Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Újabb eltérő kultúrájú mocskos idegen kontinensfoglalókat en
  2018-03-09 20:41:48, péntek
 
  Újabb eltérő kultúrájú mocskos idegen kontinensfoglalókat engedtek be Orbánék az éj leple alatt

2018. március 09. 17:46
Hunhír.info

Az Orbán-kormány 2015 óta kampányol a határvédelemmel, ám kiderült, hogy közben 2300 menedékkérőt telepítettek be az országba. Idén januárban újabb száz főt engedtek be, és bár a februári adatok még nem érkeztek meg, ugyanerre lehet számítani. Dobrocsi Lénárd jobbikos országgyűlési képviselőjelölt töltött fel Facebook-oldalára fotókat arról, ahogy este egy rendőrségi busz áll a balassagyarmati menekültszálló előtt, újabb "turistacsoportot", azaz migránsokat hozva.


A Fidesznek a migráció a legfontosabb kampánytémája, éppen ezért hazudja azt a Jobbikról, hogy az lebontaná a kerítést. A valóság viszont az, hogy a kerítést a Jobbik találta ki, a Jobbik kényszerítette ki a kormánytól, és az önálló határőrséggel való megerősítését is ők akarják elérni.

A hazug kampány mögött viszont tovább zajlanak a betelepítések: Dobrocsi Lénárd jobbikos országgyűlési képviselőjelölt töltött fel Facebook-oldalára fotókat arról, ahogy este egy rendőrségi busz áll a balassagyarmati menekültszálló előtt, újabb "turistacsoportot", azaz migránsokat hozva.

Az Orbán-kormányt láthatóan kínosan érintette, hogy nyilvánosságra került: miközben tízmilliárdos összegeket költenek túlzó, hamis, vagy egyszerűen szükségtelen kampányra ahelyett, hogy azt a pénzt a kórházaknak adnák, valójában az éjszaka leple alatt folyamatosan telepítik be a migránsokat.

Ráadásul a bevándorlási hivatal statisztikája szerint januárban a kérelmezők 45 százalékát beengedték az országba, ami mindennek mondható, csak szigornak nem.

Talán ilyenkor érezhető igazán, hogy hazudjon bármit a köztévé, a felvásárolt TV2, az exújság Origo, a Mészáros Lőrincnek adott EchoTV, az összes megyei lap vagy egy újabb nemzeti konzultáció, az állítólagos Soros-tervhez eddig legközelebb jutó párt maga a Fidesz és a régi Soros-tanítvány, Orbán Viktor.

alfahír.hu nyomán

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=112878
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Márki-Zay belenézett a hódmezővásárhelyi költségvetésbe, és
  2018-03-09 20:39:25, péntek
 
 
2018. március. 02. 15:52 2018. március. 02. 16:26 Gazdaság

Márki-Zay belenézett a hódmezővásárhelyi költségvetésbe, és megdöbbent
szerző:
hvg.hu

Míg Hegedűs Zoltán, Márki-Zay ellenfele azt állította a kampányban, hogy nincs Hódmezővásárhelynek tartozása, az új polgármester úgy látta, hogy négymilliárd forinttal adós a város. Hegedűs viszont továbbra is kitart amellett, hogy nyugodt szívvel adja át hétfőn az irányítást.

,,Négymilliárd forintot meghaladó tartozása van a városnak a Nemzeti Követeléskezelő Zrt felé, ezen túl 879 millió forint erejéig kezességet is vállalt az önkormányzati cégek részére, de azt még nem tudjuk, hogy mennyi ezeknek a tartozása" - sorolta Márki-Zay Péter, aki vasárnapi megválasztása óta naponta bejár a Városházára, hogy lépésenként betekinthessen az önkormányzat dolgaiba.

Ezekről az aggodalmairól Márki-Zay már beszélt a helyi rádió élő adásában, majd szintén csütörtökön az ATV műsorában is. Hegedűs Zoltán, a város korábbi alpolgármestere pénteken reggel, váratlanul hívott össze sajtótájékoztatót, amelyen azt mondta, hogy nyugodt szívvel készül a hétfői átadás-átvételre. Hegedűs azt is hozzátette, hogy a város gazdálkodása stabil, a Márki-Zay Péter által említett, négymilliárd forintot meghaladó tartozásról annyit mondott, hogy az nem hitel, hanem részletfizetési kötelezettséget ró a városra.

Miről van szó?

Egy régi ügyről van szó, még a Zsigmondy Béla Zrt., a vásárhelyi önkormányzat tulajdonában álló vízmű 2006-ban több mint hárommilliárd forint értékben bocsátott ki svájcifrank-alapú kötvényt a Raiffeisen Banknál, amit az Erste Bank később megvásárolt. A konstrukció 20 éves futamidőre szólt, az első öt esztendőben csak a kamatokat kellett fizetni. A 2008-ban kezdődött pénzügyi válság ugyan teljesen átírta a kibocsátáskor érvényes feltételeket, a Zsigmondy Béla Zrt. azonban rendben fizette a kamatot, majd a tőkerészleteket is.

2014 januárjától viszont a regionálissá váló vízmű vagyonáról, azzal együtt az adósságáról is vita alakult ki a kötvényeket kibocsátó önkormányzati cég és jegyző bank között, ami végül a bíróságig jutott, azonban még 2016-ban peren kívül megegyeztek a felek. Itt ismerte el a vásárhelyi önkormányzat az akkor ötmilliárd forintra rúgó tartozását, és a törlesztésben is megállapodtak, de ezek részleteiről nem szívesen nyilatkoztak a hódmezővásárhelyi városvezetők.

A tétel persze nem titkos, hiszen a város nemrégiben elfogadott költségvetése a honlapjukon elérhető. A sajtó is részletesen foglalkozott az üggyel.

A város két nagy cégben vonta össze a vagyont és a működtetést, ez utóbbi a menzát, az idősek otthonát, a hulladékkezelést és a városfejlesztést kezelő cégek összevonásából jött létre két évvel ezelőtt. Közülük, nem meglepő módon, a köztisztaságért felelős cég van a legnehezebb helyzetben, már a saját tőkéjét emészti.

Márki-Zay azt is kifogásolta, hogy a korábbi városvezetés 400 millió forintos tartalékról beszélt, de abból sem sok maradt az év második hónapjának végére. Ebből fedezték az önkormányzat, a nyugdíjasok állami Erzsébet-utalványain felüli plusz támogatását, de Márki-Zay szerint ebből költöttek az orvosi rendelők felújítására is.

Nem lehet eltörölni az építményadót, ahogy ígértem

- összegezte Márki-Zay a költségvetés tanulmányozása utáni következtetéseket. (Az ellenzékiek támogatta polgármesterjelölt egyik ígérete a kampányban ez volt.) Az új, közgazdász végzettségű polgármester most azt ígérte, hogy év közben azon dolgozik, hogy stabilizálja a költségvetést, a következő év januárjától viszont mindenképpen eltörlik majd az építményadót.

Mindeközben Hegedűs Zoltán a péntek délelőtt megtartott sajtótájékoztatóján a segítségét ajánlotta fel Márki-Zaynak azzal, hogy próbálják meg mégis enyhíteni az egyébként általuk bevezetett, a hódmezővásárhelyiek szerinti sarcot úgy, hogy a 101 négyzetméter alatti alapterületű lakásoknál töröljék el ezt az adót.

