Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
SIMICSKA pOFONJAI
  2018-03-26 21:18:52, hétfő
 
  2018. március 24., szombat

SIMICSKA POFONJAI


Volt nekem olyan ismerősöm, aki becsajozott, méghozzá nem is titkolta nagyon, viszont volt felesége is.
Kereskedő volt az istenadta, néhány bolttal, ezzel-azzal, de élt ő is, és a felesége is, mint Alízka Meseországban.
A feleség segítette a férjét mindenben, belefolyt az üzleti tevékenységébe, és hát, miután ez az ismerősöm a törvényeket is saját értelmezése szerint tartotta be - ahogy ez Magyarországon nem túl szokatlan -, vele konzultált, vele cizellálta a terveit, kiszáradt kút nem lévén a közelben valahova belekiabálni azokat.
A férj fel-alá szaladgált a környéken friss és ropogós húsú kedvesével, dürrögött, mint a fajdkakas és mindenféle ígéreteket tett bülbülszavú rózsájának, aki természetesen ismerte a mondást, miszerint addig üsd a vasat, míg meleg, és ezt is tette - iparkodott visszafordíthatatlanná tenni a folyamatot.
A feleség természetesen hamar megtudta a dolgot - a kereskedelemben nők dolgoznak, és a koma híres volt arról, hogy a felvételi tesztet igen alaposan hajtotta végre - de a balhé nem tört ki, csak akkor, amikor a feleség rájött, hogy a "jut is, marad is" elve lassan csorbát szenved, és amikor a férj bejelentette, hogy elköltözik, és vesz valahol egy házat, akkor bekeményített.
Volt némi ajtócsapkodás, tányércsörgés, majd a friss hús bánatos léptekkel elballagott a feledés felé, a férj pedig legendás farkát behúzva visszasunnyogott a hazai pályára.
Ebből az a tanulság, hogy a kiszolgáltatottság nagy úr, és a bűntársakkal jóban kell lenni, nix ugribugri, miként a tetű mondta az idomítójának...


Orbán belegyalogolt Simicska egzisztenciális érdekeibe és ezzel a hiúságába is, felrúgta az egyenrangúság látszatát, mellyel egyébként Simicska soha nem élt vissza.
Valószínűleg azt hitte, hogy ugyanolyan beszélő szerszámmal van dolga, mint amilyen a többi csicskája, csak azt felejtette el - pontosabban az zavarta fenemód -, hogy a Fideszben kettejük közül ki csinált a másikból valakit, nem volt pontosan tisztázott dolog.
Egy olyan pillanatban, , mikor eléggé erősnek érezte magát megróbálta nyilvánvalóvá tenni, hogy ki áll a Fideszben a táplálozási lánc csúcsán, és - mintha a liba a nyertes libakiállítás után megpróbálná levágással fenyegetni a háziasszonyt - elkezdett erősködni. Erre a jóbarát bebizonyította, hogy ő az, aki a legjobban ismeri a Vezér leglényegét, és közzé is tette ismereteit a maga rusztikus módján.
Orbán egy geci, mondá a klasszikus mondatot, és ezzel kivívta az örök haragot.
Orbán első mérgében éppen úgy viselkedett, ahogy azt Simicska kalkulálta, kicsinyes bosszúhadjáratba fogott, ellenfele viszont - miután a véleményét belesulykolta a köztudatba (mellesleg mindenki Orbánon röhögött) - elhallgatott, semmit nem mondott, nem fenyegetőzött, hallgatott.
Valószínűleg ismerte a bölcsességet, mely szerint a bosszú olyan étel, mely hidegen jó, és nem érdekelte a másik bölcsesség, mely szerint, ha bosszút akarsz állni ássál mindjárt két sírt...


És hát, ahogy az várható volt, a választások előtt meg is érkezett egy-két tockos, majd Kósa ügyével egy saller is befutott.
És ez még csak az eleje, hiszen látnivaló, hogy Simicska tudja, mit csinál.
Nem jelenik meg személyesen, kiszivárogtat, betartja a fokozatosság elvét, hagy egy-két napot az információk feldolgozására, és egyre emeli a tétet, Orbán meg áll a céltábla előtt, és behúnyt szemmel reménykedik, hogy az őrült késdobáló csak körbedobálja, de őt nem találja el.
Ez sok mindentől függ, Simicska ugyanis nem érzelemből politizál, hanem hideg számítással, és ez azért bármikor hozhat meglepetéseket, de az, hogy degeszre tömi pénzzel a Jobbikot, azért azt jelenti, hogy számára máris megvan a Fidesz váltópártja, melyet lelkesen taszigál a közép felé.
Vona is tudja, ha nem akar élete végéig a politika peremvidékén szambázni, akkor a pártját elfogadhatóra kell sminkelni, és ha sikerülhetett a hajdan liberális Fideszből horthysta keresztény-nemzeti pártot csinálni, hát sikerülhet a Jobbikból is radikális konzervatív pártot alakítani.
A magyar néplélek ismeretében ez nem kizárt.
Sok minden hátra van még, Simicska lapjai még kézben vannak, és az Úr legyen irgalmas Orbánhoz, ha volt haverja egyszer megrántja a vállát és azt mondja, hogy nem érdeklik a következmények, amire egyébként képes is az olyan ember, aki úgy vágta ki szomszédja kerítésoszlopait flex-el, mint favágó az erdőt tarvágás idején.

Simicska soha nem fog a baloldallal egyezkedni, lepaktálni, de szándékán kívül megteremtheti a feltételeket ahhoz, hogy a baloldal összekaparhassa végre magát.
Hát akkor drukkoljunk neki, és nézük érdeklődéssel az előadást...

http://www.pupublogja.hu/2018/03/simicska-pofonjai.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az FBI is Soros kezében van, nem tudtátok
  2018-03-26 21:10:53, hétfő
 
  Az FBI is Soros kezében van, nem tudtátok :)  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nemzeti Gumiszoba
  2018-03-26 21:05:40, hétfő
 
  2016. március 25.

Nemzeti Gumiszoba

(in memoriam Csáth Géza)

Hosszú évek óta gyakorló pszichiáter vagyok, mindazonáltal még mindig nyirkos a tenyerem, amikor az épületbe lépek. Málladozó falak, kerekre koptatott márvány lépcső, az emeletekről szűrődő monoton zaj, ákom-bákom rajzocskák szigorúan ellenőrzött keretek között. Új fiúk érkezetek sötétített ablakú buszokkal. Az akció titkos, csak néhányan értesültünk a váratlan eseményről. Ismerős, elcsigázott arcok, leszedált mozdulatok. Lesz munka velük bőven, kormány delegátus jött hosszabb rehabilitációra. Alaposan átfutottam az anyagokat, előzetesen beszélgettem a páciensekkel, ennek alapján külön csoportba raktam őket össze. Az első emeletre a kevésbé súlyos, a másodikra a súlyos, a harmadik emeletet egy személy érdemli ki, de őt hagyjuk későbbre.
Minden reggelt a vizittel kezdem, hónom alatt a jól megszokott fekete mappa, kezemben egy óriási kulcscsomó. Szinte nesztelenül lépek társammal a szobákba, ő a 'kíváncsiság'.

