Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
70 ezer forintért lehetsz német állampolgár: mutatjuk, hogya
  2018-04-20 22:54:32, péntek
 
  70 ezer forintért lehetsz német állampolgár: mutatjuk, hogyan

Forrás Dávid
2018. április 20. péntek 05:45



Magyarországon évek óta tart a fokozott tempójú kivándorlás, a régióban ezzel a jelenséggel nem vagyunk egyedül. Horvátországban Kolinda Grabar-Kitarovic államfő szerint rendkívüli állapot van, a népességi 10 százaléka már külföldön dolgozik. Nézzük, mi kell ahhoz, hogy ne csak külföldön dolgozz, hanem állampolgárságot is kapj.

Nemrég írtuk meg, hogy az Eurostat adatai alapján 2016-ban 3049 honfitársunk vette fel egy másik EU-s tagország állampolgárságát. Ez nemcsak az évek óta húzódó trend miatt aktuális adat, hanem azért is, mert a választások éjszakáján hirtelen sokszorosára ugrott meg azoknak a száma, akik a Google keresőjében kerestek rá arra a szóra, hogy kivándorlás.

Ahogy írtuk a bevezetőben, nem kizárólag hazánkat érinti fokozott kivándorlás. Horvátországban a köztársasági elnök szerint rendkívüli állapot van a külföldre költöző horvát állampolgárok száma miatt, de általánosságban is elmondható, hogy a régiós országokat is hangsúlyosan érinti a jelenség.
A régiós elvándorlásról egyébként összességében is megállapítható, ami Magyarország esetében: jellemzően a munkaképes korú, családot alapító emberek mentek el. A lengyelek például úgy becsülik, hogy 2015 végéig a munkaképes korú lakosságuk 12%-a ment el csak az Egyesült Királyságba, hogy ott dolgozzon

- írta Beke Károly, a Portfolio elemzője egy 2017. őszi cikkében, amelyben a román, cseh és szlovák kivándorlási adatokat hasonlította össze a hazai helyzettel.



A 2016-os 3049 más EU-s állampolgárságot felvett honfitársunk harmada (1024 magyar) német állampolgárságot vett föl, 831-en lettek britek, 389-en pedig svédek. Mutatjuk a részletes adatokat is:

Nézzük tehát, hogy minek kellett megfelelniük abban a három országban, amely kiemelkedően szerepelt a fenti listán.
Német állampolgárság

Azok a külföldiek, akik legalább nyolc éve legálisan élnek Németországban (mivel Magyarország EU-tag, ezért ezt akár holnap elkezdheted), általánosságban jogosulttá válnak német állampolgárságra, ám van néhány feltétel, melynek meg kell felelni, de logikusan a nagyobb része csak a felnőttekre vonatkozik:

ismerni kell a német törvényeket, társadalmi szokásokat és a jogi rendszert, amely tudásról egy állampolgársági vizsgán kell számot adni,

önfenntartónak kell lenni,

B1-es szinten (ez a hagyományos magyar alapfokú szint) beszélni és írni kell tudni németül,

nem lehetsz büntetve,

elkötelezettnek kell lenned a szabadság és a demokrácia felé, ahogy az a német alkotmányban benne van,

be kell fizetned a 225 eurós (kb. 70 ezer forint) díjat, gyerekeknek jelentősen kisebb ez a költség.

A német törvények egyébként általánosságban tiltják a kettős állampolgárságot, de ez más EU-tagok állampolgáraira nem vonatkozik, így megtarthatod a magyar útleveled is, azonban fontos, hogy jól gondold át, hogy német állampolgárrá válsz-e, az ugyanis ragadós, lemondani nem lehet róla, csak elveszíteni lehet.
Egyesült Királyság

Ha mindenképpen EU-s állampolgárságot szeretnél felvenni, akkor lehet, hogy nem Nagy Britannia a legjobb választás, mivel ők 2019-ben várhatóan búcsút intenek a közösségnek. Mindenesetre ez 2016-ban sok magyart még nem zavart, ők a következő feltételeknek biztosan megfeleltek:

Nem sértették meg még súlyosan a brit törvényeket,

úgy határoztak, hogy továbbra is az Egyesült Királyságban szeretnének élni,

átmentek az állampolgársági teszten és megfelelően beszéltek angolul,

legálisan tartózkodtak az Egyesült Királyság területén (ez ugye eddig nem volt túl nehéz),

legalább öt éve az országban éltek.

