Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
Orbánnak a műanyagpalackokról is a migránsok jutnak az eszéb
  2018-03-29 21:58:32, csütörtök
 
 
Orbánnak a műanyagpalackokról is a migránsok jutnak az eszébe
Swan Edgar | Ma | 8:31

Ha nem az Orbán-kormány győz a választáson, akkor Szirmabesenyőn nem fognak többé műanyagpalackokat gyártani, mert jönnek a migránsok. Amúgy fejlődünk, mint a hétszentség, vannak összeszerelő üzemek és gumigyárak, meg műanyag üzem is, de csak addig ameddig Orbán uralkodhat. Aztán nem lesz. Akkor az lesz, hogy mindmeghalunk.

Ha Magyarország elhibázza a döntést az április 8-ai választáson, és a nyugat-európai irányba kanyarodik a bevándorláspolitika, akkor a magyar gazdaság fejlődése megáll - mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szirmabesenyőn, a PVC műanyag termékek előállításával és forgalmazásával foglalkozó Ongropack Kft. telephelyberuházási projektjének avatóünnepségén.

A kormányfő szavai szerint ha azok kerülnek kormányra, akik Magyarországot bevándorlóországgá alakítanák, akkor az összes meglévő gazdasági erőforrás a bevándorlóország felépítésére megy majd.
“Akkor nem lesznek milliárdok, sőt százmilliók sem, sőt tízmilliók sem, amit magyar vállalkozások rendelkezésére tudnánk bocsátani, hogy abból magyarok ezreinek és tízezreinek munkahelyeket tudjanak teremteni" - hangsúlyozta Orbán Viktor.
A miniszterelnök értékelése szerint Magyarország újraiparosítása jó ütemben halad, olyan tempóban, amelyet nyolc éve kevesen hittek volna, ráadásul ma már nem csak a külföldi multinacionális cégek beruházásairól szólnak a hírek, egyre több ugyanis a nemzetközi versenyben is helyt álló magyar vállalat.
A magyar vállalkozások soha nem voltak olyan erősek, mint most - jelentette ki, majd a következő néhány év iparfejlesztési programját vázolva úgy fogalmazott: a cél a magyar cégek mielőbbi “súlycsoportváltása", vagyis hogy amelyek eddig “pehelysúlyúak voltak, lépjenek fel a középsúlyba", “a középsúlyúak pedig jussanak fel a nehézsúlyúak közé". Orbán Viktor szerint erre minden esély meg is van, mert a rendszerváltás utáni időszak legjelentősebb gazdaságfejlesztési programját indították el.
“A mi szívünkhöz azok a beruházások állnak a legközelebb, amelyeket magyar emberek valósítanak meg" - mondta, hozzáfűzve, hogy a mostani szirmabesenyői beruházás a magyar vállalkozások önbecsülését is fejleszti.
Az Ongropack Kft. projektjét méltatva Orbán Viktor úgy fogalmazott, mindig is így képzelte el Magyarország jövőjét, hogy ilyen üzemekből áll majd: magyarok tervezték, építették, működtetik, magyarok dolgoznak benne, és magyar családi tulajdonban van. Ebből kellene még néhány ezer - tette hozzá.
A miniszterelnök kiemelte azt is, hogy Észak-Borsod az ország leggyorsabban felzárkózó térsége, és meggyőződése, hogy Északkelet-Magyarország pedig az egyik leggyorsabban fejlődő térség lesz a következő években. “Ha így folytatják, akkor pár éven belül olyan iparközpontokkal fognak versenyezni, mint Győr vagy Kecskemét" - mondta, kormányzati támogatást ígérve ehhez. Hangsúlyozta, gazdasági-stratégiai cél, és egész Magyarországnak érdeke, hogy ez a térség az egyik legfontosabb gazdasági központtá erősödjön vissza.
A kormányfő szavait azzal zárta, nem szeretné, ha a borsodi régió és az egész ország visszacsúszna oda, ahonnan a rendszerváltáskor elindult. (MTI)

https://kolozsvaros.com/rovidek/orbannak-a-muanyagpalackokrol-is-a-migransok-jutn ak-az-eszebe/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gondban lesztek, Jani
  2018-03-29 20:21:59, csütörtök
 
  Gondban lesztek, Jani

Lázár Gergő | Ma | 19:00

Nyugodalmas szép estét! Nézzük, hol tart a keresztényi értékekre oly nagyon kényes kormány nagypéntek előtt néhány órával.

Lázár János mindenhez is értő miniszter ismét cigányozott egy öblöset. Egy mártélyi utcafórumon (bizony, ekkora a kaki, hogy Mártélyra kell zarándokolnia a nagyembernek) kifejtette azt a véleményét, miszerint a cigányokat nem sikerült integrálni 600 év alatt sem, úgyhogy a migránsokat pláne nem lehet integrálni, ezért a Fideszre kell szavazni. Nem először hangzik el ez a súlyosan rasszista kijelentés a Fidesz részéről. Úgy tűnik, egyetlen cigány embert sikerült integrálniuk, nevezetesen Farkas Flóriánt. Őt se a társadalomba, csak a Fideszbe, de oda tökéletesen. Azon gondolkodtam, hogy vajon miért vállal be ilyen kijelentéseket Lázár, hiszen a kormánypártnak égető szüksége van a romák szavazataira. Abban maradtam magammal, hogy alighanem abban bíznak, hogy a mélyszegénységben élő roma emberekhez úgysem jutnak el ezek a hírek, hiszen sokuk otthonában áram sincs, nemhogy internet. Az ingyenesen bedobált propagandalapokban pedig nem fognak erről olvasni. A kiló krumplit, kis lisztet, olajat megkapják, az elég is, hogy megvásárolja a Fidesz a szavazatokat. Az ilyen súlyos kirohanásokkal pedig talán néhány szélsőjobbos szavazatot remél besöpörni minden idők legvallásosabb kormánya.

Juhász Péter, az Együtt elnöke egy hangfelvételt, pontosabban annak egy részletét hozta nyilvánosságra. Ezen az hallható, ahogy Orbán Ráhel a Magyar Turizmus Zrt. egy munkatársával súlyosan korrupt ügyekről tárgyal, jelesül arról, hogy valaki sok pénzt szeretne keresni a magyar államból és ennek fejében hajlandó ellentételezni az üzleti lehetőségeket. Juhász szerint a felvétel jóval hosszabb, még súlyosabb dolgok is elhangzanak, a további részleteket később fogja a nyilvánosság elé tárni.

Tudjuk, hogy Soros és migránsok és harc, megvédés, vagy mindmeghalunk, de ettől még zajlik a nyomozás Orbán Viktor köreit érintően, ide sorolva Tiborcz Istvánt is. És miután nem Polt Péter felügyeli a dolgot, sőt, Pintér Sándornak sincs ráhatása az FBI ténykedésére, itt is borulni fog a bili. A nagy Microsoft-üzletről van szó, részleteket ITT lehet olvasni.

Ma sem tudott érdemi munkát végezni a nemzetbiztonsági bizottság, miután a fideszes és kádéenpés képviselők nem méltóztattak befáradni a munkahelyükre. Talán ezt akarta kompenzálni Németh Szilárd az alábbi sajtóközleménnyel:

Németh: Soros emberei ülnek a nemzetbiztonsági bizottságban

Az ellenzék kampányüléssé silányítja a parlament nemzetbiztonsági bizottságának üléseit - mondta a testület fideszes alelnöke csütörtökön Budapesten.

