Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Új áron vesz használt mentőhelikoptereket a kormány
  2018-04-23 22:01:28, hétfő
 
  Rénszarvashevederrel feláras!

Az a lényeg,hogy gépenként le lehet nyúlni 500 millió, mivel mentes a k. beszerzés alól , annyi az ár amennyit mondanak, a kutya nem ellenőrzi !





Új áron vesz használt mentőhelikoptereket a kormány

2018. április 22. 10:37 - szerző: 168 Óra

Legkésőbb augusztus végéig a rendőrség fennhatósága alá kerül a légimentés - írja a Népszava a Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat alapján. A feladat ellátásához a költségvetés 13 milliárd forintot biztosít, ebből kilenc darab 8-10 éves használt norvég helikoptert vásárolnak, közbeszerzés nélkül. Csakhogy szakértők szerint ennyi pénzért 9 új gépre is futotta volna. Egy új mentőhelikoptert körülbelül ötmillió euróért, azaz 1,5 milliárd forintért lehet megvásárolni a gyártótól.

Március elején a kormány a honvédelmi és rendészeti bizottság zárt ülésén több mint 600 milliárd forint értékű vásárlásra kért menetességet a közbeszerzési törvény hatálya alól - emlékeztet a lap. E csomag része volt a mentőhelikopterek beszerezése is. Már akkor eldőlt, hogy a norvég légimentők 7-14 éves, EC135P2 és P2+ típusú helikoptereit vásárolják meg.

A nyár végéig még az Országos Mentőszolgálat önálló cége, a Légimentő Nonprofit Kft látja el a feladatot Ausztriából bérelt gépekkel, amik az új gépek beállásával szeptember elején hagyják el a bázisokat.




http://168ora.hu/itthon/uj-aron-vesz-hasznalt-mentohelikoptereket-a-kormany-14871 9#.WtxaCvz4QfE.tumblr
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Magyar Idők egy zászlóárust nézett bértüntetőnek?
  2018-04-23 21:56:08, hétfő
 
  A Magyar Idők egy zászlóárust nézett bértüntetőnek?


Egy fotós, Bakos Zoltán készített ugyanis egy képsorozatot, amelyen az látható, hogy a múlt szombati 120 ezres tüntetésen valaki pénzt ad át valakinek.



ezek az ún. jobboldali-keresztény-polgárinak nevezett agyhalottak miért magukból indulnak ki? miért hiszik azt, ha a békemeneten megvett, hazai meg külföldi emberek masíroztak, akkor ez mindenütt így megy? tényleg ennyire felfoghatatlan a csökött agyukkal, hogy embereknek van véleménye, és nem csak a csordaszellem meg a pénz hajtja őket?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sárga csekken fizette be Orbán a 345 ezres kampánybüntetést
  2018-04-23 21:51:16, hétfő
 
  Sárga csekken fizette be Orbán a 345 ezres kampánybüntetést


sárga csekk!!!!

azok a mocskos sorosbérencballiberálfasiszták!

ez a Miniszterelnök ÚR vagyonának a fele!

A FELE!

!!

A bírság-bajnok jól kibaszott a Miniszterelnök úrral!

remélem, sorba is állt vele, miután tépett számot.

amúgy meg egy újabb bizonyíték, hogy az egyszerű nép egyszerű gyermeke ő. a sárgacsekkesek miniszterelnöke!!

Nagyon remélem hogy a postás nem felejtette el a biztosítást és a sorsjegyeket rátukmálni a Miniszterelnök úrra!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Márki-Zay Péter: Érdekes, hogy Orbán Viktor a tüntetések alk
  2018-04-23 21:47:24, hétfő
 
  Márki-Zay Péter: Érdekes, hogy Orbán Viktor a tüntetések alkalmával mindig külföldre megy...


2018. április 21. 19:00 - szerző: Bíró Veronika

Nagyon csalódott volt a Fidesz kétharmados győzelmével végződő parlamenti választások eredményében, de nagyon örül, hogy rengeteg fiatalt lát a tüntetésen - mondta Márki-Zay Péter. A politikust, hódmezővásárjhely független polgármesterét a szombati ellenzéki demonstráción adott egy villáminterjút portálunknak. A múlt hetin nem szólalt fel, elmondása szerint most azért fog, mert újra felkérték. Múlt héten is kint volt, most az előadás nélkül nem biztos, hogy jött volna.
Fotó: Bíró Veronika

Ami az április 8-i megméretést illeti, azt mondta, nagyon nehéz volt feldolgoznia, utoljára 1994-ben érezte magát ilyen mély letargiában. Azt gondolja, hogy ha nem a Orbán-kormányt, akkor az ellenzéket fogjuk leváltani. Nagyon sokat dolgozott azon, hogy az ellenzék a saját érdekében fogjon össze, és amikor látta, hogy ez nem megy, arra gondolt, hogy lehet, ezek a pártok megérdemlik, ami jön, csak az ország nem.

