Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
A Fidesz azzal kampányol, hogy az ellenzéki szavazók elmebet
  2018-03-05 21:40:47, hétfő
 
  A Fidesz azzal kampányol, hogy az ellenzéki szavazók elmebetegek
2018. március 05. - nickgrabowszki

Kb. 3 millió választó épelméjűségét vonta kétségbe Bencsik András. ba_1.jpg

Finoman szólva is válságban van a Fidesz-kampánya a Tiborcz-ügy és a hódmezővásárhelyi vereség után, amit az is jelez, hogy be kellett vetni a stratégiai tartalékot.

A lenyúlt közpénzekből finanszírozott Mészáros-birodalom tévéjének politikai megmondóműsora, a Sajtóklub is járja az országot, hogy a nem teljesen fideszes, de azért nyerhető gondolt körzetekben megerősíts a hívek elszántságát.

Bayernek, Huthnak és a két Bencsiknek szombaton, Szolnokon 2 dolga volt:

megmagyarázzák a hódmezővásárhelyi Sztálingrádot,
elmagyarázzák, hogy miért is nem lopás, ha Mészáros (akitől papíron a fizetésüket kapják) és Tiborcz a közpénzeket fosztogatja.

Az előbbire az a vonal, hogy pont jókor jött ez a vereség, az utóbbira meg az, hogy 2 sikeres üzletemberről van szó, akik már 8 éve is milliárdosok voltak. Ami persze nettó hazugság, különösen a 29 éves Tiborcz esetében nevetséges.

Bencsik András mondjuk egy földalatti kutyaólban tölthette az elmúlt néhány évet, annak alapján, hogy szerinte a Fidesz hisz a "szeretet és összefogás" erejében. Az meg külön vicces volt, hogy az ellenzéktől éppen ő kérte számon az elvhűséget. Azonban a hódmezővásárhelyi tragikus események elemzése közben Bencsiknek a következő szaladt ki a száján:

Egy másodperce, de csak egy másodpercre képzeljük el, hogy a hódmezővásárhelyi példa végigszáguld az országon, és ez a zombi- vagy horrorkoalíció győz. Hát ennek a koalíciónak a 88 százaléka másnap kinyitja a határokat. Eleve, már csak azért is, mert a szavazóikat akarják behozni, hiszen
rájuk nem nagyon szavaznak egészséges, épelméjű emberek.

A videón 13.50-től:

https://youtu.be/IqaDOZddkrE


Tehát a volt munkásőrnek sikerült eljutni onnan, hogy az ellenzék győz (tehát volt elég szavazója) odáig, hogy az ellenzéknek nincs elég (épelméjű) szavazója, ezért importálni kénytelen.

Ráadásul éppen a hódmezővásárhelyi példából indult ki, ahol az ellenzék éppen győzött, amivel 13 ezer hódmezővásárhelyi szavazót elmebetegezett le.

Illetve nyilván a többi hárommilliót is, akik a közvéleménykutatások szerint ellenzéki pártra vagy jelöltre terveznek szavazni. (2014-ben 2,7 millióan szavaztak a Fidesz-KDNP ellen, akkor ennyi nem egészséges, nem épelméjű ember élt az országban. Azóta többen vannak.)

Bencsik különös logikájú, csak egy párhuzamos világban érthető okfejtése után Bayer diszkréten kuncogott.

http://b1.blog.hu/2018/03/05/a_fidesz_azzal_kampanyol_hogy_az_ellenzeki_szavazok_ elmebetegek
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ha az ellenzék nyeri a választást, betiltják a Békemenetet
  2018-03-05 21:38:42, hétfő
 
 
Ha az ellenzék nyeri a választást, betiltják a Békemenetet

2018. március 05. - nickgrabowszki

A Fidesz rasszistával mozdul rá a rasszistákra.nyilasbarbie_1.jpg

Nyilas Barbie, aka. Morvai Krisztina tavaly októberben tért vissza a Fideszbe: akkor tett hűségesküt Orbánnak, amit a Vezér egyik szárnysegédje, az 5-ös számú párttagkönyv értelmezett így. A metélt farkincák (saját kifejezése!) nagy szakértője akkor tagadta, hogy kapott volna valamit a Fidesz mellett való kiállásáért, sőt, azt is tagadta, hogy a Fidesz mellé állt volna.

Most kiderült, hogy ez mennyire volt hiteles: nemhogy kiáll a Fidesz mellett, hanem egyenesen beleáll (belemenetel) Fidesz -kampányba: Morvai az egyik (a sok közül) kormánylapban jelentette be, hogy
támogatja a Békemenetet.

Mondjuk az lett volna a váratlan, ha nem támogatná, de az mégiscsak abszurd, hogy egy újabb (papíron) ellenzéki képviselő tesz hitet a kormány egyik kampányeszköze mellett. (Akad már olyan, aki Orbán teljesen megalapozatlan migránsinváziójának játszott alá.)

Morvai indoklása még különösebb:

Attól tartok, ez lenne az utolsó alka­lom - négy évig -, amikor nemzeti érzelmű, bevándorlásellenes magyar emberek tömegesen az utcára mehetnének, ha az ellenzék győzne.

Ami vagy azt akarja jelenteni, hogy

a közvagyonhoz való hozzáféréstől megfosztott Fidesz-oligarcháknak nem lesz pénzük újabb pártfelvonulást szervezni,
vagy azt, hogy az ellenzéki pártok - hatalmon - be akarják tiltani a felvonulást (noha eddig erre semmi nem utalt).

A legvalószínűbb magyarázat azért mégiscsak az, hogy
a Fidesz rámozdult a Jobbik rasszista szavazóira.

Nekik játszott alá Orbán a miskolci nyilatkozatával a migránsok és a cigányok közötti párhuzamról, és most magukfajták-magunkfajták dichotómia feltalálójának feladata ráerősíteni a hatásra.

Akit nem győzött meg az utóbbi 3 év uszító, burkoltan rasszista kampánya, hogy egy nyíltan szélsőjobboldali politikus támogatását kéri a Fidesz, illetve vállalja fel ő a Fideszt, ezek után annak sem maradhat kétsége, hogy a szélsőjobboldal hatalomra jutása ellen már kell küzdeni Magyarországon.

