Belépés
kirscha.blog.xfree.hu
Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását. Kirsch Attila
1954.12.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Film A barátnőm pasija (Teljes Film)
  2018-03-06 11:43:43, kedd
 
 



Link



 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
Komolyzene
  2018-03-06 11:39:19, kedd
 
 



Link



 
 
0 komment , kategória:  Komolyzene  
Fidesz utasítására
  2018-03-06 11:32:41, kedd
 
  A Fidesz utasítására törölték az Alföldi-estet

A hivatalos indok szerint Zalaegerszeg március 22-én ünnepli március 15-öt. A színész politikai okokat gyanít.

Az Index szerint a színész-rendező az Egerszegi Páholy kulturális sorozatban szerepelt volna a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben. Előre kérték, ne legyen előadásában politikai tartalom, amit Alföldi Róbert vállalt is, a jegyek 80 százaléka pedig már az első pár napban elkelt.

A műsort négy nappal a meghirdetése után mégis törölték, mert Vigh László, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője erre utasította a polgármestert, aki korábban a szervezőknek rábólintott Alföldi meghívására. A színésznek azt írták, azért marad el az előadása, mert

aznap az 1848-as szabadságharc 170. évfordulóját fogják ünnepelni a városban.

A polgármester és hivatala, illetve Vigh László érdemben nem reagált, de Alföldi Róbert nyilvánvalónak tartja, hogy a hódmezővásárhelyi fiaskó állhat a háttérben, azaz tartanak attól, hogy előadása befolyásolná a választások eredményét.

Vigh László korábban is ,,leszólt", amikor a város fideszes képviselői is megszavazták, hogy kikérik az Elios-ügyről az OLAF-jelentést.



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Halottak aláírásával
  2018-03-06 11:22:56, kedd
 
  Halottak aláírásával ajánlottak jelölteket Monoron.

úgy értesült, a Pest megyei 10-es (azaz a monori) egyéni választókerületben választási csalás jeleire bukkantak a képviselőjelölti aláírások ellenőrzésekor: egyes jelöltek halottaktól származó ajánlásokat adtak le.

Információnkat megerősítette Ugrin Dániel, Monor aljegyzője. Azt írta: Urbán Hajnalka jegyző, a választási iroda vezetője a helyi választási bizottság tagjait február 28-án arról tájékoztatta, hogy több ,,kis párt" által leadott ajánlóívek esetében az ellenőrzést végző választási irodai munkatársak jelentős számú (15-30 darab) hibás, nem elfogadható aláírással ellátott ajánlást rögzítettek.

,,Több személynél ellenőrizték a rendszerben a passziválás okát, ami minden esetben még az aláírást megelőzően bekövetkezett elhalálozás volt, ami felveti a választási csalás elkövetésének lehetőségét"-írta a monori aljegyző.

Lapunk rákérdezett, hogy pontosan mely pártok, jelöltek adtak le halottaktól származó ajánlást, de erre nem kaptunk választ. Azt is megkérdeztük, hogy a választási szervek tesznek-e feljelentést az ügyben. Az aljegyző erre azt felelte: a választókerületi választási bizottság a jegyző tájékoztatását megvitatta, és úgy döntött, az összes jelölt nyilvántartásba vételi eljárásának jogerős lezárását követően tér vissza arra kérdésre, hogy tesz-e jogi lépéseket a ,,tapasztalt passzív ajánlások okán".

A választási eljárási törvény szerint ez egyébként megkerülhetetlennek látszik, mivel az úgy rendelkezik: ,,a választási bizottság a tudomására jutott törvénysértés esetén - jegyzőkönyvbe foglalt döntéssel - kezdeményezi a hatáskörrel rendelkező szerv eljárását."

A 106 körzet jelöltjei hétfő délután négy óráig gyűjthették az aláírásokat, a nyilvántartásba vétel néhány napon belül megtörténik.