Hihetetlennek nevezte a Fidesz fölényét, főleg, ha azt vesszük, hogy mindössze 15 helyet hozott az ellenzéki összefogás. Lehetséges, hogy az ellenzéki összefogás és a hódmezővásárhelyi siker valóban mozgósította a Fidesz táborát, bár a hódmezővásárhelyi győzelemmel neki nyilván nem ez volt a célja. Gyurcsány Ferenc DK-elnök tömegeket tudott mozgósítani a Fidesz mellett. - A legnagyobb ajándék, amit Orbán Viktor kapott, az Gyurcsány Ferenc - fogalmazott. Nagyon tehetséges politikusnak tartja, de szerinte a DK elnöke a szavazatok megosztásával hozzájárult a Fidesz elsöprő győzelméhez.

Érdekes, hogy Orbán Viktor a tüntetések alkalmával mindig külföldre megy, de persze lehet, ennek biztonsági oka van - pendítette meg végezetül a politikus, aki szerint mégis nagyon fontos hatása van ezeknek a rendezvényeknek, mert látjuk, hogy nem vagyunk egyedül. Ez reményt és erőt ad. Rengeteg fiatalt lát és látott múlt héten is a résztvevők között, aminek nagyon örül. Nem tervezi, hogy minden alkalommal jön, de ha ezzel segíteni tud az ellenzéknek, és ha ezzel össze tud hozni különböző pártok szimpatizánsait, akkor nagyon szívesen részt vesz a demonstrációkon. Azt viszont nem gondolja, hogy a tüntetések hatására új választások lennének, vagy hogy a Fidesz bármit máshogy csinálna.


http://168ora.hu/itthon/marki-zay-peter-erdekes-hogy-orban-viktor-a-tuntetesek-al kalmaval-mindig-kulfoldre-megy-148697
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Amikor a fagyi visszanyal a Fidesznek Ukrajnából!
  2018-04-23 21:43:41, hétfő
 
 
Amikor a fagyi visszanyal a Fidesznek Ukrajnából!

Írta:
Rubóczki Tamás -
2018. április 21.


A parlamentnek sürgősséggel benyújtott 8297. számú törvénytervezet értelmében megszüntetnék azok ukrán állampolgárságát, akik részt vesznek más országok választásain, illetve ki- és belépéskor az országhatáron, valamint Ukrajna területén külföldi útlevelet használnak - jelentette a Zakarpattya Online.

A Petro Porosenko elnök által jegyzett tervezet értelmében a jövőben alapul szolgálna az ukrán állampolgárság megszüntetéséhez, ha valaki él a külföldi állampolgárság által biztosított választó- vagy egyéb jogával, esetleg teljesíti a külföldi állampolgárságból fakadó kötelezettségeit, amit alátámasztanak az adott ország állami vagy helyi önkormányzati szerveinek publikus nyilvántartásaiban vagy hivatalos kiadványaiban és weboldalain szereplő adatok. Az országhatár átlépése külföldi útlevéllel, vagy az úti okmány felhasználása Ukrajna területén szintén eredményezhetné az ukrán állampolgárság elvesztését, ha ezt rögzítené a határőrszolgálat vagy más ukrán állami szerv. Az Ukrajinszka Pravda (UP) írásából kitűnik, hogy a jogszabálytervezet célpontjai mindenekelőtt azok a krími lakosok, akik részt vettek-vesznek az oroszországi választásokon, ám az UP és a Zakarpattya Online is hangsúlyozza, hogy elfogadása esetén a törvény Ukrajna valamennyi külföldi állampolgársággal rendelkező lakosára vonatkozna, köztük azokra a kárpátaljaiakra is, akik részt vesznek a magyarországi választásokon, illetve akik igénybe veszik magyar útlevelüket külföldi utazásaikhoz vagy Ukrajna területén.

https://olkt.hu/amikor-a-fagyi-visszanyal-a-fidesznek-ukrajnabol/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
FT: Brüsszel megállítaná Budapestet
  2018-04-23 21:40:34, hétfő
 
 
2018. április. 22. 21:28 2018. április. 22. 22:03 Gazdaság

FT: Brüsszel megállítaná Budapestet

szerző:
hvg.hu

Legalábbis a pénzcsapon már ott a keze.

Több tízmilliárd eurót tervez átirányítani Brüsszel a közép-európai térség támogatásából a válság sújtotta déli államokba, elsősorban Spanyolországba és Görögországba - írja a Financial Times. Ráadásul a fennmaradó támogatást is igyekeznek egyre inkább az európai alapértékekhez kötni - ami azzal járhat, hogy Orbán Viktornak (és Jaroslaw Kaczynskinak) le kell mondani a hatalom egy részéről, vagy az uniós pénzekről.