Már azért kell küzdeni, hogy kikerüljön onnan.


http://b1.blog.hu/2018/03/05/ha_az_ellenzek_nyeri_a_valasztast_betiltjak_a_bekeme netet
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán privát kis háborúja a szegények ellen
  2018-03-05 21:37:00, hétfő
 
  Orbán privát kis háborúja a szegények ellen

Forgács Erzsébet | Ma | 9:27

Iványi Gábor, Orbán Viktor egykori közeli barátja, aki annak idején összeadta Orbánt és a feleségét, két gyermeküket is keresztelte, valamikor valami rosszat szólhatott. A pitiáner zsarnok azóta is bosszúért liheg. Mindegy, hogy már jogerős határozatok sora mondja ki, hogy vissza kell állítani a MET egyházi státuszát. Az meg pláne mindegy, hogy Orbán a kicsinyes bosszú miatt a leginkább elesett embereken tapos, sok ezer rászoruló ember ellátását is simán szétrúgja, hogy célt érjen.

Gyáva. Pitiáner. Ostoba. Embertelen.

Az Európai Unió Tanácsához fordul a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség.

A mai napig rendezetlen a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) egyházi státusza, ezért a MET közgyűlése úgy döntött, hogy az Európai Unió Miniszterek Tanácsához fordul. Ráadásul, az Iványi Gábor vezette Oltalom Karitatív Egyesület, illetve a MET súlyos anyagi gondokkal is néz szembe; éves szinten intézményeik összesen, több mint 1 milliárd forint bevételkieséssel küszködnek.
A hazai Alkotmánybíróság és egyéb jogi fórumok döntései értelmében az Országgyűlésnek és a Kormánynak helyre kell állítania a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) egyházi státuszát, melyet azok a jogerős határozatok ellenére közel négy éve halogatnak. Ugyanezt az elvárást tartalmazza a strasbourgi Európai Emberi Jogok Bíróságának több döntése is.
A MET Közgyűlése úgy határozott, hogy felszólítja a jelenleg még hivatalban lévő Országgyűlést, hogy az AB legutóbbi - 36/2017. (XII.29.) AB határozat - döntését hajtsa végre.
A MET ezen kívül a strasbourgi bíróság döntésének figyelmen kívül hagyása miatt az Európai Unió Miniszterek Tanácsához fordul, hogy tartsa napirenden az egyház jogai helyreállításának ügyét mindaddig, míg a magyar kormány és parlament nem korrigálja eddigi eljárását.
Az egyházzal együttműködő, 1989. február 28-án bejegyzett Oltalom Karitatív Egyesület kiterjedt hajléktalan- és szociális ellátást, család-, egészségügyi-,és idősgondozást végez (mintegy 600 férőhelyen hajléktalan látnak el, 5 idősotthont tartanak fenn, évente több ezer krízishelyzetben lévő családot gondoznak). Köznevelési intézményeikben mintegy 3000 gyerek részére biztosítják bölcsődétől a középfokú végzettség megszerzéséig az oktatási rendszer teljes spektrumát. Felsőoktatási intézményük, a Wesley János Lelkészképző Főiskola is változatlanul működik, noha 2010. óta az államilag támogatott férőhelyek megvonása miatt körülményeik megnehezedtek. Különösen is sikeres a Hétköznapi Hősök programjuk és a több mint egy évtizede indított “Tanulással és Sporttal a Hajléktalanság Ellen" akció és hajléktalan egészségügyi ellátásuk is. 2010-ben a Főváros egyoldalúan felmondta a közszolgáltatási szerződéseket, az állami támogatás pedig drámaian zsugorodik, ezért az egyesület és az egyház szociális munkájára hatalmas teher nehezedik, különösen a téli krízis-ellátás idején.

Éves szinten intézményeik több mint egymilliárd forint bevételkieséssel küszködnek.
Szervezeteik legsúlyosabb problémái közé tartoznak például:
- a Magyarországon egyedüliként működtetett fertőtlenítő fenntartása
- a “Fűtött Utca" hajléktalan ellátó centrum túlterhelt éjjeli menedékhelye, nappali melegedője, a népkonyha és egyéb egységek, telephelyek működési engedélyének érvényben tartásához szükséges felújítások elvégzése
- a 25 éve működő menekültszállás bővítése és szociális feladatai ellátásának biztosítása
- az intézmények akadálymentesítése, a főiskolai campus anyagi megvonások miatt félbemaradt beruházásainak folytatása
- a nyíregyházi idősek otthonának szükségszerű bővítése és akadálymentesítése
- pályázati lehetőségekből való kiszorításunk
“Noha naponként tapasztaljuk, hogy az Oltalom Karitatív Egyesület és a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség nem tartoznak a Kormány által kiemelten támogatott és kedvelt civil szervezetek, egyházak közé, a nehézségek és a pénzügyi támogatás hiánya ellenére változatlanul folytatjuk az államtól több mint negyed évszázada átvállalt feladatok ellátását." - tette hozzá Iványi Gábor, a MET és az Oltalom elnöke. (MTI-OS)


https://kolozsvaros.com/rovidek/orban-privat-kis-haboruja-a-szegenyek-ellen/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az agyhalál felzabálja az országot
  2018-03-05 21:34:05, hétfő
 
  Az agyhalál felzabálja az országot

Molnár Bálint | Ma | 10:21

Megmondom őszintén, egy hete még abban reménykedtem (tök naiv módon), hogy talán van némi esély a zsinórban harmadik választási győzelemért kuncsorgó-házaló, teljhatalommal felruházott állampárt kommunikációjának konszolidálódására. Ezzel szemben az amúgy is keserves választási kampány újabb hetét ezzel a régi kaptafára húzott, ordenáré gánymunkával rúgta be a Fidesz.

Ha valakinek még kétsége fért volna hozzá, az mostmár bátran szembenézhet a legriasztóbbal: itt évtizedek múlva sem lesz már normális ország. Sajnos a dühöngő elmebajjal szemben nincsenek racionális érvek. A Fidesz olyan hazugságokat tálal megkérdőjelezhetetlen tényekként, amelyekkel szemben a józan ész simán halálra van ítélve. Ami máshol a politikai fikció és a tudományos-fantasztikum terén is nevetséges lenne, azzal itt választást lehet nyerni.

Nincs szó, nincs elképzelés, nincs szándék, nincs akarat az egészségügyről, az oktatásról, a társadalmi felzárkóztatásról, a szociális-demográfiai katasztrófák megakadályozásáról, a drámai kivándorlás megállításáról szóló ajánlatok felvázolására. Egyszerűen nincs már szelete a tér-idő kontinuumnak, ahol meg lehetne úszni az egybites sorosozást, migránsozást.