Németh Szilárd kijelentette, az ellenzék olyan témákat vet fel, amelyek “nyilvánvaló hazugságok, blöffök, sajtóban megjelent álhírek", és nem a nemzetbiztonsági bizottság ülésére valók.
A bizottság munkáját jogszabályok szabályozzák, a testület az azokban előírt összes feladatát elvégezte, és két héttel ezelőtt lezárta az elmúlt négy év munkáját - fűzte hozzá.
Megjegyezte, hogy véleménye szerint volna mit tárgyalni az üléseken, például az elmúlt időszakban kiszivárgott hanganyagokat, amelyek egyértelműen bizonyítják, hogy a “Soros által fenntartott" civilek mit csinálnak az országban, vagy hogy Vona Gábor, a Jobbik elnöke még hány bűncselekménybe keveredett szervezettel akar kapcsolatot fenntartani.
De ez addig nem könnyű, míg “Soros emberei" ülnek a bizottságban - fogalmazott a politikus.
Németh Szilárd ezért arra kérte az embereket, hogy április 8-án olyan parlamentet válasszanak, amelynek a nemzetbiztonsági bizottságában nem ülhetnek bent “Soros emberei". (MTI)

Tehát: a fideszesek nem mennek el az ülésre, mert az ellenzék sajtóban megjelent álhírekről akar tárgyalni, amik ugye nem tények, hanem blöffök. Ezzel szemben az állítólagos hanganyagok tények, a Soros által fenntartott civilek szintén, Vona Gábor állítólagos kapcsolata az állítólagos bűnözővel (a bíróság felmentette tudomásom szerint) szintén tények. Ezekről majd hajlandó Szilus tárgyalni, fideszesek disznóságairól meg nem. Értjük.

A Bors című izémicsoda megírta, hogy Hadházy Ákos szülei egy földvásárlásra szakosodott strómanhálózatnak dolgoztak. A bombasztikus hírt természetesen átvette a komplett hangyasereg, terjesztik is nagy erőkkel. Hadházy egyébként tegnap a Magyar Időkkel, ma Bayer Zsolttal szemben nyert pert. A bíróság kártérítés megfizetésére kötelezte a vesztes feleket (a Magyar Idők 200 000, Baayer Zsolt 300 000 forintot fog fizetni), mert azok megalapozatlanul és valótlanul állították, hogy Hadházy szülei strómanok. Például.

Máris túl hosszúra nyúlt az esti cikk, pedig csak egy töredéke fért bele a kormánypárt és csatolt részeinek üvöltő vergődéséből. Nem baj, holnap is lesz nap, majd akkor folytatjuk. Szép álmokat mindenkinek!


https://kolozsvaros.com/rovidek/gondban-lesztek-jani/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A válságban sem volt olyan rossz munkanélkülinek lenni, min
  2018-03-29 20:18:00, csütörtök
 
 
2018. március 27. 14:25

A válságban sem volt olyan rossz munkanélkülinek lenni, mint most

Székely Sarolta

Az Orbán-kormány 2010-es hatalomra kerülése óta drasztikusan beavatkozott a munkaerőpiacba. Van, ami mégis az eltelt 8 évben csak rosszabb lett.

Nagy kihívás elé állította a 2010-ben hatalomra kerülő Orbán-kormányt a munkaerőpiac. A válság utáni években ugyanis csak egyre rosszabb statisztikák láttak napvilágot, melyek a foglalkoztatottak számának csökkenéséről és a munkanélküliség növekedéséről árulkodtak. A piacot ért sokkot számos eszközzel lehet enyhíteni aktív és passzív foglalkoztatáspolitikai megoldások segítségével, a megoldás azonban főként a hosszú távon legkevésbé hatásosabb, rövid távon viszonylag gyors és látványos eredményeket generáló közfoglalkoztatás felpörgetésén alapult. Emellett drasztikus beavatkozásról is döntöttek, ez a közfoglalkoztatás beindítása mellett a munkanélküliségi támogatások megnyirbálást jelentette.

Korábbi cikkünkben már kielemeztük, hogy az állami foglalkoztatás mentén mennyire kettészakadt az ország, hogy már nemcsak az egyén szintjén nehéz kiszakadni a közmunkás-létből, de egyes megyékben már ez az, ami életben tartja a munkaerőpiacot. Ám azok sincsenek sokkal jobb helyzetben, akik munkanélküliként próbálnák megoldást találni a problémájukra.

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat legfrissebb adatai szerint idén februárban az átlagos regisztrációs idő szinte kereken 1 év volt, 367 nap. Az időtartam januárhoz képest 17 nappal rövidült le, ez azonban csak szezonális hatások eredménye, hiszen a korábbi években is februárban rendre nagyobb léptékkel csökkent az átlagos regisztrációs idő. Azt, hogy lényegesebb, pozitív változás nem történt ezen a területen, jól jelzi, hogy 2017 februárjához képest mindössze 4 nappal kevesebb az idei adat.

Fotó: MTI Fotó: MTI

Sokkal kiábrándítóbb a kép akkor, ha azt nézzük, milyen változás történt 2010-hez képest. Noha akkor februárban még nem vették át Orbánék a kormányzást, a munkaerőpiac éven belüli jellegzetességei miatt pontosabb eredményt kapunk, ha 2010 februárjához viszonyítjuk a mostani adatot.

A mostani 367 nappal szemben akkor átlagosan 327 napig, vagyis több mint egy hónappal rövidebb ideig volt állás nélkül egy munkanélküli. Erre azonban magyarázatot adhat az is, hogy az elmúlt években a munkaerőpiac a folyamatos javulásával már felszívta a "kapósabb" álláskeresőket, akik végzettségüknél, lakóhelyüknél fogva könnyebben el tudnak helyezkedni. A kínálati oldalt mára alkotó munkanélküliek pedig valószínűleg a piac perifériájához tartoznak alacsonyabb végzettségükből vagy a keresleti oldal igényeitől eltérő adottságukból fakadóan. Így pedig értelemszerűen növekszik az átlagos regisztrációs idő is.

A kedvezőtlen irányú folyamatot tükrözi vissza ha a havi adatokból éves átlagokat számolunk. 2010-ben 351 nap volt az átlagos regisztrációs idő, a válság utáni időszak mélypontján, 2012-ben 326 nap, tavaly pedig már 384 napig volt átlagosan állás nélkül egy munkanélküli.



https://mfor.hu/cikkek/makro/a-valsagban-sem-volt-olyan-rossz-munkanelkulinek-len ni-mint-most.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A svédországi ügyészségre került Semjén Zsolt vadászatának ü
  2018-03-29 20:12:07, csütörtök
 
  A svédországi ügyészségre került Semjén Zsolt vadászatának ügye

Boros Juli
bűnügy
ma 8:50


A Västerbotten megyei rendőrség március 28-án átadta Semjén Zsolt ügyét az ügyészségnek - írja a svéd SVT Nyheter. Itt döntenek arról, lesz-e folytatása annak az egyelőre lopásként kezelt esetnek, mely azután pattant ki, hogy kiderült, a miniszterelnök-helyettes egy svéd gazda tulajdonában lévő háziasított rénszarvast lőtt ki.

