Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Egyenlőség? Mészáros az Uniós Források 99%-át elvitte 3 hóna
  2018-04-18 20:59:17, szerda
 
  Egyenlőség? Mészáros az Uniós Források 99%-át elvitte 3 hónap alatt, csekély 322 milliárd

admin

Ezek 99 százalékát ráadásul az Európai Unió finanszírozza.

Az Átlátszó megnézte a Közbeszerzési Értesítőben, hogy a leginkább kormányközelinek mondott tíz vállalkozó/vállalkozás mekkora értékű állami megbízást kapott 2018 első negyedévében.

A versenyt ismét Szíjj László nyerte, ő a Duna Aszfalt önállóan, illetve a Hódút Kft.-vel konzorciumban összesen nettó 145,6 milliárd értékű tender győztese lett. A lista második helyét Mészáros Lőrinc foglalja el, nettó 139,9 milliárd forint értékű elnyert közbeszerzéssel.

A legdurvább azonban, derül ki az Átlátszó összesítéséből, hogy 2018 első három hónapjában ennél a tíz kormányközeli vállalkozónál/vállalkozásnál összesen 422 milliárd forint landolt, ennek 76 százaléka, 322 milliárd forint EU-s pénz. Az uniós forrásokból finanszírozott projektek aránya Mészáros tendereinél a legmagasabb, 99 százalék.

via hvg.hu

http://hirorigo.net/egyenloseg-meszaros-az-unios-forrasok-99-at-elvitte-3-honap-a latt-csekely-322-milliard/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Annyira drága az orosz hitel Paksra, hogy piaci hitelekből e
  2018-04-18 20:58:33, szerda
 
 
2018. április. 18. 11:19 2018. április. 18. 11:31 Gazdaság

Annyira drága az orosz hitel Paksra, hogy piaci hitelekből előtörleszt a kormány

szerző:
hvg.hu


Idén még nem hívott le a kormány orosz hitelt a paksi bővítésre, annyival olcsóbb a piaci hitel.

Nagyjából két százalékponttal olcsóbban lehet a piacon hitelt találni, mint amennyiért az oroszok kínálják, ezért a kormány az előtörlesztést választotta, és idén még nem hívott le orosz hitelt Paksra - írta meg az mfor.

Az NGM a portálnak azt írta: 2017-ben 24,2 milliárd forint hitelt hívott le a magyar kormány az oroszoktól, idén viszont még egy fillért sem. A hírek szerint erre az év második felében került sor, akkor került abba a fázisba a beruházás, hogy már volt mire felhasználni az oroszok pénzét. A tavaly lehívott teljes összeget előterjesztik - árulta el a minisztérium.

Ez logikus is, mert az orosz hitel annyira drága, hogy megéri a befektetők számára kibocsátott, lényegesen olcsóbb papírokkal előtörleszteni. Az orosz hitelrészletek kamata jelenleg 3,95 százalékos az államközi megállapodás szerint, miközben a 10 éves forint államkötvény átlagos hozama 1,9 százalék volt abban az időben, amikor megszületett az előtörlesztéstől szóló döntés.

Az NGM arra azért felhívta a figyelmet: az államkötvényeket nem célzottan, egy művelet finanszírozását szem előtt tartva bocsátják ki, így a 10 éves forint kötvény hozama is csak viszonyítási pontként szolgál a minisztérium szerint.

A paksi beruházás 12 milliárd euróra tervezett költségéből 10 milliárd eurót az orosz hitelből tervez finanszírozni a kormány.


http://hvg.hu/gazdasag/20180418_Annyira_draga_az_orosz_hitel_Paksra_hogy_piaci_hi telekbol_elotorleszt_a_kormany
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
60 millióból reklámozhatják, hogy épül (!) az új Puskás-stad
  2018-04-18 20:49:47, szerda
 
  60 millióból reklámozhatják, hogy épül (!) az új Puskás-stadion

Horváth Bence
POLITIKA
ma 19:15


A Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja akart csapni egy kis hírverést arról, hogy épül az új Puskás Ferenc stadion, ezért a Rogán Antal vezette Nemzeti Kommunikációs Hivatalon keresztül lebonyolítottak egy hirdetési közbeszerzést a stadion körüli kommunikációs tevékenységhez.

