára kialakult, ő sem tudná már átlátni.

A Mészáros-féle abnormális vagyontömeg puszta léte például nem egyszerűen Magyarország, hanem a térség legnagyobb rendőrségi-ügyészségi kihívása.

És akkor még hol van az Elios-ügy, meg az ennek az egész Fidesz-világnak a morzsalékáért bármit megtevő lumpen-réteg, amit valami tragikus félreértés folytán a kormányzati szakzsargon nemzeti nagypolgárságnak nevez.

Optimizmust mondtam, pedig egy független gondolkodónál újságírónál fontos a távolságtartás. De lehetünk-e most távolságtartók?

Amikor ezekről az emberekről és a viselt szennyes ügyeikről beszélek, távolságtartó vagyok. Úgy alakult az életem, hogy azt mondok, amit épp gondolok a legnagyobb nyilvánosság előtt is, ez épphogy felelősségteljes beszédet kíván: ez a kormány történelmi lehetőséget mulasztott el azzal, hogy azt a pénzt, amit az Uniótól fölzárkózásra, strukturális korszerűsítésre, állásteremtésre, a demokratikus intézményrendszer megerősítésére folyósítottak, ez a társaság saját hatalmának obszcén mértékű kiterjesztésére használt föl. Ez persze azt is jelenti, hogy elvette azt a hitet és reményt, ami értékes embereket, igazságos megmérettetésre váró fiatalokat tartott volna itthon. Ez a kormány akkora károkat okozott, hogy ezek fölszámolása évtizedeket vesz igénybe. Ehhez egy újabb reformkor kell.

Neked állandó kapcsolatod van a magyar értelmiségi jelentős részével. Azt tapasztalom, hogy mintha a többség itt is, vagy asszimilálódott, vagy hallgat, és csak nagyon kevesen vállalják a véleményüket, mondhatni nagyjából ugyanazok, akik korábban is. Miért nem érzékelhetek elemi felháborodást a rendszer ellen?

Hogy hallgatnak, azt nem hinném. Pontosabban, van, aki hallgat, van, aki nem.

Az értelmiség normális létállapota, hogy kritikus. De az talán nem is várható el, hogy minden felháborító eseményre minden író egyemberként csapjon az asztalra és ugorjék talpra, hogy ezt már mégsem! Egy korszak artisztikus feldolgozása nem is azon nyomban történik meg, hanem később.

Ha jobban belegondolunk, a Kádár-rendszeré mind a mai napig nem történt meg. Vannak művek, de az egész korszak művészi feldolgozása legföljebb folyamatban van, alighanem az elején. Van, akit persze többször késztet megszólalásra az, ami fölháborító. Esterházy Péterrel gyakran találkoztunk csütörtökönként Megyesivel hármasban, vagy többen, végiglapozta az ÉS-t, elolvasta a vezércikket, aztán azt mondta: de jó, nekem ezt nekem már nem kell megírnom.

A magyar értelmiséginek meghatározó lapja az általad több évtizede szerkesztett Élet és Irodalom. A politikailag, a demokrácia szempontjából veszélyesebb időszakokban vannak-e eltérő hangsúlyok? Vagyis érzel-e olyan felelősséget ilyenkor, hogy nagyobb teret kell szánni a közéletnek, illetve a demokratikus értékek védelmének?

Azt hiszem, nagyobb teret nem kell adni, mert akkor ez így egyszerű mennyiségi megközelítésnek tűnne. Ráadásul tapasztalatból tudom, hogy ha több közéleti anyagot hoznánk, akkor sem biztos, hogy az olvasó mindegyiken átrágná magát. Jó minőségű, tartalmas lapot kell szerkeszteni, amivel persze újat nem mondok, valószínűleg ugyanezt mondhatta a Mercurius Hungaricus szerkesztője 1705-ben is. Az viszont kétségtelen, hogy ilyen időben hiteles és szakmailag kifogástalan cikkekre és szerzőkre van szükség.

Valójában mi a funkciója ma egy irodalmi hetilapnak?

Ez azt hiszem, folyamatosan ugyanaz. Az Élet és Irodalom mindig kortárs magyar irodalmat közöl, ugyanez érvényes a lap grafikai anyagára. Volt idő, amikor tíz-tizenöt lap közölt grafikát, ma az ÉS-en kívül már csak a folyóiratok, bár lassan mindenhol jellemző a fotó. Ez rendjén van, az információ elsőrendű kérdés, és ehhez természetesen a fotó többet tesz.

Lehettek-e olyan hatással az értelmiségre, amely a lelkiismeretüket szólítja meg?

Az értelmiség, normális esetben nyitott és lelkiismerete tiszta. Mint ahogy a társadalom minden rétege ilyen, már legalábbis, ha nincs olyan kormány, amelyik módszeresen hülyíti és vezeti félre a népet: a magyar kormányt ilyennek tartom. Ahol tízmilliárdokat ölnek bele saját maga által sokszorosára puffasztott, a valósnál sokkal nagyobbnak mutatott veszély kezelésére, ahol állami pénzen hiszterizálják a lakosságot, ott persze szükség van a tiszta fejre, meg a lelkiismeretre. Ahol a kormány legjobb barátai az orosz meg a török elnök, és a kormány feje szakadatlanul folytat értelmetlen harcot az Unióval, ott mindig éberen kell járni. Sajnos.