És hogy miről van szó valójában? 2015 nyarán, amikor a Fidesz legnagyobb örömére tömegesen érkeztek bevándorlók az országba, amikor a túlterhelt debreceni menekülttáborban zavargások törtek ki, amikor a kormány karba tett kézzel óbégatva asszisztált a pánik elszabadulásához, a Párbeszéd azt javasolta a kormánynak, hogy a válsághelyzet kezelése érdekében EU-s forrásokból újítsák fel és nyissák meg a használaton kívüli laktanyákat, azokban helyezzék el a menekülteket. Nos, ebből a két és fél évvel előtti, az akkori valódi válsághelyzetre tett megoldási javaslat 2018 márciusára azzá torzult, ami itt fent látható. A pusztító hazugságok és féligazságok újabb adag szellemi kútmérgévé.

Azt vonyítják fejhangon a Simicskótól Orbánig, Deutsch Tamástól Nyitrai Mosógép Zsoltig hadrendbe állított alattvalók, hogy MOST KIDERÜLT Karácsony ördögi terve és mindmeghalunk. Kiderült egy két és fél évvel ezelőtti, a konkrét, aktuális helyzetre reagáló ellenzéki javaslat. Ja, most találta meg Gizike az asztalfiókban. És akkor még mindig nem beszéltünk arról, hogya hanyatló Nyugaton senki nem tud a javaslatról, amely Orbán szerint tízezer menedékkérőt irányítana Magyarországra, holott a fenti trágyavideóban tényként állítják, hogy fosson a kétbites paraszt. És félreértés ne essék: nem én tartom kétbites agyhalottnak a választóimat, hanem a Fidesz. Amelyik jelent és múltat a jövővel összemosva hazudik, hazudik, hazudik, mert pontosan tudja, hogy a kollektív memóriából már az is kihullott, ami két hete történt.

És miközben Karácsony Gergely, aki mostanában semmi olyasmit nem mondott, amit a szájába adnak, legalább konkrét elképzelésekkel és pontokba szedett javaslatokkal járja az országot, a Fidesznek egyetlen rohadt programpontját nem ismerjük azon kívül, hogy Soros-migráns-Brüsszel-halomradöglünk, ha nem csak a Fidesz. Ez a tragédia, a szánalom, a gyalázat. Remélem, hogy nem nekem lesz igazam, hanem a kollégának: ez az ostoba, gagyi, primitív mocsok csak azokra hat, akiknek amúgy is mindegy, mert nekik tényleg csak a Fidesz. Hogy szavazót ezzel már nem lehet szerezni, mert minimális IQ fölött ettől a szánalomtól normális ember elfordul. Legyen úgy!

Ettől függetlenül gyűlölöm, amikor ennyire kreténnek néznek. Különösen akkor, ha egy olyan párt teszi ezt, amelyiknek minden eszköze meglett volna kényelmesen, elegánsan, normálisan kormányozni. Mert ha ez történt volna, akkor most nem kellene egy országot a mániás gyűlölködés és rettegés feneketlen pöcegödrébe taszítani.


https://kolozsvaros.com/rovidek/az-agyhalal-felzabalja-az-orszagot/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hazugságokkal etetett, hazugságokkal hergelt, hazugságokkal
  2018-03-05 21:32:12, hétfő
 
  Hazugságokkal etetett, hazugságokkal hergelt, hazugságokkal bénított ország

Forgács Erzsébet | Ma | 18:08

Nem bátor vezető, csak egy szánalmas kis senki. Nem az országért küzd - kivel is kellene küzdeni? Elég lenne felelős politikusként viselkedni -, kizárólag azért, hogy olyanná formálja az országot, amilyen az ő személyes érdekeinek megfelel. Szemrebbenés nélkül gázol át az elesetteken. Visszaél a hatalmával, milliárdossá teszi a családtagjait. Persze tudom, Tiborcz egy fenegyerek, egy vállalkozózseni aki már akkor is több cégben volt tulajdonos, amikor még nem udvarolt a miniszterelnök lányának. Igaz. Három cégben volt tulajdonos, a három cégből annyi nyereséget sem tudott kivenni összesen, amennyiből a napi megélhetést fedezhette volna. Ezt elfelejti a propagandamédia hozzátenni. Meg azt is, hogy az udvarlás előtt a tükröspusztai lovastanyát árulta a család, annyira nem ment. Ez szerencsére mára elmúlt, mindenki nagyon sikeres lett.

De most nem a családot egyben tartó korrupcióról akarok beszélni, hanem arról, hogy a kis ember azt mondta: gyermekekre van szüksége az országnak, nem pedig migránsokra. Ez rendben is lenne, ha nem az az ember mondaná, aki elsősorban felelős azért, hogy egy fejlődő, egyre erősödő, barátságos, nyitott, vendégszerető ország helyett ma egy komor, ezer darabra szakadt, végletesen megosztott, rettegő, gyűlölködő, múltba révedő, reménytelenül leszakadó országban élünk.

Nagyon komoly bátorság kell ahhoz, hogy Magyarországon gyermeket vállaljon egy átlagos, komoly családi háttérrel nem rendelkező fiatal pár. A CSOK, az ingyen tankönyv, ingyen ebéd nem alap semmire. Az a totális kudarc beismerése. Annak a kinyilvánítása, hogy ma Magyarországon a családok egy jókora hányada még akkor sem képes biztosítani a gyermeke alapvető ellátását, ha mindkét szülő dolgozik. Annak a beismerése, hogy a fiatal párok csak a kormánynak kiszolgáltatva kezdhetik meg a közös életüket, és hogy sok család képtelen előteremteni a napi étkezéshez szükséges fedezetet is.

Ha ehhez hozzávesszük, hogy a közhangulat egészen drámai, felvetődik a kérdés, hogy hol van ennek a lecsúszásnak a vége? Ki akar olyan helyen gyermeket nevelni, ahol egész falvak rettegnek a soha nem látott migránsoktól és kedélyesen agyon akarják verni az idegeneket, ha azok a településre tévednek? Nehéz vállalás ez minden szempontból. Nem véletlen az, hogy azok, akik más országban találták meg a megélhetést, mindjárt bátrabban vállalnak gyermeket. Minden hatodik magyar gyermek külföldön születik, bár lehet, hogy azóta már minden ötödik. Tízből két baba nem ebben az országban jön a világra.

