Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
Megtérők imája - Jézus élete c. filmből
  2018-04-24 19:38:03, kedd
 
  Mert nincs különbség: mindenki vétkezett, és híjával van az Isten dicsőségének. Ezért Isten ingyen igazítja meg őket kegyelméből, miután megváltotta őket a Krisztus Jézus által." (Róma 3:23)

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
Jöjj kövessük Jézust - keresztút
  2018-04-24 19:35:33, kedd
 
  violkakiss készítette a videót. Link

A keresztút nemcsak Jézus passiója, nemcsak a Szentírás legnagyobb drámája, nem csupán egy szenvedéstörténet. Életünk során mi is (van, hogy nap, mint nap) átéljük a keresztút egyes állomásait, nekünk is fel kell vennünk keresztünket és fájdalmak, szenvedések közepette fel kell vinnünk azt saját Golgotánkra. Így a keresztút egy ma is élő és ható, mindannyiunkhoz szóló személyes üzenet. Üzenet nem csak a megváltásról, az Istenért és embertársainkért vállalt áldozatról, a szeretetről, hanem üzenet a reményről is, hogy a mi kereszthordozásunk sem haszontalan és fölösleges. Jézus keresztútjával értelmet adott a szenvedésnek és mindennapi gondjainkban, fájdalmainkban is erőt meríthetünk az Ő gyötrelmeiből, aki értünk és miattunk járta végig ezt az utat.
Sokaknak azonban, akik önerőből próbálnak útjukon járni, a szenvedések csak érdesítik és nehezebbé teszik keresztjüket. Nekik keresztútjuk az elhagyatottságban a kereszten véget ér, míg azoknak akik Jézussal egyesítik szenvedésüket, azoknak a fájdalom csak csillogóvá csiszolja keresztjüket és akik Jézussal teszik meg ezt az utat a Golgotáig, azoknak a halál árnyékát elűzi a húsvéti fény és a kereszt deszkáin a feltámadás reménye csillog.
( boldog.II. János Pál Pápa gondolataiból )
 
 
0 komment , kategória:  Jézus a keresztúton  
Avilai Szent Teréz élete - A kármel csodája film
  2018-04-24 19:25:28, kedd
 
  Josefina Molina 7 és fél órás filmjét, amely részletesen mutatja be Avilai Szent Teréz életét, messze a legjobbnak tartják a szent életéről készült számos alkotás közül. A filmet az Etalon Kiadó teljes terjedelemben, vágatlanul teszi közzé.
A számos díjjal kitüntetett, nagy költségvetéssel készült produkció gyönyörű, meditatív képekkel és nagy beleérzéssel, ugyanakkor hatalmas háttérkutatáson alapulva és részletekbe menő történeti hűséggel ábrázolja a Kármel megreformálója, a keresztény misztika legnagyobb szentje és az első egyházdoktorrá avatott nő életútját.
Concha Velasco, aki Szent Teréz szerepét alakítja, az egyik legkiválóbb és legnépszerűbb spanyol színésznő, akinek valamennyi filmje közül ezt az alakítását tartják a legjobbnak. Az alkotásban elhangzó párbeszédek és egyéb szövegek hűen követik Teréz és kortársai írásait, s ezért a film, amellett, hogy lenyűgözően mutatja be a 16. századi spanyol világot és a szent útját Isten felé, egyszersmind kiváló bevezető Teréz műveinek megismeréséhez, valamint fontos kiegészítője e művek új magyar fordításának, amelyeket a magyarországi kármelita női rend és a Jel kiadó adott ki.

Bemutató videó Link

Bemutató film 2. Link

Első rész videó Link
Spanyol nyelven, magyar felirattal, 8 részes Josefina Molina 7 és fél órás keresztény filmjét, amely részletesen mutatja be Avilai Szent Teréz életét, messze a legjobbnak tartják a szent életéről

Második rész videó Link

Avilai Szent Teréz és Jézus videó Link

Keresztút & Avilai Szent Teréz videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
Lengyelországban, hogy a Szűzanya megjelent Pompeiben.
  2018-04-24 19:18:39, kedd
 
  Nyomatékosan felhívja gyermekeit a világbékéért mondott imára.
Mondjunk el három üdvözlégy imát és utána az Atyáért, Fiúért, Szentlélekért - kérjük a békét a földön élő emberekért.
 
