Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
A plagizálásba belebukott bírónőt nevezett ki a Fővárosi Tör
  2018-05-30 22:38:36, szerda
 
  A plagizálásba belebukott bírónőt nevezett ki a Fővárosi Törvényszék elnökének Handó Tünde

2018. május 28. 12:53 - szerző: 168

Polgárné dr. Vida Juditot nevezte ki egy évre a Fővárosi Törvényszék elnökének Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke - tudta meg a hvg.hu.

Polgárné öt éve kényszerűségből mondott le az FT elnökhelyettesi posztjáról, miután kiderült, hogy a bíróság Kisbíró című házi magazinjában sajátjaként jegyezte mások írásait. A kiadványban, aminek amúgy ő volt a felelős szerkesztője, Paulo Coelho műveiből emelt át részleteket forrásmegjelölés nélkül a saját neve alatt. brazil és Jean Kittson ausztrál írónak a Readers Digest magazinban megjelent írását pedig gyakorlatilag egy az egyben átvette, csak a címét változtatta meg.

Korábban közokirat-hamisítás miatt büntetőeljárás is indult ellen, mert még a II-III. kerületi bíróság tanácselnökeként, egy önmagában nem túl jelentős polgári ügyben eljárva, két olyan alkalommal is azt írta, hogy két ülnökkel tárgyalt, amikor nem voltak társai a törvénykezésben. Az eljárás végül felmentéssel zárult.

Úgy tűnik azonban, mindez nem zavarta Handó Tündét, aki az újabb eredménytelen pályázat után megbízta Polgárné Vida Juditot az elnöki feladatokkal. A portál szerint a kinevezés sokkolóan hatott a fővárosi bírák körében.

A Fővárosi Törvényszék elnökét, Fazekas Sándort korábban Handó Tünde fúrta meg, eredménytelennek nyilvánítva a vezetői pályázatot, amelyre egyébként a törvényszéket addig vezető Fazekas volt az egyetlen jelentkező. Handó ténykedéséről egyébként már az Országos Bírói Tanács is kimondta, hogy sorozatosan törvénysértő, elsősorban éppen a személyi döntései miatt.

http://168ora.hu/itthon/a-plagizalasba-belebukott-bironot-nevezet-ki-a-fovarosi-t orvenyszek-elnokenek-hando-tunde-150547
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A jég hátán is megélő fiatalokat kell nevelni – jelent
  2018-05-30 22:29:32, szerda
 
  A jég hátán is megélő fiatalokat kell nevelni - jelentette ki Orbán Viktor Nagykovácsiban, ahol egy felújított kastélyt adott át a cserkészeknek



https://78.media.tumblr.com/affdaf79d68d4b4976acdb493e6b1cbd/tumblr_p9fgnfaDTg1s4 ew3vo1_1280.jpg
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ki kell dobni Orbán Viktort és a Fideszt
  2018-05-30 22:21:34, szerda
 
  Ki kell dobni Orbán Viktort és a Fideszt

szerző
MTI
publikálva
2018. máj. 30., 16:04




A szociáldemokrata EP-frakció alelnöke szerint a ,,Stop Soros" törvénycsomag támadás az uniós értékek ellen. Undorítónak nevezte, hogy a kormány büntetőjogi szankciókkal fenyegeti azokat, akik kiszolgáltatott helyzetben lévő embereket segítenek.

Támadást jelent az európai uniós értékek ellen a magyar kormány kedden benyújtott ,,Stop Soros" törvényjavaslat - szögezte le szerdán az Európai Parlament szociáldemokrata frakciójának alelnöke, és egyúttal a Fidesz kizárására szólította fel az Európai Néppártot.

,,Az új törvények értelmében börtönbe zárhatnák azokat, akik azon dolgoznak, hogy Magyarország betartsa alapvető emberi jogi kötelezettségeit. Ez nem egy távoli diktatúrában történik, hanem az Európai Unió szívében, egy olyan kormány alatt, amely tagja az állítólagosan Európa-párti EPP-nek" - hangsúlyozta közleményében Josef Weidenholzer osztrák politikus.

,,Manfred Weber néppárti frakcióvezetőnek cselekednie kell, ki kell dobnia Orbán Viktort és a Fideszt. Amíg ezt nem teszik meg, ők is cinkosnak számítanak a Magyarországon végbemenő szemérmetlen autoriter elmozdulásban" - háborog a politikus.

Weidenholzer undorítónak nevezte, hogy a kormány büntetőjogi szankciókkal fenyegeti azokat, akik kiszolgáltatott helyzetben lévő embereket segítenek. Az osztrák szociáldemokrata politikus szerint a ,,Stop Soros" Vlagyimir Putyin orosz elnök civil szféra elleni törvényének mintáját követi, szembemegy az európai értékekkel, és nincs helye az Európai Unióban.


http://magyarnarancs.hu/belpol/a-stop-soros-tamadas-111536
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vekerdy Tamás: A kormány egy jól manipulálható rabszolgatöme
  2018-05-30 22:19:52, szerda
 
  Vekerdy Tamás: A kormány egy jól manipulálható rabszolgatömeget akar, miközben az országot Putyinhoz, a biztos veszteshez köti

szerző
Gera Márton
publikálva
2018. máj. 30., 08:50


Ismét az urak és cselédek országát építjük? - kérdezi a pszichológus, akivel a kivándorlásról és a hiányzó Dózsa Györgyökről is beszélgettünk.

Vekerdy Tamással legutóbb tavaly nyár elején beszélgettünk, az interjúban akkor leginkább az oktatási rendszer problémái kerültek szóba. A pszichológus azt mondta nekünk, hogy rémülten nézi azokat az őrületeket, amik az oktatásban folynak, érzése szerint ,,a legfelső parancsra".
Most ismét interjút kértünk tőle, de immár az ország helyzete volt a fő téma.
A közéleti ügyekben is gyakran megszólaló Vekerdy megdöbbenve nézi az ellenzék cselekedeteit, és azt mondja, úgy látni, mintha újra az urak és cselédek országa épülne.

