Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Öten a mennyországból
  2018-03-05 22:46:32, hétfő
 
  Amikor a magányos, idősödő férfi életét veszti egy balesetben,
egy ismeretlen helyen ébred, ami történetesen a mennyország.
Öt ember, köztük ismeretlenek és szerettei külső szemlélőként végigkalauzolják saját életútján.
A film, Mithch Albom nagysikerű bestsellere alapján készült, és
amely a halál utáni állapot váratlan eseményeit tárja fel,
emlékeztetve mindenkit azokra a dolgokra, amelyek a földi életünkben igazán fontosak.

Videó Link Lejátszási idő 2 óra 30 perc
 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
Böjte Csaba ofm Kisvárdán - 2018.03.05
  2018-03-05 22:31:52, hétfő
 
  Csaba testvér elmélkedése Kisvárdán
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Élő szentmise közvetítés: 2016. február 10.-én
  2018-03-05 17:17:54, hétfő
 
  A szentmisét bemutatja: Csaba testvér - és Hamvazó szerda

Videó Link

...... .....



Szentmise közvetítés: 2016. február 10.-én . A szentmisét bemutatja: Csaba testvér
Videó Link
...... ........... .........



...... .......

 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
50 éve áll a folyó közepén egy picinyke házikó
  2018-03-05 17:15:47, hétfő
 
  Szerbiában egy, a Drina folyó közepére épült házikó kíváncsi látogatókat vonz a világ minden tájáról.
A sziklán álló magányos ház akkor vált világ szinten ismertté, amikor a National Geographic közzétette a róla készül csodás fényképet, melyet egy magyar fotós, Becker Irén örökített meg. A fénykép gyorsan terjedt az interneten, így a kis házikó rövidesen világhírűvé vált. A Tara Nemzeti Park területén, Bajina Basta városához közeli kis házat 50 éve, 1968-ban egy csapat fiatal építette.
...... ........... ..........


A ház megépítésnek története egy forró nyári naphoz kapcsolódik, amikor egy baráti társaság a Drina vad hullámaiban való fürdőzést a folyó közepén lévő szikláján pihente ki. Az úszástól kifulladva lefeküdtek a sziklapartra és élvezték a napot. Egy idő múlva úgy gondolták, hogy kényelmesebbé is tehetnék a szikla durva felületét, így kiúsztak a partra vittek néhány fatáblát, ami nem csak a kényelmesebb pihenést biztosította, hanem néhányat függőlegesen megtámasztva a naptól is védte őket. És így született egy ötlet. A terveknek megfelelően a ház építéséhez szükséges anyagokat kajakokkal szállították a sziklához, és bár nem kis feladat volt a megépítése, végül sikerre vitték.
Az évek során a természet erői, főként az árvizek nem kímélték az épületet, de mindig helyreállították, és a különleges nyaraló igazi turistalátványossággá vált.
...... ......

 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Nagyböjt 3. vasárnap Rezi 03.04
  2018-03-05 17:07:28, hétfő
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  vallás  
2018. március 4. Tihanyi Bencés Apátság
  2018-03-05 17:05:41, hétfő
 
  Prédikál: Barkó Ágoston OSB
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Tihanyi Bencés apátság  
Reform és megtérés – Árvízi emléknap Szegeden
  2018-03-05 09:11:38, hétfő
 
  2018. március 4. vasárnap 15:38
Az 1879-es árvízre emlékeztek március 4-én Szegeden. A dómban és környékén széles körű összefogással megvalósult program házigazdája a szeged-belvárosi plébánia és Kondé Lajos plébános volt. A napot Gyulay Endre nyugalmazott püspök nyitotta meg, és a zárómisét is ő mondta.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Kereszthódolás Máriapócson – Megváltónkra tekintünk
  2018-03-05 09:09:11, hétfő
 
  ...... ......


2018. március 4. vasárnap 19:59
Kereszthódoló vasárnapon, március 4-én együtt ünnepelt Szent Liturgiát Kocsis Fülöp érsek-metropolita, Orosz Atanáz püspök és Szócska Ábel OSBM apostoli kormányzó Máriapócson. Nemzeti kegyhelyünkön kezdődött meg a missziós kereszt országjárása, készületül a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra.
Bővebben itt olvasható Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
A názáreti zsinagógában Jézus így beszélt a néphez
  2018-03-05 09:05:58, hétfő
 
  ...... ..........


A názáreti zsinagógában Jézus így beszélt a néphez: ,,Bizony mondom nektek, hogy egy próféta sem kedves a maga hazájában. Igazán mondom nektek, sok özvegy élt Izraelben Illés idejében, amikor az ég három évre és hat hónapra bezárult, úgyhogy nagy éhínség támadt az egész Földön. De közülük egyikhez sem kapott Illés küldetést, csak a szidoni Száreptában élő özvegyasszonyhoz. Ugyanígy Elizeus próféta korában is sok leprás élt Izraelben, s egyikük sem tisztult meg, csak a szíriai Námán." Ezt hallva, a zsinagógában mind haragra gerjedtek. Felugrottak, kiűzték Jézust a városon kívülre, és fölvezették arra a hegyre, amelyen városuk épült, a szakadék szélére, hogy letaszítsák. De ő áthaladt közöttük, és eltávozott.
Magyar Kurír