Az összesen 350 milliárd eurós kohéziós alap átalakításáról szóló első vitairatot májusban teszik közzé. A kohéziós pénzek célja, hogy az Unió kevésbé fejlett régióit felzárkóztassák.

A reform legfontosabb eleme, hogy megszűnik az automatizmus, amely gyakorlatilag a GDP alapján osztotta szét a forrásokat. Ennél sokkal részletesebb feltételrendszert dolgoznak ki, amiben helyet kap például az ifjúsági munkanélküliség, az oktatás, a bevándorlás feltételei és az innováció támogatása.

Ezenkívül jogi feltételek és szigorítások is várhatók. Elvárás lehet a jogállami keretek fenntartása, és korlátozzák, mire lehet EU-pénzeket felhasználni, tehát lehet, hogy a felcsúti kisvasutat Bicskéig már nem a közösség pénzéből hosszabbítják meg. Felmerült - a kohéziós támogatásoktól függetlenül - az is, hogy az unió a kormányokat kihagyva finanszírozzon civil szervezeteket.

A Financial Times konkrétan megjegyzi, hogy a változások leginkább Budapestet és Varsót idegesíthetik fel, mivel Magyarország és Lengyelország sok támogatást kapott, de állandó vitában állnak Brüsszellel a jogállamiság és a demokratikus normák területén. Lengyelországból már érkeztek is tiltakozások, amelyek szerint ez a terv a szuverenitásuk sérelmével járna.

Az üzleti lapban megszólaltatott szakértő súlyos vitákra számít, a megállapodást nem lesz egyszerű tető alá hozni. A pontos részletek még kidolgozás alatt állnak, de szinte biztos, hogy a módosíás Magyarországot, Lengyelországot és Csehországot negatívan érinti.

A lengyelek a 2014-2020-as költségvetési időszakban 77 milliárd, a szlovákok 14 milliárd, a magyarok 22 milliárd euró forráshoz jutottak a kohéziós alapból.


http://hvg.hu/gazdasag/20180422_FT_Brusszel_megallitana_Budapestet
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az éves hiánycél kétharmadánál járunk a választási osztogatá
  2018-04-23 21:39:15, hétfő
 
 
2018. április. 23. 11:07 2018. április. 23. 11:27 Gazdaság

Az éves hiánycél kétharmadánál járunk a választási osztogatás után

szerző:
hvg.hu/MTI


Egyetlen negyedév alatt 871,9 milliárd forint lett az államháztartási hiány.

Az államháztartás központi alrendszere 871,9 milliárd forint hiánnyal zárta az első negyedévet. A január-márciusi deficit az egész évi előirányzat 64,1 százaléka.

Ezen belül a központi költségvetés hiánya 882,8 milliárd forint, az elkülönített állami pénzalapok 16,3 milliárd forintos deficittel zártak, a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai pedig 27,2 milliárd forintos többletet értek el - erősítette meg az előzetes adatokat a most kiadott részletes jelentésében a Nemzetgazdasági Minisztérium.

Tavaly az első negyedévben 198,1 milliárd forint hiánnyal zárt az államháztartás központi alrendszere.

Az NGM természetesen nem említ választási költekezést. A minisztérium közleménye szerint idén az első negyedévben, az előző év azonos időszakához képest, a tisztán hazai forrásból megvalósuló fejlesztések - például a Modern városok program és az Egészséges Budapest program - mellett lényegesen magasabban alakultak a szakmai fejezeti kezelésű előirányzatok uniós kiadásai.




http://hvg.hu/gazdasag/20180423_Az_eves_hianycel_ketharmadanal_jarunk_a_valasztas i_osztogatas_utan


--------------------------------------------------------------------------------




Most már lehet adót emelni, négy év múlva ezt úgyis el fogják megint felejteni ezt az emberek, főleg, ha majd a választások előtt egy hónappal Kósáék osztogatni fognak mindenkinek egy oldalszalonnát.
Az év hátralévő részében majd bevasalják az embereken amit tudnak

Az egészségügyben már megkezdték a visszavételt: már a választás után 1 nappal utasították a kórház igazgatókat, hogy ne nyúljanak a maradványhoz, a dirik azt remélték, hogy elkölthetik, volt aki meg is tette, ő csinálta jól. Vissza lehet venni az oktatásból a szociális támogatásból a nyugdíjasok karácsonyi bözsi utalványából, a nyugdíj korrekcióból (tavaly és tavalyelőtt novemberben volt ilyen). Egyből nem lehet: a stadionépítésekből:))
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hadházy: Előre lehetett tudni, hogy ez egy tisztességtelen v
  2018-04-23 21:33:54, hétfő
 
 
2018-04-23

Írta atlatszo

Hadházy: Előre lehetett tudni, hogy ez egy tisztességtelen választás lesz

Fotó: Hadházy Ákos / Facebook



Meg kell tanulnunk, hogy egy választási kampányban a látvány is fontos - erről beszélt az Átlátszónak Hadházy Ákos, miután Sallai R. Benedek méregdrága fodrászszámlákat, gigarendezvényeket emlegetett. Az LMP leköszönő társelnöke nyilatkozott a párttársakkal való vitájáról, Ron Werber feladatáról, és arról is, miért győzhette le a trafiküggyel ismertté vált fideszes Horváth István az országgyűlési választáson.