Hogy lehetsz svéd?

Annak, hogy svéd állampolgár lehess, leginkább az a feltétele, hogy már legalább 5 éve Svédországban élj, és, hogy bizonyítani tudd, rendesen viselkedtél, mióta ott vagy. Ehhez a bevándorlási hivatal le fog ellenőrizni a rendőrségnél, a titkosszolgálatnál, valamint annál a hivatalnál is, aki a tartozásokat hajtja be az országban.

Egy csinos kis táblázatuk is van, hogy a különböző vétségek vagy bűncselekmények (sőt, börtönbüntetés) után, mennyi időnek kell eltelnie, hogy pályázhass svéd állampolgárságra. Ezt ide kattintva tudod megnézni, de ha például kaptál egy felfüggesztett szabadságvesztést, akkor három éven keresztül nem pályázhatsz az állampolgárságra, egy kisebb pénzbüntetés esetén viszont elegendő, ha egy évet vársz.



https://www.penzcentrum.hu/otthon/70-ezer-forintert-lehetsz-nemet-allampolgar-mut atjuk-hogyan.1065750.html?utm_source=penzcentrum&utm_medium=mail&utm_camp aign=hirlevel
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megnéztem és most nekem is fáj, de nagyon.
  2018-04-20 22:50:20, péntek
 
  Fáj, a 99 százalékban fideszes falu

https://index.indavideo.hu/video/A_99_szazalekban_fideszes_falu

A borsodi Fájban majdnem az egész falu a Fideszre szavazott. A községben legtöbben közmunkából, tízezer forintokból élnek, a Fidesz mégis tud valamit, amit a többi párt nem.

https://index.hu/video/2018/04/20/faj_borsod_fidesz_99_szazalek/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Viszlát, kétharmad - utolsó poszt a blogon
  2018-04-20 22:39:14, péntek
 
 
2018.04.09.

Viszlát, kétharmad - utolsó poszt a blogon
Szárnyathy Géza

Eljött ez is, jó ideig biztosan ez lesz az utolsó poszt a blogon - legalábbis tőlem. A választási eredményt látva egyszerűen nincs értelme a továbbiakban ennek a munkásságnak. Nemcsak azért, mert akihez fontos lenne, ahhoz nem jut el, mert nem olvas csak Ripostot, hanem mert már úgyis mindegy. Talán négy vagy akárhány év múlva leváltódik a Fidesz, de akkor már sajnos olyan károk keletkeznek, hogy az én életemben azt már bizonyosan nem lehet rendbe hozni.

A szemétdombra lett lökve a remény, hogy olyan országgá váljon Magyarország, ahol igazán jó élni. Jön majd Paks2, amivel biztos kurvajól már majd Orbán Viktor valamelyik seggnyalója, mert lebetonozhat 600 négyzetmétert aranyáron, de sajnos azt a fost majd nekünk kell kifizetni. Még akkor is ezt fogjuk nyögni, amikor Orbán Viktor és Putyin sírján már rég kinőtt a moha. Itt marad velünk szörnyű mementóként.

És itt marad az is, hogy a gyerekeinket magániskolába kell járatni, ha nem illik tökéletesen az előre kivágott sablonba. A kicsit is gyengébb, elesettebb gyerekek kihullanak, mehetnek éhen halni a szüleik mellé vagy ülhetnek a kocsma előtt, hátha elmegy a faluban egy menő autó, mert akkor lehet miről beszélni. Itt marad az is, hogy mehetünk magánkórházba, magánrendelésre, mert az állami ellátórendszer éppen vagy működik vagy nem. És még mi minden.