Az első szoba lakója: A manipulátor (P.L.)

Meg van róla győződve, hogy ő egy pedellus. Mindig az iskoláról kell kérdeznem, érdeklődni a tanárokról, diákokról, szülőkről. Ilyenkor teljesen lázba jön, izgatottan darálja maga elé a mondatokat: mindenki jól van, mindenki rendben van, szivacs is van pénz is van. Igen tudom már sokszor hallottam, már majdnem el is hittem.
Krétát ígértem neki.

A második szoba lakója: A parazita (T.A.)

Folyamatosan hadonászik maga körül, szagolgatja a teste hajlatait, meg van róla győződve, hogy trágya szaga van. Eddigi pályáját tekintve nem meglepő, hiszen minden eddigi felettese seggét fényesre nyalta. A falon pocsék festmény a vezérről, időnként előtte térdel és fohászkodik az imitált gazdatesthez.
Szájöblítőt ígértem neki.

A harmadik szoba lakója: Az ólomkatona (S.I.)

Szentül hiszi, mert meggyőzték, hogy megtámadnak minket. Az ellenség már a sufniban, motyogja Kung-fu panda, négykézlábra veti magát és gyufás skatulyából épít magának kerítést.
Építő kockákat ígértem neki.

A negyedik szoba lakója: A szolgalelkű (G.G.)

Értelmi képessége nem erre a szerepre predesztinálja, ő mégis született alattvalónak érzi magát. A pártdemagógia kiszorította agyából a józan gondolatokat, állandóan a szemüvegét dörgöli, mert keresi a tisztánlátást.
Új okulárét ígértem neki.

Az ötödik szoba lakója: Az előember (Rezsiszilárd)

Tipikus bádog dob, amekkorát ütsz, akkorát szól. Felületes tudás, betanult szövegek, páncél arc, a kaliber kemény. Ügyeletes provokátor a 'ne nézzé, kérdezzé, waze' típus. Erőszakos, gátlástalan, visszafogott indulatok, az er(l)őembernek inkább a második emeleten van a helye.
Tömegnövelőt ígértem neki.

A hatodik szoba lakója: A polihisztor pulykaka (L.SL)

Filozófus, poéta, borász, panziós, barackmagos, várbazáros, kidumálós. Bármilyen bizonyított vádra csípőből tüzel, tökéletesen alakítja a bántalmazott napközist, mesterien hajlítgatja a vitathatatlan tényeket, hol másokat hibáztatva, hol felháborodva, hol sértődötten.
Make-up-ot ígértem neki.

A hetedik szoba lakója: A lelenc (R.B.)

Súlyosan társfüggő, vezetésre alkalmatlan. Véleményszivacs, a betonemberek energia panele. Nem artikulál, lemeze végtelenített, ő csupán egy magánhangzóra rendelt ékezett.
Őszintén szerető embereket ígértem neki.

A nyolcadik szoba lakója: A balhés szerecsen (F.F.)

Megnyerő modorú, a beépülés és megtévesztés szakavatott tekintélye. Az erdőtűz közepén kacsaúsztatóban lubickol, olyannyira gondtalan, hogy a tűzoltó tömlőt jakuzzinak használja. Példaképe a nagy Hudini, mélyre ásott emlékirataiban.
Egy raklap hajlakkot, meg érettségit ígértem neki.

A kilencedik szoba lakója: A sekrestyés (H.P.)

Álszent, szenilis vénember, az akkut demencia jelei tapasztalhatóak, rögeszmésen keresi a vasárnapra bezárt boltok kulcsát. Sokszor nem emlékszik rá, hogy hol van, melyik rendezvényen, melyik évszázadban, melyik bolygón.
Ördöglakatot ígértem neki.

A tizedik szoba lakója: A ProszTata (V.A.)

Megbízott zsigertőke, idősödő 'pléh'boy, akit már nem a pénz motivál, hanem a hajszolt ingerek. Élményreaktív zavar, az összes mozdulata egy rögzített filmkocka. Adrenalin függő ösztönharács.
NAV ellenőrzést, majd hörcsögketrecet ígértem neki.

A tizenegyedik szoba lakója: DJ (T.B.)

Kiválóan forgatja a lemezeket, a mai elektronikus zenének megfelelően unalmas és egyhangú. A dübörgő effektekhez saját hangján recseg, visszafelé hallgatva is pontosan ugyanolyan, érthetetlen és élvezhetetlen.
Fejhallgatót ígértem neki.

A tizenkettedik szoba lakója: A pojáca (Cs.N.)

Kinézete, mint egy angyalarcú kéjgyilkos, aki bárkit mosolyogva eltemet. Sznob, megrögzött cezaromániás, fegyvere a bűbáj és kloroformmal átitatott zsebkendő.
Egy eredeti Patek Phillipe-t ígértem neki.

Nos, ez volt az első szint, szemem sarkából vizslatom a jegyzeteimet, miközben battyogok a másodikra.

Benyitok az első szobába. Lakója: Egy kéztördelő lakáj (S.Zs.).

Eminenciája annyira szürke, hogy lassan már eltűnik. Farizeus, beteges hazudozó, kérdezés nélkül kibogozhatatlan körmondatokba kezd. Nyájasan magyarázza a lopott holmi történetét, pedig a tekintetem nem számonkérésről tanúskodik. Hangulatomtól függően pillanatok alatt színt vált, ügyesebb, mint egy kaméleon, mert az csak oldalra tud bólogatni.
Egy tükröt ígértem neki.

A második szoba lakója: Columbus (Sz.P.).

Naiv külhoni felfedező, ladikján mindútalan India felé indul, de csak a volt szovjet tagállamokig jut. Ha ne adjisten egyszer nem kap állami támogatást a footsall csapata, arra az esetre zsíros állásokkal biztosítja a társak egzisztenciáját, hogy nekik ne kelljen családi összefogás a lakhatásukhoz.
Amerikai vízumot ígértem neki.

A harmadik szoba lakója: Don Corleone (P.S.)

Alattomos kombinátor, a hatalmi háló fő szövője. Az információ áradat vákuuma, az elsápadó arcok ura, marionett uniformisok parancsolója. A ravasz az agy és két füstölgő puskacső értelmi szerzője.
Egy levágott lófejet ígértem neki.

A negyedik szoba lakója: Az udvari bolond (B.Z.)

Kockás csörgősipkáját a szemébe húzza, kérdő tekintettel pásztázza a falakat. Arcán a letörölhetetlen balga vigyor. Bazári majomként ugrál a falakon, 25 pontot keres, miközben túltologatja biciklijét. Maria Montessori tanulmányait forgatja.
Kicsit meggondolatlanul, de személyesen Eötvös Lórándot ígértem neki.