Mivel a Rogán-féle minisztériumhoz tartozó hivatal bonyolította le az eljárást, eleve csak három szereplő közül kerülhetett ki a győztes, és az mfor.hu most arról ír, hogy ezúttal a Balásy Gyula érdekeltségébe tartozó New Land Media és Lounge Design páros nyerte: 60 milliós keretösszegből így ők intézhetik az idei kommunikációját, a reklámügynökségi, PR- és médiaügynökségi feladatokat a legkevesebb 140 milliárdból épülő stadionnak, amit nem is idén fejeznek be: ha minden a tervek szerint haladna, akkor is csak jövő ősszel adnák át a stadiont, azaz az idei kampány tényleg csak az építéséről fog szólni.

https://444.hu/2018/04/18/60-milliobol-reklamozhatjak-hogy-epul-az-uj-puskas-stad ion
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
...tudja valaki hol lehet felvenni azt a pénzt, amit Soros a
  2018-04-18 20:44:19, szerda
 
  ...tudja valaki hol lehet felvenni azt a pénzt, amit Soros ad, ha megyek tüntetni?...vagy van átutalás is?  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán Viktor megírta Benjamin Netanjahunak, hogy ellátogatna
  2018-04-18 20:43:35, szerda
 
  Jövőre Makkabi, jönnek az új magyarok


2018. 04. 18. 15:37

Orbán Viktor megírta Benjamin Netanjahunak, hogy ellátogatna Izraelbe

Izrael állam függetlenségi napja alkalmából levelet küldött izraeli kollégájának, Benjámin Netanjahunak Orbán Viktor kormányfő - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szerdán.

Orbán Viktor szerint az elmúlt hét évtizedben Magyarország és Izrael széles körű és sikeres együttműködést alakított ki egymással. A kormányfő emlékeztetett Benjámin Netanjahu 2017 júliusában lezajlott "történelmi jelentőségű" budapesti látogatására, mely értékelése szerint kiemelkedő eseménye volt a kiváló partnerségnek. Hozzátette: reményei szerint a közeljövőben viszonozhatja a látogatást.

A magyar kormányfő megelégedéssel nyugtázta, hogy a kétoldalú és a V4-Izrael együttműködésben elhatározott közös projektek elindultak és jól haladnak. Orbán Viktor arról is biztosította Benjámin Netanjahut, hogy Magyarország elkötelezett marad a két ország közötti politikai, gazdasági és kulturális kapcsolatok további megerősítése mellett. Levele végén a miniszterelnök kifejtette: Magyarország különösen büszke zsidó közösségére és az Izraelben élő, magyar származású emberekre, akik továbbra is a kétoldalú együttműködés egyik legfontosabb pillérét képezik.


https://alfahir.hu/2018/04/18/benjamin_netanjahu_orban_viktor_level_izrael
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Újabb rossz hír jött a kórházakról
  2018-04-18 20:42:03, szerda
 
  Újabb rossz hír jött a kórházakról

Márciusban ismét 3,8 milliárd forinttal nőtt a magyar kórházak lejárt adósságállománya, amely így most 26,2 milliárd forintra rúg a Magyar Államkincstár (MÁK) adatai szerint. A márciusi növekedés több mint kétharmada a 60 napon túli adósságokat gyarapította.

Szepesi Anita, 2018. április 18. szerda, 13:43


Március végén 26,2 milliárd forinttal tartoztak beszállítóiknak a magyar kórházak. Az adósságállomány szerkezetének alakulására jellemző, hogy a havi 3,8 milliárdos gyarapodás kétharmada (2,4 milliárd) a 60 napon túl lejárt a tartozásokat növelte, így annak ellenére, hogy decemberben a kórházak 44 milliárd forintot kaptak a működés támogatására, közte a 30 napon túli adósságaik rendezésére, most mégis a hosszú lejáratú adósságok teszik ki a teljes állomány egyharmadát. Vagyis az első negyedév végére már 8,5 milliárd forint fizetési határideje több mint 2 hónappal ezelőtt lejárt a MÁK legfrissebb adatai szerint.
Egyre élesebb a konfliktus a miskolci kórházban - mi lesz a betegekkel?