Egy gyermek felnevelése élethosszig tartó projekt. Már nem a középkorban élünk, nem elegendő, ha valami rongyot tudunk csavarni a gyerek testére, hogy ne fagyjon meg és nem elég, ha minden napra jut egy kis krumpli, vagy kenyér. És főleg nem elég, ha a gyerek megtanul írni-olvasni és aztán végiggürcöli az életét éhbérért. Mindenki azt szeretné, ha a gyermeke egy szabad, normális országban nőhetne fel, ahol megvan a lehetősége a testi-lelki fejlődésre, ahol elfogadja őt a társadalom olyannak, amilyennek született és ahol akkor sem kell félnie, ha történetesen fogyatékosként, vagy például melegként jött a világra. Mindenki azt szeretné, hogy a gyermeke a szorgalmának megfelelően haladhatna előre az életben, nem pedig a pénz, vagy pártállás határozná meg a jövőjét.

Ez az ország rohamléptekkel távolodik mindentől, ami európai. Itt nem küldik el a bús fenébe azt a kormánypárti politikust, aki két kiló krumplival kampányol, hanem beállnak a sorba azért a krumpliért. Ki a fene akar olyan országban gyermeket vállalni, ahol minden ételosztáson kígyózó sorok vannak, ahol a gazdag gyermek tanulhat, a szegény nem, ahol egész régiók szakadnak le, ahol a közmunka életcél?

Orbán Viktor a legfőbb bűnös abban, hogy a családalapítás előtt állók tömegével menekülnek ebből az országból, hogy a karácsony sok család számára azt jelenti, hogy végre átölelhetik a gyermekeiket, először láthatják az unokáikat. Már persze, ha azóta nem költöztek ki a fiatalok után a szülők is, mert egyre többen döntenek így. Orbán Viktor a személyes hatalomvágya és a családi gazdagodás oltárán feláldozta az országot. Élhetetlen, keserves, fejlődni képtelen zárvány lettünk Európa közepén. Hazugságokkal etetett, hazugságokkal hergelt, hazugságokkal bénított ország, Trianont gyászoló, Horthyt visszasíró, a lovasnemzetet a honfoglaló hordák idejébe visszavágyó förtelem az űrhajók, a számítógépek, az okostelefonok korában.

Vannak olyan különös teremtmények, akik rabságban nem képesek szaporodni. Ők már elmentek innen, vagy már csomagolnak. A megoldás azonban nem az, hogy majd akkor az új uralkodó osztály teleszüli az országot - bár tisztán látszik, hogy ez a maffia célja - hanem az, hogy el kell venni tőlük a további rombolás lehetőségét. Már amennyiben azt akarjuk - hogy Orbán kedvenc szavaival éljek -, hogy Magyarország magyar ország maradjon. Mert ennek legfőbb gátja éppen az álszent módon nemzetmentő szerepben tetszelgő élősködő csürhe.


https://kolozsvaros.com/2018/03/05/hazugsagokkal-etetett-hazugsagokkal-hergelt-ha zugsagokkal-benitott-orszag/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Közpénzektől duzzad az eklézsia
  2018-03-05 20:35:11, hétfő
 
  Közpénzektől duzzad az eklézsia

Két hónap alatt kilencmilliárddal tömte ki a kormány az egyházakat

Egyre több iskola került egyházi kézbe azután, hogy kiderült, az állami intézményfenntartó rendszere forráshiányos.

Idén már kilencmilliárd forintot adott a kormány az egyházaknak fejlesztési célra, és állami ingatlanokat is juttattak egyházi felhasználásra - írja a Magyar Nemzet. Legutóbb a pénteken megjelent Magyar nemzetből derült ki, hogy kétmilliárd forintot ítéltek meg a veresegyházi katolikus gimnázium új épületére.

A lap gyűjtést is közölt, a kiadások közt van a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium és a Szent Margit Gimnázium tornatermeinek, sportcsarnokainak fejlesztése 2,2 milliárdért, a székelyudvarhelyi Tamási Áron gimnázium felújítása másfélmilliárdért, vagy Torontói Első Magyar Református Egyháznak két tételben adott, összesen ötszázmillió forintnyi juttatás. Ez csak a töredéke annak a 118, illetve 80 milliárdos keretnek, amit a kormány tavalyelőtt és tavaly különített el egyházi támogatásra

A cikk kitér arra, hogy az állam fokozatosan egyházi kézbe szervezi ki az oktatást, 2013 tavasza óta csaknem 140 kérelmet adtak be az egyházak állami iskolák fenntartásának átvételére. Ezek mintegy háromnegyedét elfogadták a helyi közösségek és az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Az egyházi kérelmek száma azzal párhuzamosan nőtt meg, hogy kiderült, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ rendszere súlyosan forráshiányos.
(24.hu)

Bal-Rad komm: Nyilvánvaló, hogy a döbrögista horda államvallásá kívánja tenni a Döbrögi-hitet!

A világ életükben mohó és állandóan éhes egyházak pedig a bőséges makkolás láttán és reményében örömmel vállalják a sátán kiszolgálását is.

DŐL IS A LÉ HOZZÁJUK RENDESEN!

Közben gyerekeinket elhülyítik az iskolákban.

http://balrad.ru/2018/03/05/kozpenzektol-duzzad-az-eklezsia/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hordarémálom
  2018-03-05 20:33:03, hétfő
 
 
Hordarémálom

A bizonytalanok többsége tervezi, hogy elmegy szavazni


A választásukat titkolók több mint kétharmada elégedetlen azzal, ahogy az országban mennek a dolgok, a valóban bizonytalanok körében háromnegyedes ez az arány - derül ki a Publicus Intézet friss közvélemény-kutatásából.

A Publicus Intézet a Vasárnapi Hírek megbízásából, február 9. és 14. között, 1002 fő megkérdezésével készített reprezentatív közvéleménykutatásban újra vizsgáltabizonytalanok preferenciáit és az átszavazási hajlandóságokat. Tíz bizonytalan szavazóból hat tekinthető teljesen bizonytalannak, négy már tudja, hogy kire szavaz, csak nem árulja el. A választásukat titkolók több mint kétharmada elégedetlen azzal, ahogy az országban mennek a dolgok, a valóban bizonytalanok körében háromnegyedes ez az arány. Tíz választását titkoló közül hatan kormányváltást szeretnének, a valóban bizonytalanok körében némileg kisebb ez a csoport. Tízből hat nem kormánypárti szavazó elképzelhetőnek tartja, hogy egy baloldali összefogásra szavazzon, ha annak érdemi esélye van legyőzni a Fideszt, és kétharmaduk akkor, ha van esélye megakadályozni a Fidesz kétharmadát. Tíz LMP szavazóból kilenc, és a Jobbik szavazók fele tartja elképzelhetőnek, hogy a kormányváltás érdekében egy baloldali összefogásra szavazzon. Amennyiben a kétharmad leváltása a cél, az LMP szavazók ugyanilyen magas arányban szavaznának át, és a Jobbik szavazók körében is majd' kétharmadra emelkedik az arány. Amennyiben a DK külön indul, és egy baloldali együttműködésnek van esélye megnyerni a választást, akkor a DK szavazók kétharmada szavazna át; tízből hat LMP szavazó cselekedne eképpen hasonló esetben. Viszont az LMP szavazók csupán negyede szavazna át a Jobbikra egy hasonló helyzetben.