Említettem, hogy nem rejtetted véka alá a véleményedet, sőt Orbán Viktorról úgy beszéltél: hogy ,,ez az ember". Szerinted egyemberes ez a rendszer?

Orbánt valamikor tiszteltem, de mára nincs benne tiszteletre méltó. A legfőbb bűneit már említettem. Most, hogy öregszik és retteg, mi lesz, ha nem ők nyernek, egyszerre teszi rémisztővé és jelentéktelenné.

Hogy mit vétkezett az elmúlt nyolc év alatt, azt ma még senki sem tudja, talán ő sem. Amiről tudni, az is sok. Bányák, szőlők, vej, apa, báty, iskolatársak, de legfőképpen a szétszakított, szétzilált ország. Ez marad utána, legföljebb az öltönyei meg hajzselés tubusok. Ami félelmetessé tesz, hogy nem tudja, mi lesz, ha nem ő nyer áprilisban: az a politikus, akinek ilyen zavaros közelmúlt után nincsen B-terve, az kiszámíthatatlan. Ez az ember most vasárnap beleszagolt a levegőbe, és azóta fogalma sincs, mi van. A rendszer egyemberes. Orbán nélkül nem ez lenne, de ez a tétel már teoretikus: vele együtt ilyen, nélküle nem ilyen lett volna.

Önmagában Orbán bukása elég lenne a változáshoz? Ez a nyolc év milyen károkat okozott eddig, és ezek mennyi idő alatt lennének gyógyíthatóak?

Mint említettem, a kormány által okozott gazdasági és a vele kapcsolatos egyéb károk, mint kivándorlás, a piac kiiktatásának torzító hatása, ez korszakos helyreállítási munkálatokat igényel, és már az a pénz sincs, amiből ezt meg lehetett volna oldani.

Nem egyszerűen egy országot kell helyreállítani, mert azt még lehetséges volna, annak vannak horizontjai. Orbán a korszakos esélyből alig helyrehozható károkat okozott.

És lerombolta azok reményét, akik bíztak benne. A kár attól nagyobb, hogy a csalódottak most azt gondolhatják, hogy minden politikus ilyen. Pedig nem igaz: vannak távlatosan gondolkodó, tiszta fejű politikusok is, olyanokat kell majd választani, az ellenpélda már ismert.

Büszke vagy arra, hogy soha nem kértetek és nem kaptatok kormányzati támogatást, hirdetést. Mégis: hogy tudod fenntartani a lapot?

Alapjában véve a kiadásokat kell igazítani a bevételhez. Ez nehéz. A példányszám gyakorlatilag nem növelhető. Legújabban, néhány éve fizetőssé tettük az internetes változatot, ami kellemes meglepetést okozott, mert a bevétel nem jelentéktelen. Ma már nagy lyukat jelentene a kiadó költségvetésében, ha elmaradna. A lapot természetesen támogatják az olvasói, az 1 százalékkal, vagy szimpátiából. Ez azért főként morálisan jelentős tétel, de anyagilag is fontos. Ráadásul most egy új olvasási lehetőség szerint a hirdettető fizet az olvasó helyett, ki lehet próbálni.

Mit gondolsz: merre megy a magyar sajtó? Mi történik, ha marad a Fidesz és mi ha nem?

Ha megy a Fidesz, akkor a magyar társadalomnak újra el kell kezdeni építkezni. Kiépíteni a lerombolt intézményrendszert, a hatalmi ágakat újra felépíteni. Ezen belül kellene magát az újságírásnak megszerveznie, ha lehet, ne pártidióták támogatásával, mert az egyszer már nem vezetett sehova. Nem tudom, hogy a szakmának az a része, amelyik úgy tudja - mert ezt tanították neki - hogy az újságírás az, ami a köztévében meg a közrádióban megy, ami az Origónál meg a fattyújságírás mintapéldányál, a 888.hu-nál folyik, tehát, hogy az a része hogyan tud illeszkedni az új világba.

Hosszú évekig írtad a Sajtómunkások című publicisztikáidat, mostanában már csak ritkábban. A jelenlegi helyzet szerintem sokkal rosszabb, a szakmánk végképp eladta magát, nem így látod?

A helyzet valóban rossz, de talán nem mindenki adta el magát. Most is látok tehetséges újságírókat, akik minden kormányzati nyomás ellenére kitartóak. A Sajtómunkások legtöbb darabja a kilencvenes években íródott, amikor komolyan gondolható volt még, hogy minden zűrös ügy ellenére a sajtó megtalálja a helyét. Nem találta meg, a legnagyobb baj, hogy pillanatok alatt eladta magát, fölvásárolták a pártok, vagy pártok mögött álló úgynevezett befektetők, többnyire a város közismert simlisei. Aztán kivonultak a külföldi tulajdonosok, bár megjegyzem, a magyar tulajdonosok sem voltak különbek. Ami pedig ma megy kormányzati oldalon a közmédiával, az erőszakosan elfoglalt műhelyekkel, a megyei lapokkal, az Orbán Viktor személyes szégyene.

