Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
Porosenko megfosztaná ukrán állampolgárságuktól azokat, aki
  2018-04-21 23:01:23, szombat
 
  Porosenko megfosztaná ukrán állampolgárságuktól azokat, akik részt vesznek más országok választásain


2018. április 21., 17:41

A parlamentnek sürgősséggel benyújtott 8297. számú törvénytervezet értelmében megszüntetnék azok ukrán állampolgárságát, akik részt vesznek más országok választásain, illetve ki- és belépéskor az országhatáron, valamint Ukrajna területén külföldi útlevelet használnak - jelentette a Zakarpattya Online.

A Petro Porosenko elnök által jegyzett tervezet értelmében a jövőben alapul szolgálna az ukrán állampolgárság megszüntetéséhez, ha valaki él a külföldi állampolgárság által biztosított választó- vagy egyéb jogával, esetleg teljesíti a külföldi állampolgárságból fakadó kötelezettségeit, amit alátámasztanak az adott ország állami vagy helyi önkormányzati szerveinek publikus nyilvántartásaiban vagy hivatalos kiadványaiban és weboldalain szereplő adatok.

Az országhatár átlépése külföldi útlevéllel, vagy az úti okmány felhasználása Ukrajna területén szintén eredményezhetné az ukrán állampolgárság elvesztését, ha ezt rögzítené a határőrszolgálat vagy más ukrán állami szerv.

Az Ukrajinszka Pravda (UP) írásából kitűnik, hogy a jogszabálytervezet célpontjai mindenekelőtt azok a krími lakosok, akik részt vettek-vesznek az oroszországi választásokon, ám az UP és a Zakarpattya Online is hangsúlyozza, hogy elfogadása esetén a törvény Ukrajna valamennyi külföldi állampolgársággal rendelkező lakosára vonatkozna, köztük azokra a kárpátaljaiakra is, akik részt vesznek a magyarországi választásokon, illetve akik igénybe veszik magyar útlevelüket külföldi utazásaikhoz vagy Ukrajna területén.

(zakarpattya.net.ua/pravda.com.ua/Kárpátalja)


http://www.karpataljalap.net/?q=node%2F38953
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fideszesek és nem-fideszesek pontosan ugyanúgy szívnak
  2018-04-21 22:31:26, szombat
 
  Fideszesek és nem-fideszesek pontosan ugyanúgy szívnak
Tamás Róbert | Ma | 17:22

E heti hír: a Nyílt Társadalom Alapítvány irodája Bécsbe költözik. Csontos Csaba, a szervezet szóvivője azt mondta, ezért döntöttek a költözés mellett, mert az ott dolgozó munkatársak hazaárulónak, a társadalom ellenségeinek lettek kikiáltva, szar a légkör, pocsékul érzik magukat itt.

Ezt én teljesen meg tudom érteni, mert én is pocsékul érzem itt magamat és rajtam kívül is van még néhány millió ember, aki szarul érzi magát. Szintén hazaárulók és a társadalom ellenségei lettünk, ahogy a Nyílt Társadalom Alapítvány - és gyakorlatilag minden civil szervezet, kivéve a népdalköröket és sakk egyletek munkatársait. Ez egy ilyen tetű ország lett. Pontosabban nem az ország lett ilyen, hanem a légkör, amit a kilencedik éve a hatalmat szorosan markoló maffia mérgez folyamatosan. Nem tudom, mi a pontos meghatározása annak, amikor egy párt hatalomban van, amikor minden eszköz a kezében van, amikor rendelkezik az ország erőforrásaival, a médiát kézben tartja, a törvényeket kény-kedve szerint módosíthatja, és közben azzal van elfoglalva, hogy az ország polgárait egymás ellen uszítsa. Nevezzük hazaárulásnak.

Évek óta úgy óbégatnak a teljhatalom birtokában, mintha ellenzékben kellene sínylődniük. Szar lehet nekik, ami egyáltalán nem baj. Az viszont baj, hogy mindenki másnak is gyötrelmessé teszik az életét. A saját híveiknek azért, mert szerencsétlenek minden napja rettegésben és harckészültségben telik, a nem-fideszeseknek azért, mert el kell tűrniük a hazugságokat, rágalmakat és bizony bátran fenyegetve érezhetik magukat, mert fenyegetve vannak. Ráadásként fideszesek és nem-fideszesek pontosan ugyanúgy szívnak, hiszen ugyanazt a mérgezett levegőt kell belélegezniük, ugyanazt a folyamatosan széthulló egészségügyi rendszert és szar oktatást kapják, ugyanazokra az üresen kongó stadionokra és egyéb látszatberuházásokra költik az adóforintjaikat.

A különbség csak annyi, hogy a fideszesek elhiszik, hogy jól és egyre jobban élnek, a nem-fideszesek pedig tudják, hogy ebből egy szó sem igaz. De pocsék dolog gyűlölni és pocsék dolog gyűlölve lenni, pocsék dolog félni, meghunyászkodni, hazudozni. Talán annyi különbség van a két csoport közérzetében, hogy a kormány rajongótábora most boldog, mert úgy érzik, hogy győztek. Abba nem hajlandóak belegondolni, hogy a saját honfitársaikat győzték le, mert az mégis ciki lenne, ha teljes mélységében felfognák, micsoda győzelem ez és mi lehet az ára, amit meg kell majd fizetniük akkor is, ha nem akarják.

A gyűlölt Soros-szervezet irodája kivonul az országból. Hurrá! De akkor vajon szintén hurrá lesz, ha a fiatalok, a középkorúak, a szakemberek, diplomások, értelmiségiek is egyre nagyobb számban úgy döntenek, hogy hallgatnak a tanácsra, miszerint kívül tágasabb? Értem én, hogy lehet majd annak is örülni, hiszen újabb fényes diadal, de hamar jelentkezni fognak a következmények.