Niklas Jonsson korábban úgy nyilatkozott a legnagyobb svéd lapnak, hogy a rénszarvas egyértelműen az övé volt. ,,Az enyém. Látni a füljelzőt rajta. És senki sem kapott engedélyt arra, hogy kilője." Az apja, Tobias is azt mondta, hogy nincs kétség, a fiáé volt az állat, ami a Magyar Nemzet videóján látható.


https://444.hu/2018/03/29/a-svedorszagi-ugyeszsegre-kerult-semjen-zsolt-vadaszata nak-ugye


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lázárnak és Fazekasnak az arcára fagyott a mosoly
  2018-03-29 20:03:53, csütörtök
 
 
2018. március. 28. 09:48 2018. március. 28. 11:09 Gazdaság

Lázárnak és Fazekasnak az arcára fagyott a mosoly

szerző:
Szlavkovits Rita

Székkutasi gazdák szembesítették egy választási fórumon a minisztereket - akik éppen a kormány birtokpolitikáját dicsérték - azzal, hogy a jelenlevők közül senkinek nem sikerült földhöz jutnia a településen, azokat a tehetősebb, távol élők vitték el. Azért a végén volt taps, mert az ellenzéki pártok még azt is elvennék, ami megvan és erőszakosan szövetkezetesítenének, na meg persze jönnek a bevándorlók.
Választás 2018
Február 17-én hivatalosan is elkezdődött az április 8-ra kiírt parlamenti választás kampánya. Ebben a hét hétben a hvg.hu beszámol minden eseményről, amely a választók döntését befolyásolhatja, pörög a kamuméterünk, ott leszünk a nagy csaták helyszínén, és úgy általában: megmutatjuk, milyen Magyarországon szavazunk 2018 tavaszán.


Tegye fel a kezét, aki tudott földet venni

- ezzel a váratlan kéréssel fordult egy székkutasi gazda a fórum résztvevőihez a kedd esti gyűlésen, amelyet Lázár János választókörzetében rendeztek, és amire elhívták Fazekas Sándor agrárminisztert is.

A teremben egyetlen kéz sem lendült a magasba, ám többen elmondták, hogy a két évvel ezelőtti liciteken olyanok vásároltak földet Székkutason, akik még csak nem is a környéken laknak, hanem például Szentgotthárdon, Baján vagy Békéssámsonon, majd amikor helyben élőként bejelentették elővásárlási jogukat, azok bírósághoz fordultak. Az egyik gazda arról panaszkodott, hogy öt évvel ezelőtt az állami földpályázaton nyert bérletet, majd az állami árverésen megvásárolta ezt a területet egy nem ott élő gazda, aki nem engedi őt a földre, hiába van érvényes bérleti szerződése, most bíróságra járnak. (Mi itt írtunk erről.)
© MTI / Rosta Tibor

Ekkor fagyott arcára mindkét miniszternek a mosoly, főként azért is, mert Fazekas Sándor a lakosok hozzászólásai előtt éppen a kormány birtokpolitikáját dicsérte, még készült is adatokkal, elmondta, hogy a hódmezővásárhelyi járásban 6200 hektár meghirdetett területből 5400 hektárt vásároltak meg a gazdák, ebből Székkutason 874 hektárt.

A politikusi rutin

Lázár ocsúdott fel először, azzal próbálta kivágni magát, hogy ő már az árverések kiírása előtt figyelmeztette a gazdákat, hogy mindenki licitáljon arra a területre, amelyet művel, a miniszter szerint akkor elkerülhették volna a mostani helyzetet. A kancelláriaminiszter információi szerint a hasonló cipőben járók sorra nyerik meg a pereket, a bíróságok igazságot tesznek majd. Azok, akiknek a bérelt földjét megvásárolták, most nem kaptak választ. Fazekas egy darabig hallgatta minisztertársát, majd a papírjaiból kiolvasva javított a teremben rögtönzött felmérésen, mármint azon, hogy egyetlen helybéli sem jutott földhöz: ,,Nekem itt az van, hogy huszonöt székkutasi vett földet."

Mi a gazdákkal vagyunk

- erősített tovább Fazekas, szerinte a nagybirtok 13 százalékkal csökkent, így a kisebb gazdaságok és a nagybirtokok aránya már 60-40 százalék. A miniszter szerint nagy erőfeszítéseket tesznek azért, hogy megvédjék a külföldiektől a magyar földet, s mindezt az itt élők érdekében teszik. A teremben még ment egy darabig a morgolódás, de végül lecsendesedtek, mire Fazekas már ki is penderült és fel is tette a nagy kérdést, hogy vajon lehet-e jobb választás Orbán Viktornál és Lázár Jánosnál. Hát persze, hogy nem.
© MTI / Rosta Tibor

Végül óriási tapsot kaptak a miniszterek, amikor Fazekas közölte, hogy csak Orbán Viktorra és Lázár Jánosra érdemes szavazni.

A lakosok kérdései előtt az agrártárca vezetője hosszasan beszélt arról, hogy a jelenlegi kormány volt a rendszerváltás óta az egyedüli, amely tett is valamit a vidékért, az itt élőkért, a mezőgazdaságért. A miniszter felsorolta az élelmiszer-biztonság és minőség területén tett lépéseket, hozzátéve, hogy a magyar termékek értékesítése érdekében védjegyeket vezettek be, kispiacokat építettek.

Migránsozás nélkül nincs fórum

Fazekas igyekezett bemutatni az ellenzéki agrárpolitikát is, szerinte a szocialisták erőszakosan szövetkezetekbe vinné a gazdálkodókat, az LMP és a Jobbik ,,visszaállamosítaná" a földeket. A legsúlyosabb bajként persze a ,,bevándorlók betelepítését" említette és azt, hogy míg az európai agrárminiszterek végre megállapodtak abban, hogy nem vesznek el a bevándorlók javára az agráriumba szánt pénzből a következő ciklusban, most Fazekas mégis talált egy ,,oda fénymásolt passzust", amelyben visszacsempészték azt, hogy a vidékfejlesztésre szánt Leader pénzeket csapolnák meg, hogy azt a migrációra költsék.

,,Az elkövetkező évtized legnagyobb problémája a bevándorlás, nem csak a fővárosban, a gazdagoknál, de a szegényebb településeket is ellepik majd a migránsok, ott járnak majd a lépcsőházakban"

- festette le a jövőt Fazekas.


http://hvg.hu/gazdasag/20180328_Lazarnak_es_Fazekasnak_az_arcara_fagyott_a_mosoly
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Újabb Orbán-Tiborcz csontváz esett ki a szekrényből, ebben i
  2018-03-29 19:41:35, csütörtök
 
 
Friss hír! Újabb Orbán-Tiborcz csontváz esett ki a szekrényből, ebben is nyomoz az FBI!

Írta:
Rubóczki Tamás -
2018. március 29.

Eilos-ügy után itt a Microsoft-gate: Tiborcz István az állami szoftverbizniszt is lefölözte./Kép. olkt.hu

Az Elios botrány közepén egy újabb fideszes botrány látott napvilágot ma délelőtt. Példátlan, akár egymilliárd dolláros bírság elé is nézhet a Microsoft egy magyar kormányztai körökig érő korrupciós botrány miatt, az ügyben pedig érintett lehet Tiborcz István, Orbán Viktor kormányfő veje is - írja a Népszava.

A lap többek között a Politicóra hivatkozva arról számolt be, hogy megnőtt a választások tétje Orbánék számára:

“olyan korrupciós ügyek láttak napvilágot, amelyek nyomán egy vereség esetén akár több évre is rács mögé kerülhetnek".

