Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
Valaki azonnal állítsa meg Ausztriát
  2018-03-06 20:04:59, kedd
 
  Valaki azonnal állítsa meg Ausztriát


Swan Edgar | Ma | 20:01

Szép estét! Itt a tavasz a kertek alatt. Mindjárt, kitartás. Ma is rengeteg izgalmas dolog történt, azt se tudom, mivel kezdjem. Például hazahozták Magyarország aranytartalékát. Ezentúl majd Matolcsy mester vigyáz rá, szóval az életben nem látjuk viszont. Igaz, én eddig se láttam. Egyébként azt mondta Matolcsy, hogy eszelősen jól teljesítünk (vagy ő, ez nem derült ki), úgyhogy 2050-re beérjük Ausztriát. Pát hónappal ezelőtt, amikor még nem teljesítettünk ennyire veszettül jól, akkor azt mondta, hogy 2030-ra érjük be. Tudtam én, hogy el van ez csellózva. Nem Brüsszelt kellett volna megállítani, hanem Ausztriát, mert egyre távolodik.

Dübörög a kampány. Annyira, hogy én már belesüketültem. Orbán Viktor konkrétan cigányzenére vonyított, Kósa Lajos Debrecenben egy klotyót ad át, Németh Szilárdnak pedig végleg elgurult a gyógyszere. Ő azzal riogatja a csepelieket, hogy Dr. Szabó Szabolcs és az ellenzéki pártok 15 000 migránst akarnak beköltöztetni Csepelre. Már nem is laktanyákba akarják költöztetni őket, hanem a csepeliek lakásaiba. Abból a 10 000 migránsból, akiket a Fidesz szerint jövőre az ENSZ a nyakunkba akar varrni, 15 000 egyenesen a csepeli családokhoz kerül.

Nem lehetne valamilyen ingyenes nyugtatót osztani arrafelé? Mert szerintem igény az lenne rá. Őszintén remélem, hogy Szilus maga marad ezekkel az eszement baromságaival és nincs olyan hülye Csepelen, aki egy ilyen hazug figurára szavazna.

A sok hülyeség mellett van egy érdekes, vagy fontos, vagy nem is tudom, milyen közlemény is:

A Jobbik Magyarországért Mozgalom közleménye

A Jobbik képviselőjelöltjei semmilyen más párt jelöltjének javára nem mondanak le jelöltségükről

Budapest 15-ös számú választókerületében, azaz a XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre vonatkozásában az a hazugság terjed, hogy hajlandó lennék visszalépni bárki javára. Ilyen kijelentést vagy csak célzást tőlem senki nem tud idézni.

Nem áll szándékomban az MSZP-DK jelöltjének javára történő visszalépés, mivel nekik és a Fidesznek köszönhető az, hogy hárommillió koldus országává tették hazánkat. A Jobbik választási programja 67 oldalon keresztül mutatja be, milyen konkrét lépésekkel kívánja Magyarországot a mostani leszakadóról felemelkedő pályára állítani. A párt kormányképességét bizonyítja az is, hogy mind a 106 egyéni választókerületben saját jelöltet állított.

Még egyszer, hogy minden hazug hírforrás propagandistája megértse: senki javára nem mondok le képviselőjelöltségemről.

Makai Tibor, a Jobbik XVIII. kerületi képviselőjelöltje
Kiadó: Jobbik Magyarországért Mozgalom (MTI-OS)

Igaz ugyan, hogy ezt már a hódmezővásárhelyi választás másnapján is kijelentették, de jó újra hallani. Saját erőből garantáltan nem jutnak pozícióhoz és a magam részéről nem annyira bánom ezt. Semennyi néppártosodási pávatánc nem tudja eltörölni a párt indulását. Azok a gyökerek változatlanok, szélsőségesnek meg pont elég a Fidesz, nincs szükség másikra. Szerintem legalábbis. A Fideszt mondjuk nem nagyon hozta lázba a dolog, továbbra is fejhangon visítanak, hogy a Jobbik összeborult a baloldallal. Értem én, hogy egyszámjegyű IQ-val igen nehéz új kunsztot tanulni, de legalább a választóik kedvéért megpróbálhatnák. Nem mondom, hogy így nem szórakoztató, mert az, csak némileg monoton.

Kispesten meg az van, hogy az önkormányzat egy szép nagy papírt ragaszt a Fidesz igen gagyi, kerítésátvágós plakátjára, a papírra az van írva, hogy náluk önkormányzati rendelet tiltja gyűlöletkeltő plakátok kihelyezését. Már sikoltozik is a kormánypárt. A nagyok, erősek, hősiesek, akik majd jól megvédenek minket mindenkitől. Mint az ovisok.

A Fidesz közleménye

A kispesti szocialista polgármester visszaél a hatalmával

Felháborító, hogy a kispesti szocialista polgármester leragasztja a Soros plakátokat, ezzel egyértelműen visszaél a hatalmával. A szocialisták azzal, hogy a Soros-tervről szóló tájékoztatást meg akarják akadályozni, ismét egyértelművé tették, hogy eszük ágában sincs megállítani a bevándorlást és a hazánkra is veszélyt jelentő Soros-tervet. A szocialisták a napokban el is szólták magukat: nem csak a kerítést bontanák le, hanem a migránsokat is betelepítenék, ezért nem akarnak április 8-ig válaszolni arra, hogy végrehajtják-e a kvótát.

