Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Sevilla - Barcelona 0:5 - Spanyol király kupa
  2018-04-22 21:25:22, vasárnap
 
  Góllövők: Luis Suarez (14', 40'), Lionel Messi (31'), Iniesta (52'), Philippe Coutinho (69')
Videó Link
A 116. Király-kupa döntőjét a Barcelona magabiztos játékkal nyerte meg a Sevilla ellen (5-0), így megvédte kupaelsőségét, sőt sorozatban negyedszer, összességében pedig 30. alkalommal hódította el a trófeát. Ezzel a Barcelona megnyerte fennállása 30. Király-kupáját, amivel a sorozat

...... .....

 
 
0 komment , kategória:  Lionel Messi  - Barcelona   
- 2018.04.23 Jó pásztorok vasárnapja
  2018-04-22 17:44:35, vasárnap
 
  31 gyerek vett rész az első áldozáson.
A mai vasárnapon a 2018-as évi elsőáldozóink járultak az Úr színe elé.
30 gyerek vette fel az első áldozás szentségét.
Ünnepélyes, gyönyörű volt a szentmise.
Gyerekek ügyesen olvastak fel és énekeltek

Videó Link

...... .......



.....



.........


Gyerekek kezében az égő húsvéti gyertya, mely Jézus Krisztust jelképezi
.....



.....


Krisztus teste és vére
.....



 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Fehér orgona virágzik
  2018-04-22 17:39:07, vasárnap
 
  ...... ..........

 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét képekben  
Gólyahír: itt az újabb baba, hatalmas az öröm a királyi ....
  2018-04-22 16:31:06, vasárnap
 
  Gólyahír: itt az újabb baba, hatalmas az öröm a királyi családban!
A 34 éves Pippa Middleton első gyermekét hordja a szíve alatt. Pippa 2017-ben ment hozzá James Matthewshoz, azóta pedig hatalmas boldogságban élnek. A feleség múlt héten volt a 12. heti kivizsgáláson, ami azt jelenti, hogy októberben fog megszületni a kisbaba.
Katalin hercegné és Pippa Middleton álma ezzel valóra válik, ugyanis már korábban is volt róla szó: az a legnagyobb vágyuk, hogy később együtt babázhassanak.
Katalin hercegné és Pippa Middleton egyszerre szülnének. Katalin hercegné és testvére, Pippa Middleton egyszerre szeretnének szülni és együtt babáznának.
Pippa Middleton szombaton ment férjhez, és gyereket is szeretne - nincs ezzel másképp Katalin hercegné sem, ugyanis két gyermeke mellé egy harmadikat is vállalna.
A testvérpár egyszerre akar majd teherbe esni, hogy közösen neveljék a gyerekeket és éljék át a szülői örömöket. Pippa kiváló anyukának tartja Katalin hercegnét, úgy véli, sokat tanulhatna tőle, ha együtt babázhatnának
 
 
0 komment , kategória:  Hírek  
Ferenc pápa üzenete a hivatások 55. világnapjára
  2018-04-22 08:53:22, vasárnap
 
  ...... .....


Húsvét negyedik vasárnapján, idén április 22-én tartjuk a papi és szerzetesi hivatások világnapját. Ferenc pápa ez évi üzenetének témája: Meghallani, megfontolni, megélni az Úr hívását.

Ferenc pápa beszéde Link
 
 
1 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Húsvét 4. vasárnapja 04.22
  2018-04-22 08:49:53, vasárnap
 
  OLVASMÁNY az Apostolok Cselekedeteiből
Azokban a napokban: Péter a Szentlélektől eltelve így szólt: ,,Népünk elöljárói és ti vének! Ha ti ma azért hallgattok ki minket - miután egy beteggel jót tettünk -, hogy vajon ő hogyan is gyógyult meg, hát tudjátok meg mindannyian, ti és Izrael egész népe, hogy ez az ember annak a názáreti Jézus Krisztusnak a neve által áll itt előttetek egészségesen, akit ti keresztre feszítettetek, és akit az Isten feltámasztott a halálból. Ő az a kő, amelyet ti, építők elvetettetek, és mégis szegletkővé lett. Nincs üdvösség senki másban. Mert nem adatott más név az ég alatt az embereknek, amelyben üdvözülhetünk."
Ez az Isten igéje.
ApCsel 4,8-12

