Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
Semjén Zsolt egy jégtábla hátán
  2018-03-17 22:47:11, szombat
 
  Semjén Zsolt egy jégtábla hátán szemtől szemben megmérkőzik egy jegesmedvével. A jegesmedve nem tudja, hogy védett fajjal van dolga.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Aki meg akarta védeni a hazáját
  2018-03-17 22:20:13, szombat
 
  “- Amíg tisztességgel, büszkén meg lehet itt élni, valamint a kormány támogatja a magyar családokat és a gyerekvállalást, addig az sem érdekel, ha korrupt a rendszer - mert tudja ezzel hergeltek azok a külföldi újságírók.

- Mivel?

- Hogy milyen nekem ilyen korrupt rendszerben élni.

- És milyen?

- Hát semmilyen. Én aztán nem érzek belőle semmit."



--------------------------------------------------------------------------------- --------------


Aki meg akarta védeni a hazáját

2018. március 16. 07:54

Írta: Partos Bence

A hazaszerető, idős magyar úr esete a nyugati újságírókkal.

Március 15-én épp egy délutáni vonattal robogtam haza a fővárosból. Zenét hallgattam, bámultam a száguldó tájat vagy figyeltem az utasokat. Csak a szokásos. Az Esztergomba tartó szerelvény tele volt szépen kiöltözött, kokárdás idős emberekkel, akik Orbán Viktor beszédéről tartottak hazafelé. Mindenki izgatottan cseverészett, a hallottakat értékelték és mindeközben elismerően bólogattak. Boldogok voltak.

Az előttem ülő idős házaspár azonban nem.

A feleség próbálta minden erejével vigasztalni a férjét, nem sok sikerrel. Ölelgette, csókolgatta és a kezét szorongatva győzködte valamiről. Az idős úr csak lógatta az orrát és a fejét csóválta szomorúan. Teljesen magába volt roskadva. El nem tudtam képzelni, hogy mi történhetett ezen a miniszterelnöki beszéden, ami ennyire elvette az ősz szakállas úriember életkedvét. Pedig láthatóan nagyon készült a nemzeti ünnepre.

Megkérdeztem tőle:

- Miért van így elkeseredve? Remélem nem veszi tolakodásnak a kérdést.

- Nem sikerült megvédeni a hazámat - felelte az öreg fájdalommal.

- Hogy érti ezt? Most csak ünnepelni kellett, mégis mitől szerette volna megvédenie a hazáját? Mi történt?

- A Kossuth téren álltunk a feleségemmel, vártuk a miniszterelnök úr beszédét, amikor odajött hozzánk két újságíró. Külföldiek voltak, valamilyen nyugati médiumtól. Megkértek rá, hogy nyilatkozzak a magyarországi helyzetről. Azt kérdezték, hogy szerintem is diktatúrában élünk-e. Meg azt, hogy milyen érzés egy ilyen elnyomó rendszerben élni.

- Erre ön?

- Azt feleltem nekik, hogy én éltem diktatúrában, de az nem ilyen volt. Próbáltam nekik elmagyarázni, hogy itt nincs diktatúra. Elmondtam, hogy van sok ellenzéki médium, szólásszabadság is van. Bárki bármit mondhat. Azt is mondtam, hogy a Fidesz leváltható, ha a nép úgy akarja. Egy diktatórikus rendszerben ez nyilván nem így lenne. Felhoztam, hogy nemrég Hódmezővásárhelyen is legyőzték a Fideszt.

- Angolul beszélgetett velük?

- Igen. Tudja, kérem, én bányamérnökként dolgoztam éveken keresztül, majd amikor a bányákat bezárták, elmentem tanárnak. Megtanultam angolul is, már csak azért is, mert tizenkilenc unokám született és szerettem volna fiatalos nagypapa lenni, aki lépést tart a világgal.

- Hát akkor miért van így elkeseredve? Szépen el tudta magyarázni nekik angolul, hogy mit gondol a magyarországi helyzetről. Ez nagy szó!

- Nem! Úgy érzem, hogy nem tudtam elég hatásosan elmagyarázni nekik. Nap mint nap olvasom, ahogy bántják a hazámat a nyugati sajtóban. Diktatúrát kiáltanak, holott erről szó sincs. Ez nekem nagyon fáj. Most pedig végre lehetőséget kaptam a jó Istentől, hogy megvédjem a hazámat a nyugati sajtóban, ahol mindig pocskondiázzák, de én nem tudtam eleget tenni a kötelességemnek. Ráadásul pont március 15-én! Még számos dolgot mondhattam volna, ami csak később jutott eszembe. Az angolom sem volt igazán jó, lenéző gúny ült ki a nyugati újságírók arcára. Lekezelőek voltak velem, nem vettek komolyan.

- Ne legyen ilyen szigorú magával, így is szépen megvédte Magyarországot - próbáltam most már én is vigasztalni az öreget.

- De még annyi mindent mondhattam volna! Olyan gyorsan jöttek a kérdések, hogy nem tudtam alaposan átgondolni őket. Meg is illetődtem egy csöppet. Pedig higgye el nekem, kérem, én az életemet is odaadnám a hazámért. Igaz, ez nem nagy érdem, hiszen már nincs sok hátra belőle, de azért talán mégiscsak számít valamit.

- Mit mondott volna még?

- Odavágtam volna nekik, hogy igazat szólva engem az sem érdekel, ha valójában diktatúrában élünk! Akkor legyen ilyen minden diktatúra. Támogassák a családokat, a gyerekvállalást és helyezzenek nagy hangsúlyt a nemzeti büszkeségre. Úgyis az a legfontosabb, hogy szülessen minél több magyar gyerek a Kárpát-medencében és azok legyenek büszkék arra, hogy itt láttak napvilágot és magyar az anyanyelvük - lendült bele a bácsi fiatalos hevülettel.

- Mondott volna még valamit?

- Igen! Elmondtam volna, hogy nekem hat gyerekem van, mindannyian diplomások. Orvosok, tanárok és mérnökök. Itt élnek Magyarországon és itt is fognak meghalni, ahogy én is - itt már valósággal égett az öreg szeme. Így folytatta: A fiaimtól és lányaimtól született tizenkilenc unokám, most érkezik a huszadik. Ők is diplomások lesznek, büszke magyarként fognak élni a Kárpát-medencében, majd itt is fognak meghalni. Azt remélem.

- Még valami?

- Elmagyaráztam volna nekik, hogy persze vannak itthon problémák, nem azt mondom, hogy nincs. Sürgősen fejleszteni kell az oktatást és az egészségügyet, de azért ne essünk túlzásokba. Ne jöjjenek itt nekem diktatúrával meg fasizmussal a nemzeti ünnepünkön! Amíg tisztességgel, büszkén meg lehet itt élni, valamint a kormány támogatja a magyar családokat és a gyerekvállalást, addig az sem érdekel, ha korrupt a rendszer - mert tudja ezzel hergeltek azok a külföldi újságírók.

- Mivel?

- Hogy milyen nekem ilyen korrupt rendszerben élni.

- És milyen?

- Hát semmilyen. Én aztán nem érzek belőle semmit.

- Értem. Nézze, mi lenne ha azt mondanám: történetesen én is egy újságíró vagyok, igaz nem nyugati, de megírom azokat, amiket elfelejtett elmondani azoknak a külföldi újságíróknak a Kossuth téren.