Nyolc jelöltet már visszautasítottak
A monori körzetben hétfő délutánig hat jelöltet vettek nyilvántartásba: Pogácsás Tibor (Fidesz-KDNP), Torzsa Sándor (MSZP-Párbeszéd), Lendvay Endre (Jobbik), Lutter Ferenc (LMP), Rakita Andrea Éva (Sportos és Egészséges Magyarországért Párt), Galyas Zoltán (Hátrányos Helyzetűek Pártja).

Tizenegy jelölt ajánlásait még nem bírálták el, nyolc jelölt nyilvántartásba vételét viszont elutasították, mivel ötszáznál kevesebb érvényes aláírást adtak le: Balogh Lajos (Nemzeti Együttműködés és Megbékélés Párt), Csukodi Julianna (Szegényekért Párt), Hancsákné Barancsi Erika (Jóléti Magyarországot Párt), Szentpéteri Zsolt Attila (Közös Nevező 2018), Szücs Klaudia (Net Párt), Balázs János Krisztián (Közösen Egymásért Demokratikus Néppárt), Balogh Martin Zsolt (Magyarországi Cigánypárt), Farkas Róbert (Egyenlőség Roma Párt). Egy jelölt, Molnár Józsefné (Összefogás Párt) visszalépett.

Ebből is látszik, hogy bár elvileg sokkal kisebb üzletnek látszik a kamupártok indítása, mint 2014-ben (ugyanis 1 százalékosnál gyengébb listás szereplés esetén vissza kell fizetni az állami támogatást), a lelkesedés nemigen hagyott alább. Feltehetően azért, mert a négy évvel ezelőtt a fél százalékot sem elért 14 párt zömmel gyorsan felszívódott, és nem lehetett bevaslani rajtuk a támogatást, még tavaly decemberben is 2 milliárd forint bírsággal tartoztak, hiába tett kilenc esetben feljelentést a számvevőszék. Egyelőre az akkori aláírás-hamisítási ügyekből se lett semmi.

Az egyéni jelölteknél eddig is volt visszafizetési kötelezettség: ha a 2 százalékot nem érik el, vissza kell téríteniük az 1 millió forintos kampánytámogatást. Azonban az új rendszer is kikerülhető, ha például pénztelen strómanokat ültetnek a pártok vezető pozícióiba.



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fidesz megnyeri a harmadik választását is
  2018-03-06 11:02:24, kedd
 
  10+1 súlyos jóslat arra az esetre, ha a Fidesz megnyeri a harmadik választását is

Azt gondolja, Mészáros Lőrinc nem érheti utol a közvagyonból akár a világ leggazdagabb embereit is? Téved!

,,Ha még négy évet kormányzunk, sok minden visszafordíthatatlan lesz."

Sorra vettük, mi történhet, ha 2018 áprilisában a Fidesz újra megnyeri a választásokat. Vigyázat, nem politikai sci-fi!

Bekebelezhetik a bíróságokat is
A bíróságok eddig félig-meddig ellenálltak annak, hogy a Fidesznek sikerüljön őket bekebeleznie. Egyrészt nem is nagyon volt rá szükség, hiszen Polt Péter ügyészsége sosem indít nyomozást, ha a Fideszről van szó. Másrészt elég volt Handó Tündét odaültetni a Bírósági Hivatal élére, hogy a megfelelő ügyekben a megfelelő bíró ítélhessenek. A választások után, egy esetleges kétharmaddal még kiderülhet az is, hogy a nem fideszes bírókat egyszerűen lecserélik fideszesekre.

Kiléphetünk az EU-ból és irány a keleti diktatúrák akolmelege
Elmérgesedhet a helyzet az Európai Unióval, amely akár a 7-es cikkelyt is bevetheti Magyarország ellen. Ez gyakorlatilag az ország tagságának részleges felfüggesztését jelenti (leegyszerűsítve), amire Orbánék nyilván a konfliktus mélyítésével reagálnak majd (minden konfliktust eddig mélyítettek, amibe belekeveredtek; azokban a konfliktusokban is, amelyeket nem nyertek meg végül, bejelentették a győzelmüket). Mivel az Európai Unióból érkező pénzek így megcsappanhatnak, valami másból kell majd finanszírozni az épülő fideszes (az ő szóhasználatukban: ,,nemzeti" arisztokráciát), így kénytelenek lesznek más források felé kacsingatni (Oroszország, Kína, lásd még: Paks2 és Budapest-Belgrád-vasútvonal-felújítás). Orbánék számára az EU amúgy is csak egy pénzes fejőgép (lásd még: Andy Vajna és b. neje), a demokratikus akadékoskodás, meg az ország ellen indított kötelezettségszegési eljárások csak lassítják a fideszes oligarchák harácsolását. Tehát előbb-utóbb valamelyik félnek, az EU-nak, vagy Orbánéknak elege lesz.

