Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Figder Ildikó képe
  2018-03-10 10:07:44, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
Ferenc pápa a bűnbánati liturgián:
  2018-03-10 08:43:59, szombat
 
  Ferenc pápa a bűnbánati liturgián: Jézus azt kéri, engedjük, hogy szeressen minket!
2018. március 9.
Március 9-én este a Szentatya bűnbánati liturgiát vezetett a Szent Péter-bazilikában. Homíliájában a felolvasott olvasmányokhoz (1Jn 3,1-10.19-22; Mt 26,69-75) fűzte gondolatait. Ő maga is elvégezte gyónását, majd sok más pappal együtt gyóntatta a híveket.
.....



Ferenc pápa prédikációjának magyar szövege:
Kedves testvéreim, jó napot kívánok!
Milyen nagy örömet és vigaszt kínálnak fel nekünk Szent János imént hallott szavai: Isten szeretete olyan, hogy lehetővé tette, hogy gyermekeivé váljunk, és amikor színről színre látjuk majd őt, még jobban felfedezzük e szeretet nagyságát (vö. 1Jn 3,1-10.19-22)! De Isten szeretete nemcsak ilyen. Isten szeretete mindig nagyobb annál, mint amit el tudunk képzelni, sőt bármilyen bűnnel vádoljon is minket lelkiismeretünk, az ő szeretete azt is meghaladja. Olyan szeretet ez, amely nem ismer korlátokat, amelynek nincsenek határai, nem ütközik olyan akadályokba, amilyeneket mi emelni szoktunk egy-egy ember előtt attól való félelmünkben, hogy megfoszthat szabadságunktól.
Tudjuk, hogy a bűnösség állapotának az Istentől való távollét a következménye. A bűn ugyanis épp az a mód, ahogyan mi eltávolodunk Istentől. De ez nem jelenti azt, hogy ő is eltávolodik tőlünk. A gyengeség és a zavarodottság állapota, melybe a bűn miatt kerülünk, újabb ok arra, hogy Isten közel maradjon hozzánk. Ennek a bizonyosságnak mindig kísérnie kell minket életünkben! Az apostol kijelentése megerősíti ezt, és biztosítja szívünket arról, hogy mindig rendíthetetlenül bízzunk Isten szeretetében: ,,Bármivel vádoljon is, Isten nagyobb a szívünknél" (1Jn 3,20).
Kegyelme tovább működik bennünk, és erősíti reményünket abban, hogy sosem leszünk híján az ő szeretetének, bármilyen bűnt kövessünk is el, visszautasítva az ő jelenlétét életünkben.
Ez a remény késztet minket annak az irányvesztésnek a tudatosítására, amely gyakran keríti hatalmába létünket, ahogyan Péterrel is történt az evangéliumi elbeszélésben, amelyet hallottunk: ,,Azon nyomban megszólalt a kakas. Péternek akkor eszébe jutott Jézus szava: »Mielőtt a kakas szól, háromszor megtagadsz.« Kiment, és keserves sírásra fakadt (Mt 26,74-75). Az evangélista rendkívül józan. A kakasszó, úgy tűnik, egy még zavarodott embert ér el, de aztán Péter visszaemlékszik Jézus szavaira, és végre lehull a fátyol, és kezdi meglátni könnyei között, hogy Isten a felpofozott, bántalmazott, általa megtagadott és érte halálba induló Krisztusban tárja fel önmagát. Péter, aki meg akart halni Jézusért, most megérti: engedni kell, hogy ő haljon meg érte. Péter tanítani akarta Mesterét, meg akarta őt előzni, ezzel szemben Jézus az, aki halálba indul Péterért, és Péter ezt nem értette meg, nem akarta megérteni.
Péter szembe találja magát az Úr szeretetével, és végre megérti, hogy Jézus szereti őt, és azt kéri tőle, hogy engedje szeretni magát. Péter rájön, hogy mindig elutasította, hogy engedje szeretni magát, mindig elutasította annak engedését, hogy Jézus teljesen megmentse, vagyis nem akarta, hogy Jézus egészen szeresse.
Mennyire nehéz, hogy valóban engedjük szeretni magunkat! Mindig azt akarnánk, hogy valami bennünk ne kötődjön hálához, míg valójában mindenért adósak vagyunk, mert Isten az első, aki teljesen megment minket, szeretettel.
Most kérjük az Úrtól azt a kegyelmet, hogy ismertesse fel velünk szeretetének nagyságát, mely eltörli minden bűnünket!
Engedjük, hogy megtisztítson minket a szeretet, hogy felismerjük az igazi szeretetet!

