Belépés
kirscha.blog.xfree.hu
Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását. Kirsch Attila
1954.12.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Civil technikák. Fidesz (teljes film)
  2018-03-20 18:22:00, kedd
 
 



Link



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Komolyzene Budapest, Hungary
  2018-03-20 18:05:38, kedd
 
 



Link



 
 
0 komment , kategória:  Komolyzene  
Mitől fosnak a nácik?
  2018-03-20 17:49:18, kedd
 
  Magyarországon nem a menekültek erőszakolnak meg nőket, hanem az olyan férfi soviniszta, asszonyverő hülyék, akikből a Fideszben is van elég. Magyarországon nem a muszlimok lövöldöznek idegenekre az utcán, hanem a Jobbik ideológiáján nevelt cigány gyilkosok. Magyarországon náci veszély van, és nem muszlim veszély. Sajnos ezek a nácik ma már kormányon is vannak. És ennek nagy ára lesz.



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A 4 millió rabszolga országa
  2018-03-20 17:34:52, kedd
 
 



Egyszer volt, hol nem volt, az Ob der Enns-en is innen, az Üvegtigrisen túl, volt egyszer egy ország, Középkorföldje, ahol Viktor volt a kedvetlen vezető. Kedves vezetőnek mégsem mondhatom, hiszen mindig morcos volt.




Apja azért nevezte Viktornak, mert mindig Győző volt, amikor mégsem nyert a választásokon, akkor is kitalálta, hogy alulról nézve ő az első, mert a háza nem lehet ellenszélben. A háza azóta sincs ellenszélben, Svábhegy TEK-védte csendes kis Zúgligetében van.

Viktor szépen felépítette magának a Nemzeti Összeláncolás Rendszerét, amely sok-sok dézsmából és egyéb intézkedésből állt, melyek úgy kapcsolódtak egymáshoz, mint veszett kutyák a konchoz. A Nemzeti Összeláncolás Rendszerének része volt, hogy a különböző adókkal, és egyéb intézkedésekkel elűzték az országból a karvalytőkét. Mindezt pedig azért, hogy a sok "felszabaduló" munkaerőt saját gályáikon dolgoztassák. Miközben hát Középkorföldjének nem volt tengere, hiszen Mordor és Rohan közé szorult a szárazföld belsejében.

De mit volt mit tenni, az apák és anyák kénytelenek voltak eladni fiaikat és lányaikat és magukat is gályarabnak, mert az egyetemi férőhelyeket megkurtították, és nem mindenkinek volt arra pénze, hogy külföldre küldje gyermekét. Ott senyvedtek a gályarabok a gályákon, néha a vizet gereblyézték, néha a szelet szárították. Védőital és védőfelszerelés nélkül.

Egyik nap a Kedvetlen Vezető bejelentette, hogy itt van már a kánaán, mert Középkorföldjén végre megvan a 4 milliomodik rabszolga, Csaba testvér. Csaba testvér nagy pompával verette magára a láncokat a Parlamentben, még, idős édesanyját is eladta.

Azt gondolhatnónk, hogy a 4 millió rabszolga elégedetlenkedett, ellent mondott, esetleg tüntetett, felkelt, fellázadt a kedvetlen vezető ellen, vagy legalább ellene szavazott volna. De nem, ők igazából szerették, ha vizet gereblyézhetnek egy tál lencséért. Sőt, Békemenetet szerveztek a gonosz Sauron ellen, hogy le akarja igázni az országot. Miközben már hetven éve béke volt, lassan már nem akarta senki elfoglalni ezt a kis dudvás ugart, ahol nem terem semmi virág. Már Sauron is inkább kiköpte volna a rágós falatot, mert megülte gyomrát.

Gyengébben pallérozottak kedvéért: ez egy mese, vannak benne nem egészen tényszerű asszociációk.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nettadó!
  2018-03-20 17:28:41, kedd
 
 

Továbbá egy kép arról, amikor az Orbán család megérkezik Svájcból, vasúton a Keletibe, és a metrón elkapják a riporterek.





Végül egy kép arról, amikor Orbán Viktor megkapta első számítógépét.





