Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
5 pontban arról, hogy Orbán veje miért vádolható szervezett
  2018-03-28 22:12:29, szerda
 
 

5 pontban arról, hogy Orbán veje miért vádolható szervezett csalással
2018. március 28. - 10:41

Vélemény



A Fidesz közeli média az Elios-ügy kapcsán azt próbálja bebizonyítani, Orbán Viktornak és vejének, Tiborcz Istvánnak

A saját lábukon álló gyerekek - Forrás: index.hu

A Mérce.hu megpróbálta az Elios-ügyben tudható alapinformációkat 5 pontban összefoglalni.
Miért igaz, hogy Tiborcz István érintett benne?

Az Elios kötődő közbeszerzései közül a vizsgált 35 projekt mindegyikében felmerült a visszaélés gyanúja, és az esetek felében, 17 pályázatnál egyenesen úgy találta az OLAF, hogy szervezett csalási mechanizmust építettek ki.
A pályázatok egy részét úgy írták ki, hogy a feltételeknek csak az Elios vagy konzorciuma feleljen meg.
A pályázatoknál visszatérő ,,rendszertelenségek" jelentkeztek, amelyek ismétlődése miatt szervezett csalást gyanít az OLAF.
Voltak más ajánlatok is ezeken a közbeszerzéseken, az OLAF jelentése szerint ugyanaz a személy, ugyanazon a számítógépen írta őket, ugyanazt a matematikai egyenletet használva, és mindig ugyannyival voltak drágábbra árazva 5 és 7 százalékkal, mint az Elios ajánlatai.
Durva összefonódások is voltak az ügyben. Hamar Endre és Tiborcz István üzlettársak voltak, de mindketten üzleteltek az Eliosban is. Hamar tanácsadó cége, a Sistrade Kft. közösen írta meg a beadott Excel-táblákat az Elios munkatársával, Mancz Ivettel. Hamar Endrének arra is lehetősége volt, hogy a kiírások feltételeit befolyásolja.
Szekszárdon például Hamar Endre cége írta ki azt a közbeszerzést, amit végül az Elios megnyert.

És miért egyértelmű, hogy Tiborcznak köze volt az ügyhöz?

Mielőtt Tiborcz István eladta a céget, a 2014-es évben 480 millió forintot vett ki egy másik cégével az Elios-ból. AZ OLAF jelentés több erre az évre datálódó tenderről is szól.

Simicska Lajos cége a kormánylapok állításával szemben valójában 2013 végén kiszállt az Elios-ból, az érintett 33 ügyből pedig csak 3 esik az az előtti időszakra a 24.hu szerint.

Az OLAF jelentés nem csupán az Elios működését kritizálta, hanem egy céghálóról és szervezett bűnözési módszerekről beszélt, így erre egyszerűen nem tisztázó érv az, hogy volt-e köze hivatalosan és mikor Tiborcz Istvánnak az Elios-hoz. A jelentés szerint ugyanis több cég dolgozott össze, illetve Tiborcz már a pályázatok kiírása előtt igyekezet előnyt szerezni a közbeszerzéseken. Például úgy, hogy az ismerősei, cégtársaihoz köthető cégek készítették elő a közbeszerzéseket, amelyeket aztán az Elios megnyert

Ahogy a 24.hu írja, az OLAF jelentésre alapozva: “Ami pedig Orbán Viktor vejének szerepét illeti: az Elios elődjét 2009 augusztusában Tiborcz István alapította egy társával együtt, majd 2010-ben szállt be többségi tulajdonosnak a Közgép leányvállalata. Simicska megjelenésekor Tiborcz valóban kilépett a tulajdonosok közül, de igazgatótanácsi tag maradt a cégben. Később aztán újra tulajdonos lett, és csak 2015 áprilisában hagyta el az Eliost, Hódmezővásárhelyen pedig az OLAF jelentése szerint Tiborcz és üzlettársa személyesen tárgyaltak az önkormányzattal.


Vagyis a kormánysajtó által sulykolt állítás, miszerint Tiborcz Istvánnak semmi köze nem volt az Elioshoz az OLAF által vizsgált 2009 és 2014 közötti időszakban, egyszerűen nem igaz."

Lényegtelen valójában az állítás, amivel a Fidesz-média hadakozik, hogy nem Tiborcz, hanem Simicska lopott. 2014 előtt ugyanis Simicska Lajos részese volt a Fidesz rendszerének, ha Simicska is lopott volna az Elioson keresztül, akkor is házon belül maradt volna a lopás, és azok a polgármesterek, fideszes vezetők, cégvezetők, akik asszisztáltak ehhez, szintén bűnrészesek lenné
nek.






https://civilhetes.net/5-pontban-arrol-hogy-orban-veje-miert-vadolhato-szervezett -csalassal
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kósa Lajos nem bujkál, hanem háttérmunkát végez – tuda
  2018-03-28 22:03:42, szerda
 
  Kósa Lajos nem bujkál, hanem háttérmunkát végez - tudatta Tuzson Bence, és sikerült nem elröhögnie magát

2018. március 27. 18:16 - szerző: 168 Óra

Nem bujkál, hanem a munkája miatt nem mutatkozik a nyilvánosság előtt Kósa Lajos - közölte a kormányzati kommunikációs államtitkár a Hír TV kérdésére.