Tíz bizonytalan szavazóból hat tekinthető teljesen bizonytalannak (58 százalék), négy már tudja, hogy kire szavaz, csak nem árulja el (39 százalék). A teljesen bizonytalanok nagyobb része (44 százalék) tervezi, hogy elmegy szavazni, de még nem döntötte el, hogy melyik pártra szavaz, míg 14 százalékuk számára egyik párt sem szimpatikus, és lehet, hogy végül el sem mennek szavazni.

A titkolózók aránya az elmúlt háromnegyed évben, 2017 áprilisához viszonyítva lényegében megduplázódott, akkor még csupán az összes megkérdezett negyede (23 százalék) tartozott ebbe a csoportba, majd 2017 októberében már harmada (33 százalék), míg mára 39 százalékra növekedett az arányuk.

bizonytalanok_csoport.png

A választásukat titkolók több mint kétharmada (68 százalék) elégedetlen azzal, ahogy az országban mennek a dolgok, a valóban bizonytalanok körében háromnegyedes (73 százalék) ez az arány. Tíz választását titkoló közül hatan (56 százalék) kormányváltást szeretnének, a valóban bizonytalanok körében némileg kisebb (46 százalék) ez a csoport.

bizonytalanok_pref.png

Tízből hat nem kormánypárti szavazó (58 százalék) elképzelhetőnek tartja, hogy egy baloldali összefogásra szavazzon, ha annak érdemi esélye van legyőzni a Fideszt, és kétharmaduk (64 százalék) akkor, ha van esélye megakadályozni a Fidesz kétharmadát.

Egy hasonló helyzetben a Jobbikra való átszavazási hajlandóság minden esetben kb. tíz százalékponttal kisebb. A válaszadók fele (50 százalék) szavazna át, hogyha a pártnak, vagy jelöltjének van esélye legyőzni a Fideszt, és kicsivel többen (54 százalék), ha meg tudnák akadályozni a kétharmadot.

Azonban a válaszadók negyede (25 százalék) mindkét irányba átszavazna, ha a Fidesz győzelme lenne a tét, míg harmada (31 százalék) akkor, ha a kétharmad megakadályozása múlna ezen.

atszav_bal_jobb.png

Tíz LMP szavazóból kilenc (91 százalék), és a Jobbik szavazók fele (46 százalék) tartja elképzelhetőnek, hogy a kormányváltás érdekében egy baloldali összefogásra szavazzon. A bizonytalan szavazók körében szintén a megkérdezettek fele (50 százalék) cselekedne így, míg az egyéb ellenzéki pártok szavazóinak háromnegyede (76 százalék).

Négy hónappal ezelőtti kutatásunkkor a Jobbik és a bizonytalan szavazók körében hasonló volt az átszavazási hajlandóság (47 és 53 százalék), ám az LMP szavazók körében érdemi növekedés figyelhető meg, hiszen akkor még csupán háromnegyedük (75 százalék) szavazott volna át; ez 16 százalékpontos növekedés.

atszav_bal_bont.png

Amennyiben a kétharmad leváltása a cél, az LMP szavazók hasonló arányban (89 százalék) szavaznának át, míg a Jobbik szavazók körében majd' kétharmadra (61 százalék) emelkedik az arány. Az egyéb ellenzéki pártok szavazói ebben az esetben mindannyian átszavaznának (100 százalék), míg a bizonytalanoknak több mint a fele (54 százalék).

A négy hónappal ezelőtt végzett hasonló kutatás adataihoz képest ebben az esetben sehol sincs érdemi elmozdulás, akkor az LMP szavazók 85 százaléka, a Jobbik szavazók szintén 61 százaléka, míg a bizonytalanok 55 százaléka mondta azt, hogy átszavazna egy baloldali, esélyes jelöltre.

atszav_bal_ketharm_bont.png

Amennyiben a DK külön indul, és egy baloldali együttműködésnek van esélye megnyerni a választást, akkor a DK szavazók kétharmada (68 százalék) szavazna át; tízből hat LMP szavazó (59 százalék) cselekedne eképpen hasonló esetben. Míg a DK esetében a szavazóik ötöde (22 százalék) tartana ki a pártja mellett egy ilyen esetben, addig az LMP szavazók kicsivel több mint harmada (37 százalék).

Azonban csupán az LMP szavazók negyede (26 százalék) szavazna át a Jobbikra egy hasonló helyzetben, és kétharmaduk (66 százalék) továbbra is a saját pártjára szavazna.

atszav_dk_lmp.png

Ezen kutatás eredményeiről további részletek a szombaton megjelenő Vasárnapi Hírekben találhatók. A kutatás ismertetésekor kérjük a Vasárnapi Hírekre is hivatkozzanak.

(vh)

Bal-Rad komm: Ha és amennyiben a kívánalmaknak megfelelően az eddig stabil 40 százaléknyi útálkozótábor - a létszám ELEVE MINIMUM HÁROM MILLIÓ! - “bemozdul", az a döbrögista horda rémálmánaka megvalósulása lenne. Hiszen a vajdatábor ha beleszakad sem képes 2,5 milliónál több rajongó voksánál többet besöpörni - SZABÁLYOSAN!

Ha ennek ezt az útálkozótábort azellenzék képes lesz mozgósítaniés OKOSAN fölhasználni, annak “politikai kerékbetörés" lehetne a vége a döbrögisták számára.

REMÉLJÜK SIKERÜL AKTIVIZÁLNI EZT A 40 SZÁZALÉKOT!

“...több mint kétharmada elégedetlen azzal, ahogy az országban mennek a dolgok, a valóban bizonytalanok körében háromnegyedes ez az arány..."