Erről az emberről, aki egykoron a média szabadságáról papolt, azt kell gondolnom, hogy sosem volt szabad ember. Akkor sem, amikor 1989-ben a Hősök terén állt.

Egész pályáját tekintve azt kell mondanom, a szó politikai értelmében rabszolga volt akkor is, mindig is: a rabszolga pedig sosem a szabadságról álmodik, hanem hajcsár akar lenni.

http://fuhu.hu/orban-egyszerre-remiszto-es-jelentektelen/

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Letagadta az Elios versenytársa, hogy indult a közbeszerzése
  2018-03-01 16:17:31, csütörtök
 
  És mennyi ilyenre derülhet még fény!
Olyan arcátlanul csinálták a közbeszerzéseket IS (remélem, nemsokára már múlt idő!), hogy már nem csak a lóláb lógott ki...

Ezért nem akarnak EU ügyészséget!
már nem a lóláb, hanem az egész istálló lóg ki :D
"...ezért szeretjük a lovainkat is - hangoztatta Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Budapesten, a felújított Nemzeti Lovarda átadásán."


-----------------------------------------------------



2018. február. 27. 09:44 2018. február. 27. 13:17 Vállalkozás

Letagadta az Elios versenytársa, hogy indult a közbeszerzésen
szerző:
hvg.hu


Soha nem adtak be ajánlatot - állította az egyik olyan cég vezetője, amely a hivatalos papírok szerint az Elios versenytársa volt egy közbeszerzésen.

Nyilvánosságra hozták, mit talált az OLAF a mórahalmi közvilágítási projektben. Az Átlátszó az összes érintettől kikérte az adatokat, elsőként pedig a Csongrád megyei településről válaszoltak, és elküldték a levelet, amit az OLAF írt nekik.

Márpedig az unió csalás elleni hivatala ebben azt állította, hogy felülről irányították a pályázatokat, amelyeket az Elios elnyert. A pályázati határidő előtt egy nappal módosították ugyanis úgy az egyik feltételt, hogy a projekt jogosult legyen EU-támogatásra. A pályázati kiírás előkészítésében pedig az a Sistrade Kft. vett részt, amelyben tulajdonos volt Hamar Endre, az Elios résztulajdonosa is.

Ráadásul az önkormányzat hirdetmény nélküli közbeszerzésen keresett kivitelezőt. Az ajánlattételi felhívást három cégnek küldték meg, de ebből az egyik nem is adott be ajánlatott, a másikat, a Simo Kft.-ét pedig érvénytelennek nyilvánították, maradt az Elios. Csakhogy az OLAF helyszíni ellenőrzést tartott a Simo Kft.-nél, a cég ügyvezetője pedig azt mondta: soha nem is adtak be ajánlatot.

A 24.hu azonban azt állítja: a birtokában lévő dokumentumok szerint a Simo Kft. adott be ajánlatot. Ráadásul a portál szerint ennek a cégnek a tulajdonosa volt az, aki aláírta a közbeszerzési


http://hvg.hu/kkv/20180227_Kamuellenfelet_irhattak_be_az_Eliosnak_hogy_ugy_tunjon _van_verseny#utm_source=hvg_daily&utm_medium=email&utm_campaign=newslette r2018_02_27&type-id=HvgDaily&user-id=572662BE&utm_content=normal
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
5 pontban arról, Orbán veje, Tiborcz István miért érintett a
  2018-03-01 16:14:31, csütörtök
 
  5 pontban arról, Orbán veje, Tiborcz István miért érintett a szervezett csalás vádjában
Jámbor András
február 10., 9:31

A Fidesz közeli média az Elios-ügy kapcsán azt próbálja bebizonyítani, Orbán Viktornak és vejének, Tiborcz Istvánnak semmi köze sincsen az OLAF jelentéséhez, amely milliárdos nagyságrendben vádolja közpénz eltüntetésével a céget. De az eddig kiderült információk mást mutatnak. Megpróbáltuk összefoglalni az alapinformációkat az Elios-ügyben, és 5 pontban összefoglalni, miért igaz, hogy Tiborcz István érintett benne.

Az OLAF, az Unió csalásellenes hivatala 3 hete feljelentést küldött a magyar ügyészségnek, hogy vizsgálja ki az Elios Zrt nevű cég furcsa közbeszerzési győzelmeit, mert a hivatal korrupciót, sőt szervezett csalást sejt az ügyben. A kormány nem volt hajlandó nyilvánosságra hozni ezt a jelentést, de a 24.hu-nak valaki mégis kiszivárogtatta. De mit állít az OLAF jelentése? (A 24.hu cikkéből idézünk.)