Nem teljesen fedi le a valóságot, de nagyjából igen, úgyhogy csak gondoljunk bele a békemenet összetételébe és a szombati tüntetés résztvevőivel hasonlítsuk össze őket. Na, nagyjából ez az ország jövője. A békemenetesek maradnak, a többiek mennek. Már csak az a kérdés, hogy képesek lesznek-e békemeneték eltartani önmagukat és az országot. Nekem nem úgy tűnt, mintha nagyon nyüzsögtek volna a soraikban a tanult elmék. Ebben a kategóriában náluk a menetet vezető néhány gáncsnélküli lovagnál meg is áll az evolúció.

Márpedig ennek az országnak erősen bebaszott, ha Bayer Zsolt, Széles Gábor, Stefka István, Csizmadia, Lánczi, Fricz és hasonló kaliberek alkotják a szellemi, vagy bármilyen tőkésosztályt. Márpedig ők alkotják és amennyiben teljesül életük leghőbb vágya és mindenki eltakarodik innen, aki nem hajlandó a maffiának dolgozni, akkor ez így is marad. Sőt, súlyosbodni fog a helyzet. A harcias békemenetelők pedig nem fogják érteni, miért élnek egyre rosszabbul, miért rohad minden körülöttük, holott az előbb még virágba volt borulva a komplett ország. Pedig nem, már régen rohad az, csak fel kellene venni a másik szemüveget, mert a mostani nem a valóságot mutatja. Fájdalmas lesz az ébredés.


https://kolozsvaros.com/2018/04/21/fideszesek-es-nem-fideszesek-pontosan-ugyanugy -szivnak/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Azután kapta meg magyar letelepedési engedélyét a szír diktá
  2018-04-21 22:21:08, szombat
 
  Azután kapta meg magyar letelepedési engedélyét a szír diktátor pénzembere, hogy az amerikaiak tiltólistára tették


Erdélyi Péter, Zöldi Blanka 2018.03.29.

Van egy jó sztorid? Írj nekünk: info@direkt36.hu

,,Nem tervezi felülvizsgálni Salmo Bazkka és Atiya Khoury magyar letelepedési engedélyét a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal" - ezt a hivatal vezetője, Végh Zsuzsanna mondta Demeter Márta LMP-s képviselőnek. A 444 és a Direkt36 tegnapi cikkében írta meg, hogy Bazkka, egy súlyos nemzetközi bűnügy gyanúsítottja és Khoury, a szíriai diktátor pénzembere is magyar letelepedési engedélyhez jutott.

Demeter cikkünk megjelenése után nyilvánosan is jelezte, hogy országgyűlési képviselőként ki fogja kérni a Bevándorlási Hivataltól az írásunkban megnevezett szír állampolgárokra vonatkozó adatokat. A BÁH vezetője Demeternek csütörtökön elismerte, hogy Atiya Khoury 2014-ben letelepedési kötvényt vásárolt, és ezért meg is kapta a tartózkodási engedélyt. Khoury ezt követően magyar letelepedési engedélyt is igényelt, amelyet 2017 elején kapott meg.

Ez a dátum azért érdekes, mert Khouri 2016 nyara óta szerepelt az Egyesült Államok szankciós listáján, az amerikaiak szerint ugyanis ő Bassar al-Aszad szíriai elnök egyik legfontosabb pénzembere, aki készpénzt mozgat Oroszország, Libanon és Szíria között, és akit emberi jogi jogsértések miatt is felelősség terhelhet.

A tegnapi cikkünkben megnevezett másik szír állampolgár, Salmo Bazkka, a hatóságok gyanúja szerint olyan nemzetközi bűnszervezet tagja, amely fegyver- kábítószer és embercsempészetből származó pénzek tisztára mosásával foglalkozik. A Bevándorlási Hivatal szerint ő nem vásárolt letelepedési kötvényt. Demeter Mártának a Bevándorlási Hivatalnál azt mondták, hogy Bazkka már 1999-ben magyar tartózkodási engedélyt kapott, majd a letelepedésikötvény-program indulása előtt, 2010-ben rendes eljárásban igényelt és kapott magyar tartózkodási engedélyt.

A Bevándorlási Hivatal tájékoztatásának ellentmond, hogy Salmo Bazkka egyik közeli rokona a cikkünk megjelenése előtt személyesen állította a kérdésünkre, hogy a szír férfi vásárolt letelepedési kötvényt, és ezen keresztül kaptak a családtagjai is magyar papírokat. Emellett egy, a külföldiek bevándorlásával összefüggő hatósági ellenőrzéseket ismerő forrás azt mondta, hogy Salmo Bazkka részt vett a letelepedésikötvény-programban.

Demeter Márta betekintést kért azokba az aktákba, amelyek a két szíriai férfi magyarországi tartózkodására vonatkoznak, azonban a hivatal nem engedte, hogy megnézze a papírokat. A két szíriai férfi családtagjairól semmilyen információt nem közölt a hivatal. Így azt sem árulták el, hogy a Bazkka család valamelyik másik tagja vásárolt-e letelepedési kötvényt.

Végh Zsuzsanna szerint a hatóságok sem Khoury, sem Bazkka biztonsági átvilágítása során nem találtak biztonsági kockázatot, és nem emeltek kifogást az ellen, hogy magyar papírokat kapjanak. Annak fényében sem tervezik utólag felülvizsgálni vagy visszavonni a magyarországi letelepedési engedélyüket, hogy kiderült, Khoury szerepel az Egyesült Álllamok szakciós listáján, Bazkka pedig egy nemzetközi bűnügy gyanúsítottja lett. A magyar letelepedési engedély birtokában Khoury jelenleg is szabadon utazhat más schengeni államok területén is, és erre lehetősége volt Bazkkának is tavaly novemberi letartóztatásáig.

