Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
Csillagösvényen - főhajtás a magyar történelem előtt
  2018-03-20 21:27:32, kedd
 
  A magyarok igaz eredete, története.
Rövid ismertető 1. rész Hazatérés 2. rész Bulcsu 3. rész A titokzatos Szent Korona A "Csillagösvényen" című háromrészes filmfolyam egyfajta főhajtás a magyar történelem előtt. Gazdagon fényképezett, bámulatos bepillantást nyújt a régmúltba. Három történelemórányi időutazás a magyarok mesésnek tűnő, ám mégis igaz, hősies világába. A Hazatérés című önálló film a honfoglalást, míg a Bulcsu az európai hadjáratokat és a lovas harcmodort mutatja be. A harmadik, A titokzatos Szent Korona című film pedig a koronaelméleteket foglalja össze a hagyományostól a meghökkentőig. A Magyarországon eddig ismeretlen műfajú filmek tartalma ugyan tudományos és ismeretterjesztő, képi megfogalmazása mégis a játékfilmeket idézi.
A magyarság igazi történelme, ellenben azzal a kitalált és elferdített valamivel amit ma a tudatlan gyerekeknek oktatnak a tankönyvekben...
"Szükség van a magyarságnak a nemzettudatra, a hazaszeretetre, a saját népéhez való bensőséges viszonyra, a magyar kultúrára áplására, a magyarságtudomány művelésére és oktatására, egy érzelmileg is összeforrott magyar nemzeti közösség újjáépítésére.Törekednünk kell arra, hogy teljes értékű életet élhessünk magyar módra, a magyar nemzeti hagyomány, kultúra és gondolkodásmód hordozóiként, a magyar nemzet nagy családjának tagjaként. A magyar népnek és nemzetnek olyan egészséges nemzetté kell átalakulnia, amely képes magasszintű sikerek elérésére és amely segít megalapozni és beindítani a magyar nép felemelkedését." Drábik János
,,Amerikában az a szóbeszéd járja, hogy két intelligens faj létezik a Földön: emberek és magyarok" Isaac Asimov
- George Bernard Shaw (a CBC-nek bővebben kifejtve) ezt mondta: ,,Bátran kijelenthetem, hogy miután évekig tanulmányoztam a magyar nyelvet, meggyőződésemmé vált: ha a magyar lett volna az anyanyelvem, az életművem sokkal értékesebb lehetett volna. Egyszerűen azért, mert ezen a különös, ősi erőtől duzzadó nyelven sokszorta pontosabban lehet leírni a parányi különbségeket, az érzelmek titkos rezdüléseit."
- Grover S. Krantz amerikai kutató: ,,A magyar nyelv ősisége Magyarországon/.../ meglepő: úgy találom, hogy átmeneti kőkori nyelv, megelőzte az újkőkor kezdetét/.../ az összes helyben maradó nyelv közül a magyar a legrégebbi.
- Ove Berglund svéd orvos és műfordító: ,,Ma már, hogy van fogalmam a nyelv struktúrájáról, az a véleményem: a magyar nyelv az emberi logika csúcsterméke."
- Teller Ede atomfizikus halála előtt pár évvel ezt mondta Pakson: ,,... Új jeles felfedezésem, miszerint egy nyelv van, s az a magyar." (Magyar Nemzet 2003)
- Enrico Fermi atomfizikustól mikor megkérdezték, hogy hisz-e az űrlakókban a következőt válaszolta: ,, Már itt vannak, magyaroknak nevezik őket."
- A magyar anyanyelvű nagy matematikusok is többször vallották: hja, magyar anyanyelvvel, könnyű nagy matematikusnak lenni.
Első rész Böjte Csaba atya gondolataival - Hazatérés videó Link és Link