Fidesz Kispesti Szervezete (MTI-OS)

Ne ríjál, kismókus. Nem bánt senki. Mi pedig pihenjünk rá erre a sok ökörségre, nehogy elkapjon valami kórság ebben a vérzivataros időben. Jó éjt mindenkinek.

https://kolozsvaros.com/rovidek/valaki-azonnal-allitsa-meg-ausztriat/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Zsebszerződések: a kormány megtalálta a bűnöst
  2018-03-06 20:01:35, kedd
 
 
2018. március. 06. 15:38 2018. március. 06. 15:43 Gazdaság

Zsebszerződések: a kormány megtalálta a bűnöst
szerző:
hvg.hu


Reagált az agrártárca az Európai Bíróság döntésére.
Választás 2018
Február 17-én hivatalosan is elkezdődött az április 8-ra kiírt parlamenti választás kampánya. Ebben a hét hétben a hvg.hu beszámol minden eseményről, amely a választók döntését befolyásolhatja, pörög a kamuméterünk, ott leszünk a nagy csaták helyszínén, és úgy általában: megmutatjuk, milyen Magyarországon szavazunk 2018 tavaszán.
Friss cikkek a témában



Az Európai Bíróság döntése azt jelenti, hogy Brüsszel a külföldi földspekulánsok oldalára állt - reagált a Földművelésügyi Minisztérium arra, hogy a testület az uniós joggal ellentétesnek és aránytalanul súlyosnak ítélte azt a magyar jogszabályt, amely alapján azonnali hatállyal és kompenzáció nélkül bontották fel a 2013-ig megkötött földhaszonbérleti szerződések, ha azok nem közvetlen családtagok között köttettek.

A tárca közleménye szerint a magyar törvény célja az volt, hogy ne lehessen spekulánsok kezére játszani a magyar földet, ,,ahogy az a balliberális kormányok alatt történt". "A kormány célja változatlan: a magyar földet magyar kézben akarjuk tartani, meg akarjuk védeni a külföldi spekulánsoktól, a kisbirtokok, a családi gazdaságok arányát növelni, a nagybirtokok arányát csökkenteni akarjuk" - folytatódik az írás.

Hogy ez mennyire van így, arról az alábbi cikkben írtunk korábban:

A közlemény itt véget is érne, ha nem lenne kampány. Mivel azonban egy hónap múlva választások lesznek, az FM rúg egyet az ellenzékbe is: ,,A mostani brüsszeli döntés azt is jelzi, hogy ha április 8-án az ellenzék jut hatalomra, akkor a magyar föld ismét veszélyben lesz. Ahogy arra már Karácsony Gergely is utalt, elvennék a magyar gazdáktól az általuk tisztességesen megvásárolt földeket, és ahogy ez a brüsszeli döntés is jelzi: külföldi spekulánsok kezére játszhatnák" - áll a közleményben.

Az Európai Bíróság egyébként Luxembourgban működik.


http://hvg.hu/gazdasag/20180306_Zsebszerzodesek_a_kormany_megtalalta_a_bunost
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fél év alatt csúsztunk húsz évet: már csak 2050-re jósolja M
  2018-03-06 19:59:03, kedd
 
 
2018. március. 06. 13:23 2018. március. 06. 14:02 Gazdaság

Fél év alatt csúsztunk húsz évet: már csak 2050-re jósolja Matolcsy Ausztria utolérését

Gyükeri Mercédesz


Kis migránsozás és sok-sok ígéret, amelyeket a kormány mostani irányvonalával lehet elérni - a magyar gazdaságpolitika irányítói az MKIK évnyitóján vázolták fel gazdasági elképzeléseiket. Nyugdíjemelés, a Tungsram, az Ikarus és a Medicor felvirágoztatása és teljes foglalkoztatottság is van a tervek között.
Tündérmese
2010-ben a válság közepén lépett hivatalba a második Orbán-kormány, amely az azóta beindult fellendülésnek köszönhetően ma már sikerekről beszél, sőt, Matolcsy György Tündérmesét emlegetett. Cikksorozatunkban bemutatjuk, mennyiben járult hozzá a Fidesz-KDNP gazdaságpolitikája az elmúlt nyolc évben ehhez az eredményhez, mi van a dicshimnuszok mögött, és mire kell számítanunk a gazdaságban, ha a következő négy évben is Orbán Viktor marad a kormány élén.
Friss cikkek a témában

Fél év alatt csúsztunk húsz évet: már csak 2050-re jósolja Matolcsy Ausztria utolérését
Orbán rezsiharca: itt az energetikai ,,elmúlt nyolc év"
A NER oligarchái: ha nem hibáznak, már az ükunokáik aranypelenkáját is biztosították

2022-re teljes foglalkoztatást ígért Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara évnyitó rendezvényén. A konferencián az elmúlt nyolc év gazdaságpolitikájának minden alakítója (a miniszterelnökön kívül Parragh László, a kamara elnöke, Matolcsy György 2013-ig nemzetgazdasági miniszter, azóta jegybankelnök és a miniszteri poszton utóda, Varga Mihály) felszólalt, és leginkább azt erősítették: a kormány gazdaságpolitikáját kell folytatni a következő ciklusban is.

