Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
Görbeség
  2018-03-12 21:13:26, hétfő
 
  Görbeség

Tűz, vér halál közeledett, -
falum hát fölkerekedett.

Batyukkal megrakva haladt
a szekér, aknatűz alatt.

Anyámat a bomba szele
az árokba vetette le.

Gerincében egy csigolya
kimozdult. Úgy vitték tova.

Azóta görbe lett, szegény.
Hogy meggyógyuljon, nincs remény.

Orra a földet szántaná,
ha a bot nem támasztaná.

Oly görbe lett, szegény anyám,
hogy nem is tud felnézni rám.

Mit vétett? Szült és dolgozott.
Gerincével mért áldozott?

Fegyvert kezébe sose vett -
s a háború rokkantja lett.

Két világháborút megért.
Ki fizet néki mindezért?

Most sem nyaral, nem néz mozit.
Meggörbülve is dolgozik.

Földi doktort már nem keres,
de tudja: lesz még egyszer -

bezárja majd hat deszkaszál,
s kinyújtóztatja a halál.

Bódás János
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
A megváltás célja
  2018-03-12 21:01:12, hétfő
 
  "Ez a kiválasztás szándéka: kiválasztott bennünket, hogy szentek legyünk. Ez a megváltás célja: elhatározta, hogy minden bűnünkből megváltson. Ez Isten Lelkének a végső, nagy célja: hogy az Ő műve legyünk, amely Krisztus Jézusban teremtetett."

- C. H. Spurgeon -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Bűn
  2018-03-12 20:57:46, hétfő
 
  "Közületek a legtöbben elismerték, hogy a szentség Ura a ti Istenetek. Ezt nemcsak azzal erősítettétek meg, hogy a szenthelyen részt vettetek az ünnepélyes istentiszteleten, és zsoltárokkal és énekekkel fejeztétek azt ki, és azáltal, hogy 'áment' mondtatok imáinkra; hanem sokan közületek megvallották személyes hitüket Isten gyülekezete előtt. Kiálltatok az összegyűlt testvérek elé, és feltártátok, hogy az Úr a ti Istenetek és Királyotok. Ezenkívül Mesteretek parancsa iránti engedelmességből alávetettétek magatokat annak a szimbolikus aktusnak, amely által kifejeztétek, hogy a világ számára meghaltatok, és Krisztussal együtt a keresztség által eltemettettetek a halálba. Az Ő nevében ünnepélyesen alámerítettek, és az Ő nevében kiemeltek benneteket vízi síroktokból. El akarjátok most árulni ezt a szimbolikus cselekedetet? Hitvallásotok hazugság? Bemerítkezésetek káromló hamisság, elbizakodott buzgóság volt? Hadd tegyem fel ezt a kérdést minden szívnek, ahogyan saját magamat is megkérdezem. Vagy ne tegyünk hitvallást, vagy éljünk annak megfelelően! És ha hitvallásunk igazi, akkor ez bizonyára azt követeli, hogy ne dédelgessük a bűnt, hanem utáljuk. De vajon nem olyan gyülekezeti tagokhoz beszélek-e, akik hitvallásukkal összeegyeztethetőnek tartják, hogy hét közben azt tegyék, amit ma nem szeretnének közölni? Nincsenek-e itt olyanok, akiknek nem tiszta a kezük az üzleti életben, mégis kifelé tisztának tűnnek, mint Krisztus hitvallói megmosottaknak tűnnek? Lehet, hogy ma este az Úr asztalához járultok, ahol a Megváltó halálát hirdetitek, és még ott vannak a fogaitok között azok a falatok, amelyeket a Sátán asztaláról vettetek. Ha egész héten át életetek Krisztus életével ellentétes, mit kerestek vasárnap az Ő népe között? Ha otthon szenvedélyes természetűnek mutatkoztok, lényetek gőgös és parancsoló, ha igazságtalanok vagytok, ha beszédetek szemérmetlen, ha iszákosok vagytok, vagy a test más, szentségtelen vágyakozásainak hódoltok, ki tud megtisztítani vétketektől, és ki lesz az ügyvédetek? Kijelentettétek, hogy Istent tisztelitek. Hogy követhetitek akkor Baalt? Azt mondjátok, hogy Krisztus szolgái vagytok. Hogy hódolhattok egyidejűleg Beliálnak? Össze tudjátok ezt a kettőt egyeztetni? Nem szabad, hogy így legyen, nem is lehet így. Ha Isten Isten, akkor Neki szolgáljatok teljes szívetekből és lelketekből, de ha a világ és a bűn alapjában véve mégis jobb, mint az Úr útja, akkor mondjátok meg ezt becsületesen, és hozzátok meg a magatok döntését. Legyetek hűségesek, kérlek benneteket, mindig legyetek hűségesek ünnepélyes hitvallásotokhoz."