,,Ilyen bukásra nem számítottam. Naiv vagyok, de én azt hittem, hogy valamilyen összjáték lesz az ellenzék között, a hódmezővásárhelyi példából is kiindulva. Ezt a teljes őrületet és rohanást az öngyilkosságba, amit például az LMP azóta is csinál, felfogni nem tudom. Az embernek azt kell gondolnia, hogy megbolondultak, vagy pedig egyszerűen a Fidesz dolgozik határozottan és erősen ezen a vonalon" - mondja Vekerdy Tamás.
false



Fotó: Sióréti Gábor

Nincs esély konszolidációra

Volt idő az elmúlt nyolc évben, amikor Vekerdy el tudta képzelni, hogy az Orbán-rendszer konszolidálódni fog, de ma hiába szeretné, ezt már nem tartja elképzelhetőnek: ,,Ösztönörvényben pörög ez a hatalmi elit: semmit nem engedhetünk el, semmiben nem engedhetünk, gazdagodni kell tovább, mert egyre nagyobb a tét. Nincs elég bölcsesség se a konszolidációhoz, és senki nem tud ellenállni a vezérnek, csakis az ő akarta érvényesül."

Vekerdy azt mondja, az elkövetkezendő években éppen ezért valószínűleg az a kormányzati retorika folytatódik, amit az elmúlt ciklusban láttunk, mert már csak a szavazatmaximalizálás mozgatja a kormányt és a pártot. ,,Mint sokan mondják, ma nem kormányzás folyik, nem oldják meg az egészségügy, az oktatás és az egyéb területek helyzetét. Ehelyett a kormány félelmet kelt, gyűlöletet szít. Ezek jól kézben tartható, jól manipulálható érzelmeket hívnak elő az emberekből" - mondja a pszichológus, aki szerint hiába csak az ország kisebbik felére tud így hatni a Fidesz, a választási rendszerből fakadóan a parlamentben kétharmados többségük van. ,,Igaz, amit a tüntetők mondtak, hogy mi vagyunk a többség. Törvényszerűen igaz, ennek ellenére a többség parlamenti reprezentációja egyharmad. És az is szétforgácsolt, egymást gyűlölő állapotban van" - magyarázza Vekerdy.

Külső esemény döntheti meg a rendszert

Vekerdy a történelmi tapasztalatokból kiindulva úgy látja, a jelenlegi rendszer végét egy külső esemény jelentheti majd, amire már a kormánynak nem lesz válasza: ,,Magyarországon az ilyen jellegű rendszerek sajnos addig maradnak fenn, amíg valami külső esemény meg nem dönti. Ezt mutatta 1989-ben a Szovjetunió felbomlása, vagy 1945-ben a második világháború elvesztése, amely pontot tett a két világháború közötti rendszer végére. De akár az első világháború kitöréséig is visszamehetünk, amely pedig a Monarchia végét jelentette. Persze, néha azt érzi az ember, és talán ebben a nosztalgia is közrejátszik, hogy minél messzebb megyünk vissza a múltba, annál »jobbak« voltak ezek a rémes rendszerek, de abban egyeznek, hogy végüket mindig egy külső esemény hozta el."
Vekerdy Tamás

Vekerdy Tamás egy korábbi előadásán



Ma elmenekülnek az országból

Addig viszont még ebben a rendszerben kell élni, bár Vekerdy azt mondja, teljesen megérti azokat, akik külföldre menekülnek a magyar viszonyok elől. ,,Boldog volnék, ha sokan mennének Nyugatra, feltöltekezni az értékekkel, ahogy a reformáció idején. Akkor sokan mentek külföldre, és hazahozták a legfrissebb, legjobb tudást. Azzal a céllal mentek ki, hogy mindent megtanulnak, amit tudnak, és visszajönnek. Visszajöttek, és itthon a legkisebb falvakba is elmentek, hogy terjesszék a Nyugaton megszerzett tudást. Nem véletlenül mondta Karácsony Sándor, hogy utoljára szerves, nagy kultúra a 16. században volt Magyarországon abban az értelemben, hogy a modern eszmék akkor a legkisebb településekre is eljutottak."

Vekerdy szerint ma azonban sajnos nem ez történik. ,,Hogy sokan kimennek, az nagyszerű, de az volna az igazán jó, ha vissza is jönnének. Nem erről van szó, mert akik ma elmennek, azok elmenekülnek Magyarországról, mert egyre inkább élhetetlenné válik az ország. Ez katasztrófa." A pszichológus meghökkentőnek tartja azt is, hogy a kormány minderre sehogy nem reagál, vagy azt mondja, amit egy friss nyilatkozatban a Fidelitas elnöke, hogy annyian jönnek vissza, mint amennyien elmentek: ,,Ez természetesen nem igaz, de ma már habozás nélkül állítanak bármilyen hazugságot, akár 19 megyei napilapban. A fake news elárasztotta a kormányzati sajtót. De közben az embernek az az érzése, a kormány örül annak, hogy elmennek ezek az emberek az országból, mert ők a kritikusak, a kreatívak, a vállalkozóképesek. Velük mindig nehezebb, és ezeket a tulajdonságokat kell kiirtani az emberekből már az iskolákban. A kormány tehát örül, ha ezek az emberek elmennek, mert marad egy jól manipulálható tömeg. Hogy úgy mondjam, rabszolgatömeg. Illyés Gyula szerint Magyarország a cselédek és urak országa. Ma Orbánék ismét az urak és cselédek országát építik, ezt akarják valahogy visszaállítani. Ők az urak, a többiek a cselédek. Erre ráadásul, úgy látszik, van is fogadókészség. A Dózsa Györgyök pedig még nincsenek itt."