Második rész - Bulcsu videó Link

Harmadik rész - A titokzatos Szent Korona videó Link

A magyar nép rejtélyes eredete és nyelve. A rész rövid ismertetője:
1. Magyar kereszténység - Keresztény magyarság: miért van az, hogy a magyar népemlékezet Jézus alakját összemossa legnagyobb királyainkkal, de különösen Szent Lászlóval? Miért van az, hogy csak a Kárpát-hazára jellemző kereszténységről beszélhetünk?
2. Az elfelejtett Rongyos Gárda:a magyar történelem egyik legfölényesebb fejezete az 1921-es nyugat-magyarországi felkelés. Egyetemisták,volt katonatisztek, egyszerű munkások, parasztok szembeszegültek a világhatalmakkal és lángoló hősiességgel legalább Magyarország egy kis szeletét, köztük Sopront is visszaszerezték.
3. A Madagaszkári királyság - Magyar géniuszok: a magyarság lélekszámát tekintve a legtöbb olimpiai bajnokot és Nobel-díjast adta a világnak. A film látványosan veszi sorra azokat a magyar zseniket, akik találmányaikkal előbbre vitték a világot. A film megtekintése után az embernek az az érzése támad, hogy szinte minden bennünket körülvevő tárgyhoz magyar ember neve fűződik

Negyedik rész Az ősnyelv videó Link

A magyar nép rejtélyes eredete és nyelve videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Trianon Országunk feldarabolás  
Férfi vízilabda Európa liga selejtező
  2018-03-20 20:55:50, kedd
 
  Európai selejtező, C-csoport (Debrecen)
Magyarország - Hollandia 13:1 ((2-0, 2-0, 5-0, 4-1)
Góllövők: Manhercz 1, ERDÉLYI 3, Jansik Sz., Bedő K. 1, Zalánki 2, Sedlmayer 1, VADOVICS 2, BÁTORI B. 2, Kovács G., Mezei T. 1
Gól - emberelőnyből: 4/2, ill. 9/1
Gól - ötméteresből: 2/2,
Kapusok: Nagy Viktor és Vogel Sándor.
- Märcz Tamás: - Sokkal szorosabb első két negyedre számítottam. Nem is biztos, hogy reális ez a végeredmény, kicsit fáradtnak éreztem a holland válogatottat. Közeledvén a magyar bajnokság főszakaszához, a mieinken azt éreztem, hogy egyre frissebbek. Azokat a figurákat, dolgokat, amiket megbeszéltünk és kértem, nagyon jó százalékkal viszontláttam.
- Robin van Galen: - Attól függetlenül, hogy a mérkőzés elején is voltak hibáink, elégedett vagyok az első két negyeddel. Jó ellenfelei voltunk a klasszisokból álló magyar válogatottnak két etapon keresztül. Az összecsapás második felében azonban már kijött, hogy a magyarok a játék minden elemében jobbak nálunk.
"C" csoport állása:
1. Magyarország 3 mérkőzés után 9 pont
2. Spanyolország 3 mérkőzés után 6 pont
3. Hollandia 4 mérkőzés után 0 pont
 
 
0 komment , kategória:  vízi sport  
Idősek imája
  2018-03-20 12:47:06, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
Aranyosi Ervin: Adj hálát reggel.
  2018-03-20 12:36:26, kedd
 
  Adj hálát reggel az ébredő világnak,
- örökbe kaptál egy újabb, szép napot.
Engedd az érzést áradni szívedben,
szeresd hogy itt vagy, e föld az otthonod.

Hallgasd a dalt, mely apró madaraknak
hálával teli, reggeli éneke.
Engedd a nap tiszta fényét szobádba,
s ne kérdezd: ember élhet-e nélküle ?

Öltözz fel szépen, ünnepi ruhába,
a mosoly arcodon, ékszered legyen.
Tükrödön csillog szemed ragyogása,
hagyd, hogy a látvány boldoggá tegyen!

S ha tetszik mindez, mosolyogj magadra,
s érezd a lelked, magasabbra emel.
Tartsd ezt a mosolyt meg egy egész napra,
mert aki rád néz, ennyit megérdemel.

Hagyd hogy a mosoly átterjedjen másra,
- jó érzésed csak fokozódni fog -
a szeretet ilyen, apró kis sugára
teheti szebbé a hétköznapot.