Az ötödik szoba lakója: A pókerarc (K.Z.)

Mégegyszermondom ábrázata robotikus, a kiosztott kártyalapoktól függetlenül arcizmai merevek. Kizárólag a szemöldöke mozog, önálló életet él, ez pléhpofájának mimikai oromzata. Kóros egoizmus jellemzi, passzív tudását előnyként elismerteti, így próbál fölénk kerülni, a saját önbecsülésünket uralni. Mozgósítható taktikai cséplőgép, noha agyát már többször legázolta a negatív gazdasági cunami. Lelkesedése töretlen, 'őszinte'.
Szemellenzős muraközi lovat Ígértem neki.

A hatodik szoba lakója: A kozmikus kozmetikus (K.L.)

A dumaszínház tagja, a cég inszeminátora. A fekete már fehér, a valós az valótlan, amiről nem tud, az nincs, amiről tud, ahhoz meg nem ért. Kellően improvizatív, gátlásaiból adódó zavarodottsága megható.
Agykontroll tanfolyamot ígértem neki.

A hetedik szoba lakója: A lakmusz papír motkány (R.A.)

Úgy gondolja, bármit megtehet következmények nélkül. Kifejlett antennái vannak a veszély elhárítására, tökélyre fejlesztette az álcázást. Kedvenc műve a demagóg oboa, amit már karcosra hallgatott, és kívülről fúj. Mivel 'igazat' mond, kerüli a szemkontaktust.
Gumibugyit ígértem neki.

A nyolcadik szoba lakója: A stratéga (G.Sz.A.)

Elképesztően hiú, modoros, gőgös. Csipetnyi hímsovinizmus, felturbózott önbecsülés. Ügyesen mozgatja a korrupciós lehetőségek garmadáját, taktikázás közben gondosan ügyel a saját haszonszerzésére.
Monopolyt ígértem neki.

A kilencedik szoba lakója: A fényes tekintetű kufár (M.Gy.)

Született szélhámos, számára azokból áll a világ, akik adnak és akik elvesznek. Munkássága csúcsa, hogy most egy személyben mindkettő ő lehet. Érdekbúvár, haramia, egy ipari Arsene Lupin. Szenvedélyes műgyűjtő, az alkotásokat, természetesen, más pénzéből veszi. ....ez nem csomag, you know, package!
Egy Rembrandt-ot ígértem neki.

A tizedik szoba lakója: A böllér (K.L.)

Megsemmisül, ha nem talál magának táplálékforrást, kiszipolyozható gazda állatot, plebejus energiavámpír, hordozható árzabáló, a kultúra McDonald's-a, asszonynevén princípina.
Késélező bőrt ígértem neki.

A tizenegyedik szoba lakója: A korcsmáros (D.T.)

Az "aszfalthoz odaszáradt, felvakarhatatlan kutyaszar". Univerzális beszerző, mindenütt, mindenhol. A hazugságoktól izzadságban úszó, kifinomult trágár, harcias gyengéd, gonosz negédes, nyitott és csukott, búval és bélelt, mindez egy percen belül. A tagság etikai kódexe. A talpig megmondó ember, a hibáit beismerő, ám tökéletes. A közösség közönségessége. Követik is sokan, de hova?
Egy saját TV csatornát ígértem neki.

A tizenkettedik szoba lakója a kedvencem: Drako Brevic (H.Á.)

A fontom, az árnyék, a köd, a negyedik dimenzió. Nincs a szobában, az állandó jelenlétéhez beszélek. Egy üres Armani öltöny, dopaminnal gőzölve. Raszputyin és Superman egy sejtbe vegyülve. Nárcisztikus hajlam, bármikor dührohamba tör ki, agresszív, ilyenkor nyugdíjasokat rugdos.
A virtuális hányadékból a virtuális répát ígértem neki.

A tizenharmadik szoba lakója: A maszk (L.J.)

Annyit hordta, hogy az már a pofájába épült. Berögzült, kaján vigyor, simulékony behízelgő modor, ugyanakkor cinikus és pökhendi. Nem az téveszt meg, amit mond, hanem, ahogyan mondja. Magabiztos, nélkülözhetetlennek érzi magát, mindenkit sakkban tart. Érzelmi húrokat penget, visszaél a bizalommal. Hihetetlenül rafinált, a verbalitás zsonglőre. Saját álláspontját isteníti, később az ellenkezőjére változtatja.
Megígértem neki, hogy itt maradhat....

Nehéz szívvel ugyan, de felcaplattam a harmadik emeletre. Ez a vezértér....

Trónján ül előttem a Mindenható, lábai előtt fekszik vakkomondor kutyája, akit egyszerűen, csak Lőrincnek hív. A helységben néhány kellék a játékaihoz, egy tologatós kisvasút, stadion makettek, focilabda, drótkerítés elemek. Megtestesült pszichopata, mindkét emelet és az összes lakó az övé. Egyik kezében jogar, amivel karmesterként dirigál, a másik kezében egy alma formájú varázsgömb, az akaratot megtörő hipnózis magháza. Nincs olyan fegyver, amit ne használna, nincs olyan eszköz, amitől meghátrálna. Vállán pihenő palástja Cippola köpenye, süt róla az előítélet, a felfokozott nacionalista hisztéria. Torzult világképe démoni. Az ezt ellensúlyozó segítőkészsége hamis. Katonái zsinóron függenek, nyakukban a lojalitás kötele. A szabadság levegőjét elszívta a zsarnokság, a jogokat földbe tiporta a birtoklás. ,,Ave Cesar!"- mögötte Árpád a koronával, a megdicsőülés szimbólumával. Ugye őt nem kell megneveznem?
A Duna befagyott jegét ígértem neki és egy magyar nemzeti színű zászlót a közepén kivágva!!!!

/Küszöbönazingerküszöböm/

https://www.facebook.com/1702726676606908/photos/a.1702745196605056.1073741828.17 02726676606908/1703105173235725/?type=3&theater
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Németh Szilárd elment a kórházba, és migránsozott egyet
  2018-03-26 20:58:01, hétfő
 
 
Németh Szilárd elment a kórházba, és migránsozott egyet
Írta:
O.L.K.T. -
2018. március 26.


Hétfő reggel az Együtt ,,Orvost hoztatok?" felirattal várta Orbán Viktor miniszterelnököt és Németh Szilárd Fidesz-alelnököt a Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórház előtt. Orbán nem tette ki magát a vélhetően a rá váró ellenzéki újságírók kénye -kedvének, elküldte maga helyett azt, akinek arca sok mindent elbír, vagyis Rezsi Szilárdot és minden mondatában hazudó Gulyás Gergelyt.

Rezsi Szilárdnak most nagyon szorgalmasan kell nyalnia a gazdája hátsóját, mert világosan látszik, hogy Csepelen esélye sincs nyerni az ellenzéki Szabó Szabolccsal (Együtt)szemben, tehát listás helyre pályázik.