Adj SZJA 1%-ot, hogy megtudd, mire megy el az adód 99 százaléka!

kormanypropaganda_2018_800



Nagyon benézte ezt a pártot?

Sallai úr legutóbbi véleményére gondol? Nem hiszem, hogy rossz pártba léptem volna be. Az LMP-nek megvannak az értékei, ami miatt érdemes volt ezt választani. Amikor a Fideszből távoztam, szétnézhettem, és egy fél százalékon álló LMP-be érkeztem, nyilvánvalóan nem azért tehát, mert itt ment jól a szekér. Láttam persze a hibákat, minthogy minden pártnak, embernek megvannak a maga hátulütői. Pár- és pártválasztásnál is igaz: nincs tökéletes választás. De hát én sem vagyok az.

Egyszer mindenesetre érezhette már, hogy rossz pártba lépett be. A Fidesznél mikor jött el a pont, amikor elkezdett kételkedni a szerepvállalásában?

Viszonylag hamar jöttek az aggályok. Amikor 2006-ban beválasztottak minket a közgyűlésbe, azzal kezdődött minden, hogy az új fideszesek a gazdasági bizottság tagjai lettek. Az első közbeszerzést gyönyörűen levezényeltük: behívtuk a két ajánlattevőt, akik között verseny alakult ki. Folyamatosan egymás alá ígértek, végül pedig 220 helyett 190 millióért tudtuk megcsináltatni a munkát. Ezt hívják árlejtésnek, amit minden cég csinál, aki nem más pénzével játszik. Magyar közbeszerzéseknél viszont sosem történik meg. Ezek után a polgármester gyorsan el is vonta a közbeszerzések hatáskörét a gazdasági bizottságból, és létrehozott egy új közbeszerzési szabályzatot. Egyre problémásabbá vált minden. Az elején pedig bízott még benne az ember, hogy ez csak helyi probléma. Hogy nem is olyan rossz ember az a polgármester, és hátha az országos Fidesz más lesz.

Sallai R. Benedek most épp azt sugallja, hogy kicsiben már az LMP sem játssza másként a játékot. Szél Bernadett fodrászszámláiról, gigarendezvényekről beszél, és arról, hogy ezeket önök mégsem találják problémásnak. Az országos LMP viszont más lesz?

Nem tudok visszaélésszerű esetekről. Azt ugyanakkor meg kell tanulnunk, hogy egy választási kampányban a látvány is fontos. A beltartalom mellett arra is figyelni kell, hogy a miniszterelnök-jelölt és egy kampányesemény milyen képet mutat. Az LMP korábban ezekre kevésbé ügyelt. Mi pedig kaptunk egy profi kampányfőnököt, akinek minden híreszteléssel szemben nem az volt a feladata, hogy boszorkányos, ellenfelet lejárató ügyeket hozzon nekünk. Sokkal inkább, hogy egy plakátnak, egy rendezvénynek hogy kell kinéznie. Nekem is elkerekedik a szemem, amikor meglátom egy-egy ruha költségeit. Mi a családommal nem erre szórtuk korábban a pénzt, nem is értek hozzá. A kampányköltés mindenesetre nem a társelnök hatásköre, de konkrét visszaéléssel nem találkoztam.

A baloldali Finkelstein, Ron Werber ezek szerint inkább stylist volt?

Nem nevezném a baloldali Finkelsteinnek. Ahhoz pedig, hogy a kormányról rosszakat mondjunk, nem kellene semmilyen kampányfőnök. Werber előtt évekkel tényeket mutattam be, amik persze rossz színben mutatták be a kormányt, de csak azért, mert a kormány kifejezetten rossz színű.

Nem a kormánykritikáról van szó, hanem arról a fajta, demagógián alapuló negatív kampányról, amit 2002-ben vitt az akkor győztes szocialista párt embereként.

Az akkori kampányt nem láttam belülről, a választási eredmény miatt pedig kifejezetten szomorú voltam. Csak remélni tudom, hogy ha akkor nem ilyen eredmény születik, talán máshol tartanánk. Innen visszatekintve viszont úgy ítélem meg, hogy akkor is démonizálták Werbert. Amit Finkelstein csinált, Habony Árpádék pedig folytatnak, az azért más kategóriába tartozik. A különbség a kettő között nagyjából olyan távoli, mint a ministráns gyerek világa Hasfelmetsző Jackétől. Érezhettem a nyomást is magamon, egészen elképesztő lejárató kampány folyt ellenem.