Mutatóba maradhat némi független média
Nem kell betiltani őket, elég az is, ha csak nem tudják finanszírozni lapot és bezár az egész. Simicska is csak a választásokig ígérte a HírTv finanszírozását. A nagyobb hirdetők se mernek már igazán az ellenzéknél hirdetni, még egy vacak ARC-plakátkiállítást is nehéz összehozni, mert nem a kormány propagandáját harsogják a plakátok. A legtöbb ellenzéki média így egyszerűen elhal majd és mindenhonnan Orbán atyánk jóságos, mosolygós képét láthatjuk, ahogy megnyugtatja hű alattvalóit: megvédték a hazát a migráncsoktól, Sorostól, vagy éppen az aktuális ellenségtől. Nincs semmi baj, minden rendben van - hallhatjuk majd mindenhonnan és boldog mosollyal nyugtázhatjuk: tényleg minden rendben van!

Még jobban összezuhan az ellenzék
Az ellenzéki pártok egy részét valószínűleg amúgy is felmorzsolja a választási vereség, de ahhoz is kevesen maradnak majd, hogy egyáltalán látszódjanak. Orbán persze nem bíz semmit a véletlenre, gondoljunk a beépített fideszesekre az ellenzékben, vagy a putyini módszerekre. A legnépszerűbb ellenzéki vezető Oroszországban nem is indulhat a választásokon, hiszen a papírjai sincsenek rendben. Itt is ugyanez történik az ÁSZ-vizsgálatokkal, amiket természetesen a Fidesz egyik volt politikusa vezet az ellenzék ellen.

Tovább rohadnak a kórházak és leépül az az oktatás
Bár a választások előtt óriási kórház-felújításokat ígért be a kormányzat, de az orvosok és nővérek elvándorlása egyre nő, a körülmények a legtöbb kórházban borzalmasak. A toldozás-foldozás és a központosítás nem oldja meg a rendszerszintű problémákat. Ráadásul az egész ágazat gondjait egy olyan emberre bízták, aki volt lelkészként ostobaságokat hadovál istenről és többször bizonyította szociális érzéketlenségét, hozzá nem értését és rasszizmusát. (Igen, Balog Zoltánról van szó.) Nyilvánvalóan a Fidesz magasról tesz arra, hogy az alattvalók élnek-e, vagy halnak: elég, ha hisznek a kormánypropagandában és a megfelelő helyre húzzák az ikszet négy évente.

A tankönyvpiac és az iskolák központosításával, az egyetemek anatómiájának megszüntetésével a magyar oktatás színvonala a béka segge alá süllyedt (lásd PISA-eredmények). A Magyarországon egyetemre járók száma az elmúlt nyolc évben drasztikusan csökkent. Aki teheti, külföldre járatja a gyerekét iskolába. A vallás- és erkölcstannal, a lőterek építésével, vagy éppen a HIT bevezetésével a kormány újabb és újabb jelét mutatja annak, hogy az ifjúságot nem az informatikai ismeretek, a gondolkodás, a szövegértés, vagy a nyelvtanulás felé akarja terelni, hanem a vallásos szenteskedés és az autoritás feltétlen elismerése, esetleg a militáns eszmék, a félelem felé. Tovább folyik majd a pedagógusok kihasználása, a szakma rendszeres megalázása. (Lásd még: az egy darab csoki nem a pedagógusoknak járt, hanem az igazgatóknak év végi jutalomként.)