A 444 és a Direkt36 napokkal az első cikkünk előtt megkereste az összes állami hivatalt, beleértve a Bevándorlási Hivatalt is, és rákérdeztünk a két szír állampolgár bevándorlási státuszára, de nekünk akkor nem adtak felvilágosítást.

Szerdán cikkünk megjelenése után közleményt adott ki a Belügyminisztérium, amelyben azt írták, hogy a ,,444.hu és a Direkt36 valóságtól elrugaszkodott cikkének kizárólag a választási hangulatkeltés a célja", de nem cáfolták cikkünk egyik állítását sem. A közlemény szerint a cikkben megnevezett személyek egyike sem szerepel az Európai Unió egyetlen tiltó listáján sem, amit viszont nem is állítottunk. Azt is hozzáteszi a Belügyminisztérium, hogy “a cikkben megnevezett egyik személy pedig már a Gyurcsány-Bajnai kormányok idején Magyarországon élt", de nem cáfolja, hogy az illető a 2013 és 2017 között működő letelepedésikötvény-programban vásárolt magyar papírokat.

https://www.direkt36.hu/2018/03/29/azutan-kapta-meg-magyar-letelepedesi-engedelye t-a-szir-diktator-penzembere-hogy-az-amerikaiak-tiltolistara-tettek/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Színt vallott egy Fidesz-szavazó: ez az írás leveri a lécet
  2018-04-21 22:19:00, szombat
 
 
Színt vallott egy Fidesz-szavazó: ez az írás leveri a lécet

április 13, 2018 Jabronka Richárd
Forrás: Orbán Viktor Facebook

Egy Fideszre szavazó bőrébe bújt Bandita, a népszerű blogger. Az eredményhez nem fűzünk kommentárt, csak szó szerint idézzük azt a blogjáról.

“Azért szavaztam a Fideszre, mert nem akarok migránsok között élni. Jöjjön csak nyugodtan, nézzen körül nálam. Támassza vissza a kaput, mert kimegy a meleg, oszt nekem nincs pénzem tüzelőre ilyen melegben. Na, oda akarják arra a gazos kertre betelepíteni a migránst, hogy a rák egye ki a fülüket. Hogy hogy ki? Hát a Gyurcsány, meg a Bajnai. Mondta a polgármester úr a közmunkán, ha nem Orbán Viktor nyer, akkor bizony nekünk annyi, mert csak a Fidesz tud bennünket megvédeni. Na üljön le itt nálam, csak elrakom a székről a rezsicsökkentést. Amint látja nagyon szegény vagyok, a tévét sem nézem ha nem tudok a póznáról áramot lopni. De abban is azt mondják, a migráns nagyon veszélyes, és ha ide hozzák, akkor nekünk kell kifizetni az ő pénzét. Megmondta az M1, nálunk más nincs, nekem arra nincs pénzem előfizessek mindenféle csatornára, ahol csak hazudnak nekem.

Hogy honnan vennék el nekik a pénzt? Hát tőlem. Mert mindig a szegény embertől szedik el ha kell a gazdagoknak. Megmondta az a kedves Németh Szilárd, meg a Flóri is, hogy bizony mi isszuk meg a levét. Azok olyan aranyos emberek. Azt mondták, ha a Fideszre szavazunk, még kapunk kétezer forintot is. Idejönnek reggel valakik, elvisznek a szavazásra, utána kapjuk pénzt. És így is lett! Az olyan jó, ha valaki betartja amit ígért! A Gyurcsány az sosem tartotta be. Igen, volt egy is gulyás, meg zene, egy kis bor, bár a szomszéd gyerek az nagyon berúgott. Másnak kellett helyette elmenni szavazni, de a kétezer forintját megkapta. Azért ez pofátlanság.

Nem dolgozok én kérem sehol, nincs itt munka sehol a környéken, nekem meg nem is szabad semmit emelni, magas a cukrom. Na meg azért a százötvenért nem is megyek el, majd hülye leszek annyiért melózni, mikor azok ott fent a parlamentben sokkal többet ellopnak. Na azokat kéne leváltani, mert mind csak belőlünk él, a szegény embernek meg nem hagynak semmit.

Mennék én kérem dolgozni, ha itt lenne helyben, nem kellene csinálni semmit, és jól megfizetnék. Most csak a közmunka van, de abból kérem nem lehet megélni.

De legalább a migránsok nem jönnek. Azoktól már nyugodt vagyok. Persze hogy tudom ki az a migráns. Aki el akarja venni tőlem a munkám, és ide akar költözni. Na most legalább azoktól nyugodt vagyok. Megkínálnám valamivel, de a vizet most zárták el, nem tudtam befizetni. A kúthoz járok vízért, de ma még nem volt rá időm annyi a dolgom. Nem tudna egy kis pénzt kölcsönadni? A következő választáskor visszaadom, akkor biztos megint kapok."


http://ellenszel.hu/2018/04/13/szint-vallott-egy-fidesz-szavazo-ez-az-iras-leveri -a-lecet/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
“Magyarországon nincs jövőképe egy 22 évesnek” &
  2018-04-21 22:12:18, szombat
 
 
“Magyarországon nincs jövőképe egy 22 évesnek" - tízezrek osztják a leendő óvónő levelét



Torokszorító posztot írt a Facebookra egy 22 éves leendő óvónő, Luca, az országgyűlési választást követő hétfőn.
H.V. április 9., 18:26

A szöveg minden sora egy-egy tőrdöfés és gyomrot összerántó, tehetetlen dühöt szül mindazokban akik hozzá hasonlóan hazánkban szeretnének boldogulni befolyásos ismerősök, protekció, pénzzel kitömött szülők nélkül. A lány sorait néhány óra alatt közel 30 ezren kedvelték. Nincs mit hozzátenni, itt olvasható:

Nem szoktam ilyeneket kiírni. Sőt, még semmit nem írtam ki Facebookra. Soha. Azt sem tudom, mi a franc értelme van, hogy kiírom most, de ma egyszerűen kikívánkozott belőlem. Szóval egy Luca féle kora reggeli poszt következik.

