Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Római-parti * Kőkert
  2018-05-03 17:23:59, csütörtök
 
  Kánya Tamás kő és fa szobrai a Római-parton egyre több érdeklődőt vonzanak.
Kőből kavicsokból, uszadékfából készülnek a műalkotások. Link
Link





"Pontus Jansson svéd természetrajongó, aki elsajátította a kőzetek kiegyensúlyozásának művészetét, és készséggel lenyűgöző rögtönzött installációkat hozott létre." Link Link
 
 
0 komment , kategória:  Kavicsok és homok  
A változás őszinte közösséget követel
  2018-05-03 11:36:13, csütörtök
 
  "Hiszen hallottatok Jézusról és tanultatok az igazságról, mely tőle származik, így dobjátok el a régi, bűnös természeteteket és korábbi életmódotokat, ami romlott volt a bujaságtól és csalástól. Helyette engedjétek a Szentszellemnek, hogy megújítsa gondolataitokat és hozzáállásotokat. Vegyétek fel új természeteteket, mely Istenhez hasonló - igazán jóságos és szent. Tehát ne hazudjatok többé! Engedjétek, hogy elmondjuk az igazságot a szomszédainknak, hiszen mindannyian egy test részei vagyunk." (Efézus 4:21-25., NLT fordítás)

Hogy megváltoztasd az egészségtelen szokásaidat, olyan emberekre van szükséged, akik megmondják neked az igazat. Egyedül, saját erőből nem leszel jobban; szükséged lesz más emberekre az életedben. Szükséged lesz támogatásra. Szükséged lesz egy kis csoportra. A változás őszinte közösséget követel.

Soha nem leszel képes magadtól bármin is változtatni az életedben - tipikus, hogy azok a dolgok, amik a legbonyolultabbak az életedben azok, amikről nem akarod, hogy mások tudomást szerezzenek.

Sosem leszel képes ezeken túljutni, ha nem osztod meg őket valakivel. Nem kell mindenkinek elmondanod. Csak találnod kell egy embert, akiben megbízol és aki benned is bízik - valakit, aki megbízható, feltétel nélkül szeret, nem ítélkezik és imádkozik érted. Az érzelmeid feltárása az első lépés a gyógyulás felé.

Ez nem azt jelenti, amikor összejöttök kis csoportban és felüleletes szinten mindenki "jól van". El kell jutnod az érettség szintjére a kis csoportban, ahol azt mondhatod: "Kemény hetem volt. Az élet bűzlik. Elmondom mi történt."

"Tehát ne hazudjatok többé! Engedjétek, hogy elmondjuk az igazságot a szomszédainknak, hiszen mindannyian egy test részei vagyunk." (Efézus 4:25., NLT fordítás)

Ha hívő vagy, akkor tartozol is valahova. Isten családjához tartozol, a többi hívő pedig hozzád tartozik. Amíg nem tartozol valahova, nem tudsz megváltozni. Nem változhatsz azzá, akinek Isten szeretne látni, amíg egy olyan csoporthoz tartozol, amelyik felületes és csak próbál őszinte közösségnek látszani. Hagyd hátra a kétszínűséget! Beszélj a szomszédaiddal! Mondd el az igazságot a barátaidnak, hiszen összetartozunk.

Ha komolyan gondolod, hogy változtatsz a szívedet legmélyebben emésztő gondokon és az életed önpusztító szokásain, szembe kell nézned azzal, hogy őszintének lenni félelmetes. Nem színlelheted tovább. El kell hagynod a kétszínűséget. Valódinak kell lenned.

Végig mehetsz úgy is az életen, hogy csak színleled azt, hogy együtt értetek el valamit vagy közösségben vagy. Azonban sosem fogsz semmit elérni senkivel, amíg csak színleled. Sőt sosem leszel jobban, gyógyulsz meg, vagy szabadulsz meg azoktól a dolgoktól, amiket rejtegetsz, amíg nem beszélsz róluk valakivel.

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

Szerinted milyen szinten áll most a kis csoportod? Őszinték vagytok egymással?
Mi volt annak az eredménye, hogy megjátszottátok magatokat? Hogy érzed magad?

NAPI REMÉNY * (Daily Hope by Rick Warren, 2018.04.26.)
Link

Link


 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2018.04 2018. Május 2018.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 36 db bejegyzés
e év: 589 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1472
  • e Hét: 7121
  • e Hónap: 10922
  • e Év: 72223
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.