Megint a vesztesek mellé csapódunk

Vekerdy úgy gondolja, a kormányzati retorika és a menekültellenes propaganda az egyik legmérgezőbb termék manapság. ,,Így felheccelni tömegeket, táplálni a gyűlöletet, ez rettenetes. Ezek az utak nagyon sötét mélységekbe vezetnek. Mindenben ismétlődést lát az ember: Magyarország ezt a játékot egyszer már eljátszotta a zsidózással, aminek az lett a vége, hogy 600 ezer állampolgárát kiirtotta. Ahogy akkor Hitlerhez csapódtunk, úgy csapódunk ma Putyinhoz, a biztos veszteshez. Bármilyen nagyszerűnek tűnt Hitler, bármilyen nagyszerűnek látszik is Putyin, ők a biztos vesztesek, és csak idő kérdése, hogy ez nyilvánvalóvá váljon."




http://magyarnarancs.hu/belpol/vekerdy-tamas-a-kormany-egy-jol-manipulalhato-rabs zolgatomeget-akar-mikozben-az-orszagot-putyinhoz-a-biztos-veszteshez-koti-111496
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Stop Soros és alkotmánymódosítás: egyértelmű cél a szabadság
  2018-05-30 22:09:01, szerda
 
 
2018. május. 30. 17:00 2018. május. 30. 17:19 Itthon
Stop Soros és alkotmánymódosítás: egyértelmű cél a szabadság szűkítése


szerző:
T. R.


Meghátrált vagy szigorított a kormány a Stop Soros törvénytervezeten? Mit akarhat Orbán az Alaptörvény hetedik módosításával? G. Szabó Dániel jogász egyszerre lát politikai bullshitet, kommunista tempót és sötét jövőt. A távolban Oroszország is felsejlik.

Kedden a kormány beterjesztette az Alaptörvény-módosítás, valamint a Stop Soros-törvénycsomag tervezetét. (Ezekről összefoglalót itt és itt olvashat; szűkül a gyülekezési jog, nehezebb lesz a civil szervezetek és a menekültek dolga, jönnek a közigazgatási bíróságok.) Ezekről kérdeztük G. Szabó Dániel jogászt, aki korábban a Magyar Helsinki Bizottság munkatársa volt, a választások alatt pedig a Nemzeti Választási Bizottság tagja volt, ugyanis a Momentum őt delegálta. A jogász, amikor általában kérdeztük a két szövegről, azt mondta, azok tele vannak politikai bullshittel, nem jogszabálynak szánt kinyilatkoztatásokkal.

De a felvázolt irány egyértelműen rossz, ha ezeket így, ebben a formában fogadják el, káros dolgok sülhetnek ki belőle. Egyértelmű cél a szabadság szűkítése - mondta G. Szabó a hvg.hu-nak.

A távolban Oroszország

Az Alaptörvényt úgy módosítanák, hogy beleírnák, az uniós jog vagy más döntés nem korlátozhatja az Alaptörvényben meghatározott alapvető szabadságjogokat, az ország területi egységét, népességének az összetételét, államformáját. Ebből sokan azt olvasták ki, a kormány az uniós jog elé tervezi helyezni a magyar jogot. Erről a szakértő azt mondta, az uniós és a magyar jog viszonya eddig is nagyon bonyolult volt, és az alkotmányból le lehetett volna vezetni, hogy egy EU-s szabályt megsemmisíthet az Alkotmánybíróság, ha az az Alaptörvénybe ütközik, de erre eddig nem került sor. Azzal, hogy ezt most Alaptörvénybe írnák, G. Szabó szerint Magyarország csak azt deklarálja, neki senki, még Brüsszel sem parancsol, ami szintén inkább politikai lózung, mint jogi szabály.
© Túry Gergely

A jogász megemlítette, Oroszországban az ottani alkotmánybíróság tavaly olyan döntést hozott, hogy egy, a strasbourgi emberi jogi bíróságon született kártérítési ítéletet nem kell végrehajtani.

Itthon ez egyáltalán nem reális, de hosszú távon az irány rossz.

A kormány Alaptörvényben korlátozná a gyülekezési jogot is. ,,A véleménynyilvánítás szabadsága és a gyülekezési jog gyakorlása nem járhat mások magán- és családi életének, valamint otthonának sérelmével" - áll a tervezetben. G. Szabó erre azt mondta, komoly jogalkotói hiba az, hogy nem az szerepel itt, hogy ,,aránytalanul nem sértheti", hanem az, hogy ,,nem sértheti". Ez ugyanis szerinte betarthatatlan. ,,Ha tényleg ez lenne a terv, akkor az szörnyű és abszurd, de ha elolvassuk az indoklást is, abból kiderül, hogy nem totális tiltásra, csak szűkítésre gondoltak. Ezt viszont nem sikerült rendesen jogi szöveggé alakítaniuk, illetve a gyülekezési jognak és a véleménynyilvánítás szabadságának eddig is arányban kellett lennie a magánélet védelmével, ilyen szempontból jogilag ez a módosítás sem hoz újat, szintén főleg politikailag lehet fontos" - mondta, hozzátéve, hogy nincs olyan bíróság, amely a teljes tilalom alapján ítélkezne.
2006-ban még mellette

Gulyás Gergely korábban azt mondta, a gyülekezési törvény módosításával be lehet majd fejezni a magánlakások előtti tüntetést, erről korábban hosszú cikkben írtunk. Azonban az előző évek nem attól voltak hangosak, hogy rongyosra tüntették volna a politikusok háza előtti járdát, amikor Orbán háza előtt volt tüntetés egy éve, a hvg.hu riportere szerint 24-en voltak.
© Mónus Márton

A jogász megemlítette azt is, hogy a Fidesz egyik fő legitimációja a 2006-os tüntetésekből ered, amit most korlátozni szándékoznak. ,,Ha több ezer embert kezdene el a rendőrség oszlatni, az sokakban 2006-ot idézné fel."

