Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
Orbán Viktor korlátozná a Facebookot
  2018-03-23 21:41:22, péntek
 
 
Orbán Viktor korlátozná a Facebookot


2018. március 23. - 07:09
Választás



Véget ért a V4-ek tanácskozása az EU-csúcs előtt, és Orbán Viktor megragadta az alkalmat, hogy belerúgjon a Facebookba.

A tanácskozáson szó volt a Facebook botrányos szerepéről az Egyesült Államok választási kampányában, és a miniszterelnök szerint elfogadhatatlan, hogy a közösségi portál adatbázisát nemhogy üzleti, de még politikai kampányok céljaira is felhasználják.


https://www.facebook.com/orbanviktor/videos/10156060247556093/

Orbán Viktor a rövid videós összefoglalójában közölte, egyetértés született arról, hogy ezt megakadályozzák, főleg azt, hogy illegális eszközöket is bevessenek. Mint elmondta, ezzel kapcsolatban estére végleges döntést hoznak. (index.hu)


https://civilhetes.net/orban-viktor-korlatozna-a-facebookot
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Majd ha Szilus jóváhagyja
  2018-03-23 21:35:35, péntek
 
  Majd ha Szilus jóváhagyja

Molnár Bálint | Ma | 15:54

Én nem tudom, kinek a zsoldjában áll Németh Szilárd. Vagyis egészen pontosan tudom, attól tartok. Viszont úgy tűnik, hogy a Fidesz képtelen megvárni a választás eredményét, hogy az Orbán Viktor által belengetett háromszögletű (erkölcsi-politikai-jogi) elégtételre sort kerítsen.

Az történt ma, hogy Némethszilus, csepeli góré a helyi Weiss Manfréd-gimnáziumban adott át felújított vécécsészéket tantermeket és egy új labort. Választási kampány idején, meg a Fidesz országlása idején úgy általában sem oldható meg egy ilyen megmozdulás a politikai nehézfegyverzet felvonultatása nélkül.

Egyelőre a rezsicsökkentő birkózófenomén, Soros egyik legelszántabb ellensége még nem pakolta tele a Facebook-oldalát a helyszínen készült fotográfiákkal, így nem tudom megmondani, pontosan hány diáknak kellett biodíszletet játszania a kampánymutatványához, az viszont elég nagy bizonyossággal kijelenthető, hogy az előzetesen a távirati iroda által is meghirdetett, azaz kibaszottul sajtónyilvános eseményre (!) csak az mehetett be, akinek a vezetőség jóváhagyta.

Ebből kifolyólag a Simicska zsoldjában álló Hír TV hiába próbált meg bejutni és tudósítani az eseményről, a biztonsági szolgálat megakadályozta, szerintük ugyanis a sajtónyilvános esemény nem volt sajtónyilvános. Arra a kérdésre, hogy csak a Hír TV-t nem engedik be, vagy másokat sem, azt mondták, az mehet be, akit a vezetőség jóváhagy.

Jól van, tehát Németh Szilárd, mint vezetőség szabotálja a sajtót és önkényesen megtiltja, hogy végezzék a munkájukat. Jó, nem tegnap óta, de legalább következetesen és visszaeső módjára.

Ha jól tévedünk, azokat a tantermeket nem a Németh família zsebpénzéből újították fel. Sőt. Ha minden igaz, akkor nem is a Németh klán kizárólagos tulajdonában álló magániskoláról beszélünk, de még csak nem is a Fidesz alelnökének saját konyhájáról, ahova azt enged be, akit akar. Németh Szilárd, akárcsak a gazdája és az egész pártcsaládja el van tévedve, ha azt hiszi, hogy ez így fog menni az idők végezetéig. A közintézmények és a közpénz nem magántulajdon, a sajtó szájbarúgása meg virágzó demokráciákban nem menő. Merthogy itt állítólag az van. Meg szabad a sajtó, és a politikai elitnek nevezett csürhe nem lehetetleníti el az újságírókat csak azért, mert még nem sikerült őket kivétel nélkül kilóra megvenni.

Értjük, hogy Simicska a patás ördög, ámazonban. Szilárd! Lázár kollégád azt mondta tegnap a szájával, hogy politikusokat bírálni a legalapvetőbb jog. Te már ott tartasz, hogy a közeledbe se mehetnek olyanok, akik esetleg nem a seggedet nyalják. Szilus, ennek csúnya vége lesz, esküszöm a pacalpörköltedre. Te meg túl nagy senki vagy ahhoz, hogy majd a fránya parancsra hivatkozzál, amikor pofára estek testületileg. Gondoltam szólok, hogy közelít az idő, amikor már nem te leszel a vezetőség.


https://kolozsvaros.com/rovidek/majd-ha-szilus-jovahagyja/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyarország államformájának új meghatározása: Vejedelemség.
  2018-03-23 21:09:40, péntek
 
  Lakner Zoltán: Az ország eltulajdonítása


2018. március 22. 07:35 - szerző: Lakner Zoltán

Utasok nélküli kisvasút gördül be az Elios-lámpák halvány fényében fürdő, stadion-alaprajzú kastély parkjába, felette a vadászzsákmányt magasba emelő helikopter zúg el, egy másik pedig esküvői mulatságra indul előkelő utasaival. A folyton táguló lakosztályok előterében örökösnők várakoznak forintbedöntő miniszterek befektetési tanácsaira várva, s közben mindent beleng a családi hizlalda mással összetéveszthetetlen bukéja.