Igenaptár
OLVASMÁNY a Királyok második könyvéből
Ne mi akarjuk meghatározni, hogy mikor és hogyan tegyen velünk jót az Isten: bízzuk rá magunkat teljesen!
A királyok korában történt.
Námán, a szíriai király seregének vezére, nagyra becsült, kedvelt embere volt urának, mert általa adott az Úr győzelmet Arámnak. De ez az ember leprás volt.
A szíriaiak egyszer kivonultak portyázni, s Izrael földjéről magukkal hurcoltak egy lányt. Ez Námán feleségének szolgálatába került. S így szólt asszonyához: ,,Ha uram a prófétához fordulna Szamariában, biztosan megszabadítaná leprájától." Námán erre elment urához és előadta; ,,Így és így beszélt ez az Izrael földjéről való lány." Szíria királya azt válaszolta: ,,Menj el s adok neked egy levelet Izrael királya számára!" El is ment, s vitt magával 10 ezüst talentumot, 6000 sékel aranyat és 10 ünnepi köntöst. Aztán átadta Izrael királyának a levelet, amely így szólt: ,,Ezzel a levéllel egyszersmind szolgámat, Námánt is elküldöm hozzád, szabadítsd meg leprájától!"
Amikor Izrael királya elolvasta a levelet, megszaggatta ruháját és felkiáltott: ,,Vajon Isten vagyok én, hogy halált vagy életet tudjak osztogatni? Miért küldte hát ide ezt az embert, hogy szabadítsam meg leprájától? Világosan láthatjátok, csak ürügyet keres, hogy belém köthessen."
Amikor Elizeus meghallotta, hogy a király megszaggatta ruháját, elküldött hozzá s ezt üzente neki: ,,Miért szaggattad meg ruhádat? Jöjjön el hozzám, és megtudja, hogy van próféta Izraelben."
Námán tehát elment lovastul, kocsistul, és megállt Elizeus házának ajtaja előtt. Elizeus kiküldte hozzá egyik emberét, ezzel az üzenettel: ,,Menj, fürödj meg hétszer a Jordánban, és fölépül a tested, tiszta leszel!" Námán megharagudott és azt mondta: ,,Nos, azt gondoltam, majd kijön, elém áll és segítségül hívja az Úrnak, az ő Istenének a nevét, aztán a beteg rész fölé tartja kezét, s így megszabadít a leprától. Hát nem különbek-e Damaszkusz folyói, az Abana és a Parpar Izrael minden vizénél? Miért ne fürödhetnék hát meg azokban, hogy megtisztuljak?" Azzal megfordult és haragosan elment onnan. Szolgái azonban eléje léptek és a lelkére beszéltek: ,,Atyám, ha a próféta valami nehezet kívánt volna, nem tennéd-e meg azt is? Mennyivel inkább (meg kell tenned), mivel csak azt mondta neked: Fürödj meg és tiszta leszel."
Leszállt tehát, és Elizeus utasítása szerint hétszer alámerült a Jordánban. A teste újra olyan tiszta lett, akár egy kisgyerek teste.
Aztán visszatért Isten emberéhez, egész kíséretével együtt. Amikor az kijött, odament, eléje állt és azt mondta: ,,Valóban, most már tudom, hogy nincs Isten az egész világon, csak Izraelben."
Ez a Isten igéje.
2Kir 5,1-15a

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Jézus Krisztus küldetése nemcsak a zsidókhoz szól, hanem a pogányokhoz is.
A názáreti zsinagógában Jézus így beszélt a néphez: ,,Bizony mondom nektek, hogy egy próféta sem kedves a maga hazájában. Igazán mondom nektek, sok özvegy élt Izraelben Illés idejében, amikor az ég három évre és hat hónapra bezárult, úgyhogy nagy éhínség támadt az egész Földön. De közülük egyikhez sem kapott Illés küldetést, csak a szidoni Száreptában élő özvegyasszonyhoz. Ugyanígy Elizeus próféta korában is sok leprás élt Izraelben, s egyikük sem tisztult meg, csak a szíriai Námán."
Ezt hallva, a zsinagógában mind haragra gerjedtek. Felugrottak, kiűzték Jézust a városon kívülre, és fölvezették arra a hegyre, amelyen városuk épült, a szakadék szélére, hogy letaszítsák. De ő áthaladt közöttük, és eltávozott.
Ezek az evangélium igéi.
Lk 4,24-30

Imádság
Hozzád fordulok, Atyám, mindenható Isten: őszinte szívvel és kicsinységem tudatában hálát adok neked, s egész lelkemmel kérlek, rendkívüli jóságodban fogadd jóakarattal könyörgésemet: hatalmaddal űzd el az ellenséget tetteimtől és cselekedeteimtől, erősíts engem a hitben, kormányozd értelmem, adj nekem bensőséges gondolatokat, és vezess el engem boldogságod birtoklására! Vezess el engem arra, hogy téged mindenkinél és mindennél jobban szeresselek!
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Kormányos Sándor: Március
  2018-03-05 08:57:50, hétfő
 
  Fürdik a fény a nád-tocsogókban
jó szagú álmot ringat a rét,
illan a szellő langy mosolyával
fésüli át a fák tetejét.

Vágya ha pattan zöld szemű rügynek
cinke dalától hangos a táj,
zeng a magasban szárnyal a széllel
hirdeti: most már nyitni muszáj!

Hajlik a fűzfa szőke hajában
árad a fénnyel víg kacagás,
átfut a tájon messzire lüktet
újra a ritmus: szívdobogás.
 
 
0 komment , kategória:  Tavaszi versek és képek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2018.03 2018. Március 2018.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 415 db bejegyzés
e év: 4978 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1624
  • e Hét: 7315
  • e Hónap: 27998
  • e Év: 230911
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.