Aki tehát radikális váltásra - netán a világrekorder áfa csökkentésének bejelentésére - számított, annak csalódnia kellett. Leginkább az eddigi programok kiterjesztését, folytatását tervezik, Orbán Viktor szerint így:

2020-ra teljesül az egymillió munkahely megteremtésére vonatkozó 2010-es ígéret, 2022-re teljes lesz a foglalkoztatás.
Minden évben növekedjen a minimálbér
Minden évben legyen nyugdíjemelés, és ha a növekedés 4 százalék fölötti, akkor nyugdíjprémiumra is számíthatnak az ellátottak.
Meg kell védeni a nők 40 évnyi munkaviszony utáni nyugdíjazását
Minden évben csökkennek a munkáltatói adóterhek, a ciklus végére legyen ez a legalacsonyabb a régióban.
2018-ban meghirdetik a Modern Falu Programot, amelynek központjában a lakhatási körülmények javítása áll.
Kiépítik az észak-déli közlekedési hálózatokat - a Budapest-Belgrád közötti vasút után ez a Budapest-Varsó, a Miskolc-Kassa, a Pécs és a horvát határ közötti autópályát, illetve a Budapest-Kolozsvár közötti sztrádát jelenti - de, ,,ha kell, szívesen veszünk részt a Kolozsvár-Bukarest-szakasz építésében is".


© Reviczky Zsolt
Varga Mihály ígéretei sem voltak kevésbé hangzatosak:

Az EU-átlagot meghaladó növekedés 2018-2022 között
2020-ra hiány nélküli költségvetés benyújtása (pénzforgalmi egyenleg nem negatív)
2022-re 60 százalék alá kerül az államadósság
2022-re csökkenjen régiós átlag alá a bérre rakódó közterhek aránya (ehhez a szociális hozzájárulási adó 11,5 százalékra csökkentése)
2020-ra egymillió fővel nő a foglalkoztatottak száma 2010-hez képest - ez plusz 250-300 ezer munkahely
2022-re a vállalati képzőhelyeken tanulók száma 53 ezerről 75 ezerre nő
3-5 hazai cég magyar brandként megjelenítése a nemzetközi gazdasági vérkeringésben.

Mielőtt bárki azt rebesgetné, a Mol vagy az OTP repítéséről van-e szó, a miniszter egészen másról beszélt. Szerinte a buszgyártásban van ilyen lehetőség, ahol a meglévő 3-4 szereplő Ikarus márkanév alatt éleszthetné fel az ágazat valamikori hírnevét. Az újra állam közelébe kerülő Tungsramnál is hasonlót vizionált, akárcsak a korábbi Medicor tervezett újraélesztésével. Arról nem beszélt, az állam ebben mekkora és milyen szerepet kíván vállalni.

Igaz, úgy általában nem esett arról szó, hogy a további növekedésnek mi lenne az alapja - a konkrét tervekről is csak annyi, hogy nem várható választási költségvetés, mivel a hiányt mindenképpen az elvárt 3 százalék alatt akarja tartani a kormány. (Eközben egy másik rendezvényen tett javaslatot Novák Katalin a húsvéti Erzsébet-utalványra a nyugdíjasoknak.)

Azt, hogy a terveket mégis miből akarja realizálni a kormány, Orbán Viktor miniszterelnök tette világossá, de aligha okozott meglepetést hallgatóságának:

nem szabad elvenni a döntés szabadságát a kormánytól (értsd: ne akarjon az EU-ban senki közös adópolitikát)
nem szabad beengedni migránsokat, mert azok elveszik az állami ellátórendszerekre szánt pénzt.

A miniszterelnök az üzletemberekből álló hallgatósága előtt azért nem ment bele durva migránsozásba, sőt, még azt is mondta:

a migránsok nekünk nem ellenségeink - egy csomó szerencsétlen ember van köztük, háborúk és felelőtlen EU-politikusok áldozatai.

Egy számítást azért hozott, miszerint ha az EU elfogadja a tízezer menekült betelepítéséről szóló javaslatot, az - családtagokkal együtt - a magyar államnak 90 milliárd forintjába kerülne. Arról hallgatott, hogy az EU ehhez milyen támogatást nyújtana.


© Reviczky Zsolt

Persze a beáramló, ebben a hétéves ciklusban 12 ezer milliárd forintnyi uniós támogatásokkal kapcsolatban is úgy fogalmazott: az EU csak kompenzálja azt, hogy kimegy innen a haszon, vagyis úgy finanszírozzák magukat, hogy nekünk adnak pénzt. ,,Nekünk az a célunk, hogy mi is keressünk ezeken a pénzeken" - tette hozzá, mi pedig azon gondolkoztunk, vajon kit ért a ,,mi" alatt.

Amíg Orbán Viktor a jövőre koncentrált, a többi felszólaló jobbára az elmúlt nyolc évet értékelte. Matolcsy György persze azért jósolt egy kicsit: szerinte Magyarország mostani jó állapotát ki kell használni, és ha a változó világban jól vesszük a kanyarokat,

2030-ra megközelíthetjük az EU átlagos fejlettségi szintjét, 2050-re pedig az akkori osztrák szintet is elérhetjük.

(Néhány hónapja még 2030 volt a céldátum az osztrák szint elérésére.)

A jegybankelnök - akinél autentikusabb forrás aligha van az elmúlt nyolc év gazdaságpolitikájának elemzésére - mindenesetre elégedettnek tűnt helyzetértékelésében, amelyben 12 fordulatot vázolt fel, és 50 reformintézkedést említett, például a bankadót és az ágazati különadókat. Így:

a multikkal és a bankokkal fizettettük meg a demográfiai fordulatot és a családtámogatási rendszert.

