Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
Egyszer majd lesz egy fiatal, aki a szülei elé áll és megkér
  2018-03-22 19:51:03, csütörtök
 
  Egyszer majd lesz egy fiatal, aki a szülei elé áll és megkérdezi: miért engedtétek?


Swan Edgar | Ma | 18:12

Nem fogsz hazajönni szavazni, mert nincs már itt semmid. Nem fogsz utazni egy nyomorult voksolás miatt, mert ez már nem a te dolgod. Máshol élsz, máshol vagy már otthon. Ott dolgozol, oda kötődsz, ott az otthonod. Talán már ott született a gyermeked is. Nem jössz, mert elárult a hazád.

Valóban?

Te ugyanaz vagy, aki számonkérted a szüleidet, hogy miért engedték az elnyomást? Te ugyanaz vagy, aki azzal vádoltad az előző generációkat, hogy felélték a jövőt, a te jövődet? Az vagy, aki nem értette, hogy miért nem tettek semmit?

Nem a te hazád. Elárult.

Nem igaz. Az én hazám a kút mellett minden tavasszal kibújó ibolya. A nagyszüleim kertjében az öreg diófa, ami alá nyáron olyan jó volt kifeküdni és négylevelű lóherét keresni. Az én hazám a kis zománcos lábas, amiben a nagymamám nekem, csak nekem sütötte a rántottát. Azt a lábast odaadtam a gyerekemnek. Abban a lábasban ma már egy másik országban sül a rántotta. De itt maradt az emlékeimben, az enyém. Az a hazám.

Az én hazám a nagyszüleim sírja. Apám sírja. A testvérem sírja.

Az én hazám a játszótér, ahol a gyerekeim fociztak. A ribizlibokor, amin rajta hagytam a termést, megszáradt, de ott maradt és milyen jó volt télen, a hó alól előkotorni a vérpiros bogyókat.

Ha felnézek az égre, a gyerekeim szemének színét látom. Ha visszamegyek ifjúságom helyszínére, régi csókokat látok, halálos-nagy szerelmeket, néhány hétig tartó örökkön-örökké van a sarkon, csak be kell fordulni ott, a sárgára festett ház után. Az én hazám ez és soha nem árult el engem.

Miért nem tettetek valamit? Hányszor elhangzott ez a kérdés az elmúlt három évtizedben! Miért engedtétek? Igaz. Miért? Miért nem tettek valamit? Miért nem fogtak fegyvert, miért nem haltak meg? Az elvekért, a jövőért. Azoknak a jövőjéért, akik most becsapva érzik magukat.

Egyszer majd lesz egy fiatal, aki a szülei elé áll és megkérdezi: miért engedtétek? Miért nem tettetek valamit? Mit fogtok válaszolni? Hogy veszélyes volt? Hogy reménytelen volt? Nem, azt nem mondhatja senki. A válasz mi lesz mégis? Dönteni kellett, hogy az új szőnyeg a nappaliba, vagy a repülőjegy. Ki kellett cserélni a mosogatógépet. Kellett a szabadság a nyaralásra. Így. Valahogy így.

Az egykori számonkérők számonkértek lesznek. Egyszer el kell majd magyarázni, hogy miért. Hogy miért nem. Mert lehet, hogy a haza már nem itt van, hanem ott. De azok a sírok, az a diófa, az a sárgára festett sarki ház itt van és itt is marad mindörökre. És lehet, hogy a gyerek már ott jár iskolába és talán soha nem akar visszajönni ide. De mi van, ha mégis? Ha meg akarja nézni azt a házat, ha le akar feküdni a fa alá négylevelű lóherét keresni, ha meg akarja szagolni azt az ibolyát, ha szeretne egy szál virágot tenni a dédi sírjára? Akkor mit fogsz mondani? Hogy megsértődtél? Hogy a te szüleid nem védték meg a te jövődet az életük árán is, ezért te nem védted meg a hazádat egy szőnyeg miatt? Egy mosogatógép miatt? Egy nyaralás miatt?

Megbántódtál? Elárult a hazád? Tényleg? Tényleg így történt?


https://kolozsvaros.com/2018/03/22/egyszer-majd-lesz-egy-fiatal-aki-a-szulei-ele- all-es-megkerdezi-miert-engedtetek/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem vicc: fertőzés útján terjedő rákkal riogat a Fidesz R
  2018-03-22 19:45:02, csütörtök
 
  Nem vicc: fertőzés útján terjedő rákkal riogat a Fidesz - mindannyian veszélyben vagyunk!
Írta Jabronka Richárd


Szerda este kampánygyűlést tartott a pestszentimrei-pestszentlőrinci választókerületben Kucsák László országgyűlési jelölt. Vendégként ifjabbik Lomnici Zoltán, alkotmányjogász, a Civil Összefogás Fórum (CÖF) szóvivője tartott előadást a megjelenteknek, méghozzá meglehetősen extrém témákban.

Ha rosszat feltételeznénk Lomniciról, azt mondanánk, hogy bizonyára valamiféle “cuccot" szívott be a levegőből, de ilyet nem teszünk, ezért inkább azt állítjuk: elkapta a hév, és belelendült a kormánypárt kampányába.

A Magyar Nemzet számolt be az előadáson elhangzottakról. Többek között a következők derültek ki Lomniciról:

a tömeges bevándorlás egészségügyi kockázatokkal jár
Nigériában a lakosság többsége “AIDS-fertőzött" (az MNO így hivatkozik Lomnici szavaira, de ilyen fogalom nem létezik, mert az AIDS egy tünetegyüttes, amely a HIV-vírus során alakul ki.)
behoznak olyan dolgokat, mint az ebola, nílusi láz
fertőzés útján terjedő rákot, a kaposi-szarkómát, amik ellen a jelen kori orvoslásnak nincs ellenszere.

