Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
Orbán győzelme óta menekülnek az országból a magyarok
  2018-04-19 21:55:44, csütörtök
 
 
Orbán győzelme óta menekülnek az országból a magyarok


2018. April. 19. 15:19
A választás óta eltelt napok statisztikáját elemezve megállapítható, hogy eddiginél nagyobb kivándorlási hullám indult be Magyarországon.

A választások eredményével szembesülve új, és minden eddiginél nagyobb kivándorlási hullám indult be Magyarországon - számol be az Euronews.

Az EUWorks vezetője elmondta, hogy az uniós munkalehetőségeket kínáló oldalukat a napi 900 helyett mostanság 3600 látogató keresi fel és regisztrálják is magukat, sőt egyre többen meg is találják számításaikat külföldön.


A jelenség nem egyszerinek, hanem trendinek tűnik az azóta eltelt napok statisztikáját elemezve.

Forrás: Klubrádió


http://www.sztarklikk.hu/kozelet/orban-gyzelme-ota-menekulnek-az-orszagbol-a-magy arok/336551/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Itt a szombati kormány-ellenes tüntetés programja
  2018-04-19 21:54:30, csütörtök
 
 
Itt a szombati kormány-ellenes tüntetés programja


2018. April. 19. 19:43


Szombat kora este vonul át majd a tömeg a Kossuth térről a Szabad sajtó útra - mondta a hvg.hu-nak a Mi vagyunk a többség tüntetés egyik szervezője, Gulyás Balázs.

Az Alkotmány utca - Bajcsy-Zsilinszky út - kiskörút - Kossuth Lajos utca útvonalon mennek majd, a rendőrségnek már lejelentették az útvonalat.

A fő szónok most Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester lesz, aki az első tüntetésen a tömegben bukkant fel, és csak a levelét olvasták fel. A szervezők közül felszólal Homonnay Gergely, Gyetvai Viktor és Gulyás Balázs, de beszédet mond Unyatyinszky György újságíró is - a hvg korábbi munkatársa -, akit a Békemeneten bántalmaztak. Unyatyinkszky megszűnéséig a Magyar Nemzet újságírója volt.


Várható még egy szónok, de azt még egyeztetik. A sajtószabadság lesz a mostani tüntetés középpontjában, ezért vonulnak szimbolikusan a Szabad sajtó útjára.

Az esemény Facebook oldalán eddig 18 ezren jelezték részvételüket, 49 ezren pedig érdeklődnek iránta. A tüntetéshez csatlakozott a Societas Baloldali Ifjúsági Közösség is.

Homonnay Gergely a hvg.hu-nak arról beszélt, a ,,senkik forradalmát" akarják megcsinálni, ami nem azt jelenti, hogy betörnek a parlamentbe vagy gyújtogatnak, a rendőröknek sem mennek neki.

A cél az, hogy fölrázzák az embereket, megszűnjön a közöny - ami szerinte nagyobb baj, mint a kétharmad -, az emberek kiálljanak a kormány vagy a parlament különböző döntései ellen, ahogy azt kellett volna Polt Péter megválasztásakor vagy a magánynyugdíjpénztári pénzek elvételénél vagy a jogállamiságot csorbító intézkedéseknél.
Forrás: HVG

http://www.sztarklikk.hu/kozelet/itt-a-szombati-kormany-ellenes-tuntetes-programj a/336563
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lakner Zoltán: Egy becsapott nemzedék öröksége
  2018-04-19 21:51:18, csütörtök
 
  Lakner Zoltán: Egy becsapott nemzedék öröksége

2018. április 19. 11:41 - szerző: Lakner Zoltán

Ahhoz a nemzedékhez tartozom, amelynek politikai alapélménye a rendszerváltás volt. Nem vehettünk részt benne, de felfogtuk az akkori felnőttek reménykedését, aggodalmait, az új világ iránti várakozásukat, kritikusan figyeltük nehézkes ismerkedésüket az újjal, ellentmondásos viszonyukat a régihez. Természetesnek vettük, hogy eldőlt egy történelmi kérdés, aminek a távlataiba akkor egy pillanatra beleláthattunk. Úgy hittük, sőt úgy tudtuk, végre béke lesz, szabadság és demokrácia. Kicsit sárgább, kicsit savanyúbb, de a miénk.

Ezen az érzésen az sem változtatott, hogy a rendszerváltás nyomában járó változások előttünk járó kritikusainak, például Ferge Zsuzsának és Szalai Erzsébetnek a legtöbb aggodalmukat, figyelmeztetésüket illetően igazuk volt.

Egyetemi oktatóként minden héten szembesülök azzal is, hogy

a rendszerváltás táján és az után született generációnak 1989 majdnem olyan, mint a mohácsi csata. Mármint abban az értelemben, hogy nekik az is csak történelmi esemény.