 
0 komment , kategória:  Női szentek bemutatás  
Sigmaringeni Szent Fidél áldozópap és vértanú
  2018-04-24 12:17:34, kedd
 
  SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a kolosszeiekhez írt leveléből
Az apostol Istentől kapta hivatását az Egyház szolgálatára.
Testvéreim!
Örömmel szenvedek értetek, és testemben kiegészítem azt, ami még hiányzik Krisztus szenvedéséből az ő testének, az Egyháznak javára.
Ennek lettem a szolgája az Istentől értetek kapott hivatásnál fogva, hogy az Isten szavát érvényre juttassam: Azt a titkot, amely korszakok és nemzedékek óta rejtve volt, s amelyet most szentjeinek kinyilatkoztatott. Velük akarta megismertetni az Isten, milyen fönséges gazdagságot rejt a pogányok számára ez a titok: Krisztus a megdicsőülés reménye bennetek.
Őt hirdetjük, amikor intünk és a teljes bölcsesség birtokában tanítunk mindenkit, hogy minden embert tökéletessé tegyünk Jézus Krisztusban. Ezért fáradok és küzdök az ő erejével, amely hatékonyan működik bennem.
Ez az Isten igéje. Kol 1,24-29

EVANGÉLIUM Szent János könyvéből
Azt akarom, hogy ott legyenek velem, ahol én vagyok.
Az utolsó vacsorán Jézus az égre emelte szemét és így imádkozott:
,,Szent Atyám, nemcsak tanítványaimért könyörgök, hanem azokért is, akik a szavukra hinni fognak bennem.
Egy legyenek mindnyájan. Amint te, Atyám bennem vagy és én tebenned, úgy legyenek ők is mibennünk, és így elhiggye a világ, hogy te küldtél engem. Megosztottam velük a dicsőséget, amelyet nekem adtál, hogy egy legyenek, amint mi egy vagyunk: én őbennük, te énbennem, hogy így ők is teljesen egy legyenek, s megtudja a világ, hogy te küldtél engem, és szereted őket, amint engem szerettél.
Atyám! Azt akarom, hogy akiket nekem adtál, ott legyenek velem, ahol én vagyok, s lássák dicsőségemet, amelyet nekem adtál, mivel már a világ teremtése előtt szerettél. Én igaz Atyám! A világ nem ismert meg, de én ismerlek, s ők is megismerték, hogy te küldtél engem.
Megismertettem velük nevedet, és ezután is megismertetem, hogy a szeretet, amellyel engem szeretsz, bennük legyen, és én is őbennük legyek."
Ezek az evangélium igéi. Jn 17,20-26

Wikipedia oldalon Link

Katolikus oldalon Link

Novai plébánia oldalon Link
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
Szent György vértanú ...
  2018-04-24 12:16:00, kedd
 
  ...... ........


A vértanú sárkány elleni küzdelme a pogányok és a boszorkányok legyőzését szimbolizálta, így nem meglepő, ha a pestisben, leprában és szifiliszben szenvedő keresztények is a katonák és földművelők védőszentjéhez fohászkodtak. A sárkányölő küzdelmét emellett több család, így a Györffy, Györe, Györkös, Gyuró, Gyurkó, Gyuris és hasonló famíliák nevei őrzik.
Április 24-e történeti hagyománya a múlt ködébe vész: a napot Európa nagy részén a tavasz kezdeteként tartották számon. A rómaiak e napon ünnepelték a Paliliát, amikor a pásztorok kiseperték az istállókat. Az egyház a legenda szerinti sárkányölő Szent György névünnepét tette erre a napra.
Szent György legendája itt olvasható Link
Szent György Magyar kurír
2018. április 24. kedd 10:54
A világegyház április 23-án ünnepli Szent Györgyöt, a magyar egyházban azonban - Szent Adalbert ünnepe miatt - április 24-én emlékezünk meg róla. A középkorban az egyik leginkább tisztelt szent volt, egyike a tizennégy segítő szentnek.
Bővebben Link
Istenünk, hatalmadat magasztaljuk, és alázattal kérünk, add, hogy Szent György olyan készséggel támogasson minket gyöngeségeinkben, amilyen készséges szívvel Fiadat követte szenvedése útján!
...... .......