- Épp úgy, ahogy az előbb mondtam önnek?

- Épp úgy.

- Akkor minden bánatom elszállna! Az úgyis fontosabb, hogy a magyarok olvassák. Igazat szólva teszek én a külföldiekre, az a fontos, hogy mi tisztában legyünk önmagunkkal!

- Na, akkor majd holnap reggel olvassa el a Mandinert.

- Maga tényleg újságíró? Meg fogom nézni holnap reggel - súgta meg.


http://mandiner.hu/cikk/20180315_aki_meg_akarta_vedeni_a_hazajat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hol a lóvé?
  2018-03-17 22:18:17, szombat
 
 

sogorok



Hol a lóvé?

“A 2010-es kormányváltás után az első év a politikai tisztogatással és a pénzbeszedési rendszer felépítésével telik el. Az EU pályázatok másfél évre leállnak, amíg az építőipart betörik és a pénzeket becsatornázzák. Nagyjából 2011 közepétől, inkább végétől kezd el nagy ütemben dőlni a pénz Orbán környezete felé. Már 2012-ben is legalább 2 milliárd EUR lehet a központba beáramló pénz mennyisége, amit az első időben elég szervezetlenül kezelnek. Orbán paranoid, ezért próbálja nem külföldre vinni a pénzt. Egy saját bankjuk van: a Spéder kezében lévő FHB. Nem mellesleg Spéder könyékig benne van a Magyar Postában, ráadásul ambícionálja a Takarékszövetkezeti rendszer bekebelezését is. Ha az integrációt Spéder képes lenne végig vinni, ahogy Orbánnak megígérte, akkor akár az OTP ellenpontjaként is fellépni képes bankká hízlalhatja birodalmát, ami Orbánnak is fontos. Nemcsak azért, mert így Csányinak is odadörgölhet egyet, hanem egyszerűen lesz hol tartania a pénzét. Spédert Orbán szorosan fogja, többek között a 2008-as bankválság miatt az FHB kimentésére adott állami segítségen keresztül, vagy a takarékszövetkezeti integráció garancia-alapjának feltöltésére adott állami százmilliárdon keresztül. Így az első időkben megvan a bizalom, a beáramló Orbán-pénzek végállomása nagy arányban az FHB, ami idővel kibővül egyes takarékokra is (például a Mészáros családot is finanszírozó B3-ra). Alig másfél évvel a rendszer beindulása után a beáramló pénz mennyisége elképesztő, 2013-ra már elérik az évi 3-4 milliárd EUR-t, és még ekkor indulnak be újabb csatornák: elindulnak a letelepedési kötvényes off-shore cégek, beindul a MET, eszetlen tempóban pörögnek ki az EU-s pénzek, zavartalanul áfáznak a baráti cégek.
A pénz mennyisége egyre zavaróbb, a kis FHB és érdekeltségei mérlegéből kilóg a lóláb, a bankfelügyelet szeme láttára nem lehet ennyi pénzt itthon tartani. Ráadásul, nyilván nem a Fidesz és Orbán Viktor nevén futnak a számlák, hanem gyaníthatóan félig, vagy teljesen fiktív neveken, lásd az örökbecsű Josip Tot és Kaya Ibrahim, csak magyar kiadásban. A fiktív emberek számláit viszont nagyon is valós emberekből álló meghatalmazott rendelkezők irányítják, akik a NER belső körébe tartozó emberek lehetnek. Emiatt lehet Kósának ilyen mesebeli meghatalmazása. Az elképesztő összegek és a fiktív számlatulajdonosok miatt egyre fenyegetőbb a bankfelügyelet hatásköre, egyáltalán létezése. Ezért a felügyeleti okoskodások megelőzésére 2013 végén a PSZÁF-et begyűrik az MNB-be, Matolcsy alá, és létrehozzák a droidokból álló Pénzügyi Stabilitási Tanácsot. A PSZÁF kicsinálva, már nem okoskodhat. Nem mellesleg Habonyék közben a világ minden sarkában cégeket és számlákat alapítanak és tartanak fenn.
2014 végéig alapvetően csend-rend van, bár egy balhé kibukik. Habonyék megzsaroltak egy rakás céget, a dilettánsok még amerikaikat is, akik persze jelentenek az otthoni nemzetbiztonság felé, emiatt beindul a kitiltási botrány, A NAV elnökének személyes érintettségével, emlékezetes jelenetekkel. Színre lép a kirúgott NAV-os adóellenőr, Horváth András is, és híres dossziéját lobogtatva közli, hogy évi 1000 milliárdot lopnak el ÁFA csalók, állami segítséggel. A kitiltási botrányt kibekkelik, Horváth Andrást kicsinálják. A NER-pénzszivattyú működik tovább, a cégek nagy része fizet, a pénz őrült tempóban áramlik be.
Zárójelben: Orbán persze paranoid, Spéder mellett a kezdetektől kezdve futtatja Töröcskeit is, aki a Széchenyi bankot gründolta a semmiből. Mit ad isten, 2013-ban pár milliárdért az állam is beszáll a Széchenyi Bankba. Ekkor a banki különadók és üzengetések időszakát éljük, az állam sorban megzsarol több bankot is, hogy vagy eladják a hazai érdekeltségeiket, vagy az állam kicsinálja őket. Ekkor történik a Rejtő regénybe illő eset, hogy Töröcskei zugbankja 1 Eurós ajánlatot tesz a Raiffesisen megvásárlására. De Töröcskei egy dilettáns bűnöző (ami megszokott dolog a NER-ben), és már 2014 végén belebukik a sok rokon és NER-huszár hitelezésébe. A bank pénzét szétlopták, de Töröcskei jó elvtárs volt, így ő megússza, sőt pár év múlva új pozíciókat kap. Zárójel vége.
És ekkor beüt a 2015-ös brókerbotrány. Sorban dőlnek be a brókerek, Questor, Buda-Cash, Hungária, DRB, stb. Talán még Orbánnak is lehetett némi pénze ezeknél, ami bebukott. Orbán kurva ideges lesz, megérzi, hogy a pénze akár el is veszhet az általa amúgy gyűlölt bankárok miatt, ráadásul a nép is hörög. Spéder teljesítményével is elégedetlen, ezért átrendezésbe kezd. Spédernek bejelenti, hogy kivonja a NER-pénzeket az FHB csoportból. Spéder azonnal tudja, hogy ez mit jelent. Milliárd eurós nagyságrendről van szó, tudja, hogy ezzel a forrásigényes tervei a Posta-Takszöv-FHB birodalomról ugrottak, sőt, ekkora forráskivonásra még az FHB is rámehet. Ezért minden eszközzel tiltakozik, ellenáll. Orbán berág, végrehajtják a forráskivonást és megtörténik Spéder kicsinálása. Spéder egy darabig próbál okoskodni, de amikor hetente indul ellene egy újabb nyomozás gazdasági bűncselekmények miatt, hamar ráébred, könnyen sitten töltheti a következő 10-20 évét. Ezért becsicskul, sorban elad mindent és eltakarodik. Az FHB mérlegfőösszege bezuhan, 200 milliárddal csökken 2015-ben.
Orbán a portfolió átrendezésével tölti egész 2015-öt. Folyton Svájcba járkál, vonattal, repülővel, tán még kisbuszával is kisunnyog stikában. Utólag a svájci utazásait idióta magyarázatokkal indokolja a kabinet, miszerint sportvezetőkkel találkozik, meg gyerekkórust hallgat meg.
2015 végére helyreáll a rend, a pénz kimentve Svájcba (azaz szanaszét a világba), Spéder kicsinálva, Csányival kibékülve, de saját bank az még mindig nincs. Orbán saját kezébe veszi az ügyet. Régóta nyílt titok, hogy a bajorok szabadulnának az MKB-tól. Rárepülnek, és 2016 elejére egy rejtélyes konzorcium megveszi az MKB-t. Később kiderül, amit már ekkor is lehetett sejteni: a bank Mészáros-Szíjj-Matolcsy érdekeltségbe kerül, azaz röviden Orbáné. AZ MKB-t állami pénzből feltőkésítik, az adófizetők ~150 milliárdból kistafírozzák Orbán új szerzeményét. Innentől nyugalom van: van saját bank, a bankfelügyelet Matolcsy alá betolva kussol, a pénz meg csak áramlik. Orbánnak mára szinte korlátlan pénze van, szerintem elérheti a 8-10 milliárd eurót a likvid pénze, plusz a jegybankkal és MFB-vel megtámogatott MKB hitelezési kapacitása. Mellényzsebből veszik meg a TIGÁZT, a fél Balatont, a komplett magyar szállodaipart, vállrándítva tesznek ajánlatot a Telenorra, szó szerint ész nélkül, számolatlanul vásárolják a cégeket.
És akkor jön a kampány, és jön Simicska. Akinek a fiókja tele van a hasonló papírokkal. Hogy mi lesz a sztori vége, azt egyelőre nehéz elképzelni. Korábban úgy gondoltam, Simicska nem mer komolyan borítani, mert ő is csak egy nagyarcú, de súlyosan zsarolható NER bűnöző. Hát majd most meglátjuk, bevállalja-e, vagy megmarad ezen a Semjén-bosszantó beszólogatás szinten."