Csoda, hogy azon nyomban nem vetett ki adót az alma-szeletelőkre.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
végül várhatóan így is, úgy is eléri, amit akar.
  2018-03-20 17:17:11, kedd
 
  Orbánék pszichológiai fegyvere, ha belenyugszunk a változatlanságba

A rendszer pontosan ezt akarja. Pontosan azt a beletörődő arckifejezést szeretné látni az elégedetlen állampolgárokon, amivel az elmúlt hetekben a közéletet figyelték.

Ez a pszichológiai trükk lehet a Fidesz választási csodafegyvere.

Hogy az ellenzéki szavazók csalódottsága afelett, hogy a kormányváltás nem lehetséges, teljesen elveszi a kedvüket attól is, hogy egyáltalán bármilyen eredményt elérjenek.

Vagyis egyszerűen inkább be sem szállnak a vitákba, nem is nyilvánítanak véleményt, és főleg inkább nem is mennek el szavazni. A Fidesz pedig minden más előnye mellett ezzel is biztosítja, hogy valós támogatottságánál sokkal nagyobb felhatalmazást szerezzen. (...)

Sokba kerültek a kopaszok, sokba került a média megszállása és sokba került az állami intézmények elfoglalása is. Ha ezeket az eszközöket használni kell, akkor a rendszer erkölcsi tőkéje csökken - de ehhez az kell, hogy legyen egyáltalán valaki, akivel szemben még használni kell ezeket.

Hiszen ha senki nem akar népszavazni, akkor nem kell kopaszokat odaküldeni. Ha senki sem ír arról, mi történik a közpénzzel, akkor nem kell újságokat elfoglalni, és ha senki sem politizál ellenzékben, akkor nem kell rájuk küldeni az ÁSZ-t. Akkor tényleg nyugalom van.

De a rendszer lelkét nem a nyugalom mutatja meg, hanem hogy mit csinál azokkal, akik nem értenek egyet. És most már ott tartunk, hogy provokációnak tekintik azt is, ha emberek egyáltalán vitatkoznak közügyekről.

Mivel a rendszer sokkal erősebb, mint az ellenzéke, végül várhatóan így is, úgy is eléri, amit akar. De nem mindegy, hogy ingyen, a csendes beletörődést kihasználva éri-e el, vagy kénytelen megmutatni az igazi arcát


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Áprilisban igenis legyenek ott az urnáknál.
  2018-03-20 16:57:29, kedd
 
  Link

Remek elméleti vitát lehet folytatni a bojkottról, de a gyakorlatban - két és fél hónappal a választások előtt - kevés pusztítóbb téma van ennél.

Bojkott ugyanis nem lesz. Kár ragozni a pró és kontra érveket. (...) Annyi ,,haszna" van, hogy elültetheti az ellenzéki szavazó fejében a gondolatot, hogy a részvételtől való tartózkodás megfontolandó opció. Rosszabb esetben megfontolhatja, sőt gyakorolhatja is ezt a tartózkodást.

A Fidesz túlhatalma történetesen a szavazófülkékben keletkezett, és ott is lehet korlátozni. (...) Nem bojkottra van tehát szükség, hanem az ellenkezőjére: mozgósításra.(...)

Különböző kormányellenes választói rétegek vannak, amelyeket különböző érvekkel lehet megszólítani, és rábírni arra, hogy áprilisban igenis legyenek ott az urnáknál.



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mindenkinek április 8-án szavazni!
  2018-03-20 16:40:44, kedd
 
  Na, többek között azért kell elmenni mindenkinek április 8-án szavazni, hogy az ilyen senkiházi gazembereknek kisebb legyen az arcuk másnaptól!

Mint ismert: Orbán Viktor "ünnepi beszédében"szó szerint erkölcsi, politikai és jogi elégtétellel fenyegette meg az ellenfeleit.

Link



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán-kormány politikájának szimbóluma
  2018-03-20 16:29:24, kedd
 
  Akár az Orbán-kormány politikájának szimbóluma is lehetne a déli határra sebtében felhúzott kettős kerítés, hiszen Magyarország olyannyira elszigetelődött a nemzetközi színtéren, hogy gyakorlatilag minden szomszédunkkal és fontos szövetségesünkkel összerúgtuk a port. A menekültválság csak a betetőzése mindennek, hiszen egy meghatározó svájci politikai párt vezetője már azt követeli, hogy tiltsák ki országából Orbán Viktort. A magyar kormány lassan a Titanic zenekarához kezd hasonlítani, melynek tagjai az elsüllyedés előtti utolsó pillanatig muzsikálnak. Lássuk, mikor, miért és hogyan balhéztunk össze olyan országokkal, melyek támogatására égetően szükségünk lenne.


