Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
június 2-án, Úrnapja szombatján délután....
  2018-05-27 22:47:13, vasárnap
 
  Arra hívlak Benneteket, hogy június 2-án, Úrnapja szombatján délután 5-től együtt dicsőítsük az Oltáriszentségben jelenlévő Jézust.
Jézus az Eucharisztia alapításakor felemeli a kenyeret és azt mondja: VEGYÉTEK, EZ AZ ÉN TESTEM! Meghív bennünket, hogy Ővele, és általa egymással is közösségben legyünk.
2017-ben, Krisztus Király ünnepén 18 országban, 840 helyszínen harmincezren imádkoztunk együtt.
A 2020-as Budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve most világszerte 2020 helyszínen szeretnénk Jézust imádni.
Ehhez az kell, hogy plébániátokkal, közösségetekkel Ti is velünk tartsatok. Legyetek részesei az eddigi legnagyobb szentségimádásnak!
Fábry Kornél atya videó felhívása Link

Én itt regisztráltam a Gazdagréti Szentangyalok templomba Link



 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Dicsérd Sion megváltódat
  2018-05-27 22:34:41, vasárnap
 
  Úrnapi szekvencia - Dicsérd Sion, Megváltódat
Videó Link

1. Dícsérd Sion megváltódat,
Vezéredet, pásztorodat.
Víg szívvel és énekkel,
Víg szívvel és énekkel.

2. Dícsérd minden érzéseddel,
Mert bármi nagy dícsérettel,
Szíved őt nem éri fel,
Szíve őt nem éri fel.

3. Mit énekünk áldva hirdet,
A kenyér, mely él és éltet,
Nyújtatik ma itt nekünk,
Nyújtatik ma itt nekünk.

4. Mit, hogy hajdan asztalánál,
Jézus a végvacsoránál,
Nyújtja, nem kételkedünk,
Nyújtja, nem kételkedünk.

A dal Magyar és latin szövege Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
A Szentháromság a szeretet győzelme
  2018-05-27 22:25:24, vasárnap
 
  Pilinszky János gondolatai Szentháromság vasárnapján
2018. május 27. vasárnap 11:02
1981. május 27-én hunyt el Pilinszky János. Halála évfordulóján, mely idén egyúttal Szentháromság vasárnapja, a költő egy, 1962-ben az Új Emberben megjelent írásával emlékezünk.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Néri Szent Fülöp áldozópap
  2018-05-27 22:20:23, vasárnap
 
  A ,,bohócruhás misztikusra", a fiatalok és a reumás betegek védőszentjére emlékezünk liturgikus emléknapján, május 26-án.
Képen: Cristoforo Santanna: Fülöpnek megjelenik a Szentlélek
(1792, San Giovanni in Fiore, Santa Maria della Sanita-templom)
...... ........... .........


Fülöp 1515. július 21-én született Firenzében. A kis ,,Pippo buono" mindenki kedvence volt, közvetlenség, dús fantázia és nagy lelkesedni tudás jellemezte. Rendkívüli érzéke volt a tréfákhoz. Alakján valamiféle sugárzó tisztaság ömlött el. Korán elvesztette édesanyját, apja pedig - szegények lévén - nagybátyjához küldte tanulni, aki gazdag kereskedő volt. Az ő keze alatt kitanulta ugyan mesterséget, de aztán Rómába ment, hogy filozófiát és teológiát tanuljon. Szabadidejében felkereste az örök város templomait és műemlékeit. Gyakran töltötte az éjszakát egy-egy templomban imádkozva. Belső élete Isten és az ő titka maradt.
Néri Szent Fülöp hozta létre a Szentháromság Testvértesületet,
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
2018 év B.L. góllövői
  2018-05-27 22:05:57, vasárnap
 
  ...... ............



...... ........... ............

 
 
0 komment , kategória:  Real Madrid - Cr. Ronaldo  
2018.05.27 Szentháromság ünnepe
  2018-05-27 21:50:23, vasárnap
 
  ...... ........... .....



...... ..............



...... ........


Dr. Szederkényi Károly homiliája a videón 19 percr:20 másodperctől nézhető
A Szentháromság titkáról beszélt.
Isten szeme mindent lát.
Videó Link
Kereszt formájú fa
.....



...... ...........



...... .........



...... ........


 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Szent képek Budakeszi - Makkos Mária kegyhely
  2018-05-27 13:49:08, vasárnap
 
  Makkos Mária kegytemplom elött - Fogolykiváltó Boldogasszony búcsújáróhelye.
...... ........... ........... ......