https://www.tumblr.com/reblog/171924145114/wgt7o1oS
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán Viktor azt üzente...
  2018-03-17 22:00:06, szombat
 
  Orbán Viktor azt üzente...

Tibi atya
2018.03.16.

,,A választás után természetesen elégtételt fogunk venni, erkölcsi, politikai és jogi elégtételt is." - hangzottak miniszterelnök úr szavai a március 15-i beszéden. Nem tudom eldönteni, hogy a székesfehérvári Teleki Blanka Gimnáziumban, ahol miniszterelnök úr érettségizett, ennyire alaposan tanították és nevelték-e mindenkibe 1848 és 49 szellemiségét, vagy egyáltalán nem. A nehéz kérdésre a válasz valószínűleg egy harmadik lehetőség: egyáltalán nem tanították 48 valódi szellemét, mára Orbán Viktor mégis kiválóan megértette. Vélemény.

Gyalázatosnak tartom, hogy az országház mögötti teret Kossuth Lajosról nevezték el, róla szólnak a népdalok, és az iskolai ünnepségeken is hozsannázzák, miközben nem volt ő egyéb, mint egy pillanatnak élő, szennyeslelkű politikai kufár.

A szabadságharc igazi hőse Görgei Artúr volt (,,i"-vel és nem ,,y"-nal, mert ő volt az egyetlen a családjából, aki a szabadságharc leverése után is magyarosan írta a nevét). Ő volt a legfiatalabb, és legtehetségesebb tábornoka a Magyar Honvédseregnek, ő aratta a legtöbb győzelmet, és hozzá fogható tekintélye csak a nála jóval idősebb Damjanichnak volt a harcok alatt. Nem csak a magyarságáért küzdött, de egy olyan világért is, ahol a feudális viszonyok leomlanak, hogy az állam és a gazdaság gépezetében egyaránt a rátermettség termelje ki a vezetőket. Mert így nőhet nagyra egy nemzet. Utálta az uram-bátyám rendszert, olyannyira, hogy a szabadságharc elvesztése után (jogos) hadtudományi kritikával illetett az aradi tizenhármak közül többeket is, amiért teljes mértékben a politikának köszönhették magas beosztásukat. Szerinte alkalmatlanok voltak parancsnoknak, és a puszta mártírhaláluk miatt lettek nemzeti szentek, miközben ezért az alkalmatlanságért a rájuk bízott, de sosem emlegetett honvédek keservesen megfizettek a vérükkel.

Ha Görgein múlik, a szabadságharc döntő csatáját Komáromban, a térség egyik legjobban felszerelt erődjéből védekezve vívtuk volna, hogy jobb tárgyalási pozíciónk legyen egy lehetséges fegyverletétel esetén. De nem Görgein múlt. Kossuth úgy döntött, hogy az Arad környéki nagy büdös pusztában kell megvívnunk, mert onnan tudott elmenekülni nagyobb biztonságban. És amikor az igazi szükség úgy hozta, a nemzet atyja, aki egy népet vett rá, hogy a szabadságharcban a vérét hullassa, végül szintén a népe vére árán menekült el.

De nem csak elmenekült. A vesztes órában átruházott minded hatalmat Görgeire, így neki kellett megadnia magát a bevonuló oroszok előtt. Tudta, hogy meg fogja adni magát, hiszen Komáromon kívül esélye sem volt, Görgei pedig híres volt róla, hogy szigora mellett szent parancsnoki gondoskodással fordul katonáihoz. Görgei nem hazudtolta meg magát, ahogy a kiváló déli Lee tábornok, ő is letette a fegyvert, hogy ne hagyja értelmetlenül veszni embereit a túlerővel szemben.

A világosi fegyverletételt követően Kossuth vidini levelében nevezte árulónak Görgeit, és mivel őt orosz nyomásra nem végeztette ki Ferenc József, az áruló bélyeg rajta is maradt élete végéig. A hős tábornok, aki vérrel és hadi sikerekkel biztosított fedezetet Kossuth nemzeti hencegésének, végül kénytelen volt elvinni azt a vereséget, amit Kossuth nem volt hajlandó, és rákent.

Már akkor is jól működött a magyar közvélemény: az árulót, aki mindent homlokegyenest ellentétesen csinált, mint ahogy ígérte és elvárta, a nemzet piedesztálra emelte, míg a hőst, aki ezért az életét kockáztatta, és sikert sikerre halmozott a haza szolgálatában, még idős korában is leköpködték az utcán. Hiába próbálta a pesti értelmiség pamfletekben megmagyarázni a népnek, mi történt valójában, miért Görgei az igazi hős, a népdalokkal vitába szállni akkor is olyan lehetetlen kihívás volt, mint ma észérvekkel hatni a közmédiával agymosott sorosozókra.

Van bárki is ebben a kurva országban, aki Kossuthot jobban megértette, mint maga Orbán Viktor? Ki tudhatná nála is pontosabban, hogy teljesen mindegy, hogyan árulja el a hazát, hány százezer bevándorló trappol át ellenőrizetlenül a valóságban, hány kastélyt ajándékoz Tiborcnak, hány szállodát Mészárosnak, a lényeg a népdal. Az Erzsébetutalvány. A Rezsicsökkentés, ami egyébként szart se csökken. A beharangozott fizetésemelés az egészségügyben, ami nem egyéb, mint trükközés a szorzókkal. Az EU-s támogatásból tízszeres áron lerakott térkő a polgármesteri hivatal előtt.

Tehát még egyszer:

,,A választás után természetesen elégtételt fogunk venni, erkölcsi, politikai és jogi elégtételt is."