22 éves vagyok.
A húgom 14 évesen már megmondta, hogy elmegy innen. Ennek 5 éve. Jövőhéten Skóciába megy megnézni az iskolát, ahova kapott ajánlatot. Szeretnénk támogatni ebben, de a szívünk szakad bele, hogy elmegy.

22 éves vagyok.
Anyukám óvónő, méghozzá kiváló. Egyedül nevelt fel minket. Rohadt keveset keres, de ebbe beletartozik a családi pótlék. Aki nem tapasztalta, fogalma nincsen, hogy az egyik legkeményebb munkával keres ennyit. Májustól csökken a fizetése 13.000 forinttal, mert a húgom is leérettségizik. Elveszti a családi pótlékot.

Mikor azt kell mondania a nagyobbik lányának, hogy májustól nem tudja támogatni őt, emiatt a potom 13.000 forint kiesés miatt, mert ő is csak tengődik, mindig látom rajta, hogy kicsit összetörik a szíve.

22 éves vagyok.
Két hónap, és megkapom a diplomámat. Óvó néni leszek én is. Az állam, (HA kaptam) 8000-el támogatta a tanulásomat/félév. 8000 forinttal. Ha minden jegyem kitűnő lett volna, 20.000 forint a maximum, amit kaphattam volna. Sok külföldi barátom van, akiknek, mikor ezt elmondom, ráfagy a mosoly a képükre.

Sajnos nem hiszik el. Igazából én sem.

22 éves vagyok.
Szeretnék óvónő lenni, minden nyűgével, és az államnak köszönhető szivatásával együtt, szeretnék az lenni. Csodálatos szakma, és szeretném szeretni: de nem fogom tudni.

22 éves vagyok.
Szeptembertől, gyakornokként, 2 évig, 120.000 forintot fogok keresni. Budapesten ez egy szoba ára. De én nem szeretném a 100%-át oda adni a fizetésemnek azért, hogy legyen tető a fejem fölött. Végül is, ennem is kéne. Vagy valami.

22 éves vagyok.
Szeretnék egy lakást. Nem nagyot, mindig a kis lakásokat szerettem, a 30nm tökéletes lenne. Azt hiszem, nem kérek sokat. Ha szeretném, hogy felnőttként saját tető legyen a fejem felett, 22 évesen fel kell hitelt vennem, ami 40 éves koromig a nyakamon lesz. Jobb esetben. És a 120.000-ből majd a 160.000-ből kéne fizetnem a törlesztőjét.
Én ezt nem akarom. Meg nem is tudom.

22 éves vagyok.
Kinéztem egy kávéfőzőt egy hónapja, de nem tudtam megvenni magamnak. Mondom egy kávéfőzőt. Nem autót, nem gyémántékszert, nem egy 26. táskát: egy kávéfőzőt.
Szóljatok, ha sokat akartam.

22 éves vagyok.
Terveznem kéne a jövőmet.
De nem tudom. Mert itt nincs olyanom. Nem látom magam előtt, sosem láttam. Ez pedig megijeszt. De nagyon.

22 éves vagyok.
Pár év, és szeretnék családot. Imádom a gyerekeket, mindig is akartam családot.
Hogy itthon-e? Szeretnék, ez a hazám, ezt a nyelvet beszélem. De nem fog megtörténni.

22 éves vagyok.
Terveznem kellene, alakítanom az életem, fixálni a jövőmet, emellett pedig élveznem az élet egyik legjobb időszakát.
DE NEM TUDOM.

22 évesen ugyanis nem látom a jövőm.
Mert az én hazámban, itt, Magyarországon, nincs jövőképe egy 22 évesnek, aki nemsokára megkapja a diplomáját a kezébe. Ami manapság semmit sem ér itthon.

Mert az én hazámban napról-napra él azaz ember, aki becsülettel dolgozik.
Mert az én hazámban vegetálunk.
Mert az én hazámban a 2 felnőtt csak úgy tudja magát eltartani, ha egymásra támaszkodik. Ha nincs egy párod, haverod, akárkid, akivel közösen osztozol a költségeken; 22 évesen mehetsz vissza anyádhoz: aki már szintén nem tud eltartani, mert önmagának is alig jut.
Mert az én hazámban egy friss diplomás nem akar elhelyezkedni a saját végzettségében, amit ő választott anno, hiszen ezt szerette volna csinálni. Nem akar családot. Nem akar: JÖVŐT.

Mert az én hazámban, egy kávéfőzőről csak álmodni lehet.

Remélem, külföldön majd vehetek egyet.




https://virality.hu/2018/04/09/magyarorszagon-nincs-jovokepe-egy-22-evesnek-tizez rek-osztjak-a-leendo-magyar-ovono-sokkolo-levelet




--------------------------------------------------------------------------------- ----



Életveszélyesen megfenyegették a 22 éves Mészáros Lucát, ügyvédet kellett fogadnia
Nyugati Fény · április 17., 14:51 · Bulvár

Mi is beszámoltunk az óvónőnek készülő, 22 éves Mészáros Luca történetéről. A lány a választások másnapján fakadt ki egy hosszabb írásban a közösségi oldalán.