Ez arra utal, hogy a kórházak nem a számlák lejárati ideje szerint rangsorolják a szállítóikat, azok az intézmények, amelyek nem képesek kifizetni az összes kötelezettségüket, nem a legrégebbi tartozást rendezik, hanem valamilyen más szempont az irányadó.

A márciusi adatok szerint az adóslisták korábbi éllovasának, a Honvédkórháznak gyakorlatilag továbbra sincs lejárt tartozása. Hat kórház viszont több mint egymilliárddal tartozik az első negyedév végére (Békés megyei kórház 1,3 milliárd, Dél-pesti Centrum kórház, lánykori nevén Egyesített Szent István Szent László kórház, Bajcsy kórház 1,1-1,1 milliárd, Szent János kórház 1,2 milliárd, Péterfy Sándor utcai kórház 1,9 milliárd, Jász-Nagykun-Szolnok megyei Hetényi Géza kórház 1,1 milliárd).

A legnagyobb havi növekedést - 370 millió forintot - a gyógyító megelőző ellátásban aktívan részt vevő Pécsi Tudományegyetem produkálta.

A növekedés a szokott trendet trendet követi, alapvetően indokoltan, hiszen évek óta hiányzik az az egy-két havi finanszírozás a kórházi büdzsékből, s nyoma sincs strukturális változásnak, vagy a dologi kiadásokra fordítható plusz forrásnak. Az egészségügyi fejlesztésekre fordított, sokat hangoztatott 500 milliárdos uniós forrás, és a szintén gyakran ismételt bérfelzárkóztatás közepette dologi kiadásokra mind kevesebb jut, szemben a technológiai robbanást követő globális trenddel. Így nem csoda, ha a kórházi gyógyításból hiányzó eszközök mellett a duzzadó adósság is állandó kísérője a magyar egészségügynek.

https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/ujabb_rossz_hir_jott_a_korhazakrol.660765.htm l
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kinyomtatom, berámázom és kiteszem a falra. Ilyen a világon
  2018-04-18 20:41:03, szerda
 
  Kinyomtatom, berámázom és kiteszem a falra. Ilyen a világon nincs

Molnár Bálint | Április 16, Hétfő | 18:01

Nem sok gusztustalanabb dolgot fogunk ma olvasni (majd holnap) annál, amit a miniszterelnökség (változatlanul kicsivel írandó) ma közlemény formájában kiokádott magából és eljuttatott az MTI-hez. Majdnem annyira visszataszító, mint a Jobbik színeiben Európában hont védő, visszahívott, de visszajönni nem akaró Morvai Szemkilövetőző Krisztina erkölcsi világítótorony és fideszes megmondóemberré avanzsált hisztérika tetszőleges megszólalása. Pont annyira tudatot repesztő, arcot pirító gyalázat.

Így szól a dörgedelem (via MTI, kiemelések tőlem):

A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapján a Miniszterelnökség kegyelettel emlékezik a csaknem hatszázezer magyar, többségében zsidósága miatt üldözött és meggyilkolt áldozatra.

Erkölcsi kötelesség az emlékezés, a mártírok és az embermentő hősök szellemének ébren tartása, példaként állítása a jövő nemzedéke elé.

Egész Európa közös felelősséggel tartozik azért, hogy az utánunk jövő nemzedékek tanuljanak a múlt bűneiből, megértsék a hátterét és elgondolkozzanak a következményein. Fontos szerepet játszik ebben az oktatás, amelyhez jelentős forrásanyagot nyújt a Nemzetközi Holokauszt Emlékezési Szövetség által kidolgozott oktatási irányelv.