A Microsoft magyarországi leányvállalatánál ugyanis belső vizsgálat indult azzal kapcsolatban, hogy viszonteladó cégeik a 2014-es választások után az uniós támogatásból bonyolított állami informatikai fejlesztéseknél irracionális árakon adott el üzleti Microsoft-szoftverlicenceket kormányzati megrendelők számára. Egyáltalán nem meglepő “véletlen", hogy az informatikai fejlesztések kulcsszereplői Tiborcz István és testvére, Tiborcz Péter lettek, akiknek ráhatásuk lehetett arra, melyik cég felé lejtsen a pálya egy-egy tenderen. A Népszava szerint a viszonteladók az alapesetben 100 ezer forint körüli Office-licenceket a beszerzési árnál akár 200 százalékkal drágábban adták tovább az állami ügyfeleknek. Az így elért extraprofitból a miniszterelnök közelébe is jutott. Tiborcz István 2015-ben jelent meg tulajdonosként a HCS Experts nevű cégben, és abban az esztendőben az egyik Microsoft-viszonteladónak rendszeresen beszámlázó vállalat árbevétele megduplázódott, közel egymilliárd forintra nőtt, 2016-ban pedig Tiborcz 389 millió forint osztalékot vehetett ki belőle. A kormányzati vevők ráadásul nemcsak túlárazva vásároltak, de sokszor teljesen fölöslegesen is vásárolták a licenszeket, mivel azokat semmire sem használták föl. A Microsoft amerikai központja 2015-ben kezdte vizsgálni a masszívan korrupciógyanús gyakorlatot, aminek következtében Sagyibó Viktort, a Microsoft kormányzati üzletágának volt vezetőjét és Papp István volt vezérigazgatót menesztették, aggódni azonban nem kell értük: előbbit Lázár János apparátusa szívta föl, utóbbi a Nemzeti Befektetési Ügynökséghez került, a Fidesz jóvoltából tehát menedéket kaphattak az állami szférában. A Népszava azt is kiemelte, hogy bár Lázár János tagadta, hogy a cég tovább visgálódna a kormányzati intézmények tájékán, ezzel szemben a valóság az, hogy tíznél is több magyar kormányzati intézménynél és állami cég körül zajlik a procedúra: az adóhatóság és a rendőrség mellett például a honvédelmi tárcához tartozó HMEI Zrt., illetve az egészségügy beszerzéseiben érdekelt egykori GYEMSZI is nagyító alatt van.
Ezeket a cégeket és intézményeket vizsgálják
Portálunk birtokába jutott a vizsgálat tárgyát képező állami intézmények és cégek listája (az évszámok az informatikai fejlesztésekhez kapcsolódó közbeszerzéses szerződések dátumát jelölik):

2011: Központi Szolgáltatási Főigazgatóság (KSZF)
2011-15: Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ)
2013: Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. (NISZ)
2013-15: Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)
2014-15: Magyar Posta Zrt.
2014: Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK)
2014: Magyar Államkincstár (MÁK)
2014: Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF)
2014: Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI)
2015: Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal (KIH)
2015: Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH)
2015: Honvédelmi Minisztérium Elektronikai, Logisztikai és Vagyonkezelő (HM EI Zrt.)

Az is jól mutatja, hogy a tengerentúlon nem veszik félvállról az ügyet, hogy a folyamatba már az amerikai Igazságügyi Minisztérium, az FBI és az Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) is bekapcsolódott.

A Népszava információi alapján a vizsgálat tehát jelenleg is tart, az Egyesült Államok igazságügyi minisztériuma pedig példátlanul magas, akár 1 milliárd dollár fölötti büntetéssel is fenyegetheti az amerikai szoftvercéget.


https://olkt.hu/friss-hir-ujabb-orban-tiborcz-csontvaz-esett-ki-a-szekrenybol-ebb en-is-nyomoz-az-fbi/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A HIT VÉDELMEZŐJe
  2018-03-29 19:36:55, csütörtök
 
  2018. március 28., szerda

A HIT VÉDELMEZŐJE

Tulajdonképpen a legszörnyűbb a nép tájékozatlansága.
Ha elmondják valamelyik vidéki öregasszonynak, aki csak a közmédiából hallja az igét, hogy ebben az országban ezermilliárdokat lopnak el, majd mosnak tisztára külföldön, hogy aztán hazahozva az immár veszélytelennek tűnő vagyont megvásárolják belőle az országot - meg sem érti.
Legfeljebb felháborodik, hogy a komcsiknak van pofájuk oszlopszentjüket (kicsi vagyok, székre állok...) ilyesmivel vádolni, ami egyrészt nem igaz, másrészt meg a komcsik sokkal, de sokkal többet loptak, ő viszont most is kapott Erzsébet utalványt, melyet állítólag az alcsúti Szent Erzsébetről neveztek el...
Ha a pénzmosás kerül szóba, keresi a mosógépet, ha az ezer milliárdokról esik szó, hát először az összeget megpróbálja lefordítani csirkefarhátra, de ez a művelet soha nem sikerül, így aztán sikerélmény híján nem is foglalkozik tovább az üggyel.
A gyémántról annyit tud, hogy csillog, látott már ilyet a búcsúban, a fia lőtt egyet, légpuskával, - hurkapálcikán volt egy gyűrűben, az unokája mutatta is a gyűrűt.
Nem érti, miért baj az, ha egy szegény háztartásbeli Kósa Lajosra bízza szerény öröksége kezelését, miért gond, ha Kósa támogatja az anyukáját, nem ért szinte semmit, csak amiről közvetlen tapasztalata van, és ebben hasonlít Parkinson igazgatótanácsi tagjaira, akik az atomerőmű beruházásának kérdését öt perc alatt eldöntik, ám az ehhez kapcsolódó fedett kerékpártároló költségéről napokig tudnak vitatkozni.


Orbán legjobb szövetségese az emberi ostobaság, a tájékozatlanság és a hiszékenység.
A gádzsó buta, míg Orbán ravasz, és neki bőségesen elég, ha az embereknek azon részével foglalkozik, akik megfelelnek az ideékis állampolgárról alkotott orbáni képnek, a többieket elég kordában tartani.
Ehhez képest természetesen a propaganda is nekik szól, nekik mesél a hatvanmillió vándorlásra kész szudániról, az erőszaktevő arabokról, az iszlám terjeszkedéséről, Európa elrablásáról, melyet csak a magyar Bouillon Gottfried akadályozhat meg - habár még róla se sokat hallott...
Ennek következtében becsületben megőszült vénasszonyok féltik szende asszonyiságuk hervadozó virágát a megpocsékolástól, vitatkoznak a saria és a magyar jogrend összefüggéseiről, miközben szakszavakkal dobálóznak, mint amilyen a szorgalmi út, vagy az ártatlanság védelme is, példának okáért.
És ez jó, mert félni jó és félni kell, egyrészt Orbántól, másrészt meg Orbán elvesztésének lehetőségétől, hiszen ha ő nincs, akkor kerítés sincs, ami megállíthatja a hatvanmillió szomáliait, és akkor minden magyar gyerek olyannak születik majd, mint egy sakktábla, melyen persze a világos lesz a sötét paraszt, már, ha érted...