Miért távozott akkor mégis Werber?

Technikai okai voltak, nem tudta kivitelezni azt a fajta nagyívű kampányt, amit elképzelt volna. Ennek magyarázata pedig már az anyagiakban keresendő. Megértem persze, hogy a szakmai reputációját nem akarta veszélyeztetni, csak mert nem tudta hozni a kívánt színvonalat. Nekünk csak az állami támogatás állt rendelkezésünkre. Az egész választás egyik alapvető kérdése volt a kormány és az ellenzék közti egyenlőtlenség. A Fidesznek százszoros lehetősége volt a kampányolásra, mint bárki másnak. Előre lehetett tudni, hogy ez egy tisztességtelen választás lesz. A kormány évek óta kampányolhatott közpénzek százmilliárdjaiból, az ellenzék pedig kapott erre egy hónapot és korlátozott lehetőségeket. A kormány pedig eközben állami milliárdokból tartja el azokat a propagandalapokat, amik lopott pénzből kerültek új tulajdonoshoz. Amikor az ellenzék ostorozza magát, némileg joggal, arra is kell gondolni: tulajdonképpen egyetlen hibát követetett el. Azt, hogy elindult ezen a választáson. Hiszen a pálya nem lejtett, majdhogynem függőleges volt!

Ki is hagyják ezek szerint az önkormányzati- és EP-választásokat?

Sokszor elmondtam: a demokráciából diktatúrába való átmenetnél mindig van egy határ, amit ha nem értünk el, választáson még visszafordítható a helyzet. Tartok tőle, hogy elértük már ezt a határt. A fideszesek ugyanis soha nem fogják elfelejteni azt a néhány hetet, ami a vásárhelyi váratlan vereség és a 8-ai választás között eltelt. Ebben az időszakban ezek az emberek rettegtek, megcsapta őket a börtön hideg szele. És mindent meg fognak tenni, hogy ezt a rettegést ne kelljen érezniük. Sőt, még ellenzéki politikustól is hallok olyat, hogy kicsit fogjam vissza magam. Nem kell minden ügyet bemutatni, nem kell annyit nyomulni. Ki kell egyezni a Fidesszel, meg kell kötni a kis kompromisszumokat.

Megkapja azért párton belül is, hogy ne nyomuljon annyira, csak épp a koordinált indulás ügyében. Hallani, hogy párttársai szerint ,,magánakcióként" sürgette a tömeges visszalépéseket, miközben állítólag a párt egyes testületei ezt nem akarták.

Azt tagadom, hogy csak én lettem volna a pártban, aki ezt szorgalmazta. Azt nem, hogy valóban sürgettem a visszalépéseket, mert fontosnak tartottam a megegyezést. Voltak viszont, akik egészen nemtelen, jogi eszközökkel próbálták mindezt megakadályozni. A demokrácia minden alapelvét sutba vágó módon igyekeztek ezt meglépni. A Fidesz által összerakott ördöglakat volt a kérdés, az ellenzék pedig persze bele is sétált a csapdába. Nem is szerettem volna folyamatosan erről beszélni, de nem lehetett megkerülni. Az önállóság megtartását fontosnak is tartottam: nehéz elfelejteni, egyes ellenzéki pártok mi mindent csináltak kormányon. A technikai együttműködésre viszont szükség lett volna a Jobbiktól a baloldalig. Az nem igaz egyébként, hogy a párt testületeivel szembementem volna.

Csak technikai kérdésről van szó? Schiffer András mondta az Azonnalinak, hogy azt látta: az LMP-t be kívánják hozni a ,,kulturális baloldalra." Valóban ez volt a cél?

Schiffer András ezt a kérdést teljesen rosszul látja, vagy rosszul akarja látni. A kormánypárti média próbálta folyamatosan sugallni, hogy ha bármilyen együttműködés történik, akkor ezek a pártok lefeküdtek egymásnak. Szél Bernadett jól megfogalmazta, hogy nem érték-, hanem sorsközösségben vannak az ellenzéki pártok. Sokan sajnos pedig még mindig nem látják, mennyire beláthatatlanok ennek a választási végeredménynek a kérdései. Közben a józan gondolkodók egyre kisebb része hajlandó politizálni. Kérdés, akik még igen, megtalálják-e az ellenszerét annak a méregnek, amit a Fidesz öntöz a közélet vizébe: a gyűlöletnek és indulatnak.

Az ellenszer, gondolom, nem a pártgyűlésen való lökdösődésben rejlik.

Persze, ebben a pártban is kezelni kell a problémákat. Ezt a mérget valaki szándékosan, más akaratlanul hinti a pártokba, a közéletbe. Ha az ellenzéki pártok nem tudnak ezen túljutni, tényleg nem lesz esély.