Kósa Lajos az 1300 milliárd forintos botrány kirobbanása óta többször is megpróbált elmenekülni a sajtó elől, a sofőrje egyszer majdnem lebontotta a pécsi városházát. Azért mozog kicsit: tegnapelőtt a feltűnést kerülve a debreceni virágvasárnapi karneválon bukkant fel nézőként, később pedig Ondódon, ahol egy út átadása közben azt ígérte, hogy megduplázza a falu lakosságát.

Mindeközben azonban egymás után mondja vissza sorra a kampányfórumokon, rendezvényeken való részvételét.

,,Végzi a munkáját, egy miniszternek sokféle munkája van. Valamelyik a nyilvánosság előtt zajlik, valamelyik pedig háttérmunka, hiszen nagyon sok feladat van rajta. Természetesen továbbra is dolgozik" - indokolt Tuzson Bence. Közben egy arcizma sem rándult.


http://168ora.hu/itthon/kosa-lajos-nem-bujkal-hanem-hattermunkat-vegez-tudatta-tu zson-bence-es-sikerult-nem-elrohognie-magat-147411
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
mit kell tudni a taktikai szavazásra buzdító oldalakról?
  2018-03-28 21:56:07, szerda
 
  2018. március 27. kedd

Esélyes jelöltek - mit kell tudni a taktikai szavazásra buzdító oldalakról?



Ha a világ valóban olyan egyszerű lenne, ahogyan azt a kormánypártok hazudják a szavazóiknak, akkor egyetlen ellenzéki jelölt lenne mind a 106 egyéni választókerületben. A valóságban ez még az esetleges további visszalépések esetén sem lesz így. Részben azért, mert az ellenzék sokszínű, és elvi vagy taktikai okokból számos szereplője mindenre kiterjedő összellenzéki együttműködést még akkor sem támogat, ha nyilvánvaló, hogy a kormányoldal egységesen cselekvő ellenségként kezeli az ellenzékét. Részben pedig azért, mert jelen állás szerint még azoknak a masszívan ellenzéki többségű választókerületeknek a jelentős részében sem születik majd kompromisszum, amelyek eleve ellenzéki gettókként jöttek létre a választókerületek 2014 előtti fideszes átszabása során.



Aki azonban nem gondolja azt a szavazók közül, hogy csak fideszes jelöltre szavazhat, az érthetően mérlegelni szeretné egyebek mellett azt is, hogy a választás sorsát eldöntő egyéni választókerületükben kinek lehet esélye a győzelemre. Így lett 2018 a taktikai szavazásra buzdító honlapok éve. Ebben a cikkben azt vesszük sorra, hogy minek alapján érdemes tájékozódnunk. A rövid válasz az, hogy minél több forrásból.

1. valasztas.hu, közvéleménykutatási adatok

Mivel maguk a taktikai szavazást segítő honlapok is a 2014-es eredményekből és a nyilvános közvéleménykutatási adatokból vonnak le következtetéseket, alapvetően semmi olyat nem tesznek, amit egy átlagos felkészültségű választó ne tudna maga megtenni, ha nem két percet szán a tájékozódásra, hanem mondjuk negyvenet.

Az aktuális 2018-as jelöltlistát itt lehet elérni a választási honlapon, a 2014-es eredmények pedig itt érhetőek el választókerületi és szavazóköri szinten is. A szavazóköri jegyzőkönyvekből egyébként a 2014-es listás és egyéni szavazatok közötti - még a nagyon népszerű jelöltek esetében is csak néhány százalékos - eltérések is láthatóak.

Ami a közvéleménykutatási adatokat illeti, az országos adatok összegyűjtve és grafikonnal kiegészítve - angolul teljes körben, magyarul a tavaly nyár óta közzétett kutatásokra - elérhetőek a 2018-as választáshoz kapcsolódó Wikipedia-oldalon.

A politikai elemzői szakma által fontosabbnak gondolt - hiszen a részvételi hajlandósággal mint nehezen becsülhető tényezővel nem számoló - teljes választókorú népességben mért adatok Török Gábor honlapjáról érhetőek el a legegyszerűbben teljesnek mondható, és rendszeresen frissített formában.

Mindkét adatsor kapcsán meg kell azonban jelezni, hogy - túl a persze most is jellemző ellenzéki csodaváráson, illetve figyelembe véve a kutatások többségére jellemző igen magas válaszmegtagadási arányt - a kormánypártok népszerűsége alighanem nagyságrendileg sem magasabb, sem alacsonyabb nem lehet, mint 2014-ben volt.