Dárya videója Link
 
 
0 komment , kategória:  versek  
Útravaló - Dobszay Péter
  2018-03-20 12:16:13, kedd
 
  Újbuda TV 2018. videó Link

...... ..............



........

 
 
0 komment , kategória:  Dobszay Péter karmester  
Folytatódik a Ferences Jótékonysági Estek sorozata.
  2018-03-20 12:13:17, kedd
 
  2018.03.24.-én este 19 óra 30 perc kezdettel koncert lesz a Pasaréti Ferences Templomban a kárpátaljai szegény családok javára /tartunk gyűjtést./
Alapítványunk szervezésében újabb Ferences Jótékonysági Est kerül megrendezésre, a pasaréti Páduai Szent Antal-templomban, március 24-én, este fél nyolctól.
A belépés díjtalan!
Közreműködik:
Wierdl Eszter - szoprán
Geiger Lajos - bariton
Bruno Vlahek - zongora
Dubravka Vukalovic - zongora
Szent Antal Kórus, karnagya Déri András

Vezényel: Dobszay Péter

Az est folyamán Magyarországon először hangzik fel Bruno Vlahek: Stabat Mater-je. A koncerten a fiatal horvát zeneszerző-zongoraművész, Bruno Vlahek, és felesége, Dubravka Vukalovic is jelen lesznek, akik a műsor első felében J. S. Bach és Kurtág György négykezes zongoradarabjait adják elő, valamint a második részben a Stabat Mater zongoraszólamait is játsszák..
A koncertre a belépés díjtalan, de hálásan fogadjuk a vendégek felajánlott pénzadományát, amelyet az erre a célra kihelyezett üveggömbben helyezhetnek el.
Alapítványunk - támogatóink jóvoltából - folyamatos segítséget tud nyújtani a Kárpátalján élő rászorulóknak. A ferencesek több mint huszonöt éve látnak el szolgálatot ezen a területen, így az összegyűlt adományokat rajtuk keresztül juttatjuk el a szegény családok számára, akik nagy bizalommal tekintenek anyaországuk felé.
A kárpátaljai ferences misszió támogatásáról bővebben IDE kattintva olvashatnak.
Varga Mónika - Ferences Alapítvány, Ferences Sajtóközpont 2018

Nagyobb kép Link
...... ..........

 
 
0 komment , kategória:  Dobszay Péter karmester  
Szivárvány végén fazék látható
  2018-03-20 11:37:26, kedd
 
  A színes, varázslatos szalaghoz több babona is kötődik: az írek azt mondják, hogy egy aranyfazék fekszik a végén, míg az indiaiak úgy hiszik, hogy ez híd az élet és halál között. A Bibliában olvashatjuk, hogy a szivárvány nem más, mint a szövetség jele Isten és a földi élet között.
...... ........... ..........


Milyen hatása van a szivárványnak?
A babona szerint, ha valaki rámutat a szivárványra, akkor az magához ragad egy embert hét évre, és az az ember nem fog emlékezni semmire. A német felfogás sem tartja szerencsésnek, ha valaki a szivárványra mutat. Sőt, a szerb nép hiedelme szerint, ha egy hím átmegy a szivárvány alatt, akkor nősténnyé változik, fordított esetben pedig a nőstény válik hímmé. Láthatjuk, hogy sok rejtély övezi eme igen egyedi tüneményt, nem tudhatjuk, mi igaz ebből, mi nem, de ténylegesen jó hatással van az emberekre. De, ha szivárványt akarunk látni, ahhoz el kell viselnünk az esőt. Gondolom, többen ismerik már azt a magával ragadó érzést, mikor esni kezd, és muszáj kiállnod az esőre, tűrni, hogy a zápor verje a hátadat, a lábszáradra tapadjon a nadrágod, átázzon a cipőd. De aztán egyszer csak kisüt, melegen és ragyogóan a nap, és mindjárt jobb kedved lesz, még a vizesen cuppogó cipőben is. Milyen nagy szerencse, hogy mindennek megvan a jó és a rossz oldala! Mert, gondoljunk csak bele, milyen unalmas lenne mindig csak a jó, egy idő után már nem tudnánk neki örülni, ráunnánk. Egyáltalán honnan tudnánk, hogy még mindig boldogak vagyunk, ha sosem lennénk boldogtalanok? És, milyen nagy kár, hogy mi, emberek, hajlamosak vagyunk csak a rossz oldalát látni valaminek, és azt hisszük jól járnánk, ha mindig csak sütne a nap...

