Belépés
kirscha.blog.xfree.hu
Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását. Kirsch Attila
1954.12.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Érdekesség
  2018-06-12 23:44:01, kedd
 
  Hogy látjuk a világot?

Mi, emberek általában érzékszerveinkre támaszkodunk a külső világ megítélésében. Természetesnek vesszük például, hogy vannak körülöttünk tárgyak és más élőlények, relatíve jól meghatározható helyen és/vagy sebességgel mozogva; valamint vannak más emberek is, akik ugyanezeket a tárgyakat és élőlényeket nagyrészt ugyanolyannak és ugyanúgy látják és érzékelik, mint mi.



Ezen kívül szentül hiszünk olyan megkérdőjelezhetetlennek tekintett (ám tudományosan soha meg nem magyarázott, főleg nem bizonyított) fogalmakban, mint például az öntudat vagy a szabad akaratunk - és persze abban is, hogy minden más élőlény rendelkezik ugyanezen tulajdonságokkal, tőlünk függetlenül.

Bár mindezeket részben már a Heisenberg-féle határozatlansági teória és az Einstein által napvilágot látott relativitáselmélet is megkérdőjelezte; a kvantumfizika jelenségei alapjaiban ingatják meg erre épülő világképünket. Sőt, ha még pontosabbak akarunk lenni - gyakorlatilag nevetségessé teszik megfigyeléseinket és önértelmezésünket.
Link



 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekesség
  2018-06-12 23:10:55, kedd
 
 



Minden eshetőségre! titkos billentyűkombináció, amiről kevesen tudnak

Ezek a billentyűkombinációk a klaviatúrán kétség kívül hasznosak lehetnek a munkád során. Persze mindezt egér segítségével is meg lehet csinálni, de miért ne könnyíthetnéd meg a dolgod, és javítanád készségeid?

Billentyűkombinációk a klaviatúrán:
F2 - Ennek a billentyűnek segítségével könnyedén átnevezhetünk fájlokat, könyvtárakat. Csak meg kell nyomni.



Alt+F4 - ez a kombináció segít gyorsan bezárni ablakot, vagy programot.


Alt + backspace - véletlen töröltél szöveget? Semmi gond, ezzel a kombinációval visszaállíthatod.


Ctrl+shift+T - Véletlen bezártál egy oldalt? Ezzel a kombinációval visszaállíthatod az utoljára használt oldalt.

 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekesség
  2018-06-12 22:49:30, kedd
 
  Az álmodás életünk egyik legtitokzatosabb, és legérdekesebb része.

A régi időkben az álmokat az istenek üzeneteinek hitték. Álomfejtők kísérték a hadvezéreket hódító hadjárataikra és a csatákba. A Romai Birodalom ideje alatt egyes álmokat a Szenátusba is benyújtottak elemzés és értelmezés céljából.

Sok művészt is ihletett már álomkép, legalábbis amikre emlékszenek.

De valójában mit is tudunk az álmokról? Itt van 15 érdekes tény a témában, jó olvasást!

1. Az álmaid 90%-át elfelejted

5 perccel a felébredés után már elfelejted az álmod 50%-át. De ha vársz még 5 percet, azaz összesen 10-et, elfelejted az álmaid 90%-át is.

2. A vak emberek is álmodnak

Azok, akik születésük után vakultak meg, látnak képeket álmaikban. Azok, akik vakon születtek, nem látnak képeket, de ugyan olyan intenzitású álmaik vannak az egyéb érzékszerveik segítségével (hangok, illatok, tapintás, érzelmek).

3. Mindenki álmodik

Minden egyes emberi lény álmodik, kivéve z extrém pszichológiai zavarokban szenvedő betegek. Ha úgy gondolod te nem szoktál álmodni, tévedsz. Szoktál, csak elfelejted őket.

4. Álmainkban csak olyan arcokat látunk, amiket már ismerünk

Az agyunk nem talál ki új arcokat, csak olyanokat látunk, amiket már ténylegesen láttunk valahol. Életünk során sok ezer emberi arccal találkozunk, azokat használja az agyunk álmodás közben.
A leggyakoribb érzelem amit átélhetsz egy álom során, a szorongás. Negatív érzelmek gyakrabban fordulnak elő, mint pozitívak.