Meg is dolgozik a pénzééért, az látható, hiszen migráncsozott egy jó nagyot ahelyett, hogy az egészségügy helyzetével foglalkozzon, ha már egy sürgősségi osztály átadásáról van szó.

Soros György csepeli veszedelme és gasztroforradalmár azt mondta, a magyar gazdaság jó teljesítménye tette lehetővé, hogy az Orbán-kormány elindítsa az Egészséges Budapest Programot, amely az következő években 700 milliárd forintot biztosít az egészségügyi intézmények fejlesztésére.

OLKT


https://olkt.hu/nemeth-szilard-elment-a-korhazba-es-migransozott-egyet/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Stróman kézbe minden erőművet!
  2018-03-26 19:27:31, hétfő
 
  Stróman kézbe minden erőművet!


Lázár Gergő | Ma | 15:51

Teljes mértékben magyar tulajdonba kerül a Mátrai Erőmű Zrt., miután az Opus-csoport két lépésben kivásárolja a prágai központú Energeticky a Prumyslovy Holding (EPH) tulajdonrészét

A BÉT honlapján hétfőn ismertetett tranzakciók első lépéseként - a hatósági hozzájárulások megszerzésével egyidejűleg - az Opus Global közvetett irányítása alatt álló Status Power Invest Kft. 50 százalékról 85 százalékra növeli tulajdonát a Mátra Energy Holding Zrt.-ben, így kizárólagos és teljes körű irányítást szerez a Mátrai Erőmű felett. Ezt követően a társaság jelenlegi felügyelőbizottsági elnökét, Valaska Józsefet kérik fel a társaság operatív irányítására, a menedzsment megújításától a fejlesztésére vonatkozó stratégia előkészítését és megvalósítását, a bevételek emelkedését és az eredményesség jelentős javulását várják

2019. június 20-ig az Opus megvásárolja az EPH-csoport fennmaradt 15 százalékos tulajdonrészét is, így a Mátrai Erőmű Zrt. által kibocsátott részvények (72,665 százalék) egyedüli közvetett tulajdonosává válik - közölték.

Felidézték, hogy az Opus Global közvetett irányítása alatt álló Status Power Invest Kft., valamint a cseh EPH által 50-50 százalékban tulajdonolt Mátra Energy Holding Zrt. csütörtökön jelentette be a Mátrai Erőmű Zrt. 72,665 százalékos részvénypakettjének megszerzéséhez szükséges feltételek teljesítését.

A közlemény idézi az Opus Global Nyrt. igazgatósági tagját, aki szerint az Opus-csoport jelentős növekedési potenciált lát a Mátrai Erőműben. Jászai Gellért szerint jövedelemtermelő képességét az is bizonyítja, hogy a tavalyi - főként egyszeri tételek miatti - veszteséget megelőző 5 évben több mint 52 milliárd forint adózott eredményt ért el. Az erőmű pénzügyi és tőkehelyzete erős, ám a technológia, az erőmű és a bányák műszaki állapota fejlesztésre szorul - tette hozzá.

Az átalakítással az Opus-csoport célja, hogy az erőmű továbbra is a belföldi villamosenergia-termelés meghatározó szereplője maradjon és a fejlesztésével a Mátrai Erőmű a piac új szegmenseibe is beléphessen - olvasható a közleményben. Az Opus-részvények kereskedése a bejelentés után 16 órakor újraindult, negyed órával később árfolyamuk meghaladta az 530 forintot, az előző kereskedési napon a záróár 507 forint volt.

Forrás: MTI

Az MTI hír egy pillanatig sem jegyzi meg Mészáros Lőrinc nevét, aki a valóságban felvásárolta az ország egyik legjelentősebb erőművét. De gond egy szál se, hiszen ismét magyar kézbe került! A csehek megpróbálták elvenni azt tőlünk, de sikerült még időben reagálni. Hatalmas taps jár nemzeti kormányunknak, akik mindig a magyar érdekeket tartják szem előtt.

Mészáros Lőrinc megállíthatatlan, így azt csak remélni merem, hogy legközelebb már a Paksi Atomerőmű megvásárlásáról olvashatunk!

https://kolozsvaros.com/rovidek/stroman-kezbe-minden-eromuvet/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ezzel egyszer el kell számolni a propagandagépezet betanítot
  2018-03-26 19:25:41, hétfő
 
  Ezzel egyszer el kell számolni a propagandagépezet betanított munkásainak is

Forgács Erzsébet | Ma | 8:55

Azt játszottam, hogy csak propagandalapokat olvastam, köztévét néztem. Néhány óra elég is volt, hogy kezdjek pánikba esni, hiszen Európa gyakorlatilag már nem is létezik, mindent elözönlöttek a gyilkos migránsok. Akit nem öltek meg, azt megerőszakolták, bár egyik nem zárja ki a másikat. Miután a gyermekeim más országokban élnek, megpróbáltam meggyőzni őket, hogy jöjjenek haza a biztonságba onnan az arabok, indiaiak, pakisztániak közül. Köszönték, remekül vannak mindannyian.

Aztán az Origón jött szembe a borzalom:
Németországban már az orvosokat sem kímélik a migránsok

Kész, vége a világnak. Miután Németországban is van barátom, legalább őt megpróbáltam kimenteni a fertőből. Először azt sem értette, miről beszélek. Remekül van, szeret ott élni. Hazajönni viszont már nem szeret. Nem is jött már évek óta. Utoljára két évvel ezelőtt volt itthon a férjével, azóta nem. Pedig tudom, hogy várták már ezt az évet. A férje idén megy nyugdíjba és azt tervezték, hogy az év felét itthon töltik, van egy kis nyaralójuk. Majd paradicsomot és uborkát termesztenek, élvezik a napsütést. Most árulják a házikót. A barátom férje azt mondta két évvel ezelőtt, ő többé nem akar ide jönni. Nem érzi biztonságban itt magát. A barátom férje perzsa. A lánya félig perzsa, de az unokái háromnegyedrészben azok, hiszen az ő apukájuk is perzsa történetesen. És imádják egymást, imádják a szüleiket. Csak Magyarországot nem imádják már. Németországban nem érzik magukat veszélyben. Itthon igen.

Megpróbáltam meggyőzni a barátomat, elküldtem neki a cikket. Hiszen ott már a migránsok miatt karatézni tanulnak a nővérek.

Aztán megfejtettük a rejtélyt. ITT EGY CIKK arról a bizonyos kórházról. Németül van, de elmondom azért a lényegét, aki tud németül, maga is olvashatja, vagy a fordítóprogram segítségével is ki lehet okoskodni, miről szól. Egér, jobb gomb, fordítás magyar nyelvre. Ennyi az egész.