A 2010 óta eltelt időszak gazdasági fordulatairól szóló előadását most nem is részleteznénk, inkább azokat a csapdahelyzeteket, amelyeket szerinte le kell győzni a következő időszakban a cél eléréséhez.

Demográfiai csapda: miközben Orbán Viktor fordulatról beszélt, a jegybankelnök szerint ezzel nem tudunk mit kezdeni.
A képzett munkaerő globális hiánya: a képzett magyar munkaerő 4 százaléka vándorolt el - közölte ezzel kapcsolatban Matolcsy.
A hazai alacsony hozzáadott érték
A dualitási csapda, vagyis az, hogy a nagy multicégek sokkal versenyképesebbek, mint a hazai kkv-k.
Finanszírozási csapda: ma a GDP és a nemzeti jövedelem között óriási, 4-5 százalékos a különbség, ami azt jelenti, hogy ekkora - nagyjából a beáramló uniós pénznek megfelelő - összeget visznek ki az itt termelő vállalatok.
Társadalmi csapdák.

Matolcsy itt mondott igazán nagyokat: kifejtette ugyanis, hogy meg kell változtatni a pénzről való gondolkodást. Ehhez pedig a Teng Hsziao-ping kínai reformer politikus mondatát állította szembe azzal a magyar közmondással, hogy a pénz nem boldogít.

,,Meggazdagodni dicsőség!"

- fejtette ki a jegybankelnök, aki szerint fel kell értékelni a pénz, a tőke és a vállalkozási profit értékét a magyar társadalomban.

Parragh László pedig nagyjából minden tervhez támogatást ígért. És, szemben a többiekkel, akik az ,,elmúltnyolcévet" vagyis a 2002 utáni szocialista kormányzást - elsősorban annak felelőtlen, eladósodáshoz vezető gazdaságpolitikáját - vetették össze a 2010 utáni helyzettel, ő a mostani ellenzéknek is beszólt.

,,Mi is kapunk politikai támadásokat. Például amikor egy köpönyegforgató polgármester arról beszél, hogyan tettük tönkre a magyar gazdaságot, miközben a kerületébe van bejelentve a mi vállalkozásunk, oda fizetünk adót - utalt, név említése nélkül Karácsony Gergely zuglói polgármesterre, baloldali miniszterelnök-jelöltre a kamara elnöke.


http://hvg.hu/gazdasag/20180306_Mar_csak_2050re_erjuk_utol_Matolcsy_szerint_Auszt riat#utm_source=hvg_daily&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter2018_03 _06&type-id=HvgDaily&user-id=572662BE&utm_content=normal
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Döbrögiék megváltoztatnák a nyugdíjszabályokat?
  2018-03-06 19:28:22, kedd
 
  Döbrögiék megváltoztatnák a nyugdíjszabályokat?

Szigorúbb gazdasági feltételt vázolt, magasabb GDP kellhet a prémium kifizetéséhez.

Nem lesz választási költségvetés, a jövőben is kordában tartja a hiányt a kormány, és amennyiben a gazdasági növekedés üteme lehetővé teszi, minden évben fizetnek majd prémiumot a nyugdíjasoknak - egyebek mellett ezt jelentette be mai beszédében Orbán Viktor a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara rendezvényén.


Csakhogy a miniszterelnök olyan feltétel teljesüléséhez kötötte a prémium kifizetését, ami szigorúbb, mint amit a hatályos törvény előír.

Orbán szerint akkor kerülhet sor a jövőben az extra kifizetésre, ha a gazdaság 4 százalékkal tud bővülni. Most viszont az a szabály, hogy 3,5 százalékos GDP-növekedés esetén már jár az időseknek a prémium.

Ilyen jellegű kifizetés tavaly már megillette a nyugdíjasokat: az éves GDP 4 százalék lett, ezért novemberben megkapták a bónuszt. A kormány magyarázata szerint nekik is részesülniük kell a bővülésből, mint minden más társadalmi csoportnak. S mivel már az utolsó negyedévben látszott, hogy teljesül ez a feltétel, az év zárása előtt döntés született a prémium kiutalásáról.

Van más megkötés is, például az egyösszegű kifizetés nem haladhatja meg a 12 ezer forintot. Ez azokat érinti, akiknek a havi nyugdíja meghaladja a 80 ezer forintot. Az viszont már minden nyugdíjast érintene, ha a kormány 3,5 százalék helyett 4 százalékos GDP-hez kötné a prémiumot.

Ez politikailag sem lenne bölcs dolog, pláne nem egy ilyen bejelentés néhány héttel a választások előtt. Orbán vélhetően az ütemes és fenntartható gazdasági növekedésre akarta helyezni a hangsúlyt, s nem figyelt oda - vagy a szövegírói nem voltak elég óvatosak -, hogy lényegében szigorítást jelent be a kamara ülésén.

A prémium mellett nyugdíjkiegészítés is jár, amennyiben az infláció alá lövik be a januári nyugdíjemelést, valamint Erzsébet utalványt is oszt a kormány az ünnepek előtt. Erre kerül sor húsvétkor, a választás előtt is.

(mfor)

Bal-Rad komm: Persze most még április 8. előtt vagyunk. VÁLASZTÁSOK előtt! A Hordavének Tanácsa élve a lehetőséggel, ma meginvitálta egy közös-ülésre Döbrögit. A vajda boldogan, farokfölvágva rohant is az Őt Imádók Gyülekezete elé. IGEHIRDETÉSI LEHETŐSÉG! Hogyne ment volna!

