|
1/5 oldal
|
Bejegyzések száma: 45
|
|
|
|
2018-04-15 20:06:27, vasárnap
|
|
|
T.Fiser Ildikó - Álomtündér
Leszáll a köd lassan szemedre,
a szobádba az álom lebeg be.
Lopakodva, mint a tolvaj,
tolakodva érkezik,
épp, hogy érint, bíztatóan,
majd a csöndben távozik.
A szép álom tündérlánya
táncát vidám színekben járja,
csengő hangján szívedbe hatol
a dallam könnyed, lüktető varázsa.
Újraélednek a múlt csodái,
zengnek belé az álom falak,
kinyílnak a réten az emlékek virágai,
hogy többé el ne hervadjanak.
|
|
|
0 komment
, kategória: SZÉP ESTÉT,JÓ ÉJSZAKÁT!!!! |
|
|
|
|
|
2018-04-15 20:03:13, vasárnap
|
|
|
Settenkedve jött el az este
Settenkedve jött el lassan az este
a tájat sötét palásttal terítve be.
Az égen felragyognak a csillagok.
Kíváncsian várva a holnapot
Szemeinket Álomtündér fogja le.
Szinte simogató a lágy keze.
Reggelre kelve frissen ébredünk,
Mert szép álmot adott Álomtündérünk!
Álomtündér! Te szép csodalény!
Vezess az álmok szövevényén!
Biztosítsd az éjnek nyugalmát
És Őrizd mindannyiunk nyugalmát
|
|
|
0 komment
, kategória: SZÉP ESTÉT,JÓ ÉJSZAKÁT!!!! |
|
|
|
|
|
2018-04-15 14:22:56, vasárnap
|
|
|
Vaníliás szelet amivel bárkit lenyűgözhetsz! Már a látványa is fenséges!
Hozzávalók
a tésztához:
10 dkg cukor
4 tojás
6 dkg liszt
4 dkg darált dió
2 evőkanál olaj
2 evőkanál viz
1 csapott evőkanál kakaó
1 tasak vaniliás cukor
fél tasak sütőpor
a tetejére
20 dkg cukor
20 dkg vaj
10 dkg liszt
4 dl tej
2-3 tasak vaniliás cukor vagy vaníliaroma
a tetejére
kakaópor
cukordíszek
Elkészítés
A tojásokat a cukrokkal és vízzel habosra verjük, hozzáadjuk az olajat, majd a lisztet, diót, a sütőport és a kakaót.
Előmelegített sütőben megsütjük. A cukorral a tejjel és a liszttel vastag pépet főzünk, ha kihűlt, habosra kavarjuk a vajjal, majd vaníliaaromával ízesíthetjük. A tésztára kenjük, megszórjuk kakaóval, tetszés díszítjük
|
|
|
0 komment
, kategória: SÜTEMÉNYRECEPTEK |
|
|
|
|
|
2018-04-15 14:16:32, vasárnap
|
|
|
Négyemeletes mennyország
Hozzávalók:
25 dkg darát keksz (háztartási)
5 dkg margarin (olvasztott)
5 dl tej + egy kevés
5 ek porcukor
2 csomag vaníliás cukor
4 dl Meggle cukrászhab(habtejszín)
25 dkg túró
2 csomag főzés nélküli vaníliás ízű krémpor
250 g gesztenyemassza
Elkészítése:
25 cm-es csatos torta formában készítsük.
A darált kekszhez hozzáadjuk az olvasztott margarint, 2 ek porcukrot, és annyi tejet öntünk hozzá (nem kell sok), hogy össze tudjuk jól gyúrni. (Linzer tésztához hasonló tésztát kapunk.)
A tortaforma alját vékonyan megszórjuk darált keksszel, hogy ne ragadjon bele a massza.
A tésztát a kezünkkel egyenletesen belenyomkodjuk a forma aljába.
A túrót villával szétnyomkodjuk, és 1 csomag vaníliás cukorral, és 2 ek porcukorral összekeverjük. 2 dl tejszínt kemény habbá felverünk, majd belekeverjük a cukros túrót, és a tésztára egy spatula segítségével egyenletesen rákenjük.
5 dl tejbe beleteszünk 1 csomag vaníliás cukrot, és a 2 csomag krémport. Gépi habverővel kemény krémmé verjük. (Én kb. 13 percig kevertem.) Egy spatula segítségével a túrós krémre simítjuk.
A maradék 2 dl tejszínt 1 ek porcukorral kemény habbá verjük, és ezt a habot a vaníliás krémre kenjük.
Végül pedig a tetejére rászórjuk a gesztenyemasszát. (Én krumplinyomón nyomtam ki.)
Felszeletelés előtt legalább 3-4 órát pihenjen a hűtőbe-
|
|
|
0 komment
, kategória: SÜTEMÉNYRECEPTEK-SÜTÉS NÉLKÜL |
|
|
|
|
|
2018-04-15 14:10:35, vasárnap
|
|
|
Kakaós kevert süti, alig van vele munka, de az íze egyszerűen mindenkit elvarázsol!
Könnyen elkészíthető, megéri kipróbálni! Mikor valami gyors édességre vágysz, készítsd el ezt a finomságot. Megunhatatlan édes csoda!
Hozzávalók:
5 db tojás
200 g liszt
200 g cukor
1 tasak sütőpor
1 tasak vaníliás cukor
2 evőkanál kakaó
4 evőkanál olaj
egy csipetnyi só
100 ml tej
Elkészítés:
Törjük fel a tojásokat és tegyük külön edénybe a sárgáját és külön a fehérjét. A tojássárgáját keverjük ki a cukorral, jobb ha porcukrot használunk mert hamarabb elolvad. A tojás fehérjéből verjünk kemény habot, csepegtessünk egy kevés citromlevet bele (vagy pár csepp ecetet), vagy egy csipetnyi sót hogy keményebb legyen a hab.
A kikavart tojássárgáját keverjük össze az olajjal és a liszttel, a lisztet apránként keverjük bele, hogy ne legyen görcsös a tészta, ezután öntsük hozzá a szoba hőmérsékletű tejet. A felvert tojásfehérjét kavarjuk hozzá.
Osszuk el a tésztát két részre, az egyik részbe tegyünk vaníliát, a másik részbe pedig kakaót. Egy tepsit, vagy sütőformát béleljünk ki sütőpapírral, öntsük bele a vaníliás tésztát, majd a kakaósat és egy villával kevergessük kissé össze a két részt. 180 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt süssük meg. Ezt a tésztát készíthetjük csak kakaósra is, vaníliás rész nélkül ebben az esetben tegyünk a tésztába 3 - 4 evőkanál kakaót. Ha csak vaníliás ízre vágyunk, tegyünk bele több vaníliás cukrot.Ezt a süteményt dúsíthatjuk darabolt dióval, csokoládéval, mazsolával, szárított gyümölccsel a tetejét megszórhatjuk porcukorral vagy kókuszreszelékkel.
|
|
|
0 komment
, kategória: SÜTEMÉNYRECEPTEK |
|
|
|
|
|
1/5 oldal
|
Bejegyzések száma: 45
|
|
|
|
2018. április
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
1104 db bejegyzés |
e év: |
15094 db bejegyzés |
Összes: |
18977 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 745
- e Hét: 1398
- e Hónap: 11751
- e Év: 71004
|
|
|