Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Jó éjszakát!
  2018-05-02 23:59:02, szerda
 
  Kedves Mindannyiotoknak



 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Tojásos nokedli fejes salátával
  2018-05-02 23:45:19, szerda
 
  Tojásos nokedli fejes salátával

Hozzávalók

20 dkg búzaliszt (BL55)
4 db tojás
1,2 dl víz
2 csipet só

bors
2 ek vaj
0,4 dl almaecet
2 tk méz
1 db fejes saláta


Elkészítés

A nokedlihez felteszünk egy lábasban vizet forrni, majd a lisztet, 2 db tojást, a vizet és a sót egy edénybe mérjük, majd ruganyosra keverjük a tésztát egy fakanállal (ha túl keménynek bizonyulna a tésztánk szódavízzel tudjuk lazítani a szerkezetét). Ezután nokedliszaggatóval a lobogó, enyhén sós vízbe szaggatjuk a tésztát. Ha a nokedlik feljöttek a víz tetejére, szűrőkanállal kiszedjük őket. A készre főtt nokedlit folyó vízzel átmossuk, hogy ne tapadjanak össze, és egy kevés étolajjal is összekeverhetjük.
A maradék tojásokat feltörjük, majd villával kissé felverjük, és sóval és borssal ízesítjük. Egy serpenyőben felolvasztjuk vajat, majd ezen közepesen lágyra megsütjük a tojást, mintha csak rántottát készítenénk.
A kész rántottát összeforgatjuk a megfőtt nokedlivel és frissen tálaljuk.
Mellé frissítő fejes salátát kínálunk - amit egy kevés mézből és almaecetből készített öntettel csorgatunk meg. (A mézet addig keverjük az ecetben egy kisméretű kanállal amíg az felolvad benne, majd az ecettel megegyező mennyiségű vízzel hígítjuk az öntetet).





Megjegyzés

Recept, styling: Filep Kata, fotó: Tóth András
MME

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Csokis-banános zabpehelygolyó
  2018-05-02 23:42:22, szerda
 
  Csokis-banános zabpehelygolyó

Hozzávalók

2-3 db banán
2,5 bögre zabpehely (apró szemű)
3 ek méz
1 ek kakaópor
1 dl tej
10 dkg étcsokoládé
1/2 bögre porcukor
1 kevés rumaroma
4 dkg vaj vagy margarin
dió vagy magvak ízlés szerint
kókuszreszelék


Elkészítés

A banánokat villával összetörjük, és elkeverjük a zabpehellyel, a mézzel és a kakaóporral. Ráöntjük a tejet, és állni hagyjuk addig, míg a csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk.
A megolvasztott étcsokihoz hozzákeverjük a cukrot, a rumaromát és a vajat, majd a zabpelyhes masszához adjuk. Belekeverjük a finomra vágott diót vagy más olajos magot, összeforgatjuk, és a hűtőben 1 órát állni hagyjuk.
Ezután a masszából golyókat sodrunk, és meghempergetjük mindet a kókuszreszelékben, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.





Megjegyzés

Tökéletes, bár kissé szénhidrátdús vendégváró. Jó étvágyat hozzá! :)
szandisomogyi

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Padlizsános-cukkinis tészta (riagatoni)
  2018-05-02 23:39:08, szerda
 
  Padlizsános-cukkinis tészta (riagatoni)

Hozzávalók

50 dkg piros húsú paprika
50 dkg sárga húsú paprika
25 dkg cukkini
25 dkg padlizsán
2 közepes fej hagyma (15 dkg)
4 gerezd fokhagyma
7,5 dkg szárított paradicsom (olaj nélkül)
2 db piros csilipaprika
3 szál rozmaring
3 szál kakukkfű
1 kis csokor oregánó
5 ek olívaolaj
3-4 ek paradicsompüré
6,5 dl zöldségleves-alaplé

50 dkg rövid csőtészta (rigatoni)
1 csokor bazsalikom
10 dkg parmezán (egyben)

Elkészítés

A megmosott, megtisztított paprikát, cukkinit és padlizsánt kb. 2 cm-es darabokra aprítjuk. A hagymát és a fokhagymát felkockázzuk. A szárított paradicsomot vékony csíkokra metéljük, a megmosott csilipaprikát, rozmaringot, kakukkfüvet és oregánót finomra vágjuk.
Az olívaolajat felhevítjük, és a zöldfűszerek kivételével megfuttatjuk rajta az előkészített hozzávalókat. Belekeverjük a paradicsompürét, felöntjük az alaplével és összeforgatjuk. A zöldfűszerekkel és sóval ízesítjük, majd gyenge tűzön beforraljuk a felére kb. 15 perc alatt.
A tésztát forrásban levő sós vízben a csomagolásán olvasható utasítás szerint kifőzzük. Közben a megmosott, lerázott bazsalikomot finomra aprítjuk, a parmezánt lereszeljük vagy legyaluljuk. A leszűrt, lecsepegtetett tésztát a paradicsomos-zöldséges szószba forgatjuk, és a bazsalikommal díszítve tálaljuk. A parmezánnal megszórva fogyasztjuk.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Tárkonyos-gombás csirkeraguleves
  2018-05-02 23:36:29, szerda
 
  Tárkonyos-gombás csirkeraguleves

Hozzávalók

1 nagy fej vöröshagyma
2 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
1 db csirkemell
1 kis üveg szeletelt gomba
1 ek tárkony
1 kis pohár tejföl
2 ek liszt
olaj

Elkészítés

A hagymát megpucoljuk, felaprítjuk, kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a felkarikázott zöldségeket, és lepirítjuk. A csirkemellet csíkokra vágjuk, és ezt is a zöldségekhez adjuk. Amikor a hús már fehéredik, megsózzuk, megborsozzuk.
Ráöntjük a lecsepegtetett gombát. Pár percig kevergetjük, amíg elkezd levet engedni, majd ráöntjük a gomba levét. Felöntjük vízzel, hozzáadjuk a tárkonyt és egy kevés ételízesítőt. Ha a hús megpuhult, a tejfölt kikeverjük a liszttel és egy kis lével, a levesbe öntjük és összekeverjük.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2018.04 2018. Május 2018.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 309 db bejegyzés
e év: 2277 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 57
  • e Hét: 2862
  • e Hónap: 11128
  • e Év: 127781
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.