Schiffer András egyébként miért haragszik ennyire önre? Láthatóan nemcsak az zavarja, hogy ön a választás után őt és Sallait azzal vádolta: perrel fenyegették a visszalépni szándékozókat. Amit amúgy tagadtak is.

Amit erről a két emberről el akartam mondani, már elmondtam. Nagyon kiábrándító volt, ami Sallaival történt az említett eseményen, de ezzel nem kívánok már foglalkozni. Az, hogy a Schiffer és Társa ügyvédi iroda kiad egy olyan állásfoglalást, hogy perelni lehet a visszalépőt, borzasztó nagy csalódásnak tartom. Abban egyébként egyetértek vele, hogy az ellenzék ramaty állapotban van. De valóban máshogyan láttuk a '18-as választásokon az ellenzék esélyeit és a választások tétjét. Ők azt mondták, itt nem tud nyerni az ellenzék, hanem majd egy gazdasági összeomlás után 2022-ben. És szerintük ez nem is tragédia. Szerintem viszont - ha nem is nagy, de - az esély megvolt, a vereség következményei viszont beláthatatlanok. A véleményük természetesen legitim, ami nehezebb ügy, hogy - akarva vagy akaratlanul, de - tettek is azért, hogy a jóslatuk beváljon.

Sallai szerint ön ügyesen tárja fel a korrupciót, de egyébként társelnökként semmiféle víziót nem adott a pártnak. Vannak víziói?

Vannak vízióim, de a fő feladatom a soha nem látott mértékű, szervezett csalássorozat leleplezése lehetett most. Ez a médiafelületeim közül nyilván sokat el is vitt. Tarthattam volna minden nap Korrupcióinfót persze, külön vehettem volna minden szociális szövetkezetet a Mindörökké Tenisztől a Törődés Nimfáiig, de úgysem jutott volna rá elég hely. Az ember tudja, hogy mennyit ,,bír el" belőle a média. Azt hiszem, a korrupcióspirál bemutatásában értem is el eredményeket. Minden kimutatás szerint ez volt, ami igazán zavarta az embereket.

Mégsem történt semmi, kétharmaddal választották újra a kormányt. Egyéniben megszavazták Szabó Zsoltot, de még Kósa Lajost is. Van így értelme?

Értelme van, csak épp a kormány előremenekült. Lopott pénzből megvették a TV2-t, az Origót, a vidéki lapokat és rádiókat. Ingyen szórják tele a postaládákat a Lokál nevű szennylapokkal. Ma már ott tartunk, hogy emberek hatvan százalékát ezek az ügyek nem érik el, mert egyszerűen csak a kormánypárti hülyítés jut el hozzájuk. Az az állítás, hogy az ellenzék milliószámra akarja behozni a menekülteket. Nekünk persze nem volt százmilliárdunk, hogy bemutassuk a valóságot. Beszéltem egyébként a vízióinkról is, arról, mi milyen Magyarországot képzelünk el. De hát ha behívnak például egy műsorba, ahol végig Orbán Viktor évértékelőjére kell reagálnunk, majd kapunk öt percet a vízióinkra, mit tegyünk? Vagy ha tíz perc van az összefogásra és egy arra, hogy mit akarunk csinálni? Én másfél éve vagyok képviselő, Sallai úr négy évig volt, így neki még több ideje volt a vízióit fejtegetni.

Sokakhoz azért elér a korrupció ügye is, csak épp legyintenek: mindenki ellopja a közpénzt, nem lehet rajta változtatni. De legalább épülnek utak, átadnak óvodákat, mondják.

Ha valaki kirabol egy ékszerüzletet, védekezhet azzal, hogy azért hagyott még ott valamit? Ha nem, akkor a kormányt sincs semmi okunk azzal mentegetni, hogy azért hagy nekünk is valamit. Az nagyon durva lenne, ha még utakat sem építenének. Más kérdés, hogy a szekszárdi főteret felújították másfél milliárdból, két évvel később pedig a díszkő nagy része töredezik, megy szét az egész. Az sem igaz, hogy mindenki feltétlenül korrupt lenne. Persze, minden pártban lehetnek, akik hajlamosak rá, viszont ha a közösség ezt még bátorítja is, tényleg elszalad az egész.

Szekszárdon az utolsó pillanatban Harangozó Tamás is visszalépett a javára, mégis a fideszes Horváth István nyert. Pedig az ő nevét a trafikügy óta ismerheti az egész ország, nyilván a szekszárdiak is. Miért választják akkor meg?

Ezek a korrupciós ügyek akkor fognak igazán ütni, ha vezetőszáron visznek el embereket. A Fidesz védekező, migránsozós taktikája működött Szekszárdon is. Az egyéni körzetekben az országos pártviszonyok voltak a meghatározóak, így a Fidesz tarolhatott.