Ausztria

A sógorokkal eddig sem volt felhőtlen az Orbán-rezsim viszonya, hiszen a dunántúli mezőgazdasági termelők zsebszerződései miatt már labancozott egy jót 2010-es győzelme után a magyar miniszterelnök. A még a Kádár-korszakban is jónak mondott osztrák-magyar viszony ettől még nem romlott volna meg végzetesen, de az utóbbi napok állítólagos egyeztetései a menekültügyben végképp kimutatták a két ország felfogása közti alapvető különbségeket.

Folyamatos volt az üzengetés a külügyminisztériumok között, kölcsönösen vádolta egymást hazudozással a két fél, aminek betetőzéseként Werner Faymann kancellár kijelentette, hogy lényegében egyetlen szavát sem hiszi már el Orbán Viktornak. Ilyen rossz nem volt a magyar-osztrák viszony a rendszerváltás óta, ami azért is különösen fájdalmas, mert a Dunántúlról becslések szerint legalább százezren ingáznak Ausztriába dolgozni, így a magyar gazdaság sokat köszönhet ennek a különleges kapcsolatnak.

Nem csoda, ha Faymann a magyar menekültpolitika miatt szankciókat követel a magyar kormánnyal szemben, melyek akár diplomáciai, akár gazdasági jellegűek lesznek, nagyon fognak fájni. Az osztrákok kiakadását jelzi az is, hogy a visegrádi országok közül mindegyik vezetőjével tárgyal a kancellárjuk, kivéve Orbán Viktort. Ez lényegében azt jelenti, hogy olyan mély a bizalomvesztés, amit áthidalhatatlannak vél Faymann, és persze azt is, hogy a szlovákok, csehek és lengyelek kaphatnak valamit azért, ha mérsékeltebb hangot ütnek meg a menekültügyben, a magyarok viszont már nem is kérhetnek semmit cserébe.

Németország

Ami érvényes a magyar-osztrák viszonyra, az fokozottan érvényes Németországgal kapcsolatban. A menekültügyben olyannyira kiéleződtek az ellentétek, hogy Lázár János lényegében tehetetlenséggel és kétszínűséggel vádolta meg a német kormányt. Ami az eddigi pengeváltásokat nem jellemezte (például a médiatörvény és a botrányos világháborús emlékmű kapcsán), személyesen Angela Merkel kancellárnak címezte a miniszterelnökséget vezető miniszter a kritikáit, amit Orbán Viktor is megspékelt néhány otromba mondattal.

A magyar kormány kettős játékára jellemző, hogy amikor kiderült, hogy az általa épített kerítés nem ér semmit, elkezdett az általa bírált dublini megállapodásra hivatkozni, amit korábban követelt tőle a német fél. Ez teremtette meg az alapját annak a patthelyzetnek, ami a menekültek szeptember 4-i (fekete péntek) lázadását és vonulást eredményezte. Orbán stratégiája összeomlott, de ő továbbra is az uniót, azon belül is a német kormányt kárhoztatta.

A németekhez fűződő diplomáciai viszony szinte létfontosságú a Fidesznek, mert ha a német kereszténydemokraták végképp leveszik a kezüket az Orbán-kormányról, akkor senki sem óvja meg az uniós szankcióktól Magyarországot. Nem beszéltünk még arról, hogy a magyar gazdaság ezer szállal függ a német cégektől, ha pedig az a pici bizalmi tőke is a semmibe veszik, ami még megmaradt, senki sem fog beruházni nálunk. Mindenki tegye fel magának a kérdést: megérte mindezt kockáztatni azért, hogy a menekültek ürügyén néhány ezer szavazatot visszaszerezzen a Jobbiktól a Fidesz?





Horvátország

A horvátokkal függetlenségük kivívása óta igen jól alakultak a kapcsolatok kormányoktól függetlenül, aztán jött a MOL-INA-ügy, ami erősen beárnyékolta az addigi fényes kilátásokat. A horvátok szeretnék kihallgatni Hernádi Zsoltot, a magyar olajipari cég első emberét, aki a gyanú szerint megkente Ivo Sanader egykori horvát miniszterelnököt, hogy közös cég igazgatótanácsában a tulajdoni arányokat felülírva a magyarok kerüljenek többségbe.