- Még egyszer: EZ A TÁBOR A “LEGERŐSEBB" - LEGNÉPESEBB! NEGYVEN SZÁZALÉK AZ ARÁNYUK!

LEGKEVESEBB HÁROMMILLIÓ SZAVAZATI JOGGAL RENDELKEZŐ!

Ez a hárommilliós tömeg NEM TUD NEKI TETSZŐRE LELNI A KÍNÁLATI LISTÁRÓL! Pedig van ott SZINTE minden! SZINTE MINDEN!

De a jelek szerint VALAMI MÉGIS HIÁNYZIK!


http://balrad.ru/2018/03/05/hordaremalom/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elios - Összefutnak a szálak Szlovákiában
  2018-03-05 20:23:24, hétfő
 
 
Elios - Összefutnak a szálak Szlovákiában

nepszava.hu|2018. márc 5. 10:26


Az OLAF szerint elcsalt magyar közvilágítási tendereken győztes Elios és az egyik korábbi, látszólagos vetélytársa közös vállalkozással tarolna a szlovák piacon.
hirdetés

Régiós összjáték kezd kibontakozni az Elios-ügyben: a Magyarországon az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) szerint levajazottnak tűnő magyar tendereken óriási, 13 milliárd forintos megrendelésállományt megszerző Elios az itteni referenciával a háta mögött nemzetközi terjeszkedésbe indult.

Az 24.hu szerint az egykori Tiborcz-vállalkozás (Orbán Viktor vője a nagy tendergyőzelmek után még 2015-ben kiszállt az Eliosból) Szlovákiában egy leányvállalatot alapított Elios Slovakia s.r.o. néven. Azonban az Elios mellett nem akárkik a résztulajdonosok: a az E-E-E LED Lighting, s.r.o. cég mögött részben az a magyar U Light Kft. áll, amelyik a 2012 és 2014 közötti közbeszerzéseken látszólag az Elios versenytársa volt.

Az U Ligth Kft. nevét az Eliosról szóló OLAF-jelentés is több helyen említi. A cég szereplése ugyanis azt a gyanút kelti, hogy pályáztatásával a verseny látszatát akarták kelteni azokon a tendereken ahol végül Orbán Viktor miniszterelnök vejének akkori érdekeltsége nyert.

Az U Light a 35, OLAF szerint csalásgyanús magyar Elios-tenderből hétnél is indult, ám egyetlen helyen sem nyert. Volt, ahol rosszul adta be a pályázati dokumentációt a cég, volt ahol pedig csak a közvilágítás korszerűsítés előkészületeibe akart beszállni. Amikor viszont kivitelezőként is indult, akkor az árajánlata furcsa mód mindössze pár százezer forinttal volt drágább az ajánlata az Eliosnál.

Hogy még inkább összjátéknak tűnjön a történet, a 24.hu szerint az U Light éppen akkor kezdett gyakrabban nyerni a tendereken, amikor az Elios települési közvilágítási megbízásai idehaza kezdtek megfogyatkozni.

A szlovák céghez visszatérve: a vállalkozásban 2016-ig szerepelt Tiborcz közvetlen üzlettársa, Erdei Bálint is. Erdei - akivel az akkor huszonéves Tiborcz együtt alapították meg az Elios jogelődjének számító ES Holdingot - Redwood Holding nevű cége 4000 euróval szállt be a szlovák Eliosba.

http://nepszava.hu/cikk/1154421-elios---osszefutnak-a-szalak-szlovakiaban
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán Viktor a banánköztársaságról
  2018-03-05 19:13:04, hétfő
 
 
Orbán Viktor a banánköztársaságról

Népszava-összeállítás|2018. márc 5. 10:00


Ha a kormány több hasonló korrupciós ügybe keveredik, lejáratja tekintélyét Nyugat-Európa előtt

A Tocsik-botrány közvetlenül nem rontja ugyan Magyarország európai integrációs esélyeit, ám ha a kormány több hasonló korrupciós ügybe keveredik, lejáratja tekintélyét Nyugat-Európa előtt, az országot könnyen valamiféle banánköztársaságnak tekinthetik majd - jelentette ki Orbán Viktor szombaton Visegrádon, egy közgazdász hallgatók számára rendezett fórumon, ahol az uniós csatlakozás volt a téma.

A Fidesz-Magyar Polgári Párt elnöke hangsúlyozta: a mai koalíció politikája a jövőben üt vissza, nehezítheti az ország EU-felvételét, hiszen az erre való alkalmasság elbírálásakor nem az éppen hatalmon lévő kormány munkáját, hanem az ország adott állapotát mérlegelik majd.

Népszava 1997. február 3

http://nepszava.hu/cikk/1154399-orban-viktor-a-banankoztarsasagrol
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pillantsunk Egyiptomra: így néz ki egy konszolidált illiberá
  2018-03-05 18:57:42, hétfő
 
 
2018-03-05

Írta siposzoltan
Pillantsunk Egyiptomra: így néz ki egy konszolidált illiberális demokrácia


Ellenzék meggyilkolva, bebörtönözve vagy emigrációba kényszerítve, sajtó felvásárolva, a másképp gondolkozó újságírók kirúgva, független híroldalak blokkolva, az emberjogi civil szervezetek bankszámlái zárolva: így néz ki az a rendszer, amit Abdel Fattah el-Sisi hozott el Egyiptom számára, és amit a Nyugat “stabilitásnak" nevez.


Az Átlátszó az elmúlt években több tucat tényfeltáró cikket írt a miniszterelnöki vő korrupciógyanús cégügyeiről, a közvilágításmutyira már 2013-ban felhívtuk a figyelmet. Ha a szabad sajtónak adsz pénzt, a demokráciába fektetsz be!

elios4



Az egyiptomi demokratikus átmenet központjában, a 2011-es forradalom során legendássá vált kairói Tahrir téren filmezni nem lehet. Erre úgy jöttünk rá, hogy a csoportban velünk utazó svéd újságírónőtől a szerkesztője kért egy pár másodperces rutin-bejelentkezést a térről - azonban mire az felállította volna a kamera-állványt, egy katona termett mellette, ráparancsolva, hogy azonnal pakolja el az eszközeit és távozzon.