- hogy van képe? És hogy érti, hogy ez természetes? Kurvára nem természetes, basszameg, ez a mondat nem jelent kevesebbet, mint azt, hogy ha nyernek, a puha diktatúrából Putyinit csinálnak: jöhet az újságírók kinyírása, a bebörtönzések, a hajnali csengőfrász, a fenyegetések, az elhallgattatások.

Orbán talán rossz könyvet vett le a polcról, 1848 helyett az 1984-et. Magyarország mindig is Brüsszellel állt háborúban. A gonosz ellenzék mindenről beszél, csak erről nem. A tudatlanság hatalom.

Tudom, hogy nehéz, tudom, hogy undorodsz tőle, de április 8-án, ha a temetésedet kell elnapolni, akkor is vonszold magad a szavazóurnához! Mutasd meg, hogy rossz tanuló voltál, te félreértetted '48-at, és szerinted az őseink a demokráciáért hullatták a vérüket! Azért, hogy a választások után senkinek ne kelljen a véleménye miatt megtorlástól rettegnie, hogy a kastélyok ne járjanak senkinek alanyi jogon, és hogy a nemzet lábán ne mások álljanak!

Ők meghaltak ezért, neked csak egy délutáni program erejéig kell kiszakadnod a kanapéból! Nem teheted meg, hogy nem mész szavazni. Dicsértessék!

https://tibiatya.blogstar.hu/2018/03/16/orban-viktor-azt-uzente-/49958/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Üzenet Orbánnak: Ne fenyegess gyáva kutya, mert orrba verle
  2018-03-17 20:51:31, szombat
 
 
Üzenet Orbánnak: Ne fenyegess gyáva kutya, mert orrba verlek!
2018.03.16. 17:34

Ne fenyegess Orbán Viktor, mert nagyon megbánod! A szabolcsi ember nem megijedni szokott az olyan gyáva, alattomos kis senkitől mint amilyen te vagy, aki még meg is akarja félemlíteni, hanem azt nagyon megveri. És jó alaposan!
Szűkölsz kutya, remeg a gyomrod a félelemtől mert veszni látod amit eddig összeharácsoltál a más vérén verejtékén. Veri a víz a golyóálló mellénybe tekert pocakod, mert észrevetted átlátnak rajtad, tudják mikor hazudsz. Ezt mondjuk nem nehéz meglátni, igazat mondani képtelen vagy, ez a szemeden látszik, amikor mersz egyenesen előre tekinteni.
És akkor arról ne beszéljünk, látszik lihegő pincsikutyáid falkái sem képesek már hangosabban köhögni a rövid láncon amit engedtél nekik. Hát most neked kell megmutatni merre fusson a falka, kibe marjon bele alattomosan, hátulról, ahogy azt eddig is tette. És neked kell az utat mutatni nekik, és példát adni előttük. A gyávák falkában is azok maradnak, bármilyen hangosan is ugatnak bátorságot.
Hiába mutogatod most mekkora a farkad ami csóválja a nyájat, nem fogok tőled megijedni. Mindig kéznél van egy összeszorult ököl, ami megállít ha elő mersz bújni a magad köré rakott falból, ahonnan olyan fasza gyereknek mutogatod magad.
És mi az amivel le akarsz velem számolni?
Csökkented a fizetésem?
Már megtetted az egykulcsos adóval velem a melóssal, és a munka törvénykönyvével amit a nyakába varrtál. Közmunkásként nem emelted a bért, és még le is tolvajoztattad a benne dolgozót.
Ártatlanul börtönbe zársz, rám küldöd a rendőrt, a fináncot, a bürokráciát?
Ül már elég ártatlan ember a börtönödben, hurcoltak már meg vállalkozót, csuktak már be céget aki nem tetszett neked, vagy meg akartad szerezni.
Nem véded meg az érdekeim, a magánnyugdíjam, a devizahitelem, a nyugdíjam?
Egyiket sem tetted meg, mindenhez amihez hozzáértél eltűnt a nagy büdös semmibe, és csak még nagyobb baj szakadt utána az ember nyakába. És valahogy mindig neked sikerült a hasznát zsebre vágni.
Az egészségügyet, ahova juttatta a rendszered túl éltem, de ez nem mindenkinek sikerült a családból. A várólistát biztos nem fogja az az érző szíved rövidíteni, inkább stadiont építesz helyette. Ezzel nem tudsz fenyegetni, ezért külön számolunk.
Az oktatásban sem fogsz semmi mást csinálni az eddigi romboláson kívül, a gyerekek nem véletlenül vannak az utcán miattad. Ez egy külön verést érdemel, meg is fogod kapni ezzel nem fenyegetlek, ebben biztos lehetsz.
Még jobban szétlopod az ország vagyonát?
Neked semmi sem elég, kevés a szolgád, kevés a kastélyod, kevés a tehetséged, hát így akarsz boldogulni. Ezzel sem kell fenyegetned, régóta csinálod és látványosan, de már nem sokáig, csak egyszer menjen be az ember a fülkébe. Utána kisebb lesz a pofád ha össze tudják rakni az orvosaid.
Tényleg nem értem mire gondoltál mikor le akarsz számolni azzal aki nem tetszik neked. Mit veszel el? Mit taposol még meg? Kit akarsz még hülyének nézni? Polt Péter? Németh Szilárd? Semjén Zsolt? Kósa Lajos? Rogán Antal? Vagy ki az akitől félnem kellene?
Az a nagy helyzet Viktor, neked kell félni, is ez látszik is rajtad. Mert neked van miért, és van kitől. Kezd el gyakorolni a futást, mert rövid ideig leszel kergetve, akárhogy is szeretnéd ne érjelek utol. Csicskáid mögül is ki leszel szedve, ha maradsz a közéletben, ha elbújsz egy egérszar mögé.
Ezt nyugodtan veheted fenyegetésnek Viktor. Ennek van tartalma, igaza, dühe, ereje. Meg fogod tapasztalni.
BANDITA.

http://banditapolitika.blog.hu/2018/03/16/uzenet_orbannak_ne_fenyegess_gyava_kuty a_mert_orrba_verlek
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
BOLDOGSÁG, GYERE HAZa
  2018-03-17 20:49:35, szombat
 
  2018. március 17., szombat

BOLDOGSÁG, GYERE HAZA


A boldogság világnapja március 20. ezt a dátumot az ENSZ (!!! Soros !!!) nyilvánította a Boldogság Világnapjává hat ével ezelőtt, 2012-ben.
Az ötletet egy világtól elzárt picike királyság adta a Himalája tövében, Bhutan.
Ide még nem értek el a nyugati tömegkommunikáció áldásai, így lakói nem is tudják, hogy életük egyetlen értelme a Szent GDP magasra emelése.
Teljesen helytelenül azt vallják, hogy a boldogsághoz nem elég ez az egyetlen, misztikus és felettébb könnyen manipulálható szám, melyben a te szorgalmas munkád gyümölcse éppúgy benne foglaltatik, mint Orbán Viktor bűnszervezetének és a magányos bűnözők vagyonának tőled elrabolt vagyonelemei - a boldogsághoz más dolgok is kellenek.
Így a boldogság-index mérésnél az egy főre jutó GDP mellett szerepel a várható egészséges élettartam is, továbbá az emberek véleménye négy kérdésben:
- mekkora társadalmi támogatottságra számíthatnak, ha bajba kerülnek,
- mekkora szabadságot élveznek életük fontos döntéseiben,
- mennyire korruptnak érzik a társadalmat, melyben élnek,
- mennyire gondolják nagylelkűnek magukat.
A boldogság indexet a Fenntartható Fejlődési Megoldások Hálózata (??? Soros ???) méri, és évente rangsorolja az országokat.
Mi a mért százötvenöt ország közül a hetvenötödikek voltunk tavaly.
Hogy idén hányadik helyet foglalhatjuk el, az még kérdéses.
Tisztes középszer, mondhatnánk, csak hát - sajnos - számunkra a reális viszonyítási alap a posztkommunista országok csoportja, ezek között viszont sereghajtók vagyunk.
Vajon, miért is nem csodálkozom?