Tovább folyik a szegények elleni hadviselés és nyílik a társadalmi olló
A társadalmi mobilitás - ,,hála" az iskolarendszernek - Magyarországon a legalacsonyabbra süllyedt. Azaz, akinek szegények a szülei, hiába okos, tehetséges - ő is szegény marad. Az is bebizonyosodott, hogy a szegényeket a közmunkával inkább csak sakkban tartják, semmint segítik. A távolság a szegények és a jobb módban élők között pedig egyre nő. A kormányzat a rezsicsökkentésekkel, az szja csökkentésével, vagy a különböző otthonteremtési kedvezményekkel mindig is a jómódúaknak kedvezett - a szegények többsége cigány és nem szavaz, ergo senkit sem érdekel a véleménye. A legtöbb ilyen embert egy zsák krumplival meg lehet vásárolni és az ostoba propagandával sötétségben, félelemben lehet tartani.

Marad az elvándorlás
A magyarok nyelveket beszélő, vagy reménytelen helyzetben lévő része már elhagyta az országot. A Fidesz újabb győzelmével várhatóan azok, akik még reménykedtek abban, hogy egy, a Nyugathoz tartozó országban nevelhetik fel a gyerekeiket, demokratikus körülmények között, nyilván emigrálni fognak. Ugyanúgy mennek azok, akik egy jobb életben reménykedtek: a GDP és az életszínvonal növekedése messze elmarad a hozzánk hasonló helyzetű országokétól. Mindez azért tragédia, mert pont a polgárság, a középosztály hagyja el Magyarországot; aki meg marad, annak le kell nyelnie a békát és be kell állnia a Fideszbe, tapsolni Orbánéknak.

Kíméletlen hajsza a függetlenek, civilek, gondolkodók ellen
Fentebb írtunk az oktatás lezüllesztéséről, ugyanebbe a trendbe illeszkedik, hogy mindenki, aki kicsit is bírálni meri a kormányt, ellenség. Kifejezetten diktatúrára vall az a kormányzati nyomás, amit Orbánék a civilekkel művelnek és ez még rosszabbodhat a választási győzelmük esetén. Elég lehet egy törvény úgy módosítani, hogy a civileket egyszerűen megszüntetik, mint a szocializmusban. Ugyanerre számíthatnak a független gondolkodók, szellemi műhelyek, vagy akár a maradék független média.

Bevezethetik a rendeleti kormányzást
A Parlament idáig is dísznek volt: az utóbbi nyolc évben a viták ellaposodtak, értelmetlenné váltak. Ami törvényt a Fidesz nem tudott átnyomni, mert megszűnt a kétharmada, azt megoldotta félig legálisan, vagy valami trükkel. A parlamenti jogalkotás egyik mélypontja a Czeglédi-ügy, amelyben bírósági ítélet nélkül mondták ki a bűnösségét valakinek. Igazi ellenzék nélkül, igazi média nélkül mi értelme van egyáltalán a parlamentarizmusnak?

Még jobban fasizálódhat a Fidesz
Már most szélsőségesebbek a Jobbiknál; a hatalom megtartása érdekében álhírekkel, félelemkeltő propagandával manipuláló kormánypárt (pártállam) repertoárjából csak a nyílt erőszak bevezetése hiányzik. A TEK látványos és rendszeres felvonultatása, vagy a Parlamenti Őrség felfegyverzése olyan jelek, hogy Orbán a hatalma megtartása érdekében képes lenne bevetni az erőszakszervezeteket is. Eddig ,,csak" a kopasz verőemberekre volt szükség a Választási Irodánál, vagy a Városligetben a Ligetvédők ellen, de mi történik, ha esetleg tömegek fordulnak a hatalom ellen?