Itt álljunk meg egy szóra... Lomnici ugyan Dr. de láthatóan nem az orvostudományok doktora. A Kaposi-szarkóma egy rosszindulatú kötőszöveti daganat, amely legfőképp a legyengült immunrendszerű betegeknél jelentkezhet (éppen emiatt fordul elő leggyakrabban a HIV-fertőzöttek körében.) Nem fertőző, és senkire nem jelent veszélyt, ugyanis ez egy ráktípus, nem pedig vírus, gomba vagy baktérium. Nevét a magyar származású Kaposi Mórról kapta, aki 1872-ben írta le a megbetegedést.

A Fidesznek teljesen mindegy, hogy mivel retteget, lényeg, hogy félelemben tartson minket. Lomnicinak az sem derogált, hogy elmondja: Bécsben már saríarendőrök járják az utcákat, és büntetik az embereket nyilvános alkoholfogyasztásért, a nőket túl rövid ruhákért és kutyasétáltatásért. (Nincs ilyen.)

Szóval járjunk nyitott szemmel, és vigyázzunk a bevándorlónak tűnő emberekre, nehogy elkapjuk tőlük a kaposi szarkómát!




http://pestibulvar.hu/2018/03/22/fer/



--------------------------------------------------------------------------------- -----------



Ha nem a fideszre szavazol, akkor rákot kapsz....
EZ egy sima cigány átok... Rák a mejjjedbe .... idióták





 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Békesi László: ha Orbán veszélyben érzi a hatalmát, nincs ké
  2018-03-22 19:42:24, csütörtök
 
  Békesi László: ha Orbán veszélyben érzi a hatalmát, nincs kétségem, hogy elmegy a végsőkig

2018-01-22
Szólj hozzá

Békesi László közgazdásszal, a Horn-kormány volt miniszterével készült interjú a Heti Világgazdaság online oldalán jelent meg. Olvasóink számára is érdekes lehet, hogyan gondolkodik a volt politikus a mai Magyarországról, az országot érintő legfontosabb kérdésekről.


Volt pártjával kapcsolatban megfogalmazta, hatalmas hiba volt, hogy a Kádár-kori reflexeknek megfelelően az MSZP eltolta magától a nemzeti gondolatot, és óriási morális és érzelmi erőforráshoz juttatta az ellenfelét:

,,Mára látszik, hogy ezeknek az érzelmi attribútumoknak a visszaszerzése nélkül lehetetlen megnyerni a választók kritikus tömegét. Ugyanakkor persze részben érthető volt a párt félelme, hiszen amikor a XX. században a nemzeti gondolat felívelt, mindig nacionalista és kirekesztő volt, és paradox módon hozzájárult a nemzeti tragédiákhoz."
Békesi László nem optimista az áprilisi választások eredményét illetően. Inkább egy új rendszerváltásban reménykedik:

" A megsértett tömegek előbb utóbb létrehoznak egy olyan, a macronihoz hasonló, legalábbis kezdetben elsöprő erejű társadalmi mozgalmat, amely képes lesz egy-két lépcsőből álló rekonstrukciós folyamatot elindítani. Először létrehoz akkora többséget, amely megbuktatja az Orbán-rezsimet, és megbíz egy szakértő kormányt, hogy állítsa helyre a jogállamot. Ez után - immár új választási törvény alapján kiírt választáson - mérethetik meg magukat a pártok."

Nem tartja kivitelezhetőnek a Jobbikkal való esetleges együttműködést, a demokratikus ellenzéki pártok részéről:

" Csak papíron működnek az ilyen választások, az urnáknál nem. Néhány tekintélyes jelölt talán képes megszólítani a Fidesszel szemben álló választók nagy részét, ilyen például Mellár Tamás, de nincs 106 Mellár Tamása az ellenzéknek. Ha működne is ez a módszer, a Fidesz nem fogja annyiban hagyni. Valamilyen kreált ürüggyel akár szükségállapotot is kihirdet, felfüggeszti a még létező szabadságjogokat, elhalasztja a választásokat."
Elképzelhetőnek tartja, amennyiben Orbán veszélyben érzi saját hatalmát, akkor szükségállapotot hirdessen ki:

“Ne vicceljen, néhány robbantás után a hívei könyörögni fognak a szükségállapotért. Ez pedig egyszerűen kivitelezhető. Emlékezzen vissza a kilencvenes évekre: a rejtélyes robbantások is azonnal megszűntek, miután a Fidesz hatalomra került. Ha Orbán veszélyben érzi a hatalmát, nincs kétségem, hogy elmegy a végsőkig. Ezt készíti elő az állandó háborús hangulat, a veszélyeztetettségtudat fenntartása."

A szakember egy dologban bízik:

“A 2021-ben véget érő uniós ciklus után elfogy a szerény gazdasági növekedés fedezeteként beáramló ingyen pénz, és ezzel egy időben kifutnak az olcsó hitelek is. A keleti nyitás kudarcot vallott, onnan nem érkeznek az unióhoz hasonló, szabad felhasználású források. Ez más helyzet lesz, nem lehet betömni majd az utolsó pillanatban az elégedetlen társadalmi csoportok száját némi béremeléssel vagy ajándékutalványokkal. Azt gondolom, hogy a gazdasági okok összekovácsolják Orbán ma még széttöredezett ellenzékét." /.../ “Az uniónak hátat fordító, illiberális Orbán-rendszer nem lesz hitelképes, illetve irreálisan magas kamatokat kell majd fizetnie az új forrásokért, amit legfeljebb rövid távon lehet fenntartani."


https://zarojel.hu/bekesi-laszlo-ha-orban-veszelyben-erzi-a-hatalmat-nincs-ketseg em-hogy-elmegy-a-vegsokig/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gőgös Zoltán: Figyelj rám te bukott miniszterelnök!
  2018-03-22 19:40:49, csütörtök
 
  Gőgös Zoltán: Figyelj rám te bukott miniszterelnök!