Itt marad az a sok behülyített, megvezetett ember, aki szerint tényleg a migráncs a legnagyobb probléma Magyarországon. Itt marad a rettegésük még akkor is, amikor Viktor plakátjai már rég lerohadtak. Itt maradnak azok is, akik szerint Kósa Lajos az az ember, akire szavazni kell. Akik szerint rendben van, hogy egy ostoba, dokumentáltan korrupt emberből miniszter lehet. És itt marad a gyűlölet és agresszió, amit a Fidesz beleoltott az emberekbe. Itt maradnak a kendős nőre rendőrt hívók, itt maradnak az örjöngő nagymamák, az autókereket kiszúrók.

Ez sokkal nagyobb baj annál, hogy itt maradt a Fidesz is. Lehet most mentegetni az embereket, hogy ők igazából nem is tehetnek semmiről, mert át lettek verve. Biztosan így van. Csak hát az a baj, hogy ugyanilyen szerencsétlen és megvezetett emberek küldtek több millió zsidót is a gázkamrába. És ugyanilyen megtévesztett emberek nyomták fel a szomszédaikat egyszer a nyilasoknak, egyszer a pufajkásoknak. Meg lehet magyarázni, hogy milyen módon váltak ilyenekké az emerek akkor és most. De attól még a felelősség az övék.




http://mentalisdeficit.blog.hu/2018/04/09/mentalis_bucsu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lázár János! Elmész te ám a nagy büdös picsába!
  2018-04-20 22:38:19, péntek
 
 
Lázár János! Elmész te ám a nagy büdös picsába!
2018.04.20. 20:25

In memorián Lézer Jani!
Lázár János nem vállal többé kormányzati szerepet.
Neki elég volt belőle, most már szeretné élvezni amiért annyit ér, amennyije van.
Lett elég trafikja, szerzett sok földet, termelt rajta kastélyt is. Kivilágította Hódmezővásárhelyt a Tiborcz gyerekkel, majd csúfosan elbukta ugyanott a választást.
Megunta a sok kormányinfón cinikus vigyorral előadott hazudozást, a valóság elferdítését, az ordító tények cáfolását.
Lázár János nem hülye. Tudja mikor kell megállni, mikor kell visszavonulni, mennyi az elég.
De azért Jani ne legyél te olyan biztos benne a neved feledésbe merül, gaztetteidért nem lesz kiverve a fogad.
Egyszer ebben az országban lesz még független igazságszolgáltatás, lesz elszámoltatás, lesz még itt tökös ellenzék aki a téged megillető helyre juttat a cimboráiddal együtt. Te voltál az Jani aki megszervezted az uniós pénzek nagyüzemi lecsapolásának módszerét, amit aztán az Orbán fiúk szépen elloptak. Te is az voltál aki bármit megtettél a hatalomért, és élvezted is annak kiszolgálását, de azért neked is csöppent rendesen a számládra.
Apropó! Megvan már kivel voltál abban a bizonyos szállodában? Csak hogy tudd, nincs itt elfelejtve semmi.
Okos gyerek vagy te Jani, kár volt a sötét oldalra állnod. Még becsületes munkával is sokra vihetted volna, de te a könnyebb utat választottad. Biztos megérte.
Kár azon aggódnod elfelejtenek az emberek, és te nyugodtan vadászgathatsz a kastélyodból. Ez nem fog megtörténni.
Mindig lesz a közeledben egy közmunkás egy lapáttal, mert nem felejtik el letolvajoztad őket.
Mindig lesz a közeledben egy rendes cigány ember, aki magyar, csak szerinted nem az.
Ez csak néhány példa ami óvatosságra kell intsen, és hogy ne érezd magad biztonságban. Mert mindig lesz aki rád vadászik, és el akar ásni a kert végében. Egyik sem lesz számodra kellemes, de legalább addig sem lehetsz nyugodt.
BANDITA.


http://banditapolitika.blog.hu/2018/04/20/lazar_janos_elmesz_te_am_a_nagy_budos_p icsaba
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nagy betűkkel írták fel a parlament elé, hogy AZ ELNÖKÜNK EG
  2018-04-20 22:28:22, péntek
 