10.+1.:

Tovább dőzsöl a fideszes arisztokrácia és súlyosbodik az állami korrupció
A sajtó így is alig tudja követni, mennyi (köz)pénzt kaszál naponta Mészáros Lőrinc, vagy hogyan dől a pénz a haverokhoz a gyűlöletpropagandából. A Rogán-féle helikopterezés, vagy Mészáros Lőrinc jachtja, magántava csak a jéghegy csúcsa: a legtöbb sztoriról így se értesülünk. A korrupció akkora, hogy egyes számítások szerint az utóbbi nyolc évben a Fidesz és társai egy egész paksi atomerőmű-fejlesztésnyi pénzt loptak el az országból, az országtól. Ez a tendencia addig folytatódik, amíg valaki rá nem csap az enyves kezükre.







 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Közmunka
  2018-03-06 10:49:56, kedd
 
 



Elérkezett a március, és végre hivatkozhat éves szinten a gazdasági alkalmatlanság kormánya a növekvő foglalkoztatottságra.Nem számít innen semmi, oda lehet szólni bárkinek a világban, vagy az EU-ban, ezt is megvalósította Tündérország pávatánca, legalábbis a számadatok tekintetében meg lett alkotva a növekedés egyik hamisítványa.Abban nagyon jó a jelenlegi kormány ne vegye figyelembe a valóságot, de minden eszközzel sikerként próbáljon előadni egy álszent alkotását ahogyan azt ő akarja.Ilyenkor annyira büszke tud lenni a kormány a maga által kitalált hazugságra, és nem törődik vele, az általa annyira hangoztatott növekedés nem több néhány százezres statisztikai adatnál anélkül, hogy az ebben résztvevőket egy kicsit is emberszámba venné a mindennapokban.

Az ugye mindenki előtt világos, a foglalkoztatottság nem azonos a munkahelyteremtéssel.Legalábbis Fideszgyarmaton nem nagyon tudnak munkahelyeket teremteni, arra nem marad idő a kormányzat politikában az egyéni érdekek elsőbbrendősége,és a hatalom megtartására tett lépések mellett.De valahogy kezelni kell azt az embertömeget akiket pont a kormány politkája juttatott az éhenfagyás szélére, és még azt is meg kell próbálni ezzel a problémával, hogyan lehet ebből valamilyen hasznot is húzni, habár a benne akaratán kívül résztvevő akár bele is dögölhet ebbe.Ez végül is nem számít, a közmunkás csak kommunikációs probléma, aminek megoldásában sokat segít a cinizmus, és az arrogancia ami annyira jellemző a kormányra.Meglátszott a hozzáállása a hatalomnak a közmunkásokhoz a februári éhségmenetek alkalmával, simán hazugnak nevezték, és igyekeztek hataloméhes bohócnak beállítani a benne résztvevőket.Tették ezt feliratokon, mert odaállni azért bátorság kell, de ez a kormány gyáva!Nem foglalkoznak azzal ami valójában történik ezekkel az emberekkel, egyszerűen rájuk engedték a médiakutyáikat,és rájuk annyira jellemző módon egyáltalán nem is vették őket emberszámba. A problémájukat meg végképp nem.Még az elején, mikor beindították a közmunkát, és azt állították meg lehet élni az érte kapott bérből, még abba az irányba mentek el vérlázító nyilatkozataik, ezeket az embereket meg kell tanítani dolgozni, mert az elmúlt nyóc év segélyezése miatt el vannak szokva a munkától.Ebben is a szocik a hibásak, aki növelték az államadósságot, és nem munkát adtak hanem segélyt.Na majd akkor ők ezt is rendbe teszik, csak tanuljon meg a segélyes dolgozni.Kapott is mindjárt gereblyét, meg lenézést, és indulhatott a munkaerő piac felé vezető úton.Közben azért ezen a munkaerő-piacon is történtek változások, nevezetesen az adóemelések kormányának köszönhetően mindjárt beszűkült, de ez nem zavarta a kormányt arra való hivatkozásában, miszerint itt lehet majd érvényesülni a valódi munkában előállított értékkel.Erre a szűkülő helyre akarja majd beterelni azt aki már megtanult közmunkásként dolgozni,és közben nem sikerült éhen halnia, azt aki kikerülve az oktatásból sikerül esetleg itthon tartania egy szerződéssel, amit tanulmányinak nevez, de közben a nyugdíjasnak is adna itt helyet, ha már annyit elvett a nyugdíja vásárlóértékéből, de az legalább választhat a munkabér, és a nyugdíj között, melyik részéről mond le.Megváltozott a közmunkásról szóló rész is a nyilatkozatokban közben, már nem kell megtanulnia dolgozni, csak ugorni egy nagyot a közmunka ugródeszkáján, és már ott is van a munkaerő-piacon, ahol válogathat a csökkenő munkabérek miatt külföldre menők által otthagyott állások között.Mert újak ugye nem nagyon lettek az elmúlt két évben, ez azért világos.Viszont hogy ne legyen annyira egyszerű dolga, túlélési versenyt játszat a közmunkással, ne fáradjon el annyira az ugrálásban, dolgozzon hat órát, elég az azért járó bér neki, és a családjának.Végül is csak a közmunkában résztvevők száma jelent a kormánynak hivatkozást, nem az arra ítéltek jóléte.Most már azt sem lehetne mondania ez a réteg alacsonyan képzett, sok közmunkás már nem is mondja meg a valódi képzettségét, amúgy sincs jelentősége az elvégzendő munka szempontjából.Végül is teljesen mindegy hogy kezeli őket az, aki eddig sem vette figyelembe a közmunkás helyzetét, csak kihasználta a benne rejlő statisztikát.