Arra számít, hogy a gyülekezési törvény átírása nélkül, önmagában az Alaptörvény módosítása miatt a főváros kedvelt tüntetési helyszínein nem lesz nehezebb tüntetni, hiába hivatkozik a kormány az otthon és a magánélet védelmére, valamint a szomszédokra, G. Szabó szerint ennyit el kell tűrni. Ráadásul a gyülekezési és véleménynyilvánítási ügyekben a már említett strasbourgi emberi jogi bíróság véleménye a mérvadó. ,,Kis túlzással a kormány bármit beleírhat az Alaptörvénybe, ezeken a területeken az lesz, amit Strasbourg mond."

Hozzátette, a strasbourgi bíróságot a II. világháború után pont azért hozták létre, mert a háború előtt a nemzetállamok képtelenek voltak megakadályozni a cenzúrát, az ellenzéki vélemények eltiprását és a tömeggyilkosságokat, ezért előrelátó módon egy szinttel feljebb próbálták meg bebiztosítani a polgáraik szabadságát és biztonságát. Magyarország 1992-ben csatlakozott a bírósághoz, és a magyar, szabadságot védő intézmények szűkülésével ez most nagyon jól jön.

A Stop Soros-törvénytervezetről a Magyar Helsinki Bizottság korábbi munkatársa azt mondta, annyiból finomodott a törvény, hogy nincs benne a civil szervezetekre vonatkozó illetékfizetés, valamint a bírósági adatszolgáltatás. De az szigorításként fogható fel, hogy büntetőjogi tényállás lehet a jogellenes bevándorlás elősegítése, ami magánszemélyek mellett civil szervezetekre is vonatkozhat. Kodifikációs szempontból a jogász meglátása szerint ez is egy rosszul megírt, gumiszabályokkal teletűzdelt szöveg, aminek két célja van: Magyarországon kívül tartani a menekülteket és a médiában mutogatni a szigort.
A határ törvényen kívül

Azzal pedig, hogy a büntethető lesz a határmegyfigyelés szervezése és az információs anyagok terjesztése, G. Szabó szerint az a cél, hogy a rendőrökön kívül szinte senki más ne léphessen be a határsávba (az ombudsman és a parlamenti képviselők továbbra is bemehetnének, de ez eddig sem volt nagyon jelentős visszatartó erő). ,,A civilek és a menekültsegítők ezek után nem tudják ellenőrizni azt, verik-e a menekülteket, esetleg kutyákkal kergetik vissza őket Szerbiába. A határ menti rendőri erőszakról sok beszámoló érkezett. Nagyon veszélyes az irány, könnyen ex lex állapotokat idézhet elő" - mondja a jogász. Ráadásul a büntető törvénykönyv módosításával a jogi segítségnyújtás is tiltott lehet, amivel azt próbálják büntetni, aki segíteni akar akár olyan embereken, akiket megkínoztak, megölték a családjuk felét, vagy azért kerültek börtönbe, mert felszólaltak egy diktátor ellen.

A jogi segítségtől való megfosztás a kommunizmusban volt divat.

Szerinte a helyzet hasonló, mint amikor a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága egyoldalúan felmondta a 18 éve élő kétoldalú megállapodást a Magyar Helsinki Bizottsággal, így a civil szervezet már nem mehet be a börtönökbe. A jogász szerint ,,rossz gyakorlatot szülhet, ha megszokottá válik, hogy senki nincs ott, hogy ellenőrizze a rendőrséget vagy a börtönöket. Nem olyan nehéz börtönbe kerülni vagy rendőrségi ügybe keveredni, egy agresszívebb rendőrség hosszabb távon mindenkit érinteni fog."
Ilyen a kommunizmusban volt

Végül G. Szabó arról beszélt, hogy bár kevés szó esik róla,

középtávon a legnagyobb hatású változást a felállítani tervezett közigazgatási bíróságok válthatják ki.

,,A közigazgatási bíróságok döntenek közigazgatási jogvitákban és törvényben meghatározott egyéb ügyben. A közigazgatási bíróságok legfőbb szerve a Közigazgatási Felsőbíróság, amely biztosítja a közigazgatási bíróságok jogalkalmazásának egységét, a közigazgatási bíróságokra kötelező jogegységi határozatot hoz" - áll a módosításban.

A jogász a kiszivárgott tervek alapján úgy látja, egy teljesen új bírói struktúrát terveznek felállítani, ahová a Fidesz a saját embereit ülteti be. ,,Egy új bíróság felállítása mindig gyanús" - mondta, megjegyezve, hogy diktatúrákban, például Egyiptomban egy idő után már minden kényes ügy a katonai bíróságokhoz tartozott. G. Szabó szerint az nem elég érv a közigazgatási bíróságok felállítása mellett, hogy korábban, a kommunizmus előtt is volt ilyen. A most létező közigazgatási bíráskodás rendben működik, semmi kiugró jelenség nem indokolja átszabását. A közigazgatási ügyszak azért különösen fontos, mert rengeteg politikailag kényes ügy tartozik ide: az adó-, a közbeszerzési és a választási ügyek, de a korábbi tervek ide sorolnák a közérdekű adatos pereket is.

A bíróságoknak eddig sikerült megőrizni függetlenségüket, ez az utolsó szög lehet a koporsóban. A speciális bíróságok jogilag indokolatlan felállítása a diktatúrák sajátja - zárta G. Szabó.

http://hvg.hu/itthon/20180530_Stop_Soros_es_alkotmanymodositas_egyertelmu_cel_a_s zabadsag_szukitese
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A csapágyasra zsibbasztott agyú populáció önként, dalolva, t
  2018-05-30 22:00:16, szerda
 
  A csapágyasra zsibbasztott agyú populáció önként, dalolva, tapsolva adja fel a szabadságát

Molnár Bálint | Ma | 8:07

Jó reggelt mindenkinek! Nem volt olyan régen, amikor a választási kampány utolsó száz méterén (időközben újrakezdődött minden, szóval semmi gáz) több egymást követő hullámban rámtört: baromira nem egyértelmű, nem magától értetődő, hogy mit kell tenni ahhoz, hogy a józan eszemet megőrizzem.

