Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Wass Albert idézet
  2018-03-06 21:31:43, kedd
 
 



"...Amikor már nagyon fáradt leszel, és nagyon céltalannak érzed a sorsodat: egyszerre csak érted üzen az erdő.
Először csak egy kis szellővel, mely csak úgy végigsurran melletted az utcán. Fenyőillatából már alig érezhetsz valamit, de meghallod mégis, amikor a füledbe súgja: - Üzeni az erdő, hogy árnyékkal várnak rád a fák...
illatukat neked gyűjtik a rét virágai...
jöttödet lesi az ösvény...
jöjj, siess...! "
 
 
0 komment , kategória:  Bölcs gondolatok  
Védekezés irodában az influenza ellen
  2018-03-06 19:17:39, kedd
 
  6 dolog, amihez sose nyúljon a munkahelyén influenzaszezonban!

Az évnek eme időszakában olybá tűnhet, hogy a megfázás és influenza gyorsabban terjed az irodában, mint egy zsúfolt óvodában. Azonban ennek ellenére is egészséges maradhat, ha megfogadja tanácsainkat! Munkahely és kórokozók Az irodai környezet tökéletes melegágya a különböző betegségeknek, hiszen egyszerre sok ember érintkezik az általánosan használt felületekkel, és gyakran hiányzik a friss levegő.

Meglepő módon a betegségek terjedésének fő oka nem a szájuk eltakarása nélkül tüsszentő kollégák. Az Arizona Egyetem Epidemiológiai és Biostatisztikai osztályának professzora, Charles Gerba azt kutatta, hogyan terjednek a vírusok egy munkahelyen, és azt tapasztalta, hogy a vírusok érintés által az emberekről gyorsan átkerülnek a közösen használt tárgyakra.

Elmondása szerint egy irodában az ártalmatlan vírusokat gyorsan átadjuk kollégáink kezére, így pár órán belül azok akár a dolgozók és a közösen használt felületek felére átterjednek. A vírusok meglepően gyorsan terjednek! Míg egy tüsszentéssel csak a környező levegő lesz fertőzött, addig a vírussal szennyezett tárgyak érintésével az akár egy egész épületen belül elterjeszthető.

A legveszélyesebb területek Bármilyen meglepő, egy iroda legtisztább felülete a WC-ülőke. Míg a WC-ülőkét gyakran fertőtlenítik, addig egy irodai asztalon 400-szor több baktérium található. A legtöbb, megfázásért és influenzáért felelős vírus akár 2-3 napig is elél az adott felületen, míg a gyomor-bélrendszeri fertőzéseket okozó vírusok 30 napig is életképesek! Egy iroda leginkább fertőzött területei az alábbiak telefon asztalfelület számítógép billentyűzet és egér fénymásoló és fax lift gombok a kávéfőző fogantyúja mikrohullámú sütő gombjai mosogató környéke konyhapult Csökkentse a kockázatot!

Noha nincs 100 százalékosan garantált módszer minden vírus elkerülésére, a fertőzés kockázatát csökkentheti!

Gyakran mosson kezet szappannal és meleg vízzel!

Kézmosás után használjon papírtörlőt a vízcsap elzárására, így elkerülheti az újrafertőződést. Használjon gyakran alkohol alapú kézfertőtlenítő gélt!

Ne érintse az orrát, szemét, és száját az ujjaival vagy kezével! Ezzel csak tovább terjeszti a kórokozókat! Dr. Gerba szerint egy átlagos felnőtt óránként 16 alkalommal teszi ezt!

Oltassa be magát influenza elleni védőoltással! Ez a legjobb dolog, amit az influenzás megbetegedés ellen tehet. Az oltás hatékonysága noha egyénenként változhat, de a kockázat csökkentésére ez a legjobb megoldás.

Manapság már létezik tojásmentes oltóanyag is az allergiások számára. A fertőtlenítő törlőkendők használata az általános felületeken 99 százalékkal csökkenti a vírusok koncentrációját, ezért naponta törölje át a telefonját és az asztalát.

Mielőtt más telefonját használná, törölje azt is át! Kerülje a kézfogást és az ölelkezést!

Ne hagyjon ki étkezést! Az étkezések kihagyásával csak az immunrendszere támogatásához fontos tápanyagoktól fosztja meg magát.

Figyeljen oda, hogy sok C-vitaminban gazdag citrusfélét, illetve brokkolit fogyasszon! Noha manapság sok vita van arról, hogy az emelt C-vitamin bevitellel megelőzhető-e a megfázás, ám a szakértők abban egyetértenek, hogy a betegség ideje jelentősen rövidíthető vele.

A legfontosabb, hogy maradjon otthon, ha beteg! Mindannyian szeretnénk nélkülözhetetlenek lenni a munkánkban, ám a mai modern technológiák mellett nincs mentség arra, ha mindenkit megfertőz! Amennyiben láza van, vagy túl beteg, legyen tekintettel a kollégáira, és maradjon otthon!
Forrás : Link

(Egyéb megjegyzés : a kilincsek , villanykapcsolók ugyanolyan fertőző források lehetnek CzI )
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
A fokhagymáról
  2018-03-06 14:03:25, kedd
 
 



A fokhagymának elég 24 óra, hogy hasson!