Tehát van ez a bizonyos kórház. Ahol NEM a migránsok miatt van zűr, hanem általában az agresszív betegek miatt. A sürgősségi ellátásra érkezők türelmetlensége miatt. Valóban szerepel benne egy kurd család, akik haza akarták vinni a szívbeteg családtagot, de a kórház nem engedte, mert nem bírta volna ki a beteg a szállítást. Ameddig a hozzátartozók és az orvosok vitáztak, a beteg meghalt. A rokonok a kórházat vádolják. Lehet éppen a kurdokat migránsnak nevezni, de ők évtizedekkel ezelőtt érkeztek Németországba, nem mostanában. És nem azért ment a cirkusz, mert kurdok, hanem mert sokszor nehezen tudjuk feldolgozni egy hozzátartozónk elvesztését.

A cikk további részében egy büdös szó nem esik migránsokról. Türelmetlen betegekről van szó és arról, hogy a kórház személyzetét meg kell tanítani kezelni a konfliktusokat. Ki kell találni valamit, hogy a várakozó betegeket megfelelő módon lehessen tájékoztatni, megelőzve így a türelmetlenségből és félelemből összeálló agressziót.

Akikkel valóban baj van, azok kőkemény narkósok és alkoholisták. Ők szinte kivétel nélkül európaiak.

Tehát van egy német kórház, melynek a sürgősségi osztályán konfliktusok vannak. Éppen, mint egy magyar kórházban. A narkósok és az alkoholisták olykor fenyegetik a kórház dolgozóit. Éppen, mint egy magyar kórházban.

Mindebből azonban a propagandamédia megint gyártott egy bombasztikus nagy hazugságot, tovább hergelve és további rettegésre késztetve a magyar embereket. Ahogy a propagandamédiában olvastam azt is (ez is mostanában volt), hogy - talán Belgiumban, én most vissza nem keresem a cikket - egy gyilkos migráns elvágta két nő torkát. Igaz. A gyilkos élettársa és annak édesanyja volt az áldozat. A párkapcsolati konfliktusát oldotta így meg a férfi. Ami sajnos előfordul a világ minden országában. Magyarországon is. A cikk természetesen kiemelte a gyilkos migráns kifejezést és nem tért ki arra, hogy kik az áldozatok. Mert akkor egyből nem lett volna olyan nagy szenzáció. Mindezt csupán azért, hogy feltétlenül Orbán Viktorra és pártjára szavazzanak, mert csak ő tudja megvédeni őket a gyilkos, agresszív migránsoktól. És csak Orbán Viktor képes utalni ezeknek a hazug hírgyárosoknak a havi fizetést. Közpénzből. Ez undorító.


https://kolozsvaros.com/2018/03/26/ezzel-egyszer-el-kell-szamolni-a-propagandagep ezet-betanitott-munkasainak-is/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szabó Zsolt államtitkár: 1,2 milliárdos offshore-ügy után in
  2018-03-26 18:53:42, hétfő
 
  NINCS olyan fideszes politikus, aki ki merne állni egy független sajtótájékoztatóra, ahol minden médium szabadon kérdezhet...



2018. 03. 26. 16:50
MTI nyomán

Szabó Zsolt államtitkár: 1,2 milliárdos offshore-ügy után ingatlanpanama?

Szabó Zsolt fideszes államtitkár sajtóinformációk szerint 1,2 milliárd forintos vagyont rejteget egy Belize-ben található offshore számlán. Eközben Hatvanban egy kormányhatározattal döntöttek a városi sportkomplexum létesítéséről, melyet Szabó Zsolt földjei vesznek körül. A Jobbik szerint ingatlanpanama zajlott le Hatvanban a leendő sportkomplexum esetében.

Sneider Tamás, az ellenzéki párt alelnöke hétfői budapesti sajtótájékoztatóján bírálta, hogy Szabó Zsolt államtitkár, a térség parlamenti képviselője nem állt ki a nyilvánosság elé, hogy tisztázza családja vagyonát, ehelyett az elmúlt napokban több jobbikos plakátot megrongáltak a térségben, a kertje felett pedig egy drón jelent meg.

A politikus új fejleményként hivatkozott arra, hogy egy március 19-i kormányhatározat szerint Hatvanban létrejön egy fedett sportkomplexum. Hozzátette: míg a város korábbi vezetése egy közművesített zöldterületen tervezte a megvalósítást, addig egy 2013-as határozat szerint egy kietlen területen építenék fel a létesítményt.

A területet 2014. január 13-án vette meg az önkormányzat és ugyanezen a napon Szabó Zsolt családja is megvette a többi környező területet - fejtette ki az alelnök, aki egyértelműnek nevezte, hogy egy ingatlanpanama zajlott le.

Ezzel kapcsolatban Sneider Tamás a következő dokumentumokat mutatta be:

Közölte: arra vár választ Orbán Viktor miniszterelnöktől, kapott-e valamilyen ellenszolgáltatást azért, hogy felértékelődtek az államtitkár családjának területei.

Kérdésre azt mondta: az ügyben hivatali visszaélésről lehet szó.

Mint arról korábban beszámoltunk, négymillió nyolcszázezer, azaz közel ötmillió amerikai dollárt rejtő offshore számlát találtak Szabó Zsolt fejlesztési minisztériumi államtitkár kezelésében. Az államtitkár viszont tagadja, hogy a sajtóban megjelent információk igazak lennének.


https://alfahir.hu/2018/03/26/szabo_zsolt_sneider_tamas_ingatlanmutyi_fidesz_hatv an
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Londoni fényújságon hirdetik: 8 milliárd dollár landolt Orbá
  2018-03-26 18:43:33, hétfő
 
  A választás közeledtével az lenne a jó,ha erről az egyszerű emberek,polgárok többet tudnának.A Fidesz
média a gyűlöletet,az álhíreket teríti!
Minden faluban kivetíteni!


--------------------------------------------------------------------------------- -

Londoni fényújságon hirdetik: 8 milliárd dollár landolt Orbánéknál



Lengyel Tibor 2018. március 26., 10:12

Orbán Viktor baráti és üzleti környezetének elképesztő gazdasági sikereit “hirdeti" London egyik leghíresebb bevásárló- és üzleti negyedében, a Canary Wharf-on egy házfalon futó fényreklám - ám nem éppen hízelgően.

A körbefutó hirdetés ugyanis arra, a nemrég megjelent Reuters- cikkre hívja fel a figyelmet, amely azt elemezte, hogy Orbán Viktor 2010-ben történt hatalomra kerülése óta barátai és családtagjai egyre sikeresebbek a közbeszerzések elnyerésében.

A cikkből kiderült, hogy tíz üzletemberhez - köztük van Mészáros Lőrinc és Tiborcz István is - köthető cégek 2010 óta összesen csaknem 8 milliárd dollárnak dollárnak megfelelő 1975 ezermilliárd forint értékben nyertek meg tendereket.