  Nagy betűkkel írták fel a parlament elé, hogy AZ ELNÖKÜNK EGY KATASZTRÓFA

Botos Tamás
Politika
ma 17:13


Olvasónk hívta fel a figyelmünket, hogy a magyar demokrácia temploma előtt és egyben Orbán Viktor örökös magyar miniszterelnök ablaka alatt ez a felirat olvasható:
Fotó: botost/444.hu

Az elnökünk komplett katasztrófa

- fejtette ki véleményét a névtelen művész, aki talán Áderre gondolhatott, talán Orbánra.
Fotó: botost/444.hu

A feliraton leginkább a Batthyány térről rendszeresen fotózó turistáknak akadhat meg a szeme.
Fotó: botost/444.hu

https://4cdn.hu/kraken/image/upload/s--0b2X4qLd--/w_1160/79D3o2ccOAF9WGLVs.jpeg

Három évvel ezelőtt valaki kétszer egymás után felírta a Duna fölé, hogy Orbán egy geci. Akkor a feliratokat azonnal lemosták, míg a többi, nagyobb és régebbi graffitikhez hozzá sem nyúltak.

https://kepek.444.hu/2018/04/20/nagy-betukkel-irtak-fel-a-parlament-ele-hogy-az-e lnokunk-egy-katasztrofa
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Semjénnek (is) üzent a pápa: a képmutató katolikusnál is job
  2018-04-20 22:26:32, péntek
 
  Semjénnek (is) üzent a pápa: a képmutató katolikusnál is jobb egy ateista

Írta Harkai Péter


Ferenc pápa személyes miséjén tartott szentbeszédében marasztalta el az egyházon belüli, kettős életet élő személyek viselkedését.

A rezidenciáján tartott reggeli miséjéhez fűzött néhány előre nem megírt, rögtönzött megjegyzést. ,,Botrány, hogy valaki egy dolgot mond, és mást cselekszik. Ez köpönyegforgatás" - érvelt.

,,Vannak, akik gyakran hangoztatják: 'nagyon katolikus vagyok, mindig járok misére, ehhez és ehhez a szervezethez tartozom', pedig valójában ezt kellene mondaniuk: »nem élek keresztényi életet, nem adok méltányos bért az alkalmazottaimnak, kizsákmányolom az embereket, feketén üzletelek, pénzt mosok, kettős életet élek" - folytatta a rendhagyó elmélkedést, amit a Vatikáni Rádió osztott meg a nyilvánossággal.

,,Sok katolikus van, akire igaz ez, és ez botrány. Hányszor hallottuk már, hogy az emberek azt mondták, hogy ha ez az ember katolikus, jobb lenne ateistának lenni" - jelentette ki az egyházfő. Ferenc pápa 2013-as megválasztása óta gyakran prédikálja, hogy a híveknek aszerint is kellene cselekedniük, amit szóban hirdetnek.


http://pestibulvar.hu/2017/02/24/semjennek-is-uzent-a-papa-a-kepmutato-katolikusn al-is-jobb-egy-ateista/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elkészült a legtökéletesebb Orbán Viktor-interjú
  2018-04-20 22:24:16, péntek
 
  Elkészült a legtökéletesebb Orbán Viktor-interjú

haszanz
politika
ma 9:16


Orbán Viktor megtartotta szokásos pénteki rádiós igehirdetését, de ezúttal nem Kiss Gábor István vagy Kocsis Éva kérdezte, hanem Nagy Katalin. Ennek azért van jelentősége, mert ő az eddiginél is magasabb szintre tudta emelni a miniszterelnöki interjú műfaját. Csak kérdések és Orbán Viktor szuszogása, a válaszok nélkül, de képtelenség abbahagyni.

https://streamable.com/ah2vc


https://444.hu/2018/04/20/elkeszult-a-legtokeletesebb-orban-viktor-interju
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Akkor tessék csak vitatkozni Orbánnal, az eddig is nagyon be
  2018-04-20 22:18:10, péntek
 
  Akkor tessék csak vitatkozni Orbánnal, az eddig is nagyon bejött
Molnár Bálint | Ma | 8:06