A NER Disneyland maga a valóság, és mintha most olyan napokat élnénk, amikor ismét valamivel többen tudnak meg valamivel többet arról, mi folyik az országban.

Nem ismerünk minden tényt, összefüggést, a negyedét se, a tizedét se tudjuk a feltehetően megrázó valóságnak. De abból, amit legalább látunk, mégiscsak kirajzolódik, miként képzelik az úgynevezett választott vezetők a hatalomgyakorlást.

A korrupció létezése nyilván nem újdonság, nem 2010-ben találták fel. Talán még a legelvakultabb párthívek sem gondolják, hogy a sajátjaik között nincsenek enyves kezű machinátorok, a közhatalmat közvetlenül pénzre váltó politikusok. Az Orbán-rendszer azonban nem a ,,hagyományos" értelemben korrupt, ez az, amire talán egyre többen rájönnek országszerte. Vagy legalábbis jó lenne, ha rájönnének, ha sokakhoz eljuthatnának az abszurd méreteket öltő, mégis valóságos tolvajlásról szóló információk.

Ezek révén annak a felismerésére is esély nyílhat a Tiborcz-, a Kósa- és a Semjén-ügyek nyomán - hogy csak a legaktuálisabbakat említsük -, hogy

mennyire hétköznapi a hatalommal való visszaélés az orbáni Magyarországon, mennyire magától értetődően tekintik a hatalmat megkérdőjelezhetetlen kiváltságnak a káderek, s milyen felkészületlenül éri őket, ha ez olykor kiderül.

Amit mások korrupciónak tartanak, az a kormány legfőbb politikája, világosította fel a közvéleményt a rendszer egyik ideológusa évekkel ezelőtt. Bizony, nem úgy van, hogy zajlik a kormányzás, és közben afféle súrlódási együtthatóként kell számolni az ilyen-olyan százalékokkal, hanem eleve arra megy a döntéshozás, ahonnan árad a pénz szaga, ahol lenyúlni, elvenni, elbitorolni lehet. Jóformán nincs az a korrupció, amit ne lehetne lepapírozni, akár közjegyzővel, akár törvénnyel.
Fotó: MTI/Kovács Attila

Bár Orbán egy 2015-ös parlamenti vitában kijelentette, ő maga semmiféle korrupciót nem tűr el, valójában a funkcionáriusok privát gazdagodása a rendszer működésének szervező elve. A pénzügyi függőség önálló hatalmi dimenzió, a hűbéri lánc elemei között ez a kapcsolat. Az alárendelteket a közhatalmi függésen túl a személyes egzisztenciális kiszolgáltatottság még inkább igazodásra kényszeríti. Az elöljárók pedig maguk is foghatók és számonkérhetők a viselt, mert viselni engedett dolgaik révén a legfőbb NER-úr által. Akinek hatalma szintúgy nemcsak a közjogra, hanem a strómanokra bízott javakra is látszik épülni. Aki kreatívan és hatékonyan lop, előrelép, hiszen a rendszer által befogható territóriumot tágítja.

Amiről itt szó van, nem ,,szimpla", ámbár ipari méreteket öltő lenyúlás. Összefüggő földrajzi területek, komplett gazdasági ágazatok kerülnek állami és uniós pénzen, jogszabályalkotással magánhasználatba, ma még szinte felmérhetetlen torzulásokat előállítva a hazai gazdaság és társadalom szerkezetében. Történik mindez a magyar történelem egyik legnagyobb forrásbősége idején, végső soron a magyar és az európai adófizetők pénzén.

Nem ,,egyszerűen" kifosztják az országot, hanem eltulajdonítják. Szó szerint.

Teszik mindezt a rendszer működtetői stallumukból, ambíciójukból és érdeklődésükből következő mértékben. Merthogy nem a jó ízlés és a gátlásosság szab határt, egészen világosan látszik.