Az élő, aktív szereplők éppen annyira idegen világot képviselnek, mint amennyire felfoghatatlanul vénnek látszik egy huszonéves számára bárki, akinek az életkora négyessel vagy még magasabb számmal kezdődik.

A középgeneráció nyavalygásán túl, hogy tudniillik előttünk is állnak és utánunk is jönnek, a probléma most sokkal nagyobb léptékű. Aki akarta, megérthette, hogy a történelem nem fejeződik be, továbbra is mozgásban van. A beérkezettség illúzió volt, az nem egy lezárt folyamat, csak pillanatnyi állapot. Az egyéni életben pedig nem pusztán arról van szó, hogy a középkorú ember mérleget von, eljutott-e, ameddig ambíciói, lehetőségei, tehetsége és szerencséje vihették, de átértékelődik az is, amit elérni akart. Összetört a világ, aminek ismeretében az életünket megterveztük.

Aki közéleti pályát választott, nem számíthatott például arra, hogy amikor kicsinyke rovata lesz a Népszabadságban, akkor a lap megszűnik. Vagy amikor egy másik lapnál dolgozhat, akkor a sajtószabadság maradék jégtábláinak egyikén utazik kollégáival. És még szerencse, hogy alattunk van valami, ami elválaszt a sötét, jéghideg víztől, a fulladástól. Hasonlóképpen élhetik meg a helyzetüket azok is, akik civil életet élnek, használjuk a szót bármely értelemben, mert politikai beavatkozásokat kell elszenvedniük vagy ezek lehetőségét kell mérlegelniük egy-egy döntés alkalmával.

Bármennyi aggasztó esemény szabdalta is a rendszerváltás utáni korszakot, bármennyi elégedetlenség halmozódott is fel, sokáig nem éreztük, hogy benne van a pakliban a befutható pályák teljes bezáródása vagy mondjuk a listázás, a megfigyelés, a betiltás.

Ilyen helyzetben egy jó kis életközepi pánik nemcsak az elégtelen előmenetelről, a be nem teljesedett célokról szól, hanem az egzisztencia teljes szétesése miatti félelemről, a tehetetlenségről, az újratervezés helyett előálló ötlettelen kilátástalanságról. Becsapott nemzedék vagyunk. Arról volt szó, hogy nekünk ezt nem kell megtapasztalnunk.

Tegyük hozzá, ez a sok mindenre vak középosztály negatív aha!-élménye, késői eszmélése. Ha eszmél egyáltalán arra, hogy milliónyi ember él évtizedek óta ennél is szűkebb világban, kiszolgáltatottságban, a perspektíva esélyétől elzárva. Az irántuk való megértés és szolidaritás hiánya, az ő elkeseredésük gyúanyag, amit ellenük és ellenünk is felhasznál az a rendszer, amely most végképp ránk zárulni készül.

És amit, persze, olyan emberek hoztak létre, akik maguk is a rendszerváltás résztvevői voltak, csak éppen a történelmi fordulatból más következtetést vontak le. Ők azok, akiknek nem a diktatúrával volt bajuk, hanem azzal, hogy az nem az övék. Hozzájuk csatlakoztak a mi kortársaink közül is adott esetben osztály- és évfolyamtársaink, ami élesen világítja meg, hogy persze elsősorban nem generációs, hanem morális kérdésekről beszélünk. Aki számon tartja saját megalkuvásait, komformizmusát, kompromisszumait, félve írja ezt le. Mégis, talán sokan még mindig nemet tudunk mondani. A rendszert ugyanis az élteti, hogy minden piszkos munkára akad ember, aki elvégezni hajlandó. Minden megélhetési félelem, talajvesztéssel fenyegető elbizonytalanodás ellenére jó érzés, ha nem mi vagyunk ezek az emberek.

Ha mégsem nemzedéki eredetű a baj, akkor is az a helyzet, hogy ez az idő a mi életünkből is telik. A dolog természetéből adódóan mostanra kevesebb dobásunk maradt. Meg kell gondolni, hogyan gazdálkodunk újra és újra átszámolt és csökkenő mennyiségben remélt jó éveinkkel.

Az eleve hierarchikusnak, zártnak, elnyomónak, agresszívnak tervezett jelen világban nem mi vagyunk a többség. Tulajdonképpen el is lehetne viselni a kisebbségi létet. Csakhogy ma már a véleménykisebbség jogáért is küzdeni kell, máskülönben azt is elveszítjük, ami az arcunkból, tartásunkból, egykori reményeinkből megmaradt. Másokkal ellentétben nem merek dobálózni a történelmi igazság vasgolyóival, egyszerűen csak annyit tudok, hogy az önfeladás a teljes megsemmisüléssel egyenlő, az pedig sehogyan se akaródzik.