Jó reggelt, szépséges napot kívánok, péntek van, mi kell még? Hát ennek a kérdésnek a megválaszolására most inkább nem vállalkozom. Viszont ragadjuk meg onnan a ma reggelt, hogy még tegnap reggel olvastam egy többé és kevésbé korrekt választási elemzést (a politológus természetesen mindig okosabb, mint én), amelyből idézni szeretnék, mert fontos:

Amit április 8-ról el lehet mondani: iszonyúan rosszul volt megszervezve, rengeteg ügyetlenséget láttunk, és semmi kétségem afelől, hogy volt csalás helyi kezdeményezésre azokban a körzetekben, ahol nem voltak ellenzéki szavazatszámlálók. Az ellenzék hibájából ezeken a helyeken a fideszesek lelkiismeretére volt bízva, mennyire lesznek pofátlanok. De ez nem tudott tömeges lenni, így az eredményt érdemben nem befolyásolhatta - igaz, a kétharmadot talán igen.

Hogy tessék, mi van, meg lehetne ismételni? Van ennél fontosabb kérdés? Tényleg azt állítjuk, hogy tökmindegy, hogy kétharmad vagy nem kétharmad? Nekem a pofám leszakad ezektől a politikailag korrekt, bagatellizáló, a választási csalást debilkretének összeesküvéseként definiáló okoskodásoktól. Jó, csaltak, persze, de nem volt rendszerszintű, legfeljebb a kétharmadot befolyásolta, és akkor mi van?

Az van például, hogy a kétharmados választási győzelemmel a zsebében - ahogy azt már ezerszer leírtuk -, az állampárt valószínűleg befejezi Orbán Viktor illiberális életművét. Az igazságszolgáltatásban. Ahol sajnálatos módon nyolc éves kitartó politikai aknamunka ellenére is még mindig születtek a központi politikai akaratot figyelmen kívül hagyó döntések. Úgyhogy most az lesz - legalábbis sajtóforrások szerint -, hogy megszűnhet az Országos Bírósági Hivatal és tulajdonképpen minisztériumi irányítás alá kerülhet az igazságszolgáltatás. Hogy az OBH megszüntetése és az igazgatási feladatok átszervezése az Igazságügyi Minisztérium mennyire egyértelműen növelné a kormány befolyását a bíróságokon, azt bizonyára nem kell ecsetelni. Remélhetőleg akkor végre a Fidesz vonyító szócsövei is befejezik a rinyálást: a balliberális bíróságok nem hoznak már nekik nem tetsző döntéseket és a helyére kerül az összes maradék kocka is a NER-ben.

Addig is: tegnap a Helsinki Bizottság újabb pert nyert a Fidesz nevű párttal szemben, miután a párt Halász János nevű (hazug) szóvivője tavaly áprilisban egy sajtótájékoztatón azt hazudta egyebek mellett, hogy ,,a Magyar Helsinki Bizottság összehangoltan megtagadta a Magyar Hírlap közérdekű adatigénylését", meg hogy ,,e Soros-szervezetek titkolóznak a vagyonukról és az általuk pénzelt emberekről, ügynökökről". A közvélemény hergelésére kiválóan alkalmas lamentálás minden elemében hazugságnak bizonyult, az elsőfokú ítélet értelmében az állampártnak bocsánatot kell kérnie, és 400 ezer forint sérelemdíjat is ki kell fizetnie a civilek jó hírnevének megsértéséért. Jó, az is igaz, hogy a bíróság szerint a Halász nevű szóvivő személyesen nem felelős, hiszen csak a munkáját végezte, amikor a Fidesz nevében hazudott. Az viszont legalább ennyire érdekes, hogy a közpénzből fenntartott Magyar Távirati Iroda mekkora ordasat hazudott erről a fejleményről. Pontosan az ellenkezőjét tette közzé annak, ami történt. A hazug szóvivőről igen, a valóságról elfelejtettek beszámolni. És igen, ebben az országban kell élni újabb négy kurva évig.