Fordította: Tőzsér Endre SP

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Jöjjetek, térjünk vissza az Úrhoz - 03.10
  2018-03-10 08:34:24, szombat
 
  Jöjjetek, térjünk vissza az Úrhoz, mert ő szaggatott szét, de ő gyógyít is meg minket, ő sebesített meg, de Ő kötöz is be bennünket. Életre támaszt minket két nap múlva, és feltámaszt a harmadik napon, hogy élhessünk az ő színe előtt. Ismerjük meg, törekedjünk megismerni az Urat; biztosan eljön, mint a hajnal, megjön, mint a zápor, mint a tavaszi eső, amely megöntözi a földet." (Oz 6,1-3)
Urunk, Istenünk, add, hogy a nagyböjti szent időben örvendezve készüljünk Húsvét titkának megünneplésére, és annak gyümölcseiből boldogan részesüljünk. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön örökké. Ámen.

...... ......


Abban az időben az elbizakodottaknak, akik magukat igaznak tartották, másokat pedig megvetettek, Jézus ezt a példabeszédet mondta: Két ember fölment a templomba imádkozni, az egyik farizeus volt, a másik vámos. A farizeus megállt, és így imádkozott magában: »Istenem, hálát adok neked, hogy nem vagyok olyan, mint a többi ember, rabló, igazságtalan, házasságtörő, mint ez a vámos is. Kétszer böjtölök hetenként, és tizedet adok mindenből, amim van. A vámos pedig távolabb állt meg, és a szemét sem merte az égre emelni, hanem a mellét verve így szólt: - Istenem, légy irgalmas nekem, bűnösnek!« Mondom nektek, hogy ez megigazultan ment haza, amaz viszont nem. Mert mindazt, aki magát felmagasztalja, megalázzák, aki pedig megalázza magát, azt felmagasztalják.
Magyar Kurír

Igenaptár
OLVASMÁNY Ozeás próféta könyvéből
Először Istenhez kell visszatérnünk, hogy rendezhessük kapcsolatainkat embertársainkkal.
Így szól a néphez az Úr prófétája:
Jöjjetek, térjünk vissza az Úrhoz, mert ő szaggatott szét, de ő gyógyít is meg minket, ő sebesített meg, de Ő kötöz is be bennünket. Életre támaszt minket két nap múlva, és feltámaszt a harmadik napon, hogy élhessünk az ő színe előtt. Ismerjük meg, törekedjünk megismerni az Urat; biztosan eljön, mint a hajnal, megjön, mint a zápor, mint a tavaszi eső, amely megöntözi a földet.
Így szól az Úr: ,,Mit tegyek veled, Efraim? Mit tegyek veled, Júda? Hűségetek olyan, mint a reggeli felhő, és mint a harmat, amely gyorsan tovatűnik. Ezért sújtottam őket a próféták szavával, ezért pusztítottam őket ajkam igéjével, ítéletem napnál világosabb. Mert irgalmat akarok, és nem áldozatot, istenismeretet várok, és nem égőáldozatot."
Ez az Isten igéje.
Oz 6,1-6

Imádság
Istenünk! Sokszor érezzük, hogy magunkra maradtunk. Reményeink szertefoszlottak, értelmetlennek látjuk, hogy tovább menjünk az úton. Kérünk, Urunk, erősíts ma is minket, hívj magadhoz mindannyiunkat! Bárcsak Péterrel együtt válaszolhatnánk: igen, Uram, tudod, hogy szeretlek! Bátoríts bennünket, hogy a te segítségeddel éltetői lehessünk családunknak, közösségünknek, minden embertársunknak!.