Miként Hódmezővásárhelyen Lázár János, hiába, hogy ott volt az Elios-botrány is. Márki-Zay Péter polgármestersége azért hozhat eredményt?

Érdekes kérdés lesz, belülről mennyivel több adathoz lehet hozzájutni. Másrészt egy-egy feljelentése így eredményesebb is lehet. Nálam sokszor az volt a módszer, hogy a feljelentésem után megkérdezték az önkormányzatot vagy az Emmit: érte-e őket kár. Ők pedig persze ingatták a fejüket, őket dehogy.

Kérdezett: Lakner Dávid

https://blog.atlatszo.hu/2018/04/hadhazy-elore-lehetett-tudni-hogy-ez-egy-tisztes segtelen-valasztas-lesz/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Milliós adótartozása lehet Semjénnek a luxusvadászatok után
  2018-04-23 21:27:49, hétfő
 
  2018. 04. 23. 14:12

Milliós adótartozása lehet Semjénnek a luxusvadászatok után

Több millió forintos adótartozása lehet Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettesnek azután, hogy egy állami pénzekkel bőven ellátott magánvállalkozótól tízmilliós, külföldi vadászatokat fogadott el ajándékba. Természetesen sem kivizsgálásról, sem elszámoltatásról nem lehet szó.

Miután kiderült, hogy a KDNP-s politikus külföldi, helikopteres luxusvadászatokra jár egy olyan vállalkozó jóvoltából, akinek cégét bőséges állami támogatások szokták segíteni, a Transparency International Magyarország (TI) jogi vezetője, Ligeti Miklós az Országgyűlés mentelmi bizottsághoz fordult azért, hogy indítsanak vagyonnyilatkozati eljárást Semjénnel szemben és kötelezzék teljes körű vagyonnyilatkozat megtételére.

A Farkas József nevű baráti vállalkozó által fizetett 2012-es, 2013-as, 2015-ös, 2016-os és 2017-es rénszarvasvadászatok összesen

20-25 millió forintba kerülhettek.

Az Index azt írja, a mentelmi bizottság szintén KDNP-s elnöke,

Hargitai János saját hatáskörben, eljárás megindítása nélkül utasította el a vizsgálati kezdeményezést.

Hargitai János arra hivatkozott, hogy az nem tényállításon, hanem sajtóértesüléseken alapult, továbbá a benyújtó ,,nem jelölte meg konkrétan a vagyonnyilatkozat kifogásolt részét és tartalmát", márpedig a törvény szerint ez az eljárás megindításának egyik formai feltétele. A lap által megszerzett levelezések szerint Ligeti Miklós közölte a bizottság elnökével, hogy nehéz valamit konkrétan úgy megjelölni egy vagyonnyilatkozatban, ha egyszer az a valami ott nincs feltüntetve.

A tényállítások hiányára reagálva pedig felidézte Semjén Zsolt nyilatkozatát, melyben

a miniszterelnök-helyettes maga ismerte el, hogy Farkas fizette az útjait.

Ezután felhívta arra is a figyelmet, hogy az szja-törvény értelmében Semjén ajándékba kapott vadászútjai adóköteles jövedelemnek számítanak, ami a KDNP-s Hargitai szerint nem igaz, és a vizsgálatot újra elutasította. Az Indexnek Deák Dániel egyetemi tanár, nemzetközi adójogi szakértő viszont azt mondta, hogy ha jövedelemadót nem, a 18 százalékos illetéket viszont muszáj megfizetni az ajándékba kapott vadászatok után, akár volt az ajándékozásról papír, akár nem.

Ezek alapján a lap azt írja,

egy húszmilliós ajándék illetéke 3,6 millió forint, míg egy 25 milliósé 4,5 millió lenne.

Az ajándékozás tényét pedig Semjénnek kellett volna bejelentenie a NAV-nak.

Felmerült az is, hogy az szja-mentesség csak akkor áll, ha a juttatást Semjén magánszemélytől kapta. Ha viszont cég volt az adományozó, akkor a juttatás adóköteles jövedelemnek minősül, és a vagyonnyilatkozatban be kellett volna vallani - írják, hozzátéve: Hargitai erre a levélre már közel két hete nem válaszol.