Itt ülünk nyakig a szarban, az ellenzéki gőzleeresztő televízióban vájtfülű értelmiségiek vitatkoznak egymással, doktrinák és doktrinerek csapnak össze, szikrázik a levegő, miközben nézői között szinte kizárt, hogy feltűnjön Mariska, hiszen rendes keresztény magyar ember zsinagógába se jár, egyébként is hazudnak reggel, hazudnak délben, meg hazudnak este is.
Egyébként meg, ha a Hír24 stábja megnézné közelebbről, hogy mit villáznak a jobboldali választó elé butítói, akkor kopaszokkal tartják távol a Soros-hálózat bérenceit - a demokrácia és a szabad sajtó nagyobb dicsőségére.
És ez így helyes, habár hosszú távon azért visszaüthet, hiszen nyilvánvalóan megkezdődött a rendszer eróziója, de az erózió sehol nem jelent azonnali gátszakadást.
Viszont ha elér arra a pontra, hát itt csúnya világ lesz, legalábbis a kisemberre, aki mint liba a kukoricát, reménykedve figyeli majd a változásokat, hátha neki is leesik valami.
Le hát - az álla...
Természetesen csalódni fog, magyarember őszinte jellemével nem fér össze az önzetlen, őszinte nagyvonalúság, magyarember számára csak végletek léteznek, így ha hozzáfér valamihez, akkor azt azonnal behabzsolja, és ha mellette éhendöglik a sok élhetetlen, az se baj.


A választásokig már nincs sok idő hátra, Simicska atombombáit a világ legjobb tűzszerésze, az emberi ostobaság hatástalanítja.
Nem ezermilliárdok ellopásáról kellene itt beszélni, hanem a felcsúti juhászról, akitől elvették a megélhetését, elrabolták tőle még a húsvéti bárányka szarát is, és amikor szembe mert szállni a hatalommal, hát leesett a létrája.
Ezt megértené Mariska néni, de megértené a rezsicsökkentéstől elájult Panel Panni néni is, aki nem is tudja, hogy a rezsicsökkentés modelljét Sztálin elvtársnak köszönheti, aki visszadobta a gyerekek labdáját, pedig agyon is lövethette volna őket.
Mert lehet, hogy a világpiaci ár lecsökkent, de Orbán akár magasabb árakat is megállapíthatott volna, hiszen a törvény lehetőséget ad erre.
Hogy a törvények törvénytelenek?
Senkit sem zavar - legfeljebb néhány jogász vitatkozik ezen éjjel három és négy között Simicska televíziójában, ki nézi?
Orbán se nézi az ellenzéket, legfeljebb lenézi.
Most mit lehet erre mondani?


Mindenesetre el kell menni szavazni, aztán majd meglátjuk...

http://www.pupublogja.hu/2018/03/a-hit-vedelmezoje.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyugdíjrendszer: durva változást tartogatnak a választások u
  2018-03-29 19:35:07, csütörtök
 
  Nyugdíjrendszer: durva változást tartogatnak a választások utánra?



Magyarország Alaptörvénye (a Kínai Népköztársaság Alkotmányából átvéve) elrendelte, hogy a nagykorú gyermekek kötelesek rászoruló szüleikről gondoskodni. Miért szorulna egyáltalán támogatásra az a szülő, aki kapja az állami nyugdíját? - teszi fel, az egyelőre nem megválaszolható kérdést Farkas András nyugdíjszakértő

K. Kiss Gergely, 2018. március 27. kedd, 07:29


Az alkotmányos előírást végrehajtható rendelkezésekre fordítja az új Polgári Törvénykönyv (2013. évi V. törvény), amely részletesen szabályozza a rokontartási kötelezettségeket, nem is beszélve a szociális törvényről (1993. évi III. törvény), amelyek konkrét és súlyos kötelezettségeket ró rászoruló szüleikkel kapcsolatban a nagykorú gyermekekre - olvasható a nyugdijguru.hu blogbejegyzésében.
Kiürül az ország - kell emiatt aggódni?

A Ptk. rokontartási szabályai szerint a tartási kötelezettség elsősorban a nagykorú gyermeket terheli a rászoruló szülőjével szemben. Nem csupán a vér szerinti vagy örökbefogadott gyermek köteles az eltartásra, hanem a mostoha- és nevelt gyermek is, ha őt a mostoha- vagy a nevelő szülő hosszabb ideig, ellenszolgáltatás nélkül nevelte.

A tartás mértékére és módjára vonatkozóan elsősorban a jogosult és a kötelezett megállapodása az irányadó. Megállapodás hiányában a jogosult a tartás bírósági meghatározását kérheti.

A bíróság a tartás mértékét a jogosult megélhetésének indokolt költségei és a kötelezett teljesítőképessége alapján határozza meg. Az idős kora, betegsége, fogyatékossága vagy más ok miatt gondozásra szoruló szülő tartásának kötelezettsége a gondozásának és ápolásának költségeire, valamint az azokkal kapcsolatos más szükséges szolgáltatásokra is kiterjed.

Csavartak még egyet rajta

Farkas szerint rendkívüli megterhelést jelenthet a gyermekekre (és az unokákra) az az előírás, hogy a velük szemben érvényesíthető összes tartási igény elérheti a jövedelmük felét. 2016. július 1-jétől a Ptk. kiegészült egy új rendelkezéssel, mely szerint aki a tartásra rászorult szülő szükségleteinek ellátásáról a tartásra köteles gyermek helyett anélkül gondoskodik, hogy erre jogszabály vagy szerződés rendelkezése alapján köteles lenne, az indokoltan nyújtott ellátás ellenértékének megtérítését az ellátás nyújtásától számított egyéves jogvesztő határidőn belül követelheti a tartásra kötelezhető gyermektől. És ehhez nem kell a szülő hozzájárulása sem!

Ez az eljárásrend tovább szigorodott 2017. január 1-jétől, a szociális törvény új rendelkezésével, amely szerint ha tartós bentlakásos intézményi ellátás esetén az ellátottnak van nagykorú, vér szerinti vagy örökbefogadott gyermeke, a jövedelemhányad (jellemzően a nyugdíj 80 százaléka) és az intézményi térítési díj közötti különbözet megfizetésére az erre irányuló megállapodás alapján a gyermek köteles. Ha a gyerek megállapodás alapján nem hajlandó fizetni, akkor az intézmény saját jogon, a szülő egyetértése, sőt tudomása nélkül is beperelheti a gyermeket tartási kötelezettsége és képessége mértékével arányban állóan a díjkülönbözet megfizetése érdekében.

E rendelkezésekben szó sem esik a Ptk-ban szereplő azon rendelkezésről, amely az intézmény szerződéses vagy törvényi gondozási kötelezettségéről mint a szülőtartást korlátozó tényezőről tesz említést. Ez az a rendelkezés, amely szélesre tárhatja a kaput a szülőtartási perek előtt.

Nincs kizárva, hogy kiterjesztenék

Ennek alapján nem elképzelhetetlen, hogy a szociális szféra krónikus forráshiánya miatt a szülőtartás iránti intézményi perindítás nem csupán jog, hanem egyenesen kötelezettség lesz, amelyet a fenntartók előírnak az ellátó intézmények számára. (Persze csak a választások után...)

A Ptk. említett módosításának lényege a hivatalos értelmezés szerint az, hogy nemcsak a rászoruló szülő, hanem az a magánszemély, valamint az az intézmény is követelhet költségtérítést, aki a nagykorú gyermek helyett gondoskodik a rászoruló idős szülőről.