A Hordavének Tanácsa aztán azt “javasolja" a qrmánynak, hogy ismét tízezer forintos Böske - utalványt adományozzanak a nyugdíjasoknak. Még VÁLASZTÁSOK ELŐTT, hogy néhány százezer elszontyolodott tudjon venni magának gyógyszert, és így fölspannolva - erőre kapva hátha még többen elcsoszognak Döbrögie és hordájára szavazni.

Döbrögi rábólintott a kedves kérésre. Azt már nem mondta, hogy UTOLJÁRA! (Az okok fentebb.) CSAK MOST AZ EGSZER MÉG SZAVAZZATOK! Rosszul áll a hordarespekt!


http://balrad.ru/2018/03/06/rosszul-allhat-a-hordarespekt/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hódmezővásárhely 3+2 legfontosabb üzenete Orbánnak és az Orb
  2018-03-06 19:18:24, kedd
 
  2018.02.26.
Hódmezővásárhely 3+2 legfontosabb üzenete Orbánnak és az Orbánváltóknak

Hakapeszi Miki

Mindenek előtt: óriási kalapemelés a hódmezővásárhelyiek előtt, akik ellenálltak nyomásnak, fenyegetésnek és azt mondták, nem kérnek az urambátyám-földesúri rendszerből, a sarkukra állnak és egy nagyon fontos pillanatban nem csak elmennek szavazni, de ki is fejtik, hogy elég volt! Én ugyan a legoptimistábbak között voltam a pénteki előzetesben, egyértelmű volt az is, hogy nagyon fontos az a választás, de ennyire durva Fidesz-buktára álmomban sem gondoltam. Csúcs! Ezek most a legfontosabb üzenetek, először Viktornak.

1. Ez jócskán túlmutat Vásárhelyen. Szegény Horn Gábortól smittelve: nem azt mondták Viktor, amit a mi pénzünkből túlfizetett mrázdroid bele akar magyarázni, azt mondták, hogy menj a picsába, valljuk be.

2. Visszaütött az emberek mélységes hülyének nézése. Tele lehet plakátolni migránsokkal és Sorossal az országot, lehet hazugságot tolni agresszívan a pofájukba, van egy pont, ahol azt mondják: ennyire azért minket sem lehet hülyének nézni. Lehet hogy loptak az elődök is, de amit ti műveltek, azt a szisztematikus és most már családi alapú nyúlást a jól látható többség, a szimpatizánsaitok egy része is a halálba kívánja.

3. Hiába próbáltátok a legyőzhetetlenség, a nincs alternatíva, a "csak a Fidesz" illúzióját erősíteni, ez látványosan megbukott. Egyértelmű: akkora az ellenállás, annyira túltoltátok a lopást és az emberek hülyének nézését, hogy még jobbos városokban is bukhattok. És az elcsalt választási rendszeretek visszanyal, ha lesz összefogás, az emberek lesznek annyira bölcsek, hogy tudják, kire érdemes szavazni egy fordulóban is.

Mindez a legjobbkor jött az országnak, mér nem nagyon van idejük rendezni a sorokat, kommunikációs stratégiát váltani - ha megteszik, akkor azért lesznek hiteltelenek. De a Orbánváltók is kaptak fontos üzeneteket:

1. A felelősségetek hatalmasra nőtt. A többség el akarja küldeni a picsába Orbánt és bandáját, nektek is ezen kell dolgoznotok jó, akár külsős jelöltekkel. Mostantól biztos, amit mi eddig is toltunk: ügyes koordinációjával van esély és aki ebből kimarad, az Viktor szekerét tolja. Hahó, LMP!

2. Régóta megy kommentekben a rinya, hogy mit fog ez a színes társaság csinálni, ha leváltja Viktort. Fontos mondani valamit arra a felvetésre, hogy mekkora káosz lesz itt, ha bukik Orbán. Meg kell egyezni bizonyos dolgokban, amihez mindenki tartja magát kormányváltás esetén, azt a tévhitet is el kell oszlatni áprilisig, hogy a stabilitás, biztonság miatt kell a Fideszre szavazni.

Csak így tovább, újabb hajrá!


http://mentalisdeficit.blog.hu/2018/02/26/hodmezovasarhely_5_legfontosabb_uezenet e
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán Viktor azért nem vitázik, mert egy gyáva, sunyi tolvaj
  2018-03-06 19:13:31, kedd
 
 
Orbán Viktor azért nem vitázik, mert egy gyáva, sunyi tolvaj!
2018. március 05. - 17:59
Vélemény



Ahogy Orbán Viktor vitázik, úgy nem tud érvelni senki. - írja a banditapolitika.blog.hu.

Forrás: banditapolitika.blog.hu

-Drága egyetlen nagyságos miniszterelnök úr! Mondja már meg mit kérdezzek magától? Előbb azonban engedje meg számtalanszor körbe csókoljam a hátsóját, amelyen olyan kegyesen ülni méltóztatik!

Nem is tudom hogy köszönjem meg nekem tehetségtelen újságírónak nevezett közmédiás lakájnak a lehetőséget, magára emelhetem a tekintetem azért az évi nyolcvan milliárdért, amiért naponta hazudunk a pár százalék nézőnknek.

-Ne csókolgassa a kezem annyit, én fontosnak tartom a sajtó szabadságát, és a vélemények ütköztetését. Kérdezzen elsőként a menekültekről, arra tettem fel mindent a kampányban.

-Hogy vannak a menekültek, akiket befogadott az ország az ön kormányzása alatt?