Ez a nap arra is hív minden jóakaratú embert, hogy erősítsük a szolidaritást és az összetartozás érzését, az egymás iránti türelem gyakorlását.

Fontos ez napjainkban, amikor az Európát fenyegető vallási türelmetlenség, amely a felelőtlen brüsszeli uniós bevándorlási politika egyenes következménye, soha nem látott erőszakos méreteket ölt a kontinens nyugati felében.

Az aggasztóan erősödő antiszemita megnyilvánulásokkal szemben csak egyetlen út létezik: Európának vissza kell térnie a zsidó-keresztény hagyományokból táplálkozó értékrendhez. A “politikailag korrektnek hazudott" beszédet pedig, amely “bénultságba és tehetetlenségbe sodorja civilizációnkat“, fel kell váltania az őszinte és felelős szembenézésnek a problémákkal. Magyarország kormánya ennek a felelősségnek a jegyében hozta meg korábban azokat a döntéseket, amelyek eredményeképpen ma Európa és a világ egyik legbiztonságosabb országa. Ahol senkinek nem kell tartania attól, hogy vallása, származása, világnézete miatt hátrányt kell szenvednie vagy fizikai támadás érné.

A Miniszterelnökség megkér mindenkit, hogy válasszák a szolidaritást és az egymás elfogadását hirdető cselekvő szeretetet, “hogy képesek legyenek a sebeket begyógyítani, a rosszat jóra fordítani, ahol békétlenség van, ott békét teremteni, ahol rombolás, ott építeni".

Ez a nap legyen a csendes emlékezés és a közös ima napja; ima az áldozatokért, az embermentő hősökért.

Amit első olvasásra gondoltam, az olyannyira nem tűrte a nyomdafestéket, hogy elszámoltam 2022-ig, ameddig a szalonképes szavakat megtaláltam erre a büdöstalpú, tudathasadt, képmutató óbégatásra. Ahol az évek óta tartó, világbajnoki szintre fejlesztett közpénz-uszításnak, a viszkető tenyerű taknyon-véren csúszás el nem ítélésének, a fizikai erőszaktól számtalanszor el nem határolódásnak és a választási kampányban egyenesen cigányozássá és elégtétellel fenyegetéssé fajult néphülyítésnek a nagymesterei a sebek begyógyításáról, békéről, türelemről és építkezésről csacsognak, ott tulajdonképpen kár minden pusztába kiáltott szóért.

Elfogadást, toleranciát és embermentő hősöket emlegetni ugyanabban a gondolati egységben, amiben leköpik és elítélik a (politikai) korrektséget, újabb hegycsúcsa a kétharmados cinizmusnak. Tényleg közel állok hozzá, hogy kinyomtatom, berámázom és kiteszem a falra ezt a közleményt. Lázár és a többiek! Ilyen nincs, b*sszátok meg.

Európa legbiztonságosabb országában, ahol a nemzet egyik felét legszívesebben holnap kitagadnák a nemzetből, ahol listázzák a kormány ellenségeit, ahol a pártközpontból kiadott jelszavak alapján karaktergyilkolják a rezsim útjában állókat, ahol rommá hülyített emberek egymást jelentgetik fel, hívnak egymásra rendőrt és nem kérnek az arab számokból, ott senkinek nem kell semmitől tartania. Hát valóban nem.

Kivéve a sötétebb bőrű embereket, a megfázás ellen fejkendőt hordó asszonyokat, a migránsnak kinéző ismeretleneket, a közmunka után lopni fáradt cigányokat, a nyomorultakról gondoskodó civileket, az elmebeteg liberálisokat, az Orbánt és rendszerét nevén nevező újságírókat. Soroljam még? Nem sorolom.

Ebben az országban tényleg senkinek nem kell tartania attól, hogy vallása, származása, világnézete miatt hátrányt kell szenvednie vagy fizikai támadás érné. Feltéve, hogy fehérbőrű, keresztény és a Fideszre húzta be mindkét X-et. Esetleg. Csak nehogy kiderüljön a fenenagy türelem, szolidaritás és tolerancia gyakorlása közben, hogy még ez sem elég.