Csakhogy a társadalombiztosítás éppen azért jött létre Magyarországon 1927-ben, hogy az idősek ellátásának terhét levegye az erre képtelenné vált családok válláról és társadalmasítsa az idősek eltartását az aktív korú dolgozókra és munkáltatóikra kirótt járulékfizetés révén - értékel a nyugdíjszakértő.

Az, aki képes rá és mégsem gondoskodik a szülőjéről, a hivatalos megítélés szerint hálátlan. Az, akinek van pénze és mégsem gondoskodik a szülőjéről, valójában a többi adófizetőt terheli. Ez a megállapítás súlyos tévedést tartalmaz, hiszen ha a gyermek fizeti a rá kirótt közterheket, köztük a nyugdíjjárulékot, munkáltatóként pedig fizeti a szociális hozzájárulási adót, akkor teljesíti a szülők eltartásának a társadalombiztosítás révén társadalmasított kötelezettségét és a legkevésbé sem terheli a többi adófizetőt.

Talán őszintébb lett volna bejelenteni, hogy nincs és nem is lesz pénz a szociális ellátórendszerben (mert helyette inkább vonzóbb és csillogóbb célokra költik a pénzt), így aztán valóban elsődlegesen a család feladata lesz a rászoruló idősek eltartása, ápolása, gondozása.

A családokat összeroppanthatja ez a kötelezettség

Farkas András emlékeztet, hogy 91 évvel ezelőtt a születéskor várható élettartam Magyarországon nem érte el az 50 évet, most a férfiak esetében 71, a nők esetében 78 év. Ma 100 termékeny korú magyar nőnek 148 gyermeke van a száz évvel ezelőtti 800-hoz képest. Így a sokkal hosszabb ideig élő szülők eltartásának terhe sokkal kevesebb gyermek között oszlik meg - akiket változatlanul terhel a társadalmasított közteherviselés és a saját kiskorú (vagy tanuló nagykorú) gyermekek eltartásának terhe is.

A társadalombiztosítás lényege, hogy az idősek és egyéb nagykorú rászorulók eltartásának terhe elsődlegesen nem a család, hanem a társadalom feladata. A szülőtartás felturbósítása és a család felelősségének túlhangsúlyozása ezért nincs összhangban a társadalombiztosítás alapelveivel.

https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/nyugdijrendszer_durva_valtozast_tartogatnak_a _valasztasok_utanra.659386.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kartellezett volna a nemzeti vagyonkezelő vezérigazgatója?
  2018-03-29 19:31:41, csütörtök
 
 
Kartellezett volna a nemzeti vagyonkezelő vezérigazgatója? A GVH vizsgálódik

Egy hangfelvétel szerint az MNV-vezér lehetőséget látott volna a Malév GH és a Çelebi kartelljében


Bodacz Péter

2018. március 29., csütörtök 05:23, frissítve: csütörtök 18:05


Szivek Norbert

Fotó: Sóki Tamás / MTI
A Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter legszűkebb bizalmi köreihez tartozó, több fideszes által is érinthetetlennek tartott vezető - aki egyébként Tiborcz Istvánnak, Orbán Viktor miniszterelnök vejének barátja és üzlettársa is - egy 2016 októberében, valószínűleg titokban készült felvétel tanúsága szerint minősíthetetlen hangnemben vonta kérdőre Kisvári Jánost, a repülőgépek földi kiszolgálását ellátó, állami Malév Ground Handling Zrt. (Malév GH) akkortájt menesztett vezérigazgatóját.


Ismét vizsgálhatja a repülőtéri földi kiszolgálótársaságok kartellezésének lehetőségét a Gazdasági Versenyhivatal (GVH), miután újabb feljelentés érkezett a hatósághoz. Sőt, a botrányos ügy valószínűleg nem áll meg a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér kerítésénél, egészen a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. vezérigazgatójáig, Szivek Norbertig érhet - tudta meg lapunk. Információink szerint a GVH-hoz tegnap érkezett egy beadvány, amelyhez három hangfelvételt csatoltak bizonyítékként.



A Gazdasági Versenyhivatal csütörtök reggel megerősítette lapunk értesülését az újabb beadvánnyal kapcsolatban. A GVH válasza szerint szerdán, március 28-án érkezett bejelentés, amelynek vizsgálatát már megkezdték. A versenyhatóságot az RTL Klub is megkereste: a tévétársaságnak adott válasz szerint a Transparency International tette a bejelentést.

Információink szerint a hangfelvételek egyikén Szivek Norbert és Kisvári János, az MNV fennhatósága alá tartozó, állami Malév Ground Handling (MGH) Zrt. 2016 októberében leköszönt vezérigazgatója beszélget. A másik két felvétel 2014 végén és 2015 elején készült, ezeken az MGH akkori vezére, Nemes Ervin és a magyar cég versenytársának, a török Çelebi Ground Handling Hungary Kft.-nek a vezérigazgatója, Osman Yılmaz egyeztet angol nyelven.

Úgy tudjuk, előbbi dokumentum azonos azzal a hanganyaggal, amely nemrég eljutott a Magyar Nemzet szerkesztőségébe is. A néhány helyen vágott, de egybefüggő párbeszédeket tartalmazó, 8 perces hanganyagon minden valószínűség szerint valóban az MNV vezérének és a Malév GH leköszönő vezérigazgatójának 2016. október 17-i beszélgetése hallható, legalábbis ezt támasztja alá a párbeszéd témája, a szereplők alá-fölé rendeltségi viszonyáról árulkodó - jellemzően durva, lekezelő, minősíthetetlen - hangnem és a megszólításként elhangzó keresztnevek. Fontos előzmények, hogy a beszélgetés előtt körülbelül két héttel született döntés Kisvári menesztéséről, és egy nap telt el azóta, hogy Kisvári János a versenyhivatalhoz fordult - erre szintén utalnak -, jelezve: a Çelebi azzal kereste meg az MGH-t, hogy áraikat egyeztessék, ami súlyos versenykorlátozó bűncselekmény. (Erről a beadványról, valamint az MGH és a török versenytárs vezetői között 2014 novemberében és 2015 januárjában történt egyeztetésekről 2016 őszén már beszámoltunk, az ügy ezen részével kapcsolatos részleteket lejjebb idézzük fel.)