Orbán nem igazán tudja megemészteni, hogy egyik kedvenc nemzeti oligarchája ellen nemzetközi elfogatóparancsot adott ki a horvát ügyészség, és talán ezért szúrt oda menekültügy kapcsán is a déli szomszédoknak. Teljesen felesleges volt egyébként azzal riogatni a horvátokat, hogy az ő határszakaszukra is kerítést építünk, ugyanis az élet már felülírta magyar-szerb határon épülő műszaki zárat is. A horvátok persze nem vették jó néven az ötletet, így velük is mélypontra süllyedtek a diplomáciai kapcsolatok.

Románia

A második Orbán-kormány indulásakor még az volt az irány, hogy Kelet-Európában két kiemelt partnere lesz Magyarországnak: Lengyelország és Románia. A lengyelekkel ugye az oroszokhoz dörgölőzés miatt éleződött ki a konfliktus, a románokat lényegében folyamatosan provokálja a miniszterelnök, legutóbb például irredenta jelképek facebookos posztolásával. Orbán egyébként rendszeresen a nyári tusnádfürdői szabadegyetemen tartott előadására tartogatja hajmeresztő kijelentéseit az illiberális államról, a pusztuló európai demokráciákról, no és Magyarország térségbeli törekvéseiről, amit a románok rendszeresen a szívükre is vesznek.

Nem tett jót a magyar-magyar kapcsolatoknak az sem, hogy sokáig ellenségként kezelte a budapesti vezetés az RMDSZ-t, mellyel végül ki kellett egyeznie, hiszen az általa preferált erdélyi magyar pártocskák nem értek el átütő sikert egyetlen választáson sem. A magyar-román viszony élességét jól mutatta a napokban lejátszott focimeccs is, melyen szerencsére nem verekedtek össze az ultrák, de a kölcsönös gyűlölködés nem múlik azóta, hogy harminc éve nem tudjuk legyőzni délkeleti szomszédunkat. A románok morogtak a szerb-magyar határra húzott kerítés miatt is, melynek egyik funkciója, hogy a menekülteket átterelje a román-magyar határszakaszra.

Szerbia

Az utóbbi években egészen jól alakult a korábban feszült magyar-szerb viszony, és még a kerítésépítés bejelentése után sem hepciáskodott látványosan a szerb miniszterelnök, ám azzal, hogy Orbán Viktor Szerbia területére akarta visszaszorítani a menekülthullámot, kihúzta a gyufát Aleksandar Vucicnál. A szerb miniszterelnök nevéhez fűződik az a fontos mondat, hogy ,,Egyesek saját magukat kerítik el.", ami egy unión kívüli ország részéről igen erős kritika Magyarország felé.

Vucic azzal is üzent Orbán Viktornak, hogy Magyarkanizsán személyesen tájékozódott a menekültek helyzetéről, beszélt a migránsokkal, megsimogatta néhány gyerek buksiját, amire egyetlen magyar politikus sem volt hajlandó eddig. Vajon milyen presztízsveszteségtől fél Orbán Viktor, Pintér Sándor vagy Szijjártó Péter, ha netán egy légtérben tartózkodik azokkal, akiknek plakátokon üzengetnek, illetve akik visszatartására kerítést építtetnek?

Amerikai Egyesült Államok



Az Orbán-kormány tavaly őszi mélyrepülésének egyik fontos kiváltó oka volt a kitiltási botrány. Az akkori amerikai ügyvivő ügyesen irányította a magyar közbeszédet arra a tényre, hogy a hivatali korrupció immár tarthatatlan Magyarországon. Érdemben nem tudott ezzel az üggyel mit kezdeni az orbáni adminisztráció, ugyanolyan diplomáciai vagdalkozásba kezdett, mint amilyet napjainkban folytat menekültügyben, ezért igen mély válságot élt meg az amerikai-magyar viszony, mely az Orbán-kormányok regnálásai alatt egyébként sem volt túl szívélyes.

Az ügy sötét foltot hagyott a kormány szavahihetőségén, amit csak rontott az a tény, hogy az ügyben egyedül megnevezett Vida Ildikó májusi lemondását két hónapig titkolták a főnökei. Az amerikai politikai körök folyamatosan bírálták az Orbán-kormány politikáját, olykor demokrata, olykor pedig republikánus szenátorok szóltak be a magyar miniszterelnöknek, és láthatóan a közel-keleti és közép-ázsiai kormányközi bizniszekre szakosodott Szijjártó Péter teljesen súlytalan maradt ebben a diplomáciai kakaskodásban.