Elmélkedés C. Horváth István Sándor
Jézus példázata két személy magatartását állítja egymás mellé. Mindketten azzal a szándékkal lépnek a templomba, hogy imádkozzanak, de mégis van valami különbség a szándékukban. A történet folytatása éppen ezt a láthatatlan különbséget világítja meg. Külső cselekedetük csak abban hasonlít, hogy ugyanazt a helyet választják imájuk elmondására, az Isten lakóhelyét, a templomot. De már itt is különbség van, hiszen a farizeus magabiztosan áll Isten elé, miközben a vámos hátrébb áll meg, alig mer Isten elé járulni. Szavaik, gondolataik, Istenhez intézett fohászuk még nagyobb különbségről árulkodik, arról, ami a szívükben él. A farizeus szavai inkább dicsekvésnek tűnnek, felsorolja Istennek vallási érdemeit, illetve amit saját érdemének tart. A vámos alázatosan beismeri bűnösségét és Isten bocsánatáért könyörög.
Az öndicséret aligha tetszik Istennek, bűneink megvallása viszont igen. Aki tökéletesnek és bűntelennek tartja magát, azzal Isten nem tud mit kezdeni. Aki alázattal fordul felé, annak meg tudja adni az újjászületés kegyelmét. A farizeusi lelkületet ne másokban keressük, hanem elsősorban saját magunkban. Van miért bocsánatot kérnem Istentől. A nagyböjti idő erre ad lehetőséget. A szentgyónásban nem vallási érdemeimet kell felsorolnom, hanem a bűneimet. Tegyem ezt szerényen és alázattal!
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
San Giovanni Rotondo lesz a Fatimai Szűzanya vándorszobra ..
  2018-03-10 08:29:45, szombat
 
  San Giovanni Rotondo lesz a Fatimai Szűzanya vándorszobra útjának utolsó állomása
2017. november 9.
San Giovanni Rotondo lesz a Fatimai Szűzanya eredeti vándorszobra zarándokútjának utolsó állomása. Az olasz városban november 15. és 27. között fogadják a szobrot, ami ezután visszakerül a fatimai Rózsafüzér Királynője-bazilikába, és többé nem viszik rendszeres zarándokútra.
Érdekes a fatimai kegyszobor és Pio atya kapcsolata is: 1959 augusztusában két napig San Giovanni Rotondóban volt a Fatimai Szűzanya vándorszobra, és ezalatt Pio atya csodálatos módon meggyógyult mellhártyagyulladásából.
...... ............


San Giovanni Rotondo kapucinus közössége november 6-án tette közzé a fatimai kegyszobor fogadásának programját. A szerzetesközösség a Manfredonia-Vieste-San Giovanni Rotondo-i Főegyházmegye főpásztorával, Michele Castoro érsekkel, valamint az Új Evangelizáció Pápai Tanácsával egyetértésben szervezte meg a kegyszobor meghívását a fatimai jelenések századik évfordulójához, valamint Pietrelcinai Szent Pio atya San Giovanni Rotondóba érkezésének (1916) centenáriumához kapcsolódva. Emellett jövőre / 2018 évben/lesz Szent Pio atya halálának ötvenedik évfordulója és stigmái elnyerésének századik évfordulója is..
November 19-én, vasárnap tíz órakor Fernando Filoni bíboros, a Népek Evangelizációja Kongregációjának prefektusa mutat be szentmisét a Szent Pio atya tiszteletére szentelt templomban.
Egy héttel később, november 26-án, Krisztus Király vasárnapján Rino Fisichella érsek, az Új Evangelizáció Pápai Tanácsának elnöke mutat be szentmisét, melyet a translatio szertartása követ. Ennek során viszik át a Szent Pio atya földi maradványait tartalmazó koporsót a Santa Maria delle Grazie-templomba, a kegyszobor mellé. A fatimai vándorszobrot november 27-én, hétfőn reggel szállítják vissza Fatimába.

Fotó: News.va; Wikipédia

Magyar Kurír


- Életképek a San Giovanni Rotondo beli kapucinus ferences atyák mindennapjairól, Pietrelcinai Szent Pio atya idős korából. - Pio atya - ritka, eredeti fölvételek
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Női szentek bemutatás  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2018.02 2018. Március 2018.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 415 db bejegyzés
e év: 4978 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 789
  • e Hét: 17181
  • e Hónap: 29857
  • e Év: 263604
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.