EVANGÉLIUM Szent János könyvéből
Abban az időben Jézus így szólt: Én vagyok a jó pásztor. A jó pásztor életét adja a juhokért. A béres azonban, aki nem pásztor, akinek a juhok nem a sajátjai, otthagyja a juhokat, és elfut, amikor látja, hogy jön a farkas. A farkas aztán elragadja és szétkergeti őket. A béres azért fut el, mert béres, és nem törődik a juhokkal.
Én vagyok a jó pásztor. Ismerem enyéimet, és enyéim is ismernek engem, - mint ahogy az Atya ismer engem, és én ismerem az Atyát. Életemet adom a juhokért. De más juhaim is vannak, amelyek nem ebből az akolból valók. Ezeket is vezetnem kell. Hallgatni fognak szavamra, és egy nyáj lesz és egy pásztor.
Azért szeret engem az Atya, mert odaadom az életemet, hogy majd ismét visszavegyem. Nem veszi el tőlem senki, magam adom oda, mert van rá hatalmam, hogy odaadjam, és van rá hatalmam, hogy visszavegyem. Ezt a parancsot kaptam Atyámtól."
Ezek az evangélium igéi.
Jn 10,11-18
.....



Imádság
Jó Pásztorunk, Jézus Krisztus! Miként egykor kiválasztottad az apostolokat és elküldted őket, hogy a te nevedben tanítsanak és csodákat tegyenek, úgy napjainkban is hívj magadhoz fiatalokat, akik téged és szeretetedet megismerve indulhatnak a világba. Küldj az evangélium hirdetésére, valamint isteni titkaid és csodáid közvetítésére papokat, akik életüket egészen neked szentelik! Add, Urunk, hogy elfogadják és hűséggel teljesítsék hivatásukat mindazok, akiket a papságra vagy a szerzetesi életre kiválasztasz. A te szereteted alakítsa át szívüket, hogy képesek legyenek ember testvéreiknek továbbadni a te jóságodat, irgalmadat és szeretetedet!