Makkos Mária kegytemplom szószék
...... ........... ......


Makkos Mária kegytemplom festmény
...... ........... .....


Makkos Mária kegytemplom oltára - Boldog gyógyító Szűz - A templomban elhelyezték a tölgyfa törzsét és a kegy képet.
...... ..............



...... ........... .....


1731-ben egy Traub János nevű legény a budakeszi határában fekvő szőlőkbe igyekezett. Egy útszéli tölgyfánál a szenvedő Krisztus arca jelent meg előtte.
Traub később beteg lett. Csodás gyógyulása után egy Falconeri nevű olasz származású budai festőtől olajfestményt vásárolt, mely a Gyermekét tápláló Szűzanyát ábrázolta.
A képet az említett tölgyfára függesztette.
...... ........... ........


 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Budakeszi - Himnusz szobra
  2018-05-27 13:46:16, vasárnap
 
  Képek saját fotózás
Budakeszi - Himnusz szobra V. Majzik Mária képző művész alkotása 2006. május 7.
...... .......


Ngygyobb kép Link
...... ..............


A kilenc méter hosszú és négy és fél méter magas kompozíció gerincét hét boltíves süttői kőoszlop adja. Középpontjában Isten bronzképmása látható, körülötte a Himnusz teljes szövege olvasható.
Fölötte huszonegy harang őrzi a hatvanhárom vármegye nevét. Minden harangot - a honfoglalás évét jelölve - 896 gyöngy díszít, amelyeken ünnepnapokon a Himnusz szólal meg, vasárnaponként délben pedig a déli harangszó."
A harangjáték videó Link

Állíttatta: PSZÜART, a lélek művészete alapítvány
Tervező mérnök: Nagy Attila Gábor
Megvalósult a Magyar nép közadakozásából.

A Himnusz-szobor harangjátékát a RANCZ Első Magyar Toronyóragyár Kft. készítette

- A Himnusz szobor angyala
Képzőművészként életem folyamán sok-sok angyalkát készítettem, de most egy olyan történetről szeretnék beszélni, ahol nem a gondolataimmal, szívemmel, lelkemmel, kezemmel készült angyalkákról van szó. Évekkel ezelőtt, mikor a Himnusz szobrán dolgoztam, egy barátom által eljutottam egy vidéki városba, annak is az egyik templomába, hogy az ottani tiszteletessel beszéljek
Már a templomban észrevettem, hogy új padokban ülünk, és amikor kimentem a templomkertbe, akkor láttam, hogy a fészerben vannak a régi padok. Még gondoltam is, vajon mi lesz ezekkel, kidobják, vagy elégetik őket? És akkor úgy átfutott rajtam az a gondolat, milyen lenne ezekből elhozni egyet a műterembe és ott megőrizni. Akkor nem szóltam semmit, de később beszéltem azzal a barátommal, akinek a révén eljutottam oda és elmondtam neki ezt a gondolatomat. Eltelt egy pár hét, mikor felhívott a barátom és azt mondta, mehetek a padért, vár a tiszteletes úr. Persze azonnal nem tudtam menni, de mikor újra eljutottam ebbe a városba, kimondottan a padért mentem. Tiszteletes úr azt mondta, hogy válasszak abból a pár darabból, ami még megmaradt. Több mint száz éves, már ki kellett cserélni, és akinek a nagymamája vagy hozzátartozója ült mondjuk a 38-as számú padban, emlékként hazavitték, úgyhogy én is választhatok. Hazahoztam két padvéget, betettem a műterembe. Telt az idő, én dolgoztam a Himnusz szobrán. Tudni kell, hogy állandóan foglalkoztatott az a gondolat, hogy valóban a nemzeti imánkat meg kell-e jeleníteni képzőművészeti formában. Ha igen, most van itt az ideje? Nekem kell ezt megtennem? És sokszor a barátaim előtt hangot is adtam e gondolataimnak, de aztán tovább folytattam a munkát. Úgy nyár végén eszembe jutott, hogy le kellene vágni a félig lefűrészelt padot a padvégről. Ezt meg is tettük, megcsodáltam a régi, száz éves kovácsoltvas szegeket, és amikor kihúztuk a fából, a pad felső része ketté nyílt és kihullott belőle a földre egy egész kicsire összehajtogatott papír. Felemeltem, kihajtogattam a régi, elsárgult papírdarabot, amelyre az volt írva, hogy Adventi himnusz. Tudni kell, hogy az eredeti terv szerint ádvent első vasárnapján szerettük volna szentelni a Himnusz szobrát, csak különböző akadályok miatt ez nem valósult meg. Megfordítottam a papírt. A másik oldalán az állt: Himnusz. A megdöbbenéstől csak álltam az udvaron, remegő kezemben a régi kis papírral. Még a szám is kiszáradt.
Ezt a történetet elmeséltem egy kedves barátomnak, aki miután meghallgatta, azt mondta nekem: Képzeld el, ott fenn az angyaloknak milyen sokat kellett dolgozniuk azon, hogy üzenetet küldjenek neked, hogy ne legyenek kétségeid abban, igenis állnia kell a Himnusz szobrának.
Ez az én angyalkám története. - V. Majzik Mária
 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Szentháromság vasárnap - igenaptár 05.27
  2018-05-27 13:07:34, vasárnap
 