Az Elios kötődő közbeszerzései közül a vizsgált 35 projekt mindegyikében felmerült a visszaélés gyanúja, és az esetek felében, 17 pályázatnál egyenesen úgy találta az OLAF, hogy szervezett csalási mechanizmust építettek ki.
A pályázatok egy részét úgy írták ki, hogy a feltételeknek csak az Elios vagy konzorciuma feleljen meg.
A pályázatoknál visszatérő ,,rendszertelenségek" jelentkeztek, amelyek ismétlődése miatt szervezett csalást gyanít az OLAF.
Voltak más ajánlatok is ezeken a közbeszerzéseken, az OLAF jelentése szerint ugyanaz a személy, ugyanazon a számítógépen írta őket, ugyanazt a matematikai egyenletet használva, és mindig ugyannyival voltak drágábbra árazva 5 és 7 százalékkal, mint az Elios ajánlatai.
Durva összefonódások is voltak az ügyben. Hamar Endre és Tiborcz István üzlettársak voltak, de mindketten üzleteltek az Eliosban is. Hamar tanácsadó cége, a Sistrade Kft. közösen írta meg a beadott Excel-táblákat az Elios munkatársával, Mancz Ivettel. Hamar Endrének arra is lehetősége volt, hogy a kiírások feltételeit befolyásolja.
Szekszárdon például Hamar Endre cége írta ki azt a közbeszerzést, amit végül az Elios megnyert.

És miért egyértelmű, hogy Tiborcznak köze volt az ügyhöz?

Mielőtt Tiborcz István eladta a céget, a 2014-es évben 480 millió forintot vett ki egy másik cégével az Elios-ból. AZ OLAF jelentés több erre az évre datálódó tenderről is szól.
Simicska Lajos cége a kormánylapok állításával szemben valójában 2013 végén kiszállt az Elios-ból, az érintett 33 ügyből pedig csak 3 esik az az előtti időszakra a 24.hu szerint.
Az OLAF jelentés nem csupán az Elios működését kritizálta, hanem egy céghálóról és szervezett bűnözési módszerekről beszélt, így erre egyszerűen nem tisztázó érv az, hogy volt-e köze hivatalosan és mikor Tiborcz Istvánnak az Elios-hoz. A jelentés szerint ugyanis több cég dolgozott össze, illetve Tiborcz már a pályázatok kiírása előtt igyekezet előnyt szerezni a közbeszerzéseken. Például úgy, hogy az ismerősei, cégtársaihoz köthető cégek készítették elő a közbeszerzéseket, amelyeket aztán az Elios megnyert
Ahogy a 24.hu írja, az OLAF jelentésre alapozva: “Ami pedig Orbán Viktor vejének szerepét illeti: az Elios elődjét 2009 augusztusában Tiborcz István alapította egy társával együtt, majd 2010-ben szállt be többségi tulajdonosnak a Közgép leányvállalata. Simicska megjelenésekor Tiborcz valóban kilépett a tulajdonosok közül, de igazgatótanácsi tag maradt a cégben. Később aztán újra tulajdonos lett, és csak 2015 áprilisában hagyta el az Eliost, Hódmezővásárhelyen pedig az OLAF jelentése szerint Tiborcz és üzlettársa személyesen tárgyaltak az önkormányzattal. Vagyis a kormánysajtó által sulykolt állítás, miszerint Tiborcz Istvánnak semmi köze nem volt az Elioshoz az OLAF által vizsgált 2009 és 2014 közötti időszakban, egyszerűen nem igaz."
Lényegtelen valójában az állítás, amivel a Fidesz-média hadakozik, hogy nem Tiborcz, hanem Simicska lopott. 2014 előtt ugyanis Simicska Lajos részese volt a Fidesz rendszerének, ha Simicska is lopott volna az Elioson keresztül, akkor is házon belül maradt volna a lopás, és azok a polgármesterek, fideszes vezetők, cégvezetők, akik asszisztáltak ehhez, szintén bűnrészesek lennének.

https://merce.hu/2018/02/10/5-pontban-arrol-orban-veje-tiborcz-istvan-miert-erint ett-a-szervezet-csalas-vadjaban/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Újabb OLAF-leleplezés: felülről irányították azokat a pályáz
  2018-03-01 16:12:42, csütörtök
 
  Újabb OLAF-leleplezés: felülről irányították azokat a pályázatokat, amiket az Elios nyert meg
Diószegi-Horváth Nóra
kedd 10:49

Kikérte az Átlátszó az OLAF-leveleket az összes olyan önkormányzattól, ami érintett az Elios Zrt. miatti vizsgálatban.

Az Európai Unió csalás elleni hivatala Tiborcz István cégének 2011 és 2015 között elnyert, uniós forrásból finanszírozott közvilágítási projektjeinek vizsgálatakor súlyos szabálytalanságokat talált - az ügy csak január közepén derült ki, bár az OLAF már tavaly ősszel tájékoztatta az önkormányzatokat a vizsgálat eredményéről.

Két ilyen levelet kapott meg közérdekű adatigénylés után az Átlátszó Mórahalomtól.
Az elsőben (ami tavaly október 24-én érkezett Brüsszelből) az OLAF arról tájékoztatta Nógrádi Zoltán (Fidesz-KDNP) polgármestert, hogy szerintük felülről irányították az Elios által elnyert pályázatokat.

A pályázati határidő lejárta előtt úgy módosították az egyik feltételt, ahogy a projekt jogosult legyen az EU-s támogatásra. Úgy, hogy a pályázati kiírás előkészítésében részt vett az a Sistrade Kft., amelynek tulajdonosa, Hamar Endre az Elios résztulajdonosa is egyben.

“Ha az irányító hatóság nem módosította volna a pályázati határidő előtt felhívást, lehetővé téve, hogy 100.000 órányi élettartamot vegyenek figyelembe, egyik projekt sem minősült volna támogathatónak a megadott kivitelezési szerződés becsült értékek mellett" - írta az OLAF.