A tegnapi felfokozott munkanap után ugyanez az érzés kerülget. Szigorított Stop Soros, hetedik alaptörvényférc, s valami borzalom, ahogy Radnóti mondaná. Ha semmi másra nem, csak a gyülekezési jog szigorítására és a közigazgatási bíróságok létrehozására gondolunk ez utóbbi kapcsán, ha csak a humanitárius és jogi segítségnyújtás börtönnel fenyegetésére gondolunk az előbbi kapcsán, akkor is jeges ez a borzalom. Nem azért, mert a zsigerből Soros-zsoldosnak bélyegzett Amnesty International, Helsinki Bizottság, vagy éppen az ENSZ tiltakozott ez ellen a mélyen antidemokratikus elmebaj ellen, hanem mert ez az egész régi vágású görénykedés - ahogy már többször utaltam rá - nem Sorosról, nem a bevándorlókról, nem a migránsokról, nem a kecskebaszó beduinokról és végképp nem a melldöngető műanyagkereszténységről szól, hanem arról, hogy mit lehet megtenni egy olyan országgal, ahol a legsötétebb emberi ösztönöknek és reflexeknek muzsikál a hatalom hosszú évek óta. Ahol önként-dalolva-tapsolva adja fel a hülyére zsibbasztott populáció az egyéni szabadságát azért például, hogy az Orbán-família gond nélkül lapátolja kifele a közpénz-osztalékokat az érdekeltségükbe tartozó cégekből. Azért, hogy a nyilvánosság elől - az apósát megszégyenítő tempóban - menekülő Tiborcz István nemzeti vő országos gazemberségei a feledés jótékony homálya által körülhatárolt pöcegödör mélyén eltünjenek, hogy minden érdemi felvetést és közérdekű titkolózást azzal a büdöstalpú összeesküvés-elmélettel lehessen lesöpörni, hogy Soros.

A tegnapi nap egyik, a fentiekkel összefüggő, méltatlanul figyelmen kívül hagyott abszurduma az Alapjogokért Központ nevű kormánypárti megmondóintézethez és lefetyelésügyi különítményhez kapcsolódik, akik odáig vetemedtek, hogy a volt macedón miniszterelnök, Nikola Gruevszki elítélése mögött is Soros hálózatát azonosították. Mondjuk balkáni mértékkel mérve tényleg fura, hogy egy ex-miniszterelnököt hivatali visszaélés vádjával elítélnek. Tényleg röhejes - a mindenkori magyar maffiakormány Poltpéterestül csapdoshatja is a térdét a röhögéstől -, hogy egy miniszterelnököt, aki politikai befolyását latba vetve, törvényellenes módon vásárolt páncélozott luxusautót közpénzből a saját maga számára, és az összeg amiről beszélünk mindössze 600 ezer euró (191,28 millió forint), két év börtönbüntetésre ítélnek. Sebaj, az Alapjogokért nevű izé elmagyarázta: a Soros-hálózathoz tartozó civil szervezetek keltette káoszban megbuktatták a tömeges migrációt ellenző kormányfőt, majd az Európai Unió és az Obama-adminisztráció nyomására felállított speciális ügyészi szervezet révén jogilag is ellehetetlenítették. Aha, tehát nem az a baj ezzel sem, hogy egy pitiáner, korrupt geci, hanem hogy Soros. Milyen kurvajó, hogy nálunk ilyen elő sem fordulhatna, Polt elvtárs a helyén van, a többit meg majd megoldják. A bíróknak is kuss lesz nemsokára, és a szamojéd erkölcsök hátán végre felépül Viktorka tökéletes önkényuralmi homokozója. Már nagyon keveset kell aludni és bevégeztetik.

Mindeközben az állami, azaz a közpénz-hírügynökség (MTI) a zsé kategóriás lakájmédia legszebb hagyományait követve 23:59-kor tett közzé egy helyreigazítást, miután a bíróság ítélete szerint hazudtak. Hátha éjfélkor a kutya sem veszi észre. A szöveg:

Valótlanul híreszteltük, hogy a Helsinki Bizottság pénzt keresett azzal, hogy feljelentette Magyarországot azért, mert Magyarország nem bánt megfelelően a bevándorlókkal.

Valótlanul híreszteltük továbbá, hogy a Magyar Helsinki Bizottság több száz millió forintot kap külföldről átláthatatlan módon.

A valóság ezzel szemben az, hogy a Magyar Helsinki Bizottság nem keresett pénzt azzal, hogy eljárást indított a magyar állam ellen a menekülőkkel szemben tanúsított bánásmód miatt. A Magyar Helsinki Bizottság finanszírozása pedig a jogszabályoknak megfelelően átlátható.

Tehát mi következik ebből? Hogy a kormány hivatalosan is hazugságokra, rágalmakra, soha nem bizonyított állításokra hivatkozva módosít alaptörvényt és Stop-sorosozik. Szép is ez. Amúgy a bíróság a kormányt is kötelezte arra, hogy a rogáni rágalmakat az internetes oldalára 30 napig kiszögelt helyreigazításban tegye helyre, én nem láttam sehol, de biztos én vagyok a hülye. Mert mint tudjuk, ebben az országban mindenkinek be kell tartania a törvényeket, még Soros Györgynek is. Jól van akkor.

Amúgy mindenkinek szívből és melegen ajánlom az aranytollú babérkoszorús ma reggelre összeizzadott cikkét a valamelyik lopott pénzből működő propagandaoldalon, amelyből kiderül, hogy nem sikerült neki beletörődni abba, hogy egy büdösmuszlim majom tényleg megmentett egy francia gyereket. Nem lehet ezt így elengedni, úgyhogy ízelítőül:

Nos, megnéztem a gyerekmentő bevándorló, Mamoudou Gassama hőstettéről szóló filmet. Egyre inkább megerősödött bennem a gyanú, hogy valami nem stimmel ezzel az egésszel.