Hevesi Bálint Hevesi Bálint
2018-03-22


A miniszterelnök Bokodon látogatott meg egy gazdaságot, amiről egy videó is készült. Ebben a videóban Orbán Viktor elmondja, hogy ha az ellenzék jelöltjei kapják meg a mandátumokat, akkor a pénzt el fogják venni a gazdáktól, és oda fogják adni a bevándorlóknak. Gőgös Zoltán kemény válasszal illette Facebook oldalán Orbán Viktort. Nemes egyszerűséggel, úgy fogalmaz:

“Figyelj rám te bukott miniszterelnök!

Ha azt hiszed, hogy az embereknek az agya helyén csak egy üreg van, ahova tölcséren keresztül önteni lehet az idióta propagandát nagyot tévedsz. “

A teljes bejegyzést alább olvashatják.

“Figyelj rám te bukott miniszterelnök!

Ha azt hiszed, hogy az embereknek az agya helyén csak egy üreg van, ahova tölcséren keresztül önteni lehet az idióta propagandát nagyot tévedsz.
Az igazság az, hogy te és a pribékjeid vették el a megélhetést a kajászói, a hortobágyi, a nagyesztergári, a bökönyi, gazdáktól.

Ráadásul pénzért te szabadítottál ránk sok-sok ezer migráns bűnözőt.

Te fenyegetőzöl, akinek a vője, nyilván a te jóváhagyásoddal elcsalt 13 milliárdot a selejt lámpáival, akinek összeloptak 1000 milliárdos vagyont, aki ellopatta a Balatont.

A Fidesznek csak egy dolog számít megúszni a börtönt.

Rossz hírem van nem fog sikerülni.

Gőgös Zoltán"





https://zarojel.hu/gogos-zoltan-figyelj-ram-te-bukott-miniszterelnok/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mintha mégsem rajonganának annyira Orbán Viktorért a kerítés
  2018-03-22 19:36:17, csütörtök
 
  Külföldi vélemények Európa szellemi vezetőjéről

Swan Edgar | Ma | 14:17

Mintha mégsem rajonganának annyira Orbán Viktorért a kerítésen túl.

A Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című konzervatív német lap a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alapítványairól írt csütörtökön, a Deutschlandfunk országos közszolgálati rádió pedig a magyar kormány és az Európai Parlament viszonyáról közölt összeállítást.

A FAZ Rossz fény vetül a magyar jegybankra címmel közölte Michaela Seiser írását, aki kiemelte, hogy az MNB-nek olyan alapítványai vannak, amelyekre a korrupció és a jegybankok számára tiltott monetáris finanszírozás árnyéka vetül.
Kifejtette: “máshol elképzelhetetlen lenne", hogy a jegybank alapítványokat működtessen, és az is “párját ritkítja", hogy az ország gazdasági teljesítményének 1 százalékával felérő összeget áramoltatnak ezekbe a szervezetekbe.
Elemzőket idézve azt írta, hogy az alapítványok “példaszerűen" képviselik “az átláthatatlanság és a meggazdagodás rendszerét“, amely Orbán Viktor kormányfő tevékenysége alatt kifejlődött.
A Deutschlandfunk Európa ma című magazinműsorában A bűnbaknak elege van címmel közölt összeállítást a kormány és az Európai Parlament (EP) viszonyáról, megszólaltatva az EP költségvetési ellenőrző bizottságának elnökét. Ingeborg Grässle elmondta: leginkább az a kérdés foglalkoztatja, hogy miként lehetséges, hogy az európai uniós források felhasználására kiírt pályázatok 36 százalékán csak egy ajánlattevő indul.
Legutóbbi magyarországi látogatásáról elmondta, hogy jól, de nem szívesen emlékszik az útra. A többi között megjegyezte, az EU-s források felhasználását intéző állami intézmények “sajnos megtagadták az együttműködést" a bizottság küldöttségével.
A német Kereszténydemokrata Unió (CDU) politikusa jelezte, hogy újabb látogatást tehetnek Magyarországon. Hozzátette, hogy elszomorítják a magyarországi fejlemények, ha felidézi, mit is jelentettek a magyarok korábban a németeknek. A vasfüggöny lerántása és a berlini fal ledöntése révén “végtelenül sokat köszönünk a magyaroknak", most viszont az állam által vezérelt korrupció és egy “megromlott rendszer" gyanújával kell szembesülni, így “csak azt tudom mondani, hogy ezt ki kell vizsgálni" - emelte ki Ingeborg Grässle. (MTI)

https://kolozsvaros.com/rovidek/kulfoldi-velemenyek-europa-szellemi-vezetojerol/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A végén mégis Mészáros Lőrinchez kerül a Telenor?
  2018-03-22 19:35:00, csütörtök
 
 
A végén mégis Mészáros Lőrinchez kerül a Telenor?