Luca érzékletesen leírta, milyen nehéz egy fiatalnak érvényesülni a mai Magyarországon, és miért gondolkodik azon, hogy elhagyja az országot. Posztját akkor több tízezren osztották meg. (Ha lemaradtál róla, itt találod.)

Mészáros Luca most a zoom.hu-nak adott interjút, amelyben elmondta: az elmúlt napokban

beszólások és fenyegetések tömegét kapja

ismerősöktől és ismeretlenektől is, akik - vele ellentétben - nyilván nagyon meg vannak elégedve a fantasztikus magyarországi lehetőségekkel.

Bár Luca a posztját nem politikai megnyilvánulásnak szánta (azt sem árulja el, kire szavazott) mégis jellemző, hogy a Fidesz-hívek rögtön a “felbérelt ellenzékit" látták meg benne.

,,Nem az a baj, hogy sokan nem értenek velem egyet, hanem az, ahogyan kifejezik ezt" - mondta a portálnak, hozzátéve:

“az elmúlt egy hétben több fenyegetést is kaptam."

Majd részletezi is: ,,Hétfőn egy kézzel írt levelet hagytak nekem címezve az iskolám melletti kávézóban, amelyben pocskondiáznak. Emellett egy Facebook-csoportban szervezkednek, hogy a Facebook-oldalamat lepontozzák. Egy távolabbi ismerős pedig elindított rólam egy újabb álhírt. Ez egy undorító történet, kezd a helyzet elfajulni, így már ügyvédet is fogadnom kellett. (...) Gyakorlatilag kezdem a testi épségemet is félteni."

Végül azt mondja: ,,Az elmúlt egy hét ellenséges reakciói arra sarkallnak, hogy elmenjek innen."

Oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!

http://nyugatifeny.hu/2018/04/17/orban-rajongoi-eletveszelyesen-megfenyegettek-a- 22-eves-meszaros-lucat-ugyvedet-kellett-fogadnia
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tombol a kétharmad: A Fidesz a bíróságok megszállására kész
  2018-04-21 22:09:07, szombat
 
 
Tombol a kétharmad: A Fidesz a bíróságok megszállására készül

Nyugati Fény · április 20., 16:31 · Politika

A Demokratikus Koalíció szerint a Fidesz a kétharmad birtokában úgy akarja megszállni a bíróságokat, hogy megszünteti az Országos Bírósági Hivatalt (OBH).

Az ellenzéki párt megválasztott képviselője, Arató Gergely pénteki sajtótájékoztatóján felhívta a figyelmet: a Fidesz ki akarja használni a kétharmados választási győzelemben rejlő lehetőségeket, mert

nem tud együtt élni azzal, hogy még létezik egy független, jogállami intézmény.

A politikus szerint az OBH eddig legalább mutatott némi önállóságot, többször is szembeszállt a Fidesz akaratával, és az ügyek jelentős részében biztosította a bíróságok függetlenségét.

Amennyiben az Igazságügyi Minisztérium nevezi majd ki a bírákat és osztja el az ügyeket, akkor a kormány közvetlenül befolyásolhatja a bíróságok működését - figyelmeztetett Arató Gergely.


http://nyugatifeny.hu/2018/04/20/tombol-a-ketharmad-a-fidesz-meg-fogja-szallni-a- birosagokat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Akadémikusok nyílt levélben követelik Merkeltől, hogy zárass
  2018-04-21 22:07:56, szombat
 
 
Akadémikusok nyílt levélben követelik Merkeltől, hogy zárassa ki a Fideszt az Európai Néppártból


Nyugati Fény · április 17., 12:36 · Politika

Ha Angela Merkel nem szólal fel Orbán rendszere ellen, azzal sok feltörekvő zsarnoknak adhat felhatalmazást - írták nyílt levelükben akadémikusok, írók és aktivisták.

Európa egyik legnívósabb közéleti lapjában, a Politicón közzétett levél szerint Merkel kancellár bűnrészességet vállal a magyar demokrácia elleni támadásokban.

A nyílt levél szerzői szerint Merkel nem ítélte el, hogy Orbán és kormánya a demokratikus intézményrendszert támadja, közpénzből folytat antiszemita és antidemokrata kampányt, a német konzervatívok pedig legitimálják Orbánt.

A levélírók úgy vélik, más zsarnokok jelnek tekinthetik Orbán sikereit, hogy ők is következmények nélkül bonthatják le a demokráciát a saját országukban.

Azt írják, Merkel mindig is tiszteletre méltó módon kiállt a diktatúrák ellen, de

a szégyenteljes hallgatás Magyarország ügyében aláássa ezt a tiszteletet.

,,Tisztában vagyunk azzal, hogy politikailag miért célszerű nem foglalkozni azzal, ami Magyarországon történik. De a demokrácia túlélése és az európai zsidók biztonsága nem lehet egyszerűen csak politikai célszerűség kérdése.

Az egyetlen becsületes megoldás az lenne, ha legalább most elítélné Orbán támadásait a demokratikus értékek ellen, és felszólítaná az Európai Néppártot, hogy zárja ki a Fideszt."


http://nyugatifeny.hu/2018/04/17/beolvastak-merkelnek-orban-buntarsa-lesz-ha-nem- megy-szembe-a-zsarnoksaggal
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Újabb kétharmad: mire számíthat Európa?
  2018-04-21 21:42:49, szombat
 
 
április 21, 2018

Írta Zgut Edit

Újabb kétharmad: mire számíthat Európa?



Miközben Európa sem kiköpni, sem lenyelni nem tudja Orbán Viktort, az Európai Unió aligha számíthat meghátrálásra a magyar kormányfőtől, aki a saját szája íze szerint alakítaná át az uniót egy euroszkeptikus szövetség támogatásával.