Colleen Bell nagykövetasszony megérkezése látszólag enyhített ezeken a vitákon, de az amerikai-magyar viszony továbbra is feszült. Dacára annak, hogy a magyar fél azzal kívánja lekenyerezni szövetségesét, hogy részt vesz különböző katonai műveletekben, melyek élén az Egyesült Államok áll. Az Irakba küldendő magyar kontingens persze nem fogja feloldani a feszült viszonyt, pláne, hogy az amerikaiak is bírálták már a kerítésépítés és a menekültkérdés érzéketlen kezelése miatt a kormányt.

Svájc





Különös utakon járt kétszer is Svájcban Orbán Viktor - írta a svájci Tagesanzeiger tavaly november elején. Sajtósa szerint szabadságon volt, amit lányánál töltött, aki Lausanne-ban tanul. Csakhogy a visszaúton nem Genfből repült haza, hanem a 14 és fél órás vonatutat választotta, zürichi átszállással. Ismeretes, ekkor az egész magyar politikai vezetés arra várt, hogy főnökük hazatérjen svájci útjáról, mert csak ő dönthetett arról, visszavonják-e a tervezett netadót, amely miatt hatalmas tömegek vonultak utcára. A netadóról végül lemondott a magyar kormány, ám a bajok tovább gyűrűztek, és a népszerűség egészen a menekültügy kiemelt kormányzati kommunikációs szintre emeléséig folyamatosan esett.

Most azonban ismét az alpesi ország okoz fejtörést Orbán Viktornak, hiszen bombaként robbant a hír, hogy a svájci kormánykoalíció második legerősebb pártjának, a Svájci Szociáldemokrata Pártnak az elnöke kérte egy vasárnap megjelent interjúban, hogy Svájc fagyassza be Magyarország pénzügyi támogatását az ottani "emberi jogi helyzet és a menekültbotrány" miatt. Christian Levrat ezenkívül azt javasolja a svájci hatóságoknak, hogy tiltsák meg Orbán Viktor magyar miniszterelnöknek a Svájcba való belépést. Ez azért is elképesztő, mert Svájc híres óvatos és átgondolt bevándorlásügyi politikájáról.

Ha Svájc példátlan módon tényleg kitiltja a területéről Orbánt, ki fogja kezelni a svájci bankszámlákat és ki fogja látogatni a félévente 12 millióért Lausanne-ban tanuló Ráhelt?

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szép napot mindenkinek!
  2018-03-20 15:54:13, kedd
 
  Az idő

Az idő pénz... tartja a mondás, és valóban, a mai rohanó világunkban az idő értéket képvisel. Szinte minden teendőnk határidőhöz kötött, ezért mindenki igyekszik a lehető legjobban beosztani az idejét. És minél jobb valaki ebben, annál gazdagabb, hiszen annál több dolgot tud elvégezni egy adott idő-egység alatt - legyen szó házimunkáról, párkapcsolatról, munkahelyi kötelességekről, vagy éppen szerelemről. Minél hatékonyabbak vagyunk, annál több élményben részesülhetünk. Ma már számtalan eszköz áll rendelkezésre, hogy segítse a szervezést-tervezést. A karórától, a hordozható számítógépeken és mobiltelefonokon át az internetig mindegyik eszköz azt hivatott szolgálni, hogy minél rövidebb idő alatt minél több dolgot tudjunk teljesíteni.

De mi is ez a megfoghatatlan dolog?

Mint minden bonyolult felvetésnél, itt sincs egyetlen tiszta válasz. Ha a legegyszerűbb megközelítést vesszük, akkor az idő nem más, mint a változás mérésére szolgáló fogalom.

Az idealista nézet szerint az idő egy olyan része az emberi szellemnek, mint a számok, vagy a tér. Ahhoz, hogy viszonyulni tudjunk egy dologhoz, számszerűsítenünk kell - ehhez pedig eszközök kellenek.

Link







 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2018.02 2018. Március 2018.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 246 db bejegyzés
e év: 3311 db bejegyzés
Összes: 16396 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 679
  • e Hét: 3715
  • e Hónap: 12898
  • e Év: 65606
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.