SZENTLECKE a Jelenések könyvéből
A győztes Isten fia lesz; jutalma pedig maga az Isten.
Aki a trónon ült, így szólt: ,,Íme, újjáalkotok mindent." És azt mondta nekem: ,,Írd föl, mert ezek az igék hitelesek és igazak."
Aztán folytatta: ,,Beteljesedett! Én vagyok az Alfa és az Ómega, a kezdet és a vég. A szomjazónak ingyen adok az élet forrásának vizéből. Aki győz, az mindent örökségül kap: annak Istene leszek, és ő fiam lesz nekem."
Ez az Isten igéje. Jel 21,5-7

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Aki nem félti az életét Krisztusért, megmenti azt az örök életre.
Amikor Péter apostol megvallotta, hogy Jézus a Messiás, akkor az Úr így szólt az egész néphez: ,,Aki utánam akar jönni, tagadja meg magát, vegye föl mindennap a keresztjét, és úgy kövessen engem! Mert aki meg akarja menteni életét, elveszíti azt. De aki elveszíti életét énmiattam, megmenti azt.
Mit használ az embernek, ha az egész világot megnyeri is, önmagát azonban elveszíti, és romlásba dönti? Aki ugyanis szégyell engem és szégyelli tanításomat, azt az Emberfia is szégyellni fogja, amikor majd eljön a maga, az Atya és a szent angyalok dicsőségében."
Ezek az evangélium igéi. Lk 9,23-26
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
Húsvét 4. hét kedd 04.24
  2018-04-24 12:14:30, kedd
 
  SZENTLECKE az Apostolok Cselekedeteiből
Jézus tanítványait először Antióchiában nevezték keresztényeknek.
Azok a hívek, akik az István diakónus miatt kitört üldözés elől szétszéledtek, eljutottak egész Föníciáig, Ciprusig és Antióchiáig, az evangéliumot azonban csak a zsidóknak hirdették.
Akadt azonban köztük néhány ciprusi és cirenei férfi is, akik Antióchiába érve a görögökkel is szóba álltak, és hirdették nekik az Úr Jézusról szóló evangéliumot. Velük volt az Úr segítsége, úgyhogy sokan megtértek, és az Úr hívei lettek.
Ennek a híre eljutott a jeruzsálemi egyházba is. Ezért elküldték Barnabást Antióchiába. Amikor megérkezett, örvendezve látta az Úr kegyelmét, mindenkit buzdított, hogy őszinte szívvel ragaszkodjék az Úrhoz, mivel derék ember volt, telve Szentlélekkel és hittel. Így aztán nagyon sokan csatlakoztak az Úrhoz.
Barnabás erre elutazott Tarzusba, hogy fölkeresse Sault. Amikor megtalálta, magával vitte őt Antióchiába. Egy álló esztendőn keresztül részt vettek az összejöveteleken, és nagyon sok embert tanítottak. A tanítványokat először Antióchiában nevezték el krisztusiaknak, azaz keresztényeknek.
Ez az Isten igéje. ApCsel 11,19-26

EVANGÉLIUM Szent János Könyvéből
...... .....