Márki-Zay Pétert szombaton iktatják be hivatalába, majd hétfőn lesz a hivatalos átadás-átvétel a hódmezővásárhelyi városházán.

http://hvg.hu/gazdasag/20180302_MarkiZay_belenezett_a_hodmezovasarhelyi_koltsegve tesbe_es_megdobbent
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Semjén Zsolt egyetlen svéd vadászattal elégetheti egész megt
  2018-03-09 20:30:30, péntek
 
 
2018. március. 09. 17:20 2018. március. 09. 17:54 Itthon

Semjén Zsolt egyetlen svéd vadászattal elégetheti egész megtakarítását

Dercsényi Dávid
103

Öt és fél millió forint megtakarítása van Semjén Zsoltnak, ebből luxusszinten egyetlen svédországi vadászat jön ki. Utánakérdeztünk az áraknak, mint kiderült, szerényebb körülmények között már 3 millió forintért is ölhet állatot a vadász a sarkkörön túl.


Ez egy puritán kormány, mondta Balog Zoltán Emmi-miniszter 2016-ban az Indexnek, szó szerint így fogalmazott:

"Erre a kormányra mint testületre kimondottan jellemző a puritánság".

Mindezt Rogán Antal helikopterezésével kapcsolatban sikerült kijelentenie. Most pedig a Magyar Nemzet egy másik helikopterezésről, a Semjén Zsolt-féle svédországi vadászatokról számol be. A lap 4-5 milliós költségekről beszél, aminek része egy teljes hotel kibérlése, hogy senki ne zavarja a miniszter kikapcsolódását, és arról is van felvétel, ahogy egy helikopter emel fel egy Semjén által elejtett szarvast. A miniszterelnök-helyettes nagybátyja és unokatestvérei a kormánysajtó állítása szerint Svédországban élnek, vagyis az ő meglátogatásuk miatt botlott a vadászatba a KDNP elnöke a hivatalos magyarázat szerint.

Megpróbáltuk megnézni, a lap kalkulációja mennyire igazolható. A northlandhunting.com-on megtalálható ajánlatok között lehet találni jávorszarvas-vadászatra vonatkozót, a kijelölt vadászati időszak egyrészt szeptemberben, másrészt október elejétől január végéig tart. A vadászat ötnapos, a vadászház és a terület bérleti díja 8750 euró csapatonként (amelyek 5-10 fősek lehetnek) - ez 2,62 millió forint. Két felnőtt és két borjú kilövésére jogosít ez a csomag.

De ebben az árban nincs benne a hús, azt nem viheti magával a vadász. Erre az alapcsomagra jöhetnek rá különböző extrák: a normál csomagban vadászonként 400, kísérőként 300 eurót kell naponta fizetni - ez 90-120 ezer forint tehát, öt napra fejenként 500 ezer forint. Ez tartalmazza a szállítást és idegenvezetést, a kutyákat, a vadászati engedélyeket, a biztosítást és a fegyvereket. De benne van az italbár, az erdei elhelyezés alkalmasint szaunával és pezsgőfürdővel. A luxuscsomag kényelemszeretőbb vadászoknak szól, itt már 550 euró/nap a díj vadászoknak, 400 euró a kísérőknek - 4-10 fős csapatokról van szó - öt nappal számolva 6-800 ezer forint fejenként.
© AFP / MAxym Marusenko

A vadászatoknak létezik egy 4 napos, rövidebb változata is. A jávorszarvas-trófeák díja a következő: az első bikatrófea 1000 euró, a második 900. A nőstényért 700-at kér a társaság, a borjú trófeájáért pedig 400-at. A cég egyébként Svédországra, a Skandináv-félsziget északi részére, Írországra és Magyarországra hirdet utakat, vadászatokat.

Ez azt jelenti tehát, hogy 3 millió forintra is felmehet a vadászat ára, és ebben még nincs benne a kiutazás, ami Stockholmig 70 ezertől 200 ezerig mozog turistaosztályon, utána pedig még a helyszínre kell autózni bérelt járművel. Helikopterbérlést több cégnél is lehet intézni, kértünk árajánlatot, várjuk a választ.

Négy-ötmillió forint tehát nem tűnik túlzó árnak ismerve az igényes társaságot. A "svéd átlaggal" beérő vadász fejenként 3 millió forintból kijöhet.

A thehuntingagency.com oldalon fellelhető ajánlat szintén szaunás, tóparti kis vadászházakat ajánl fel szállásként, egy jávorszarvassal a csomagban 3000 euróba kerül. Ez 900 ezer forint tehát. A háromnapos jávorszarvas-vadászat 2700 euró, az ötnapos pedig 3900 a lappföldi részeken. Az utak madárvadászattal és horgászattal lehetnek színesebbek, extra felárért persze.

Van magyar cégtől származó ajánlat is, a Vadászutak oldal egy 11 200 hektáros közép-svédországi terület mellett egy 4700 hektáros jávorszarvasos területre is hirdet vadászatot. Ez kutyás kereső vadászatot jelent, a kutya megkeresi a jávorszarvast, megtalálja, a vadász odamegy, eldönti, elejti-e. Az 1 vadász 1 kísérőtől az 1 vadász 4 kísérő felállásig lehet variálni. A program hétnapos, ebből kettő az utazás Budapestről, a vadásznak 3050-1750 eurót kell fizetnie a kísérő számától függően, a kísérőknek pedig fejenként 795 eurót.
© MTI / Kátai Edit

Felcsaptuk természetesen Semjén Zsolt vagyonnyilatkozatát is. Idei bevallása szerint 4 millió forintja van készpénzben és másfél millió bankban. Nincs más tartaléka. Ennyi pénz megy el egyetlen luxusban töltött svédországi vadászatra. Semjén keresete bruttó 1,1 millió forint havonta. Ebből az évi egy svéd típusú vadászatot sem lehet kigazdálkodni, nemhogy többet a világ megannyi táján.

Megkérdeztük a Földművelésügyi Minisztériumot, a KDNP-t, a Kormányzati Tájékoztató Központot, mit gondolnak a Magyar Nemzet által közölt cikkről, Semjén Zsoltot is próbáltuk elérni, egyelőre sikertelenül. A Magyar Nemzet úgy tudja, egy volt főosztályvezető is többször elkísérte Semjént a vadászataira. Az agrártárca azt állítja, nem törődnek azzal, szabadidejükben a munkatársak mivel foglalkoznak.


http://hvg.hu/itthon/20180309_Semjen
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
De miért kell ezt titokban csinálni?
  2018-03-09 20:13:01, péntek
 
  De miért kell ezt titokban csinálni?
Molnár Bálint | Ma | 8:09

Szeretettel és tisztelettel köszöntök mindenkit! Onnan lehet tudni, hogy péntek van, hogy tegnap csütörtök volt. Amikor is Lázár János tényleg kiállt kormányinfót tartani. Nem égett a bőr az arcán, hanem odaállt és ledarálta. Meg már kevesebb mint egy hónap maradt, ameddig kiderül: sikerült-e a magyar embereket eredeményesen elhülyíteni azzal, hogy egy baromira nem bevándorlási célpontnak számító országban a kormánynak a hülyítés, a hazudozás, a démonokkal való hadakozás, az uszítás, a hergelés, a migránsozás-sorosozás a feladata, vagy sem nem. A legszebb ideje lesz, hogy kiderüljön: az ilyen ócska dumákkal, hogy Magyarország elesik (by Kövérlászló), ha a Fidesz-KDNP nem bocsáttatik be a hatalomba - annak érdekében, hogy Tiborcz István halálra rémült pofával és méla undorral ezután is rábassza a sofőrrel ellátott mikrobusza ajtaját tetszőleges újságíróra, aki a bűnszövetkezetben elkövetett országos csalásairól érdeklődik - valóban lehet-e választást nyerni 2018-ban is. Hogy választási alamizsnával, kamurezsicsökkentéssel, tojással, tejjel és Erzsébet-utalványokkal tényleg meg lehet úszni, hogy a szögesdróttal körbekerített sötét feudalizmust kiépítésére egy Marshall-segélynyi pénzt kúrtak el.

