Belépés
kirscha.blog.xfree.hu
Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását. Kirsch Attila
1954.12.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Film Kétszeres kockázat 1992 TELJES FILM
  2018-05-08 09:54:15, kedd
 
 



Link



 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
Komolyzene
  2018-05-08 09:45:53, kedd
 
 



Link



 
 
0 komment , kategória:  Komolyzene  
Érdekesség
  2018-05-08 09:40:19, kedd
 
  Érdekességek az ózonról

A 19. században az emberek elkezdték hasznosítani az ózont fertőtlenítésre, vízkezelésre, gyógyításra, tisztításra, a táplálék frissen tartására. Száz év leforgása alatt pedig az emberek ózonhoz való kapcsolata és hozzáállása jelentősen megváltozott, és annak használata széles körben elterjedt.

Az ózon fertőtlenítő hatása:
Az ózon az egyik legerősebb oxidáló és fertőtlenítő anyag, ami a vízben lévő mikroorganizmusoktól függően 600-3000-szer hatékonyabb fertőtlenítő hatású, mint a klór. Ha kapcsolatba kerül bármiféle mikroorganizmussal, mint például baktériumokkal, vírusokkal, penésszel, gombával, szagot okozó elemekkel, vagy oldott oxidálható ásványi anyagokkal, akkor egyszerűen megsemmisíti azt, vagy csapadék formájában oxidálja és ezáltal kiszűrhetővé teszi, amit a telítődött szűrőanyagról időszakos visszamosatással lehet eltávolítani. Az oxidálási folyamat az ózonnal olyan eredményes, hogy a mikroorganizmusok nem tudnak immunitást felépíteni, nem úgy, mint ahogy a hagyományos vegyszerekkel előfordulhat.

Az ózon és az emberi szervezet kapcsolata:
Az emberek rendkívül érzékenyen reagálnak az ózonra. A fertőtlenítésre használt ózon töménysége 0,5-2,5 ppm (milliomodrész) között van. Az emberek 0,01 ppm ózonkoncentrációt szagról már érzékelnek. 0,01 ppm alatti ózonkoncentráció az Egészségügyi Minisztérium szerint semmilyen káros hatással nincs az emberi szervezetre maximum 10 órán át tartó érintkezés esetén. A minisztériumi forrás szerint minden kellemetlen tünet (kiszáradt száj, légutak irritációja) az ózonnal érintett terület elhagyása után rögtön elmúlik, mindennemű következmény nélkül.

Orvosi felhasználása:
A belőle felszabaduló naszcens oxigén erősen roncsoló hatású, ezért fertőtlenítőszerként (például ivóvíz fertőtlenítésére) használják. A baktericid (baktériumölő), virocid (vírusölő) hatás hátterében a szétváló ózonból keletkező aktív oxigén oxidáló hatása áll. Az ózon megbontja a baktériumok sejthártyáját, a foszfolipidek és lipoproteinek oxidálása által. Megakadályozza a gombák sejtnövekedését - bizonyos stádiumokban, a vírusok sejtekhez kapcsolódásának akadályozásával pedig a vírusok szaporodása ellen hat. A sejteket gyenge enzim bevonatuk sérülékennyé teszi a vírusok betörése ellen, de így egyben az oxidációra is érzékenyek lesznek. Az ózon aktív oxigén molekulája így eloxidálja és megtisztítja a testet a vírusos sejtektől, amiket a szervezet egészségesekkel pótol. Az ózon oxidálja a rosszindulatú sejtek külső lipid falát is. Keringési betegségek esetén az összetapadt vörösvérsejtek gátolják a vérkeringést a kis hajszálerekben, és csökkentik az oxigén-felszívódást is. Az ózon megszünteti az összetapadást, és helyreállítja az oxigén-szállító képességet. A szövetek oxigén-ellátása nő, mivel egyrészt nő a nyomás az artériákban, másrészt csökken a vér viszkozitása.

Az ózon oxidálja a felesleges lerakódásokat az erekben, kitisztítja a véredényeket. Az ózon élénkíti az oxigén anyagcserét is. Stimulálja egyes tisztogató, sejtfal-védő enzimek képződését és az ATP termelődést is, aktiválja az immunrendszert, az interferonok termelődésének növelésével. Mióta az emberek rájöttek az ózon kedvező hatására, számos helyzetben alkalmazzák fertőtlenítésre, baktériumok és vírusok elpusztítására. Így derült fény arra, hogy az ózon hatásos a tályog, kólibaktérium, a pseudomonas fluorescens baktérium, a szalmonella megbetegedést okozó baktérium , a haemolitikus urémiás szindrómáért felelős baktérium, a kolera-baktérium (lásd. kolera), a hepatitis B vírus antigénje, a hepatitis A vírus antigénje, az A típusú influenza és a HIV elleni kezelésre. Mindezen baktériumok és vírusok ellen az ózon rendkívül gyors és hatásos ellenanyagnak bizonyult.



 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekesség
  2018-05-08 09:31:33, kedd
 
 
Érdekességek a Hősök teréről

A Hősök tere Budapest egyik legnagyobb tere. Könnyedén felismerhető jellegzetes szobrairól, amelyek Gábriel arkangyalt, a hét magyar vezért, és számos fontos magyar történelmi alakot ábrázolnak. Itt található továbbá az ismeretlen katona sírja is. A szobrokat Zala György szobrászművész készítette.



A tér a modern magyar történelem több fontos eseményében is szerepet játszott, és számos politikai esemény helyszínéül is szolgált - ilyen volt például Nagy Imre újratemetése 1989-ban.