A maradék erőnket a legjobb talán egy olyan kisebbségi közösség megszervezésére fordítani, amelynek tagjaként nem kell szégyenkeznünk egymás miatt, és emelt fővel járhatunk. Végül is minden rendszerváltás a felemelt fejjel kezdődik. Lehetne majd ez az örökségünk.

http://168ora.hu/velemeny/lakner-zoltan-egy-becsapott-nemzedek-oroksege-148584
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Zseniális történetet írt Konok Péter: ebben minden benne van
  2018-04-19 21:47:51, csütörtök
 
 
Zseniális történetet írt Konok Péter: ebben minden benne van, sőt még több is!

április 16, 2018 Jabronka Richárd


A humor a fegyver

Lássuk be, egy héttel Orbán újabb győzelme után nehéz bármit is mondani. Az elemzők még javában dolgoznak, hogy jól kiértékeljék a helyzetet, a politikusok a harci sebeiket nyalogatják, a parlament pedig össze sem ült. Bár az utcán tömegek mozgolódnak, ez inkább a csalódottságból fakadó düh levezetésének, mintsem valódi politikai cselekvésnek látszik. Mit lehet ilyenkor tenni?

Újságíróként különösen érdekesnek tűnik számomra, hogy április 9-e óta mintha “leállt" volna a magyar belpolitika. Lehet, hogy mindez csak a választás előtti felfokozott hangulathoz képest tűnik most kevésnek, mindenesetre az igaznak látszik, hogy most mindenki “lejjebb tekerte" a politizálást.

Ugyanakkor ilyenkor is sokan várnak valamiféle útmutatást vagy legalábbis szeretnének nem elszakadni a politikától. Az ő figyelmükbe ajánlanám a zseniális Konok Péter legújabb kis történetét, (facebook link itt) amelyben pikírt módon római szatírába burkolja a magyar politikáról alkotott véleményét. Lássuk!

“- Mi ez a hangzavar megint, centurio?
- Csak a szokásos. Bennünket szidalmaznak, Pilatus
- Ezt megértem. De mit akarnak? Heródest? Kajafást? A farizeusokat?
- Most éppen azt követelik, hogy mindezek álljanak össze ellenünk.
- Hát nem látják, hogy Heródes töke a markunkban van? Hogy a Szanhedrin úgy táncol, ahogy Róma fütyül? Hogy nélkülünk elhallgatnának a pörös farizeusok? És hogy ugyanígy Róma sem lenne meg nélkülük? Nem értik a birodalom logikáját?
- Dehogy értik! Vagy csak nem merik érteni. Ha tudnák, hogy csak magukra számíthatnak, széthullana a birodalom. Ezek csak új vezetőket akarnak, mert elégedetlenek a régiekkel. Mi pedig megadjuk nekik a választás illúzióját. Persze, mindig akad egy-két renitens.
- Renitensek?
- Van itt egy prófétácska megint. Valami ágrólszakadt, ma itt-holnap ott igehirdető. A szeretetről beszél, veszélytelen bohóc...
- A szeretetről, és veszélytelen?! És még te mondod, ostoba centurio, hogy a nép nem érti a hatalmat?! Fogjátok el azonnal, és szóljatok Kajafásnak, hogy kérjenek rá halálos büntetést! Heródes járuljon hozzá, ha kell. A tömeg úgyis imádja a kivégzéseket."

Hogy ezen most nevetni kell-e vagy inkább sírni, még nem tudom. De legalább valami értelmeset olvastunk, ebben az őrült világban!


http://ellenszel.hu/2018/04/16/zsenialis-tortenetet-irt/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ilyen volt testközelből figyelni a kilencvenes évek közepén
  2018-04-19 21:45:18, csütörtök
 
  Ilyen volt testközelből figyelni a kilencvenes évek közepén Fenyő János és Gyárfás Tamás cicaharcát

Szily László
Média
április 17., kedd 21:45


Bár még egy hónappal azelőtt sem gondoltam arra, hogy valaha is pont újságíró lesz belőlem, 1994. szeptemberében a Fenyő János tulajdonában álló Népszava lett életem első munkahelye.

Előtte az egyetem mellett két évig voltam a Financial Times budapesti tudósítójának a titkár-tolmács-mindenese. Pár nappal azelőtt, hogy visszautazott volna Londonba, Nick, a főnököm váratlanul azt kérdezte tőlem, hogy nem akarok-e újságíró lenni. A meghökkentő kérdéshez illő őszinteséggel megmondtam neki, hogy nem, de miért kérdezi. Hát mert Kereszty András, a Népszava főszerkesztője dinamikus, írni tudó, angolul beszélő fiatalokat keres, ugyanis az a forradalmi ötlete támadt, hogy a Népszava történetében először gazdasági rovatot csinál a lapban.