Közel nyolc évnyi illiberális államépítés és Brüsszel-ellenes szabadságharc után az EU-t feltehetően nem fogja meglepetésként érni, ha a negyedik Orbán-kormány újabb kétharmados felhatalmazásának birtokában az autoriter hibrid rezsimek irányába tolja el Magyarországot. Brüsszelből is jól látszik a Fidesz forgatókönyve az itt lévő nemzetközi, illetve a külföldről finanszírozott nemkormányzati szervek (NGO-k), a maradék kormánytól független média és az igazságszolgáltatás mozgásterének további szűkítésére. Felkészültebbnek azonban így sem mondható az unió, amely a jogállamiság szempontjából pillanatnyilag Lengyelországgal igyekszik példát statuálni, egyelőre félsikerrel. A fenti intézkedéseket a kormány az eddig bevált stratégiával próbálja majd elboronálni az EU-val egymástól elszigetelt kötelezettségszegési eljárások formájában. Ennek megtűrése nyíltan elfogadottá teszi az európai demokratikus értékek szisztematikus megsértését az EU-ban.

Orbán reményt ad az európai szélsőjobbnak

Újabb kétharmados győzelme után ugyancsak nehéz lenne elképzelni, hogy az Európai Bizottságot évek óta hatáskörtúllépéssel vádoló, Berlint és Párizst pedig civilizációs fenyegetésként ábrázoló magyar kormány változtatni fog Nyugat-ellenes retorikáján. Orbán Viktor folytatni fogja az elmúlt évek destruktív, EU-ellenes stratégiáját, azzal a kettős céllal, hogy az uniós intézmények legitimációjának aláásása mellet megakadályozza azok további beavatkozását bel- és igazságügyi területeken. Kérdéses például, hogy Alaptörvénybe vésik-e, amit a kvótanépszavazás után nem tudtak: hogy Magyarország felülírhasson uniós döntéseket. Amennyiben ez túlmutatna a szimbolikus alkotmányjogi retorikán, és erre hivatkozva Magyarország nem hajtana végre uniós döntéseket, az súlyos következményekkel járna az integráció jövőjére nézve. Orbán Viktor bírálói ennyi idő alatt megtanulhatták, hogy a magyar kormányfő nem elhagyni, hanem saját szája íze szerint átalakítani szeretné az uniót. A nyugat-európai minták ellenében történelmi, a vallási és a nemzeti önazonosság megőrzésére épülő politika felé fordítaná az EU-t, amelyben etnikailag homogén, keresztény, tradicionalista értékeken alapuló társadalmak működnek, amelynek elérése érdekében megengedett a politikai és a civil szabadságjogok korlátozása.

Bár a Fidesz az Európai Néppárt elnéző magatartásának köszönhetően továbbra is a jobbközép koalíciót erősíti, Orbán üzeneteire sorra rezonálnak az európai szélsőjobboldali pártok. A francia Nemzeti Fronttól kezdve az osztrák kormányban lévő Szabadságpárton át Tomio Okamura cseh radikális pártjáig követendő példaként, egyik legmeghatározóbb hivatkozási pontként tekintenek Orbánra, aki győzelmével erős bátorítást ad a 2019-es EP-választásokra melegítő szélsőjobboldali, radikális populista szereplőknek. Mivel az EP jelenlegi összetételét tekintve az EU-ellenes vagy euroszkeptikus pártok már így is a képviselők közel egyharmadát teszik ki, a jövőre esedékes EP-választásokkal tovább erősödhet ez a tendencia.

Mennyi Európa kell?

Bár Orbán Viktor újabb kétharmados győzelme után megerősítette, hogy a ,,nemzetek Európája" víziót támogatja a föderális berendezkedéssel szemben, a magyar kormány az elmúlt években vegyes üzeneteket küldött az EU intézményes jövőjével kapcsolatban. Egyrészt úgy tűnik, mintha a további szuverenitás-átadásban nem érdekelt Orbán puszta adminisztratív szerepet szánna a közös piac bázisán működő EU-nak az uniós pénzek folyósítására. De 2017 második felétől egyre növekvő nyitottságot mutatott egy rugalmasabb, többsebességes integrációra a külső határvédelmi műveletek, a bővítés, a közös piac és a védelmi együttműködés (PESCO) terén.

Orbán az elmúlt években a migrációt leszámítva nem tudta érdemben befolyásolni az uniós döntéshozatali napirendet. A menekültválság során felépített külön utas politika is kizárólag a visegrádi országok együttállásának köszönhetően volt eredményes, amelynek során a magyar miniszterelnök befolyásának kiterjesztésére használta a platformot azzal a nem titkolt céllal, hogy Visegrád egyfajta hatalmi ellenpólust képezzen, és idővel átvegye az euroszkeptikus Nagy-Britannia szerepét az unióban.

Ez eddig felemásan érvényesült. Bár a V4-ek továbbra is egységes álláspontot képviselnek a menekültek kötelező elosztásán alapuló mechanizmust illetően, a kiküldött munkavállalókról szóló tavaly októberi tanácsi szavazás is megmutatta, mennyire könnyen leszalámizhatók a visegrádi országok. Szlovákia és Csehország leválasztása megerősítette azt a törekvést, miszerint gyakoribbá válhat a közepes vagy a kisebb tagállamok elszigetelése olyan kérdésekben, ahol egyébként a nyugati és a keleti államok érdekei feszülnek egymásnak. Mindenképpen a nagyobb tagállamoknak kedvezne Emmanuel Macron napokban felvetett javaslata a minősített többségen alapuló tanácsi döntések folytatólagos kiszélesítéséről, hogy bizonyos országok ne blokkolhassák az integráció adott területeken történő további mélyítését. Fontos jelzés lehet az eurozónán kívüli államoknak Macron másik megjegyzése a jelenleg is érvényben lévő többsebességes unióról. A francia elnök kötelességének nevezte, hogy ne alakuljanak ki zártajtós klubok, miközben a mélyítési ambíciókkal rendelkező országokat se lehessen visszahúzni. Ez egyébként akár jó hír is lehet a nemzetállami szuverenitásukra érzékeny, ám a kirekesztettség állapotától ódzkodó magyar, lengyel és cseh vezetésnek.