Ez az adott időszakban kiadott közbeszerzési megrendelések több mint 10 százalékát teszi ki. Ebben közvetlenül, vagy konzorciumok útján, valamint konkrét, illetve keret-megállapodásokban elnyert szerződések egyaránt szerepelnek.



https://zoom.hu/hir/2018/03/26/londoni-fenyujsagon-hirdetik-8-milliard-dollar-lan dolt-orbaneknal/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Portik Tamás is robbanthat fideszes atomot a választások el
  2018-03-26 18:35:24, hétfő
 
 
Portik Tamás is robbanthat fideszes atomot a választások előtt!
Írta:

Rubóczki Tamás -
2018. március 25.

Közös fotót talált Rogán Antalról és Portik Tamásról az Együtt alelnöke Juhász Péter./Kép. Együtt

A mai napig börtönbe zárt és bilincsbe vert Portik Tamás 100%-ig biztosan jól ismerte Orbánt, Rogánt és Pintért!

Volt itt minden kérem. Mint kiderült a terheltek védekezéséből a rendőrségnek szinte minden robbantáshoz és leszámoláshoz valamiféle köze volt. A jelenlegi belügyminisztert Pintér Sándort is osztották rendesen, ő rendelte meg Portik szerint az Aranykéz utcai robbantást. S az kiderült Orbán gyermekével járt egy osztályba Portik gyermeke is, így igen jól ismeri a miniszterelnököt is személyesen. Tény kérdése, hogy egy másik gengszter vezérrel szerepelt 2006-ban egy fotón Orbán, anno a rendőrség által csak a fekete sereg vezérének nevezett M. Róberttel. Azaz a Fenyő gyilkosság és az Aranykéz utcai véres merénylet immáron összevont eljárása. G. Judit, az 1998-ban felrobbantott vállalkozó Boross Tamás özvegye vallomásában arról beszélt, nem tud róla, hogy egykori férje tartott, vagy félt volna a gyilkosság megrendelésével vádolt Portik Tamástól. Állítása szerint Boros inkább attól a Radnaitól és körétől félt, akik az ügy bűnbánó és a nyomozókkal készségesen együttműködő gengszterei. A felrobbantott vállalkozó ex neje megjegyezte, ismerte Tanyi Györgyöt is, aki egyszer személyesen őt is megfenyegette. Szóba került, az áldozat egyetlen egyszer megemlítette Pintér Sándor belügyminiszter nevét is. G. Judit azt vallotta, amikor eldőlt, hogy 1998-ban Pintér Sándor kerül a Belügyminisztérium élére, ex-férje, Boros kijelentette: ,,neki vége". Portik Tamás fővádlott le is csapott rögtön ezen jelentésre. Portik megjegyezte a legutólsó tárgyaláson ismét, hogy ki tudja hányadszor hangoztatja de, tudomása van arról, hogy Pintér Sándor adott parancsot az Aranykéz utcai robbantásra. Portik szerint ,,ilyen akció"rendőri segítséggel és beleegyezéssel elképzelhetetlen lett volna, és a rendőrség több gyilkosságban is részfeladatokat látott el". Portik azt is nehezményezte, hogy az ellenük folyó nyomozás és jelenlegi eljárás is a ,,szereplők kicserélésével zajlik". A harmadrendű vádlott újból előszedte a BRFK életvédelmi alosztályának volt vezetőjét, Doszpot Péter elődjét, Chilkó Ferencet is, ,,akinek a környezetében többször történtek gyilkosságok és erőszakos cselekmények" - tette hozzá Portik. Az utolsó tárgyaláson meghallgatták Boros Tamás egyik közeli hölgyismerősét is, aki elmondta,az üzletemberen a halála előtt elhatalmasodott a paranoia. Rettegett minden ellenségétől, akikről a tanú megjegyezte, “nem az volt a kérdés, hogy kivel van Boros haragban, hanem hogy kivel nem". A tanú arról is beszélt, hogy Boros személyesen is találkozott 1997-ben Portikkal és Radnai Lászlóval, akikről dühösen megjegyezte, hogy üzleti-elszámolási vitájuk van és ,,milyen szarháziak, hogy átverték". A tanú elmondta azt is, Radnain és Portikon kívül Boros félt a rendőrségtől, saját feleségétől, illetve Pintér Sándortól is, akivel összefüggésben azt mondta, ,,fejétől bűzlik a hal". Boros neki azt mondta, hogy ő egy ,,rendőrháború áldozata", és ,,ebben a játszmában csak egy sajt az egérfogóban". Portik a tanú által elmondottakhoz hozzáfűzte, hogy Pintérnek 1998-ban létkérdés volt, hogy hatalomba kerüljön, mivel egy MSZP kormány alatt letartóztatták volna, ehelyett Sándor István Papa került rács mögé. Megjegyezte azt is, ismeri Orbán Viktort, és állítása szerint személyesen is találkozott a 90-es évek közepén a miniszterelnökkel, mivel gyermekeik egy általános iskolába, egy osztályba jártak. Persze Orbánt más maffia főnökök is jól ismerték. legalábbis előszeretettel fotózkodtak a Fidesz vezérével. Mint az közismert 2006. március 20-án közölte a 168 óra Online szerkesztősége azt a fotót, ahol egy igen kemény gengszternek tartott személlyel M. Róberttel látható egy fotón Orbán Viktor jelenlegi miniszterelnök. Egy rendőrségi szakértő eképpnyilatkozott anno a 168 Órának. Magyar Róberten kívül is van köztük olyan, aki tagja szervezett bűnözői körnek, ült is. Zsarolásért, önbíráskodásért, súlyos testi sértésért és hasonlókért. Néhányuk viszont büntetlen előéletű, tisztességes polgár és sportember. Elgondolkodtató, hogy Orbán mindkét vállán nyugszik egy-egy kéz. S ilyen mozdulathoz azért kell némi nexus - ha nem is közös gyerekkor, de minimum egy dumálós esti sörözés. A fotó 2004. január 17-én olimpiai bajnok ökölvívónk, Kovács Kokó István Boksz utca nevű vendéglőjében gyűlt össze társaság megünnepelni Erdei Zsolt Karlsruhéban aznap este szerzett profi világbajnoki címét. M. Róbert egy óbudai biliárdterem előtt 2003 augusztusában tizenkét lövéssel kivégeztette H. Antalt, alvilági nevén Ragyás Tónit. A rendőrség csak másfél évvel később fogta el a feltételezett elkövetőt, egy albán férfit. Emellett egy mátészalkai vállalkozóhoz M. Róbert 2004-ben leküldte tizenkét emberét, azok lövöldöztek is a ,,célpont" udvarán. Aztán a XV. kerületi Colosseum Casinonál önbíráskodott, pontosabban mondva lövöldözött, Radnai egyik emberére. De itt egy alkalmazottját is combosan elverte M. Róbert. Portik azzal vádolta meg a miniszterelnököt Orbán Viktort, hogy tudott az 1998-as választások előtti önrobbantásokról, azaz a székházrobbantásokról, amire,,Pintér adta ki a parancsot". A belügyminiszterrel kapcsolatban a vádlott elmondta még, hogy az Aranykéz utcai robbantás után éppen akkor tűntek el kamerafelvételek, cellainformációk és híváslisták, amikor ő irányította a rendőrséget. De az egykori olajos újra beszélt az 1996-os Lakatos-merényletről is, megemlítve, hogy a helyszínen megjelent belügyér bizonyítékokat tüntetett el. Azt azonban mindenképp érdemes Portik szavaihoz hozzáfűzni, hogy az elkövetőről készült kamerafelvételek a több tanúvallomás szerint az energolossal jó viszonyban lévő Doszpot Péter hivatali ideje alatt tűnt el a BRFK-ról. Ez után Portik ismét robbantott egy másik vádat amiben Rogán Antal is képbe jött.