Március 15-én Orbán azt mondta, a választás tétje, lesz-e a jövőben egyáltalán Magyarország. Ő persze a bevándorlók ,,inváziójáról" beszélt, hiszen másról se szokott. De ha úgy vesszük, tényleg az a tét, lesz-e országuk az állampolgároknak, vagy hovatovább az utolsó szöget is fideszes politikusok nevére fogják írni széles e hazában. Éppenséggel ennek az eldöntéséről is szólhatna a küszöbönálló választás.


http://168ora.hu/velemeny/lakner-zoltan-az-orszag-eltulajdonitasa-147109
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
1 Kósa az 1000 Szabó államtitkár
  2018-03-23 21:05:43, péntek
 
  1 Kósa az 1000 Szabó államtitkár
1 Szabó államtitkár 500 évnyi béred.
De majd jön a megtorlás amit mi kapunk.
Az élmény megfizethetetlen.


hát ugye a második vonalnak van 1,2 milliárd az offshore cégében, tényleg sokat haladtunk előre az elmúlt nyolc évben. 1 Szabó államtitkár = 4,5 Simon Gábor



https://78.media.tumblr.com/3bad0c36eff0c53c6a6a20655acfd3ab/tumblr_p61d96OCyY1qb bkp0o1_540.jpg
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
10 tény Magyarország kirablásáról.
  2018-03-23 20:54:33, péntek
 
 
John Christensen: Magyarországot kirabolták (Itt vannak a tények)

2016. március 07. - 09:58




10 tény Magyarország kirablásáról.

1./Magyarországról a nyolcvanas évek óta 242 milliárd dollárnyi magántőkét menekítettek ki
a világ különböző adóparadicsomaiba.
Most akkor ezt forintosítjuk, hogy a nagyságrend még jobban látszódjon: 48, 000, 000, 000, 000, azaz 48 ezer milliárd forintot!!! (200 forintos dollár árfolyamon). (John Christensen, a Tax Justice Network igazgatója. Közgazdász, korábban offshore bankár volt.)
Sajnos hazánk ezzel az eredménnyel a világon a 12. helyen áll a kirabolt országok között. Sokkal korruptabb hírben álló országokat, például Ukrajnát, Törökországot és Kazahsztánt is megelőzzük, ezt egy nemzetközi jelentés állítja.

2./John Christensen anno a Hetek című újságnak elmondta, hogy példátlan, hogy egy ország a teljes államadósságának két és félszeresét külföldre engedje úgy, hogy abból semmiféle bevétele nem származik. A megdöbbentő adatok arra utalnak, hogy az elmúlt 30 év sorozatos külföldi hitelfelvételei és megszorításai jórészt értelmetlenül történtek. Offshore számlákon az államadósság duplája! Ez az államadósság két és félszerese!!!

3./Többéves kutatás után a héten jelent meg az első átfogó világjelentés az adóparadicsomokba menekített magánvagyonokról. Az igazságos adózásért küzdő, vezető közgazdászokból és bankszakemberekből álló Tax Justice Network civil szervezet azt állítja, hogy 2010 végén legalább 21 ezer milliárd dollár értékű magánvagyon rejtőzött offshore számlákon. Ez az összeg - ami csak a pénzeszközöket vette számba, és nem tartalmazza az offshore ingatlanokat, jachtokat és céges tulajdont - megegyezik az Egyesült Államok és Japán együttes éves nemzeti össztermékével (GDP).

4./"Az adóparadicsomok száma a gazdasági válság óta folyamatosan növekszik, csakúgy mint az ide menekített vagyonok mértéke" - mondta a Heteknek a Tax Justice Network igazgatója, John Christensen. Jelenleg 73 ilyen állam és önálló adójogi státussal rendelkező tartomány van, amelyek a nulla összegű vagy minimális adókulcsok mellett titoktartást - beazonosíthatatlan tulajdonú, anonim számlákat, alapítványokat és cégeket - kínálnak a külföldiek számára.

“Az adóparadicsomokba nem azért viszik a vagyonokat, hogy ott kedvezőbb feltételek mellett forgassák a tőkét.
A legtöbb ilyen helyre a milliárdosok be sem teszik a lábukat, nem költenek és nem termelnek itt,
egyszerűen csak odaviszik a pénzüket,
hogy teljesen kivonják az országuk adózása alól" - állítja Christensen.

Az offshore ára (The Price of Offshore) című kutatás során a világ legnagyobb adatbázisainak, a nemzetközi szervezetek jelentéseinek és az egyes országok költségvetési összesítéseinek felhasználásával a kutatók azt állapították meg,
hogy a világgazdaság “fekete lyukaiban" több pénz tűnt el adómentesen az elmúlt években, mint amennyit a kormányok megpróbáltak - az adófizetők pénzéből - a válságkezelésre biztosítani.

“Ezek a pénzek nem vesznek részt az értékteremtésben, nem teremtenek munkahelyeket,
legfeljebb a spekulatív tőkepiacokon jelennek meg" - állítja Christensen, aki elmondta:
a legnagyobb offshore vagyonokat nem ismeretlen “no name" bankok,
hanem a világ top pénzintézetei kezelik.

5./A pénzügyi válság éveiben a világ 50 legnagyobb bankja évente 16 százalékkal növelte
az ügyfeleik által offshore számlákon elhelyezett összegeket.

Ez a privátbanki prémium szolgáltatás a legjövedelmezőbb banki üzletág, ennek ellenére a bankok egy része állami mentőövet igényelt.