Ha egyébként mégis lényegesen magasabb, legalább 50% körüli, akkor úgyis mindegy, hogy ki hogyan taktikai szavaz, mert ismét fideszes kétharmad lesz, ha pedig lényegesen alacsonyabb, jelentősen 40% alatti, akkor pedig azért nincs meghatározó jelentősége az átszavazási hajlandóságnak, mert a kormánypártok jelentős átszavazás nélkül is simán el tudnák bukni a választást.

Azaz ha valaki nem akar országos kutatási adatokat böngészni, az akár kiindulhat abból a leegyszerűsítésből is az esélylatolgatások során, hogy a 2014-es választást játsszuk le újra, más egyéni jelöltekkel.

Választókerületi szintű közvéleménykutatások is készülnek természetesen a választási időszakban, azonban ezeket a pártok jellemzően megtartják maguknak. Éppen ezért fontos és hasznos kezdeményezés, hogy a Közös Ország Mozgalom (KOM) kifejezetten a szoros választókerületekben készíttet és tesz közzé választókerületi szintű kutatásokat.

Az eddig közzétett tizennyolc kutatási elemzés kapcsán azonban annyit érdemes megjegyezni, hogy ez nagyon nehéz műfaj, hiszen a reprezentativitást ilyen kis mintán jóval nehezebb biztosítani. Ha tehát valóban az országos szinten is félremérnek a kutatók, akkor helyben tovább nő a tévedés veszélye. Különösen, ha olyan, önmagában is nehéz feladatot kell elvégezni, mint a másodlagos preferenciák, azaz a kedvelt jelölt kiesése esetén választott másik jelöltre való átszavazás mérése.
2. taktikaiszavazas.hu

A szájtot Sanyó Ádám adatelemző magánszemélyként üzemelteti ugyan, de ő egyben a KOM aktivistája is. A taktikaiszavazas.hu egyrészt maga is közöl - itt bemutatott, a 2014-es eredményekből, három közvéleménykutató (Republikon, Publicus, Závecz Research) országos adataiból és a KOM kutatásaiból kiinduló, az egyes pártok szavazóinak átszavazási hajlandóságát is alapul vevő módszertan alapján - becsléseket az április 8-án várható szavazatarányra.

Igazi értéke az, hogy egy helyen, kereshető formában és rendszeresen frissítve érhetőek el a honlapon a 2014-es eredmények és az idei indulók adatai, valamint a Márki-Zay-féle ajánlások is. Ha csak egy honlapot vagyunk hajlandóak megnyitni, akkor ésszerű, hogy ez legyen az, de ha már a méréseken alapuló becsléseket is nézzük, akkor az ellenzéken belül szoros körzetekre tekintettel érdemes a 3-5. pont alatti többi opciót is megfontolnunk.
3. kireszavazzunk.hu

A Jobbik-közeli Iránytű Intézet működteti a honlapot, információtartalomban szoros második, kivitelében pedig egyértelműen a legprofibb a taktikai szavazási honlapok között, ugyanakkor a közzétett adatok köre - nem meglepő módon - némileg barátságosabb a Jobbikkal.

Az Iránytű a Magyar Nemzet megbízásából készített közvéleménykutatásainak választókerületi szintű adatait teszi közzé a honlapon, ennek alapján jelölve meg egy vagy több esélyes ellenzéki jelöltet, emellett a honlap - eddig kivétel nélkül a Jobbik számára kompetitív egyéni választókerületekben - a jelöltek népszerűségére vonatkozó újabb, az elmúlt hónapokban rögzített iránytűs kutatási adatokat is közzétesz.

Utóbbiaknál már a fideszes jelölt népszerűsége is szerepel, de a listás adatoknál a kormánypártok nem kaptak külön oszlopot. Így - bár természetesen a többi szavazatarányból a támogatásuk azért kikövetkeztethető - első ránézésre a bőven 50% feletti fideszes eredményre várt választókerületek is olyannak tűnnek, mint ahol az ellenzéknek - azaz jellemzően a Jobbiknak - esélye lehetne nyerni.

A honlapra az enyhe jobbikos irányú torzítások ellenére érdemes ellátogatni annak, aki kicsit jobban szeretne elmélyedni a jelöltek közötti válogatásban: a jelöltek többségének rövid életrajza és - változó részletességgel - a választókerületet érintő aktuális ügyek, valamint ellenzéki - nem csak, de jellemzően jobbikos - kampányrendezvények plakátjai is szerepelnek az egyes választókerületek aloldalain.
4. Rendszerváltás 2018

Márki-Zay Péter honlapja, az ő beköszöntője olvasható rajta a legesélyesebb ellenzéki jelöltek személyére vonatkozó, jelenleg 53 javaslatával együtt. A többi érdemi ellenzéki jelölt nevét is tartalmazó adatbázis kereshető, de a honlap még így sem ad többet, mint a jelöltlistát, amit meg el lehet érni Sanyó honlapján is a Márki-Zay-ajánlásokkal együtt.