Elmélkedés C. Horváth István Sándor
Az apostolok módján
Egyházunk minden esztendőben húsvét 4. vasárnapján a Papi és szerzetesi hivatások világnapját tartja. Ezen a napon minden pap hálát ad Istennek azért, hogy megkapta a papi hivatás ajándékát, és helyénvaló az is, ha a hívek hálát adnak Istennek azért, hogy a papok személyében jó pásztorokat küld az ő vezetésükre. A papság lényegét így is megfogalmazhatjuk: Krisztust követni az apostolok módján. Nincs ugyan személyes fizikai kapcsolat az Úrral, de van lelki kapcsolat. A pap azt vállalja, hogy a maga korában Krisztust követi, mégpedig úgy, ahogyan egykor az apostolok tették.
Ez a megfogalmazás azért helyes, mert benne rejlik, hogy minden ifjút Krisztus hív meg az ő követésére és szolgálatára. Hogyan is történt egykor ez a meghívás, kiválasztás? Ezt olvassuk Márk evangéliumában: ,,Jézus fölment a hegyre, és magához hívta, akiket kiválasztott. A választottak csatlakoztak hozzá, tizenkettőt választott ki, hogy társai legyenek, s hogy elküldje őket hirdetni az evangéliumot" (Mk 3,13-15). Nem személyes ambícióból vagy buzgóságból született meg egykor az apostoli testület, azaz nem a leendő apostolok jelentkeztek egy új feladatra, mert úgy érezték, hogy többre is képesek, minthogy éveken keresztül vándoroljanak mesterükkel. És arról sincs szó, hogy Jézus egy toborzó beszédet tartott volna sok-sok tanítványának ismertetve, hogy milyen új küldetést gondolt ki, aztán bárki szabadon jelentkezhetett, aki erőt érzett magában. Jézus személyes kezdeményezése a meghívás és ebben senki nem befolyásolhatja őt. Napjainkban is ugyanígy történik a meghívás.
Abban az időben azért választotta ki az apostolokat, hogy ,,társai legyenek." Az apostoli és a papi hivatás lényeges elemével találkozunk itt. Jézus sok időt fordított arra, hogy a kiválasztottak megismerjék személyét és elsajátítsák életmódját. Az volt a szándéka, hogy ő és az általa kiválasztottak között közösség és barátság alakuljon ki. Soha nem tekintett úgy tanítványaira, mintha szolgák lettek volna, nem várta azt, hogy kiszolgálják. Barátainak tekintette őket, akikkel megosztotta életét. Amikor valaki felismeri és elfogadja a papi hivatást, akkor elkezdi tanulmányait a papnevelő intézetben. Ezek az évek olyanok számára, mint az a három esztendő, amíg az apostolok együtt voltak Jézussal. A papságra való felkészülés ezt jelenti: még jobban megismerni és még jobban megszeretni Jézust.
A papságra készülő személynek az évek során egyre jobban magára kell ölteni Krisztust, egész személyiségét át kell adnia az Úrnak. Tudatosítani kell magában, hogy mindazok a szent cselekmények, amelyeket végezni fog, azt Krisztus nevében teszi, aki meghívta őt, hogy munkatársa legyen a kegyelem közvetítésében. Szolgálata csak akkor lesz eredményes és lelkiekben gyümölcsöző, ha benne meglátják, megtapasztalják a hívek az Úr jelenlétét.
Még egy dolgot meg kell említenünk, amit a papságra készülő fiatalnak el kell sajátítania: Krisztust kell keresnie és látnia az emberekben. A pap nap mint nap találkozik az emberekkel, a rábízott hívekkel, akikben fel kell ismernie Krisztust. Szolgálatát akkor fogja igazi alázattal és buzgósággal végezni, ha meglátja az emberekben az Urat és szeretettel fordul feléjük.
Jézus egykor ezekre a dolgokra tanította apostolait, és ezeket kéri azoktól is, akiket napjainkban hív a papi szolgálatra. Kérjük őt, hogy hívjon és küldjön olyan fiatalokat, akik nagylelkűen ajánlják fel neki önmagukat és életüket. Az apostolok meghívása jól bevált, hiszen általuk és utódaik által él és növekszik immár kétezer esztendeje az Egyház. Kérjük Jézust, hogy ma is hívjon olyanokat, akik az apostolok módján követik őt.
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
fatimai Szűzanya megjelenésének 101.év fordulója
  2018-04-22 08:39:26, vasárnap
 
  - Idén május 13.-án lesz a fatimai Szűzanya megjelenésének 101.év fordulója. Mikor megkapod ezt az üzenetet, mondj el egy Üdvözlégy Máriát, és fordulj egy kéréssel a Szűzanyához! "Üdvözlégy Mária, kegyelemmel teljes, az Úr van teveled, áldott vagy te az asszonyok között, és áldott a te méhednek gyümölcse, Jézus. Asszonyunk, Szűz Mária, Istennek szent Anyja, imádkozzál érettünk, bűnösökért, most és halálunk óráján. Ámen. " (Itt mondd el a kérésedet!)

Most segíts meg, Mária, ó irgalmas Szűzanya. Keservét a búnak-bajnak eloszlatni van hatalmad. Hol ember már nem segíthet, a Te erőd nem törik meg. Hő imáit gyermekidnek, nem, Te soha nem veted meg. Hol a szükség kínja nagy, mutasd meg, hogy anya vagy. Most segíts meg, Mária, ó irgalmas Szűzanya. Ámen!
 
 
0 komment , kategória:  Női szentek bemutatás  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2018.03 2018. április 2018.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 346 db bejegyzés
e év: 4978 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4714
  • e Hét: 10515
  • e Hónap: 43669
  • e Év: 277416
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.