A problémákkal való őszinte és felelős szembenézésről pedig csak ennyit: elmúltnyolcév, bezzegGyurcsány, Soros, Brüsszel, ENSZ, migránsok.


https://kolozsvaros.com/rovidek/kinyomtatom-beramazom-es-kiteszem-a-falra-ilyen-a -vilagon-nincs/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lista
  2018-04-18 20:37:13, szerda
 
  Lista

Benedikty Béla | Ma | 11:36

Komolyan mondom, hogy valószínűleg tájékozatlan vagyok, és éppen azokon a helyeken nem jártam, amik különben nyilván számosak, és ezért nem olvastam azt a megjegyzést, mely szerint hiányzik egy név a Soros-listáról. Tetszik tudni, amit az udvari krónikásasszony lapjában lehet látni. Gondoltam, megvárom, amíg valahol megjelenik, dehát ennyit már nem lehet várni.

Szóval azt akarom kérdezni, a csúti futballista miért nincs a listán? Több pénzt kevesen kaptak Soros Györgytől. Arra gondoltam, hogy bár én soha egy fillért sem láttam ettől a ,,spekulánstól", de szívesen feliratkoznék, hogy legalább számszerűleg stimmeljen a névsor. A baj az, hogy annyira undorodom az illetőtől, mármint országunk világszép miniszterelnökétől, amennyire már nem is lehet undorodni, ilyenformán még egy ilyen nemes cél érdekében sem áll módomban helyettesíteni.

De ha ezzel az írással saját jogon elértem, hogy méltó lehetek a részvételre, természetesen máris felajánlkozom.

https://kolozsvaros.com/rovidek/lista/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Itt tényleg senkibe nem szorult egy milliméternyi gerinc?
  2018-04-18 20:35:45, szerda
 
  Tudjátok, még mit is mondott a hódmezővásárhelyi polgármester?


Ezt:
,,Az összefogás, összekapaszkodás ideje jött el akkor, amikor a kormány elveszi a pénzünket, az iskoláinkat és most az egészségünket."


Itt tényleg senkibe nem szorult egy milliméternyi gerinc?


Molnár Bálint | Ma | 16:09

Csodával határos ez az ország, csak ne kellene benne élni című rovatunk következik (via MTI, a kiemelések újfent tőlem). Olyan remekbeszabott mestermunka ez is, hogy kár lenne megfosztani az ő teljes terjedelmétől. Íme:

Egészségügyi vezetők: Márki-Zay Péter hagyja abba a hangulatkeltést!

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) és a hódmezővásárhelyi kórház főigazgatója is arra kéri az alföldi város független polgármesterét, Márki-Zay Pétert, hogy hagyja abba a felesleges hangulatkeltést, nyilatkozataival ne ártson többet az egészségügyi intézmények.

Németh László és Kallai Árpád közös közleménye szerint a polgármester nyilatkozatai súlyosan megsértették a kórház jó hírnevét és az intézmény dolgozóinak becsületét. A kórház emiatt pert indított a politikus ellen.

A polgármester egészségügyi fórumot hirdetett meg szerda estére, amelyre meghívta az ÁEEK vezetőjét és a kórház főigazgatóját is. Németh László és Kallai Árpád azt írta: a rendezvény - az elmúlt hetek eseményei és a polgármester megkeresése alapján - az intézmény ellen irányuló gyűlöletkampány folytatása, ezért nem vesznek részt rajta.

A kórház orvosai, ápolói, szakdolgozói továbbra is a tudásuk legjavát nyújtva mindent megtesznek a betegekért. Folyamatosan tartanak lakossági konzultációkat és fórumokat, ahol lehetőség nyílik minden kérdés megbeszélésére. Az intézmény munkatársai mindig is a vásárhelyi és a térségben élő emberekért dolgoztak, akik előtt a főigazgató ajtaja folyamatosan nyitva áll.