A kolléga várakozásaival ellentében nem fogom részletezni Lázár tegnapi produkcióját, bár az országjelentéssel (értsd: brüsszeli kampányjelentés) kapcsolatos sértődött, primitív értetlenkedése megérne egy misét. A pofám azonban mégiscsak akkor szakadt le, amikor az egyik újságíró megkérdezte tőle, hogy szokott-e a Népszínház utca környékén járni. A színpadias értetlenkedés után, a mostanában látványos hanyatlásnak indult Lázár visszavágott: ott nincsenek migránsok, majd ugyanazzal a lendülettel folytatta: kérem, ne cigányozzon, mert annak nem szokott jó vége lenni, most akkor ön a cigányokat migránsoknak nevezte? Mire az újságíró - minden tiszteletem az övé - azt válaszolta: nem én szoktam a cigányokat migránsoknak nevezni, hanem a miniszterelnök. A Lázár pofájára fagyott vigyor és a kínosan megfagyott levegő segítségére termett azonnal Kovács Zoltán, aki elkente a szart azzal, hogy haladjunk, mi volt a kérdés. Lázárnak nem ez volt az első ilyen penetráns megnyilvánulása, Farkas Flóriánt is ugyanezzel a szánalmas dumával mentegette, és az újságíróra kente, hogy cigányozik. Holott csak volt a kérdés, hogy milyen következményei lesznek annak, hogy a cigányok védőszentje szétlopta a cigányság felzárkóztatására szánt forrásokat. Én azt sem értem, hogy ennyi hazugsággal, ennyi nyilvánvaló korrupcióval a tarsolyukban (höhh), ezek egyáltalán hogy bírnak nyugodtan aludni.

Ha csak ez az egy felvétel készült volna

http://hvg.hu/itthon/20180308_tiborcz_istvan_diploma_karoli_egyetem

a korrupt miniszterelnök korrupt vejéről az idők során, ha nem tudnánk, hogyan tüntettek el a hódmezővásárhelyi orvosbálon készült raklapnyi fotót, amelyen szerepelt Lázár, Tiborcz és Orbán Ráhel, akkor is felérne egy beismerő vallomással a hvg.hu videója. A rémülettel vegyes megvetés azon az ábrázaton, hogy mégis mit gondoltok ti, büdösparasztok, geciújságírók, hát mégis hogyan képzelitek, hogy én szóba állok veletek... Átlátható, tiszta ország, ahol nincs korrupció, az bazmeg.

És ahol az igazságszolgáltatás működik. Ja, tényleg működik, a bűnözők dehogy szabadlábon osztják az észt, dehogy turkálnak könyékig a közpénzes vályúban, hanem mit csinálnak? Börtönben vannak. Például Czeglédy Csaba is börtönben marad, miután a Kúria visszautasította a mentelmi jogának felfüggesztésével kapcsolatos felülvizsgálati kérelmét, arra hivatkozva, hogy nincs hatásköre annak elbírálására. Jól van. Polt Péternek pedig nincs kedve ugyanilyen példás gyorsasággal eljárni Tiborcz ügyében. Mert az nem szolgálná sehogysem az állampárt érdekeit, ha vezetőszáron hurcolnák el a kamerák kereszttüzében. És nem az állítottam, hogy Czeglédy ártatlan, hanem azt, hogy rohad a jogállam.

De legalább a semmihez nem értő, megélhetésileg keresztény Semjén Zsolt évek óta nagy titokban Svédországban luxusvadászik, luxusszállodázik és luxushelikopterezik. Csak azt nem értem, miért titokban és miért szigorú óvintézkedések mellett? Mert például a Magyar Nemzet szerint olyan is volt, hogy egy 40 fős hotelt is kibéreltek Semjénék számára, hogy csak ők legyenek a szállóban, és ne találkozzanak másokkal, főként magyarokkal. Meg olyan is volt, hogy Semjén helikopterről lőtt ki egy rénszarvast, vagy lovat kellett szerezni a segge alá, mert nem volt kedve gyalogolni. De ha már állatokat kell kilőni (a büdös életben nem fogom megérteni ezt a perverz gyönyört, amit egyesekbő az vált ki, hogy állatokat gyilkolhatnak; a mérhetetlen piócapárt elnöke Svédországban jávorszarvasra és rénszarvasra, valamint siketfajdra vadászik) és Semjénnek a kibaszott keresetéből telik és fussa, hogy évente egyszer e beteg szenvedélyének hódoljon, akkor miért kell ezt titokban csinálni? Hát nem úgy volt, hogy nem kell szégyellni azt, hogy valaki gazdag? Nem ezt magyarázta a Bencsik nevű munkásőr, hogy csak az irigy balliberális prolik nem bírják elviselni a nyilvánvalót? Ehhez képest Semjén sunnyog, bujkál, és óvintézkedik. Hát ja, ezeknek már csak ez jut. Hiába loptak szét mindent, óvintézkedniük kell. Szánalmas és undorító. Ha valami, akkor az ez. Hallod, Kövér?

És akkor hogy Németh Szilárd tehetségének is biztosítsam a felületet. Ha valaki, hát nála jobban senki nem bizonyítja, milyenné válik egy párt, amelyik körül már nincsen szellemi holdudvar, hanem intellektuális rövidnadrágok adját a lényegét. Nincs is annál szebb, mint amikor Németh Szilárd elmagyarázza, hogy a nyugati emberek leszoktak a munkáról/leszoktatták őket a munkáról, azért kellenek nekik bevándorlók. Úgyhogy elmagyarázt Pétfürdőn, merre van az ajtó, miért nem kell egyetemre menni, hanem inkább tetőfedőnek:

Magasbanéző diplomával nem lehet elhelyezkedni, ne vicceljünk már. Ehelyett mondjuk egy tetőfedő mennyivel jobban jön. Attól, mert valaki tetőfedő, még nem hülye, meg kulturálatlan ember, hanem végzi a munkáját. Olyan munkát, amit te komám nem tudsz elvégezni a professzori székből. Ez a helyzet. És ebből meg lehet élni.

A gyárban 6-kor ott kell lenni, el kell kezdeni a termelést, a városi kocsmalakó vagy ilyesmi nem szokott ehhez hozzá, abból nehéz lesz melós embert csinálni.

Egyszerű, mint a faék: a melós ember a nagyszerű ember, a városi értelmiségi, a professzor meg nem. Mert a városi az csak kocsmalakó lehet, ja. Én nem kommentálom ezt hosszasabban, mert semmi értelme. Ez már az a színvonal, amivel az is jó, ha a ki- és belégzés megy.