Vagyis a géfordorista szennyoldal vállalhatatlanul gazember cikkénél nem lehetett megállni, ha muszlim az ember, akkor tuti nem stimmel valami. Biztos megrendezték a dolgot. Hát ja. Ha másképp nem megy, görbíteni, hajlítani kell a valóságot egészen addig, ameddig pont annak látjuk, aminek akarjuk. Helyes.

És csak azért, hogy megnyugtassam a lelkiismeretemet, hogy nem látom annyira rosszul a dolgokat, itt a hír, ami ismételten bebizonyítja, hogy aki az Európai Unió ébredésétől reméli Orbán elvetemült rombolásának megállítását, az hagyjon fel minden reménnyel: Orbán védelmére kelt az Európai Néppárt frakcióvezetője azután, hogy felmerült: a magyar kormánynak több sarkalatos kérdésben engednie kellene, hogy tagja maradhasson a pártszövetségnek. Manfred Webert az Independent tudósítása szerint egy sajtótájékoztatón kérdezték arról, hogy Orbán szerint lejárt a liberális demokráciák kora. A frakcióvezető válaszában óvott attól, hogy az emberek ujjal mutogassanak a magyar kormányfőre, és azt mondják róla, hogy ,,nem jó európai". Ja, bocsánat, Manfred úr, én kérek elnézést, tényleg a legszebb ideje volt, hogy szemantikai síkra tereljük a kérdést, és kimagyarázzuk, hogy mit jelentenek a szavak, amiket és ahogyan használnak egyesek, meg a kettesek. Ezek után a slusszpoénon már csak röhögni lehet: ,,előre kell lépnünk az egymás iránti tiszteletben és a közös értékeink tiszteletében" is, ebből pedig egyáltalán nem szabad engedni.

No, a magyar politikai szappanopera másik oldalának egyik szegletében most éppen az van, hogy Róna Péter közgazdász, a párt programírója és pártalapítványának korábbi kuratóriumi elnöke szakít az LMP-vel, miután szerinte Szél pártja az orbáni úton indult el azzal, hogy saját szabályait hatalmi megfontolások alapján alkalmazta (és gondolt itt egyebek mellett Hadházy Ákos szerinte teljesen jogszerűtlen kétéves eltiltására). Nahát. Amikor mi írtunk hasonlókat, akkor a sértődés a tetőfokára hágott, pedig ha a belső ember mondja, akkor érdemes volna megfontolni.

Másfelől meg tövig rágom a körmömet, hogy a frakcióból való kizárása után vajon a mandátumát is visszaadja Dúró NovákElődné Dóra, miután szerelmet vallott Toroczkainak. Dúró Dóra Facebook-oldalán azt írta, méltósággal veszi tudomásul (mármint a kizárást), de megdöbbentette

a bajtársaknak hitt frakciótársak konkrétumok nélküli, koncepciós döntése,

hiszen a platform ,,szimbolikus" támogatásakor is jelezte, bízott abban, hogy az elnökség annak is helyet talál a nemzeti néppártban, de ha nem, azt is tiszteletben tartja és kiszáll a platformból. Ez is egy szép történet, szó se róla, majd ha rájövök még valami olyan jelentéstartalomra, azon túl, hogy a Jobbik szétverése a legszebb úton halad, a Fidesz legnagyobb gyönyörűségére (bár talán a cuki variánsnak jobban örülnének mégis), akkor jelezni fogom. Addig is szép napot mindenkinek, folytatásunk következik!



https://kolozsvaros.com/rovidek/a-csapagyasra-zsibbasztott-agyu-populacio-onkent- dalolva-tapsolva-adja-fel-a-szabadsagat/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Végre bosszút állhat
  2018-05-30 21:58:48, szerda
 
  Végre bosszút állhat

Lázár Gergő | Ma | 19:58

Jó estét mindenkinek! A tegnapi napon nagyot ment Orbán Viktor és kormánya, hiszen a Stop Soros nevű izét sikerült nagy büszkén áttolni a Parlamenten, valamint több alkotmánymódosítási javaslatot is eszközöltek. Ennek pedig egyik legfontosabb pontja - noha több ilyen is van - az, hogy a Kúriát meggyengítendő, egy új bírósági fórum, a közigazgatási bírósági rendszer létrehozása mellett döntött a kormány. Vagyis inkább maga Orbán Viktor. Hisz jól tudjuk, ha ilyen szintű döntést hoznak, az biztosan tőle származik. Noha ez a változtatás korábban is tervben volt, ezt parlamenti kétharmad hiányában még nem tudták megszavaztatni. Azonban idén elérkezett ennek is az ideje, így Orbán végre bosszút állhat azon a Kúrián, mely véleménye szerint egyértelműen és súlyosan beavatkozott a választásokba.

Az új bírósági fórum létrehozásával sok esetben elvennék a végső döntés jogát a Kúriától, mely az elmúlt hónapokban több esetben is a kormánynak nem tetsző döntéseket hozott. Ez pedig - az hogy nem hódolt be minden esetben a hatalomnak - a kormány szemében árulásnak minősül, így büntetést érdemel. Noha még nem tudott minden részlet, abban legyünk szinte biztosak, hogy a kormány a saját kádereivel fogja feltölteni ezt a bírósági rendszert is, mely sok megyei vagy városi bírósághoz hasonlóan, szintén a Fidesz-KDNP hatalmi eszközévé fog válni. Korrupciós ügyek és csalások sikkadnak majd el, miközben mindenki (aki nem talpig idióta) tisztában lesz azzal, hogy az ítélethirdetés elmaradásának oka a bíróságok kézi vezéreltsége.

Vincze Balázs közben interjút adott a 24.hu hírportálnak, ahol megmagyarázta, hogy mégis miért törölte indok nélkül Alföldi Róbert pécsi előadását. Noha a válasz szerintem senkit nem fog meglepni, azért érdemes felidézni, mit is mondott a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. ügyvezetője:

Nézze, nem véletlenül nem nyilatkoztam eddig a sajtónak, ugyanis nem érzem úgy, hogy különösebben magyarázkodnom kellene azért, hogy az intézményt nem engedem át egy politikai aktivistának.