És itt még nincs vége: az önkormányzat hirdetmény nélküli közbeszerzésen keresett kivitelezőt, három cégnek küldték el az ajánlattételi felhívást, ebből egy nem adott be ajánlatot, egy másikat érvénytelennek nyilvánítottak (ez volt a Simo Kft.), a harmadik meg az Elios volt. És nyert.

Tiborcz István és az Elios ügyeiről korábban írt cikkeink itt olvashatóak.

Az OLAF helyszíni ellenőrzést is tartott a Simo Kft.-nél, a cég ügyvezetője pedig azt mondta nekik, hogy soha nem is adtak be ajánlatot, mert nincs pénzük ilyen megrendeléseket teljesíteni.
Mórahalom 88 millió forint támogatást kapott, ennek 85 százaléka, 74,9 millió forint volt EU-s támogatás.

A második levélben az OLAF már csak annyit írt Mórahalomnak, hogy lezárták a vizsgálatot.

Lényegében tehát úgy tűnik, hogy a pályázatot kiíró kormányzati szerv utolsó pillanatos változtatásai az Eliost hozták helyzetbe, az önkormányzat pedig úgy keresett magának fű alatt ajánlattevőket, hogy azok végül az Elios kivételével nem is pályáztak - ami szintén Tiborczéknak kedvezett.

Így azért nem olyan nehéz nyerni...

Az Átlátszó bízik abban, hogy a többi érintett önkormányzat is elküldi az OLAF-tól kapott leveleit, amelyekből kiderülhet, hogy az Eliossal kapcsolatban milyen további visszásságokat tárt fel a csalás elleni hivatal.

(Átlátszó)

https://merce.hu/2018/02/27/ujabb-olaf-leleplezes-felulrol-iranyitottak-azokat-a- palyazatokat-amiket-az-elios-nyert-meg/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hét tanácsadó cég is érintett az Elios-ügyben, ennyi bőven e
  2018-03-01 16:11:51, csütörtök
 
  Hét tanácsadó cég is érintett az Elios-ügyben, ennyi bőven elég a bűnszervezet vádjához
Pósfai Orsi
február 12., 13:00

A 24.hu újabb cikkben tárta fel az Európai Unió csalásellenes hivatala, az OLAF jelentésének részleteit az Elios Zrt. 2009 és 2014 között megnyert közbeszerzéseiről, melyből kiderül, hogy pontosan mely cégek és magánszemélyek azok, akik Tiborcz Istvánon kívül érintettek az ügyben.
A jelentés szerint a csalás szervezőjét nem az önkormányzatoknál kell keresni, hanem a beszerzésekben közreműködő tanácsadó és előkészítő cégekben. Összesen hét cég érintett az ügyben, közöttük rengeteg összefonódás van magánszemélyek szintjén is.

Az OLAF az ELios 35 nyertes, uniós támogatásból megvalósult közvilágítási projektjét vizsgálta, melyből a cégnek 15 milliárdos bevétele származott. Az Elios elődjét Orbán Viktor veje, Tiborcz István alapította 2009-ben, 2010-ben az akkor még Simicska érdekeltségébe tartozó Közgép leányvállalata lett a cég többségi tulajdonosa, ekkor Tiborcz kilépett a tulajdonosok közül (de igazgatótanácsi tag maradt). Később újra tulajdonos lett, majd 2015 áprilisában hagyta el az Eliost. Tehát Tiborcz az OLAF által vizsgált beszerzések idején végig jelen volt a cégben, de korábbi - és jelenlegi - üzlettársának, Hamar Endrének a cége is szinte az összes nyertes projektben közreműködött.

Sistrade Kft.

A Hamar Endre által vezetett és tulajdonolt cég 22 projektben segédkezett az Eliosnak az előkészületekben, leginkább energetikai tanulmányokat és műszaki tanulmányterveket készített.
Hamar 2013 januárja és 2014 áprilisa között egyszerre volt a Sistrade-ban és az Eliosban tulajdonos, tehát a Sistrade részvétele a projektek előkészítésében emiatt összeférhetetlen.
Eupro Projektmenedzsment Kft.

Az Eupro kilenc projektben vett részt, melyeknél projektmenedzsment-szolgáltatatást nyújtott. Hamar Endre ennél a cégnél is érdekelt, mivel 2013 áprilisa és 2014 áprilisa között itt is tulajdonos volt.
Tender-Network Kft.

A Tender-Network 13 projektben adott tanácsot, az előkészítésben és a projektmenedzsmentben segédkezett. Előfordult, hogy a cég egyszerre volt az Elios projekttanácsadója és Hódmezővásárhely projektmenedzsere is.
INS Energia Kft.

Az INS 28 beruházásnál adott tanácsot, a cég tulajdonosa Imrovicz András volt, aki az előkészítő tanulmányokban a számításokat auditáló energetikai szakember volt. A Direkt 36 még 2015-ben írt cikket arról, hogyan dolgozott össze Imrovicz, a Sistrade és a Tender-Network az előkészítő tanulmányok megírásában és ellenőrzésében.
Közbeszerzési és Beruházási Tanácsadó Kft.