Bodacz Péter

2018. március 21., szerda 21:05, frissítve: csütörtök 07:17


Bár nem a Mészáros Lőrinchez köthető Konzum-csoport, hanem a cseh PPF Group vásárolja fel a Telenor közép-európai leányvállalatait, mégsem zárható ki, hogy néhány éven belül Orbán Viktor bizalmasának érdekeltségébe kerüljön a távközlési szolgálató. A világ leggazdagabb emberei között számontartott Petr Kellner tulajdonában lévő PPF ugyan Csehországban és Szlovákiában is birtokolja az O2 nevű távközlési szolgáltatót, az infokommunikációs ágazatban mégsem annyira szakmai, hanem inkább pénzügyi befektetőnek tartják a céget. Azaz van rá esély, hogy hosszú távon megtérülő innovációk helyett inkább egyéb tranzakciókon keresztül, rövid úton próbáljanak hasznot realizálni a befektetők.


A Telenor szerdán kiadott közleménye szerint a norvég anyacég 2,8 milliárd euróért értékesíti kelet-közép-európai leányvállalatait, köztük a Telenor Magyarországot a PPF-csoportnak, amely a kelet-közép-európai térség legnagyobb magántőke-befektetője. A tranzakció magában foglalja a Telenor kizárólagos tulajdonában álló magyarországi, bulgáriai, montenegrói és szerbiai mobilszolgáltatóit, valamint a Telenor Common Operation technológiai szolgáltatót.

A társaság hangsúlyozta azt is, hogy a tranzakció semmilyen hatással nem lesz az ügyfelekre és a helyi partnereikre, és a megszokott módon folytatják üzleti működésüket. Sigve Brekke, a cégcsoport vezérigazgatója azt hangsúlyozta, hogy kelet-közép-európai leányvállalatok értékesítésével olyan régiókra összpontosítanak a Telenor portfólióján belül, ahol a legnagyobb lehetőséget látják az értékteremtésre. Az ügylet után skandináviai integrált vezetékes és mobilszolgáltatók, valamint erős ázsiai mobiltársaságok alkotják majd a Telenor-csoportot.

Lapunk ágazati forrásai szerint a norvég társaság Vietnamban és Indonéziában tervez akvizíciókat. A régiós vállalatok eladásából származó bevételből emellett juthat a részvényeseknek is: a tájékoztatás szerint az igazgatóság arra kéri majd a társaság május 2-ra összehívott éves rendes közgyűlését, hogy adjon számára meghatalmazást részvényenként 4,4 norvég korona rendkívüli osztalék kifizetésére.

Ladislav Bartonícek, a PPF-csoport távközlésért felelős vezetője szerdán azt közölte, a Telenor közép-európai leányvállalatainak megvételével egy közepes nagyságú európai mobilszolgáltatót kívánnak létrehozni. Ha a befektetők a későbbiekben is kötik magukat ehhez a célkitűzéshez, akkor Mészárosék nem tudják kimazsolázni a hazai leányvállalatot.


Az Index.hu értesülései szerint egyébiránt Kellner és Mészáros egyik érdekeltsége már korábban kapcsolatba került, és a magyar cég ,,állítólag jelezte a cseh milliárdos társaságának, hogy amennyiben a négyes csomagból a magyar cég leválasztható, az érdekelné". Elképzelhető ugyanakkor az is, hogy a felcsúti polgármester nevéhez köthető valamely társaság a PPF-be vásárolja be magát, és ezáltal nemcsak a magyar leányvállalatban, hanem a régió más országaiban működő távközlési cégekben is érdekeltséget szerez.

Az mindenesetre nem lenne példa nélküli, ha Mészáros Lőrinc cseh befektetők közreműködésével gyarapítaná érdekeltségei körét: az Európai Bizottság egy hónapja bólintott rá arra, hogy a cseh EPH energetikai vállalat és a Mészáros Lőrinchez köthető Status Energy Magántőkealap által közösen alapított Mátra Energy Holding Zrt. vásárolja meg a Mátrai Erőmű Zrt. 72,62 százalékos tulajdonrészét. Érdekesség, hogy korábban az EPH-hoz is volt köze Petr Kellnernek; az üzletember 2014 tavaszáig résztulajdonosa volt az energetikai cégnek.

A magyarországi áramellátás ötöde Mészáros kezében



A gáz- és áramellátásban is terjeszkednek a kormányközeli cégek.

A távirati iroda összeállítása szerint a PPF Group bankokba, biztosítókba és általában a pénzügyi szférába, továbbá a biotechnológiába, ingatlanokba és mezőgazdaságba ruház be. A csoport tevékenysége Európára, Oroszországra, Ázsiára és Észak-Amerikára terjed ki. A PPF-csoport mérlegfőösszege 2017 közepén 35 milliárd eurót tett ki. A pénzügyi-befektetői csoport tulajdonosa, a 48 éves Petr Kellner vagyonát 2017-ben a Forbes magazin 318 milliárd koronára (3816 milliárd forint) becsülte. Ez a vagyon közel tizenötszöröse a leggazdagabb magyarként számon tartott Csányi Sándor vagyonának.