Ellenben a tegnapi nőnap emlékére szeretném iderakni az alábbi idézetet, mely elhangzott a Kövér László fővédnöksége (!+!+%!"+/"!%/"!%) mellett megrendezett nőnapi konferencián a parlamentben. Nem is egyet, kettőt:

Örüljünk neki, hogy egyáltalán még lehet nőnap. Olyan információcunamiban élünk a 21. században, hogy félő, hogy már az ember azt sem tudja, hogy fiú vagy lány. Azt hiszem, ebben a magyar kifejezés nagyon beszédes. Mikor mondjuk azt, hogy nem nem tudom magamról azt sem, hogy fiú vagyok-e vagy lány? Akkor, amikor a végső kétségbeesésünket akarjuk kifejezni, amikor az alapvető biztos pontok is megszűntek az életünkből. (Novák Katalin)

Mindenki összehasonlíthatja, hogy milyen a két modell. Az egyik egy biztos lábakon, férfiakon, nőkön, családtámogatási rendszeren, erős gazdaságon nyugvó családmodell, amelyet még lehet fokozni, és kell is fokozni és bővíteni. A másik egy bizonytalan, terrorveszéllyel átitatott környezeten, nem is biztos, hogy mindig férfi és nő párkapcsolatán alapul. Nem is tudom, hogy lehet-e családnak nevezni, én most nem nevezném családnak. (Dunai Mónika)

Amelyik pártban nem a férfiak, hanem a nők gondolkodnak így, ahogy ez a két fent idézett hölgy, annak valóban nem kell nőügyekkel foglalkoznia. Ez mindent megmagyaráz. Ennek örömére megyek is felkötöm magam. Ha nem sikerül, akkor később folytatódunk! Csaó!


https://kolozsvaros.com/rovidek/de-miert-kell-ezt-titokban-csinalni/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szerintem rossz bolygón vagyunk
  2018-03-09 20:05:44, péntek
 
  Szerintem rossz bolygón vagyunk

Forgács Erzsébet | Ma | 20:03

Szép tavaszi estét mindenkinek! Semjén Zsoltnak is, akit megtámadott az ellenzék és a rohadtmocskos ballib sajtó. Miközben ez a drága ember, a kóbor kutyák és az énekesmadarak védőszentje szegény rokonait látogatja rendszeresen Svédországban, a hazaárulók mindenfélével gyanúsítják. Hogy helikopteren röpköd, sőt, rénszarvasra vadászik és egy ilyen kirucc 4-5 millióba kerül. Közben meg egy kis tepertős kürtőskalácsot visz az oda szakadtaknak, látott ugyan szarvast, de az meg direkt helikopterrel üldözte Semjén urat. Szörnyű volt. Állítólag Afrikába is jár rendszeresen. Biztosan ott is vannak rokonai.

A 444. kiderítette, vagy azt állítja, vagy nem tudom már, mit csinált, hogy a háttérből a Fidesz finanszírozza a Népszabadságot. Ja nem, azt már beszántották. A Népszavát. Azt. Nem mondom, hogy ez a hír most rosszul jön a kormánypártnak, mert nem. Remekül alkalmas arra, hogy megrendítse a bizalmat az emberekben a független sajtó irányába. Biztosan most kellett ennek kiderülnie. Nem lennék egyébként meglepve, ha még néhány portálról kiderülne hasonló. Most mondom a kedves olvasónak, nem, nem rólunk fog kiderülni. És nem azért, mert olyan agyafúrtak vagyunk és jól titkoljuk, hanem mert nincs, ami kiderülhetne. Pontosan azért döntöttünk egy ilyen kis költségvetésű portál mellett, hogy szóba se jöhessen sem a felvásárlás, sem a megvesztegetés, sem pedig a megfélemlítés. Nem nagyon van veszítenivalónk, ha az olvasók összeadnak annyit havonta, ami kell, akkor tudunk működni, ha nem adnak össze, akkor nem tudunk. Nem dől össze a világ ebben az esetben sem, nincs anyagi veszteség, se világvége, nincs ötven kolléga, akikért felelősséggel tartozunk, se semmi nincs. Pár laptop és a fejenként tíz ujjunk, meg az agyunk. Meg a gerincünk. És ezeket megtarthatjuk akkor is, ha bedől a Szalonna.

Ameddig nem figyeltünk oda, a felcsúti disznószerelő vett egy céget. Mivel szűkül a piac, kénytelen volt a saját tolmácsától vásárolni, de aki a kicsit nem becsüli, az sose lesz Orbán Viktor szomszédja.

A nap kérdése: na, mi jut eszébe Orbán Viktornak a szlovák kormányválságról? Ami azért tört ki, mert kiderült, hogy maffiaszerűen működik a kormány. Mármint a szlovák kormány. Mármint róluk derült ki.

Orbán: Soros György és hálózata mindent megtesznek, hogy megbuktassák a bevándorlásnak ellenálló kormányokat.

Soros György és hálózata minden alkalmat megragadnak, hogy megbuktassák azokat a kormányokat, amelyek ellenállnak a bevándorlásnak - kommentálta Orbán Viktor miniszterelnök a szlovák belpolitikai válságot pénteken a közmédiának.

“Az nem lep meg, amit látok, én régóta taposom ezt a szakmát, jelekből is olvasok" - fogalmazott a kormányfő, hozzátéve: látja Soros György és szervezetei keze nyomát a szlovák eseményeken. Egy percig sincs kétsége afelől, hogy ez a hálózat mindent megtesz, hogy a bevándorlásnak ellenálló kormányokat megbuktassa - mondta.
Szlovákiának ma olyan kormánya van, amely ellenáll a bevándorlásnak, nem akar bevándorlóországot csinálni a saját hazájából - értékelt Orbán Viktor, aki szerint az ilyen miniszterelnököket könyörtelenül támadták és támadni is fogják Soros György szervezetei.
A kormányfő szólt arról is, hogy a szlovákok és a magyarok az elmúlt években stratégiai partnerséget építettek ki, ennek a szlovák és a magyar emberek egyaránt haszonélvezői. “Ez egy jó dolog, ezt folytatni akarjuk, tehát nekünk egy stabil Szlovákiára van szükségünk" - hangoztatta, jelezve: a két országnak sok közös terve van, amelyet együtt szeretne végrehajtani. (MTI)

Háppersze. Benéztem propagandáékhoz, ugyanez a hír, Soros megtámadta Szlovákiát. Hadházy gyilkos, Semjént üldözik, a Nyugatot már elfoglalták a migránsok, minket támad az ENSZ, Brüsszel, Bécs, az EU, a Facebook. Szerintem rossz bolygón vagyunk. Vagy legalábbis a Fidesz rossz bolygón van. Alukáljunk.


https://kolozsvaros.com/rovidek/szerintem-rossz-bolygon-vagyunk/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vajon Lázár János új náci, vagy csak ennyire hülye?
  2018-03-09 16:34:21, péntek
 
 
Vajon Lázár János új náci, vagy csak ennyire hülye?
2018.03.08. 19:43

Fehér keresztények. Ez a szó összetétel biztos csak véletlen Lázár János esetében aki a hatalom második embere Orbán Viktor seggében. Valóban véletlen lenne ezen szavak használata a szájából? Mert ő egy okos ember ez tény, így nehéz elhinni a szóbotlást! Aki keresztény, az csak fehér lehet. Fehér! Vagy árja? Mert csak keresztény lehet aki fehér? Más vallás, vagy szín szóba sem jöhet? Mi járt vajon a fejében amikor ezt a két szót használta, nem is egyszer mikor Bécsben megcsinálta a hányingert keltő videóját?

Miért kellett neki egyáltalán Bécsig menni, miért nem ment ki Pest egyik kerületébe, hogy kampányoljon a nagy kék sz@r plakátok alatt? Ott is talált volna szemetes utcát,és hiányzó fehér keresztényt. Vagy egy borsodi, szabolcsi, nógrádi vagy tök mindegy milyen faluba, városba, ahol meg tudta volna mutatni a nyolc évi hatalmuk valóságát? Ott nincsenek elegen a fehér keresztények? Vagy aki nem elég fehér látszólag az nem keresztény ott ahol él, és ezért Bécsig kell menni? Mert akkor csak migráns lehet, az nem fehér, és nem keresztény.