Igen, azoknak akik nem tudnak bármikor megpattanni, és nem is erre a jövőre szavaztak, azoknak következik a legszarabb négy év. Mindeközben Soros György alapítványa most unta meg a dicsőséget, bezárják a budapesti irodát és Bécsben folytatják. Hát mi ez, ha nem siker? Akkor most már békén hagynak minket Sorossal? A büdös francot. Morvai Krisztinával vállvetve zsibbasztanak ameddig lehet. Mert hogy kormányozni nem fognak, arra mérget vehetünk.

Éééééééééés megérkezett a nap olvasmánya, idézem a címet, alcímet: Nem lesz bojkott, nem félek Orbántól - Interjú Szél Bernadettel, az LMP társelnökével. Na, kérem tisztelettel, ez az interjú azokra a kérdésekre is válaszol, amelyeket még fel se tettünk magunkban. Rögtön eszembe is jutott, egy március végi interjú az LMP akkori miniszterelnök-jelöltjével, akit szintén Szél Bernadettnek hívtak, az így szólt: Orbán Viktor börtönbe zár, ha ő győz. Több mint érdemes összevetni a két eszmefuttatást, amelyek között mindössze egy hónap telt el. Orbán győzött, miniszterelnök lesz, Szél Bernadett pedig onnan folytatja, ahonnan számítani lehetett rá. Igaz, annyi változás történt, hogy másfajta parlamenti munkát javasol az LMP-nek, de a bojkottot nem tartja a legjobb módszernek. Szerinte nem kell félni Orbántól, vitatkozni kell vele. Mert az eddig is milyen jól bejött, ugye, drága Bernadett? Vitatkozni? Orbánnal? Mikor fordult elő olyan utoljára? Ennek pontosan annyi a realitása, mint annak a szépreményű kampányígéretnek volt, miszerint egy 6-7%-os párt egyedül fog kormányt alakítani. De mivel az ellenzéket nem szabad bírálni, mert akkor jön az okosok hada, hogy mi is megérjük a pénzünket, inkább nem kommentálom ezt az egészet.

Helyette Ungváry Krisztián történész tanulságos írásából teszek ide egy tökéletesen passzoló gondolatfoszlányt:

Nyilván illúzió azt várni, hogy az ellenzéki képviselők (...) egyszerre visszalépjenek a mandátum átvételétől. Az igazi ellenzék, azaz a felháborodott állampolgárok azonban segíthetnek nekik ezen döntés meghozatalában - és abban hogy elváljon az ocsú a tiszta búzától. Amennyiben van valamilyen értelme annak, hogy rendszeressé váljanak az Országház előtti tüntetések, akkor az csak az lehet, hogy egy normálisabb ellenzék jöjjön létre. Olyan formáció, amely nem kollaboránsokból áll, és amely képes arra, hogy bizonyos ügyekben közösen lépjen fel akkor is, ha világnézetileg sok minden elválasztja tagjait egymástól.

Ez a lényeg, ne ragozzuk. Az igazi ellenzéket a felháborodott polgárok képezik és nem azok, akik még mindig ott tartanak, hogy vitatkozni akarnak Orbánnal, aki már számtalanszor világossá tette, hogy nem hogy vitapartnernek nem tartja őket, de emberszámba se nagyon veszi őket. Hát jó étvágyat, további kellemes önámítást kívánok az érintetteknek.

És végül, a csupa jó hírek szellemében elmesélem, hogy olvastam a Blikk nevű tudományos-fantasztikus lapban, hogy márpedig az új kormány nőügyekkel is foglalkozik majd, ezért Novák Katalinból akár még miniszter is lehet, akárki meglássa. Ezzel a lendülettel be is rekesztem a ma reggelt, később meg később lesz, jövünk vissza!


https://kolozsvaros.com/rovidek/akkor-tessek-csak-vitatkozni-orbannal-az-eddig-is -nagyon-bejott/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hogy nem rohad ránk a bolondokháza már tényleg
  2018-04-20 22:17:17, péntek
 
  Hogy nem rohad ránk a bolondokháza már tényleg
Molnár Bálint | Ma | 18:01

Arra kellett rádöbbennem, hogy ezt is megértem: kifejezetten rossz, majdhogynem káros dolognak tartom Orbán Korrupt Viktor régi-új-örökzöld miniszterelnök mikrofonállványok előtt elszavalt - részben tökéletesen ismert, részben még mindig a súlyos meghökkentés és zavarba ejtés erejével ható - agymenéseit újra meg újra kielmezgetni.

