Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Jó éjszakát!
  2018-04-28 23:51:47, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Sajtburger avokádópürével és csilis majonézzel
  2018-04-28 23:48:18, szombat
 
  Sajtburger avokádópürével és csilis majonézzel

Hozzávalók

1 db érett avokádó
2 gerezd fokhagyma
2 ek friss korianderlevél
2 ek lime-lé
1 db kis piros csilipaprika
3 ek majonéz
1 ek paradicsompüré
2 db paradicsom
4 szál újhagyma
20 dkg grillezhető sajt (pl. halloumi)
4 db hamburgerzsemle

cayenne-bors

Elkészítés

A félbevágott avokádó magját kiemeljük, és a héjból kivájt húst egy tálban villával darabosra nyomkodjuk. Hozzáadjuk a présen áttört fokhagymát, majd összekeverjük a felaprított korianderlevéllel és a lime-lével. Sóval és Cayenne-borssal ízesítjük.
A megmosott és hosszában felhasított csilipaprika magjait kikaparjuk. A húsát finomra vágjuk, és összeforgatjuk a majonézzel, valamint a paradicsompürével.
A megmosott paradicsomot felszeleteljük. A megtisztított újhagymát csíkokra, a sajtot 1 cm vastag szeletekre vágjuk, majd felforrósított grillserpenyőben vagy faszenes grillen mindkettőt megsütjük. A hamburgerzsemléket félbevágjuk, és mindkét oldalukat enyhén megpirítjuk.
A hamburgerzsemlék alsó felét megkenjük az avokádópürével, majd megrakjuk a paradicsommal, a grillezett sajttal és a hagymadarabokkal. Végül rákanalazzuk a csilis majonézt, és az egészet befedjük a zsemlék felső részével. Azonnal tálaljuk.





PATAKY KRISZTINA

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
A tökéletes linzer (alaprecept)
  2018-04-28 23:47:31, szombat
 
  A tökéletes linzer (alaprecept)


Hozzávalók

30 dkg liszt
20 dkg vaj
1 db tojássárga
10 dkg porcukor
1/2 db citrom reszelt héja
1 db tojás (a kenéshez)

Elkészítés

A lisztet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a vajat és összemorzsoljuk. Beleöntjük a tojássárgáját, a porcukrot és a reszelt citromhéjat és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Gombóccá formáljuk a tésztát és folpakba csomagolva legalább egy órára hűtőbe tesszük.
A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk és különböző formákat szaggatunk belőle. A felének a közepét egy kisebb kiszúróval is kiszúrjuk.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük a formákat, a lyukas közepűt megkenjük tojással. 170 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Ha megsült bármilyen lekvárral, krémmel megtölthetjük.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Spenótos-fetás töltött csirkemell
  2018-04-28 23:46:49, szombat
 
  Spenótos-fetás töltött csirkemell

Hozzávalók

2 db csirkemellfilé
1 gerezd fokhagyma
10 dkg bébispenót
10 dkg natúr krémsajt
10 dkg feta sajt
olívaolaj (a sütéshez)

bors

Elkészítés

A bébispenótot felaprítjuk, majd egy tálban összekeverjük a krémsajttal és az áttört fokhagymával. Hozzámorzsoljuk a feta sajtot, sózzuk borsozzuk, és alaposan összedolgozzuk.
A csirkemellfiléket megmossuk, a nedvességet egy papírtörlővel felitatjuk. A húsokat oldalt háromnegyedig bevágjuk, és az így keletkezett "zsebbe" belekanalazzuk a tölteléket.
A húsokat sózzuk, borsozzuk, majd egy serpenyőben, felforrósított olívaolajon mindkét oldalát fehérre pirítjuk.
Az elősütött csirkemelleket sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és 200 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.






NÉZD MEG AZ ELKÉSZÍTÉST VIDEÓN:
Link

Forrás: Mindmegette.hu

 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Magyaros bableves
  2018-04-28 23:46:07, szombat
 
  Magyaros bableves

Hozzávalók

30 dkg száraz fehérbab/ tarkabab
1 fej vöröshagyma
2 ek étolaj
2 gerezd fokhagyma
1 tk őrölt pirospaprika
20 dkg füstölt csülök
15 dkg füstölt szárazkolbász

frissen őrölt bors
1 darab paprika
1 darab paradicsom
2 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
2 szál zeller
3 darab babérlevél


Elkészítés

A babot előző este beáztatjuk.
A vöröshagymát apróra vágjuk, majd felhevített olajon lepirítjuk. Rádobjuk a zúzott fokhagymát, majd a tűzről levéve megszórjuk őrölt pirospaprikával.
Hozzáadjuk a kockákra vágott csülköt és a felkarikázott kolbászt, jól átforgatjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd felengedjük vízzel (kb. 2 liter).
Beletesszük a darabolt paprikát, paradicsomot, a karikára vágott sárgarépát,fehérrépát, szár zellert, a babot és a babérlevelet és addig főzzük, amíg a bab megpuhul (kb. 60-70 perc).





Megjegyzés

Recept, styling: Filep Kata, fotó: Tóth András
MME

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Záporokkal, zivatarokkal tűzdelt hosszú hétvége
  2018-04-28 23:45:05, szombat
 
  Záporokkal, zivatarokkal tűzdelt hosszú hétvége





Marad a meleg, nyárias idő sok napsütéssel, de záporral, zivatarral tűzdelve.

A május elsejei hosszú hétvége sok napsütést és meleg, kora nyárias időt tartogat. Érdemes kihasználni a jó időt és minél több időt tölteni a szabadban, feltöltődni. A kirándulásokhoz viszont az esőkabátot sem szabad elfelejteni, mert főleg a délutáni órákban utolérhet minket egy-egy zápor, zivatar.

A vasárnap ismét szép, napos idővel indul, majd az erős felmelegedésnek köszönhetően egyre magasabbra törnek a gomolyfelhők és helyenként frissítő záporok, zivatarok kialakulásával kell számolni. Legnagyobb esély zivatarok kialakulására a Duna széles sávjában és az ország középső és északi megyéiben van. Többfelé felélénkül a délies szél, zivatarokat viharos lökések kísérhetnek. 27-31 fokos maximumokkal számolhatunk.

Nyárias meleg, záporral, zivatarral




Globetrottermark fotója, köszönjük!

Hétfőn is alapvetően napos idő ígérkezik, elszórtan záporokkal, zivatarokkal. A délies szél északnyugaton, a Kis-Alföld térségében viharossá fokozódhat. 25-30 fokig melegszik a levegő.

Kedden már több felhő lesz felettünk, záporok, zivatarok főleg a keleti országrészben valószínűek. A helyenként szeles időben délután 24-28 fokot mérhetünk, keleten lesz melegebb.

Beindult a strandszezon, napozáskor bőrünk megfelelő védelméről se feledkezzünk meg, erős lesz az UV-sugárzás.

Borítókép: Tóth Júlia

Írta: Herrmann Dóra

Forrás: https://www.idokep.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kellemes hétvégét!
  2018-04-28 23:12:18, szombat
 
  Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak

További jó estét!
és



 
 
0 komment , kategória:  Hétvégét  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2018.03 2018. április 2018.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 235 db bejegyzés
e év: 2277 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1125
  • e Hét: 1933
  • e Hónap: 15838
  • e Év: 145545
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.