Ennyike, ahogy Deutschtamás mondaná. Vincze szerint tehát Alföldi egy politikai aktivista, így semmi keresnivalója Pécsen. Ez a valami, kérem szépen. Tehát ha valakinek politikai véleménye van művész létére, akkor az onnantól aktivistának számít, akit nem látnak szívesen a KÖZ számára fenntartott intézményekben. Az interjúból úgy tűnik, Vincze Balázs saját elhatározásból döntött így, még az sem kellett hozzá, hogy fentről leszóljanak neki. Ez ám az önjáróvá fejlődött szervilizmus!

Az Európai Bizottság 56 milliárd forinttal kívánja támogatni az uniós pénzek szétlopása ellen küzdő tagállamok erőfeszítéseit. A tervek szerint ebből a pénzből új technikai eszközöket vásárolnának, valamint képzéseket tartanának a jogszabályok alkalmazóinak. A kérdés már csak az, hogy a magyar kormány a csalás elleni uniós pénzekből mennyit képes ellopni. Ez lesz aztán az igazi kihívás, mert ilyen pénzek korábban még nem érkeztek Magyarországra, így az eddig megszokott közbeszerzési rendszerek kialakítása helyett talán valami mást kell kitalálni. Reméljük azért, hogy sikerül valamit kiagyalnia a kormánynak és sikerül ellopni a csalás és korrupció elleni pénz nagyrészét is. Mi szurkolunk! (Ja, nem.)

Már tegnap kiderült, de ma is érvényes, hogy Róna Péter közgazdász, az LMP programírója is otthagyja a pártot. Indoklása szerint ugyanis teljesen jogszerűtlen volt Ábrahám Júlia és Hadházy Ákos volt társelnök eltiltása, valamint szerinte elfogadhatatlan az az irány, amerre az LMP tart. Részlet a Klubrádióban elhangzott beszélgetésből:

Folyamatban van egy hatalmi koncentráció, ugye az egész elnökséget lecserélték, kivéve Szél Bernadettet. Feladják ez eddigi struktúrákat és egy teljesen másfajta szerkezet felé haladnak, ami sokkal jobban hasonlít a Fidesz hatalmi szerkezetéhez.

Továbbá hozzátette, hogy a párt szellemi tartalma az utóbbi időben elsekélyesedett, kiüresedett. Az mindenestre biztos, hogy ez a lépés hatalmas érvágást jelenthet a pártnak, jóval nagyobbat, mint Schiffer András pár évvel ezelőtti kilépése. Hogy a jövőben mi várható a párt háza táján még kérdéses, de az elmúlt heteket figyelembe véve, nem sok jóra számíthat az egykor még hatalmas álmokat dédelgető párt.

Voltak azért apróbb hírecskék is a nap folyamán, melyeket ennek ellenére fontosnak tartok megemlíteni. Az Index 7 éves jogi vitájának eredményeként kiderült, hogy a tüntetéseken részt vevő rendőrök arcát ezentúl nem kell kitakarni. A Kúria döntése immár végleges.

Kiderült az is, hogy Orbán papa kicsi lányának, Ráhelnek adományozta a hazai divatipart. Pontosabban a kormány összesen 2 milliárd forintot irányzott elő a magyar divat- és dizájnipar fejlesztéséhez kapcsolódó feladatok ellátására, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) fennhatósága alatt, melynek - számomra ismeretlen okokból - egyik legbefolyásosabb személyisége, és ahol az immár kétszeres anyuka ismeretségi köréből érkezőkkel töltötték fel a szakmai stábot. Az időközben államosított divatipar tehát ezentúl a saját lábán áll. Örüljünk hát együtt, ahogy szoktunk!

https://kolozsvaros.com/2018/05/30/vegre-bosszut-allhat/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ezért lesz óriási baj, ha kevesebb pénzt kapunk Brüsszelből
  2018-05-30 21:36:23, szerda
 
  Ezért lesz óriási baj, ha kevesebb pénzt kapunk Brüsszelből

2018. május 30., 09:46
Privátbankár.hu


A nemzetgazdasági beruházások 17 százalékos bővülése jól hangzik, csakhogy szinte kizárólag az uniós pénzből finanszírozott állami beruházások megugrásának és az ingatlanszektornak köszönhető.

2018 I. negyedévében is bővültek a nemzetgazdasági beruházások, az éves összehasonlításban 17 százalékos bővülés szépen hangzik (chartunkon világoskék), de felemás eredményt takar: ez ugyanis szinte kizárólag az állami beruházásoknak köszönhető. A költségvetési szerveknél 65 százalékkal nőtt a teljesítmény egyetlen év alatt (chartunkon rózsaszín), az állami szektor azonban csak a beruházások 12 százalékáért felelős.

A beruházási teljesítmény a fejlesztések felét megvalósító, legalább 50 főt foglalkoztató vállalkozások körében ezzel szemben 1,1%-kal mérséklődött a tavalyi első negyedévhez képest (chartunkon narancssárga).

Nem állítottuk meg Brüsszelt

A KSH összefoglalója szerint az államhoz kötődő beruházások meghatározó szerepet játszottak a nemzetgazdaság egészére jellemző növekedésben. Ennek keretében a nagyrészt költségvetési finanszírozású területeken a beruházások az átlagot jóval meghaladó mértékben bővültek, elsősorban az uniós forrásból történő fejlesztések következtében.

Az ingatlanberuházások hasítanak

A legnagyobb súlyú nemzetgazdasági ágak közül a leginkább az ingatlanügyletek beruházási teljesítménye bővült, 45%-kal.

A kereskedelem, gépjárműjavítás beruházási teljesítménye - az előző negyedévi csökkenés után - ez év I. negyedévében ismét nőtt (8,3%-kal), részben új üzletek építése, illetve meglévők modernizálása eredményeképpen.