Lapunk információi szerint egyébiránt az értékesített távközlési cégek a tranzakció lezárultáig Telenor néven fognak működni, ám később várhatóan nem az O2 nevet öröklik meg, mivel ennek használati jogosultsága is rövidesen lejár. Iparági forrásaink azt tartják valószínűnek, hogy ha egyben marad a portfólió, akkor egy új, a régióban egységes arculattal és névvel rendelkező márkát vezetnek be, így ugyanis lényegesen alacsonyabb marketingköltségekkel lehet számolni, mintha minden országban külön brand jönne létre.

https://mno.hu/gazdasag/a-vegen-megis-meszaros-lorinchez-kerul-a-telenor-2455126? utm_source=hirlevel_MN_altalanos&utm_medium=email#comments
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kiket kell még kiszorítani, eltakarítani azért, hogy önök vé
  2018-03-22 19:28:11, csütörtök
 
  Kiket kell még kiszorítani, eltakarítani azért, hogy önök végre jól érezzék magukat?
H. Andrea | Ma | 8:09

Kedves olvasóink, szimpatizánsaink és ellenségeink, támogatóink és rosszakaróink! Jóreggelt kívánunk kivétel nélkül mindenkinek! Majd egyszer csak tavasz lesz, akkor is, ha március 22-én ez még egyértelműen nem látszik. Ünnepélyesen ki- és bejelentem, hogy elvettem Bálint kolléga munkáját, de hamarosan visszaadom neki. Csak előbb gondoskodom a motor berugdosásáról, amivel aztán megtolhatjuk a talicskát.

Tegnap óta nem könnyű eldönteni, hogy most akkor Bayer Zsolt valójában leleplezte a Soros-hálózatot, vagy éppen valami teljesen mást leplezett le, mindenesetre Siewert András, a Migration Aid operatív igazgatója szerint akár a hazaárulás bűncselekményének tényállást is kimerítheti a történetben részt vevők ama igyekezete, hogy sztorit kerekítsenek a szervezet köré. Persze ez így egyelőre kevés lesz a teljes bizonyító erejű anyag nyilvánosságra hozása nélkül, ám a sztárhergelő nem késett a frappánsnak vélt, szerintem meglehetősen vérszegény válasszal. Csak a kvintesszenciát pakolom ide (akinek van hozzá gusztusa, a Magyar Idők oldalán megtalálja a teljes művet):

Hatalmas király vagyok! Akkora, hogy fel is jelentem Siewertet rágalmazásért.

Ez így igaz. Királyok vagytok ti mind, az élen a legnagyobb királlyal, íme:

Ezt se szívesen tettem ide, de ha már így alakult, megjegyezném, hogy meglehetősen fura és természetellenes színekben játszik ez a fej. Jó, kétségtelenül nem ez a probléma vele, hanem az, amit beszél a száj. Esküszöm, nem hagyta megint az öblös kommunistázást (mondhatni megint átlátott a Szitán), bár ez jelen esetben eltörpül ama nyílt fenyegetéshez képest, hogy miszerint mindenkit el kell takarítani az országból, akiről ők úgy gondolják, hogy Soroshoz köthező. Ezen a ponton tartozom egy nem feltétlenül közérdekű vallomással, ami viszont olyan szempontból hasznos lehet: nem kell majd álnyomozniuk a propagandistáknak, hogy ránksüssék a Soros-bélyeget. Az a teljes igazság, hogy még zsenge gimnazista koromban - egy tanulmányi versenyen nyújtott teljesítményem okán - két hetes jutalomkirándulásban részesültem, ami lehetővé tette számomra, hogy eljussak a hanyatló Nyugat néhány országába. A kiránduláson való részvételemet az úgynevezett Soros-alapítvány kereken 100 dollárral (mai árfolyamon mintegy 25 ezer forint) támogatta. Igaz, hogy a múlt sűrű homályába vész, meg hát fiatalság, bolondság, ám ha a háttérben sunyuló Gyurcsány-szálat nehéz is lesz felgöngyölíteni, ezzel már ne legyen gond. Zárójel bezárva. Szóval a kisember arról lázálmodik, hogy meg kell tisztítani az országot Soros nyúlványaitól. Jó. És vajon egészen pontosan ki mindenkire gondoljunk? Mert gyakorlatilag a Fideszen kívül mindenki Soros-ügynök. A politikai ellenfelek, a jogvédő és egyéb hasznos tevékenységet folytató civilek, a nem fideszes kézben lévő médiaorgánumok, de lassan már a nem fideszül gondolkodó kisemberek is. Ki maradhat akkor, tisztelt miniszterelnök úr? Ki maradhat azért, hogy önök végre jól érezzék magukat? És akkor kivel fog ön harcolni? Kit fog ön akkor legyőzni ágról-ágra? Kiről-miről fognak szólni az ön harcai? Kitől fogja megvédeni az országot?

Olvasom, meg láttam is a beharangozó videót az ön méltán népszerű közösségi oldalán (egyébiránt dedekkel kampányolni jogsértő, ha onnan nézzük, hogy ebben az országban a törvények mindenkire vonatkoznak, még a miniszterek elnökére is), hogy ön ma megint harcba indul. Sajnos azonban megint úgy alakult, hogy nem sikerült hazugság nélkül belenézni a nép orcájába. Ön azt állította, hogy a mai-holnapi brüsszeli csúcson a legfontosabb kérdés a bevándorlás lesz. Úgy tűnik, tényleg nincs alternatív témája a nemzeti uszításnak. De ha már így van, miért kell hazudni? Ön pontosan tudja, hogy ez csak érintőlegesen lesz központi kérdése a mostani brüsszeli csúcsnak. A fontos kérdések az alábbiak lesznek: az amerikai kormány acélra és alumíniumra kivetett brutál magas vámjára adott válasz megfogalmazása; Oroszország elítélése amiatt, hogy Putyin elvtársék idegméreggel megpróbálták kinyírni Szergej Szkripalt és lányát Londonban; a Brexit feltételei, a tech-óriások megadóztatása, a nyugat-balkáni bővítés lehetséges menetrendje, stb. A legkevésbé a dublini szerződés 2015 óta húzódó reformja lesz terítéken, ugyanis az a júniusi EU-csúcs központi témája. Vagyis ön hazudik, hazudik, hazudik.