Dehogy akarok újságíró lenni, sőt egyáltalán nem akarok dolgozni, soha a büdös életben - dupláztam rá, majd dinamikusan a zsebembe nyúlva megállapítottam, hogy tök üres, ezért azzal folytattam, hogy azért beszélgetni szívesen beszélgetnék Keresztyvel.

A beszélgetés igen rövidre sikerült. Kereszty nyitásnak megkérdezte, hogy mennyire gondoltam. Ettől annyira meglepődtem, hogy nem tudtam megszólalni, mire azt mondta, hogy ő 65 ezerre. Én addig húszezret sem láttam egyben, az meg fel sem merült bennem, hogy csak úgy felvegyenek valahová újságírónak, ezért végképp megnémultam. A tapasztalt főszerkesztő pillanatnyi elmezavarában azt hitte, hogy hihetetlenül dörzsölt ártárgyaló vagyok, ezért szabadkozva közölte, hogy jól tudja, hogy az én Financial Times-os szintemen ez nevetséges összeg, és hamarosan emelni is fognak, de legyek szíves, fogadjam el induló fizetésnek. Ekkor voltam képes először megszólalni: krákogtam egy nagyot, mint valami tébécés varjú, majd elárultam neki, hogy én életemben összesen 5 darab cikket írtam, azokat is a Narancs horgászmellékletébe, és az egyik a sertés bélrendszerében élő férgek márnacsaliként való felhasználásáról szólt. Baromi jó leszel, érzem - mondta erre Kereszty, örökre megtanítva nekem, hogy óvatosan fogadjak bármit, amit egy újságíró mond.

A Népszava - akkoriban Vico-székház néven ismert - rózsadombi szerkesztősége, ami egyben Fenyő János sajtó- és egyéb gazdasági birodalmainak is a központja volt, egészen varázslatos helynek tűnt. Az egész alaphangulatát a folyosókon amerikairendőregyenruha-szerű formaruhában grasszáló biztonságiember-hordák adták meg, akik olyan, tonfára hasonlító gumibotot lóbáltak, amilyent én addig csak a Vico feliratos videófilmjein láttam.

Az épület előtt volt egy kis parkoló, ahol egyetlen autó állt: a tulaj hatalmas Mercedese. Egy hatalmas Mercedesben ma már nincsen semmi különös, de akkor a miniszterelnöknek sem volt olyanja.

Az első dolog, amit a leendő kollégáim elmeséltek, az volt, hogy ha a fegyverbuzi Fenyő bedühödik valamin, vadászpuskával a kezében, ordítva szokott mászkálni a szerkesztőségi folyóson, a főszerkesztőt keresve. A második az, hogy ha Fenyő behivat az irodájába, készüljek föl arra, hogy az íróasztalra feltett lábbal, a kezében puskával fog fogadni, és beszélgetés közben néha majd szórakozottan megcéloz. De nem kell félni, mert még sose lőtt le így senkit. A harmadik pedig az, hogy Fenyő az indulótőkéjét Amerikában titokzatos maffiaügyletekkel szerezte, ezért húzzam meg magam, ha kedves az életem.

Az ott eltöltött szűk fél év alatt ehhez képest sajnos csak egyszer találkoztam Fenyővel hosszabban. Akkor, amikor újságírói karrirerem második hetében meghívta a teljes szerkesztőséget az akkor elképesztően menőnek számító Remiz étterembe libasültre. Átlagos időtartamú ebéd volt, de ahhoz pont elég hosszú, hogy örökre megkedveljem Fenyőt. Aki az ebéd kezdetén felállt, majd mosolyogva, angyali hangon kezdett beszélni, hogy egy adott ponton, minden előjel nélkül átváltson egy rabszolgafarmos film ültetvényesének tónusára, és rettenetesen megalázzon, majd ott helyben kirúgjon pár embert a lap állítólag béna teljesítménye miatt, még bőven azelőtt, hogy eljutottunk volna a gesztenyepüréig. Kegyetlen volt, erőszakos, vagyis fideszes szóval élve geci, de igen szórakoztató és veszettül jóképű fickó, emellett nyilvánvalóan okos és ösztönösen pazar színész, így azonnal megkedveltem.

A lelkesedésemet csak növelte, amikor megtudtam, hogy egykori fotósként ragaszkodik hozzá, hogy tulajdonosként is saját kezűleg fotózza legértékesebb vagyontárgya, a Nők Lapja minden egyes címlapját.