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Bűn
  2018-03-12 20:54:24, hétfő
 
  "Testvérek, ti és én láttuk a golgotai áldozatot - egy sokkal fenségesebb látványt, mint ami a Kármelen volt. Ott nem bika volt, hanem az emberré lett Isten Fia. Hitetek látta Őt a keresztre szegezve; megpillantottátok teste szenvedéseit, és gondolataitokban láttátok lelke félelmét, és tudjátok, hogy 'a mi betegségeinket viselte, a mi fájdalmainkat hordozta' (Ézs 53,4). Amikor önmagát áldozta fel a bűnért, az isteni igazságosság lángjai hullottak az áldozatra, és minden elvégeztetett, Krisztus egy Isten által elfogadott engesztelést szerzett minden bűnünkért. Nem akarjátok ebből azt a következtetést levonni, hogy ezentúl nem szolgálhattok többé a bűnnek? Jézus vére arra kötelez benneteket, hogy gyűlöljétek a gonoszságot. Ezek a bűnök tették szükségessé Krisztus szenvedését. Ezeket akarjátok táplálni? Ezekért a vétkeitekért viselte Üdvözítőtök Isten haragját. Ezekhez akartok visszatérni? Ez barbár hálátlanság lenne - vétkessé tennétek magatokat ebben? Tudtok Jézus vérző sebeire nézni, és azután Őt újra megsebezni? Mondd, hívő, megigazultál, és azután vissza tudsz térni a bűnnel való pajkos játszadozáshoz? Nincs a világon megszentelőbb látvány Jézus véres áldozatánál. Nincs semmi, ami a keresztyén szív számára meggyőzőbb bizonyítéka volna annak, hogy a bűnnek meg kell halnia, mint az a tény, hogy Jézus meghalt. Ha a menny örök Kedvence vérzik és szenved minden egyes vétekért; akkor a véteknek is meg kell halnia. A kereszt keresztre feszíti a bűnt. Jézus sírja gonosz tetteink sírboltja is. Jézus vérét és sebeit látva kénytelenek vagyunk "Baal prófétáit" megragadni, és egyet se hagyni elmenekülni. Tartsátok készen kardotokat, hogy szíven döfjétek őket! Fel, és vágjátok őket! Vágjátok őket darabokra, ahogy Sámuel Agágot vágta darabokra az Úr színe előtt."

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Bűn
  2018-03-12 20:50:31, hétfő
 
  ,,Ó lélek, ha leggonoszabb ellenségeidet akarod látni, akkor nézz bűneidre. Ha azt akarod látni, mi rövidíti meg lelked gazdagságát, mi teszi szíved örömét szegényessé, mi fenyegeti biztonságodat, és mi mérsékelheti hatékonyságodat, akkor csak a bűnre kell pillantanod. Nem látjátok a bűnt? Bőre csillog-villog, szeme elbűvölően ragyog, de fogai életveszélyesek. Ahogy Amálék Izráel irgalmatlan ellensége volt, úgy a bűn a hívő részvétlen ellensége. Ezért fegyverbe ellene! Ragadjátok meg valamennyi gyermekét, és egyet se engedjetek megmenekülni!
Ezek az érvek kellőképpen ösztönöznek bennünket arra, hogy a bűn halálos ellenségeivé váljunk. Az árulóknak nem kell-e meghalniuk? Ne küzdjünk-e azok ellen, akik romlásunkra törnek? Ne űzzük-e el ezeket a telhetetlen ellenségeket, amelyek gyorsabbak, mint a sasok, és erősebbek, mint az oroszlánok, hogy hatalmas károkat okozzanak nekünk? A bűnnel való békekötésről álmodnunk sem szabad! Az Úr és az Ő népe álljon harcban Amálékkel nemzedékről nemzedékre. Bárcsak ne hajolna el szívünk, és ne kímélne egyetlen bűnt sem! Kaszaboljuk le kegyetlen buzgósággal ezeket a tisztátalan állatokat!"

-C. H. Spurgeon-
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Isten terve
  2018-03-12 20:48:20, hétfő
 
  ,,A kegyelmi terv ismerete szilárddá, megalapozottá tudja tenni az Istenbe vetett bizalmunkat."

-Sinclair B. Ferguson-
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Szeretet
  2018-03-12 20:45:15, hétfő
 
  ,,Megváltó Istenünk az idők kezdetétől az idők végezetéig tartó örök szeretettel szeret bennünket."

-Sinclair B. Ferguson-
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Isten terve
  2018-03-12 20:42:48, hétfő
 
  ,,Hogyan képes Isten mindent a javunkra fordítani? A válasz kézenfekvő: úgy, hogy az ő végső célja a mi Krisztushoz való hasonlóságunk; az, hogy az ő képmását tökéletesen helyreállítsa gyermekében. Egy ilyen hallatlanul nagy feladat pedig megköveteli tőle, hogy minden lehetséges eszközt - az öröm és fájdalom adta lehetőségeket is kihasználva -, arra fordítson, hogy Krisztus jellemét munkálja bennünk.Azonban, hogyan állhat jót Isten azért, hogy ilyen szegényes emberi anyagból valóban elkészül ama dicsőséges, befejezett mű? A válasz erre az, hogy minden különbözőség ellenére, amely Krisztus követőit jellemzi, bizonyos dolgok mindenkor érvényesek: Isten már eleve ismeri, és eleve el is rendelte, predestinálta őket, királysága örököseivé tette és meg is igazította őket. Ezek fogják Krisztus képmását hordozni a dicsőség napján."

-Sinclair B. Ferguson-
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Isten terve
  2018-03-12 20:40:45, hétfő
 
  ,,Semmilyen apró körülmény sem rekesztődhet kívül Isten tervén, amely teljes mértékben átöleli az övéi életét. Nemcsak hogy életünk egyetlen eseménye sem éri őt meglepetésként, hanem éppenséggel valamennyit a javunkra fordítja."

-Sinclair B. Ferguson-
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Félreértés
  2018-03-12 20:39:32, hétfő
 
  ,,Nagyon félreértjük a Szentírás lényegét, ha pusztán teológiai szócsaták forrását látjuk benne."

-Sinclair B. Ferguson-
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
2018.02 2018. Március 2018.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 7 db bejegyzés
e hónap: 496 db bejegyzés
e év: 6903 db bejegyzés
Összes: 35917 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3380
  • e Hét: 12092
  • e Hónap: 23967
  • e Év: 211769
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.