Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Krémes borsós gnocci
  2018-05-14 23:48:57, hétfő
 
  Krémes borsós gnocci

Hozzávalók

1 csomag gnocci
2 ek vaj
8 dkg sonka
2 db salotta hagyma
2 gerezd fokhagyma
2,5 dl tejszín
4 dkg parmezán
1 konzerv zöldborsó
só bors
bazsalikom

Elkészítés

Előmelegítjük a sütőt 190 fokra. Egy nagyobb lábosban vizet forralunk, majd megsózzuk. Beleöntjük a gnoccikat, majd ha feljönnek a víz felszínére egy szűrő segítségével egy tálba rakjuk őket.
Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, majd megpirítjuk rajta az összevágott sonkát. Ha lepirult, félretesszük a gnocci mellé, majd ugyanabban a serpenyőben a hagymákat is megpirítjuk és hozzáadjuk a tejszínt. Összeforraljuk, majd sózzuk, borsozzuk.
Hozzáadjuk a hagymás krémhez a gnoccit, a borsó felét és a sonkát, 3 percig főzzük, majd egy tűzálló edénybe helyezzük és az előmelegített sütőbe helyezve 20 percig sütjük.
Ha kész, hozzáadjuk a maradék borsót és friss bazsalikom levéllel és parmezánnal ízesítjük.





PATAKY KRISZTINA

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Vörösboros körtés csokis pite
  2018-05-14 23:48:36, hétfő
 
  Vörösboros körtés csokis pite

Hozzávalók

Vörösboros körtekompót :
4 dl édes vörösbor
2 ek cukor
4 db szegfűszeg
5 db kemény körte
Tészta :
22 dkg liszt
2 ek kakaópor
10 dkg porcukor
1 csipet só
18 dkg vaj (hideg)
1 db tojás (sárgája)
2 ek vörösbor ( amiben megfőttek a körték )
Töltelék :
40 dkg ricotta vagy krémes túró
1 db citrom (reszelt héja)
5 dkg cukor
1 tk vaníliakivonat
1 ek vaníliás pudingpor ( főzős )
3 db tojás
10 dkg olvasztott tejcsokoládé
vörösboros körtekompót

Elkészítés

A körtét meghámozzuk, kikaparjuk a magházát és félbe vágjuk. Egy lábasba tesszük, megszórjuk cukorral, hozzádobjuk a szegfűszeget és felöntjük a borral. A körtéket puhára főzzük, de csak annyira, hogy ne essenek szét, majd hagyjuk a borba kihűlni.
A tésztához összekeverjük a lisztet, a kakaóport, a a cukrot, a sót, a vajat, a tojássárgáját, és a maradék borral, majd átlátszó fóliába csomagoljuk és a hűtőbe tesszük legalább 30 percre. Ezután kör alakúra nyújtjuk és kibéleljük vele a piteforma alját és az oldalát, majd villával megbökdössük pár helyen, végül ráteszünk egy sütőpapírt, arra rászórunk száraz babot vagy lencsét. 180 °C - on, 15 percig sütjük.
A töltelékhez krémesre keverjük a ricottát, a citrom héját, a vanília kivonatot, a pudingport, a tojásokat és az olvasztott tejcsokit. Az elősült tésztára kenünk egy keveset a töltelékből, ráhelyezzük a körtéket a vágott felükkel lefelé és rásimítjuk a megmaradt krémet.
Visszatesszük a sütőbe és 170 °C-on további 35 - 40 percig sütjük. Ha a pite kihűlt, megszórjuk vegyesen tej - és étcsokoládé forgáccsal.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Tökös lecsó
  2018-05-14 23:48:24, hétfő
 
  Tökös lecsó

Hozzávalók

3 ek olaj
1 db vöröshagyma
1 db lilahagyma
20 dkg tök (luffa)

cukor
1 kg lecsópaprika
2 db paradicsom
1-2 ek édes csiliszósz
25 dkg tortellini
sajt


Elkészítés

A zöldségeket megtisztítjuk, és vékony szeletekre vágjuk.





Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd hozzáadjuk a kétféle hagymát és a tököt, és enyhén megsózzuk. Egy kevés cukor hozzáadásával üvegesre pároljuk.





Kisebb adagokban hozzáadjuk a paprikát, majd lefedve kb. 10 percig főzzük. Hozzáadjuk a paradicsomot és a csiliszószt, és további kb. 10-15 perc alatt készre főzzük.
A tésztát a csomagoláson található utasítás szerint sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. Tálaláskor megszórjuk reszelt sajttal, lecsóval körítve kínáljuk.





Megjegyzés

Díszíthetjük paradicsommal, luffatök-karikákkal és cukkinivirággal. Zsenge luffatököt tölthetjük, ránthatjuk, vagy a cukkini pótlására használhatjuk.
buksz39

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-főzelékek, lecsók,   
Nyári zöldségleves
  2018-05-14 23:48:13, hétfő
 
  Nyári zöldségleves

Hozzávalók

2 kis fej hagyma
10 dkg sárgarépa (1 szál)
2 szál angol zeller
20 dkg karalábé (2 db)
20 dkg zöldbab
20 dkg zöldborsó
1 db húsos paradicsom
olívaolaj

bors
1 csokor friss fűszernövény (petrezselyem, majoranna, kakukkfű, bazsalikom, stb.)
1 dl tej


Elkészítés

A zöldségeket megtisztítjuk és nagyjából egyforma nagyságú kockákra vágjuk. Egy lábasban olívaolajat hevítünk és megdinszteljük benne a hagymát, majd hozzáadjuk a sárgarépát, a zellert és a karalábét is. Megsózzuk, -borsozzuk és lefedve 3-4 percig pároljuk.
Ezután hozzáadjuk a babot, a zöldborsót és a paradicsomkockákat. Ismét megsózzuk, -borsozzuk ízlés szerint, majd kevergetve 2 percig fedő alatt pároljuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje a zöldségeket, és mérsékelt tűzön puhára főzzük azokat.
Közben a fűszernövényeket leöblítjük és apróra vágjuk. Amikor már megpuhultak a zöldségek, hozzáadjuk a zöld fűszereket és a tejet is. Ezzel még 1-2 percig főzzük.





Megjegyzés

A levesbe kerülő zöldségek kedvünk szerint variálhatóak.
gasztrogabo

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Boldog hetet!
  2018-05-14 23:21:01, hétfő
 
  Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak

További jó estét!
és




 
 
0 komment , kategória:  Hetet  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2018.04 2018. Május 2018.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 309 db bejegyzés
e év: 2277 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 822
  • e Hét: 3036
  • e Hónap: 16941
  • e Év: 146648
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.