Nem könnyű koalíciót építeni

Mindez összességében a V4-államokat is új együttműködési síkokba kényszerítheti. Kulcsfontosságú a 2020 utáni uniós keretköltségvetés vitája, ahol a V4-ek a 2011-ben megalakult ,,Kohézió barátai" elnevezésű csoport részeként elsősorban az uniós felzárkóztatási pénzek megtartásában érdekeltek. A hagyományos fejlettségi törésvonalakon felül tovább bonyolítja a képletet, hogy felerősödött a Tanácson belüli igény a strukturális és a kohéziós támogatások felhasználásának több és szigorúbb feltételhez kötéséhez (egyre erősödő mértékben szorgalmazta ezt Németország, Olaszország, Franciaország, valamint a Benelux és az északi államok). Visegrád feltehetően összezár, ha feltételesség bevezetését a jogállamiság tiszteletben tartásához kötnék. Amennyiben pedig az árukapcsolás a menekültek kötelező átvételét célozná, akkor feltehetően még a migráció terén általában nagyobb szolidaritást szorgalmazó Bulgária is csatlakozna a V4-ekhez.

Fejlettségbeli különbségeiknél fogva azonban a ,,Kohézió barátai" már korántsem tekinthetők egységes érdekcsoportnak. A régióban eltérő preferenciákkal rendelkezik a kemény infrastrukturák (pl. utak) kiépítésére összpontosító Románia és Bulgária, illetve az innováció finanszírozására koncentráló balti országcsoport. Visegrád pedig valahol a kettő között foglal helyet a digitális átalakulás, a kutatás-fejlesztés és a versenyképesség előtérbe helyezésével. Nem beszélve az eurozóna tagsággal járó eltérő kötelezettségekről és célokról: míg Bulgária és Románia deklaráltan közeledik a valutaövezethez, Magyarországon továbbra sem zajlik érdemi párbeszéd az euró bevezetéséről. A kívül maradóknak kedvez, hogy pillanatnyilag nincs politikai szándék bármiféle ultimátum belengetésére a csatlakozás sürgetése szempontjából.

Berlin nélkül nem megy

Az eltérő gazdasági preferenciák ellenére Orbán feltehetően továbbra is számíthat visegrádi partnereire a ,,kevesebb Brüsszel, több tagállami szuverenitás" című retorikai harcban. Nemrég legalábbis ugyanezt szorgalmazta Peter Pellegrini szlovák és Andrej Babis cseh kormányfő. Szlovákia júliusban veszi majd át Magyarországtól a V4-elnökség vezetését, ami azért várhatóan pragmatikusabb napirendet kínál majd a nacionalista és a migrációellenes hangvételű magyar elnökséghez képest. Az illiberális magyar-lengyel véd- és dacszövetség fenntarthatóságát részben a Lengyelország elleni 7-es cikkely szerinti eljárás, illetve a magyar jogállamiság helyzetét vizsgáló, elhúzódónak ígérkező folyamat garantálja. Jobbratolódásukat követően Orbán Olaszországra és Ausztriára is természetes szövetségesként tekint, akik eseti alapon oszthatják ugyan Brüsszel-ellenes törekvéseiket, de ugyancsak az eurozóna tagságból, nettó befizetői pozíciójukból és egyéb eltérő attribútumaiknál fogva nem jelentenek garanciát.

Orbán uniós mozgásterét azonban semmi nem jelöli ki olyan mértékben, mint a legfontosabb partnerrel, Németországgal fenntartott gazdasági kapcsolatrendszere. A magyar miniszterelnök évek óta Merkel ellenpontjaként, a keresztény Európát védelmező végvári kapitányként pozicionálja magát. Bár a kétoldalú diplomáciai kapcsolatok fagyosak, a Fidesznek éppen a német CDU-CSU biztosít védőernyőt a bírálatokkal szemben attól való félelemből, hogy a Fidesz kizárása felborítaná az EP erőviszonyait, miközben a német piacok is a kiszámíthatóságot részesítik előnyben. Ráadásul, ahogy arra a német nagykoalíciós szerződés is rámutat, Berlin szempontjából nem Magyarország, hanem gazdasági és politikai súlyánál fogva Lengyelország a prioritás a régióban. Ironikus módon Kaczynski veszte Orbánnal szemben, hogy a lengyel kormányzó Jog és Igazságosság párt kívül esik a legnagyobb európai frakció hatósugarán. Az Európai Néppárt így a lengyel jogállamiság védelmezőjeként Varsóra, és nem pedig Budapestre koncentrál.



https://pcblog.atlatszo.hu/2018/04/21/ujabb-ketharmad-mire-szamithat-europa/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán Viktor fia Gáspár ,színpadról gyógyít, térít és nyelve
  2018-04-21 21:39:47, szombat
 
  Ugyanolyan hülye, mint az apja!





Orbán Viktor fia Gáspár ,színpadról gyógyít, térít és nyelveken szól

April 20, 2018 admin Belföld

Hosszú riportot közölt a 24.hu a Felház nevű keresztény mozgalom rendezvényeiről, és beszélt a mozgalom vezetőivel, köztük Orbán Gáspárral, a miniszterelnök fiával is.