Mindeközben Lázár János meg cinikusan vigyorog az arcunkba, ő nem ugyanazt látja, mint mindenki más, akinek születésileg kevesebb jutott arroganciából, mint neki. Lázár János szerint ugyanis az az épületegyüttes, amely Hódmezővásárhely mellett, Batida közelében épült egy olyan területen, amit Lázár anyjának földje ölel körül, a szomszédban meg kiskorú fiainak birtoka áll, inkább prémiumkategóriás vadászháznak tűnik, mint kastélynak. Aki látta a felvételeket, az persze nehezen hiszi el, hogy van ilyen mértékű pofátlanság, de mit tegyünk? Lázárnak a kastélyról Keszthely vagy Eszterháza jut eszébe, nem az a kis vityilló, amit a Lázár-birodalom közepén húztak fel.

Tudom, hogy a rengeteg harc és a hazugságok cunamija közepette senkit nem érdekel, de két hónap alatt 23 milliárd forintra hízott a kórházak adóssága. Az Mfor.hu szerint jelenleg a Péterfy Kórház-Rendelőintézet Országos Traumatológiai Intézetnél a legnagyobb a baj, csak itt 1,7 milliárd forint adósság gyűlt össze. Ez különösen annak fényében tragikus, hogy a kormány tavaly év végén több mint 50 milliárd forinttal konszolidálta az egészségügyi ellátókat, viszont a rendszer láthatóan nem tud úgy működni, hogy a beszállítók időben a pénzükhöz jussanak. Ezzel összefüggésben, mert tudom, hogy az állandó háborúzás és migránsozás közepette ez sem fontos egyáltalán, ITT egy jó összefoglaló arról, hogy a küldetéstudatos hadvezér legnagyobb teljesítménye mégis az, hogy kivándorlóországgá tette Magyarországot.

Tudom, hogy ezek mind a balliberális, simicskista, csicskamédia tudatosan megkonstruált hazugságai, amelyeknek célja, hogy megdöntsék a demokratikusan megválasztott nemzeti kormányt. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a kormány válasza egy igen egyszerű képviselői (Vadai Ágnes) kérdésre: mikor hozzák nyilvánosságra az Elios-jelentést? Aki válaszol: Fónagy János.

Ahogy az Ön és a többi ellenzéki politikus társa kérdéseiből és akcióiból is nyilvánvalóan látszik, ez az egész semmi másról nem szól, csak a kampányról. Brüsszel odadobott a magyar ellenzéknek egy kampányjelentést.

Ehhez képest a Reuters kampányjelentése szerint 1,975 billió forint landolt Orbán haverjainál és családjánál. Összesen 10 (tíz) üzletember - köztük Orbán gyermekkori barátja, Mészáros Lőrinc, valamint veje. Tiborcz István kezében lévő cégek 2010 óta összesen 7,85 milliárd dollárnak megfelelő 1,975 billió forint értékben nyertek meg tendereket. Ez az adott időszakban kiadott közbeszerzési megrendelések több mint 10 százalékát teszi ki.

Olyan szinten fel nem foghatom ezt a nagyságrendet, hogy inkább ideteszek egy pillanatfelvételt, amely szintén a hanyatlásnak, pusztulásnak indult Nyugaton készült néhány éve. Szép napot mindenkinek!

https://kolozsvaros.com/rovidek/kiket-kell-meg-kiszoritani-eltakaritani-azert-hog y-onok-vegre-jol-erezzek-magukat/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egyszer kopogtatni fog a párnázott ajtón a munkanélküli, a r
  2018-03-22 19:19:31, csütörtök
 
  Egyszer kopogtatni fog a párnázott ajtón a munkanélküli, a rokkant, a hajléktalan

Swan Edgar | Ma | 10:17

Politikusok, államférfiak és államnők (lám, még szó sincs rá a nyelvünkben), képviselők, szóvivők, önkormányzati vezetők és ki tudja kik még...

Értünk vannak. Mi választottuk őket, hogy a mi érdekeinket képviselve dolgozzanak.

Gondol erre az a parlamenti képviselő, aki gondolkodás nélkül nyomja a gombot?

Amikor megszavazták a tandíjat, belenéztek a fiatalok szemébe?

Amikor támogatják a mostani gazdaságpolitikát, látják az egyre lejjebb csúszó családokat?

Amikor rezsicsökkentést üvöltenek, belegondolnak, mi lesz két év múlva?

Amikor kriminalizálják a hajléktalanokat, megkérdezték: te hogy kerültél utcára, barátom?

Amikor a rokkantnyugdíjakról szavaztak, hallották a semmi szélére taszítottak kiáltását?

Amikor elvették a nyugdíjvagyont, eszükbe jutott, mi lesz akkor, amikor a kifosztottak megöregszenek?

Eszébe jut a parancsra gombot nyomó képviselőnek, hogy amikor megszavazza a legújabb törvényt, az jó, netán rossz az általa képviselt embereknek?

Tisztában van még vele, hogy a körzetében emberek napi gondokkal küzdenek?

Tudja, hogy családok rettegnek a kilakoltatástól, képtelenek fizetni a számláikat?

Érdekli, hogy a körzetében vannak olyanok, akik éheznek?

Tudja még, hogy neki nem Orbán Viktor, nem Simicska, Mészáros, Nyerges érdekeit kell szolgálnia?

Amikor ez a képviselő felveszi az igen busás fizetését, eszébe jut vajon, hogy azt a minimálbért megadóztatva szedte össze a költségvetés?