-Na én nem ezekre a személyekre gondoltam a kérdésben, és biztos maga sem, ha kedves az állása. Van magának állami alkalmazásban hozzátartozója? Amúgy meg Soros György válaszom, és ezzel elmondtam mindent. Most kérdezzen a korrupcióról!

-Több vád éri a családja tagjainál bekövetkezett gyanús meggazdagodás miatt. Mi erről a véleménye?

-Csak azért, mert a lányom a saját lábán áll, a vejem egy közvilágítási szakember, a feleségem nevén több ezer hektár van, én meg Mészáros Lőrinc barátja vagyok, nem kell összefüggést keresni sehol. És gondolom maga sem akar erről többet tudni?

Vagy ha igen, kérdezze meg Polt Pétert, neki pont az a feladata, ne legyen semmi baj a családom meggazdagodása során. Ő elsősorban az én emberem, aki az én törvényeim szerit nem csinál semmit az engem érintő ügyekben. Van elég fatolvaj ebben az országban, nagy a hideg, drága a tüzelő, sok a szegény, elég neki azokat üldözni. Jöhet az egészségügyi kérdés, de röviden, az annyira nem érdekel.

-Sok vád éri az egészségügyben tapasztalható állapotokat, a diákok tüntetnek az közoktatási állapotok ellen. Mi erről a véleménye?

- Ki a maga főnöke? Nem azért építettem csilliárdokért stadionokat, hogy ezekkel foglalkozzak. Innen elveszek, oda berakok, a különbözet zsebbe, és mindenki legyen csendben. Vigyázzon a következő kérdésével, nehogy az utolsó legyen. Akkor most a választási kérdés jön.

-Mondjon valamit az elcsalt választási törvényről?

-Erre a kérdésre sajnos már nem tudok válaszolni, önért itt van egy fekete autó ami azonnal indul. Azért köszönöm a kérdéseit.

banditapolitika.blog.hu


https://civilhetes.net/orban-viktor-azert-nem-vitazik-mert-egy-gyava-sunyi-tolvaj
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
KÍSÉRT RÁkOSI
  2018-03-06 18:35:08, kedd
 
  2018. március 4., vasárnap

KÍSÉRT RÁKOSI


Kicsi is, kövér is, kopaszodik is, de ezt mutatni tilos, ezért zárták le a fotósok elől a parlamenti karzatot - helytelen lenne a Mi Boldogságunkról előnytelen fotókat készíteni.
Idáig például csak a szebbik profilját fényképezhették, ma meg már a feje búbját is tiltólistára tették.
Az csak a baj, hogy ennek az embernek már nincs szebbik profilja, ez az ember egyre inkább Rákosira hajzik.
Rendszere pedig a Horthy és a Rákosi korszak dialektikus elegye, és ha az általa felkorbácsolt gyűlölet-hullámra gondolunk, akkor kis Szálasi-beütést sem tagadhatunk meg tőle.
A hatalom által elkövetett gyilkosságok ezidáig soha nem a kivégzésekkel kezdődtek, hanem a verbális erőszakkal, melyet szinte törvényszerűen követett a fizikai erőszak is.
Nincs okunk azt hinni, hogy ma ez másként lenne.
Az igazságszolgáltatás felhasználása a politikai ellenfelekkel való leszámolásra sem mai találmány, ahogy a koncepciós perek sem.
Dimitrovot követte Rajk László, de - bármennyire nevetséges is - Trockíj és Berija is (ugyan más-és más módon) szintén koncepciós perek áldozata lett.
Trockijjal egy Mercador nevű ügynök jégcsákánya végzett, a mai hatalom jégcsákányát Mercedesnek vagy rendőrautónak hívják.
Berija pedig az imperialisták ügynökeként végezte, továbbá bűnei listáját szaporította külöféle hamvas szűzek megerőszakolása.
A hatalomnak ritkán van fantáziája, általában a már bejáratott és bevált paneleket használja, mondván, a nép olyan sötét, mint Fekete Pákó segge, kár ezeknek bonyolultabb történeteket kitalálni, ha oda akarunk dobni egy társadalmi csoportot vagy egy embert szétszaggatás céljára.


Persze ez egy idő után unalmas lehet, és a nép is feléledhet váratlanul a kómából, mely évek óta cselekvésképtelen állapotban tartja, és hirtelen érdeklődővé válhat, kezében egy kétméteres, megszappanozott kenderkötéllel.
Ilyenkor aztán a hatalom korrigál, levakarja a kontraproduktív plakátokat és hozzányúl a jól bevált cigánykártyához.
Emellett persze nem feledkezik meg az ősellenségekről sem, és megpróbálja rács mögé juttatni a Rettenetest, aki viszont nem látszik komolyan venni a fenyegetést, sőt - ő helyezi kilátásba a cellameszelést a Vezérnek, ajándékképpen, beköltözése alkalmából.
Komolyan mondom, Népünk Atyja végképp megzakkant, teljesen elveszítette kapcsolatát a környező világgal, lassan olyan lesz, mint Hitler a bunkerben, mikor nemlétező hadseregeknek küldözgetett üzeneteket.
Most éppen egy koncepciós pert sikerül folytatni valaki ellen, aki ezer oknál fogva veszélyes a hatalomra, beleértve ebbe azt is, hogy okos, bátor és úgy tűnik, megvásárolhatatlan.
Emellett van egy kazal papírja a hatalom képviselőinek viselt dolgairól, ami nagyon jó lenne, ha nem kerülne nyilvánosságra, hát majd elkíséri a nyomozókat átadni nekik a dokumentumokat, mielőtt megcsípi az alcsúti királykobra, melynek mérge köztudottan gyógyíthatatlan.
Orbánt mégcsak megértem, ő már régebb óta tud vízen járni és levitálni, de hogy környezete sem érzi a veszélyt, az azért meghökkentő, hiszen kipróbált, cinikus hatalomtechnikusok veszik körül, igaz, hogy éppolyan tehetségtelenek lehetnek, mint amennyire pofátlanok és agresszívak.
A Fidesz propaganda-gépezete Finkelstein halálával szó szerint elvesztette az eszét.