Mint ismeretes, Portik Tamás a Juhász Péter Együtt-alelnök által kezdeményezett bírósági meghallgatásán azt mondta, ő maga vitt 10 millió forintnyi eurót a jelenlegi Miniszterelnöki Kabinetiroda miniszterének Rogán Antalnak a belvárosi Fidesz-irodába, amiért közreműködött egy Károly körúti helyiség áron aluli eladásában. Kb. 1 éve Portik Tamás kijelentette, hogy régóta ismerem Rogán Antalt, állította bírósági meghallgatásán Portik Tamás, az Energol volt vezetője, többek között a Prisztás-gyilkosság elítéltje. Portik és Rogán szembesítését Juhász Péter ügyvéde, Fazekas Tamás kezdeményezte abban a személyiségi jogi perben, amit Rogán azért kezdeményezett Juhász ellen, mert az Együtt társelnöke lebűnözőzte. Portikot azért idéztették be, mert bár a maffiaperben elítélt vállalkozó korábban állította, hogy ismeri Rogánt, a miniszter határozottan tagadja ezt. Ezért kértek szembesítést, amin Rogán Antal nem jelent meg, amit előre közölt és később írásban “halaszthatatlan külföldi elfoglaltságával" indokolt. Csütörtökön ezzel kapcsolatos megkeresésünkre a Miniszterelnöki Kabinetiroda azt a tájékoztatást adta, hogy:

“Rogán Antal június 17-én hivatalos programon vesz részt Münchenben, melynek keretein belül háttérbeszélgetést folytat a német sajtó munkatársaival illetve interjút ad a Bild napilapnak".

De ez annak nem volt akadálya, hogy Portikot meghallgassa a bíróság. Az elítélt vállalkozó ahhoz nem járult hozzá, hogy kép- vagy hangfelvétel készüljön róla. Portik azt állította, arra pontosan nem emlékszik, hogy mikor ismerte meg Rogánt, megfogalmazása szerint a kétezres évek közepén-végén. Aktív társasági életet élt, rendezvényekre, vacsorákra járt, egy ilyen alkalommal találkoztak. Arra viszont egész részletesen emlékezett, hogy a Nobu megnyitóján is találkoztak, ahol videó és képek is készültek. Kevesen voltak ott, de Portikot is meghívták. Andy Vajna megkérte Portikot, hogy ne a kamerák előtt, a főbejáraton menjen be, hanem hátul. Egyszer az utcán is összefutottak, Rogán el is újságolta, hogy milyen autót vett nejének, Rogán-Gaál Cecíliának. Portik azt állította, hogy 2008-2009-ben egy bírósági tárgyaláson ismerte meg Pápa Marianne-t, Habony Árpád nagynénjét:

“Alulírott Pápa Marianne kijelentem, hogy Portik Tamással sem a múltban sem jelenleg nem álltam és nem állok élettársi kapcsolatban, továbbá, hogy Portik Tamással semmiféle üzleti kapcsolatban nem álltam és nem állok."

- közölte Pápa Marianne még 2014-ben, amikor egy belvárosi ingatlan gyanús körülmények közötti eladásánál felmerült a neve. Rogán Antal ugyanekkor azt közölte: sem neki, sem az általa vezetett önkormányzatnak nem volt üzleti kapcsolata Portikkal, Portikot nem ismeri, soha nem találkozott vele. Portik ehhez képest egész részletesen számolt be arról, hogy hogyan ismerkedett meg Pápával, akiről azt állította, hogy letartóztatásakor “életvitelszerű kapcsolatban" volt. Pápa tanú volt egy tárgyaláson, Portik a hallgatóságban ült. A tárgyalás szünetében beszélgetni kezdtek, majd egyre gyakrabban találkozgattak is. Idővel megismerte Pápa ismerőseit, rokonait, üzleti partnereit is. Járt az irodájában is, látta, hallotta tárgyalásait. Portik szerint az egyik ilyen alkalommal Pápa Habonnyal tárgyalt arról, hogy Rogán intézi a piaci árnál olcsóbb ingatlanokat. Volt egy lista, azon szerepelt az a Károly krt. 25 szám alatti ingatlan is, amit Pápa a bérlőknek járó 30 százalékos kedvezménnyel vett meg, majd nyolc hónappal később 52 millió forintos haszonnal értékesített. Portik szerint ezen a listán olyan ingatlanok voltak, amelyeket a bérlő nem tudott fizetni, így könnyű volt átvenni a bérleti jogot. A bérlők gyakran azért nem tudták tovább fizetni a bérletet, mert azt megemelték. Az így megszerzett ingatlanokra aztán már járt a bérlőknek járó 30 százalékos árkedvezmény. Portik szerint Pápa és Habony sokszor tárgyaltak ilyen ügyekről, de ő maga nem találkozott sokszor Habonnyal, akiről tudni lehetett, hogy kormányzati ember, ezért nem kereste a társaságát. Portik elmondása szerint Habony egyszer felhívta Pápát, hogy “kellene a pénz". A pénzt, tízmillió forintnyi eurót, állítása szerint Portik vitte el egy Centrálhoz közeli Fidesz-irodába Rogán Antalnak. “Késő délután volt" - emlékezett a találkozóra. Köszöntek egymásnak, Portik pedig mondta, hogy “a Marianne küldi a pénzt". Portik szerint a találkozó után Habony jelezte Pápának, hogy Rogán keveselte a pénzt, amire a nő csak annyit jegyzett meg, hogy:

“így is nagyon drága a Tóni".