Ahogy ennek az embernek a megnyilatkozásait hallgatom (márpedig elég régóta következetesen hallgatom), olyan érzésem van, hogy totál alkoholistának nézi az istanadta népet. Az alkoholista pedig többek közt onnan ismerszik meg, hogy mindig kell egy kicsit emelni az előző napi adagján, és akkor jól van ő. Az Orbán Viktor által képviselt politikának is valami ilyesmi a lényege. Most tartunk ott, hogy a kétharmaddal ,,megnyert" meccs tudatában és birtokában Felcsút elfuserált sufnijogásza egyre nagyobb magabiztossággal, kockázat nélkül emeli az adagot, a bármit mondás tétjét. Zabáljátok, vedeljétek és hallucináljátok azt, amit én akarok, vagy valami ehhez hasonló.

Annyira azért nem estem a fejemre, hogy ma reggeli igehirdetésének egészére kitérjek, de azért van itt pár dolog, amit baromira nem szabadna szó nélkül hagyni. Persze abban is van valami dühítően aggasztó, hogy százezer magyar ember önkéntes utcára vonulását Sorossal próbálja bagatellizálni és hitelteleníteni a rögeszmésen hazudozás kormányának feje. A lényeg azonban, amitől se röhögni, se sírni nem képes az ember, pedig ok az bőven lenne rá:

Van itt valami vita, valami listázásról. Az európai politika lényege a transzparencia, az átláthatóság, hogy a választók tudják ki, mit és miért csinál. Csak így tudnak jó döntést hozni. (..) A sajtó munkásait kifejezetten biztatom arra, hogy segítsék az embereket a tények megismerésében. Fedjenek fel minél több hálózatot, (..) hozzák felszínre mindazt, ami a mélyben van. És egyébként, ha valaki nem szégyell pénzt elfogadni külföldiektől, akkor ne szégyellje azt bevallani sem.

Régóta ismerem a spekulánsokat, régóta ismerem magát Soros Györgyöt is. Ez a nyerészkedő világ olyan világ, hogy újra és újra visszatér. Sosem adják fel.

No, hát ezzel az emberrel akarnak újabb négy évig vitatkozni a csekély számban parlamentbe jutott, ellenzéki pártoknak csúfolt alakulatok vezetői. Nincs primitívebb, ócskább, gyomorforgatóbb, büdösebb, sötétebb korokat idéző üzenet, mint Schmidt Mária szennylapjának Soros-zsoldosokat listázó cikke. Az értelmiség határon innen és túl (a fideszes professzorokat is beleértve) szégyenkezve, felháborodva, megrökönyödve okádja össze magát attól, hogy 2018-ban ez politikai termék lehet, hogy ezzel hatalomba kövült korrupt gazemberek vidáman házalhatnak; mindenki érveket próbál egymás mellé rakni az effajta kártékony, a felsőbbrendűségben gyökerező, másokat (az éppen aktuális tudjukkiket) önkényesen megbélyegző, pellengérre állító retorikától. Mi a fasznak?

Jön, megint jön a bandvezér és minden értelmesnek vélt érvet szájbarúg egy újabb cinikus, önkritikátlan hazugsággal. Kilencedik éve működik, hát nyilvánvalóan tovább tolja a dicsőséges néphülyítés bringáját. Most azt üzeni ő, az átláthatatlan, hatszáz évre titkosított ügyek, a közbeszerzések formájában (és különféle kreatív úton-módon) szétlopott hazai és európai pénzek kormányának mindenkori feje, hogy hajrá, csak így tovább, alattvalók, tessék csak leleplezni az ellenséget! (Ha másra nem képesek, a Wikipédiáról is összeollózhatják, a lényeg, hogy az ellenség az, akik nem mi vagyunk.)