A közmunkást végül is nem kérdezi a kormány, ahogyan mást sem akibe beletapos.Lassan már ott fog tartani a hatalom, még meg is kell majd köszönni neki azt a helyzetet amibe bele lett kényszerítve az ember.Az ember pedig dolgozna, csak éppen nincs hol, és ha van éppen, akkor meg keveset keres vele, de legalább választhat szerencsétlen, eszik a család, vagy csökkentett rezsit fizet. Persze nem mindenhol ilyen drámai a helyzet, de ebbe az irányba közelít a jelenlegi kormányzati politika.A közmunkás bérből még ez a választás sem megengedett, és még ezzel is játszanak a költségvetésben.Mert hiánycél van, meg adósságcsökkentés.Ebbe pusztul bele az ország, de erről nem is kérdezik meg az embert, csak sikerpropagandát kap a postaládájába.A következő kormány életbelépéséig nagyon nehéz lesz kibírni a hátralevő időt.A jelenlegi már nem törődik az emberekkel, csak a szavazóinak magyarázza tetteit, akik ezt még el is hiszik nekik.Lassan el kellene dönteni az ellenzéknek mi a fontos.A szavazat, vagy az végre a valósággal foglalkozzanak a politikusok a taktika helyett.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Forgatjuk a köpönyeget!!
  2018-03-06 10:37:31, kedd
 
  Lázár János korábban: a közmunka azért jó, mert addig sem lopnak az emberek.



Most: "Az én mondatom nem volt jó, megsértettem sok embert szándékomon kívül, bocsánatot kértem sok mindenkitől."



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szabad választás
  2018-03-06 10:26:30, kedd
 
  2018-ban Magyarországon nem lesz szabad választás





Évi országgyűlési választást szabadnak és demokratikusnak gondolja, az vélhetően a Kádár-rendszer látszatvoksolásait is annak érezte. Hiszen több jelöltből választhatta ki a polgár azt az egyet, akinek győznie kellett. Az nem demokrácia, amikor a hatalom dönti el, kire lehet szavazni.


Érdemes már a legelején tisztázni: nem a Jobbikért fáj a szívünk, hanem a magyar jogállamért. Sőt: szinte biztos, hogy ha az radikálisok plakátügyét nézzük, elszigetelve minden mástól, akkor joggal kaptak orbitális büntetést. Sajnos azonban nincs lehetőség arra, hogy önmagában, zárványként nézzük az ügyet. Innentől kezdve pedig viszonylag egyszerű a képlet: akit nem lehet némi háttér- és aknamunkával kinyírni - mint a szocikat -, azokkal szemben adminisztratív eszközöket vet be az állampárt.