A NAV Sajtóosztálya az Alfahírnek küldött levelében közölte, hogy ,,az ajándék tárgya csak akkor pénz, ha az ajándékozott azt kapja meg ténylegesen (készpénzben vagy magyar bankszámlájára). A szolgáltatás ajándékozása nem illetékköteles, mivel az kívül esik az illetékről szóló 1990. évi XCIII. törvény ún. tárgyi hatályán. Nem kell ajándékozási illetéket fizetni akkor sem, a megajándékozott külföldön jut ingó vagyontárgyhoz (a magyarországi hasznosítási célú gépjármű, illetve a magyarországi ingatlanvagyonnal rendelkező társaság vagyoni betétje kivételével)."


https://alfahir.hu/2018/04/23/semjen_zsolt_vadaszat_adotartozas_transparency_inte rnational
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Akkorát csalhattak a választáson, hogy valahol 94, valahol 9
  2018-04-23 21:26:02, hétfő
 
  2018. 04. 23. 17:24

Akkorát csalhattak a választáson, hogy valahol 94, valahol 96 százalék lett a Fidesz eredménye

Kicsit túltolták a választási csalást Tisztaburán, az ország egyik legszegényebb, jellemzően romák lakta településén. Az egyik szavazókörben 94 százalékos lett a Fidesz listás eredménye, miközben a választási bizottság tagjai kézen fogva vitték be szavazni az embereket a fülkébe, természetesen a Fideszre. Tiszabőn 95,7 százalékos eredmény is született.

Rengeteg panasz érkezett be Nemzeti Választási Bizottsághoz az április 8-i országgyűlési választásokat követően, amin teljesen érthetetlen módon újabb kétharmadot szerzett Orbán Viktor és a Fidesz. Már közel kétszáz fellebbezést nyújtottak be az ellenzéki pártok, a szabálytalanságokat felsorolni is nehéz volna, de a rendszer védi magát és a kormánypártot.

A 444.hu-n megjelent egy beszámoló arról, hogy a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tiszaburán a szavazóköri delegáltak konkrétan leszavaztatták a Fideszre az embereket, a tiltakozó jobbikosokat pedig elhallgattatták, leszólták, végül ellehetetlenítve azt is, hogy bizonyítékok legyenek a csalásokra.

Eszerint a helyi jobbikos delegáltak állítják, hogy

A Fidesz-KDNP delegáltja és egy volt önkormányzati dolgozó összejátszottak
Az ajtóban várták a szavazókat, akiket karon fogva kísértek a szavazófülkébe
Megmondták vagy ujjal mutatták nekik, hogy a Fideszre kell szavazni
Több száz embert vittek be így voksolni
Azzal magyarázták a csalást, hogy a cigányok nem tudnak írni és olvasni, így segíteni kell nekik, pedig a névjegyzéket még szépen alá tudták írni
A jobbikos delegáltakat még a felkészített szavazók is lehordták, ha megszólaltak
De a bizottság sem vett fel jegyzőkönyvet, hiába kérték, és lett volna kötelező
A jobbiksok ezt jelezték a kampányközpontnak, ami kifogást tett, de ezt elutasították, mondván nincs bizonyíték (videózni pedig törvényileg tilos volt)

“Ha sokan vannak, akik egy irányba húznak, akkor nem szavazzák meg a jegyzőkönyvbevételt, aztán olyan, mintha nem is lenne semmilyen jogsértés" - foglalta össze a problémát Lukács László György, a Jobbik egyéni országgyűlési képviselőjelöltje, aki végül alulmaradt a fideszes indulóval szemben.

Tiszaburán három szavazókör volt, alább mutatjuk az eredményeket - mindenki döntse el magának, hogy mennyire tartja életszerűnek:

#1: Tiszabura, Kossuth L. utca 64. (Művelődési Ház): (forrás)

Fidesz: egyéniben 81,8%, listán: 80,4%

#2: Tiszabura, Bán S. utca 2. (Óvoda): (forrás)

Fidesz: egyéniben 93,4%, listán: 93,8%

#3: Tiszabura, Szapáry Gyula utca 3. (Pusztataskony Faluház): (forrás)

Fidesz: egyéniben 62,6%, listán: 60,4%

Jól látszik az is, hogy az általános és részben legálissá tett választási csalásokon (sajtófelvásárlás, hazug lejáratások, szavazatvásárlások, közpénzből való falunapos osztogatások, közmunka elvételével való fenyegetések, uzsorások felbérlése fenyítésekre, stb.) kívül a szavazóköri ráhatás is ,,szép eredményeket" tudott elérni.

Csak az érdekesség kedvéért nézzük meg a Tiszabura melletti, hasonló adottságú Tiszabő két választókörének eredményét:

#1: Tiszabő, Fő utca 74. ("Margaréta" Óvoda): (forrás)

Fidesz: egyéniben 94,7%, listán: 94,3%

#2: Tiszabő, Kossuth Lajos út 20. (Óvoda): (forrás)

Fidesz: egyéniben 95,7% (!!!), listán: 95,3%

Szóval így néz ki egy eleve csalásra épített országgyűlési választás, amikor a biztosnál is biztosabbra akarnak menni vele.




https://alfahir.hu/2018/04/23/tiszabura_valasztasi_csalas_fidesz_tiszabo
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2018.03 2018. április 2018.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 257 db bejegyzés
e év: 1581 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 904
  • e Hét: 4668
  • e Hónap: 8413
  • e Év: 161909
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.