2018-04-06 23:56:41, péntek
|
|
|
Gyümölcsös joghurttorta
Hozzávalók:
Kekszes alap hozzávalói 24 cm-es tortaformához:
15 dkg Győri édes keksz
10 dkg vaj
Citromos joghurtréteg hozzávalói:
4 db citromos joghurt (4×125 gramm)
15 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
1/2 citrom leve
2 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
12 gramm porzselatin + 0,5 dl víz
Szedres joghurtréteg hozzávalói:
15 dkg szeder
2 db epres joghurt (2×125 gramm)
15 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
2 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
12 gramm porzselatin + 0,5 dl víz
Sárgadinnyés joghurtréteg hozzávalói:
25 dkg sárgadinnye (héj és mag nélkül)
2 db citromos joghurt (2×125 gramm)
15 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
1 mk őrölt fahéj
2 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
15 gramm porzselatin + 0,5 dl víz
Elkészítése:
Kekszes alap:
A kekszet morzsoljuk össze (v. daráljuk le), majd adjuk hozzá a felmelegített vajat, és keverjük alaposan össze.
A tortatformát béleljük ki sütőpapírral, majd öntsük bele a kekszmorzsát, és tenyérrel egyenletesen lapogassuk el.
Ezután tegyük be a hűtőbe legalább fél órára, hogy kellően lehűljön mielőtt rákerül a joghurtos réteg.
Citromos réteg:
A joghurthoz adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citromhéjat és a citromlevet, majd keverjük simára.
A vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porzselatint, és addig keverjük, míg teljesen feloldódik, és langyosra hűl.
Ezután öntsük hozzá a joghurtos keverékhez, majd keverjük alaposan össze.
A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként szintén keverjük hozzá a joghurtos keverékhez. (én két részletben adtam hozzá a habot, és kézi habverővel kevertem simára)
Vegyük ki a hűtőből a kekszes alapot és a tortaformát magasítsuk meg dupla sütőpapírral, majd egyenletesen kanalazzuk rá a citromos krémet. (a joghurtos réteg kicsit magasabb lesz mint a tortaforma, azért kel megmagasítani pár centivel)
Ezután tegyük vissza a hűtőbe 1-2 órára, hogy teljesen megdermedjen.
Szedres réteg:
A joghurthoz adjuk hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd keverjük simára.
A szedret turmixoljuk össze, majd egy szitán passzírozzuk át, hogy a magok ne kerüljenek bele a krémbe.
Ezután a szederpépet adjuk hozzá a joghurthoz, és keverjük simára.
A vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porzselatint, és addig keverjük, míg teljesen feloldódik, és langyosra hűl.
Ezután öntsük hozzá a joghurtos keverékhez, majd keverjük alaposan össze.
A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként szintén keverjük hozzá a joghurtos keverékhez. (én két részletben adtam hozzá a habot, és kézi habverővel kevertem simára)
Vegyük ki a hűtőből a tortát, majd egyenletesen kanalazzuk rá a szedres krémet.
Ezután tegyük vissza a hűtőbe 1-2 órára, hogy teljesen megdermedjen.
Sárgadinnyés réteg:
A joghurthoz adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, és az őrölt fahéjat, majd keverjük simára.
A sárgadinnyét kockázzuk fel, turmixoljuk össze, majd adjuk hozzá a joghurthoz és keverjük simára.
A vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porzselatint, és addig keverjük, míg teljesen feloldódik, és langyosra hűl.
Ezután öntsük hozzá a joghurtos keverékhez, majd keverjük alaposan össze.
A Hulalát habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként szintén keverjük hozzá a joghurtos keverékhez. (én két részletben adtam hozzá a habot, és kézi habverővel kevertem simára)
Vegyük ki a hűtőből a tortát, majd egyenletesen kanalazzuk rá a sárgadinnyés krémet.
Ezután tegyük vissza a hűtőbe 1-2 órára, hogy teljesen megdermedjen.
A teljesen megdermedt tortát vegyük ki a hűtőből, majd ízlés szerint rakjuk ki a tetejét a rétegekhez használt gyümölcsökkel.
Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel a tortát, majd úgy kínáljuk. Érdemes előző nap elkészíteni, mert akkor van idejük a rétegeknek megdermedni, és az ízek is jól összeérnek.
|
|
|
0 komment
, kategória: SÜTEMÉNYRECEPTEK-SÜTÉS NÉLKÜL |
|
|
|