 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekességek
  2018-06-12 22:39:34, kedd
 
 


Több mint ezer évig rejtőzött a Földközi-tenger mélyén az egykor virágzó város, Héraklion. A hatalmas épületeket és szobrokat feltáró kutatócsoport szolgáltatott érdekes felvételeket.
A mai Aboukir-öböl egykori városa, Thonis vagy görög nevén Héraklion kulcsfontosságú eleme volt a Földközi-tengeren zajló egyiptomi kereskedelemnek az egyiptomi későkorban (Kr.e. 664- Kr.e. 332). Vallási szempontból is jelentős településnek számított, Ámon isten itt található temploma ugyanis fontos szerepet játszott a dinasztiák folytonosságával kapcsolatos rítusokban.

A települést a Kr.e. 8. század környékén alapíthatták, és Kr.u. 8. században nyelhette el a Földközi-tenger. 2000-es felfedezése előtt nem sok nyoma volt, csupán néhány ősi szövegben említették a létezését. Hérodotosz többször írt például Héraklionról: hogy micsoda hatalmas templom állt itt, mikor Héraklész először Egyiptomba érkezett, és hogy Heléna is ellátogatott ide Parisszal a trójai háború előtt.

A város első nyomaira a mai egyiptomi partoktól 6,5 kilométerre bukkantak az európai vízalatti archeológiai intézet (IEASM) kutatói 2000-ben, és az Egyiptomi Régiségek Főtanácsával együttműködve feltérképezték és feltárták a város megmaradt részeit. Franck Goddio vezetésével megtalálták Ámon és fia, Honszu templomát és az egykor oly jelentős, hajómaradványokkal teli kikötőt is. A feltárt kolosszális szobrok, a hatalmas építmények, az ékszerek és érmék, valamint a kerámiák mind egy virágzó városról árulkodnak.
Héraklion elsüllyedését egyszerre vagy egymás után bekövetkező természeti katasztrófák, illetve a tengerszint emelkedése okozhatták. A washingtoni Smithsonian Intézet és a Stanford Egyetem bevonásával zajlott geoarcheológiai elemzések néhol az agyagos talaj elfolyósodására utalnak, főleg az Aboukir-öbölben. Ezt a jelenséget a hatalmas épületek miatt a talajra nehezedő nyomás okozhatta. Hasonló következményei lehetnek egy földrengésnek is, a város eltűnéséről szóló történeti leírások pedig egyaránt beszámolnak földmozgásokról és nagy árhullámokról is. Ezek alapján tehát valószínűleg az említett hatások együttesen járultak hozzá a süllyedéshez.
Az elsüllyedt városról dokumentumfilmet is készítettek.
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekesség- álomszerű fotó művészete
  2018-06-12 22:14:09, kedd
 
  Rosie Hardy szürreális ás álomszerű fotó művészete

Ami érdekes a műveiben, hogy legjobb fotói közül néhányon ő maga szerepel a 365 Nap projektből (egy fotó saját magáról minden egyes napon az évben).








Ilyen úszósapkában védték az arcukat és a hajukat a nők az 1920-as években.





Egy rendőr egy motorkerékpáron ülve, mobilcellában szállít egy rabot 1921-ben.









 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Szunnyadó tehetség
  2018-06-12 21:59:25, kedd
 
  Úgy akarod leélni az életed, hogy a benned lakó tehetségről senki ne tudjon? Hogy a legszebb, legigazabb, legteljesebb önmagad ne tudjon felszínre törni? Választás kérdése, hogy alacsonyabb energia-szinten, kevesebb örömmel, a középszerűség mocsarába süllyedve élsz-e, vagy megpróbálod az ajándékként kapott tehetséged fejleszteni és megélni. Tekintheted magad a Föld legbonyolultabb biológiai rendszerének, vagy hiheted, hogy Isten adományozta a képességeidet. Egyben azonban biztos lehetsz. Egyedi vagy és megismételhetetlen.