Amikor a képviselő duplán, triplán veszi fel a költségtérítést, amikor lakhatási támogatást vesz igénybe ok nélkül, akkor egy pillanatig gondol a meglopottakra?

A kamupártok, annak tagjai gondolnak arra, hogy lopnak? Nem csak a gazdagoktól. Szegényektől, nyomorgóktól is lopnak. Nélkülöző gyerekektől is lopnak.

Van olyan, a politikából élő közalkalmazott, aki gondol arra, ami a dolga lenne?

Van olyan miniszter, államtitkár, képviselő, aki azt mondja:

- Nem szavazom meg ezt a törvényt, mert nem volt módom átolvasni!

- Nem szavazom meg, mert nem látom a hatásvizsgálatokat!

- Nem szavazom meg, mert senkivel nem egyeztették!

- Nem szavazom meg, mert károsnak tartom, mert a lelkiismeretem nem engedi!

- Nem szavazom meg, mert nekem a választóimat kell képviselnem, nem a Fideszt. Engem nem a Fidesz küldött a Parlamentbe, hanem a körzetemben élő emberek. Akik között van fideszes és nem fideszes, mást párthoz húzó és párthoz nem tartozó. Nekem őket, együtt kell képviselnem.

Eszébe jutnak ezek a szavak?

Én, ... a Magyar Köztársaság Országgyűlésének képviselője esküszöm, hogy képviselői tisztségem ellátása során hazámhoz, a Magyar Köztársasághoz és annak népéhez hű leszek; az Alkotmányt és a jogszabályokat megtartom, a tudomásomra jutott titkot megőrzöm; munkám során választóim akaratához és megbízatásomhoz híven, lelkiismeretesen járok el, és minden igyekezetemmel azon leszek, hogy a Magyar Köztársaság fejlődését előmozdítsam, népének boldogulását elősegítsem. (A képviselő meggyőződése szerint) Isten engem úgy segéljen.

Vagy ez nem számít, nem is gondolnak rá?

Ügyesek, ügyeskedők, élelmesek?

Gondolnak arra az Orbánok, Orbánnék, Orbán apák, gyerekek és vők, Simicskák, Nyergesek, Mészárosok, Lázárok, Zsigák, Selmeczik, Kósák, Zsigók, Schmittek és Smittek, Kövérek és Kerényik, Áderek, Gíró-Szászok, Balogok, Hoffmannok, Matolcsyk, Semjének, Pintérek, Navracsicsok, Hendék, Fazekasok és ki tudja még kik, hogy egyszer el kell számolni a tetteikkel?

Gondolnak arra a családok tízezreinek megélhetését elrabló új trafikosok, új földesurak, kaszinó tulajdonosok, udvari fogorvosok, királyi fodrászok, uralkodói nyelvtanárok, udvari zenészek, hogy eljöhet a pillanat, amikor porba hull a korona?

Eszükbe jut néha, hogy talán hibás, rossz, káros, amit tesznek?

Hogy erkölcstelen, amit tesznek?

Az ország nem a Fidesz.

A nép nem a Fidesz szavazótábora.

A Fidesz egy párt, amely elveszítette az önkontrollt és uralkodni akar.

Az országot vezetni kell, nem elnyomni.

Gazdagítani, nem kirabolni.

Építeni, nem pusztítani.

Mindenki érdekeit képviselni kell, nem csupán a hűségesek érdekeit.

A torz választási rendszer, a Fidesz propagandát szajkózó közpénzmédia, a busásan jutalmazott kormányközeli civil szervezetek, a gazdagon honorált házi sajtó, a milliárdokkal kitömött gazdaságkutatók, a közpénzből gazdagodó közvéleménykutató cégek ellenére valamit nem vesz észre a kormánypárt.

A választási kampány csak a Fideszről szól, az ő hirdetéseik, plakátjaik, propagandájuk jut érvényre.

Mégis létezik napról-napra vergődő, mégis működő ellenzéki sajtó.

Vannak akár ingyen dolgozó újságírók, tévések, rádiósok.

Ezernyi internetes felület, a sajtótól a blogokig.

Ezek - ellentétben a kormánypropaganda szószólóival - nem pénzért, nem előnyökért, nem karrierért, trafikért, földért teszik, amit tesznek.

Hittel, meggyőződéssel és őszintén mondják el a véleményüket és igyekeznek képviselni azokat az embereket, akikről a Fidesz nem hajlandó tudomást venni.

Vannak értelmiségiek, akik a saját érdekeik ellenére vállalják és elmondják a véleményüket.

Sokan vannak.

Nemhogy előnyökhöz nem jutnak, kimondottan hátrányt kell vállalniuk.

Mégis teszik, amit a lelkiismeretük diktál.

Képviselik, amit hitük szerint képviselniük kell.

A valódi többséget.

Mert minden hazugság ellenére, minden propaganda és minden megfélemlítés ellenére a többség nem a Fidesz oldalán áll.

Bármi történik a választásokon, egyszer számot kell adnia a most uralkodó, vagy a hatalomból hasznot húzó elitnek.

Oda kell állni a kisemmizettek, a földönfutóvá tettek, a jogaikból kiforgatottak, a megnyomorítottak elé.

Egyszer kopogtatni fog a párnázott ajtón a munkanélküli, a rokkant, a hajléktalan, a gyermek nélkül maradt szülő, a közmunkás, a minimálbéres, a napról-napra élő, a cigány, a zsidó, a bántalmazott nő, a lakásában fagyoskodó idős, a külföldre kényszerült fiatal, a továbbtanulni képtelen szegény, az orvos, a pedagógus, az egyetemista, a középiskolás és a politikusoknak el kell majd számolniuk.