15 projektnél adtak közbeszerzési tanácsokat, melynek révén az Elios 11 önkormányzati tenderen legalább 3,2 milliárd forintnyi megrendelést nyert.
SMVH Energetika Kft.

22 projektben vett részt, általában az Elios alvállalkozójaként, de volt, hogy versenytársként. Az SMVH és más cégek ugyanazon a számítógépen készítettek indikatív ajánlatokat, melyek arra voltak hivatottak, hogy az önkormányzatok felé a költségbecslést igazolják.
Tungsram-Schréder Zrt.

A legnagyobb nyereséget hozó hódmezővásárhelyi projektnél volt az egyik pályázó az Elios (akkor még ES Holding) mellett, később pedig a projekt alvállalkozója lett. Ezt a szabad verseny elve tiltja, ahogy a hu korábbi cikkében írta: ,,a szabad verseny elve megtiltja, hogy egy korábbi versenytárs legyen a pályázat nyertesének alvállalkozója".

Ennyi cég és magánszemély együttműködése már bőven elég lenne a bűnszövetkezet vagy bűnszervezet vádjának megállapításához, amit ugye az OLAF-jelentés meg is tesz. Az OLAF ezen kívül azt tanácsolja, hogy az összeférhetetlenség alapján az Európai Bizottság 100 százalékos támogatásmegvonást rendeljen el, azaz az Elios-beruházásokra adott 13,1 milliárd forintnyi támogatás visszafizetését.

https://merce.hu/2018/02/12/het-tanacsado-ceg-is-erintett-az-elios-ugyben-ennyi-b oven-eleg-a-bunszervezet-vadjahoz/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Forradalomtól félnek Orbánék? - Tízmilliókért rendeltek kato
  2018-03-01 16:10:43, csütörtök
 
  Forradalomtól félnek Orbánék? - Tízmilliókért rendeltek katonai eszközöket
R. Duke
2018. 02. 27. 17:12
Követem

Háborútól retteghetnek Orbánék, ugyanis az Országgyűlési Őrség most tízmilliókért rendelt golyóálló mellényeket, sisakokat, ruházatot a 360 fős házőrség tagjainak. Nem csodálkoznánk, ha tényleg forradalomra készülnének, ugyanis ha az áprilisi választást ugyanúgy megpróbálják elcsalni, mint ahogy Csongrád megyében próbálták, a magyaroknak végleg elege lehet ebből a bagázsból.

Rettegnek, hiszen nem tudják hogyan maradhatnának ilyen szintű elutasítottság mellett hatalmon. Az Országgyűlési Őrség honlapjáról kiderül, most tízmilliókért vásároltak golyóálló mellényeket, sisakokat és ruházatot is a házőrségnek. A legtöbb egyébként szolgálati ruha, aminek a Milipol Zrt. bizonyára nagyon örül, ugyanis 385 millió forintért zoknikat, bakancsokat, zubbonyokat, öveket és hasonló tételeket szállítanak egy december 21-én kiírt közbeszerzés sikeres megpályázásának köszönhetően.

Ugyanez a cég gázmaszkokat, golyóálló sisakokat és többféle golyóálló mellényt is szállított már az Országgyűlési Őrségnek. Azt nem lehet tudni, mire készülnek, de több mint valószínű, hogy egyre jobban rettegnek az öltönyös tolvajok, hiszen mostanra az Országgyűlési Őrség viperával, gépkarabélyokkal, mesterlövészpuskával is fel van szerelve. Bár ők mindezt a ,,megnövekedett terrorveszéllyel" próbálják magyarázni, a helyzet az, hogy szerintünk sokkal triviálisabb okokról van szó.

A fideszesek érzik vesztüket, és az is lehet, hogy nem készülnek békés hatalomátadásra áprilisban. Ezek az emberek ugyanis betegesen ragaszkodnak a hatalomhoz, így bármit megtennének, hogy megtartsák. Emellett fennáll az a lehetőség is, hogy a hivatalosan az Országgyűlési Őrségnek beszerzett fegyvereket és védőruházatot nem a Parlament épületében kívánják felhasználni, hanem ha forradalomra kerül sor, ezekkel akarják megsorozni a magyar népet, akik távozásukat követelik. Nem lehet tudni, de mindenesetre nagy aggodalomra ad okot ez a választások előttre időzített felfegyverkezés.

https://zsurpubi.hu/cikk/4202-forradalomtol-felnek-orbanek---tizmilliokert-rendel tek-katonai-eszkozoket/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A közpénzből masírozókkal fenyegettetik meg a közpénzt össze
  2018-03-01 16:08:40, csütörtök
 
 
A közpénzből masírozókkal fenyegettetik meg a közpénzt összeadókat?
2018. február 28. - 10:41
Vélemény



Exkommunisták kommunista módszerekkel Fidesz-megrendelésre terrorizálják a nem orbánista választókat.



A Fidesz és Orbán Viktor gyorsan megadta a választ, az előttük álló útelágazásnál melyik sárga ösvényt választják - hát nem azt, ami olyan változást hozna, amilyenre a választók Vásárhelyen szavaztak.