Az elvvel egyébként maximálisan egyetértek, hiszen az állam célja nem lehet valamilyen elvont fogalom diadalra juttatása, az államnak egyetlen akceptálható célja lehet: polgárai jólétének, nyugodt életének és boldogságának biztosítása.
Még ha erre törekszik is az állam, akkor sem lesz mindenki maradéktalanul boldog, hiszen megcsalhatja az, akit szeret, elveszítheti jólfizető munkahelyét, megbetegedhet, meghalhat szeretett hozzátartozója - de a cél nem is mindenki állandó és maradéktalan boldogsága kellene, hogy legyen, hanem az a gazdasági-társadalmi környezet, melyben az állampolgárnak boldogsága megélésére lehetősége van.
A boldogság nem csak az anyagi javak mennyiségétől függ, hiszen az csak egy eleme az életnek, természetesen eléggé fontos eleme, de számtalan példáját láthatjuk gazdag emberek boldogtalanségának, hogy mást ne is említsek, a Fidesz lófejű kurváinak vergődését (copyright by Szanyi Tibor) nyakig a pénzben.
Ilyen szempontból a Mi Boldogságpótlékunkat is említhetnénk, kinek pszichológiai kórképe érdekes dolgokat rejthet kisebbségi érzésekről, nagyravágyásról, gigantomániáról, deformálódott ambíciókról, miegyébről.
Övé lassan fél Magyarország, de épeszű ember nem cserélne vele, mert elrettentő lenne, ha éjjel rémálmaiban felködlene Kadhafi sorsa, és verejtékben úszva ébredne az álomból, melyben harcostársai és ellenfelei sorban állnának a seggénél, melyet egyik sem nyalni akarna...
Ezért kell aztán magyarázkodni, hogy a zakó alatt nincs golyóálló mellény, az alsőgatyáját nem kakaóálló kevlárból varrják - a diktátorok sorsa pusztulásuk előtt nem méznyalogatás.


Sajnos, nálunk a politikusok félreértelmezik a helyzetet, mindahányan azt gondolják, hgy nekik a népet boldoggá kell tenni, jóllehet nem ez lenne a feladat, hanem az, hogy olyan környezetet biztosítsanak, melyben tehetsége és ambíciói révén mindenki megteremtheti saját boldogságát.
Ha valaki a turultojás kultuszán akar serénykedni hát tegye, de ne tiltakozzon, ha a másik a vagyoni egyenlőség megteremtésében látja az élet értelmét, és legfőképpen ne akarja rákényszeríteni elképzeléseit a másikra.
Ócska diktátorocskák pedig ne akarjanak avítt eszméket a nyakába sózni, ne lopják el a libáját, és ne várják el, hogy ezért a haza megmentőjeként még ünnepeljék is őket.
Azt mondják az okosok, hogy az ember viszonyaiban az, aki - például egy számítógép-programozót nem tesz boldoggá, ha kiderül, hogy mennyit keres egy cégénydányádi közmunkáshoz képest, de boldogtalan lesz, ha megtudja, hogy a szomszéd gép előtt ülő kollegája százezerrel többet keres nála.
Számunkra sem hozza el a boldogságot, ha kiderül, hogy a boldogság-indexünk jobb, mint Szomáliának, viszont, ha belegondolunk, hogy Csehország ötvenkét hellyel van előttünk, akkor elszomorodhatunk.
És elspekulálhatunk azon, hogy mi az oka, hogy még Szerbia, Oroszország és Románia is előttünk tart.
Talán szemléletet kellene váltani, és nem az Orbán-család anyagi helyzetén kellene mérnünk az ország lakosainak boldogságát.
Merthogy az kétségtelen, hogy nagy boldogságra ad okot, hogy ilyen virtigli kis diktátorunk van, aki már kilopta a fogadból az arany tömést is - ő már boldog is talán, de talán itt lenne az ideje, hogy ebben az egyszeri és megismételhetetlen életedben neked is jusson egy kis boldogság...
Természetesen ez is olyan torta, melyból ha valaki megeszi a felét, akkor a többieknek morzsák se jutnak.
Talán ezen kellene változtatni, ha majd egyszer véáltoztatni akarunk...
Akarunk?

http://www.pupublogja.hu/2018/03/boldogsag-gyere-haza.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hivatalosan is szétlopják az uniós forrásokat
  2018-03-17 20:37:56, szombat
 
  Hivatalosan is szétlopják az uniós forrásokat
Tamás Róbert | Ma | 11:39

Most olyat csinálunk, amilyet mi itt a Szalonnán nem szoktunk. Most sem azért, mert lusták vagyunk dolgozni, hanem mert ez a cikk nagyon fontos. Így talán több emberhez jut el. A Népszava birtokába került dokumentumok szerint:

Az uniós szakbizottság jelentése szerint el kell indítani Magyarország ellen a 7-es cikkely szerinti eljárást, és ha nem csatlakozunk az európai ügyészséghez, fel kell függeszteni az EU-pénzek folyósítását.

Ezt most nem örömömben írom pirossal. Senki nem boldog, ha az országát korruptnak látja az Unió is, mégpedig annyira, hogy amennyiben Magyarország (és Lengyelország, ugyanis ketten ücsörgünk a szégyenpadon) nem hajlandó együttműködni a korrupció feltárásában, akkor szívás van. Függetlenül a 7-es cikkelytől.

Tehát hivatalosan is szétlopják az uniós forrásokat, nem az ország fejlődésére, hanem a klientúra gazdagodására folyik el a rengeteg pénz.

Bár ez a propagandát nem fogja érdekelni és ezerrel óbégatják majd, hogy Soros és a hazaárulók intézték el, megtámadva így hazánkat, ez hazugság. A Fidesz pártcsaládjának tagja nyújtotta be a javaslatot.

ITT TALÁLHATÓ az erről szóló cikk, érdemes figyelmesen elolvasni.


Bukhatjuk az EU-s pénzt a korrupt kormány miatt

Népszava|2018. márc 17. 05:00

Az uniós szakbizottság jelentése szerint el kell indítani Magyarország ellen a 7-es cikkely szerinti eljárást, és ha nem csatlakozunk az európai ügyészséghez, fel kell függeszteni az EU-pénzek folyósítását.
hirdetés

Súlyos következtetéseket fogalmaz meg jelentéstervezetében a magyarországi korrupciós viszonyokat és az EU-támogatások felhasználását vizsgáló EP-bizottság - értesült a Népszava. A Költségvetési Ellenőrző Bizottság által készített, lapunk birtokában lévő dokumentum szerint az uniós támogatásokat az eredeti rendeltetésüktől eltérően, az EU alapértékeit veszélyeztető módon használta fel a magyar kormány, és ezt szankcionálni kell.