5. Egyéb esélyesjelölt-listák

Módszertannal együtt tett még közzé egy, a saját mérésein és a baloldalnak meglehetősen hízelgő átszavazási számításokon alapuló esélyes jelölt listát az MSZP-közeli Republikon Intézet, amely azt hozta ki, hogy a baloldalnak 34, a jobbiknak pedig 7 megnyerhető körzete lenne jelentős átszavazás esetén további formális visszaléptetések nélkül is, illetve további 10 körzet ,,háromesélyes", azaz nem dönthető el, hogy kinek van nagyobb esélye legyőzni a fideszes jelöltet.

Végül ugyancsak publikálta a szerinte esélyes jelöltek listáját a különböző kormányok volt minisztereiből és volt uniós biztosokból álló V18 csoport, amely jelenleg 28 további koordináció nélkül megnyerhető (14 baloldali és független, illetve 12 jobbikos) körzettel, valamint 11 baloldalon belüli további koordinációval és 29, a Jobbikra is kiterjedő koordinációval elvileg megnyerhető mandátummal számol.

A V18 nem adott módszertant a becslésekhez, cserébe nem is nyilatkozott az egyes körzetek megnyerésének esélyéről, bár az, hogy a fennmaradó 50 körzetben még ők sem jelöltek meg esélyes jelöltet, implicite azt is jelenti, hogy azokban nem látják ennek értelmét.

Végezetül azoknak, akik még egy listát sem szeretnének elolvasni, marad az az ökölszabály, hogy a fővárosban, a keleti agglomeráció kivételével a fővárosi agglomerációs körzetekben, valamint a - jellemzően a megyeszékhelyekkel azonos - vidéki modernizációs központokban a Jobbikon kívüli ellenzéki pártok jelöltjét tekinthetjük a legesélyesebb ellenzéki jelölteknek, mindenhol máshol pedig a Jobbikét.

Sepsi Tibor

https://atlatszo.hu/2018/03/27/eselyes-jeloltek-mit-kell-tudni-a-taktikai-szavaza sra-buzdito-oldalakrol/





Még egy - szerintem igen jó - hely a tájékozódáshoz: pollo.hu



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Idén 33,3 milliárd forintba kerül nekünk Rogán és Habony na
  2018-03-28 21:46:02, szerda
 
  2018. 03. 28. 17:12

Idén 33,3 milliárd forintba kerül nekünk Rogán és Habony nagy biznisze

430 letelepedési kötvényt kell visszafizetnünk év végén az offshore hátterű kötvénycégek részére. A Fidesz-közeli háttéremberek üzlete összesen 20 milliárd forintos mínuszt jelet ahhoz képest, mintha ,,simán" a piacról finanszíroztuk volna az állam működését. A kötvénycégek viszont jól jártak.

2013-tól lehetett Magyarországon is letelepedési kötvényt jegyezni. A kötvényárusításra az Országgyűlés Gazdasági Bizottsága adhatott engedélyt, ennek elnöke pedig Rogán Antal volt. Később az is kiderült, a kötvények árusítására (valójában lejegyzésére) jogosult, jellemzően offshore cégek valamilyen úton-módon köthetők a Rogán-Habony-érdekkörhöz.

A konstrukció úgy működik, hogy kötvényárusító cégek jegyzik le a kötvényt, mely egy úgynevezett diszkont állampapír. Kezdetben 250, majd 270 ezer euró kifizetésével jutottak hozzá az 5 éves, fix kamatozású (2 százalék) értékpapírhoz, így - a kamatos kamat szabályai szerint - lejáratkor nekünk, adófizetőknek pont a 300 ezer euró névértéket kell visszafizetnünk. Vagyis a Fidesz-közeli kötvénycégnél köt ki a 30 ezer eurós kamat. Emellett a cégek papíronként 45-60 ezer eurós szolgáltatási díjat is kifizettettek az arab, orosz, kínai stb. ügyfelekkel.

Bár elvileg a kérvényező külföldi állampolgároknak több hazai nemzetbiztonsági szolgálat átvilágításán is át kell esniük, épp a Direkt36 mai cikke bizonyította, hogy igenis van biztonsági rés a pajzson.

Lapunk szerette volna megtudni, hogy idén mekkora összeg terheli a költségvetést és így a magyar adófizetőket a lejáró kötvények visszafizetése miatt. Ezért közérdekű adatigényléssel fordultunk az Államadósság Kezelő Központhoz, aki a 15 napos határidő lejárta előtt 1 nappal közölte, az adatszolgáltatás határidejét 15 nappal meghosszabbítják.

A G7 azonban kiszámolta: az első évben 430 darab kötvényt adtak el, melyek egységesen 2018. december 20-án járnak le. Ez azt jelenti, hogy idén 107,5 millió eurót, vagyis 33,3 milliárd forintot kell kifizetünk az offshore hátterű kötvénycégeknek. Ebből a kamat 12,8 millió forint, vagyis 4 milliárd forint, amennyivel az adófizetők ,,megajándékozták" Rogán és Habony barátait.