Igaz, a tehenek békés jószágok, de ölt már nem egy csorda embert és ez embercsordák esetén is előfordulhat.
Igen úgy tűnik, hogy a tarkabarka magyar marha kissé besokallt abból, hogy folyamatosan hülyének nézik mindkét oldalról, és nem biztos, hogy kritika nélkül fogja fogadni a következő hetek történéseit.
Persze felénk sem a hatalom, sem aktuális ellenfelei nem a nagy eszükről híresek, még kevésbé előrelátásukról és legkevésbé empátiájukról.
Így aztán könnyen lehet, hogy folytatódni fog a megfélemlítéssel vegyes igérgetés, melynek során 13-14-15. havi nyugdíjat helyeznek kilátásba, a libáknak négy combot, a férfiaknak négy tojást ígérnek, és nem rántottában...
Viszont soha nem lehet tudni, mi váltja ki a népharagot, még ha azon dolgozgatnak is nálunk bölcsebb országokban a szakemberek.
Ki gondolta volna Ceausescu megdöntése évének karácsonyán, hogy a következő évben már nem lesz közöttük sem a Condukator, sem a mérnök-akadémikus asszony, vagy a román forradalom kitörésekor, hogy annak kiváltó oka egy bozgor, és a tetejébe református püspök elleni fellépés lesz?
Senki - és ma sem lehet pontosan tudni, hogy nálunk mitől dől majd el a népben a borjú, de az biztos, hogy rengeteg embernek van már tele a hócipője a kis akarnok viselt dolgaival beleértve a stadionjait, a tolvajlásait, az agresszív pökhendiségét.


Lesz még ilyen helyzet, és meglehet, felszínre dob majd egy új politikust, aki képes lesz itt megint egy nyugodt, békés, európai országot teremteni.
Hiszek benne, hogy sokan vágyunk erre...


http://www.pupublogja.hu/2018/03/kisert-rakosi.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Márki-Zay nagykoalícióban egyesítené az ellenzéket
  2018-03-06 18:34:09, kedd
 
  ELLENZÉKI PÁRTVEZETŐK: ÉRTSÉTEK MÁR MEG VÉGRE!

Márky-Zay újabb világos és egyértelmű üzenete:
Csak akkor megy el a baloldali pártok március 15-i rendezvényére, ha Karácsony mellett ott áll Vona és Szél is.
Rendkívül fontos, hogy Péter folyamatosan tudatosítja a választópolgárokban, hogy a gyűlölet-kormány leváltásának áprilisban egyetlen útja van, mégpedig az, amit alig több mint egy hete kitaposott.
A pár nappal ezelőtti eufória után azonban mára egyre jobban kezd látszani az, hogy a hangzatos nyilatkozatok ellenére nincs olyan mértékű országos együttműködési szándék a pártok részéről egymás irányában, mint amit Hódmezővásárhelyen megvalósítottak, s amit a választópolgárok széles tömegei elvárnak tőlük. Ez végtelenül szomorú, éppen ezért nekünk minden fórumon szóvá kell tennünk, hogy a pártok csak akkor számíthatnak a szavazatainkra, ha hajlandóak lesznek feladni a megélhetési politizálást, illetőleg az egyéni érdekek által vezérelt ellenzéki politizálást.
A mai hírek alapján úgy tűnik, hogy az élet a KOM kezdeményezésén is túllépett, hiszen a hódmezővásárhelyi választás előtti méréseknél még csak az ellenzéki pártpreferenciák összeadódását mérték, holott Vásárhely tanulsága, hogy széleskörű, a gyűlöletpolitika leváltására szövetkező ellenzéki együttműködés MEGTÖBBSZÖRÖZHETI a rendszerváltó erők szavazótáborát. Ezt azért tartom fontosnak megjegyezni, mert Mellár Tamásnak és a többieknek valójában sokkal nagyobb támogatottsága lehet akkor, ha a hódmezővásárhelyi modell lesz egy ellenzéki együttműködés alapja.
Nagyon-nagyon kevés már az idő, ideje lenne végre nyílt lapokkal játszani!






Márki-Zay nagykoalícióban egyesítené az ellenzéket


Unyatyinszki György

2018. március 5., hétfő 07:11, frissítve: hétfő 11:23


Fotó: Béres Attila / Magyar Nemzet


- Bár bizalmatlanok egymással az ellenzéki pártok, pontosan emiatt tudnák helyreállítani a fékek és ellensúlyok rendszerét, hogy egymást is ellenőrizzék. Az orbánizmust felváltva ez hozhatná el a demokráciát - mondta a Magyar Nemzetnek Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely szombaton esküt tett polgármestere.