Mint emlékezetes, az Európai Parlament tavaly májusi állásfoglalása döntött az ún. 7-es cikkely szerinti vizsgálat elindításáról. A cél annak kiderítése, hogy szükség van-e uniós fellépésre Magyarországon az EU alapértékeinek védelmében. A vizsgálatot az Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottság folytatja le, a procedúra részeként ugyanakkor a költségvetési bizottság is elkészíti a maga jelentését, amelynek fókuszában a támogatások felhasználása áll. Ez utóbbi testület most arra jutott, hogy indokolt a mielőbbi beavatkozás. ,,A Költségvetési Ellenőrző Bizottság felhívja az Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottságot, hogy állásfoglalásra irányuló indítványába foglalja bele a következő javaslatokat: mivel a korrupció jelenlegi szintje, valamint az államháztartás átláthatóságának és elszámoltathatóságának hiánya az EU-ról szóló szerződés 2. cikkében említett értékek megsértését jelentheti, ezért indokolja a 7. cikk szerinti eljárás megindítását; felhívja a Bizottságot, hogy amennyiben a tagállamok nem hajlandóak az Európai Ügyészséghez történő csatlakozásra, az uniós pénzeszközök felhasználását fel kell függeszteni".

A költségvetési bizottság konkrét hiányosságokkal indokolta a véleményét. Jelezte, hogy az EU-támogatások a magyar GDP 1,9-4,4% -át teszik ki, és az állami beruházások több mint felét adják, ugyanakkor a magyar korrupciós index 2008 óta 19 ponttal csökkent (így az egyik leggyengébben teljesítő tagállammá váltunk), az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) által a 2013-2016 közötti időszakra vonatkozóan végzett 41 országos vizsgálatnak (ami a második legtöbb az EU-ban) a 85 százalékát ,,igazságügyi és pénzügyi ajánlásokkal" zárták, az elmarasztalások pénzügyi hatása elérte az összes támogatás 4,16 százalékát, ami az Unióban a legmagasabb, és túlságosan nagy (36 százalék) az egyszereplős közbeszerzések aránya.
Fotó: Tóth Gergő

Fotó: Tóth Gergő

A Költségvetési Ellenőrző Bizottság jelentéstevője az Európai Néppártban (a Fidesz pártcsaládjában) ülő Ingeborg Gräßle, aki korábban a felcsúti kisvasút ügyében is vizsgálódott idehaza, és meglehetősen békülékeny álláspontra helyezkedett, vagyis nem arról van szó, hogy ,,Magyarország ellenségei" alakították ilyen kemény hangúvá a jelentéstervezetet. A Népszavának név nélkül nyilatkozó európai bizottsági forrás szerint arról van szó, hogy a kormányzati korrupció szintje veszélyezteti az EU-támogatások céljainak érvényesítését, és sérti a magyar emberek érdekeit. - A cél, hogy a kormány visszatérjen az uniós jog keretei közé, mivel különben Magyarország elveszítheti az EU-támogatásokat - fogalmazott.
Eljárásrend
Az EU-szerződés (atombombának is nevezett) 7-es cikke lehetőséget teremt az EU számára, hogy alkotmányos eszközökkel megvédje az identitása alapját alkotó értékeket. A 7. cikk egy több lépcsős eljárást rögzít. Első lépésként a Tanács négyötödös többséggel és az EP egyetértésével megállapíthatja, hogy EU értékei súlyos sérelmének ,,egyértelmű veszélye" áll fenn. Az érintett tagállamot meg kell hallgatni, és a Tanács ajánlásokat is megfogalmazhat arról, hogyan kellene a vitás helyzetet megoldani.
Ezután az állam- és kormányfőkből álló Európai Tanács jogosult fellépni. A tagállamok egyharmadának, vagy az Európai Bizottságnak a javaslata alapján az Európai Tanács egyhangúan kimondhatja, hogy egy tagállam súlyosan és tartósan megsérti az alapértékeket. Ezután a Tanács minősített többséggel dönthet különféle szankciók bevezetéséről, akár a tagállam szavazati jogának felfüggesztéséről is.

Hargitai Miklós

http://nepszava.hu/cikk/1155439-bukhatjuk-az-eu-s-penzt-a-korrupt-kormany-miatt





https://kolozsvaros.com/rovidek/hivatalosan-is-szetlopjak-az-unios-forrasokat/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rövid ünnepi beszédet mondott Orbán Viktor.
  2018-03-17 20:24:05, szombat
 
  Nekik tényleg sikerült az, ami a legkomolyabb és legkiterjedtebb bűnszervezeteknek is csak igen ritkán jön össze

Szalonna | Ma | 15:25

Rövid ünnepi beszédet mondott Orbán Viktor.

Láttam egyik kedvenc szórakoztató képregényemben, a Facebook-oldalán, amikor írta a beszédét, á, persze hogy ő, naná, hogy ő írja, ja, és (hazai) tintahalból kivont tintával, lúdtollal, akár kollégája, Mátyás király... és állva, hú, te, olyan feszített a program mostanában, arra se jutott idő, hogy leüljön szerencsétlen... emberfeletti, amit végez, ezt meg kell adni, tényleg... napi húsz-huszonöt óra, évtizedek óta, elképesztő... és akkor ebben még az utazások nincsenek is benne.

Hát a tét... no, az most nem kicsi, ezt nyugodtan kijelenthetjük, én egy cseppet nem csodálkoztam, hogy ezt március 15-én is muszáj volt alaposan elmondani a lengyeleknek, remélem, nyolcadikán ők is szavazhatnak már... na... most meg mit vagy meglepődve, ugyan miért is ne? Ebben az országban, ahol Matolcsy György barna foltos tengerimalaca (neve: Gida) bármikor alapítványi titkár lehet, elnyerhet egy közbeszerzést egy takarmánykeverőre, és/vagy beköltözhet a Grassalkovich-kastélyba, amit az unokatestvére vett meg és az anyjától bérli vissza, mert mindezekre akkor hoznak ,,törvényt", amikor épp akarnak? Sima liba. Senki egy szót nem szólna. Tengerimalac, hát tengerimalac. Nem beszél túl sokat, de tehetséges és szorgalmas, ráadásul a saját négy lábán áll. Ilyen ez.

De hol is tartottam: ja, a beszéd. A fiatalokhoz szólok, fiatalosan, hiszen mindenki nyelvét beszélem: kell egy hely. ,,Egy hely, ahová visszatérhettek, ahol megérezhetitek, hogy az élet nem hiábavaló, és a végén sem hullik a semmibe." Szóval most, kedves fiatalok, ha közületek minden második el is húz innen a vérvörös nembiztonságosba, amint betölti a tizennyolcat, tudnotok kell, itt mindig számítunk rátok. Az élet itt nem hiábavaló, amennyiben gázszerelők lesztek és a barátaim, mert ez esetben kereshettek egy év alatt mondjuk 120 milliárdot, avagy másodpercenként nagyjából 3050 forintot. És a végén se hulltok a semmibe, hiszen példának okáért négy óra várakozás után egy sürgősségi osztály mocskos padlójára is hullhattok, ami azért mégsem a semmi, ezt könnyű belátni, nem kell hozzá érettségi. Mondjuk az amúgy se kell semmi másra sem.