A másfél hónapos látogatás- és beszélgetéssorozatból kiderül, hogy a mozgalom rendezvényein Orbán Gáspár személyesen is színpadra áll, beszédeket mond, a résztvevők között sétálgat, és ismeretlen nyelven imádkozik értük, miközben rájuk teszi a kezét. Egy ilyen eseményről a lap azt írja:

A teremben többen a padlóra borultak, egy fiatal lány karját a mennyezet felé emelve mosolygott, néha halkan nevetett is. Egy sarokból pedig fel-felszakadó sírás hallatszott.

Egy másik alkalommal Orbán ,,talpig feketébe öltözve, a telefonjáról jegyzeteket olvasva kezd beszélni, majd gyorsan belemelegszik, a telefon már nem is kell". Később megkérdezte, ki megy el Istennek követségbe, és arra kérte azokat, akik ezt szeretnék tenni, hogy álljanak fel, és sétáljanak a színpadhoz. Körülbelül kétszázan így is tettek. Ezután ismét Orbán Gáspár következett, és közölte, hogy
ISTEN AZT MONDTA NEKI, VAN EGY OLYAN EMBER A TEREMBEN, AKINEK LOVAS BALESETE VOLT, ÉS EMIATT FÁJ A JOBB TÉRDE.

Hosszabb csend után egy lány jelentkezett, hogy neki valóban volt lovas balesete, de a bal térde fáj. Ezután önkéntesek mentek oda a lányhoz, és imádkoztak a térdéért, hogy gyógyuljon meg.

A gyógyítás a Felház része, azt vallják, ,,jelek, csodák és ördögök kiűzése nélkül csak félevangélium az evangélium". Orbán Gáspár erre azt mondta az interjúban, hogy nem ők gyógyítanak, hanem Jézus rajtuk keresztül. Van, hogy ez sikerül, van, hogy nem, ez csak Jézuson múlik.

A riportból kiderült emellett, hogy az egész történet 2015 áprilisában kezdődött, öt fiatal indította egy nappaliban, ahol imádkoztak, beszélgettek. Ezután 12 héten át találkoztak, majd jött egy nyári szünet, utána pedig nyilvánosan folytatták. Azóta volt rendezvényük a Körcsarnokban, megtöltötték a MOM Sportot is.

Az amúgy református Orbán Gáspár azt mondta a 24-nek, hogy 22 éves koráig (azaz 2014-ig) vallásos volt, de nem hívő, és úgy érzi, csak azután ,,merült el az élet valódi értelmében, hogy találkozott Istennel". Ugandában volt önkénteskedni, ott pedig, mint mondta,

olyan erejével találkoztam az élő Istennek, hogy az egész életemet átadtam Jézusnak.

A Felházban mellette Prekopa Donát és Ember Illés a másik két vezető. Prekopa televíziós műsorkészítést tanult, és dolgozott is a pályán. Ember pedig, ahogy Orbán is, az ELTE jogi karára jár, jövőre végeznek.
Orbán Gáspár, Ember Illés és Prekopa Donát

Orbán Gáspár, Ember Illés és Prekopa Donát

Fotó: Felház / Facebook

Azt mondják, nem akarnak a Felházból karriert csinálni, nem lesz belőle sem gyülekezet, sem egyház, sem felekezet, és pénzt sem akarnak kivenni belőle, mondták. Orbán úgy fogalmazott, Istentől azt a víziót kapták, hogy addig csinálják a Felházat, amíg egyetemisták, ehhez tartják is magukat, utána más módon ,,viszik tovább a tüzet", és a karrierjükre koncentrálnak, ami szintén Isten kedvére való.

A riportból kiderül az is, hogy csütörtökön vannak Felház-események, és hogy a felházasok térítenek is, a hétköznapokban is odamennek ismeretlenekhez, elmondják nekik, hogy Jézus szereti őket, és sokszor úgy alakul, hogy imádkoznak is a leszólított emberekért, vagy velük együtt.

Minden egyéb részletet, például egy állítólagos rákgyógyításról, a ,,nyelveken szólásról", az ,,előrehívásról", azaz az önkéntes közös imás színpadi megtérésről a 24.hu cikkére kattintvaolvashatnak el.


http://hirklikk.info/belfold/orban-viktor-fia-gaspar-szinpadrol-gyogyit-terit-es- nyelveken-szol/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Négyszer annyian keresnek külföldön állást a választások óta
  2018-04-21 21:37:07, szombat
 
 
Négyszer annyian keresnek külföldön állást a választások óta

April 18, 2018 admin Külföld


A választás óta nagyon megélénkült az érdeklődés a külföldi munkahelyek iránt, erről számolt be a Portfolio.hu-nak Tanay Marcell, a külföldi munkavállalással foglalkozó EuWork vezetője.

Tanay szerint az elmúlt két napban négyszer annyian kattintottak a weboldalukra, mint a hosszú távú átlag, többen is regisztrálnak az oldalon és telefonon is többen érdeklődnek.

Az, hogy a választások után sokkal többen akarnak külföldön állást találni vagy többen hagyják is el az országot, Tanay szerint új jelenség, a korábbi választások után nem volt hasonló a trend. Azt se lehet persze tudni, hogy most meddig tart majd a fokozott érdeklődés, és hogy végül többen is utaznak ki külföldre, mint korábban.

Az viszont biztos, hogy mostanában többen gondolkodtak el ezen, mint a választások előtt.


http://hirklikk.info/kulfold/negyszer-annyian-keresnek-kulfoldon-allast-a-valaszt asok-ota/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2018.03 2018. április 2018.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 257 db bejegyzés
e év: 1581 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 156
  • e Hét: 2416
  • e Hónap: 19209
  • e Év: 152126
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.