A demokráciával, a jogbiztonsággal, a társadalmi szolidaritással, az erkölcsi normákkal, az anyagi javakkal, a stadionokkal, szőlőbirtokokkal, bányákkal, földekkel, köztulajdonokkal, egészségüggyel, oktatással és ezernyi olyan dologgal, amelyért most koncon marakodó sakálként harcolnak, feledve azokat, akikért ott vannak.

Feledve azokat, akik számon fogják kérni ő.

Most, vagy később, de be fog következni.

Egyszer szembe kell nézniük a másik, az igazi valósággal.

A többség valóságával. Naiv vagyok? Lehet. Néha igen. De érdemes visszanézni a történelemre. Talán az is naiv olykor, az élet is az. Ki tudja?




https://kolozsvaros.com/2018/03/22/egyszer-kopogtatni-fog-a-parnazott-ajton-a-mun kanelkuli-a-rokkant-a-hajlektalan/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rendszerváltás 2018
  2018-03-22 19:17:53, csütörtök
 
 
Rendszerváltás

2018

A rendszerváltás jelöltjei
Regisztráció hírlevélre és tájékoztatásra

A rendszerváltás jelöltjei
A rendszerváltás jelöltjei
BUDAPESTI SAJTÓTÁJÉKOZTATÓN ISMERTETTÜK A RENDSZERVÁLTÁSRA ESÉLYES KÖZÖSEN MEGJELÖLT KÉPVISELŐK NEVÉT



Balról jobbra: Varga Andrea (Padtársak), Gulyás Márton (Közös Ország Mozgalom), Matlák Gábor, Pápai György (Viszlát, kétharmad), Elek István, Márki-Zay Péter, Bod-Péter Ákos, Pákozdi Éva (Számoljuk együtt), Lányi András, Lukácsi Katalin, László János, Horgas Péter



Amennyiben tájékoztatást szeretne kapni az Ön választókerületében rendszerváltásra esélyes jelölt személyét illetően, kérjük,
IDE kattintva regisztráljon a tájékoztató hírlevelünkre.

https://rendszervaltas2018.hu/regisztracio/

A táblázatban a saját választókörzetének gyorsabb megtalálása érdekében

használhatja a kereső funkciót,
beállíthatja, hogy hány találat jelenjen meg egyszerre az oldalon,
illetve lapozással a jobb alsó sarokban nézheti végig a 106 választókerület leírását.




https://rendszervaltas2018.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megtörtént, Mészáros hivatalosan is lenyelte a Mátrai Erőmű
  2018-03-22 19:11:27, csütörtök
 
 
Megtörtént, Mészáros hivatalosan is lenyelte a Mátrai Erőművet
mfor.hu

Minden szükséges engedély megérkezett, a vételárat kifizették, így lezárult az erőmű adásvétele.



Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna, vagy a nemzetközi piacra kilépne?
Legyen ott az Mfor.hu KKV Növekedés konferencián 2018. március 27-én a Brody Studiosban, és ismerje meg vállalata lehetőségeit!
Előadók: Kovács Ákos (Vodafone), Rákossy Balázs, NGM államtitkár, Oszkó Péter (OXO Labs), Búza Éva (Garantiqa Zrt.), Bársony Farkas (AmCham), esettanulmányok: Márkus Attila, ügyvezető (Pressenger), Kovács Dániel, ügyvezető (Netpincér), Polgár Viktor, elnök (Insomnia Middle East), és sokan mások

A Mátra Energy Holding Zrt. tulajdonába került a visontai Mátrai Erőmű Zrt. 72,6647 százalékos tulajdoni részesedést biztosító részvénypakettje - tette közzé az Opus Global Nyrt. csütörtökön a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) a honlapján. Az Opus Global érdekeltségében lévő alapkezelő Status Energy Magántőkealapja, valamint a cseh Energetický a Průmyslový Holding által közösen tulajdonolt Mátra Energy Holding Zrt. ugyanis sikeresen teljesítette a részvénypakett megszerzéséhez szükséges valamennyi feltételt. A tranzakció lezárásához a vételár kifizetésén felül szükség volt a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH), valamint a nemzetközi versenyjogi szempontból hatáskörrel rendelkező szervezet, az Európai Bizottság hozzájárulására is.

A Mátrai Erőmű. (fotó: MTI) A Mátrai Erőmű. (fotó: MTI)


Az RWE Power és EnBW-csoport részvénycsomagjának megvásárlásával a Mátra Energy Holding Zrt. többségi tulajdonába került a Mátrai Erőmű Zrt. visontai telephelyén hét blokkal működő villamos-erőmű, a hozzá tartozó ipari park, az ország legnagyobb, 16 megawatt összteljesítményű, több mint 72 ezer panelből álló naperőműve, továbbá két, külszíni fejtésű lignitbánya Visontán és Bükkábrányban.

Az ügylet az erőműben lévő állami tulajdont nem érintette; a tulajdonosi jogokat gyakorló Magyar Villamos Művek Zrt. (MVM) a Mátrai Erőmű Zrt.-ben meglévő 26,15 százalékos részesedését megtartotta. A tranzakció lezárásával - 22 évvel a társaság privatizációját követően - újra többségbe került a magyar tulajdon a nemzetgazdasági szempontból stratégiai jelentőségű vállalatban.



https://mfor.hu/cikkek/vallalatok/megtortent-meszaros-hivatalosan-is-lenyelte-a-m atrai-eromuvet.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
2018.02 2018. Március 2018.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 332 db bejegyzés
e év: 1581 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 650
  • e Hét: 2137
  • e Hónap: 13248
  • e Év: 166744
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.