A szállítás, raktározás beruházásainak volumene 9,4%-kal nagyobb lett, de itt is az állam áll a háttérben: a közútfelújítások mellett elsősorban a helyi és a távolsági tömegközlekedésben érintett vállalatok jelentősen növekvő fejlesztéseinek köszönhető.

A feldolgozóiparban és a mezőgazdaságban nincs bővülés

A nemzetgazdasági beruházások háromtizedét megvalósító feldolgozóipar fejlesztései - két éven át tartó jelentős bővülés után - lényegében stagnáltak (-0,2%), amiben a magas bázis, valamint egyes nagy értékű projektek lezárása (pl. az elektronikai iparban) is szerepet játszott.

A mezőgazdaság, erdőgazdálkodás, halászat beruházásai - elsősorban a kisvállalkozások csökkenő mezőgazdaságimunkagép-beszerzései következtében - a tárgynegyedévben mérséklődtek (-1,8%).


https://privatbankar.hu/makro/ezert-lesz-nagy-baj-ha-kevesebb-penzt-kapunk-brussz elbol-318840
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ausztria lezárhatja határait az új balkáni útvonal miatt
  2018-05-30 21:34:22, szerda
 
  Ausztria lezárhatja határait az új balkáni útvonal miatt


Káncz Csaba, 2018. május 30., 08:30
Privátbankár.hu


A Balkánon a múlt évhez képest erősen megnőtt a migránsok és menekültek száma, Kurz egyenesen 150 százalékos ugrásról beszél. Ausztria padlóféket nyomott az ország további iszlamizációjának megakadályozására.


Az osztrák kormány félreverte a harangokat, mivel Bécs szerint egy új balkáni migránsútvonal van kialakulóban. Az ,,albán útvonal" Görögországból a Nyugat-Balkánon keresztül vezet északra. A Szabadságpárti Herbert Kickl belügyminiszter - aki egykoron Jörg Haider beszédírójaként kezdte karrierjét - leszögezte, hogy ha beáramlás folytatódik, akkor Ausztria lezárja határait.

Az albán kérdés

Sebastian Kurz kancellár ezekben az órákban találkozik Edi Rama albán miniszterelnökkel, hogy az új migráns-útvonal problémáját megvitassák. A szakértők megerősítik, hogy a Balkánon a múlt évhez képest erősen megnőtt a migránsok és menekültek száma, Kurz egyenesen 150 százalékos ugrásról beszél. Mindenesetre messze nem kell tartani a 2015-ös fejetlenség visszatérésétől, hiszen abban az évben 860 ezer migráns jött az Égei-tengeren Európába, míg tavaly csupán 30 ezer.

Nyugati szomszédunknál idén március végéig a hivatalos adatok szerint 4 ezer menekültkérelmet nyújtottak be, ez a 2015 előtti évek átlagának felel meg. A balkáni útvonal tematizálásával Kurz újra megragadja a múlt őszi választási kampányának központi témáját. Valóban, Kurz már külügyminiszterként is hozzájárult a 2015-ös menekülthullám megállításához a macedón-görög határzár látrehozásával. 2015 augusztusának végén (a magyar-szerb kerítés előtt) Bécsbe hívta a legtöbb nyugat-balkáni ország vezetőjét - és lezáratta a balkáni útvonalat.
Káncz Csaba
Káncz Csaba

Csökkenő juttatások

Az osztrák kormány új terveket jelentett be hétfőn, amelyek szerint csökkenti a szociális alapjuttatásokat azoknál a külföldieknél, akik nem tudnak jól németül, és a nagycsaládosok alapjuttatásait is megnyirbálja. Kurz szerint ezzel akarják megakadályozni, hogy az osztrák szociális rendszer ösztönözze a bevándorlást az országba. A javaslat különbséget tesz azok között, akik már Ausztriában élnek és azok között, akik újonnan érkeznek az országba.

Az EU-országokból, így Magyarországról, illetve a harmadik országból érkezők öt év munkaviszony után vehetik igénybe a szociális támogatásokat. A kormánykoalíció által kidolgozott kezdeményezés szerint a havonta járó összeg továbbra is 863 euró (275 ezer forint) lesz, de körülbelül háromszáz euróval kevesebbet kapnak majd azok, akik nem teljesítenek bizonyos előfeltételeket, mindenekelőtt nem tudnak középfokon németül, vagy haladó szinten nem beszélnek angolul. Az EU személyek szabad áramlásának irányelve értelmében Bécsnek az EU polgárait az osztrák állampolgárokkal egyenlően kell kezelnie.

Elég az iszlamizációból!

Tavalyi német értesülések szerint Kurz és Orbán rendszeresen egyeztetnek telefonon és jól megértik egymást például a migráció ügyében. Mindazonáltal Budapest és a V4-ek, valamint Bécs között alapvető érdekkülönbségek húzódnak. A V4-ek egységesen NATO-tagok, az osztrák semlegesség viszont korlátokat szab az együttműködésnek a védelem területén. A volt szocialista államok szükségesnek tartják az atomenergiát, Ausztria ellenben szinte küldetéses harcot vív ellene. Eltérnek a kiinduló pontok az EU következő költségvetésének meghatározásánál is.

Kurz kormányának üdvözlendő lépései közé tartozik, hogy padlófékre léptek az ország további iszlamizációjának megakadályozása érdekében. A muszlim népesség Ausztriában 2001 óta megduplázódott, és jelenleg már eléri a teljes népesség 8 százalékát. Még megdöbbentőbbek a legutóbbi beiskolázási adatok, amelyek szerint a bécsi általános és középiskolások száma vallási lebontásban így néz ki: muszlimok: 31 984 fő, katolikusok: 29 894 fő.

Káncz Csaba jegyzete

https://privatbankar.hu/makro/ausztria-lezarhatja-hatarait-az-uj-balkani-utvonal- miatt-318835
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2018.04 2018. Május 2018.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 255 db bejegyzés
e év: 1581 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 427
  • e Hét: 2085
  • e Hónap: 18878
  • e Év: 151795
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.