Először is, miniszterelnökük szerint háromszor annyit kell dolgozniuk, mint eddig - a kérdés az, vajon mit jelenthet ez:

háromszor annyi Soros-plakát meg Fidesz-reklám az utcákon? (a már kint lévő mennyiség is plakátvakságot fejlesztett ki az átlagmagyarban és úgy néz ki, a sorosozás sem jött be annyira, mint várták)
háromszor annyi migránsozás? (ideje álmigránsokat szerződtetni, de mintha ez sem jönne be)
háromszor annyi rasszizmus? (még magyarabb a magyar, előre tiszta, árja vér, nehogy már keveredjünk, a végén elveszítjük azt a homogenitásunkat, ami szinte teljesen megegyezik az osztrákokéval, a szlovákokéval meg a csehekével, genetikai térkép itt)
háromszor annyi kormánypárti hír a királyi tévében? (kizárt, hogy elférne)
háromszor annyi aktivistát az utcára (majd hívnak segítséget Erdélyből, csak ráér valaki)
háromszor annyi támogatás az álcivileknek, megvédjék a rendszert? (kaptak már az MVM-től félmilliárdot, az elég kéne, hogy legyen)
háromszor annyira kell mószerolni az ellenzéket? (itt még vannak tartalékok, egész biztos nem volt az összes ellenzéki politikus meg támogató megfenyegetve, listázva, lebizizva vagy megvásárolva, itt az idő a lyukak betömésére)
háromszor annyit lopni, mint eddig? (az elkövetkező hónapban ideje minden közbeszerzésben, értékhatár alatti beszerzésben, valamint uniós pályázatban kiállítani az előlegbekérőket meg teljesítés előtti részszámlákat, ami a zsebben, azt már nehéz visszakövetelni és az új szerződéseket is meg kell kötni még, jó nagy kötbérrel a megrendelő részéről felmondás esetére)

A fideszes sztahanovista mozgalom rajtpisztolya eldördült, a fődíjra meg már be is jelentkezett a Békemenetet szervező CÖF. Na, ők az az álcivil szervezet, akik közpénzből (mert mi másnak lehetne nevezni a költségvetésből meg az állami vállalatoktól kapott apanázst?) a rájuk nem szavazó közt félemlítik meg. És csak annyi a különbség az egykori munkásőrökhöz képest, hogy a tagok átlagéletkora jóval magasabb (a fiatalok kopaszok, kevesebben vannak, ám sokkal energikusabban védik a gazdájukat), valamint eddig még senki sem fegyverezte fel őket. Hogy március tizenötödikére kapnak-e szolgálati sípot, dobot meg nádihegedűt, esetleg a még a vaksi kategóriába el nem érkezettek csúzlit, paradicsomot, záptojást, miegyebet, azt még nem tudjuk, de annyi már biztos, az idősebb korosztályra tekintettel most nem a Hősök teréről indul a menet az Orbán-beszédre, hanem a Bem térről, ami mégis csak sokkal kisebb távolság és sokkal, de sokkal kevésbé strapás. A lengyel és erdélyi barátoknak viszont rossz hír, ha lesz békement, akkor rájuk már nincs szükség mint meghívott csápolókra, így az ide ingyenes budapesti teljes ellátásos kirándulás elmarad.

Lesz viszont generációs szakadék - míg a nagyi megy tüntetni Orbán mellett, bizony előfordulhat, hogy az unoka ugyanebben az időpontban éppen Orbán ellen fog tüntetni. És míg a nagyi azért cipel transzparenst meg buzizik fennhangon, hogy a hatalmon lévők továbbra is hatalmon maradjanak és nyugodtan lophassanak úgy, ahogy eddig, addig az unoka azért gyakorolja csoportosulási jogát mert reméli, a korrupciót intézményesítő banda távozása után valaki csak rendbe teszi az oktatást és nem kell külföldre mennie tanulni azért, hogy európai színvonalú képzésben legyen része.

A kormány nyugdíjas hadserege mindenesetre kész felvállalni még a generációs szakadást is azokért, akik értük lopnak és nem ellenük, így aztán összefognak az összefogás ellen és mindazok ellen utcára vonulnak, akik igen elítélendő módon másképp gondolkodnak, mint ők. Azok ellen, akik utálják a korrupciót, a sötét városokat, a még több stadiont, a Várba költözést, a semmibe vezető kisvasutakat meg az aktív eutanáziára berendezkedett egészségügyet, hogy a birkaképzővé degradált oktatásról és az új burzsoázia rongyrázásáról már ne is beszéljünk. És konkrétan kik ők? Azok, akik összedobják a békemenetesek nyugdíját, nyugdíj-kiegészítését, rezsicsökkentését meg az Erzsébet-utalványukat. Mert bár lehet, hogy Orbán Viktor gálánsan megígéri, hogyan is fog nyugdíjat emelni, de hogy nem a saját vagy strómanjai zsebéből fizeti ki azt, az is biztos. Azok finanszírozzák a vajat az ő kenyerükre, akiknek esélyük sincs, hogy egyszer majd normális nyugdíjuk legyen (75 éves kor előtt), akik rettegnek, nehogy betegek legyenek, mert úgy eltávoznak egészségügyünk áldásos közreműködésének köszönhetően az élők világából, hogy alkalmuk sem lesz megismerni a saját unokáikat.