Ez itt a viszkető tenyerű államférfiú, aki ahelyett, hogy elhatárolódott volna az erőszak minden formájától, arra bíztatta Őcsény drágajó magyarjait, hogy máskor is fejezzék ki hangosan és érthetően a véleményüket és nyugodtan essenek neki a másik ember torkának, mert a mi igazunk bármilyen erőszakot legitimál. A sötét maffia feje most arra adja atyai felhatalmazását, hogy azokat, akik nem mi vagyunk, bátran, szégyenérzet nélkül listázni hazafias kötelesség, úgyhogy tessék, bátran! Az önkéntes házmesterek országa lájkolja ezt. Csak a kibaszott náci tempó ne volna...

Mióta szégyen pénzt elfogadni külföldről, magyarázza már el nekem is valamelyik tanult szellemi honvédő! Mekkora ótvar hazugság ez, Orbán? És az mekkora hazugság, hogy a civil szervezetek titkolják, hogy honnan kapnak pénzt? Ki az, aki ebben a szellemi nyomorba taszított országban boldogkarácsonyozik, szemöldökcsipeszezik és fékknyúzozva rohan el a kamerák elől, amikor a família bűncselekmény-gyanús gazdagodását firtatják az újságírók? Azt hittem, hogy a megnyert választás után, meg miután még mindig nem ismerjük a tao-pénzek útját, vagy hogy a CÖF mire kapott félmilliárdos támogatást és mire kúrta el, miután a Tiborcz-Pharaon (nyugodjék!)-Mészáros és egyéb istenverte kormányközeli bűnözők és oligarchák közpénzhez való viszonyát mély hallgatás övezi, miután évekig kell pereskedni a szájbatekert közérdekű adatokért és Rogán is a helyén van, vége lesz már ennek az ordenáré hülyítésnek.

De nem, tévednem kellett. Soha nem lesz vége. Ennek soha. Ez a vállalkozás, ez a mások nyomorúságán nyerészkedő szarrágó-gyülekezet, amelyik mindig azt hánytorgatja fel másoknak, amit ő maga követ el, soha nem adja fel. Éberség! A háborút szítani kell, egy pillanatra nem lankadhat a figyelem, mert még a végén kiderül, hogy a listázott civilek átláthatóságával minden rendben van, kizárólag az Orbán-pereputty vagyonosodását fedi sűrű, átláthatatlan, nyolc éves homály.

Mekkora cinizmus kell ahhoz, te jó isten (Népszabadság, béke poraidra!), hogy ez a megélhetési uszító arra biztassa a sajtó a propaganda munkatársait, hogy leplezzenek le és listázzanak olyan embereket, akiknek nem tetszik a pofájuk, akik nem álltak be a pártállam sorába, és akik ellenállnak az elhülyülésnek. Miközben amikor véletlenül kiderül, hogy a még életben lévő, valódi sajtó túlságosan jól végezte a munkáját és leleplezte a kormány bűncselekmény-gyanús vérkorrupt disznóságait - Rogán helikopterétől Kósa anyjának mangalicatelepéig -, akkor jön a listázás, felszámolás, ellehetetlenítés, kiröhögés. Mikor melyik.

Feladom. Ez annyira beteg, annyira tudatosan, patikamérlegen kiszámolt szellemi méreg, hogy ezzel a romlott, erkölcstelenséggel nem tudok mit kezdeni. És tényleg ezt mondta, az Európai Unió pénzéből zsírosra hízott miniszterek elnöke: ha valaki nem szégyell pénzt elfogadni külföldiektől, akkor ne szégyellje azt bevallani sem. Hogy nem rohad ránk a bolondokháza már tényleg!


https://kolozsvaros.com/2018/04/20/hogy-nem-rohad-rank-a-bolondokhaza-mar-tenyleg /
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2018.03 2018. április 2018.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 257 db bejegyzés
e év: 1581 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3125
  • e Hét: 8857
  • e Hónap: 19968
  • e Év: 173464
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.