2017 szeptemberében jártunk Egyiptomban, és bár utunk elvben a szíriai menekültválság egyiptomi vonatkozásait járta körül (az ország nyomornegyedeiben mintegy 200 ezer menekült él, riportunk itt és itt olvasható), nem lehetett nem észrevenni, mennyire óvatossá váltak a minket fogadó hivatalnokok, ha egyik-másik kérdésünk az egyiptomi kormányzatot is érintette.
Nekünk jó sztori, a forrásunk számára börtön

Két napon keresztül, szinte találkozóról találkozóra kerülgettük a forró kását, míg egyik beszélgetőpartnerünk a beszélgetés végén, hangsúlyozva, hogy off the record beszél, elmondta, ne várjuk senkitől, hogy a Sisi-rezsimet kritizálja.

Egy olyan nyilatkozat, ami a mi európai fogalmaink szerint ,,jó sztori", könnyen börtönt jelenthet interjúalanyunk számára. A kormányzat hatalma akkora, hogy még egy ismert nemzetközi civil szervezet munkáját is gyorsan ellehetetleníthetik. ,,Ne játsszunk a tűzzel, mindannyiunk számára veszélyes ez" - zárta rövidre a beszélgetést a hivatalnok.

Nem könnyű olyan embert találni Egyiptomban, aki hajlandó beszámolni arról, hogy hogyan ,,stabilizálta" Abdel Fattah el-Sisi a 2011 óta zajló politikai átalakulásokat. Jelen anyag egy névtelenséget kérő, Egyiptomban élő újságíró beszámolóján alapszik - őt nevezzük Abdulnak. Miután sokáig közélettel és gazdasággal foglalkozott, beszélgetésünk idején komolyan fontolgatta, hogy tudományos népszerűsítő és tech-műsorokra nyergel át.

Másik megszólalónk Ahmed Samih, az Andalus Institute for Tolerance and Anti-Violence Studies igazgatója. Samih 2016 óta Észtországban él, emigrációban: választási megfigyelőként épp külföldön tartózkodott, amikor egy ismerőse értesítette, hogy hamarosan zárolni fogják a bankszámláit, és eltiltják az országból való kiutazástól, így haza sem ment.


Horgászok az egyik, Níluson átívelő hídon. Fotó: Sipos Zoltán
Horgászok az egyik, Níluson átívelő hídon. Fotó: Sipos Zoltán
Korai volt az öröm, amikor Morsit megpuccsolta a hadsereg

,,A Sisi-rezsim messze a legrosszabb sajtószabadság szempontjából" - értékelt Samih, amikor arra kértük: hasonlítsa össze a sajtó helyzetét Hosni Mubarak, Mohamed Morsi és Abdel Fattah el-Sisi vezetése alatt. Az aktivista 1-től 10-ig tartó skálán Mubaraknak 6-os, a Muzulmán Testvériségnek 8-as, el-Sisinek 2-es osztályzatot adott.

Nem volt ez persze mindig így: az egyiptomiak többsége fellélegzett, amikor 2013 júliusában a hadsereg félreállította az országot az egyre hangsúlyosabb iszlamizáció fele vezető Mohamed Morsit, illetve a Muzulmán Testvériséget.

Abdel Fattah el-Sisi tábornok azonban nem csak a Muzulmán Testvériséget fojtotta szó szerint vérbe: a ,,terror-ellenes harc" ürügyén egyúttal a Nyugat-barát ellenzéket, a szabad médiát, emberjogi szervezeteket is leszalámizta.
A hadsereg mindent megvett

A média feletti uralom kiépítésének első lépése ismerős: hirtelen homályos módon meggazdagodott, vélhetőleg a hadsereggel kapcsolatban álló befektetők, kormányzati pénzekkel kitömött cégek jelentek meg, és mindent felvásároltak.
Akárcsak a kormányzatban, a médiában is tisztogatás vette kezdetét - a Muzulmán Testvériséghez kötődő hivatalnokoknak, médiaszemélyiségeknek menniük kellett, ugyanakkor számos más újságírót is kirúgtak, miután egy-egy rosszakarójuk valami miatt feljelentette őket. Abdult például egyik munkatársa titokban azzal mártotta be, hogy egy trockista szervezet, a Forradalmi Szocialisták tagja (ez persze nem igaz, nevetett az újságíró).
Több száz weboldal blokkolva

A ,,terror-ellenes harc" következő lépéseként a rezsim 2017 májusában bejelentette, hogy 21 weboldalt blokkol, mivel azok a Muzulmán Testvériséghez kötődnek, katari pénzekből működnek vagy pedig ,,álhíreket" terjesztenek.

Persze nem álltak meg itt. A The New York Times februári cikke szerint a kormányzat tiltólistáján jelenleg mintegy 500 weboldal található - például az Al Jazeera hírügynökség, a Huffington Post, a Human Rights Watch emberjogi szervezet vagy a Mada Masr, egy egyiptomi progresszív hangvételű független híroldal.

Az Association for Freedom of Thought and Expression (AFTE) nevű szervezet jelentése szerint feltűnő, hogy a tiltólistán nagyszámú híroldal található, annak ellenére, hogy az egyiptomi alkotmány garantálja a tájékozódáshoz való jogot, és tiltja a cenzúrát.

A szűrők megkerülésére alkalmas TOR, valamint a VPN-szolgáltatók is blokkolva vannak - és bár különféle trükkökkel egyes oldalak továbbra is elérhetőek, ezek olyan műszaki képzettséget feltételeznek, melyekkel az egyszerű felhasználó nem rendelkezik.


Egyike azon kevés kairói köztérnek, amely parkra emlékeztet, és ahol sétálni lehet. Fotó: Sipos Zoltán
Egyike azon kevés kairói köztérnek, amely parkra emlékeztet, és ahol sétálni lehet. Fotó: Sipos Zoltán
Nem lehetetlen megkerülni a szűrőt

,,Sokszor vicces ez: egyes oldalak a Vodafone hálózatában vannak blokkolva, másokat az Orange blokkol. Azonban ezeknek az oldalaknak csak egy töredékéről mondható el, hogy terror-szervezetnek a honlapja" - így Abdul.

A maroknyi megmaradt független médiaorgánum különféle trükkökkel próbálja megkerülni a szűrőt: például a Facebook Instant Article-alkalmazását használja arra, hogy elérje az olvasókat - a rezsim a Facebook-ot csak úgy tudná cenzúrázni, hogy betiltja magát a közösségi hálót.

Mindez azonban azt jelenti, hogy az egyiptomi független sajtó hirdetésekre alapozó üzleti modellje nyom nélkül eltűnt - az oldalak jellemzően külföldi támogatásokból működnek, és sok esetben már nem is Egyiptomban van a szerkesztőségük.
Hírverseny nincs: egy kaptafára készülnek a hírek

,,Egyiptomban nincsenek többé független hangok" - értékelt Ahmed Samih. Miután felvásárolták a médiaorgánumokat, azok ugyanazt a központi üzenetet kezdték el visszhangozni.