“A szuper bankokon belül is kiemelkedik három pénzintézet - a svájci UBS, a szintén svájci Credit Suisse
és az amerikai Goldman Sachs -, amelyek a világelit kedvenc bankjai.

Ezek mind prémium szolgáltatást nyújtanak és kiterjedt hálózattal rendelkeznek a népszerű adóparadicsomokban."

6./A Tax Justice Network adatai szerint Magyarország méretéhez és tőkeerejéhez képest
példátlanul nagy veszteségeket szenvedett az elmúlt évtizedekben az offshore jelenség miatt.

242 milliárd dollár magántőke - a teljes magyar államadósság két és félszerese - került offshore számlára.
Az összeg abszolút mértékben is hatalmas: ezzel a világranglista 12. helyét foglaljuk el.

Európából senki nem előz meg bennünket, és a többi kontinensről is csak gazdasági világhatalmak és néhány olajország.
A sokat szidott európai válságállamok - például Görögország - nincsenek az első húszban sem.
Tekintve, hogy a kommunizmus alatt nem léteztek jelentős magánvagyonok, ezért megkockáztatható az állítás,
hogy a 242 milliárd dollárnyi offshore pénz nagy része a privatizáció során került magánkézbe.
Az ország ezzel kétszeresen is pórul járt: a gyakran érték alatt dobra vert állami javak nem is maradtak az országban, hanem adómentesen külföldön fialtak tovább.

Magyarországnak maradt a folyamatos eladósodás, hitelfelvételek és megszorítások ördögi köre -
kormányzatoktól függetlenül!!!

Ráadásul a magyar offshore milliárdosok közül még Berezovszkijok és Abramovicsok sem kerültek ki.

Pedig a külföldi milliárdosokat sorozatban termelő Oroszországból is csak alig több mint háromszor annyi pénzt
sikerült külföldre juttatni, mint Magyarországról.

7./Ráadásul Magyarországnak akkoriban nem volt olyan vezetője sem, mint Vlagyimir Putyin, aki - vitatható módszerekkel,
de - hazahozatta az offshore paradicsomokba síbolt vagyonok jelentős részét.

Ebből a szempontból új megvilágításba kerülhet a magyar adósságválság: valóban nem lett volna szükség IMF-re és uniós mentőövre - de Bokros-, Gyurcsány- csomagra sem -, ha a politikai elit az elmúlt 20-25 évben hatékonyan fellép az országkárosító jelenséggel szemben.

8./A jelentés nemcsak az egyes országok veszteségét vizsgálta, hanem a nyerteseket is.

“A szupergazdagok egyre jobban elhúznak. Ma a világ összes magánvagyonának mintegy 30 százaléka
egy nagyobb futballstadionnyi ember - 91 ezer fő - kezében van.

Ők azok, akiknek egyenként 30 millió (ez a szövegkörnyezet alapján valószínűleg elírás, és 30 milliárd lehet a helyes összeg - NIF szerk. megj.) dollárt meghaladó vagyonuk van.

Utánuk következnek az 1-30 milliárd dollár közötti vagyonnal rendelkezők (9,3 millióan), akik a világ magánvagyonának további 51 százalékát birtokolják.

Ez a maroknyi elit - amely a világ lakosságának 0,14 százalékát teszi ki - négyszer annyi pénzzel (44 800 milliárd dollárral) rendelkezik, mint a többi 6,7 milliárd ember - a világ lakosságának 99,86 százaléka -, akik nem dollármilliomosok.

9./Ennek a hatalmas vagyonnak a fele (a szupergazdagok esetében a 70 százaléka) offshore számlákon van.
A számok azt mutatják, hogy az Occupy-mozgalom híres jelszava - “mi vagyunk a 99 százalék, ők az 1 százalék" -
inkább alulbecsülte a valóságot. A hangzatos ígéretek ellenére ezen a téren nagyon gyenge a nemzetközi felügyelet.

Hiába ígért például a G20-csoport hathatós összefogást, a gyakorlatban nem sok történt.
Ezért az egyes országok - például a német adóhatóság - megpróbálnak a feketepiacon hozzájutni
bizalmas adatokhoz a külföldre menekített vagyonokról.

“Ez a globalizáció gyenge pontja - mondja Christensen.
Felszabadítottuk a globális tőkemozgásokat, de nem szerveztük meg az együttműködést az országok között,
hogy a pénz ne tűnhessen el az adóparadicsomokba.
Ezért azt javasoljuk, hogy a világ valamennyi országának részvételével jöjjön létre egy globális adózási egyezmény.

Ez automatikus információcserét biztosítana az adóhatóságok között. Csak azok a bankok működhetnének,
amelyek alávetik magukat az offshore információk átadásának, beleértve az offshore cégek, részvénytársaságok
és alapítványok valódi tulajdonosainak adatait is."
A szakember elismeri, hogy ez nem fog egyik évről a másikra megtörténni, de - mint mondja -
az adómentes vagyonokból származó jövedelem megadóztatása olyan jövedelmet szabadíthat fel,
ami megoldást jelentene például az európai adósságválság megoldására
vagy számos ínségben élő ország valódi megmentésére.