Az egészségügyben és a kórházban nincs helye a politizálásnak, az egyéni politikai ambíciókat és célokat sem a kórház, sem az ÁEEK nem támogatja.

Márki-Zay Péter “alaptalan hangulatkeltése" továbbra is kockáztatja a páciens és orvos közötti bizalmi viszonyt, amely a biztonságos betegellátás alapját jelenti - fogalmaztak, és felszólították a polgármestert, hogy nyilvános bocsánatkéréssel kövesse meg az intézmény csaknem 570 dolgozóját.

Jó, lehet, hogy már megint én vagyok az idióta, aki nem ért semmit semmiből, de mi a franc ez? Egy polgármester lakossági fórumot szervez a település egészségügyi ellátásával és általános betegjogi kérdésekkel kapcsolatban. A fórumra értelemszerűen meghívja a település kórházának főigazgatóját, meg az állampárt seggéből kilógó egészségügyi ellátó központ vezetőjét azért, hogy az érintettekkel (értsd: az egészségügyi szolgáltatásokat igénybe vevő polgárok és páciensek) megvitassák a világszínvonalú magyar egészségügy települési kórházat is érintő kérdéseit. Vélhetően azért, hogy a fent említettek (igen, a polgárok, aktuális és leendő páciensek) első kézből kapjanak válaszokat a kompetens uraktól esetleges kínjaikra és keserveikre.

A kompetens urak gyűlöletkampányról óbégató közleményt küldenek az MTI-hez, amiben benyögik (újra), hogy pert indítanak a politikus ellen és hogy márpedig ők nem hajlandóak részt venni egy ilyen fórumon és az esetlegesen felmerülő kínokra és keservekre válaszokat adni. Mert őket támadják, lejáratják és gyűlöletkampány folyik ellenük.

Akkor idézzük fel az elmúlt hetek eseményeit, amelyek az urakat távolmaradásra késztetik. Márki-Zay Péter polgármester március végén egy kampányfórumon az alábbiakat állította:

Albániában jobb az egészségügyi ellátás, mint Magyarországon. Ha önök bemennek a hódmezővásárhelyi kórházba, az életüket kockáztatják. A barátom, amikor csontig vágta a kezét, még hazamehetett megvacsorázni, mielőtt ellátást kapott. Feri bácsi, a szomszédom 3 nap alatt reggelit, ebédet, vacsorát nem kapott, nemhogy kezelést. Ebben a kórházban meghalt egy 42 éves nő, egy kisbaba tavaly 3 napos korában, de erről önök nem tudnak, mert hírzárlat van.

Tegyük fel, hogy Márki-Zay Péternek, de úgy általában a mindenkori polgármesternek, legyen az bárki, gazdag a fantáziája, kitalál színes horrorsztorikat csak azért, mert le akarja járatni az egyébként világszínvonalú magyar egészségügyi rendszer települési helytartóit. Tegyük fel, hogy egy szó sem igaz abból, amiről beszél, Feri bácsi még életében nem kapott olyan királyi ellátást, mint a hódmezővásárhelyi kórházban (sőt, Feri bácsi nem is létezik), a 3 napos csecsemő és a 42 éves nő halála pedig aljas rágalom.

Ilyenkor nem az lenne a normális (persze, pereljék be az illetőt, ha jó ötletnek tartják), hogy az urak a lakosság megnyugtatása érdekében odaállnak (nem a saját munkatársaik elé, mint ahogy tették eddig) és szembenéznek a rágalmazóval, de főleg mindazokkal, akiket joggal érdekelhet, hogy mire számítsanak, ha majd csontig vágják a kezüket? Nem a ma esti fórum lenne a remek alkalom arra, hogy tisztázzák ezeket a kérdéseket, és nem a mindenkori polgármester kedvéért, hanem azok érdekében, akiket kiszolgálniuk kellene?

Nem, úgy tűnik, a pártállamból vezérelt egészségügyi intézményeket irányító kiskirályok a pártállami gyakorlatnak megfelelően közleményesdit játszanak és természetesen ők vannak megsértődve, ők azok, akiket lejáratnak és akiknek a jó hírneve sérül.