Én ugye naiv voltam és tudatlan, de a többi újságíró annyira egyértelműen maffiózónak tartotta, hogy amikor egy nyugdíjaskorú kolléganőm, félreértve a főnök egyik szónoki kérdését, egyszer csak nyilvánosan kioktatta, hogy "Jánoskámnak" hogyan kéne menedzselnie a lapot, tapinthatóan megfagyott körülöttünk a levegő. Lassan ébredtem rá, hogy a többiek komolyan azt hiszik, a Fenyő ott helyben leöleti, esetleg puszta kézzel kicsinálja szegény Zsuzsát. Semmi ilyen nem történt természetesen, de máig emlékszem a kimeredt tekintetekre és a székek karfáját kifehéredve szorító kezekre.

Pár nap múlva már azt is tudtam, hogy a Főnök fő ellensége nem más, mint Gyárfás Tamás. Én addig őszintén szólva ilyen elvont formában sosem féltem senkitől, ezért őszintén meglepett, hogy Gyárfás nevét emlgetve a többiek még annál is sokkal jobban rettegtek, mint amikor Fenyőre terelődött a szó.

Pár hónapja voltam népszavás, amikor megtudtam azt a pletykát is, hogy a Fenyő Mercedesét, állítólag a Gyárfás utasítására már kétszer is ellopták “az ukránok", de egyszer váltságdíj fejében visszadták neki. Ekkoriban keződödött a két üzletember csatározása a nyilvánosság előtt is, Fenyő ugyanis erőszakosan le akarta nyúlni magának Gyárfás fejőstehenét, a köztévé hajnali-reggeli műsorsávját évtizedekig kitöltő Napkeltét, amit az érintett érthető módon nem hagyott.

1995. tavaszán átcsábítottak a Magyar Hírlaphoz, de egy rakás emberrel kapcsolatban maradtam a Népszavából. Ekkortájban történt, hogy Fenyő felvett egy belpolitikai újságírót, kifejezetten arra a célra, hogy terhelő cikkeket gyártson Gyárfás Tamásról. Ezen a ponton jöttem rá, hogy a két nagykutya harca nem újságírós nagyotmondás, hanem abszolúte valóságos dolog lehet.

A gyárfásírót Fenyő azért alkalmazta, mert Gyárfásnak akkoriban volt valami piszlicsáré adóügye, ami eljutott a bíróságig. A revolverújságíró feladata kezdetben a per és a háttér letudósítása volt, aztán már simán csak az, hogy gyűjtsön anyagokat az Ellenségről. Ennek az embernek a műve lehetett a mai sajtóhírekben emlegetett százoldalas doszzié. Ilyesmi azért a globális sajtótörténetben sem fordulhatott elő túl sokszor.

De még ki sem tudtam csodálkozni magam a lapkészítés furcsa titkain, amikor jött a hír, hogy Fenyőt szitává lőtték a kedvenc dombja tövében.

Attól félek, hogy a magyar sajtó soha többé nem lesz ilyen vad és szórakoztató.


https://web.archive.org/web/20180417222927/https://444.hu/2018/04/17/ilyen-volt-t estkozelbol-figyelni-a-kilencvenes-evek-kozepen-fenyo-janos-es-gyarfas-tamas-cica harcat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
FIGYELEM! Hernádi Judit üzenete a tüntetőknek!
  2018-04-19 21:42:26, csütörtök
 
 
FIGYELEM! Hernádi Judit üzenete a tüntetőknek!

Írta:
O.L.K.T. -
2018. április 19.


SZOMBATON GYERTEK EL MINÉL TÖBBEN! CSAK ÍGY GYŐZHETÜNK!

A mi forradalmunk a senkik forradalma. Azoké, akiket a fideszesek senkiknek neveztek a választás utáni éjszakán.

Nincs sok eszközünk, mert nem akarjuk lángokba borítani a várost, ami az otthonunk, és az országunkat, ami a hazánk.

A Fidesz leépítette a jogállamot, beszántotta a sajtót, a közmédia egy ideje Orbán propaganda gépezete.
Ennek is köszönhető a kétharmad.
Megtévesztett emberek szavaztak rájuk, és még a választást is elcsalták.

VISSZA KELL SZEREZNÜNK, AMI A MIÉNK!
MINDEN MAGYARNAK, BÁRHOL ÉLJEN, JOGA VAN A TISZTESSÉGES TÁJÉKOZTATÁSHOZ, HOGY FELELŐSEN TUDJON DÖNTENI!

A legfőbb célunk a közmédia fidesztelenítése!
De az ellenzéki pártokra is jut feladat, akik szintén sárosak abban, hogy idáig jutottunk.
Velük együtt kell kiharcolnunk egy új, igazságos és tisztességes választási törvényt és a korrupciós esetek kivizsgálását.

A történelem azt mutatja, hogy a tömeg erre politikai támogatás birtokában képes.
Arra kell rávennünk a pártokat, hogy egységesen lépjenek fel a fideszes kétharmad ellen.
Még egységben sincs esélyük, azonban a tömegtől a hatalom megijed. Nem egyszer fújt már visszakozót a Fidesz, gondoljuk a netadóra vagy a vasárnapi boltzárra. Most azonban sokkal nagyobb a tét. És ehhez sokkal nagyobb tömegre és álhatatosabb kitartásra van szükség.