A valószínűleg mobiltelefonnal, titokban készült felvételen jól hallható, ahogy Szivek számonkéri Kisvárin, miért fordult a Gazdasági Versenyhivatalhoz, sőt, a beszélgetés végén az is elhangzik az MNV vezérének szájából, hogy a Malév GH csak nyert volna azzal, ha együttműködik a Çelebivel. Szivek Norbert a felvétel tanúsága szerint azt a véleményét is kifejezésre juttatja, hogy a kartellezéssel kapcsolatos bejelentéssel Kisvári súlyos hibát vétett, valójában saját cégének ártott, ezt menesztésének tudatában, büszkeségből tette, és hogy a kirúgott vezető egyébként tökéletesen alkalmatlan bármilyen komoly feladat ellátására. Kisvári válaszában jelezte, hogy a Çelebi részéről ,,Taner" - Taner Sari, a török vállalat vezérigazgatója - kereste meg azzal, hogy egyeztessék ajánlataikat, s ha ez máshonnan derülne ki, esetleg más tett volna feljelentést, úgy az MGH került volna bajba. - Te ilyen önkéntes rendőr vagy? - reagált ingerülten Szivek, aki a beszélgetés során nemcsak szakmai, hanem emberi megvetéséről is biztosította tárgyalópartnerét. A felvétel tehát nemcsak arról a botrányos tényről árulkodik, hogy a nemzeti vagyonkezelő első embere egyértelműen jogsértő magatartást várt volna el beosztottjától, hanem arról is, hogy a pozícióból adódó hatalmat beosztottja megalázásával is érzékeltetni kívánja. Az ügy szempontjából valószínűleg nincs jelentősége, de a felvételen elhangzik a Wizz Air neve, amely Szivek szavai szerint ,,megszívatta" az MGH-t, és szó esik egy elmaradt csokoládévásárlásról is, amellyel az MNV vezére bízta meg Kisvárit.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelőnél egyébiránt nagy valószínűséggel már korábban értesültek a ferihegyi ügyekről: legalábbis erre utal, hogy Kisvári hivatkozik a vagyonkezelő egyik alkalmazottjára, Pál Józsefre, aki korábban a bejelentések iránt érdeklődött. (Pál József azoknak az MNV alá tartozó cégeknek az ideiglenes ügyvezetését látja el, amelyek átmenetileg kinevezett vezérigazgató nélkül működnek. Ő volt az ügyvezetője a Malév GH-nak is Kisvári felmentését követően, a máig hivatalban lévő vezérigazgató, Herczog Péter kinevezése előtt.)

Kisvári Jánost telefonon értük el, sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta a felvétel létét és tartalmát. Kérdeztük az egykor általa vezetett Malév GH és a Çelebi kartellezéséről is, ám ebben az ügyben sem szolgált részletekkel. Levélben kerestük az MNV-t és Szivek Norbertet, de lapzártánkig sem a hivatal, sem pedig a vezérigazgató nem kívánt élni a nyilatkozás lehetőségével.

Lapunk első ízben 2016. október 21-én számolt be arról, hogy a posztjáról távozó Kisvári János 2016. október 16-i keltezésű beadványában hívta fel a GVH figyelmét a visszaélésekre: eszerint a Çelebi több alkalommal kereste a Malév GH-t azzal, hogy a British Airways, az Iberia és az Air Lingus járatait üzemeltető IAG Group, valamint az Alitalia akkori tenderein beadandó árakat az egymással versenyző cégek egyeztessék. Néhány héttel később lapunk megismert olyan dokumentumokat, amelyek a Çelebi és a Malév GH 2014. végi és 2015. eleji egyeztetéseiről tanúskodnak, és amelyek csak most landoltak a versenyhivatalnál, hangfelvétel formájában. Ezen dokumentumok tartalmáról 2016 novemberében azt írtuk: Osman Yılmaz az első találkozón jelezte magyar versenytársának, hogy az ugyancsak török Turkish Airlines a Malév GH jobb ajánlatára hivatkozva folytat erőteljes alkudozást a már akkor is szerződéses partner Çelebinél. Yılmaz ezzel kapcsolatban kifejtette, hogy ,,az ilyen egyértelmű esetekben nem kellene zavarniuk egymást". Novemberben Nemes Ervin nem volt együttműködő a felvetést illetően. Más volt a helyzet ugyanakkor másfél hónap elteltével: a 2015 januárjában folytatott egyeztetésen már Nemes vetette fel az együttműködés lehetőségét. A GVH Kisvári János beadványára végül nem indított versenyfelügyeleti eljárást; úgy tudjuk, a hatóság emberei csak e-mailben érdeklődtek az érintett cégeknél, házkutatás nem történt.

A Çelebi lapunknak korábban tagadta, hogy bármilyen törvénytelenség történt volna. A céget most ismét megkerestük, és a következő választ kaptuk: ,,Nem tudjuk megerősíteni, hogy az említett találkozók megtörténtek. A Çelebi nem ismeri az említett hangfelvételeket, így nem is tudja azokat kommentálni. A Çelebi ugyanakkor minden olyan állítást cáfol, amely szerint a vállalat kartellre vonatkozó megbeszéléseken részt vett vagy kartellmegállapodást kötött. Más iparágakhoz hasonlóan a földikiszolgáló-piacon jelen lévő vállalatok rendszeresen találkoznak, de ezek a találkozók nem irányulnak olyan tevékenységekre, amelyek megsértik a hatályos jogszabályokat."

Azt, hogy Szivek Norbert miért épp a kartellezésben látta meg a lehetőséget, piaci tényezők és a Malév GH csődközeli helyzete egyszerre magyarázhatja. Ferihegyen négy földi kiszolgáló társaság, a piacvezető Çelebi, a második legnagyobb Malév GH, a feltörekvő brit Menzies és a csekély résszel rendelkező magyar BudPort tevékenykedik, általában minimális haszonkulccsal. Az éles verseny elsősorban az egyébként jó megrendelések és szakemberállomány birtokában lévő, 380 főt foglalkoztató MGH-nak okoz gondot, működését ugyanis egykori anyacége, a Malév 2012-es csődje óta nem tették rendbe, nyereséget nem képes termelni, az adósságállomány azonban folyamatosan növekszik. A 2017-es mérlegadatok még nem állnak rendelkezésre, de a tavalyelőtti számok alapján igen cudar a vállalat helyzete: az MGH mínusz 471 millió forintos üzemi eredménnyel és 513 milliós veszteséggel zárta a 2016. üzleti évet. A társaság igen eladósodott, az éves jelentés kiegészítő melléklete szerint összesen 1,6 milliárd forintnyi követelés élt 2016 végén a Malév GH ellen, szemben a 2015-ös 1,1 milliárddal. (Az elodázott fejlesztések friss és szomorú példája, hogy a múlt héten az MGH vontatójának rossz állapota vagy meghibásodása miatt került füst egy éppen mozgatott, utasokkal teli repülő fedélzetére, ahol pánik tört ki, és vészkiürítést kellett elrendelni. Az akció során egy fő életveszélyes fejsérülést szenvedett.)

A Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter egyik legfőbb bizalmasaként ismert, több fideszes forrásunk által ,,érinthetetlennek" tartott Szivek Norbert az MNV vezéreként óriási vagyon gondozásáért felel: a weboldalán közzétett legutóbbi, 2016-os független könyvvizsgálói jelentés szerint a szervezet alá tartozó cégek összértéke 10 776 milliárd forint volt, saját vagyona további közel 8,1 milliárd forintot tett ki. A 24.hu tavaly közölt összeállítása szerint a főállású MNV-vezér neve a Mol, a Magyar Posta, a Richter Gedeon Nyrt., az MVM Magyar Villamos Művek, a Magyar Szénhidrogén-készletező Szövetség, valamint a Panrusgáz Gázkereskedelmi Zrt. igazgatósági vagy felügyelőbizottsági tagjaként is szerepel a fizetési listákon. Így a béren kívüli juttatások és prémium nélkül 5 milliós vezérigazgatói fizetés mellett további legalább 2,5 millió forint érkezik minden hónapban Szivek számlájára. A különböző hivatali feladatok mellett jut idő és energia saját bizniszre is: egyik legfontosabb üzlettársa Tiborcz István, akivel különböző cégeken keresztül közös érdekeltségükbe tartozik a Budapest belvárosában található, egykori Mahart-székházat is magában foglaló épületegyüttes. A beruházást több pénzintézet - köztük az Eximbank, a Gránit Bank és a Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. - is több milliárddal hitelezi, illetve hitelezte. Szivek másik érdekeltsége, a Lexan Holding Zrt. lakóparkot épít a XIII. kerületi Duna-parton.