Fehér és keresztény. Aki nem fehér, az nem keresztény? Aki keresztény az csak fehér? Honnan is ismerősek ezek a szavak? Volt már ilyen a történelemben ahogy ezen szavakat használták, és az nem volt jó időszak. És manapság is divat, csak fehér csukja mögé bújik évszázadok óta, és egy másik kontinensen veri azt aki nem fehér. Lázár János azonban tökös gyerek, neki nem kell fehér csuklya, hogy ezt kimondja. Úgy sem rakja össze senki mit is akart üzenni!

Lázár János erkölcsi mércéjéről tudjuk hogy mindenki annyit ér, amennyije van. Ha nem nő ki a földje közepén egy kastély egy éjszaka alatt, akkor Jani szemében egy senki. Vagy olyan mint egy közmunkás, aki csak lopni tud, nem pedig dolgozni. Még a bérét sem kell emelni, mert annyit sem ér! Lázár Jánosról azt is tudjuk, akkora hülye az aki a tíz éves gyerekének nem tud egy budai villát venni, hogy a nyálát sem pocsékolja rá. Egyszerűen átnéz rajta.. Mert az annyit ér a szemében.

Lázár János minden gátlás nélkül hazudja tele a honi médiát képtelenségekkel, és mond ki olyan állításokat, amelyről már az elhangzásakor tudja nem igaz! De ez nem zavarja egy cseppet sem. Neki ez a dolga, szereti hülyének nézni az embereket. Meg lenézni, mert ő valaki, ezt gondolja magáról. A többi az senki, és annyit is ér.

Lázár János nem az a fajta akit érdekel a valóság, azt bármikor képes meghazudtolni. Képes azt állítani a migráns veszélyről, ha ők, fehér keresztények nem védik meg az országot tőlük, akkor nem lesz pénz nyugdíjemelésre, családi pótlékra, egyéb támogatásra. Mert akkor ez megy a betelepíteni akart menekülteknek. Nem zavarja, hogy senkit nem akarnak ide erőszakkal betelepíteni, de így jól tudja riogatni vele a hozzá nem értő szavazókat. Pedig ez egy ordas nagy hazugság, viszont a képzetlen tömeg vevő rá, és egy hónap múlva választás lesz. Hát akkor most ezzel hazugsággal kampányol.

Lázár János Hódmezővásárhely tanulságát nem képes felfogni. Érzi a veszélyt, látja a bajt, de nem hajlandó elegánsan veszíteni, inkább veszett patkány módjára támad, vádaskodik, hazudik. Elemében érzi magát, neki ez a napi rutin. Az ország sorsa nem érdekli, csak a maga túlélése, jó léte, és védettsége. Mert nagy koncot rakott zsebre a trafikból, és másból, most szeretné megtartani.

Fehér, és keresztény. Ez Lázár János. Ezen a szemüvegen keresztül szemléli a világot, ebben az értékrendben él, és dolgozik a kormányzati hatalomban. Már csak az a kérdés, egymaga csak ekkora féreg, vagy ez az általánosan elfogadott a jelenlegi hatalom gyakorlásában.


http://banditapolitika.blog.hu/2018/03/08/vajon_lazar_janos_uj_naci_vagy_csak_enn yire_hulye
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az már bizos, hogy a vesztüket érzik
  2018-03-09 16:28:22, péntek
 
  2018. március 7., szerda

BIZTOS, AMI BIZTOS

Az már bizos, hogy a vesztüket érzik, és megpróbálnak még mindenféle biztonsági intézkedéseket tenni, meg ellehetetleníteni az esetleges utódokat.
Merthogy a módszerek a régiek, anno a vesztett választás két fordulója között tisztára söpörték az államkasszát, elköltöttek minden pénzt öt évre előre, olyan kötelezettségeket vállaltak, melyek tönkretették az államháztartást.
Utódaik pedig ahelyett, hogy egy laza csuklómozdulattal eltörölték volna ezeket, belesétáltak a PC csapdájába és elkezdtek úgy viselkedni, ahogy a Fidesz velük szemben soha nem viselkedett volna.
Olyan eredményt értek el, mint az oroszlánidomár, aki az éhes dögöt simogatással próbálja rávenni, ugorjon át a tüzes karikán - oroszláneledel lett belőlük.
A despota mindig fél, és mindig arra készül, hogy le kell számolnia a hatalmára törőkkel, ezért hát fegyverkezik, testőrséget szervez, vagyont iparkodik felhalmozni a nehezebb időkre.


Azt gondolja, hogy rettenetesen ravasz, népe pedig rettenetesen ostoba, pedig az ő ravaszkodása a lovat a seggébe dugott nádszállal felfújó kupec szintjén áll, a nép meg csak addig ostoba, míg le nem hull szeméről a hályog.
Ha ez megtörténik, akkor viszont rettenetesen dühös lesz, ez pedig fellendíti a hazai Kender és Kócművek tevékenységét, valamint élénk érdeklődés ébred a vitorlásiskolák csomókötési oktatása iránt.
A séma ugyanaz, ma sem tesz mást Orbán, mint legutóbbi elvesztett választása után, amikor ezerötszáz lakosú településre háromezer főt befogadó kézilabdacsarnokra osztott pénzt, meg amikor finanszírozhatatlan lakásépítési támogatást vezetett be, csak most szintet lépett.
Nagyhirtelen el akarja előre költeni a honvédelmi kiadások két évre szóló összegét, hatszázötven milliárd forintot. Titkosítva, cél és forrás megjelölése nélkül, természetesen.
Az annyi mind hatszázötvenezerszer egymillió forint, ami kis menekülési vésztartaléknak nem is rossz, ennyiből már én is el tudnék menekülni valami trópusi szigetre, különösen, ha ott trópusi libacomb és csurig töltött bankszámla vár...


Folyik a harácsolás feszített ütemben, szállodák Rasinak, itt egy hotel, ott egy egészségügyi intézmény, miközben az ország szegényebbik fele afrikai állapotok között nyomorog.
Folyik az embervásár is, most éppen a nyuggerek számára igér ingyensört és örök életet az egyfarkú hiéna, mely dögevő köztudottan randa és büdös jószág, egy merő csurgó nyál a pofája, zabálna reggeltől napestig, mert ki tudja, meddig lesz rá módja, kitart-e még valameddig a demokrácia döglött elefántbébije?
Bajban van, mert egyre nehezebb új ellenséget találnia, hiszen itt már szinte mindenki mindenkinek ellensége, az ország is már mindenkivel haragban van, Napoleon már mindenkivel összeveszett, talán még Julius Caesar és Dzsingisz kán van vele beszélőviszonyban, de gyanakodva nézik egymást az osztályon, mindegyikük a világ ura akar lenni.
Most megdobta az utolsót is, hiszen meghirdette: az aktuális ellenség az Egyesült Nemzetek Szervezete, mely gyakorlatilag az egész emberiséget takarja.
Várható volt és jó néhányan tudtuk is: Orbán és torz rendszere ember és emberiségellenes is, a majdani büntetés kiszabásánál is ezt kell majd figyelembevenni.
Eljutottunk a demokrácia végpontjára is, hiszen az a hatalmi ág, mely eddig még úgy-ahogy őrizte függetlenségét ma koncepciós perekkel hallat magáról, Már csak az Orbán-beszéd van hátra: "megvallom, sok álmatlan éjszakámba került, amíg a végrehajtás terve alakot öltött..."