Portik állítja, hogy Pápa Habonynak is rendszeresen adott pénzt. Egyszer állítólag azt mondta Portiknak, hogy Habonyra kormányőrök vigyáznak. Portik állítása szerint maga is üzletelt az V. kerülettel. Részben Pápával közösen vettek ingatlanokat a kerületben, amiről szerinte köztudott volt, hogy “jóval a piaci ár alatt lehet szerezni ingatlanokat". De maga is vett ingatlanokat, erről viszont nem akart beszélni, mert magára nem akart terhelő vallomást tenni. “A fantáziájára bízom, hogy mi hogy ment" - mondta a bírónak. Arra a kérdésre nem akart válaszolni, hogy volt-e közvetve vagy közvetlenül érintett olyan cégben, ami szerzett ingatlant az V. kerületben. Azt viszont elárulta, hogy Pápa Marianne-nal közös cégben nem volt megjelenítve a neve, de volt pénze Pápánál, ahogy a nőnek is nála. (A bíróságról Sarkadi Zsolt tudósított. A címlapképen a Károly körút 25. szám alatti ház látható, ahol Pápa Marianne Classic Immo nevű cége kedvezménnyel vásárolhatott később 52 millió forintos haszonnal értékesített lakást.) Nos Portik mondatai kemények és megdöbbentőek.


https://olkt.hu/portik-tamas-is-robbanthat-fideszes-atomot-a-valasztasok-elott/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyémánttá vált „alkotmányos költség”, magyar véd
  2018-03-26 18:14:09, hétfő
 
 
Gyémánttá vált ,,alkotmányos költség", magyar védett tanú Amerikában

MN

2018. március 26., hétfő 06:06, frissítve: hétfő 17:22


A pénz nem vész el, csak az útja válik láthatatlanná. Az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) üldözi a módszert, mert a terrorizmust is ilyen módon pénzelik



Információink szerint az FBI tanúvédelmi programja védi az Egyesült Államokban azt a magyar állampolgárt, aki kulcsfigura lehet a Magyarországon elsikkasztott uniós pénzek külföldre juttatásában. A férfit más okból a magyar hatóságok is keresik, de az amerikaiak hiába jelezték többször, hogy náluk van, nem utaztak oda kihallgatni.



Furcsa, szövevényes történet jutott lapunk tudomására amerikai forrásokból. Egy magyar férfi az FBI tanúvédelmi programjában kapott papírokkal él az Egyesült Államokban, és azért kíváncsiak rá az amerikai hatóságok, mert úgy vélik, ő is egy szem volt abban a láncban, amelynek a segítségével az elmúlt években 3-4 milliárd euró, vagyis ezerháromszázmilliárd forintnak megfelelő összeg szivároghatott ki Magyarországról arab és ázsiai számlákra. A pénz - az amerikaiak gyanúja szerint - a nyertes uniós pályázatok ,,alkotmányos költsége", a kormánypárti politikusok részére visszaosztott jutalék.

Az FBI-nak az a gyanúja, hogy az összeget jellemzően az MKB-ból, esetenként pedig más, a kormány által ellenőrzött magyar bankokból vették fel.

A tranzakció készpénzben történt, alkalmanként néhány millió eurós összegben, hogy aztán a futárok (ilyen volt az Amerikában védett férfi is) gyémántban vagy az arab világ párhuzamos bankrendszerén, az úgynevezett havalán keresztül vigyék külföldre, jellemzően közel-keleti vagy szingapúri számlákra. (A gyémántvilágban - információink alapján - egyes drágakövek nem ékszerként, hanem készpénz-helyettesítő eszközként működnek: a vásárlás helyétől távol is garantált áron veszik vissza bizonyos tranzakciós díj megfizetése mellett, így kis helyen nagy mennyiségű pénzt lehet országhatárokon átívelve észrevétlenül, elektronikus nyom nélkül szállítani.)

Négy napja a Magyar Nemzet megkérdezte az MKB-t, hogy az utóbbi három évben hány alkalommal vettek fel a bankból egy összegben 250 ezer eurót, vagyis csaknem nyolcvanmillió forintot meghaladó összeget, de lapzártáig nem kaptunk választ.
Magyar Nemzet hírlevél
Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
A drágakövek készpénz-helyettesítő eszközként működnek. Fekete gyémántok (képünk illusztráció)
Fotó: Jack Guez / AFP

Az amerikaiak gyanúja szerint a pénz egy része strómanokon keresztül, arab befektetésnek álcázva jött vissza Magyarországra, hogy luxusszállodákat, kastélyokat és egyéb ingatlanokat vásároljanak belőle. Az amerikai hatóságokat azért is zavarja az illegális pénzügyi megoldás, mert a nemzetközi terrorizmust is e csatornákon (különösen a havalán) keresztül finanszírozzák, így megpróbálják a módszert tűzzel-vassal irtani.

Úgy tudjuk, az amerikai hatóságok a magyar férfi vallomása alapján konkrét nyomozati cselekményeket is kértek a magyar hatóságoktól, de harminc nap után azt a választ kapták Budapestről, hogy itteni kollégáik nem találtak semmilyen, bűncselekményre utaló nyomot. Az FBI által vizsgált pénzmosási módszer lényege az, hogy a pénz mozgása során megszakad a banki vonal, így tovább már nem köthető személyhez. A készpénz később újra visszakerül a rendszerbe, de immár legálisnak látszó, jellemzően külföldi forrásból.

A magyar férfit egyébként körözik a hazai hatóságok is, az Interpol listája alapján jelentős összegű pénzmosás gyanújával. Ennek fényében különös, hogy nem akarják kihallgatni - a lapunk birtokába jutó dokumentumok szerint az amerikai hatóságok tavaly március óta többször jelezték a magyaroknak, hogy a férfi náluk van, és bármikor ki tudják hallgatni az FBI jelenlétében; a körözést ennek ellenére máig nem vonták vissza, és a magyar nyomozók nem éltek a kihallgatás lehetőségével sem. (Négy napja megkérdeztük az ügyészséget, hogy miért nem, de válaszában türelmet kért. Magyarázatát azóta is türelemmel várjuk.)

Az államközi értesítés tényéről az Átlátszó megkérdezte az amerikai igazságügyi minisztériumot is, amely nem kívánta kommentálni az értesülést. A magyar állampolgár a nemzetközi körözés ellenére szabadon közlekedik az Egyesült Államokban - lapunk egyik munkatársa személyesen találkozott vele, ám a férfi nem akart nyilatkozni.

Tavaly júniusban az Átlátszó egy másik ügyben arról írt: eddig példa nélküli módon több, csalás és pénzmosás elkövetésével vádolt magyar állampolgár kiadatását indítványozta az Egyesült Államoknak az idén tavasszal a Fővárosi Főügyészség. A kiadatás a jogerős bírósági döntés ellenére sem történt meg - információink szerint az Igazságügyi Minisztérium vétózta meg. (A tárca sajtóosztályán érdeklődtünk az okokról, de kérdéseinkre eddig nem válaszoltak.)

Amerikából származó információk szólnak arról, hogy a bűnbanda két tagja szintén futárként működött közre az uniós pénzek Magyarországról való kicsempészésében - ők a nagy mennyiségű készpénzt a megbízó utasításainak megfelelően üres bécsi lakásokban tették le, 5-6 millió eurós, vagyis csaknem kétmilliárd forintos összegben. Ha ez igaz, mindjárt érthető, miért nem akarjuk kiadni őket Amerikának.


https://mno.hu/belfold/gyemantta-valt-alkotmanyos-koltseg-magyar-vedett-tanu-amer ikaban-2455928

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
2018.03 2018. Március 2018.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 332 db bejegyzés
e év: 1581 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 388
  • e Hét: 2648
  • e Hónap: 19441
  • e Év: 152358
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.