A fokhagyma bolygónk egyik legegészségesebb növénye. A koleszterinszint csökkentéséhez, a magas és alacsony vérnyomás szabályozásához, koszorúér betegség kezeléséhez, a vérkeringés javításához, szívroham megelőzéséhez is ajánlott a rendszeres fogyasztása.

A legjobb benne, hogy a fokhagyma már 24 óra alatt segít a szervezetnek!

Ha rendszeresen megeszünk 1 fej sült fokhagymát, ami 6-8 gerezd, fantasztikus eredményt érünk el.

1. órában: A fokhagyma felszívódik a gyomorban, és táplálja a testet.
2-4. órában: Elkezdi rombolni a rákos sejteket és megelőzi a szabadgyökök okozta károsodást.
4-6. órában: Az anyagcsere beindulásával kezdenek előjönni előnyös tulajdonságai, segít eltávolítani a felesleges folyadékot és zsírt a szervezetből.
6-7. órában: A fokhagyma antibakteriális hatásai működésbe lépnek és elpusztítják a szervezetben élősködő baktériumokat.
6-10. órában: A fokhagymában lévő tápanyagok sejtszinten kezdenek el hatni, a szervezet így védett lesz az oxidáció ellen.
10-24. óra: A szervezet mélytisztulási folyamaton megy át, melynek következménye:

- az immunrendszer erősödése
- a csontok erősödése
- a vérnyomás javulása és csökkenése
- a sejtek élettartamának megnövekedése
- fáradtság megszűnése
- koleszterinszint szabályozása
- szívbetegségek megelőzése
- a nehézfémek szervezetben való elraktározódásának megelőzése
- fizikai teljesítmény javulása

A kutatók kifejezetten javasolják a fokhagyma napi szintű fogyasztását, mivel ezzel számos tünetet és betegséget megelőzhetünk, a már meglévő problémákat pedig jó eséllyel kezelhetjük.
Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Torokgyulladás ellen
  2018-03-06 09:55:25, kedd
 
 



5 természetes gyógymód torokgyulladás esetére:

Ahogy megyünk előre a télbe és folyamatosan hűl a napi átlag hőmérséklet, egyre többen szenvednek a torokgyulladás kellemetlen tüneteitől. A Híradóban naponta hallhatjuk, hogy egyre többen keresik fel orvosukat influenza vagy influenza-szerű, megfázásos, sokszor lázzal és köhögéssel járó tünetekkel.

Nézzük meg, melyek a legjobb természetes gyógymódok torokfájás esetén.

1, Echinacea és zsálya
A torokfájás egy rendkívül kellemetlen állapot, mely egész nap kínoz bennünket, különösen nyeléskor, evéskor hasít a fájdalom a torokba. Torokfájás esetén aludni is nehéz, így a betegség megzavarhatja bioritmusunkat, fáradttá, gyengévé tehet minket.

Az echinacea és zsálya együttes alkalmazása (pl. torokfertőtlenítő spray formájában) rendkívül hatásos lehet torokfájás esetén. Egy 2009-es kutatás azt mutatta, hogy az echinacea+zsálya keveréke legalább annyira hatékony, mint a torokfájás esetén alkalmazott gyógyszerek, azonban nem kell tartanunk káros mellékhatásoktól.

2, Borsmenta
A borsmenta nem csak friss leheletet biztosít, hanem baktérium- és vírusölő, valamint gyulladáscsökkentő tulajdonságainak köszönhetően hatékonyan harcol a torokgyulladást okozó kórokozók ellen. Oldjon fel pár csepp borsmenta olajat vízben és gargalizáljon naponta többször az oldattal.

3, Édesgyökér
Az édesgyökér számtalan jótékony tulajdonságát ismerjük. Egy 2009-es tanulmány szerint azonban torokgyulladás ellen is nagyon hatékony, ha 1-2 óránként gargalizálunk vizes oldatával. Ne nyeljük le, mert emelheti a vérnyomást a lenyelt folyadék.

4, Torma és szegfűszeg
A torma és szegfűszeg együttes alkalmazása a tradicionális orosz gyógyítás egyik hatékony természetes csodaszere. Keverjen össze egy evőkanál tormát egy teáskanál őrölt szegfűszeggel, enyhén édesítse meg, majd keverje el egy csésze langyos vízben. Kortyolgassa el az elkészült italt.

5, Tengeri sós gargalizálás
A tengeri sós víz gargalizálása pusztítja a torokgyulladást okozó kórokozókat, feloldja a nyákot és csökkenti a gyulladást, valamint a fájdalmat. Keverjen el fél teáskanál tengeri sót egy pohár vízben és óránként öblögessen vele.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Aki...
  2018-03-06 08:05:26, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Bölcs gondolatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2018.02 2018. Március 2018.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 81 db bejegyzés
e év: 1532 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1936
  • e Hét: 6781
  • e Hónap: 38267
  • e Év: 242968
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.