Szlovákiában kormányt buktatott a tömeg.
Mi azonban egy rendszert akarunk leváltani, Orbán velejéig korrupt, és végtelenül aljas rendszerét, a NER-t.

Békésen!

Ehhez kell minden tisztességes magyar ember, akik a múlt héten bebizonyították, hogy képesek összefogni a diktatúra ellen.

Szombaton legyünk minél többen, és mutassuk meg a hatalomnak, hogy nem hátrálunk.

Magyarország a mi hazánk, felelősek vagyunk érte!


https://olkt.hu/figyelem-hernadi-judit-uzenete-a-tuntetoknek/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Alig választották újra, Orbán máris óriásit hibázott: ennek
  2018-04-19 21:41:34, csütörtök
 
 
Alig választották újra, Orbán máris óriásit hibázott: ennek meglesz a böjtje

április 19, 2018 Jabronka Richárd


Forrás: MTI
A sokadik ballépés

Azért ez valami egészen döbbenetes: még csak egy bő hete, hogy Orbán Viktort ismét megválasztották miniszterelnöknek és erre tessék, már megint óriási botrányba keveredett! Olyanokat köpött arcon, akiket nem kellett volna és még a szövetségeseit is elárulta!

A történet lényege a következő: a 444.hu számol be részletesen arról, hogy Kína mostanában igencsak megalázó szerződéseket akar kötni európai országokkal, azzal a szándékkal, hogy az uniós országok

“Kínával kötött szerződéseibe belekerüljenek a kínai világrend kiépítéséről szóló terminusok."

Erre válaszul az Európai Unió úgy döntött, hogy keményen visszaüzen a távol-keleti nagyhatalomnak: minket aztán nem lehet csak úgy csicskáztatni! Egy ilyen kemény diplomáciai állásfoglaláshoz persze egyhangú megállapodásra van szükség a tagállamok között. És mit tippelnek, melyik volt az egyetlen olyan európai ország, amelyik meglékelte a megállapodást? Jól gondolják: Magyarország. Orbán Viktor szerint ugyanis egyáltalán nem fontos az, hogy

“Kína igyekszik kihasználni, hogy Trump győzelme és a menekültválság megerősítették a populista erőket, és ez megkönnyíti, hogy a saját modelljét terjessze, és ezért is kell határozottan figyelmeztetni, hogy ne csinálja ezt az EU tagállamaiban."

Mindez azért különösen döbbenetes, mert még az általában Orbán Viktorra egy platformon lévő lengyelek is keményen szembeszegültek Kínával. Azzal érveltek ugyanis,

“hogy tapasztalták már a nyomást, hogy a kínaiak a saját doktrínájukat erősítő szövegeket akarnak beleerőltetni a kétoldalú megállapodásokba, és szerintük ez ellen csak közösen lehetne fellépni, mert a tagállamok egyenként nem tudnak hatékonyan alkudozni Pekinggel. Míg ha lenne egy közös EU-s irányelv, akkor arra mindig lehetne mutogatni a szerződések szövegezésekor."

Foglaljuk össze, mit jelent mindez a gyakorlatban: az Európai Unió ki akart állni a demokrácia, a szabadság és az emberi jogok mellett, mire Magyarország miniszterelnöke megmakacsolta magát. Szerinte ezek nem olyan fontos értékek, hogy kiálljunk értük, hiszen saját bevallása szerint is jobb a kínai a modell, amely modellben

egy párt uralkodik, a médiát blokkolják, az internet nem szabad és ahol a miniszterelnök elintézte, hogy élete végéig hatalomban maradhasson.

Ki az aki nem aggódna mindezek után? Attól tartok, hogy ennek a lépésnek még meglesz a böjtje.

http://ellenszel.hu/2018/04/19/alig-valasztottak-ujra/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy londoni magyar nyílt levele Orbán Viktorhoz – Hog
  2018-04-19 21:33:02, csütörtök
 
 
Egy londoni magyar nyílt levele Orbán Viktorhoz - Hogy merted elcsalni a választásokat te szemétláda!