Innentől kezdve pedig mindennek lehet majd nevezni az évi választásokat, csak szabadnak, demokratikusnak és a jogállami normáknak megfelelőnek nem. Ahogy nem lehetett ilyennek tartani a pártállami pszeudoválasztásokat, pedig ott is voksolhatott a polgár, és még csak nem is egy jelöltre, hisz a Hazafias Népfront mindenütt állított "ellenjelöltet". Akinek az megfelelt, most is komfortosan érezheti magát.

Csak a pontosság kedvéért elevenítjük fel röviden, mi is a gond a Jobbik ellehetetlenítésével:

- egy fekete öves fidesznyik vezette adóhatóság vegzál egy vállalkozást, majd az ott szerzett adatok alapján nem feljelentést tesz, vagy bírósághoz fordul, hanem átjátsza az iratokat egy másik állami szervnek,

-a cseppet sem független Állami Számvevőszéknek, amelyet egy másik fekete öves fidesznyik vezet Orbán legnagyobb megelégedésére, hirtelen ráébred, hogy ő bizony büntetni is tud ám - amire soha nem volt eddig ilyen példa,

- a Fidesz korábbi törvénymódosításai miatt az ÁSZ döntése ellen felülvizsgálatnak, jogorvoslatnak helye nincs,

-az ÁSZ még az előtt körbehaknizza a sajtót, hogy véglegesítené a vizsgálat megállapításait. Az ítéletet már azelőtt közlik, hogy végső vizsgálati anyaguk elkészült volna,

-miközben a vizsgálati jelentés tervezetében egyetlen olyan, tényekkel vagy adatokkal alátámasztott állítás sincs, amelyet érdemben cáfolhatna az érintett,

-és igazán komoly pléhpofa kell ahhoz, hogy bárki bemondja és bárki elszopja, hogy ez az első olyan eset a magyar választások történetében, amikor egy plakátcég tulaja hatalmas kedvezményt ad egy pártnak,

- de egy harmadik fekete öves fidesznyik vezette ügyészség a teljesen egyértelmű bizonyítékok - megrendelések, szerződések, számlák, bankszámla kivonatok - alapján sem indít vizsgálatot az állampárttal szemben.

Na ez az, ami elképzelhetetlen egy jogállamban. Magyarország a mindennapi élet szerves része - olyannyira, hogy komolyabban nem is borzolja a kedélyeket.

Ahogy azon sem fog senki különösebben meglepődni, hogy négy-hat-nyolc éve húzódó ügyekben jut hirtelen eszébe az ügyészségek vagy a rendőrségnek lépni a választások előtti hetekben-hónapokban. Mert a magyar jogállam úgy működik, hogy a választási kampány szerves része és eszköze minden közhatalmat birtokló, elvben független szervezet. Persze csupán az elvektől függetlenek ezek, nem Orbántól és a narancsos brancstól.

Ha pedig valakinek nem tetszik valami a kampányban vagy a választások során, nyugodt szívvel fordulhat a Fidesz által feltöltött hivatalokhoz és bizottságokhoz reklamálni. Sok sikert.

Egy ilyen választáson részt venni egyet jelent az orbáni autokrácia legitimálásával. Egy ilyen választást bojkottálni egyet jelent az ország kétharmadának -azoknak, akik nem akarnak Orbánra és brancsára szavazni - cserben hagyásával.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Közeleg március - 15
  2018-03-06 09:44:06, kedd
 
  Én úgy látom a nemzetben van a hiba!!!

Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt érdemel. Ha valami oknál fogva ostoba vagy komisz emberek ülnek egy bölcs és becsületes nép nyakára, akkor a nép azokat a silány fickókat minél hamarabb a pokol fenekére küldi. De ha egy hitvány kormány huzamosan megmarad a helyén, akkor bizonyos, hogy a nemzetben van a hiba. Akkor az a nemzet aljas vagy műveletlen.

Ez a szó illik rá - "műveletlen"

Miről szól egy nemzeti ünnep? Miről is szól március 15?