10./A kérdés, hogy ki és kik voltak a felelősek hazánkban ebben a rablássorozatban?
Miért nem vonnak senkit felelősségre?
Ha valaki egy szalámit lop a boltból, azt egy életre megbélyegzik,
aki milliárd dollárokat lop el az pedig az elithez tartozik.

Ez valójában költői kérdés.



Lévay Atilla / hetiujsag.civilmultimedia.com




https://civilhetes.net/john-christensen-magyarorszagot-kiraboltak-itt-vannak-a-te nyek#at_pco=smlwn-1.0&at_si=5ab55a26ddbdd950&at_ab=per-2&at_pos=0& ;at_tot=1
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Erdő Péter tevékeny részes volt, Semjén kamu diplomájának ö
  2018-03-23 20:51:55, péntek
 
 
Erdő Péter tevékeny részes volt, Semjén kamu diplomájának összehozásában?
2017. április 09. - 07:56
Vélemény



A magyar társadalmat minden szempontból lenéző, pofátlan viselkedés az, amit a címben megnevezett urak csinálnak!

Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes - Forrás: MTI

Semjénnel kapcsolatban nem kevesebb az állítás, mint az, hogy a mai érsek részese a diplomahamisításnak.
Gábor György a vallástudományok habilitált doktora állítja ezt, nem pedig egy jöttment politikus!

Hova tud még süllyedni a magyar közélet morálja, hogyan tud egy keresztény hitet magáénak valló miniszterelnök helyettes a médiában megjelenni, hogyan tud az érsek emelt fővel a hívők előtt megjelenni?

Nem a korrupció a magyar társadalom fő baja, hanem az a morális állapot amiben élünk! Ki és mikor tud majd ebben rendet tenni, amikor a vezetőink ilyen szinten részesei annak a szellemi mocsárnak amiben élünk.

Álljon itt egy példa, hogy lehet ezt másként is csinálni!
Egy iskolaigazgató lemondott a kamu diploma miatt

Egy kansasi középiskola, a Pittsburg High School iskolaújságjának (The Booster Redux) újságírói országos lapokhoz méltó sztorival rukkoltak elő - írja az ujszo.com.

Az újság egyik szerkesztője elmondta, hogy be kellett mutatnia az iskolában az új igazgatót, Amy Robertsont, és megkérdezte, hol szerezte a mesterdiplomáját és a PhD-jét, de az nem volt hajlandó elárulni. Erre a kollégáival együtt kiderítették, hogy kamudiplomája van. Az igazgató kedden lemondott posztjáról.


https://civilhetes.net/erdo-peter-tevekeny-reszes-volt-semjen-kamu-diplomajanak-o sszehozasaban
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Feljelentést tesz a Semjén által kilőtt szarvas gazdája Svéd
  2018-03-23 20:49:10, péntek
 
  Semjén agyonlőtt egy háziállatot, melynek fülszáma is volt. Ekkora égés? Nem akarom elhinni, hogy még mindig nem mondott le. Erkölcsi hulla és paprikajancsi, a vadászetikát semmibe vevő farizeus.






Feljelentést tesz a Semjén által kilőtt szarvas gazdája Svédországban

Pándi Balázs

2018.03.22. 22:27

Míg Semjén Zsolt szerint teljesen rendben van, hogy a közbeszerzéseken nyerő Farkas József luxusvadászatokat szervez és fizet neki, addig már a svéd média is felkapta a fejét a rendhagyó, és nagy port kavart helikopteres vadászatra.

A 444 szúrta ki, hogy a legnagyobb svéd lapnál, az Aftonbladetnél csütörtökön jelentkezett Niklas Johnsson, aki azt állítja, hogy övé volt a kilőtt rénszarvas, miután a lap pár órával korábban közölt egy cikket a kilőtt állatról. A férfi és apja, Tobias is azt mondta, hogy a füljelző alapján egyértelműen beazonosítható, hogy az ő állományából került ki az a szarvas, amit Semjén Zsolt kilőtt, majd helikopterrel elszállíttatott.


Kapcsolódó
Nem a rokonai, hanem egy üzletember fizette Semjén svéd vadászatait


A Magyar Nemzet újabb részleteket tett közzé a KDNP-s politikus luxusvadászatairól.

A férfi azt mondja, hogy nagyjából 300 rénszarvas tartozik az állományába, és azért nem tűnhetett eddig fel az állat hiánya, mert azok nagyon nagy területen vándorolnak, így nem tudja megmondani, hogy pontosan mikor tünhetett el az állat. Johnsson azt ígérte, hogy megteszi a feljelentést az ügyben, mert szerinte ez olyan, mintha valakinek besétálnának a farmjára, és szórakozásból agyonlőnék egy tehenet.