A kamatszintek változása miatt azonban a kötvénybiznisz egyértelműen bukó a magyar államnak. A szabályozás kimondja, hogy bárhogy is alakul a piaci környezet, legalább 2 százalék hozamot fizetni kell a papírokra. Az első másfél évben olyan kamatok voltak a piacon, hogy az a magyaroknak 40 milliárd forint megtakarítást eredményezett, ám ezt követően zuhantak a hozamok, és jóval olcsóbb (alacsonyabb kamatozású) másodpiaci forrásokkal is finanszírozható lett volna az állam működése. Ekkor egy 60 milliárdos felesleges mínuszt keletkezetett a letelepedési kötvények biznisze.

A mérleg tehát összességében 20 milliárd forint mínusz, amihez hozzávehetjük, hogy a 2013 és 2017 között eladott 6585 kötvény, plusz a családegyesítések miatt nagyságrendileg 20 ezer ,,gazdag migránst" telepítettek be Orbán Viktorék. A kötvénycégek viszont a G7 számításai szerint papíronként 23-27 millió, összesen kb. 150 milliárd forint bevételt könyvelhettek el.

https://alfahir.hu/2018/03/28/rogan_antal_habony_arpad_letelepedesi_kotveny_korru pcio
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyarország ismét címlapon!
  2018-03-28 21:41:53, szerda
 
  Magyarország ismét címlapon!

Lázár Gergő | Ma | 13:07

Magyarország kormánya újra a neves The Guardian brit újság címlapjára került. Azzal gondolom nem árulok el nagy titkot, hogy ismét negatív felhanggal kerültünk a neves újság főoldalára, idén már sokadjára. A cikk a választási hangulatot mutatja be Miskolcon, ott, ahol csak hírből ismerik azokat a migránsokat, akiktől sokan az életüket és gyermekeik életét féltik. A szerző, Shaun Walker a Fideszt a szélsőjobbhoz sorolja és állítja, a nemlétezőtől való félelemre építette fel kampányát.

Mit ahogy a szerző leírja, több ott lakót is megkérdezett, láttak-e egyáltalán menekülteket a városban, de egyetlen embert sem talált, aki a saját szemeivel látta volna őket. Ismernek azonban olyanokat akik már láttak menekülteket, ők meséltek. A cikk azt is pontosan leírja, hogy miközben egy menekült sem érkezett a városba, addig legalább 20 000 miskolci hagyta el saját városát a kilátástalanság miatt.

Shaun Walker kitért arra is, hogy miközben az egészségügy és az oktatási rendszer is romokban hever, addig a kormánypárt ezzel még csak nem is foglalkozik a kampányában. Mindent egy lapra feltéve a menekültektől való rettegés magját elültetve kívánja megnyerni a soron következő parlamenti választásokat. Azokat a választásokat, amelyeket a jelek szerint ismét megnyerhetnek. Az avasi lakótelepet járva legtöbben a korrupcióra, valamint az egészségügy borzasztó helyzetére hívták fel a figyelmet, mégis szinte minden beszélgetésben szóba jöttek a menekültek, mint egy fontos kérdés.

Én magam nem láttam egy migránst sem, de többen, akik betértek üzletünkbe már láttak. Van egy kislányom, ezért aggódom emiatt - mondta egy bolti eladó

A cikk később kitért a Jobbik helyi jelöltjére is, Jakab Péterre, aki szerint a migráció nem igazán jelent problémát Miskolcon, a választási szórólapokon mégis Orbán már beengedett 2300 migránst szöveggel kampányol. A Guardian cikke legvégén megemlíti, hogy ahhoz, hogy kormányoldalról el tudják hitetni a magyarokkal, a migráció egy óriási fenyegetés az ország jövőjére, át kellett venniük az irányítást a nagyobb helyi lapok, TV csatornák és rádióállomások felett.

A Nyomtass te is mozgalom egyik fontos figurájával, Klopstein Kornéllal is elbeszélgetett a szerző, akinek a következő véleménye volt a kormány propagandájáról:

A magyarokat letámadják menekültekről szóló álhírek tucatjaival, valamint szégyenteljes idegengyűlölő propagandával napi szinten.

Klopstein szerint ha a hazugság terjesztése helyett objektíven mutatják be a menekültkérdést, az segíthet az embereknek abban, hogy ésszerű döntést hozzanak a választásokon. Legyen így.


https://kolozsvaros.com/rovidek/magyarorszag-ismet-cimlapon/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Annyira beteg és aljas az, amit műveltek
  2018-03-28 21:39:25, szerda
 
  Annyira beteg és aljas az, amit műveltek

Molnár Bálint | Ma | 8:53

Tuzson Bence valamilyen államtitkár tegnap már szénné égette magát, amikor kiállt sajtótájékoztatót tartani azért, hogy elmondja: a kormány nem adja ki a Helsinki Bizottságnak az üres állami tulajdonú lakások listáját.