Írta:
Rubóczki Tamás -
2018. április 17.
0
19323

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Április 8-án megtörtént a várva várt országgyűlési választás Magyarországon. Én mint Londonba menekült magyar pár mondatban elmondanám önnek a választásokról és az ország helyzetéről az egyéni gondolataimat. Engedje meg nekem, hogy első sorban az egészségügyet említsem meg. Sokakban felmerűl a kérdés miért nem volt jó a Gyurcsány kormány alatt a vizitdíj bevezetése? A lakosság nagy része a maguk uszítása miatt sokallta a vizitdíj összegét, ami ha jól emlékszem 300 forint volt. Önök erre a cselekedetre népszavazást kezdeményeztek aminek értelme nem volt. De akkor is az volt céljuk, hogy a Gyurcsány kormányt megbuktassák, mert önnek az akkori miniszterelnök immáron 15 éve mumusa volt. Félt, rettegett tőle, minden intézkedését támadta, majd az öszödi beszéd után ön és a CÖF-ös romboló haverjai csatatérré változtatták az MTV székházat, az Erzsébet teret, az Erzsébet hidat, nem beszélve Budapest belvárosának utcáiról, amiről átfogó Wikileaks jelentés készült. Ekkor nagy nehezen ön 2010-be feltételezem akkor is csalással kormányra került, ahol szépen fokozatosan elkezdték az ország folyamatos diktatórikus tönkretételét így az egészségügyet is. Az egészségügyi helyzet évről évre folyamatosan pusztult, amivel önök tisztában vannak, mert a folyamatos kozmetikázásukkal sem tudják azt megmagyarázni, hogy miért várnak egy kórházi Ambulancián a betegek akár 8-10 órát is mire elvileg megfelelő ellátást kapnak, már ha kapnak, és nem meghalnak mint az elmúlt hónapokban öten is, vagy miért esznek penészes szalámit a betegek egy kórházi osztályon, vagy miért nincs évek óta CT gépre pénz, vagy miért potyognak patkányok vagy egerek egy kórházi műtőben. Erre is adjanak választ miniszterelnök úr. Jött a 2014, ahol önök ismét kormányra kerültek 2/3-al, amit akkor is megkérdőjeleznék, hogy tiszta választás lett volna. Nem hiszem, hogy az volt, mert akkor már az önök országkifosztása mellett ki volt az a szavazó aki maguknak hitt, hogy jobb lesz. Szerintem senki. A 2014-es kormányzásuk elött önök az szajkózták folyamatosan, hogy folytatjuk, hát folytatták is a bődületes lopást, kifosztást, haverok zsebei kitömését, nem beszélve a kormányközeli strómanok brutális gazdagodását. Eközben az ország mégjobban a pöcegödör szélére került, amit már az Európai Unió mérései is bebizonyítottak. Amiket önök kreált Sorosista kreálmánynak neveznek. Szépen növekedik szinte hónapról hónapra az államadósság a Putyintól tarhált paksi hiteltől, vagy a giga kínai hiteltől amit önök elvileg vasútfelújításra vettek fel. Pusztulnak az országában a falvak, egyre nagyobb a munkanélküliség, menekülnek az országából a multicégek, leamortizálódik a társadalom, növekedik a szegénység, az éhezés, a nincstelenség, folyamatos butítás alatt vannak a diákok, ami az jelenti hogy romokban az oktatás is, amiről immáron több alkalommal hangot is adtak a diákok. De nem sorolom tovább az ország pusztításáról írt gondolataimat, mert akkor holnapután is még írni fogom önnek. Így akkor megkezdem és jöjjön akkor a 2018-as választás. A 2018 évet (kampányt) önök folyamatos Sorosgyülölő és Migránsgyülölő kampánnyal kezdték meg aminek az lett a vége, hogy az ország 70%-át félelemben és rettegésben tartották. Kisemmizett embereket vettek meg kilóra pár zsák kruplival, almával és 10 ezres Erzsébet utalvánnyal. Ez miniszterelnök úr az én meglátásom szerint undorító! Undorító az is, hogy önök a választási rendszert és a választási törvényt a maguk javára kreálták meg, átszabdalták a választókerületeket és választási körzeteket, kampánypénz megvonást tettek az ellenzéki pártokkal szemben, ÁSZ vizsgálatokat indítottak több párttal szemben aminek az lett a következménye, hogy önök egyelőre ismét kormányon vannak. Igen jól olvassa egyelőre. Totálisan megbabrálták az NVI rendszerét, véletlenül leállt, majd csökkentett módban üzemelt, a sorban álló emberekkel húzták az időt, míg önök mivel vereségre álltak, gyorsan elkezték a csalásukat, hogy nehogy elbukják a választásokat. Így az én véleményem az, hogy önök brutális választási csalást hajtottak végre Magyarországon, aminek rövid időn belül következményei lesznek. Ezért írtam a címbe, hogy hogy merted te szemétláda elcsalni a választásokat?! Láthatja is, hogy a múlt szombati tüntetésen a nép ennek már hangot is adott, hiszen ez bizonyíték arra, hogy önökre meg a hazug, uszító, gyűlölködő, kifosztó politikájukra a kutya sem kiváncsi. Illő lenne szerintem lemondani, és vállalni a felelősséget az ámokfutásuk után. Még megteheti ha végre hazalibben Nápolyból ahova fergetegesen és gyanúsan lekoccolt. Áljon ki a több mint 100 ezres utcán tüntető nép elé és valljon színt, csaltunk és lemondunk! Akkor talán kevesebb évnyi börtönbüntetésre számíthatnak miniszterelnök úr.