Korábban a svéd számik is jelezték, hogy minden bizonnyal illegálisan lőtték ki az állatot. Svédországban nagyon szigorúan szabályozzák a rénszarvasok kilövését, mivel vadon már nem élnek az állatok az ország területén. Az Aftonbladet beszélt a helikopteres céggel, akik szerint a felelősség egyértelműen a magyar szervezőé, Farkas József azonban még úgy is tagadja a vadászatot, hogy több fotón is szerepel.


https://index.hu/belfold/2018/03/22/feljelentest_tesz_a_semjen_altal_kilott_szarv as_gazdaja_svedorszagban/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Friss hír! Gaith Pharaon fia pert indított Tiborcz István el
  2018-03-23 20:41:28, péntek
 
  NA AMIKOR A MAFFIOZOK EGYMAST NYIRJAK!😁😁😁😁





Friss hír! Gaith Pharaon fia pert indított Tiborcz István ellen!


Írta:
Rubóczki Tamás -
2018. március 23.



Céges pert indított a néhai Gaith Pharaon fia, Laith Pharaon, a nemzetközi cégbirodalom 49 éves örököse és közismert sportoló: a per egyik alperese az apja nevét viselő cég, a Pharaon-Kappa, a pereskedés tárgya pedig a Postabank székház tulajdonjoga lehet - írja törvényszéki és céges adatnyilvántartásokra hivatkozva az Alfahír. A portál szerint eddig is nyílt titok volt, hogy az Amman M. A. Abu Namous nevén és ügyvezetése alatt levő kft.-k valójában Gaith Pharaon magyarországi érdekeltségeit takarják, most ez be is bizonyosodott. Laith Pharaon három cége ugyanis pert indított Namous és a Pharaon név mögé biggyesztett görög betűkkel jelölt cégek ellen. A felperesek a Bay View International Group S.A., a Pharaon Investment Group Limited Holding és a Pharaon Commercial Investment Group. Az alperesi oldalon pedig szerepel az a Pharaon-Kappa Kft. is, melyet Orbán Viktor barátjának, Adnan Polatnak Hollandiában bejegyzett cégétől, a HBRE International Investments B.V.-től, valamint Orbán vejének, Tiborcz Istvánnak BDPST Zrt.-jétől vásárolt meg a Pharaon-Omega Kft. A céget ekkor még AMX Nador House Kft.-nek hívták - a név magáért beszél, a vállalkozás ugyanis azzal a céllal alakult, hogy megvásárolják a budapesti József Attila utca és József nádor tér sarkán található egykori Postabank-székházat. Ez egy kalandos úton-módon sikerült is - emlékeztet az Alfahír. A céget Suat Gökhan Karakus török üzletember alapította, aki gyakorlatilag nevezhető a Galatasaray focicsapat korábbi elnöke, a milliárdos török nagyvállalkozó Adnan Polat magyarországi intézőjének. Polat és Orbán Viktor jó kapcsolatára akkor derült fény, amikor a Bors lefotózta őket a felcsúti Pancho Aréna tetején. Polat és Tiborcz kormányzati és üzleti kapcsolatainak nyilvánossága pedig még régebbre nyúlik vissza. 2016 júniusának elején a Magyar Narancs készített fotókkal dokumentált tényfeltáró anyagot arról, ahogy Karakus, Polat, Tiborcz István, Orbán Ráhel, Namous, illetve Rahói Zsuzsanna, a Rogán Antal-féle Miniszterelnöki Kabinetiroda tanácsadója - aki már 2012-ben is a miniszterelnök nemzetközi stábjában dolgozott főosztályvezetőként - egymást váltották a Széchenyi István téri Gresham-palota teraszán. Az ingatlan 2006-ban került a Nádor Palace Kft. tulajdonába, a cég éves beszámolói szerint, a könyv szerinti értéke 1,85 milliárd forint volt. (Az euró árfolyama ekkoriban 252-255 forint között mozgott.) A Nádor Palace Kft. tulajdonosa egy Delaware-ben bejegyzett offshore cég volt, melyet a The Company Corporation segítségével alapítottak. Utóbbi cég egyik szolgáltatása pont az, hogy segít elfedni a valódi tulajdonosokat. Kis kitérő, hogy 2006 decemberében György István, a Fidesz fővárosi képviselője egy olyan határozati javaslatot terjesztett elő, melyben azt javasolta, hogy a közgyűlés a 7,2 millió eurós ügylet során éljen elővásárlási jogával. Az akkori MSZP-SZDSZ alkotta többség nem fogadta el a javaslatot, így az ingatlan nem a fővároshoz, hanem a Nádor Palace Kft.-hez került. Pár hónappal később a 7,2 millió euróért megvásárolt ingatlanra egy csaknem 9 millió eurós úgynevezett keretbiztosítéki jelzálog került, mely rajta is maradt a Postabank-székházon 2016 júniusáig. Ekkor azonban a ház az AMX Nador House Kft. tulajdonában állt, mely cégnek üzletrészei már a Pharaon-Omega Kft.-nél voltak. A Nádor Palace el is kezdte a felújítást, a beruházások folyamatosan növelték az ingatlan értékét, mely a kft. 2014-es beszámolója szerint több mint 2,5 milliárd forint volt. Vele szemben a vállalkozás mérlegében 855 millió tulajdonosi kölcsön, illetve kb. 2,2 milliárd forint rövid lejáratú kötelezettség szerepel.
Tiborcz képbe kerül