  OLVASMÁNY Mózes ötödik könyvéből
Mózes a pusztában ezt a beszédet intézte a néphez: ,,Kutasd a régi időket, amelyek előtted voltak, attól a naptól kezdve, hogy Isten embert teremtett a földre! Vajon az ég egyik határától a másikig történt-e valaha ilyen nagy dolog, lehetett-e hallani hasonlót? Van-e olyan nép, amelyik hallotta az élő Istent lángok közül beszélni, ahogy te hallottad, - és életben maradt? Volt-e valaha is olyan Isten, aki megtette, hogy egy népet kivezessen egy másik nép köréből; megpróbáltatásokkal, jelekkel és csodákkal, háborúsággal, erős kézzel és kinyújtott karral, nagy csapásokkal, ahogy az Úr, a ti Istenetek veletek tette Egyiptomban a szemetek láttára? Tudd meg hát és vésd szívedbe, hogy fönn az égben és lenn a földön az Úr az Isten, senki más! Tartsd meg parancsait és törvényeit, amelyeket ma parancsolok neked, hogy jól menjen sorod, és majd utánad gyermekeidnek is, és hogy sokáig élj azon a földön, amelyet az Úr, a te Istened neked ad örökre!"
Ez az Isten igéje.
MTörv 4,32-34.39-40

SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a rómaiakhoz írt leveléből
Testvéreim! Akiket Isten Lelke vezérel, azok Isten fiai. Nem a szolgaság lelkét kaptátok ugyanis, hogy ismét félelemben éljetek, hanem a fogadott fiúság Lelkét nyertétek el. Általa szólítjuk őt így: ,,Abba, Atya!"
A Lélek maga tesz tanúságot lelkünkben, hogy Isten gyermekei vagyunk. Ha pedig gyermekei, akkor örökösei is: Istennek örökösei, Krisztusnak pedig társörökösei. Előbb azonban szenvednünk kell vele együtt, hogy vele együtt meg is dicsőüljünk.
Ez az Isten igéje.
Róm 8,14-17

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Abban az időben: A tizenegy tanítvány elment Galileába, fel arra a hegyre, ahova Jézus rendelte őket. Amikor meglátták őt, leborultak előtte a földre. Egyesek azonban még mindig kételkedtek. Jézus odament hozzájuk, és ezt mondta nekik: ,,Én kaptam meg minden hatalmat az égen és a földön. Ezért most menjetek el, és tegyetek tanítványommá minden nemzetet! Kereszteljétek meg őket az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében! Tanítsátok meg őket mindannak megtartására, amit parancsoltam nektek! És íme, én veletek vagyok mindennap a világ végéig!"
Ezek az evangélium igéi. Mt 28,16-20
...... ........... .............



Imádság
Urunk, Jézus Krisztus! Te egykor parancsba adtad az apostoloknak, hogy elmenvén az egész világra tegyenek minden embert tanítványoddá és kereszteljék meg őket. Az Egyház, amelynek tagja vagyok, minden korban ezt a parancsot igyekszik teljesíteni, tehát parancsod és kérésed nekem is és minden keresztény embernek szól. Segíts minket, hogy - miközben hittel valljuk a három isteni személyt - éljünk is egységben az Atyával, a Fiúval és a Szentlélekkel!