Részlet Jézus jeruzsálemi beszédéből: ,,Én és az Atya egy vagyunk."
Abban az időben a templomszentelés ünnepét ülték Jeruzsálemben. Tél volt. Jézus éppen a templomban járt, Salamon oszlopcsarnokában. A zsidók körülvették őt, és megkérdezték: ,,Meddig tartasz még bizonytalanságban minket? Ha te vagy a Messiás, mondd meg nekünk nyíltan!"
Jézus így felelt: ,,Mondtam már nektek, de nem hiszitek el. Cselekedeteim, amelyeket Atyám nevében művelek, tanúságot tesznek rólam. De ti nem hisztek, mert nem vagytok juhaim közül valók. Az én juhaim hallgatnak szavamra. Ismerem őket, és ők követnek engem.
Én örök életet adok nekik. Nem vesznek el soha, és senki sem ragadja el őket kezemből. Atyám, aki nekem adta őket, hatalmasabb mindenkinél: senki sem ragadhatja el őket Atyám kezéből.
Én és az Atya egy vagyunk."
Ezek az evangélium igéi. Jn 10,22-30

Imádság
Urunk, Jézus Krisztus! Ha előítéletekkel vagy hitetlenséggel közelednénk
feléd, félreismernénk téged. Te közülünk való valóságos ember és közénk jött valóságos Isten vagy. Emberként élted földi életed, emberként viselted el a szenvedéseket és a halált, megmutatva számunkra, hogy miként kell emberként élnünk. Jöjj, taníts bennünket az igazságra és vezess minket az örök életre!
Taníts minket a hitre, hogy hitetlenségünk ne akadályozza, hogy közöttünk is csodát tegyél!

Elmélkedés C. Horváth István Sándor
A templomszentelés ünnepén részt vevő zsidók azt kérik Jézustól, hogy mondja meg nyíltan és egyértelműen, ha ő a Messiás, és bizonyítsa is ezt be valamilyen jellel. Ő azt válaszolja nekik, hogy korábban már többször is tanúságot tett erről, valamint cselekedetei is ezt bizonyítják, de sem korábban, sem most nem hisznek neki a vallási vezetők. Miért teszik fel ismételten ezt a kérdést neki? Kétségtelen, hogy Jézus korában igen erős volt a messiás-várás. Az eljövendő messiásról szóló elképzelések azonban eltérőek voltak. A farizeusok olyan király vagy uralkodó fellépését várták a messiási időkben, aki katonai és politikai hatalommal rendelkezik, és felszabadítja a zsidóságot a római fennhatóság alól.
Ettől lényegesen eltér az a messiás-kép, amiről Jézus beszél, s amely nem illett bele a farizeusok elképzelésébe. A nép körében sokan hisznek Jézusban és megértik, hogy az Isten országának örömhíre és a megtérés megszabadítja az embert a bűntől. Ezt az örömhírt és szabadulást a Messiás hozza el mindenkinek. Jézus a lelki szabadulást hirdeti, cselekedetei szintén erről tanúskodnak. Azért jött a világba, hogy üdvözítsen minden embert. A zsidók újabb bizonyítékokat és csodákat akarnak, de az Úr nem teljesíti kérésüket. Mindazok a jelek, amelyeket véghezvisz, elegendőek bárki számára, hogy eljusson a hitre. Ne követeljünk újabb bizonyítékokat, hanem engedelmeskedjünk hittel az Úrnak!
Segíts minket, hogy az evangéliumhoz méltóan éljünk!

 
 
0 komment , kategória:  vallás  
A karizmák ünnepén hirdetik meg
  2018-04-24 12:13:00, kedd
 
  A karizmák ünnepén hirdetik meg a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus második előkészületi évét
2018. április 24.
Erdő Péter bíboros, prímás a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) második előkészületi évét május 21-én, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye hagyományos pünkösdhétfői majálisán, a karizmák ünnepén hirdeti meg Budapesten, Máriaremetén.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Szent István bazilika misék   
Epres gofri
  2018-04-24 12:09:06, kedd
 
  ...... ........... .......

 
 
0 komment , kategória:  blog partik  
Csendélet tulipán viráoggal
  2018-04-24 12:07:11, kedd
 
  ...... ........

 
 
0 komment , kategória:  Tavaszi versek és képek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2018.03 2018. április 2018.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 346 db bejegyzés
e év: 4978 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1027
  • e Hét: 4617
  • e Hónap: 25300
  • e Év: 228213
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.