A Helsinki Bizottság jelezte, hogy ugyan nem áll ki ezért sajtótájékoztatót tartani, de nem kérte ki a kormánytól az állami tulajdonú lakások listáját.

Tuzson Bencét nem zavarták össze a tények, tovább hazudott: a bírósági eljárás elébe is kész odafeküdni a kormány azért, hogy ne kelljen kiadnia a Magyar Helsinki Bizottságnak a budapesti, állami tulajdonban lévő üres lakások listáját. Azt a listát tudniillik, amit a Helsinki Bizottság sem most, sem korábban nem kért a kormánytól. Hülyeség is lett volna - mert bár Tuzsonnak nem szóltak mielőtt kitolták a mikrofon elé - az ilyen listákat nem az állam, hanem az önkormányzat szokta elkészíteni.

A sufnijogászok gyülekezetének Tuzson Bencéje tehát azt állítja: a sufnijogászok gyülekezete bíróságra is kész elmenni azért, mert állítólag valaki (aki egészen biztosan nem a Helsinki Bizottság) közérdekű adatokat kért ki a kormánytól. Tehát a kormány hivatalos álláspontja szerint a közérdekű adatok nem számítanak közérdekűnek, és ezt akár peres úton is kész bebizonyítani az állam- és kormánypárt. Jó.

Tuzson Bencét, akárcsak az életéért futó bármelyik fideszes potentátot senki és semmi nem akadályozhatta meg abban, hogy ma is szénné égesse magát a Migráns1 reggeli műsorában. Az most mellékes, hogy a hívek ebből semmit nem érzékeltek.

Adatbázist építenek a “Soros-szervezetek" Magyarországon - mondta Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár szerda reggel az M1 aktuális csatornán.

Az államtitkár azt mondta, hogy az említett szervezetek már igényeltek adatokat az üresen álló laktanyákról, az állami és a magánlakásokról. Nyilatkozataikból is kitűnik, hogy olyan adatbázis épül, amely alkalmas arra, hogy ha a migránsok akár egy áttelepítési kvóta révén, akár a határokon keresztül megérkeznek, akkor a segítségével el lehet őket helyezni - jelentette ki.

Tuzson Bence szerint ez azt jelenti, vannak olyanok, akik visszaélnek az adatigénylésekkel és illegális adatbázist építenek. “Ez ellen a leghatározottabban fel kell lépni, minden jogszabályt és minden jogot a rendeltetésének megfelelően kell használni, nem pedig arra, hogy a későbbiekben ezek alapján migránsokat lehessen betelepíteni Magyarországra."

A műsorban elhangzott, hogy a Helsinki Bizottság kedden nyilatkozatban cáfolta, hogy közérdekű adatigénylést nyújtott volna be ebben az ügyben. (MTI)

Értem. Egy öblös-gennyes sorosozásért mindent. Értjük, ezt látjuk hónapok óta. Végigfutottam a Fidesz közösségi oldalát és a hideg verejték öntött el. Megtekintettem az embertelenségnek szobrot állító legújabb náci kormányzati plakátot és gyomorgörcsöt kaptam. Értem, hogy vagy a sorosozás-migránsozás-uszítás, vagy mentek a lecsóba.

De ha már itt tartunk, akkor két dolog van, Tuzson, amiről az adatbázis építéssel kapcsolatos hergelő hazudozás közepette elfelejtettél beszélni:

A Politico nevű befolyásos brüsszeli portál a minap írta meg, hogy ti, a magyar kormány igen nagy valószínűséggel illegális tevékenységekbe bocsátkoztatok, külföldi csoportokkal vagy titkosszolgálatokkal működtetek együtt, hogy a a sorosistának hazudott civilek ellen felhasználható anyagokhoz juthassatok. Egy titkosszolgálati forrás azt állította, hogy az Alkotmányvédelmi Hivatal (szevasz, Lázár!) már január óta tudja, hogy külföldi állampolgárok próbálnak adatokat gyűjteni a magyar civilekről. Vagyis ki az, aki adatokat gyűjt és adatbázist épít, Tuzson? Mi a helyzet ezzel? Igaz vagy nem igaz? Én például nem tudom, de ha már szemrebbenés nélkül hazudtok, akkor legalább néha érdemes lenne a sztori minden részletét kibontani.