Magyarország kiemelkedő nemzeti ünnepeinek egyike a '48-as forradalomra való megemlékezés. Rengeteg beszédet, ünnepséget és felvonulást szerveznek országszerte ezen a napon. Emlékszünk még, mi is történ ekkoriban? Íme egy rövid történeti áttekintés.

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc Magyarország történetének újkori, egyik legmeghatározóbb eseménye s egyben a nemzeti identitás egyik alappillére. A forradalom társadalmi reformjai elindították a társadalmi átalakulást. Az 1848-as forradalmi hullám szerves részeként szerepel a magyar nemzet önvédelmi harca, amely azonban lényegében egyedüliként jutott el a sikeres katonai ellenállásig. Küzdelmünk eredményességére utal, hogy egyedül a cári Oroszország hadseregének beavatkozásával lehetett legyőzni a forradalmi ifjakat.

Mindemellett a '48-as forradalom a magyar nemzet történetének leghíresebb háborús konfliktusa is egyben. A tavaszi program átalakulása csaknem két évtizedes előkészítést igényelt. A reformkori országgyűléseken ugyan nem sok valódi változást sikerült elérni, mégis lehetőség nyílt arra, hogy a reform szellemiségű liberális nemesség kidolgozhassa a saját programját. Országos nyilvánosságot nyertek a leendő forradalom olyan neves vezetői, mint Batthyány Lajos, Kossuth Lajos, Deák Ferenc, Széchenyi István, Szemere Bertalan, Eötvös József és még sokan mások.

A legvégső lökés a reformkor forradalma számára az 1848. március 15-e adta, mikor is a pesti radikális fiatalok, mint például Petőfi, Vasvári, Jókai és Arany, vér nélküli megmozdulásukkal szereztek érvényt a méltán híres 12 pontnak.


És itt szeretnék bemutatni egy 2015-ős videót -március 15-ős ünnepségről.
Itt mutatkozik meg ,hogy ez a nép mennyire "műveletlen"








Link



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy „Széchenyi-idézet” nyomában
  2018-03-06 09:15:02, kedd
 
 







Egy ,,Széchenyi-idézet" nyomában
"Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt érdemel"- az alábbiakban ennek a Széchenyinek tulajdonított idézetnek a hitelességéről olvashattok, ki valójában a mondatok szülőatyja.

"Úgy érzem, Széchenyi István következő szavai ma különösen aktuálisak: "Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt megérdemel. Ha valami oknál fogva ostoba vagy komisz emberek ülnek egy bölcs és becsületes nép nyakán, akkor a nép azokat a silány fickókat minél hamarabb a pokol fenekére küldi. De ha egy hitvány kormány huzamosan megmarad a helyén, akkor bizonyos, hogy a nemzetben van a hiba. Akkor az a nemzet aljas vagy műveletlen."

A szöveg mégsem valószínű, hogy Széchenyié lenne.

Surányi Miklós 1936-os művét, az Egyedül vagyunkat. Ami ugyan életrajzi regény, de hát mégiscsak egy szépirodalmi mű.

Ennek második kötetében, a 268. oldalon az idézet is meglett. Ráadásul az alábbi teljes szövegkörnyezetben, egy Széchenyi és titkára, Tasner Antal közti vita részeként:

,,Én utálom a vénasszonyos lamentációt, amely minden bajért a kormányt teszi felelőssé. Segíts magadon, az Isten is megsegít. Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt érdemel. Ha valami oknál fogva ostoba vagy komisz emberek ülnek egy bölcs és becsületes nép nyakára, akkor a nép azokat a silány fickókat minél hamarabb a pokol fenekére küldi. De ha egy hitvány kormány huzamosan megmarad a helyén, akkor bizonyos, hogy a nemzetben van a hiba. Akkor az a nemzet aljas vagy műveletlen.

Széchenyi-idézet következzék a végére

"A nemzet nagysága, boldogsága mindig csak magában a nemzetben rejtezik."
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2018.02 2018. Március 2018.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 246 db bejegyzés
e év: 3311 db bejegyzés
Összes: 16396 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 519
  • e Hét: 1526
  • e Hónap: 9394
  • e Év: 51339
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.