Nem tudom, mi lesz a választás eredménye, lehet ezt még húzni egy darabig, de minél tovább húzzák, annál csúnyább lesz a vége, emlékezzünk csak Mussolinire, vagy Ceausescura.
Nem kívánnám ezt a végkifejletet, sokba kerülne az országnak, de időnk sincs sok - indul hamarosan az Európai Unión vonata, a mozdonyokat Német és Franciaország szállítja, ha lemaradunk róla, soha utol nem érhetjük, nem lehetünk utasok rajta, legfeljebb feltört seggel ügethetünk Etelköz felé, aztán újabb ötszáz évig siránkozhatunk, hogy bezzeg az jó volt, hogy építettünk kerítést a migráncsok ellen, stadionokat a magyar foci fellendülése ellen és államot a demokrácia ellen!
A Gellérthegy oldalában áll a mártír püspök szobra, akit azon szent helyen hajigáltak le a sziklákról a folyóba.
Lehet, lesz másik szobor is kicsit odébb, egy erkélyen: egy pocakos vitéz tart magasba egy focilabdát.
Az emlékmű majd hirdeti: itt hajigálta hálátlan népe a Dunába az Élő Istent, a Magyarok Enyveskezű Megváltóját.


Türelem, ülj le a folyó partjára,és várd meg, míg az ország tönkretevőjének tetemét előtted viszi a víz...

http://www.pupublogja.hu/2018/03/biztos-ami-biztos.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Semjén Zsolt, a helikopter és a svédországi luxusvadászatok
  2018-03-09 16:21:25, péntek
 
  Hogy rohadnal meg fokereszteny tomjen zsoti!



Semjén Zsolt, a helikopter és a svédországi luxusvadászatok


Horváth Csaba László

2018. március 9., péntek 05:37, frissítve: péntek 12:55


Úgy tűnik, nem Rogán Antal kabinetminiszter az egyetlen a Fidesz-KDNP-kormány tagjai közül, aki kedveli a luxushelikopteres utazásokat, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes szintén a repülés szerelmese. Legalábbis erről árulkodnak a Magyar Nemzet birtokába került fényképek és dokumentumok. Ezekből az is kiderül, hogy a tavaszi országgyűlési választáson a Fidesz-KDNP listájának második helyén szereplő Semjén Zsolt évek óta vesz részt titokban néhány napos luxusvadászatokon Svédországban.

Lapunknak nevük elhallgatását kérő vadászatszervezők beszéltek arról, hogy a miniszterelnök-helyettes - aki egyben a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke - 2012 óta látogat el évente egy alkalommal a skandináv országba. Mint elmondták, a politikus elsősorban jávorszarvasra és rénszarvasra, valamint a főként a tajgaerdőkben élő siketfajdra vadászott. Az Orbán-kormány második embere 2012-ben, 2013-ban, valamint 2015-ben, 2016-ban és 2017-ben is Svédországban vadászott, ahova nem egyedül érkezett.

Semjént rendre elkísérte például a Földművelésügyi Minisztérium egyik korábbi főosztályvezetője is, aki a miniszterelnök-helyetteshez hasonlóan több zsákmányt is ejtett. Ráadásul az utakat a szervezők elmondása alapján különös óvintézkedések mellett bonyolították le. Előfordult például, hogy egy egész - körülbelül 40 fős - hotelt kibéreltek Semjénék számára, hogy csak ők legyenek a szállóban, s ne is találkozzanak másokkal, főként magyarokkal. A szervezők szerint rendkívüli fontossággal bírt, hogy Semjén Zsolt ne keserű szájízzel távozzon a vadászatról, és tudjon vadakat ejteni, ezért mindent el kellett követniük a siker érdekében. De kiderült az is, hogy a politikus a hosszas gyaloglást sem viseli, így előfordult, hogy azt is el kellett intézni neki, hogy lóháton tudjon közlekedni.
Az elejtett rénszarvast is megreptették egy hosszú kötél segítségével

A néhány napos utak alkalmanként 4-5 millió forintnak megfelelő koronába kerültek. Az árat főként az extra kérések és a luxusköltségek fokozták. A dokumentumok és fényképek tanúsága szerint a legnagyobb szabású vadászatot tavaly szeptember végén tartották, amely alkalmával egy méregdrága helikoptert is kibéreltek Semjénék számára. A forgószárnyas segítségével sikerült utolérni például egy rénszarvast, amit aztán a miniszterelnök-helyettes el is ejtett. A kilőtt állatot szintén a helikopter szállította el, méghozzá a nyakánál fogva fellógatva egy kötélre.
Magyar Nemzet hírlevél
Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!



A helikopterbérlés különben nem olcsó mulatság Svédországban. Az egyórás légi kirándulás 25 ezer koronába került, vagyis több mint 750 ezer forintba. Habár a magyar és a svéd árak között nyilvánvalóan van különbség, beszédes, hogy a Rogán Antal családját 2016-ban Szabó Zsófi sorozatszínész esküvőjére szállító helikoptert már 250 ezer forintos óránkénti díjért ki lehet bérelni.

Az egyébként régóta ismert, hogy Semjén Zsolt nagy szenvedélye a vadászat, egyben ő az elnöke az Országos Magyar Vadászati Védegyletnek is. A miniszterelnök-helyettes legutóbb az idén februárban tartott Fehova (fegyver-horgász-vadász) kiállításon tett különös állításokat a vadászattal kapcsolatban. Az Echo Televíziónak azt mondta például, hogy Kádár János és Fekete János politikailag és pénzügyileg konszolidálta a vadászatot. Mint mondta, szerinte a vadászatnak semmi köze a politikához. Kifejtette továbbá, hogy a vadászat hungarikum. De emlékezetes a Magasles című vadászati blogon tavaly megjelent Semjén Zsolt-interjú is, amelynek során szó esett a kutyák kilövéséről is. Semjén azt mondta, a kóbor kutyák súlyos gazdasági kárt okoznak a vadgazdának és a természetvédelemnek. Magát kutyabarátnak tartja, de azt gondolja, aki látta már, ahogy három-négy kóbor kutya széttép egy őzet, az másként fogja megítélni a helyzetet.

A miniszterelnök-helyettes úgy fogalmazott: ,,Ha én kidobott, kóbor kutya lennék, akkor azt kívánnám, hogy egy jól irányzott lövéssel ejtsenek el, mintsem nyomorultul fagyjak meg, megegyen a rüh, éhen pusztuljak, vagy elüssön egy autó, és az árok szélén még napokig kínlódjak."

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2018.03.09.

https://mno.hu/belfold/semjen-zsolt-a-helikopter-es-a-svedorszagi-luxusvadaszatok -2452445
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rétvári Semjén vadászatáról: Simicska
  2018-03-09 16:12:22, péntek
 
 
“CSAK AZ LEHET AZ IGAZ, AMIT MI ÁLLÍTUNK! MINDENKI MÁS HAZUDIK!"

Rétvári Semjén vadászatáról: Simicska

A Magyar Nemzetnek vadászatszervezők arról beszéltek, hogy Orbán Viktor helyettese 2012 óta jár rendszeresen a skandináv országba. Emellett Afrika is kedvelt célpontja.

Magánügynek tartja a miniszterelnök-helyettes luxusvadászatát a szintén KDNP-és Rétvári Bence. Az Emmi államtitkára szerint Semjén Zsolt csak svédországi rokonait látogatta meg, az pedig szerinte nem tartozik a közre, hogy egy családi találkozón mi a program.

- Semjén Zsoltnak rokonai vannak Svédországban, őket látogatja meg, és hogy egy magán családi rendezvényen milyen program van, ez a családnak a magánügye.

- Negyvenfős szállodát béreltek ki neki, azt nem hinném, hogy egy családi látogatás lett volna.

- Nem biztos, hogy el kell hinni, amit a Magyar Nemzet leír, hiszen sok esetben Simicska Lajos politikai eszközként használja a saját lapját, és természetesen álhírekkel teszi olykor-olykor tele.