,,El nem tudod képzelni, mennyire hasonlóak az üzenetek: ugyanazok a szavak, ugyanaz a felépítés, néha az az érzése az embernek, hogy egyetlen, a hadsereg által kiadott hírlevél alapján készülnek a híradások, azt színezik ki, készítenek hozzá vágóképeket. Az ember nem érti, minek annyi médiaorgánum, ha nincsen hírverseny? Minden gazdasági törvénynek ellentmond az amit ma Egyiptomban látunk" - így Samih.

Az emberjogi területen dolgozó civil szervezetek munkáját szintén ellehetetlenítették: 2011-ben összesen 43, külföldi finanszírozásban részesülő szervezetnél dolgozó személy ellen emeltek vádat - ez a hírhedt 173-as ügy. Az ügyben ítélet is született, a civilekre egytől öt évig terjedő börtönbüntetést szabtak ki.


Rongybábuk egy teraszon Kairóban. Fotó: Sipos Zoltán
Rongybábuk egy teraszon Kairóban. Fotó: Sipos Zoltán
Bárkit meg lehet vádolni

A 173-as ügy azonban csak a jéghegy csúcsa: számos más civil ellen indult eljárás, közülük egyesek azt sem ismerik, hogy mivel vádolják őket. ,,Senki nem tudja, pontosan hány személy ellen emeltek vádat. Minden hónapban beidézik őket, azonban ők sem tudják, hogy vádlottként vagy gyanúsítottként kell megjelenniük. Ezek az ügyek régóta tartanak, és úgy gondolom, épp az a cél, hogy a végtelenségig nyújtsák őket. Addig is, személyes bankszámláik zárolva vannak, anyagilag ellehetetlenül a helyzetük" - így Abdul.

A büntető törvénykönyvben számos olyan bűncselekmény szerepel, amit gyakorlatilag bármire és bárkire rá lehet húzni: van például az ország biztonsági érdekei elleni összeesküvés, a közmorál megsértése, hamis hírek terjesztése, a kormány elleni gyűlölet szítása. ,,Ezek alapján bárki ellen vádat lehet emelni" - számolt be az újságíró.

A kormányzat ezzel párhuzamosan egyszerűen megtiltotta az egyiptomi civil szervezeteknek, hogy külföldről támogatásokat fogadjanak. Az eredmény: egyes civil szervezetek távoznak az országból, és szomszédos országokból folytatják a munkájukat. Más szervezetek pedig már csak papíron léteznek, bankszámláik zárolva vannak, tevékenységük nincsen.
A legerősebb pártot gyakorlatilag lenullázták

A Sisi-rezsim a politikai ellenzékét is kivéreztette: a Mubarak-éra legerősebb egyiptomi ellenzéki szervezete, a Muzulmán Testvériség több tízezer tagja mára halott, börtönben van vagy külföldre menekült, a szervezet legfeljebb a föld alatt, illegalitásban működik, és a fiatal aktivistái egyre radikálisabbak.

A többi pártnak alig van hagyománya Egyiptomban, így ezek nagy része valós tagság nélkül, pusztán papíron létezik, a különféle színekben megválasztott képviselők pedig valójában a rezsimet, tehát a hadsereget támogatják. ,,A legutóbbi, 2015-ös választásokon a hadsereg több listát is támogatott. Így aki bekerült, az párttól függetlenül a rendszert szolgálja" - magyarázta Abdul.


Gyümölcsárus és kordéja. Fotó: Sipos Zoltán
Gyümölcsárus és kordéja. Fotó: Sipos Zoltán
Sisi egyedüli kihívója egy korábbi támogatója

Ilyen körülmények között fordulhat elő az, hogy a március végén esedékes elnökválasztásokon Abdel Fattah el-Sisinek egyetlen kihívója van: egy korábbi támogatója. Február 14-én a hatóságok Abdel Moneim Aboul Fotouh-t, a Muzulmán Testvériség egy volt politikusát is letartóztatták. A liberális iszlamista Fotouh indult a 2012-es elnökválasztásokon, azonban visszalépett a 2018-as megmérettetéstől.

Az egyiptomi közéletben hagyományosan nagy szerepet játszó hadsereg befolyása egyre csak nő. A hadsereg éves költségvetését megtippelni sem lehet, mára gyakorlatilag egy párhuzamos gazdaságot működtet. Rengeteg vállalkozást működtetnek, légkondicionáló berendezésektől vágóhidakig vagy autópályák működtetéséig vagy több milliárd dolláros infrastruktúra- és ingatlanberuházásokig a gazdaság minden területén jelen vannak cégei.
Ki a hadsereg ura?

Sisi - akinek az önéletrajzában a katonai hírszerzés parancsnoki pozíciója is ki van pipálva - hadügyminiszterként és a hadsereg főparancsnokaként puccsolta meg Morsit 2013-ban. ,,Ő mindenképpen a deep state embere" - így Abdul, azonban szerinte a hadsereg már rég nagyobb, mint bármelyik játékos.

,,A hadsereg egy sokmilliárdos költségvetésű nagyvállalat, igazából mindegy, hogy ki vezeti. Az utóbbi években annyira megnőtt a befolyása, hogy ha Sisi holnap lemondana, a hadsereg befolyása érdemben nem csökkenne."

,,Ma már nincsen hírértéke annak, hogy Egyiptomban mi történik" - összegzett az újságíró, amikor rákérdeztünk: miért ekkora a csend Egyiptommal kapcsolatban?

A másik lehetséges magyarázat az, hogy a a Sisi-rezsimet a nyugati hatalmak még mindig az országot stabilizáló erőként látják, és ugyan tisztában vannak azzal, hogy a rezsim emberi jogokat sért, de ezt ,,collateral damage"-nek, járulékos áldozatnak tekintik. Közel-Kelet már annyi kellemetlen meglepetést tartogatott, hogy senki nem szeretne egy újabb, kétes kimenetelű fordulatot.

Sipos Zoltán

https://vilagterkep.atlatszo.hu/2018/03/05/pillantsunk-egyiptomra-igy-nez-ki-egy- konszolidalt-illiberalis-demokracia/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2018.02 2018. Március 2018.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 332 db bejegyzés
e év: 1581 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 107
  • e Hét: 3871
  • e Hónap: 7616
  • e Év: 161112
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.