Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Mitől szenvedtél a múltadban, az arcod alapján?
  2018-04-30 18:14:24, hétfő
 
  "Bátor és inspiráló szavak, Jolán! Az nyilvánvaló, hogy tudod, milyen érzés az, amikor az embernek összetörik a szívét és ismered az aggódás érzését is de ami igazán fontos, az az, hogy soha nem hagytad magad és harcoltál egy szebb jövőért. Egyértelműen rendelkezel egy nagyfokú rugalmassággal, a lelkedben lakozó szenvedély pedig egyszerűen csodálatos!"

Milyen jellegű fájdalmat kellett leküzdened?

"Nem számít, hogy mennyire keményen próbálunk mindent jól csinálni, az élet mindig fog akadályokat görgetni az utunkba! Az ilyen múltbéli fájdalmak megsebeznek minket és ezeket a sebhelyeket a legszebb mosolyunk sem tudja elrejteni."

Arcelemzés
Link



 
 
0 komment , kategória:  Gondolatok  
A változáshoz meg kell hozni bizonyos döntéseket
  2018-04-30 08:37:52, hétfő
 
  Mivel hallottatok Jézusról és a tőle jövő igazságról, vessétek le a régi és bűnös természeteteket, és hagyjátok el a korábbi életstílusotokat, ami a csalással és vággyal volt vesztegethető. Helyette engedjétek a Szentléleknek megújítani gondolataitokat és hozzáállásotokat. Öltsétek fel tehát az új természeteteket, amely Istenhez hasonlóvá lett teremtve, teljességgel tisztességesnek és szentnek. (Efezus 4:21-24 NLT fordítás)


Nem elegendő, ha csak akarod a változást. Nem elég, ha csak vágysz a változásra. Az sem elég, ha azt mondod: 'van egy álmom a változásról". Az álmok semmit nem érnek, ha csak nem kelsz fel és teszel értük. Addig nem fogsz tudni változtatni, amíg nem szánod el rá magad.

Hogyan leszel más hat hónap alatt? Érzelmileg erősebb leszel? Mentálisan jobb leszel? Fizikailag egészségesebb leszel? Spirituálisan mélyebb leszel?

Ezek nem történnek meg autómatikusan. Nem csak úgy véletlenül fejlődsz az életed bármelyik területén. Sokszor azt hisszük , hogy várunk Istenre, hogy megváltoztasson. Nem te vársz Istenre, ha nem Ő vár rád.

Az életedben sosem lesz növekedés, ha nincs változás. És nincs változás veszteség nélkül. El kell majd engedned néhány régi dolgot, és bizony nincs veszteségfájdalom nélkül.

Talán most pont megfeneklettél, mert nem tanultad meg, hogy hogyan engedj el dolgokat. Ez a választás. Az Efezus 4:22 ezt így írja "...vessétek le a régi és bűnös természeteteket, és hagyjátok el a korábbi életstílusotokat, ami a csalással és vággyal volt vesztegethető."

Talán látod is a sérüléseidet, szokásaidat, fennakadásaidat akár biológiai vagy szociális dolgok. Ezek közül jó néhány a körülményeidből fakad vagy a kromoszómáidból. De nem is igazán számít, hogy ezek honnan erednek. Mindenképpen meg kell birkóznod velük. A genetika talán magyarázat a hajlamaidra, de semmiképpen sem kifogás a bűneidre.

De itt a jó hír: Ha egyszer hívővé lettél, új erőd van, ami hatalmasabb, mint azok a régi tendenciák. Ez az erő a Szentlélek.

A Filippi 2:12-13 azt mondja "Félelemmel és remegéssel folytassátok a megváltásotokon való munkálkodást,mert Isten az, aki kimunkálja bennetek az akarást és a cselekvést, annak érdekében, hogy betöltsétek az Ő jó célját." (NIV fordítás)

Ez azt jelenti, hogy félned kéne Istentől? Persze, hogy nem! Attól félj, hogy kihagyod a legjobbat, amit neked szánt és elpazarlod az életed. Attól félj, hogy leéled az egész életed és sosem tudod meg mi volt Isten célja veled.

A titok ahhoz, hogy megváltoztasd az életed nem az akaraterőben rejlik. Isten adja az erőt és az akaratot is hozzá a Szentszellemen keresztül, hogy elvégezze, azt aminek elvégezve kell lennie.


Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

Mit jelent az, hogy 'dolgozz a megváltásodon'?
Hogyan tapasztaltad a Szentlélek erejét az életedben?
Hogyan segít Isten megbirkózni azokkal a sebekkel, szokásokkal, fennakadásokkal, amiknek biológiai vagy szociális gyökerei vannak?

Napi remény *(Daily Hope by Rick Warren, 2018.04.23.)
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2018.03 2018. április 2018.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 45 db bejegyzés
e év: 589 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 720
  • e Hét: 1422
  • e Hónap: 12475
  • e Év: 73776
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.