A Magyar Nemzetnek a nevük elhallgatását kérő vadászatszervezők arról beszéltek, hogy Orbán Viktor helyettese 2012 óta jár rendszeresen a skandináv országba. Legutóbb tavaly szeptember végén utazott oda. A néhány napos kiruccanások alkalmanként 4-5 millió forintnak megfelelő svéd koronába kerültek. Az árat főként az extra kérések és a luxusköltségek fokozták. Orbán jobbkeze jávor- és rénszarvasokat, valamint különleges vadmadarakat szeret becserkészni, de a szervezők elmondása alapján Semjén kérésére mintegy háromnegyed millió forintért béreltek helikoptert, amellyel nemcsak a kereszténydemokrata politikust vitték a vadászat helyszínére, hanem a szarvastetemeket is helikopterrel szállították el onnan. Az is előfordult, hogy egy egész hotelt kibéreltek Semjénék számára, hogy ne találkozzanak magyarokkal. A méregdrága utakra Semjén Zsoltot a Földművelésügyi Minisztérium egyik korábbi főosztályvezetője is elkísérte.

(hirtv)

Bal-Rad komm: Unalmas már ez a Nemmzetthy Fővadász muri, de nem lehet róla eleget beszélni. Már nem is a cselekmény a lényeg! Az érintettek reakciói!

Semjén: “NEM IS ÉN REPÜLTEM, HANEM A SZARVAS!"

A valagnyaló Rétvári mameluk pedig csak éppen ki nem mondja: “CSAK AZ LEHET AZ IGAZ, AMIT MI ÁLLÍTUNK! MINDENKI MÁS HAZUDIK!"

Bicskanyitogatóan dühító, dölyfös paraziták!

Nagy munka, nagy feladat vár RÁNK - MAGYAROKRA! - ha akarunk mégegyszer egy SAJÁT országot. Ehhez össze kell fognunk, és április 8-án NAGYON SOKAN KELL HOGY ELMENJÜNK SZAVAZNI, a legesélyesebb antidöbrögista jelöltre!

Hogy melyik egyéni választókerületben ki az? Azt ide vagy ide kattintva megnézheti!

http://balrad.ru/2018/03/09/csak-az-lehet-az-igaz-amit-mi-allitunk-mindenki-mas-h azudik/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán lerendelte magához Hatvanpusztára Puch Lászlót, hogy v
  2018-03-09 15:26:49, péntek
 
  Orbán lerendelte magához Hatvanpusztára Puch Lászlót, hogy vegye meg neki a Népszavát

Rényi Pál Dániel MÉDIA ma 10:08


A Népszava finanszírozásáról Orbán Viktor személyesen állapodott meg Puch Lászlóval, az MSZP egykori pénztárnokával még 2016 végén.
A Népszabadság kivégzése után a kormányfő nem akarta, hogy Simicskáé legyen a legerősebb napilap.
Azóta nem késnek a fizetések, és az újság tele van állami hirdetésekkel.
,,Jött a Puch és mondta, hogy nincs ok aggodalomra, van pénz, csináljunk egy jó újságot. Tényszerűen számoljunk be az eseményekről, de ha lehet, az Orbán-családot ne bántsuk. Egyből tudtam merről fúj a szél. Amikor 2014-ben Pecina ünnepélyesen átvette a Népszabadságot a Corvin moziban, szóról szóra ugyanezt mondta."
Egy ma népszavás, volt népszabadságos munkatárs mesélt deja vu élményéről, miután Puch László régi-új tulajdonos, az MSZP egykori pénztárosa egy éve, 2017 februárjában újra magáévá tette az újságot, és megtartotta első beszédét a szerkesztőségben.

Puch László az MSZP elmúlt 29 évének egyik legbefolyásosabb figurája, a párt egykori pénztárnoka, elnökségi tagja és országgyűlési képviselője. Az elmúlt 20 évben ő menedzselte a párt hátországát, médiáját, és pártközi kapcsolatait.

A Népszava a magyar szociáldemokrata mozgalom lapjaként indult 1877-ben; a háború után a kommunisták a szocdem párttal együtt benyelték a lapot is, egész pontosan odaadták a szakszervezeteknek. A rendszerváltás után kisebb privatizációs turbulenciák után a fotósból lett sajtómágnás Fenyő János vette meg, a Vico csoport tagja lett. Fenyő meggyilkolása után kikerült a széteső kiadói csoportból, és fokozatosan az MSZP felé sodródott. Az elmúlt tíz évben a lap Puch László tulajdona és az MSZP nem hivatalos pártlapja volt, mielőtt a svájci TGD Intermedia SA nevű cége 2016 februárjában eladta a Szabad Földet és Vasárnapi Híreket (VH) is kiadó magyar Geomédiának. Fél évvel később onnan vásárolta vissza a kiadót egy másik Puch-cég, a 70 ezer euró jegyzett tőkéjű osztrák Horizont Handels und Industrie AG.


Puch László épp egy csomag Népszavához közelítFotó: 444
Tombor András csúnyán elszúrta
Hogy miért vásárolta vissza Puch a fél évvel korábban eladott cégét, arról sokáig csak pletykák keringtek. Az biztos, hogy a Geomédia a nemrég elhunyt Horváth László - szintén MSZP-közeli vállalkozó, Puch közeli barátja - vállalata volt. A terv szerint a Geomédián belül egyesült volna a Szabad Föld-VH-Népszava baloldali médiabirodalom, de az elképzelés nem működött, így 2016 végén máris vevőt kellett találni az adósságban úszó lapra.

A svájci Marquard Média a Népszabadság megszüntetése után elfordult a vételtől - állítólag azért, mert üzent nekik a ,,politika", hogy most ne akarjanak inkább a magyar médiába pénzt tenni. Egy Rogán Antal kabinetjével szerződéses viszonyban álló médiaszereplő szerint - miután értesült arról, hogy eladó - Orbán Viktor úgy döntött, mindenképp fogható kézben szeretné tudni az ellenzéki napilapot.

Hónapokon keresztül úgy tűnt, hogy a liechtensteini XXI Centruy Invest AG lesz a vevő, de az Átlátszó észrevette, hogy a vállalatot Magyarországon Tombor András, Habony Árpád egyik emberének ügyvédje képviseli. Tombort ezután le is vették az ügyről,

Orbán ugyanis úgy akart befolyást szerezni a Népszava felett, hogy a valódi tulajdonos és annak szándéka háttérben marad, ezért más megoldást kellett találni.

A miniszterelnök mai napig hisz a napilapok erejében - ragaszkodik a napi lapszemléhez, és az élére vasalt Nemzeti Sporthoz -, a Népszabadság bedöntése után pedig nem akarta, hogy a Simicska-kézben maradt Magyar Nemzet legyen a legolvasottabb napilap a piacon. Márpedig a Népszabadság bedöntése után a Népszava előtt fényes jövő mutatkozott: 2016 harmadik negyedévében a MATESZ 36 ezerre mérte a Népszabadság és 11 ezerre a Népszava átlagos napi példányszámát. Azóta a Népszava összegyűjtögette az egykori népszabis olvasókat: példányszáma 20 600-ig kúszott fel és növekszik, jócskán megelőzte a 15 ezerre visszaesett Nemzetet.

,,98-ban a Kövér eljött hozzánk egy szerkesztőségi látogatásra a Népszabiba. Nem volt ellenséges a hangulat, mígnem elmondta, hogy szerintük két napilap van, ami a magyar kultúrtörténet értékes része: a Népszava és a Magyar Nemzet. Onnantól tudtuk: ha egyszer alkalmuk lesz rá, ki fognak végezni"
- emlékezett egy volt népszabadságos szerkesztő. ,Szerinte ez a magyarázata, hogy miért nem a Népszabadság, és miért az MSZDP egykori lapja élhette túl a Fidesz médiaháborúját.