Kedves fiatalok, hogy nekem milyen őrült nagyon fontosak vagytok ti, azt el sem tudjátok képzelni. Ha megengedik a számok, majd nektek is küldök valami utalványt, az is nálam ketyeg végül is, de persze nem azért, csak mert a mindeneim vagytok. Mint mindenki itt. Aki rám szavaz, és ezzel megmenti a világot, kalapján az árvalányhajjal, mivelünk, lásd még megjöttek a fehérvári huszárok. Vannak persze, akik nem rám szavaznak, kedves fiatalok, ezzel persze semmi gond. Részemről. Nekik lesz, annál több.

Mi szelíd és derűs emberek vagyunk, de nem vagyunk se vakok, se balekok. A választás után természetesen elégtételt fogunk venni, erkölcsi, politikai és jogi elégtételt is...

És akkor itt most egy picit visszavenném a szót. Erkölcsi elégtétel... hogy is mondjam... a szót magát kiejteni azon a pulpituson, abból a szájból - mondjuk a kereszténységnek azon a szintjén, ahol az inspirált jegesmedvevadász az egyik legelszántabban hívő felkent, szóval elhiszem, hogy ezen a Mariana-árok mélységű hitéletbeli nívón senki nem tart különösebben attól, hogy az Úr cikkcakkos villámokkal sújtja hamuvá, de azért mégis... talán... kéne valami határ.

Politikai elégtétel... ismét csak elő kell hívnom a jegesmedvést, aki ennek az országnak ma a ,,nemzetpolitikáért felelős" második embere. Ahányszor csak erre gondolok, végigfut a hátamon valami jeges iszony, esküszöm: az országnak, ahol élek, Semjén Zsolt jelöli ki a pályaívét... persze azért túlzok egy picit, hiszen én is tudom, hogy tökéletesen és szó szerint semmit nem csinál, már azon kívül, hogy évente párszor a helyzetbe hozott spannal (ja, bocs, azt ,,vadászetikai okokból" nem szabad megtudnia senkinek, kivel vadászunk...) kibéreltet magának egy svéd szállodát, mer' nehogy má' magyar parasztok bámuljanak az okos arcába, amikor reggel elindul, hogy kőkeményen kilőjön pár háziasított rénszarvast, amit helikopter tesz le óvatosan az erkélyére... És majd Bayert is elviszi, pukkadj, liberálbugris.

És valamint itt van még a jogi elégtétel: jelesül abban a jogrendszerben, amelynek alkotói az alkotmányos rendet az alkotmánnyal együtt vágták sutba, majd a jogalkalmazást az elmúlt néhány évben tökéletesen a maga igényeinek megfelelőre alakíttatta át az a magát kormánynak kikiáltó társaság, amelyről immár kétségtelen bizonyossággal kimondható, nekik tényleg sikerült az, ami a legkomolyabb és legkiterjedtebb bűnszervezeteknek is csak igen ritkán és csak részben jön össze: beépülni az államba, és rendszer szinten saját zsebekbe irányítani azt a felfoghatatlan mennyiségű pénzt, amit egy egész társadalom dob össze a pár ezer kedvezményezettnek, a bűnözőknek és cinkosaiknak. Hát hol van ehhez a bizniszhez a drog, a prostitúció, a védelmi pénzek, bármi más? Nudli, nudli, nudli.

Természetes, hogy egy ilyen üzletet elég nehezen enged el az ember, ha egyszer összejött. Ezért is gondolok időnként nem kis aggodalommal arra, vajon mi történik, ha mondjuk április 8-án nagyban is beüt Hódmezővásárhely, és kiderül, az emberek mégse kérnek annyira a védelemből, a harcból az univerzummal: ha netán a többség mégis egy normális, emberhez méltó életet választana. Hogy abból kurva nagy baj lenne/lesz, éspedig nem is kicsi, annál kevés dologban vagyok biztosabb - itt voltam 2006-ban is. És azt is elég biztosan tudom, hogy nekem erre a sztorira, így, ebben a csodás formában, nincs, és nem lesz még négy évem - és szikrányi kedvem se. Lehet, hogy csekélység: de nekem három hét múlva ez a tét...

Boda András

https://kolozsvaros.com/2018/03/17/nekik-tenyleg-sikerult-az-ami-a-legkomolyabb-e s-legkiterjedtebb-bunszervezeteknek-is-csak-igen-ritkan-jon-ossze/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Noam Chomsky világhírű nyelvész tíz tételben foglalta össze
  2018-03-17 20:18:22, szombat
 
  Noam Chomsky világhírű nyelvész tíz tételben foglalta össze a Hatalom tömegeket manipuláló mesterkedéseinek lényegét. Chomsky tízparancsolata nagyon tanulságos és mindenkinek ajánlott, aki el szeretné kerülni az agymosást. Íme a híres tételsor, aminek igazságtartalmáról nap mint nap meggyőződhetünk:

1.) Az emberek agyát és figyelmét le kell foglalni másod- és harmadrangú problémákkal. Ennek érdekében figyelmüket el kell vonni a valós és súlyos szociális gondokról, mégpedig olyan hírekkel, amelyek társadalmi jelentősége kicsi ugyan, de érzelmileg erősen megérintik őket. Támaszkodjunk a bulvársajtóra, amely hű szolgánk lesz.

2.) A nép úgy kell tekintsen politikai vezetőire, mint a nemzet megmentőire. Ennek érdekében (elsősorban a média segítségével) hamis riasztások és nemlétező fenyegetések tömkelegét kell rájuk zúdítani, amelyek miatt aggódni, később szorongani kezd. Ha a szorongás elérte a kritikus szintet, lépj közbe és oldd meg a (máskülönben nemlétező, illetve általad gerjesztett) problémákat. Hálásak lesznek, s önmaguk fogják kérni szabadságjogaik csorbítását.

3.) A nemzetnek mindig készen kell lennie arra, hogy valami rosszabb következik. Ennek sulykolása érdekében használd fel a "fehér" propagandát (vagyis nyíltan a kormány irányítása alatt álló médiumokat), a "szürkét" (azokat a sajtótermékeket, amelyek csak részben állnak kormánybefolyás alatt), s a "feketét" (amelyekről senki sem gondolná, hogy valójában a hatalom szolgálatában állnak). Ezek karöltve azon kell munkálkodjanak, hogy egy olyan kormány képét vetítsék a lakosság szeme elé, amely minden erejével azon munkálkodik, hogy a jövő egét beárnyékoló sötét fellegek legalább egy részét elhessentsék a nemzet feje felől. A kemény, megszorító intézkedéseket fokozatosan kell bevezetni, mert így az emberek hozzászoknak a rosszhoz, sőt: örülnek, hogy még mindig nem a legrosszabb következett be.

4.) A nemzetet meg kell győzni, hogy minden rossz, ami aktuálisan történik, az kizárólag azért van, hogy a szebb jövőt biztosítsuk számára. Vagy ha nem a számára, akkor a gyermekei számára. Az emberek reménytelenül idealisták és hiszékenyek, akik ezt az érvet ("majd a következő generációknak sokkal jobb lesz, nekünk ezért kell áldozatokat hoznunk") évszázadokon keresztül hajlandó benyelni és elfogadni.