Üdvözlettel:

Kovács Gábor

2018. Április. 16.

https://olkt.hu/egy-londoni-magyar-nyilt-levele-orban-viktorhoz-hogy-merted-elcsa lni-a-valasztasokat-te-szemetlada/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Év mondata
  2018-04-19 21:29:33, csütörtök
 
  Év mondata.


“Halász szóvivő személyesen nem felelős a bíróság szerint, mert csak a munkáját végezte, amikor a Fidesz nevében hazudott."
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyáron is le fog pottyanni 600 milliócska a fideszes hirdető
  2018-04-19 21:26:58, csütörtök
 
  A fidesznyikok egymással kell versenyezniük a zsíros falatokért.
Csak aztán nehogy összeveszés legyen ebből is, hogy az egész ország megkárosodva úgy járjon, mint mikor símacskára megorrolt a vajda.



2018. 04. 19. 11:13

Nyáron is le fog pottyanni 600 milliócska a fideszes hirdetőknek?

Olyan közbeszerzést írt ki a Rogán Antal vezette propagandaminisztérium, amely újfent a kormányzati hirdetőket hozta helyzetbe. A Családbarát Ország projekt kommunikációs feladatai megint nem a kis és közepes családi cégeknek kedveznek.

600 millió forintos (egészen pontosan 600 976 505 forintos) szolgáltatást rendelt meg a Rogán Antal propagandaminiszter felügyelte Nemzeti Kommunikációs Hivatal - jelent meg az uniós közbeszerzési értesítő mai számában. A közbeszerzési kiírás szerint a pályázóknak a Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft. részére kell komplex kommunikációs feladatokat elvégezni. Ebbe beletartozik:

stratégiai tervezés és tanácsadás (átfogó kommunikációs stratégia, médiastratégia készítése)
integrált reklámügynökségi és grafikai tervezési feladatok ellátása
gyártási feladatok ellátása a kommunikációs kampányokhoz kapcsolódóan: film- és rádióreklám gyártása, fotózás
PR-ügynökségi feladatok ellátása
médiatervezési és -vásárlási feladatok ellátása.

A brüsszeli pénzekből is finanszírozott feladat végrehajtása idén augusztus 18-án kezdődik, és egészen 2020. december 31-ig tart.

Nem lehet kérdéses, hogy a tenderre ismét a fideszes trojka fog jelentkezni. A közbeszerzési kiírás feltételei között ugyanis olyan tételek találhatók, melyek lehetetlenné teszik, hogy kisebb kommunikációs cégek labdába rúghassanak. Így például a pályázónak az elmúlt három évben rendelkeznie kell olyan referenciával, melyben legyártott

legalább 3 különböző TV-reklámszpotot
legalább 2 különböző rádiószpotot
legalább 600 darab óriásplakátot és/vagy citylight plakátot,

továbbá

levetíttetett legalább 2 darab, legalább 300 GRP elérést biztosító TV-szpot kampányt
adásba küldött legalább 2 darab rádiókampány keretében legalább 330 rádiószpotot
kihelyezett legalább 3 darab közterületi médiakampány keretében legalább 600 db óriásplakátot és/vagy citylight plakátot.

A 600 milliós összegre tehát vélhetően a kormányzati kampányok állandó résztvevője, Balásy Gyula cégei (New Land Media Kft. és Lounge Design Kft.), a Soros-ösztöndíjas Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter barátjának, Kuna Tibor egykori Fidesz-kabinettitkárnak vállalkozásai (Trinity Communications Kft. és Young&Partners Kft.) vagy Rogán Antal luxuslakóparki szomszédjának, Csetényi Csabának kft.-i (Network 360 Kft. és Affiliate Network Kft.) közül teheti rá a kezét valamelyik, vagy akár több is.

Mint arról korábban beszámoltunk, a közép-kelet-európai független kommunikációs ügynökséghálózat, a weCAN kiadványa szerint a Rogán Antal vezette propagandaminisztérium az ország második legtöbb pénzzel hirdető intézménye. Szakértők úgy vélik, ez a tendencia súlyosan rontja a média minőségét, és káros következményei lehetnek a média ,,watchdog" (azaz ellenőrző - a szerk.) szerepére.


https://alfahir.hu/2018/04/19/kormanypropaganda_rogan_antal_balasy_gyula_csetenyi _csaba_kuna_tibor
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2018.03 2018. április 2018.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 257 db bejegyzés
e év: 1581 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 107
  • e Hét: 3871
  • e Hónap: 7616
  • e Év: 161112
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.