Elmélkedés C. Horváth István Sándor
Az Úr végakarata
A legtöbb ember élete előrehaladtával szükségesnek látja végrendeletének elkészítését. Ebben a hivatalos iratban rendelkezik arról, hogy halála esetén mi a teendő, hová temessék, illetve mi legyen vagyonának, anyagi és szellemi javainak sorsa. Bár általában a legtöbben csupán az anyagiakról szoktak rendelkezni végrendeletükben, előfordul az is, hogy valamilyen üzenetet is átadnak ilyen módon utódaiknak, örököseiknek, például azt, hogy folytassák az általa megkezdett vagy végzett, az emberek számára értékes szolgálatot. Ilyen végrendeletként, szellemi örökségként érdemes értelmeznünk Jézus szavait, amelyeket ma, a Szentháromság ünnepén olvasunk az evangéliumban. Az Úr végső akarata az, hogy mindaz, amit földi küldetésével megvalósított, az ő mennybe való visszatérése után is folytatódjon, mégpedig az általa alapított közösség, az Egyház közreműködése, szolgálata által. Annak érdekében, hogy az Egyház tagjaiként és az Úr küldötteiként teljesíteni tudjuk feladatunkat, érdemes pontról pontra végigvennünk, hogy mit tartalmaz Jézus végrendelete.
Elsőként ezt mondja: ,,Én kaptam meg minden hatalmat az égen és a földön." Alapvetően saját helyzetünk tisztázására szólít fel minket ez a kijelentés. Emberként nem rendelkezünk isteni hatalommal, erővel vagy képességekkel. Minden hatalom az Úré és mi tőle kapunk hatalmat ahhoz, hogy küldöttei legyünk. A magunk erejével semmire sem jutnánk, ezért érdemes szerénységet tanúsítanunk és elismernünk azt, hogy csak szolgák vagyunk, eszközök az Úr kezében.
A végrendelet ennek tisztázása után felszólít minket: ,,Ezért most menjetek el, és tegyetek tanítványommá minden nemzetet!" A felszólításban külön hangsúlyt kap a ,,most." Nem késlekedhetünk, nem várakozhatunk tétlenül, hanem most kell elindulnunk. A feladat az, hogy az Úr Jézus tanítványaivá tegyük az embereket. Nem a magunk tanítványaivá, hanem Jézus tanítványaivá! Ne az legyen a célunk, hogy legyenek követőink, hanem az Úr követőivé váljanak azok, akikhez eljut az ő tanítása. E körből pedig senki nincs kizárva, az örömhír egyetemes, mindenkihez, minden nemzethez szól.
Jézus végakaratának következő pontja így hangzik: ,,Kereszteljétek meg őket az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében!" Egy végrendeletben nincs helye a felesleges szavaknak, ezért Jézus is a lényeget említi. Azzal válik valaki Jézus tanítványává és követőjévé, hogy megkeresztelkedik. Aki tehát eljut a hitre és követni akarja Jézust, az elé nem kell akadályokat görgetni, hanem részesíteni kell őt a keresztségben, hogy aztán annak kegyelmi gyümölcseként tovább haladhasson a hit és az üdvösség útján.
A következő mondat a további teendőket rögzíti: azokat, akik részesültek a keresztségben, ,,tanítsátok meg mindannak megtartására, amit parancsoltam nektek!" Ez a pásztori gondoskodásra és vezetésre való felszólítás, azaz ne hagyjuk magára a megtérteket, a megkeresztelteket, a hit útján elindulókat, hanem vezessük őket a krisztusi parancsok útján, amely egyetlen törvényben, az Isten és az embertárs felé irányuló szeretetben foglalható össze.
A végrendelet utolsó mondata olyan ígéretet fogalmaz meg, amelyet Jézuson kívül egyetlen végrendelkező, a túlvilágra készülő ember sem írhat le ilyen határozottsággal: ,,És íme, én veletek vagyok mindennap a világ végéig!" Egyetlen emberi alkotás, egyetlen emberi életmű sem örök érvényű, az idő múlásával minden elenyészik. Lehet, hogy ezer vagy millió év kell hozzá, de elenyészik, hatását veszti mindaz, amit emberek hoztak létre. Krisztus műve azonban örök, az általa hozott megváltás, mint Isten ajándéka az idők végéig minden emberre kiterjed. Ő elmondhatja, hogy a világ végéig köztünk marad, velünk marad, mert nem csak ember, hanem valóságos Isten
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Szentháromság vasárnapja. 2018.05.27
  2018-05-27 12:48:42, vasárnap
 
  Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Csiksomlyo szentmisék  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2018.04 2018. Május 2018.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 342 db bejegyzés
e év: 4978 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 10920
  • e Hét: 22550
  • e Hónap: 55704
  • e Év: 289451
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.