A régi-új Puch-lap 2017 februárjában 17 újságírót vett át a régi népszabadságos stábból és 110 millióval megemelték a kiadó alaptőkéjét is. Ilyen nagyságrendű embermozgás nagyon ritka a magyar médiapiacon, és szokatlanul nagylelkű befektetés attól a Puchtól, aki korábban nem szívesen áldozott a Népszavára. 2012-ben a szerkesztőség egyenesen nyílt levélben kérte az újság eladását a csődközeli helyzet miatt, később szégyenszemre a Közgéptől is kénytelenek voltak befogadni hirdetéseket.

Mióta Puch visszavásárolta a lapot, két dolog is megváltozott a Népszavában az elmúlt évekhez képest: nem késnek a fizetések, a lap pedig meg van pakolva állami hirdetésekkel.

Az MVM és a Szerencsejáték Zrt. a két legnagyobb hirdető, a kormány 100 millió forintért hirdette a kormány a Nemzeti Konzultációt a kiadónál, többért mint a Demokratában vagy a Figyelőben. A HVG szerint az állami hirdetések a teljes hirdetési bevétel 56, illetve 44 százalékát tették ki a Népszavában, illetve a VH-ban. A 24.hu legutóbbi kalkulációi szerint a Vasárnapi Hírek 70 milliós hirdetési bevételeinek több mint harmada, 26 millió forint származott állami forrásból.

Kertész Anna a VH előző főszerkesztője karácsony előtt egy nappal azzal az üzenettel távozott, hogy

,,már nem tudok felelősséget vállalni a lap minden oldaláért, aljas, uszító propagandahirdetést jelentetett meg a kormány a szeretve és érzékenyen készített ünnepi lapszámunkban, amelynek cikkei - ahogy minden héten - az elfogadás és a szolidaritás jegyében születtek."
Szóljatok a Puchnak!
A kormányfő környezetét és a Geomédiát ismerő források is tényként beszélnek arról, hogy Orbán Viktor személyesen egyeztetett Puch Lászlóval a projekt támogatásáról.

Ők ketten a kilencvenes évek parlamenti fociválogatottjából ismerik egymást, de az elmúlt húsz évben elsősorban Simicskán keresztül tartottak kapcsolatot. Mostanra viszont mindketten Simicska ellenségei lettek. Puch és a volt APEH-elnök azóta nincsenek beszélőviszonyban, hogy Simicska 2011-ben felrúgta az MSZP-vel kötött korábbi (,,70-30-as ") megállapodást: nem engedte az állami cégeket hirdetni a Neo FM-en, így az csődbe is ment.

Miután Tombor láthatóvá vált, a kormányfő más megoldás után nézett és találkozóra hívta Puchot. Az elhunyt Horváth Lászlóhoz közel álló források és a miniszterelnök környezete szerint az Orbán-Puch találkozóra a hatvanpusztai majorságban került sor, ahová egy Volkswagen Transporterrel szállították le az egykori MSZP-pénztárnokot egy bicskei parkolóból.

A hivatalos verzió szerint Mészáros Lőrinc által bérelt uradalomról a 444-en már többször írtunk. Puch László a talákozóra vonatkozó kérdésünkre annyit reagált, hogy ,,ezt önök biztosan jobban tudják". Szerinte csak ,,meg kell nézni a Népszavát, hogy ellenzéki-e, és ha igen, onnantól kezdve nincs értelme firtatni, hogy milyen forrásból él meg". Ezután vonalat bontott.

A miniszterelnök sajtósa nemrég jelezte, hogy médiaügyi találkozókról nem ad ki információkat.


Méretes MVM-hirdetés a NépszavábanFotó: 444
Nem egyedi esetről van szó: fontos üzleti pozíciók esetében Orbán és Mészáros Lőrinc szívesen egyeztet privát környezetben. Nemrég a közmédia egy magas beosztású vezetője járt hasonló meghallgatáson a birtokon, mint a TV2 egyik lehetséges új igazgatója, és Mészáros Lőrinccel tárgyalt, de üzleti körökből több helyről is hallottuk, hogy az egyik nagyobb bedőlt brókerház képviselői is megfordultak a majorságban.

Finoman irányítani a folyamatokat a baloldalon

Fotó: 444
A Népszava megmaradt markánsan ellenzéki lapnak, de ez nem zavarja a kormányzati köröket, amíg nem személyeskednek - azaz direkte nem támadják ,,a családot" - kritikusak a Jobbikkal és Simicska Lajossal szemben.

Orbán célja elsősorban az, hogy minél több ellenzéki újságírót kontroll alatt tudhasson, ne engedje Simicska Lajost túlzottan erősödni az ellenzéki oldalon, és irányítani tudjon folyamatokat a baloldalon belül is.

MSZP-közeli források szerint ez történt nyáron Botka megbuktatásának idején is. Puch körei - köztük legfőbb bizalmasa Tóth Bertalan frakcióvezető - rossz néven vették, hogy miután megállapodtak a Fidesszel a plakáttörvényről, a május végi kongresszuson megerősített Botka László az utolsó pillanatban felrúgta a dealt. (A plakáttörvény a ,,Ti dolgoztok, ők lopnak" kampány után megtiltotta volna, hogy kampányidőszakon kívül is megjelenjenek politikai hirdetések a köztereken.)

Puchék szerint a Fidesszel közös érdek lett volna a Jobbik ellehetetlenítése, Botka viszont azzal érvelt, nem lehet üzletelni Orbánnal, mert azzal Vona Gábor lesz Orbán fő kihívója. A visszakozás kellemetlen helyzetbe hozta a Fidesszel paktáló szocialistákat, akik így Botka ellen fordultak.

A Botka-stábban többen zokon vették, hogy a Népszava ezek után elfordult a baloldal alig két hete megválasztott miniszterelnök-jelöltjétől: alig tudósítottak róla, de legalábbis nem álltak ki mellette, amikor Molnár Zsolt nyilvánosan is kritizálta, csak mert nem volt hajlandó Gyurcsány Ferenccel együttműködni. A lap teret adott a kifejezetten Botka ellen formálódott Tarjányi Péter-féle Magyar Progresszív Mozgalomnak, a Botka-stáb szerint pedig egyértelmű, hogy ez a belső ellenzék és a Fidesz közös érdeke volt. Mindeközben a Vasárnapi Hírekben erős üzeneteket kapott Botka: Puch már a hetilap következő számában megüzente, hogy ,,egyre többen gondolják úgy: ha októberig nem változik a helyzet, akkor Botka a vezérkarral egyeztetett stratégia szerint lesz kénytelen repülni".

A Népszava mindennapjaiban kevéssé érzékelhető a kormányzati befolyás. Egy szerkesztő arról beszélt a 444-nek: nem nehéz betartani az ,,íratlan szabályokat", mivel a Jobbikot egyébként sem kedveli a szerkesztőség, Orbán Gáspár és Ráhel családi történetei pedig nem érdeklik az olvasókat. Fideszes témákban viszont váratlanul szabad kezet kaptak, így legutóbb a Népszava írta meg elsőként azt is, hogy a pártközpontból fenyítették meg Zalaegerszeg fideszes képviselőit, mert kiváncsiak lettek volna a város Elios-ügy jelentésére.


https://444.hu/2018/03/09/orban-lerendelte-magahoz-hatvanpusztara-puch-laszlot-ho gy-vegye-meg-neki-a-nepszavat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2018.02 2018. Március 2018.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 332 db bejegyzés
e év: 1581 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 353
  • e Hét: 4117
  • e Hónap: 7862
  • e Év: 161358
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.