5.) Az embereket le kell szoktatni a gondolkodásról, s arról, hogy a történésekben felfedezzék az ok-okozati kapcsolatokat. Ennek érdekében a politikai vezetők egyszerűen kell megfogalmazzák az üzeneteiket, már-már infantilis módon, minimális szókinccsel, rövid mondatokban. A hallgatóság ily módon megszokja a felületességet, naív lesz és hajlamos az információs beetetések elfogadására.

6.) Minden adandó alkalommal az emberek érzelmeire kell hatni, nem a racionális gondolkodásukra. Bátorítani kell mindenféle emocionális megnyilvánulást, mert az érzelmeket sokkal könnyebb manipulálni, mint a rációt.

7.) Az embereket a lehető legnagyobb tudatlanságban és műveletlenségben kell tartani, mert így nem lesznek motiváltak magasabb ideálok és összetettebb tervek megvalósításában. Butítsd le az oktatásügyet, tedd korrupttá és hozd a működésképtelenség küszöbére. Egy ilyen iskolarendszer a közvélemény manipulálásának ideális eszköze.

8.) A népet el kell zárni az objektív, korrekt és teljes tájékozódás/tájékoztatás minden forrásától. Ennek érdekében pénzügyileg támogatni kell azokat a médiumokat, amelyek butítják és félretájékoztatják az embereket, s gazdaságilag el kell lehetetleníteni azokat, amelyek ennek ellenkezőjét próbálják elérni.

9.) A nyájszellem erősítése prioritás! Az egyénben fel kell ébreszteni a szégyen- és tehetetlenség-érzetet, s választható (pontosabban választandó!) alternatívaként ezzel szembe kell állítani az igazodási, csatlakozási kényszert. Az egyéniségeket nélkülöző nyájat mindig könnyebb irányítani, ellenőrizni és befolyásolni.

10.) Mindent meg kell tenni az egyének megismerése érdekében. Ezt elérendő belső (és titkos) nyilvántartásokat kell felfektetni az egyén különféle (ízlésbeli, politikai, ideológiai, viselkedési) preferenciáiról, opcióiról, egyszóval teljes pszichológiájáról. Törekedni kell arra, hogy jobban megismerjük az egyént, mint ahogy ő ismeri önmagát. Fel kell használni a társadalomtudományok (szociológia, lélektan, csoportképzés pszichológiája, stb.) legújabb vívmányait céljaink elérése érdekében, de ezeket a lépéseket a legnagyobb titokban kell tartani. Megfoghatatlan, érzelmi töltetű, nagy és közös célokat kell kitűzni, amelyek alkalmasak arra, hogy lelkesítsék a tömegeket. Ha nyilvánosságra kerülnek, ezeket a törekvéseinket határozottan (ha kell: erőszakosan) tagadni és cáfolni kell.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Apokaliptikus migránsozás, programtalanság, antiszemita felh
  2018-03-17 20:10:57, szombat
 
  2018. 03. 16. 13:02

Apokaliptikus migránsozás, programtalanság, antiszemita felhangok - Így látta a világsajtó Orbán beszédét

A nagy nemzetközi sajtóorgánumok kiemelten foglalkoztak Orbán Viktor március 15-ei beszédével, és egy olyan lap sem akadt, ami elragadtatással számolt volna be a kormányfő 25 perces teljesítményéről.

A brit The Guardian cikkében kiemelte, hogy

Orbán teljes beszédét a migráció témájának szentelte, az ország jövőjével kapcsolatban azonban nem mondott semmit és politikai programot sem vázolt föl.

Ehelyett a szerző szerint szélsőjobboldali, valamint - Soros György kapcsán - antiszemita felhangokkal tűzdelt monológjában próbálta összemosni a magyar történelmi múlt dicsőséges eseményeit a mai helyzettel és "egzisztenciális ütközetnek" állította be az április 8-ai választást. A lap a Békemenet felbuszoztatott résztvevőitől is közölt néhány véleményt, melyekből világosan látszik, hogy a Fidesz híveit kizárólag a migráció témája érdekli, és rettegnek a bevándorlóktól.

A The New York Times és a The Washington Post az Associated Press nyomán Orbán Viktor Nyugat-Európáról festett apokaliptikus vízióit emelte ki összeállításában. Az amerikai lapok felidézték, hogy a magyar miniszterelnök a szüntelen migránsozással már Zeid Ra'ad Al Husszein, az ENSZ emberi jogi főbiztosának haragját is magára vonta: a tisztviselő idegengyűlölőnek, rasszistának és zsarnoknak nevezte a kormányfőt, retorikáját pedig "téveszmésként" jellemezte.

Ezek a cikkek is rámutattak, hogy Orbán Viktor kizárólag a migránsellenességre alapozza politikáját, rövid beszéde pedig csak a félelem további fokozására szolgált, más perspektíva nem volt kiolvasható belőle.

Az összefoglalók az ellenzéknek szánt fenyegetésre is utaltak, kiemelve, hogy a miniszterelnök próbálja külföldről irányítottként beállítani a Fidesz kihívóit.

Természetesen az osztrák sajtó figyelmét sem kerülte el a március 15-ei Orbán-beszéd.

A Der Standard konzekvensen "radikális jobboldaliként" hivatkozott a kormányfőre, a Békemenetről pedig azt írta, hogy a rendezvény az április 8-ai választások előtti erődemonstráció volt.

A cikk röviden arra is kitért, hogy azok a bevándorlók, akik Magyarországra érkeztek, szinte azonnal tovább is mentek nyugatra.

A szintén osztrák Kurier szintén kiemelte, hogy a Fidesz "semmi pénzt nem sajnálva" buszoztatott embereket a rendezvényre vidékről, sőt még Lengyelországból is.

A Die Welt német napilap szélesebb látószögben foglalkozott az ünnepi beszéddel és az áprilisi választással. A szerző úgy fogalmazott, hogy a politikai kampány kezd hollywoodi filmprodukció jelleget ölteni, ahol a kormánymédiában Soros György játssza Darth Vader szerepét, miközben az ellenzéki média Semjén Zsolt helikopteres vadászatairól és a Kósa Lajos által kezelt 1350 milliárd forintról cikkezik.

A szerző szerint a Fideszt hatalmas meglepetésként érte, hogy "utcahosszal" kikapott a hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választáson, ami csak tovább fokozta a kormánypárt idegességét, ezért volt szükség egy újabb Békemenetre. A cikk idéz egy móri férfit, akinek véleményéből jól leszűrhetők a Fidesz-tábor - minden bevándorló-veszélyt felülmúló - valódi félelmei:

"Aggódunk. Sok barátunk és ismerősünk fordult el Orbán Viktortól."

A Welt cikke a Jobbik rendezvényével is foglalkozott, és Vona Gábort is idézték, aki leszögezte:

egyetlen másik párt javára sem lépnek vissza a párt jelöltjei, mert a szavazóik többsége ezt nem támogatná.

"A mi szimpatizánsaink jobboldali érzelműek, ilyen esetben sokan inkább a Fideszre voksolnának"

- válaszolta a pártelnök arra a kérdésre, hogy elállnának-e az indulástól a baloldali jelöltek javára.


https://alfahir.hu/2018/03/16/budapest_marcius_15_fidesz_orban_viktor_bekemenet_j obbik_vona_gabor_2018_as_valasztasok
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2018.02 2018. Március 2018.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 332 db bejegyzés
e év: 1581 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2609
  • e Hét: 8341
  • e Hónap: 19452
  • e Év: 172948
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.