Az AMX Nador House-t alapítása után nem sokkal, 2015. szeptember 14-én Polat intézőjétől, Karakustól megvették Polat, valamint Tiborcz cégeit - mozgolódásukra akkor a 444.hu is felfigyelt. Még ebben a hónapban a 9 millió eurós jelzálog jogosultjának személye megváltozott: az Unicredit Bank helyett az AMX Nador House lett a jogosult. Mi több, másnap a Postabank-székház tulajdonjoga is az AMX Nador House-hoz került. A cég 2015-ös beszámolójában meg is jelenik az ingatlan értéke, de csak 1,986 milliárd forint értékben. Ezzel párhuzamosan a Nádor Palace Kft. szó szerint ,,kiürült", az eredménykimutatásban 1,9 milliárdos bevétel szerepel (a Postabank-székház eladása), ráfordítások között az ingatlan azóta 2,6 milliárdos könyv szerinti értékre emelkedett értékével. A rendkívüli bevételek között pedig megjelenik egy 900 milliós rendkívüli bevétel, ami valószínűleg a már emlegetett alapítói kölcsön elengedéséből, illetve hitelátvállalásból származhat.
800 millióért adhattak túl rajta

Azt az Alfahír sem tudja, hogy az AMX Nador House Kft.-t mennyiért szerezte meg a Polat-féle HBRE, illetve a Tiborcz-féle BDPST Zrt., ugyanis ők a vállalkozást 2016. március 17-én továbbértékesítették a Namous nevén szereplő Pharaon-Omega Kft.-nek. Így az AMX Nador House 2016. május 31-én kelt, 2015-re vonatkozó éves beszámolóját már Namous írta alá, a céget pedig átnevezte Pharaon-Kappa Kft.-vé. Azt viszont nyomon követhető, hogy a Pharaon-Omega 866 millió 233 ezer forintot fizetett a HBRE-nek és a BDPST-nek, ugyanis ez a szám szerepel a Pharaon-Omega 2016-os beszámolója kiegészítő mellékletében kapcsolt vállalkozás értékeként. És mivel ennek a cégnek nincs másban tulajdonosi részesedése, ez csak a Pharaon-Kappa (lánykori nevén: AMX Nador House) Kft. vételára lehet. A cikk elején említett szerződés érvénytelensége iránt indított per csütörtökön kezdődött a Fővárosi Törvényszék Gazdasági Kollégiumán. Az Alfahír szerette volna megtudni, hogy pontosan mi is a per tárgya, ezért e-mailben kereste meg Pharaon nemzetközi cégeit, illetve a Fővárosi Törvényszéket is, hogy adjanak tájékoztatást az ügy rövid leírásáról. Választ eddig nem kaptak, a tárgyalást pedig a bíróság (alperes kérésére, felperes beleegyezésével) üzleti titokra hivatkozva zárttá minősítette.

Ami biztos, a korábban Tiborczék tulajdonában állt Postabank-székház tulajdoni lapján szerepel a perindítás ténye 2017. december 17-i érkeztetéssel. Az is egyértelmű, hogy az épületre az állam is szemet vetett, hiszen idén januárban elővásárlási jogot jegyeztek be a székházra - az ingatlan így csak úgy kerülhet magántulajdonoshoz, ha az állami vevő lemond róla.



mno.hu


https://olkt.hu/friss-hir-gaith-pharaon-fia-pert-inditott-tiborcz-istvan-ellen/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Történelmi csúcson a kormányzat adóssága
  2018-03-23 20:39:11, péntek
 
 



A negativ erosodes is erosodes! Kis hazank jobban teljesit, meg kulonben is gyurcsany!






2018. március 23. 05:24

Történelmi csúcson a kormányzat adóssága

Székely Sarolta

Utoljára ennél jobban a legutóbbi, 2014-es választási évben ugrott meg a kormányzat adóssága az első két hónapban.



Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna, vagy a nemzetközi piacra kilépne?
Legyen ott az Mfor.hu KKV Növekedés konferencián 2018. március 27-én a Brody Studiosban, és ismerje meg vállalata lehetőségeit!
Előadók: Kovács Ákos (Vodafone), Rákossy Balázs, NGM államtitkár, Oszkó Péter (OXO Labs), Búza Éva (Garantiqa Zrt.), Bársony Farkas (AmCham), esettanulmányok: Márkus Attila, ügyvezető (Pressenger), Kovács Dániel, ügyvezető (Netpincér), Polgár Viktor, elnök (Insomnia Middle East), és sokan mások

Januárban 344, februárban pedig 235 milliárd forinttal nőtt a központi kormányzat bruttó, nem konszolidált adóssága - derül ki a Nemzetgazdasági Minisztérium tájékoztatásából. Vagyis 2018 első két hónapjában összesen 579 milliárd forinttal ugrott meg a tartozásállomány, ami a korábbi évekhez képest kiemelkedőnek tekinthető. Ennél nagyobb mértékben ugyanis a legutóbbi választási évben, 2014-ben nőtt ugyanezen időszak alatt az adósság.