A békemenetes lovon fordítva ülés már megszokott, de azért egy demokráciában ritkán mennek el odáig kormánypárti sajtómunkások, hogy alapvető szabadságjoggal élni merést kvázi büntetendő cselekménynek állítanak be:

(...) olyan emaileket kapok, hogy tisztességes emberek a Belügyminisztériumban, akik ott voltak alkalmazva, azok fölállnak a munkahelyükről, mert két pofával a kantinban szidják a Fideszt, ott a Pintérnek a minisztériumában. Tehát itt, tényleg valamilyen radikális fordulatot kellene csinálni, mert az, hogy ezek az emberek, akik hatalmas pénzeket kapnak, az egész világon elterjesztik, hogy itt diktatúra van, és itt úgysem lehet győzni a választásokon, szóval itt, valamilyen módon ezen el kellene gondolkodni."(Lovas István)

A rendszerkritizáló, véleménynyilvánítási és szólásszabadságukat gyakorló közszolgák tényleg csak örülhetnek ott a minisztériumban, hogy az istenkáromlást már nem büntetik halállal, különben a CÖF nyilvánosan kövezné meg őket.

A békemenetes mozgósítást világvége hangulat is kíséri, a félelem, miszerint amit létrehoztak (?), azt meg kell védeni:

,,(...) létrejön egy ŐK és MI felállás. Ez merőben más helyzet. Ebben a felállásban mi most veszélyes helyzetbe kerültünk." (Bencsik András)

Szó se róla, elég nagy veszély az, ha elzárul az állami pénzcsap és senki sem fogja támogatni a CÖF-öt meg annak fő szervezőit, arra a gondolatra meg pláne kiverheti őket a hideg veríték, mi lesz ha csődbe megy a foglalkoztatójuk, le is csút, fel is csút? Ha már a kormánypárti tulajdonosnak nem lesz pénze őket etetni? A végén még vénségükre egy másik párthoz kell csapódniuk, hogy összejöjjön még egy-két félmilliárdos támogatás? Valamiből csak ki kell fizetni a békemenetre rávett nyugdíjasok útiköltségét, napi ellátását, extra tüzelőjét, vagy bármit, amit kérnek vagy elvárnak a megjelenésükért cserébe.

Ha pedig arra gondolunk, hogy a most éppen buzgó fideszes, békemenetet gründoló sajtómunkások egykor, a pártállam idején mivel keresték kenyerüket és milyen dicső karriert mondhatnak magukénak, akkor érdemes Schmidt Mária szavaira figyelni:

,,Kiismertük őket, kitanultuk, tehát könnyen felismerjük azokat a gyakorlatokat és módszereket, amelyeket a kommunisták tökélyre fejlesztettek és amelyeknek egyetlen célja volt a totális hatalom megragadása és megtartása, a mindenkori ellenfél megbélyegzése, és kiiktatása révén. (...) Ennek legfontosabb eszközei közé tartozott a nyelv kisajátítása, a szavak jelentésének meglopása, megváltoztatása, a hagyományos identitások tűzzel-vassal történő üldözése, a valóság partvonalra szorítása, ideológiájuk egyeduralmának biztosítása, az ő egyetlen igazságuk szajkózása. (...) A kommunisták féltek a nemzettől, a magyar nemzet a kommunistáktól." (index.hu)

Most tényleg a kommunistákról beszélt, vagy az egykori kommunistákról, akik ma már a Fidesz szekerét tolják? És vajon ha a békemenetesek félnek a nemzettől, akkor a nemzet is fél a békemenetesektől? A történelem már többször választ adott arra, mi lesz a korrupt, netalán autokrata kormány mellett nagy tömegjelenteket rendezőkkel - és ez a vég ritkán dicsőséges.

Aki meg úgy gondolja, szeretne már végre a békéért menetelni, de nem azért a békéért, amiért a CÖF, akkor választhat magának másik békemenetet a Magyar Kétfarkú Kutya Párt szervezésében, csak arra figyeljen, ne a Bem térre, hanem a Blaha Lujza térre menjen.

https://civilhetes.net/a-kozpenzbol-masirozokkal-fenyegettetik-meg-a-kozpenzt-oss zeadokat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A jövőben is Magyarországon lesz a legmagasabb az áfakulcs
  2018-03-01 16:07:21, csütörtök
 
 
Eros es buszke orszag! Magyarorszag jobban teljesit!



A jövőben is Magyarországon lesz a legmagasabb az áfakulcs

Hír TV

2018. február 27., kedd 13:19

Továbbra sem tervezi a nemzetgazdasági miniszter a 27 százalékos áfa csökkentését, amely így még hosszú ideig a világ legmagasabb általános forgalmi adója lehet. Varga Mihály a Világgazdaságnak adott interjúban arról is beszélt, hogy már várja az uniós források elapadását - szerinte ugyanis a néhány vállalatnál kialakult EU-pénzekre alapozott függés rossz irányba viszi a gazdaságot.

https://hirtv.hu/hirtv_gazdasagi_hirei/a-jovoben-is-magyarorszagon-lesz-a-legmaga sabb-az-afakulcs-2450200
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2018.02 2018. Március 2018.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 332 db bejegyzés
e év: 1581 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 310
  • e Hét: 649
  • e Hónap: 4394
  • e Év: 157890
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.