Idézetek Szivek Norvert (Sz.) és Kisvári János (K.) beszélgetéséből

Sz.: - Te, János, azt akarom kérdezni, hogy ilyenkor mi a célod, amikor írsz egy ilyen levelet? Tök őszintén, mi a valós célja?

K.: - Az a baj ezzel, hogy ezt be kell jelenteni.

Sz.: - Te önkéntes rendőr vagy, János?

K.: - Nem vagyok önkéntes rendőr, de kötelességem bejelenteni.

(...)

Sz.: - Nem látod, hogy túlélésért küzd a cég?

(...)

K.: - Azt hallottam, Norbert, hogy más is ilyen bejelentést akar tenni...

Sz.: - Komolyan mondom, te ne menj sehova komoly helyre dolgozni, úgy kib....nak, mint ahogy mi megtettük most. Tehát megmondom őszintén, te mire vagy alkalmas. (...) János, menj el taxisofőrnek, ne menj el komoly pozícióba. (...) Ennyire béna, f...sz menedzser vagy? A céget büntetik meg, nem téged. Neked milyen személyes előnyöd fakad ebből?

K.: - Semmilyen.

Sz.: - Hát akkor minek? János, figyelj rám. Megmondom őszintén, nagyon-nagyon bánt, hogy eddig hallgattam mindenki másra, hogy kib...sszalak innen. Őszinte leszek, én hibáztam. (...) Ne tőlem kérjél referenciát a jövőre nézve. (...) Amúgy meg csináld úgy, ahogy akarod. Ügyes vagy, most aztán komoly férfi lettél. (...) Ilyen beszari kis alak vagy? (...) Mi az, ami neked ebből lehetett volna problémád? Ne haragudj, mi a pi...áért kellett? Ilyenekkel vagy elfoglalva? Ez volt az első dolgod? Hát egy kib...ott csokit nem tudsz megvenni. Mire vagy te alkalmas?

(...)

Sz.: - És aztán elmentél a GVH-hoz?

K.: - El kellett menni.

Sz.: - El kellett menni? Ki kért rá?

K.: - Senki nem kért meg.

Sz.: - Te ilyen egy utolsó ember vagy?

K.: - Sajnálom, hogy így látod.

Sz.: - Így látom. A közelembe se kerüljél. Mit ártott neked ez a cég? Azért, mert alkalmatlan voltál, és ki lettél b...va? Magadnak köszönheted.

K.: - Ne haragudj, de ha ez kiderül...

Sz.: - Mi derül ki? Mi? Mi történt? Mi? Mondd el.

K.: - Ha ez a dolog kiderül, hogy itt volt valamilyen formájú áregyeztetés, akkor abból komoly problémája lehet a cégnek is...

Sz.: - De történt ilyen?

K.: - Igen, felajánlotta a Taner, igen, megkért arra, hogy ne menjünk egy bizonyos ár alá. Így van. Ezt megkérte.

(...)

Sz.: - Ilyet nem csinálunk. Saját cég ellen.

K.: - Nem a saját cég ellen. (...) Kartellezést indítványoztak.

Sz.: - Ki?

K.: - Hát a Çelebi.

(...)

K.: - Mi van, ha elindul egy versenyhivatali eljárás?

Sz.: - Na, mi? Hát akkor mondd el, ha te olyan kib...ottul okos menedzser vagy, azért állsz itt, hogy mindenhonnan kib...nak, akkor mondd el. (...)

K.: - Elindul egy versenyhivatali eljárás.

Sz.: - És mi van?

K.: - Nem tudom, még sosem voltam ilyenben.

SZ: - Hát akkor?

K.: - És nem is akarok ilyenben lenni.

Sz.: - ...Saját céged ellen mész? Nem bírod büszkeséggel?

K.: - Szó sincs erről. Pontosan, hogy a saját cégem védelmében csináltam.

Sz.: - Hát, ebből csak a GH szív. Szegények, azt, hogy együttműködtek volna... Ha végiggondolod szellemileg, csak nem nagyon működik, akkor rájöttél volna, hogy ha így lett volna, akkor csak előnye származott volna ebből a GH-nak.

K.: - Az lehet.

Sz.: - Aha. Ugye. Nem fogtad fel, hogy ez előnyösebb lett volna?


https://mno.hu/gazdasag/szivek-a-tiltott-egyuttmukodes-mellett-allt-2456672
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tiborcz Istvánig is elérhetnek a Microsoft-botrány szálai
  2018-03-29 19:24:16, csütörtök
 
 
Tiborcz Istvánig is elérhetnek a Microsoft-botrány szálai

MN

2018. március 29., csütörtök 13:44, frissítve: csütörtök 14:46
Tiborcz István


Gigabírság elé nézhet a Microsoft, mert magyar viszonteladói sokszor fölösleges kormányzati szoftverbeszerzéseken segítették Orbán vejének gazdagodását - írja a Népszava. A lap információi szerint a korábban becsültnél sokkal kiterjedtebb vizsgálat folyik: tíznél több magyar kormányzati intézménynél és állami cég körül vizsgálódnak már, így az adóhatóság és a rendőrség mellett például a honvédelmi tárcához tartozó HMEI Zrt., illetve az egészségügy beszerzéseiben érdekelt egykori GYEMSZI is célkeresztbe került.
Fizessen elő a Magyar Nemzet digitalizált verziójára, így egy lapszám ára 80 Ft helyett 53 Ft! >>

hirdetés

A Népszava vizsgálat alá vont intézményeknél, illetve állami vállalatoknál dolgozó forrásai azt mondták, a 2014-es választás után az uniós támogatásból bonyolított állami informatikai fejlesztéseknél (informális) kulcsszereplővé vált Tiborcz István (Orbán Viktor kormányfő veje), illetve testvére, Tiborcz Péter, akiknek ,,ráhatásuk" lehetett, melyik cég felé lejtsen a pálya.

A Népszava azt írja, a vizsgált kormányzati megrendelők irracionális árakon vásároltak üzleti Microsoft-szoftverlicenceket. Az így elért extraprofitból a kormányfő közelébe is jutott: Tiborcz István 2015-ben jelent meg tulajdonosként a HCS Experts nevű cégben, és abban az esztendőben az egyik Microsoft-viszonteladónak rendszeresen beszámlázó HCS megtáltosodott.

A lap azt írja, a kormányzati vevők ráadásul nemcsak érthetetlenül drágán vásároltak, hanem számos esetben fölöslegesen is: tudnak olyan vizsgálat alá vont intézményről, ahol máig semmire sem használták a két éve beszerzett szoftverlicenceket. Azt nem tudni, hogy a Tiborcz-cég számláit milyen címen fogadta be a Microsoft-viszonteladó, azonban bizonyos, hogy a jelzett időszakban a HCS Experts minimális létszámmal, jellemzően titkárnőket foglalkoztatva működött - teszi hozzá a Népszava.


https://mno.hu/gazdasag/tiborcz-istvanig-is-elerhetnek-a-microsoft-botrany-szalai -2456821



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2018.02 2018. Március 2018.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 332 db bejegyzés
e év: 1581 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1908
  • e Hét: 5010
  • e Hónap: 16121
  • e Év: 169617
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.