Csíkszentmihályi Mihály a magyar származású, világhírű pszichológus boldogságot kutató megfigyelés-sorozata több, mint egy évtizedet ölelt át. Azt tapasztalta, hogy azok az emberek a legboldogabbak, akik sok energiát fektettek a képességeik csiszolásába, és aztán óriási örömmel gyakorolták, amiben jók lettek. Valószínűleg azért olvasod most ezt az írást is, mert az átlagosnál tehetségesebb vagy, nagyobb alkotásvágy szorult beléd és ösztönösen magadhoz vonzod a kreatív témákat. Mindig is kerested azokat a területeket, amiben megnyilvánulhatna ez a tehetség.

Önismeret, a legbecsesebb kincsed

Mert olyan területeken is lehetsz sikeres, amelyek nem adják meg a kiteljesedettség és a boldogság érzetét hosszú távon. Ilyenkor gyakori, hogy az évtizedeken át elhanyagolt, gyerekkori vágyak és tehetség a felszínre tör és valami olyasmibe kezdesz, amivel a legjobban szerettél volna foglalkozni. A pályaválasztás már régen nem egy életre szól, de azért sok buktató és kudarc elkerülhető, ha pontos válaszaid vannak az ehhez hasonló kérdésekre.

Munka közben nem érezheted jól magad - de igen
Még mindig erősen él az a hiedelem a magyar társadalomban, hogy csak olyan tevékenységért fizetnek pénzt, ami stresszes vagy unalmas. Hihetetlen, hogy még mindig hány emberben él ez a téveszme. Különösen gyanús az alkotás, a mondén szabadúszó életforma, amikor valaki mondjuk egy kávéházban kezdi a munkanapot. Könyörgöm, a művész-kispolgár szembeállítás elmúlt száz éves, ideje lenni eltemetni végre.

Soha olyan könnyű nem volt kreatív munkából megélni, mint a XXI. században. Soha nem értékelte ennyire a társadalom a kreatív elméket és a kreatív munkát, mint ma.
Egy jó grafikai érzékkel rendelkező ember számtalan jól fizető állás közül választhat, feltéve, hogy megszerzi azt a modern tudást, ami ezt a tehetséget valódi fizetőeszközzé változtatja. Bárki árulhatja a rajzait a nemzetközi online piacokon, és a profi grafikai szoftverek is karnyújtásnyira vannak. Soha ilyen kényelmesen és olcsón nem lehetett szaktudást szerezni, mint az internet megjelenése óta. Lehetsz webdesigner, illusztrátor, front-end programozó még akkor is, ha lekésted az egyetemet, vagy már munka közben akarod tovább képezni magad. Persze ehhez bátorság kell, céltudatosság, és rengeteg munkával töltött hétköznap.





Link
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Szép estét kívánok mindenkinek!
  2018-06-12 21:32:43, kedd
 
 



Teljes meggyőződéssel valljuk, hogy a keresztény családok védelmezik az életet, mert a férfi és nő kapcsolata a házasságban életet adó kapcsolat. Isten akaratából... A gyermeknek a családban kell megtanulnia, hogy az élet Isten nagy ajándéka. A családban tanultuk meg mi is, hogy Isten akarata szerint kell élnünk az életünket... Az egyház ma is bízik a keresztény családokban. Ahol megbecsülik az öregeket, védelmezik a meg nem született életet, a gyermeket, Isten ajándékát.

Nem vagyok született pesszimista, csupán realista, de a gondatlan nyugdíjas évek azt hiszem "odaát" vannak, pedig kijárna egy embernek, hogy élete kisebb hányadát emberhez méltóan élje le, teljes testi-lelki békében készülhetne a "nagy útra", majd amikor eljön az idő. Gondolom, hogy sokan vagyunk, akik még most is próbálunk bizakodva tekinteni a nagy semmibe.Végezetül csak annyit szeretnék mondani, hogy mindenki gondolja át szavainak súlyát, mert mi nyugdíjasok is voltunk egyszer nagyon fiatal fitt nők és férfiak, mi is dolgoztunk másért, más helyett és tettünk valamit az asztalra .


Szeretném hinni, hogy még lehet egy szebb és jobb élete mindenkinek. Ettől függetlenül próbáljuk egymást egy kicsit jobban becsülni.

Link
 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2018.05 2018. Június 2018.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 255 db bejegyzés
e év: 3311 db bejegyzés
Összes: 16396 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 520
  • e Hét: 5177
  • e Hónap: 8519
  • e Év: 61227
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.