A szivárvány köztudottan hét színű: piros, narancs, sárga, zöld, kék, indigó és ibolya, melyet látható spektrumnak nevezünk. A színek különböző reakciókat váltanak ki az emberekből. A szivárvány csodálatos, energikus színeivel pozitív érzéseket vált ki mindenkiből, még a negatív emberekből is, akik tiltakoznak minden jó és szép ellen. Színei külön-külön is hordoznak jelentést. A sárga jelentése: barátságosság, természet, intelligencia, fogékonyság, a Nap színe, tehát jó kedvre hangol, erősíti a boldogság- és örömérzetet. A piros az erő színe, bátorrá tesz, felélénkít, emellett a szerelem színe. A narancssárga a jó hangulat színe, boldoggá és kreatívvá tesz, a depressziót is elűzheti.

Mindezek után felmerül bennünk a kérdés: vajon honnan kapta nevét ez a csodálatos isteni adomány? Az ősmagyar nép szerint a szivárvány felszívja a felesleges nedvet a földről és a folyókból, tehát így meg is kapjuk a szív szótövet. Ugyanakkor palóc elnevezése: bábabúkra, mely a magyar nyelvben tündérszalagot jelent. Ahány nép, szinte annyi jelentése van a szivárvány szónak.

/Mészáros Zita írása - Panoráma oldalon/
 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Böjte Csaba - Veszteségből nyereség, vereségből győzelem
  2018-03-20 11:14:36, kedd
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Böjte Csaba - Nagyböjti lelkigyakorlat felnőtteknek
  2018-03-20 11:13:31, kedd
 
  Első rész videó Link

Második rész videó Link

 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Keresztút - több videón
  2018-03-20 10:45:30, kedd
 
  Nagyobb kép Link
...... ..........



Tamás András videója Link

- Énekelnek: Bágya Ferencné Ujfalussy Kinga, Dócs Nikolett, Matlári Gergely, Maurer Andrea
Időpont: 2015. február 21.
Helyszín: Pünkösdfürdői Boldog Özséb Templom Videó Link

- Fáy Ferenc versét: Keresztút, Kozák András mondja el.
Baravidi Stúdió videó Link

- Keresztút az Andrássy úton - METANOIA videó stúdió videója Link

- Paul Claudel: Keresztút - Barka Dr. videója Link

- Keresztút Csaba testvérrel a Boli barlangban! - Magnificat.ro videó Link
A déli Kárpátok talán legszebb barlangjában, a Petroszén határában lévő Boli barlangban gyermekeinkkel keresztutat végeztünk 2017 nagyhetében!! Krisztus szenvedését átelmélkedve gyermekeinkkel a magunk, és a világ bűneiért kértünk bocsánatot a jó Istentől....
Szeretettel osztom meg Igrec Sándor felvételét és ugyanakkor a kedves Lönhárd Andreának a petrozséni Jézus Szívéről elnevezett otthonunk vezetőjének, vőlegényének Gusztinak, és minden kollégájának szeretettel köszönöm, hogy gyermekeinket ilyen maradandó, tanulságos órát tudtunk ajándékozni!!
Haljunk meg a bűneinknek és szülessünk újjá a szeretetre!!
Csaba t
 
 
0 komment , kategória:  Jézus a keresztúton  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
2018.02 2018. Március 2018.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 415 db bejegyzés
e év: 4978 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5269
  • e Hét: 16899
  • e Hónap: 50053
  • e Év: 283800
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.