Kettő. Ha már a Soros-szervezetek nem létező adatbázis építési tervein vinnyogtok, hazudoztok, rágalmaztok: kinek a honnan származó adatbázisát használta fel a kormány, amikor Bakondi György nevében, fideszes email címről, a Fidesz-KDNP-re való választásra buzdító levélben, a migráció szörnyűségeivel fenyegetőzve spameltetek több százezer választópolgárt az ügyfélkapun keresztül? Ez legális volt, rendben volt, tisztességes volt? Azért kérdezem, mert Bakondi elvtársnak derogál válaszolni erre az egyszerű kérdésre.


https://index.indavideo.hu/video/Bakondi_elfordul_a_kerdes_elol

Tehát miközben a bíróságra is hajlandóak (édesjóistenem!) vagytok elmenni egy olyan lista ügyében, amit senki nem kért tőletek, miközben adatbázis építéssel vádoljátok a minden bizonyíték nélkül sorosistának titulált civileket, úgy tűnik, ti jogtalanul gyűjtitek az információkat a magyar civilekről/állampolgárokról, és még azt sem vagytok hajlandóak elárulni, hogy Bakondi honnan szerezte meg félmillió ember email-címét, amelyekre aztán a Fidesz érdekeivel egybeeső, agymosó propagandát nyomjátok.

Annyira beteg és aljas az, amit műveltek, hogy én szégyellem magam azok helyett is, akik a lábnyomaitokat csókolgatják és nem értenek semmit ebből az egészből.




https://kolozsvaros.com/rovidek/annyira-beteg-es-aljas-az-amit-muveltek/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Minden Zugban van egy kis dugipénz?
  2018-03-28 21:37:42, szerda
 
  Minden Zugban van egy kis dugipénz?

Tamás Róbert | Ma | 19:03

Szép estét! A szép nap után ránk is fér szerintem. Csapjunk bele a közepébe. Mészáros Lőrinccel interjút akart volna csinálni egy újságíró. Angolul. Höhö. Magyarul se szokott sikerülni. Azért ide pakolom, élvezze mindenki:

https://youtu.be/DOUj6gL_PH8

Oké, nem tud angolul. Oké, magyarul se tud. De ő egy sikeres vállalkozó. Merci, sofőr, minden. Szerintem a tyúkláb mintás öltöny jobban fog állni neki.

A gazdasági növekedés fenntartása és a családok erősítése két olyan cél, amelyet egyidejűleg kell elérni, hiszen a családok folyamatosan erőforrást jelentenek a gazdaságnak is - mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere szerdán Budapesten, a V4-es családügyi konferencián.

Az Erős családokkal egy erős Európáért! címmel az Országházban megrendezett tanácskozás miniszteri panelbeszélgetésén Balog Zoltán kiemelte: ma, amikor Közép-Európa az európai fejlődés motorjává vált, lényeges, hogy ez a fejlődés a családok javára váljon. Ez nem magától értetődő, de fontos, hogy a növekedés ne csak keveseknek hozzon hasznot - mutatott rá.
A tárcavezető kifejtette: nemcsak az a lényeg, hogy több gyermek szülessen, hanem a felelős gyermekvállalás is számít. Az elmúlt évek legnagyobb eredményének a házasság intézményének felértékelődését, megbecsültségének növekedését nevezte, úgy látja, e tekintetben a gondolkodásban is van egy trendforduló.
Balog Zoltán emlékeztetett: a magyarok több mint 70 százaléka szerint az államnak meg kell védenie a keresztény értékeken alapuló életberendezkedést.
A miniszter elmondta: a családpolitikában is fontos a kiszámíthatóság, hiszen a gyermekvállalás hosszú időre szól, és ha a kormánypártok ismét bizalmat kapnak, szeretnék továbbfejleszteni a családtámogatási rendszert. Emellett a vidéki lakásépítésekre is hangsúlyt helyeznének - közölte. (MTI)

Valaki szóljon már Balog Zoltánnak, hogy a gazdaság nem annyira erősödik. Abban a pillanatban fogunk fejre állni, amikor akár csak időlegesen is befagyasztják az uniós források kifizetését. Magyarország már annyi mindennek a motorja volt az utóbbi néhány évben, mint a fene. A baj csak az, hogy farmotor.

Amúgy nem a családokat kellene támogatni, hanem normálisan kellene működnie az államnak a maga helyén, a gazdaságnak és mindennek, amitől egy ország fejlődni képes. Aztán majd apu és anyu ellátja a családot a normális fizetéséből. Ne a kormány jótékonykodjon mindenki rovására. Azt már tudjuk, hogy bizonyos családoknak jól megy. Az Orbán, Tiborcz,Rogán, Szijjártó, Lázár, Mészáros, Kósa és hasonló nevű famíliák már hasítanak, mint a fene. A többi családdal csak ne tessenek jótékonykodni, mert abba belerokkan az ország. Köszi.

Végül ide másolok egy DK közleményt. Ők csak kérdeznek és ehhez én is szívből szeretnék csatlakozni, mivel engem is érdekel a dolog:

A jelek szerint univerzális felkészültségű Rogán Antal 2015-ben két társával együtt bejelentett ez elektronikus aláírással kapcsolatos szabadalmat. Két nappal később, a Profitrade 90 Kft. négy tulajdonosa, az egyik föltaláló-társ és szülei, valamint egy a svájci Zug kantonban működő cég több mint 41 millió forint nyereséget vett ki, amiből ezer-ezer forint a három magyar tulajdonosé lett, a többit a Zug-beli cégnek utalták. Hogy onnan hová került, az kideríthetetlen, lévén Zug kanton az egyik legismertebb európai offshore paradicsom. Tény viszont, hogy a Profitrade korábban csaknem egymilliárd forint EU-támogatást kapott, továbbá, hogy Rogán korábbi ügyvédjének, Kertész Balázsnak itt, Zugban, az említett negyedik tulajdonos cég székhelyétől nem messze van lakása.