A Hősök terének legfontosabb része a Milleniumi emlékmű. Az emlékmű építkezési munkálatai 1896-ban kezdődtek meg, az államalapítás ezredik évfordulója alkalmából. Az építkezés egy nagyobb felújítási projekt részeként vette kezdetét, amibe az Andrássy út átalakítása és Budapest első metróvonalának kialakítása is része volt.

Az emlékmű elején egy hatalmas síremlék található, amelyet egy díszes vaskerítés vesz körül. Az emlékmű azon hősöknek állít emléket, ,,akik népünk szabadságáért és a nemzeti függetlenségért áldozták életüket".



Az emlékmű mögött található Gábriel arkangyal egy hatalmas oszlop tetején, kezében Szent István Szent Koronájával és egy kettős kereszttel, amelyet a pápa hálája jeléül ajándékozott István királynak, amiért Magyarországot a kereszténység útjára térítette.



Az oszlop tövénél hét alak foglal helyet. Ők a hét vezér, akik bevezették a magyarokat a Kárpát-medencébe. Legelöl áll Árpád fejedelem, két oldalán pedig 3-3 vezér Ond, Kond, Tas, Huba, Előd és Tétény (Töhötöm).



Ha a Hősök tere környékén jársz, mindenképp látogass el a Városliget Café & Restaurantba, ami Budapest egyik legjobb étterme. Az étteremből csodálatos kilátás nyílik a Városligeti tóra és a Vajdahunyad várára. A Városliget Café & Restaurant étlapján a magyaros ételeken át a könnyed finomságokig minden megtalálható, amik minőségi alapanyagokból készülnek. A kiszolgálás rendkívül figyelmes és kedves, az étteremben pedig szeretettel várják a kisgyermekekkel és kis kedvencekkel érkező vendégeket is.






 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekesség
  2018-05-08 09:18:37, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekesség
  2018-05-08 09:17:05, kedd
 
 



Nincs is annál jobb, amikor kora reggel a konyhát belengi a kávé zamatos illata. Az OMNIA 50 éve tagja már a magyar háztartásoknak, irodáknak, kávézóknak. 1968 mondhatni mérföldkő volt a magyar kávézás történetében, ekkor került piacra az OMNIA, amely alapjaiban változtatta meg a hazai kávéfogyasztási szokásokat. A csemege jellegű élelmiszerboltok kávédarálók fülsiketítő zajától lett hangos. Ma már eltűntek a boltokból a kávédarálók, és megjelentek a polcokon az őrölt változatok, a kávé fogyasztók száma pedig egyre nő.

2017-ben a háztartások mintegy 91%-a már rendszeresen vásárolt és fogyasztott kávét, a vásárlók 41%-a pedig rögvest ébredés után, a reggeli órákban szokta meginni az első erős feketéjét, s a megkérdezettek 46%-a még mindig a kotyogós kávéfőzőre esküszik.

Az elegáns, ezüst csomagolású kávé fogyasztói ismertsége a mai napig az elsők között van. A márka erős fogyasztói bázissal rendelkezik, de az a cél, hogy a kávé telt, karakteres, klasszikus ízét és kellemes aromáját megszerettessék a fiatalabb korosztállyal is
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekesség
  2018-05-08 09:15:59, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekesség
  2018-05-08 09:15:13, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekesség
  2018-05-08 09:14:15, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Szép napot mindenkinek!
  2018-05-08 09:11:43, kedd
 
 



,,Az emberek alig tudják, mit jelentenek ezek a szavak: test, lélek, értelem. A test érez, a lélek lát, az értelem gondolkodik. De a jó embernek van meg néhány roppant tulajdona: a szelíd nyugalom, az illendő alázat, a derű és az igazságos cselekedet. Érez, ha érezni, és lát, ha látni kell, gondolkodik, ha értelmét teszi próbára az élet, de bölcs megnyugvással fogadja, ami a sors rendeléséből neki jutott. Semmi nem nyugtalanítja, beszédében igazmondó, cselekedeteiben igazságos. Mikor a világ félreérti, ő akkor is derűsen él, nem neheztel senkire, és nem tér le arról az ösvényről, amely az élet céljához, az igazi boldogsághoz vezet... Mint ahogy az orvosok kéznél tartják a műtéthez szükséges eszközeiket, úgy te is mindig tartsd kezed ügyében isteni és emberi tulajdonságaidat. Mindenben - még a legcsekélyebb dologban is - úgy járj el, hogy ne feledd: a kettő kapcsolatban áll egymással. Mert semmi emberi dolgot nem intézhetsz el jól, hogy ne hivatkoznál az istenire. Ugyanez áll meg - fordítva is... Szeretnéd megtalálni a boldogságot? Ha követed a józan ész szabályait, ha buzgón, határozottan, békés lélekkel azt teszed, amit a pillanat kíván, ha sem jobbra, sem balra nem téved el tekinteted, ha nem nézel maszkok után, és cselekedeteid összhangban állnak a természettel, ha minden szavad a hősi időket felidéző igazság jegyében születik, ha semmit sem vársz, és semmitől nem remegsz, ha megőrzöd lelked és szellemed tisztaságát - akkor biztos lehetsz benne, megtalálod, amire annyira áhítottál: a boldogságot. Ebben senki meg nem akadályozhat."

/ Marcus Aurelius /

Link
 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2018.04 2018. Május 2018.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 247 db bejegyzés
e év: 3311 db bejegyzés
Összes: 16396 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 520
  • e Hét: 5177
  • e Hónap: 8519
  • e Év: 61227
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.