Akkor majdnem 1400 milliárddal, 2015-ben 266, 2016-ban 251, tavaly pedig 393 milliárdos volt a két hónap alatt összehozott növekmény.

Február végére a központi kormányzat adóssága ezzel történelmi csúcsra, 27 325 milliárd forintra emelkedett.

A kormány mostani ciklusa alatt egyébként 2738 milliárd forinttal nőtt a költségvetés adóssága, igaz nominálisan nagyon nehéz megállítani az emelkedést és tartóssá tenni a csökkenő tendenciát.


Az idei 579 milliárdos megugrás hátterében több, ellentétes hatású tényező húzódik meg:

a költségvetés hiányát és a lejáró devizaadósságot finanszírozó nettó forintkibocsátás 732 milliárddal növelte az állományt,
a forint tavaly év végéhez bekövetkezett gyengülése 76 milliárddal növelte az adósságot,
a nettó devizatörlesztés 87,6 milliárddal,
a deviza-keresztárfolyamok változása miatt bekövetkezett mark-to-market betétállományok csökkenése 141,3 milliárddal apasztotta az adósságot.

A GDP-arányos ráta is megugrott

A költségvetés adósságának mostani növekedése a GDP-arányos államadósságot is megemelte tavaly év végéhez képest. A központi költségvetés adóssága mellett az államháztartáson belül 2017 végén 613 milliárdnyi egyéb adósságot tartottak nyilván. Ezt és az akkori GDP-t változatlannak tekintve az államadósság-ráta 73,6 százalékos lett volna február végén szemben a 2017 végi 72,1 százalékkal.

Az Eximbank 720 milliárdos adósságát is figyelembe véve még ennél is nagyobb lehet a teljes államháztartási tartozás: a tavaly év végi 74 százalék mostanra 75,5 százalékra emelkedhetett.

https://mfor.hu/cikkek/makro/tortenelmi-csucson-a-kormanyzat-adossaga.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Banánköztársaság-effektus: újabb korrupciós gyanút vizsgál a
  2018-03-23 20:32:09, péntek
 
  2018. 03. 23. 18:30

Banánköztársaság-effektus: újabb korrupciós gyanút vizsgál az OLAF hazánkban

Így csak egy afrikai banánköztársaságban szokta a helyi maffia megsápolni a nemzetközi segélyeket. Pedig ez Magyarország.

Az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) előzetes eljárásban vizsgálja, hogy történt-e csalás vagy szabálytalanság az uniós társfinanszírozású Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program (RSZTOP) keretében kiosztott élelmiszersegélyeknél - tudta meg a 24.hu.

A program keretében 11 ezer rászoruló magyar gyerek kapott tartós élelmiszert.

Az ügyet az LMP-s Hadházy Ákos göngyölítette föl. A gyanú szerint a 17,4 milliárdos közbeszerzést egy bizonyos cégcsoportra, a Halker-re igazították.

Hadházy a 444.hu-nak elmondta: találkozott a Halker egyik dolgozójával, aki szerint előre tudták, hogy nyerni fognak, sőt, egy olyan táblázatot is eljuttatott a politikushoz, amire a tolnai szociális intézményeknek adott ajánlatok mellé ceruzával beírta, hogy a piaci cégeknek mennyivel olcsóbban adják az egyes árukat, mint a rászorulókkal foglalkozó intézményeknek. A táblázat szerint amíg a sajtkrém kilóját a cégek 879 forintért megkapják, addig a szociális intézményeknek 1020 forintot kell fizetni kilónként. Hadházy a portálnak azt mondta:

"sok közbeszerzési piszkos manipulációt láttam már, de ennél aljasabb csalást még nem találtam: éhező gyermekeket segítünk EU-pénzből, de egy sor ajánlatot kizárunk, mert túl olcsó - így ennyivel kevesebb gyermeken lehet segítsen, vagy ugyanannyi csomagba jóval kevesebb adomány jut. Afrikai banánköztársaságokban sápolja így le helyi maffia a nemzetközi segélyeket."

Pedig ez Magyarország.


https://alfahir.hu/2018/03/23/raszorulo_szemelyeket_tamogato_operativ_program_ola f_korrupcio_hadhazy_akos
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
2018.02 2018. Március 2018.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 332 db bejegyzés
e év: 1581 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 988
  • e Hét: 4752
  • e Hónap: 8497
  • e Év: 161993
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.