A Demokratikus Koalíció csak kérdez. Csakugyan otthon van-e Rogán az elektronikus aláírás rejtelmeiben? Nem lehetséges-e hogy a szabadalom-levélre csak csendestársként került a neve? Nem lehetséges-e, hogy korábban Rogán járta ki a kormánynál a Profitrade -nek az uniós támogatást, a 41 millió pedig ennek jutalmául Kertészhez, tőle meg Rogánhoz került?

Az EU csalás elleni hivatala, az OLAF mindenesetre már nyomoz... Aki pedig úgy véli, hogy a csalárd módon szerzett vagyonokat vissza kell venni a magyar adófizetők számára, az április 8-án szavazzon a DK 3-as számú listájára.

Varju László
alelnök, OGY képviselő
DK (MTI-OS)


https://kolozsvaros.com/rovidek/minden-zugban-van-egy-kis-dugipenz/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A kormány lassan ott tart, hogy ha az ellenzék nyer, nekünk
  2018-03-28 20:52:31, szerda
 
  A kormány lassan ott tart, hogy ha az ellenzék nyer, nekünk enni se jut majd, mert minden pénzt a bevándorlók kapnak

Rényi Pál Dániel ELMEBAJ ma 14:57 204 1634

,,Az április 8-ai országgyűlési választás tétje, hogy a magyar családokat vagy a bevándorlókat támogatja-e az ország a jövőben"
- jelentette ki, a jelek szerint halálosan komolyan Novák Katalin családügyi államtitkár a V4 családügyi konferencián Budapesten, és arról próbált megnyugtatni mindenkit, hogy szerencsére van Fidesz, és így lesz aki fenntartsa a családtámogatási rendszert 2018 után is.

Novák szerdán az MTI tudósítása szerint arról beszélt, hogy míg 2010 előtt büntették a gyereknevelés utáni munkába állást, soha nem volt olyan jó családnak lenni Magyarországon mint az elmúlt nyolc évben: megduplázták a családok támogatását, segítik a nők munkába állását, a gyerekek ingyen kapnak tankönyvet, és így tovább.

Mindez persze nem a kormány, hanem a magyarok érdeme, viszont az ellenzék ezt a sikert is elvenné tőlük, és családokat támogató ország helyett bevándorlóország lesz Magyarországból.

Novák szerint százmilliárd forintos nagyságrendben kéne pénzt költeni a bevándorlókra, ahol bevándorlók élnek, ott a költségvetés nagy részét elviszik a migránsok, akik közül minden egyes ember ellátása 9 millió forintba kerül.

Természetesen egyetlen ellenzéki párt sem beszélt a családtámogatás megvágásáról, de Novák nyílván nem is magától mondott ilyen értelmes dolgokat. A kampány utolsó hete előtt láthatóan ez az új kommunikációs csapásirány: kedden Orbán Viktor miniszterelnök a vállalkozásokat óvta attól hogy az ellenzék nyerjen, mert akkor meg nekik nem jut majd pénz.

https://444.hu/2018/03/28/a-kormany-lassan-ott-tart-hogy-ha-az-ellenzek-nyer-neku nk-enni-se-jut-majd-mert-minden-penzt-a-bevandorlok-kapnak



---------------------------------------------------------------------------------



cirkusz kel a népnek, de amit ezek csinálnak nem meríti ki a BTK néhány bekezdését?
Esküszöm, vagy lehet én vagyok a hülye, ez már lassan hivatalból való visszaélésen át lehet bármi.
Idézem:

A hatályos Btk. 305. § a hivatali visszaélésről a következőket rendeli:

"Az a hivatalos személy, aki azért, hogy jogtalan hátrányt okozzon vagy jogtalan előnyt szerezzen

a) hivatali kötelességét megszegi,
b) hivatali hatáskörét túllépi, vagy
c) hivatali helyzetével egyébként visszaél,
bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."

A bűntett jogi tárgya
A hivatali visszaélés bűntettének jogi tárgya az államapparátus törvényes, szabályszerű működésébe, valamint az állami szervekbe és hivatalos személyekbe vetett bizalom. A hivatalos személyeket a jogalkotó a hivatali tevékenységük végzésének tartamára, az államszervezet feladatainak az ellátása érdekében fokozott védelemben részesíti.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2018.02 2018. Március 2018.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 332 db bejegyzés
e év: 1581 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2313
  • e Hét: 8045
  • e Hónap: 19156
  • e Év: 172652
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.