Komolyan nem tudom, meddig lehet még ezt művelni. Meddig bújhatnak még fideszes kórházigazgatók a kizsigerelt, erőn felül teljesítő orvosok, ápolók, szakdolgozók háta mögé? Mikor lesz az, hogy egyetlen kórházigazgató sem kerülheti el azt, hogy felelősséget vállaljon az általa vezetett intézményben történtekért? Jó, hagyjuk most doktor Zachert. De milyen kórházigazgató az, aki a Fidesz sokadik évi kormányzása után az intézményét ért bírálatokra ezt bírja kinyögni magából:

2007-ben, amikor a kormány (tudjuk, melyik kormány - szerk.) el akarta lehetetleníteni a hódmezővásárhelyi kórházat, példátlan összefogás alakult ki, tízezrek álltak ki az intézmény mellett. Bízik abban, hogy a kórház dolgozóinak fellépésével sikerül megvédeni az intézményt, és elérni, soha többet ne érhesse a 2007-eshez hasonló támadás.

Mégis ki van kormányon, dr. Kallai? Ki tudja ellehetetleníteni a hódmezővásárhelyi kórházat? Kitől kell most megvédeni a kórházat? Milyen támadásoktól retteg, csak nem egy narancssárga közgyűlés által szívatott független polgármestertől? Nincs több kérdésem, az undorom viszont elmondhatatlan. Itt akkor sem szorul senkibe egy milliméternyi gerinc, amikor a legszorosabb értelemben vett emberi életekről van szó? Hát nem. Nagyon nem.


https://kolozsvaros.com/rovidek/itt-tenyleg-senkibe-nem-szorult-egy-millimeternyi -gerinc/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ezért fizet közel 850 milliót a NAV
  2018-04-18 20:33:04, szerda
 
  Ezért fizet közel 850 milliót a NAV

A Miniszterelnökségtől elnyert több milliárdos közbeszerzési tanácsadás után, most a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Központi Irányítása által kiírt közbeszerzési tanácsadási tendert nyerte meg az ,,Ész-Ker" Szolgáltató és Kereskedelmi Zrt. 841,5 millió forinttal.


Németh Géza, 2018. április 18. szerda, 15:11


A nyílt közbeszerzés eredményét az ajánlatkérő Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Központi Irányítás tette közzé a Közbeszerzési Értesítőben. A becsült ellenérték 1 milliárd 345 millió forint volt.


A nyertes ajánlattevő feladata a NAV által kiírandó közbeszerzések lebonyolítása, valamint az ezekhez kapcsolódó tanácsadás. A felhívás felsorolja, hogy hány és milyen értékű közbeszerzést ír ki a NAV. Az első csoportba mintegy ezer eljárás 35-50 milliárd forint értékben, míg a másodikba mintegy kétszáz eljárás 80-110 milliárd forint értékben tartozik.

A nyertessel március 29-én kötött szerződést az ajánlatkérő. Érvénytelen ajánlatot tett a JURATIO Zrt. vezette konzorcium, amelynek tagja volt az Equinox Tender Kft. és a Laczkó Ügyvédi Iroda. A kizárás indoka, hogy az ajánlatuk nem felelt meg az ajánlati felhívásban és a közbeszerzési dokumentumokban, valamint a jogszabályokban meghatározott feltételeknek.

Az Ész-Ker Zrt. - általában az SBGK Ügyvédi Irodával közösen - több közbeszerzési tanácsadási szerződést nyert a miniszterelnökségtől. Ezek összesített értéke eléri a 10 milliárd forintot. (Új autópálya épülhet Magyarországon.)

https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/ezert_fizet_kozel_850_milliot_a_nav.660833.ht ml
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2018.03 2018. április 2018.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 257 db bejegyzés
e év: 1581 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1475
  • e Hét: 4577
  • e Hónap: 15688
  • e Év: 169184
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.