2018-05-23 00:13:02, szerda
|
|
|
Sok helyen tiltják a fogyasztását, pedig 50 felett szinte kötelező lenne
Egy-egy kanállal kellene belőle fogyasztani naponta.
Amerikában tiltják, de szerencsére a magyar étkezési szokásokban a mák központi helyet foglal el, jóllehet kevesen tudnak annak gyógyhatásáról.
Tekintsük olyan gyógyszernek, amelyet egy életen át szedni érdemes! Tele van csontépítő, magnéziummal, (OMEGA4) növényi zsírsavval, aminosavakkal, enzimekkel: plusz foszfort, kalciumot, káliumot és vasat is találunk benne. Lassítja az öregedési folyamatokat; fékezi a csontok leépülését, és elkezdi újra építeni a ritkult csontszöveteket. A magas vérnyomást leviszi. A telítetlen zsírsav összetétele miatt, megelőzhető a trombózis és embólia kialakulása. Normalizálja a vér koleszterin szintet, miközben fokozza a szervezet védekező mechanizmusát. És nem utolsó sorban, szinte teljesen megszünteti (frontváltozásnál) a lábban keletkező görcsöt. Továbbá, növeli a szellemi teljesítőképességet, jótékonyan hat a sebek gyógyulására. És még egy érv szól mellette: ötödébe kerül, mint az agyo reklámozott étel-kiegészítők, jóllehet a hatásfoka túlhaladja. Azt is tudnunk kell, nem azonnal, hanem hosszabb távon (2-3 hónap) fejti ki gyógyító hatását.
Használati és tárolási javaslat:
A ledarált mákot kevés vízzel összekeverjük, Mézzel ízesítjük, befőttesüvegbe tesszük, majd a hűtőbe tároljuk. Az első hónapokban célszerű naponta, minimum 1 evőkanállal fogyasztani belőle. Később(a szervezet állapotától függően kétnaponként.)
Másik alkalmazási módszer:
Naponta (délelőtt vagy délután) 1- 0,5 deci tejbe (lehet vízben is) egy púpozott evőkanál darált mákot lehet keverni és meginni.
50 éves kor után nem tanácsos szüneteltetni, sem abbahagyni.
Forrás: Link
|
|
|
0 komment
, kategória: Gyógyító táplálékok |
|
|
|