A függetlenként indult városvezető jelentős nyomást helyezett az összefogás kérdésében az ellenzéki pártokra - egyúttal mozgósította a kormányváltást akarók csoportját - azzal, hogy egy ősfideszes körzetben legyőzte Lázár János miniszter pártfogoltját, Hegedűs Zoltánt az időközi polgármester-választáson. Márki-Zay Péter többször is hangsúlyozta, hogy csak a változást akarók teljes palettájával győzhető le a Fidesz, ennek érdekében az ellenzéki pártoknak választási együttműködést kell kialakítaniuk.

Márki-Zay szerint bár problémának tűnhet, hogy a pártok ,,nem bíznak egymásban", a visszaállított jogállam kereteiben működő - akár nagykoalíciós - kormányzás mindenképpen jobb a mostaninál, mert a demokratikus vita visszatérne a közügyek alakításába.

A polgármester szerint szerencsés helyzet, hogy a három legjelentősebb ellenzéki erő, az MSZP-Párbeszéd, a Jobbik és az LMP közel azonos erejű pártok. Szerinte így győzelmük esetén egyik sem ülhetne úgy Orbán Viktor helyébe, hogy érintetlenül hagyja a rendszert, és maga kezdi élvezni azt, ahogy a Fidesz tette. - Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje keresett fel, hogy vegyek részt a baloldal március 15-i megemlékezésén. Jeleztem, hogy csak akkor állok színpadra, ha Szél Bernadett és Vona Gábor is ott áll majd - mondta lapunknak Márki-Zay. Hozzátette, a másik két jelentősebb ellenzéki párt még nem kereste meg. Számára az is a lehetséges forgatókönyvek között szerepel, hogy a külön-külön megtartott ellenzéki megmozdulások egy közös megemlékezésben érjenek véget, jobb- és baloldali választókkal, akikről többször is ,,rendszerváltóként" beszélt. Magát a ,,kiábrándult fideszesek nem létező pártjába" sorolta, elsősorban ezt a csalódott csoportot szeretné bevonni a rendszerváltó együttműködésbe.

- Mindenekelőtt Hódmezővásárhelyen fogunk ünnepelni március 15-én - tette hozzá Márki-Zay, hangsúlyozva, hogy a város ügyei számára megelőzik az országos politikát. Lázár Jánossal, a térség országgyűlési képviselőjével közös kabinetirodája eredetileg március 14-re tervezte a megemlékezést, de Márki-Zay kérésére ,,rendes ünnepet" fognak tartani. - Lázár János egyéb elfoglaltságai miatt várhatóan nem lesz jelen a nemzeti ünnepen - jegyezte meg a polgármester.


Márki-Zay már megválasztása másnapján fejest ugrott a város ügyeibe, és négy napon belül több csontváz is kihullott a szekrényből. A város lakói pontos képet kaphatnak Hódmezővásárhely anyagi helyzetéről, miután a polgármester kérésére közzétette az önkormányzat, hogy közel 5 milliárd forintos tartozással vették át a várost a Fidesztől. Márki-Zay Péter emlékeztetett, hogy bár Hódmezővásárhelyt is konszolidálta a kormány 2014 májusáig, átvéve 22,5 milliárd forint tartozásukat, a csődbe került helyi közműcég miatt keletkezett 5 milliárd forintos tartozással nem ez történt. A Magyar Követeléskezelő (MKK) Zrt. vette át a tartozást, ám azt részletekben évente közel 400 millió forinttal kell törlesztenie a városnak. Jelenleg 3,8 milliárd forinttal tartozik a város az MKK-nak. Az önkormányzati cégekkel szemben is fennáll 876 millió forint kötelezettségvállalás, de a polgármester szerint csak egy átvilágítás tisztázhatja a tartozás valós mértékét. - A Fidesz a választási kampányban azt mondta, hogy nincs tartozása Hódmezővásárhelynek. Amikor kiderült, hogy ez hazugság, akkor már arról beszéltek, hogy mennyi pénz van jelenleg a város számláján, és mekkora a város vagyona, ám ezek más fogalmak, ez mellébeszélés - mondta keserűen a polgármester.

Megerősítette, hogy a költségvetés idei tartalékának nagy részét már elköltötte a város a választásig, alig 60 millió forint maradt belőle. A helyi Fidesz a tartozás ellenére beterjesztette, hogy megszüntetnék a településen az építményadót - ezzel nyomást gyakorolva Márki-Zayra, aki erre ígéretet tett a kampányban. Egyelőre kérdéses, hogy a kormánypárti többségű közgyűlés - esetleg felismerve a tartozás miatti felelősséget - valóban eltörli-e az adót 2019 januárjától. A bevételkiesés 150 millió forint lenne.

Mint arról korábban beszámoltunk, ismét közzétették az OLAF által is vizsgált Elios-ügy fontos dokumentumait. Kiderült, hogy Lázár János még polgármestersége idején Orbán Viktor veje, Tiborcz István cége számára rendkívül kedvező feltételekkel szerződött a város közvilágításának modernizációjára. Ezzel vált lehetővé, hogy Tiborcz, illetve az Elios olyan referenciákkal bírjon, hogy többtucatnyi közvilágítási tendert tudjon a rájuk szabott feltételekkel, szervezett csalás útján elnyerni - véli az OLAF.


https://mno.hu/belfold/marki-zay-nagykoalicioban-egyesitene-az-ellenzeket-2451392
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2018.02 2018. Március 2018.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 332 db bejegyzés
e év: 1581 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 576
  • e Hét: 4340
  • e Hónap: 8085
  • e Év: 161581
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.