Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Az boldog, aki szeret
  2018-06-12 22:07:14, kedd
 
  Idén is telefonált Ferenc pápa a Macerata-Loreto zarándoklat résztvevőinek
2018. június 12. kedd 10:28
A Szentatya idén is élő telefon-összeköttetésen keresztül csatlakozott a Macerata-Loreto közötti éjszakai zarándoklaton részt vevő fiatalokhoz június 9-én. Arra buzdította őket, hogy ne álljanak meg, hanem mindig haladjanak előre; a boldogságot pedig a szeretetben keressék.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Példaként álltok társaitok előtt
  2018-06-12 22:04:24, kedd
 
  főegyházmegyei tanévzáró Te Deum Egerben
2018. június 12. kedd 20:45
Június 12-én az Egri Főegyházmegye fenntartásban működő oktatási intézmények ünnepi szentmisével és elismerő oklevelek, könyvjutalmak átadásával zárták a tanévet az egri bazilikában.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Szent István bazilika misék   
Római Riportok - magyar felirattal és hanggal
  2018-06-12 21:36:04, kedd
 
  A konstantinápolyi ökumenikus pátriárka a Vatikánban
25 éves a Centesimus Annus Pro Pontifice Alapítvány
Találkozás a római rendőrséggel és családtagjaikkal
Látogatás egy római külvárosi iskolában
Kerekesszékes csoport a Vatikánban
Szent XXIII. János koporsója időlegesen hazatért szülőföldjére
Hogyan lesz valakiből egyházdoktor?
Egy amerikai katolikus segélyszervezet tagjait köszöntötte a pápa
Új zenei album jelent meg 70x7-szer címmel
2018. június 10. Videó Link

2018. május 6. videó Link

2018. május 20. videó Link

2018. május 27. videó Link

2018. június 3. videó Link

2018. június 10 videó Link

 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Pietro Parolin XXIII. János pápáról
  2018-06-12 21:30:31, kedd
 
  Sziklaszilárd hite" sokat jelentett az ökumené és a béke útján
2018. június 12. kedd 19:14
Végéhez ért Szent XXIII. János pápa szarkofágjának útja, mely ,,hazalátogatott" a bergamói egyházmegyébe, oda, ahonnan Angelo Giuseppe Roncalli elindult, hogy a világ plébánosa legyen. A körút záró szentmiséjét Pietro Parolin bíboros-államtitkár mutatta be június 9-én Sotto il Monte városában.
A ,,jó pápa" üzenete tehát ma sem más, mint az Úrban való maradéktalan bizalom: ,,Hagyjátok, hogy belépjen az otthonaitokba, a munkahelyeitekre és a tanulószobákba, beköltözzön az érzéseitekbe, a terveitekbe és a szórakozás pillanataiba, hogy megáldhasson és kegyelmeivel áraszthasson el benneteket, ami nélkül semmi jót tenni nem lehetséges. Bízzatok magatokat Őrá - zárta beszédét a bíboros -, aki minden szegény lélek belsejében olyan kertet képes építeni, amelyben a jóság illata árad szét."
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Nem lehetünk vasárnapi keresztények
  2018-06-12 21:28:05, kedd
 
  Pizzaballa jeruzsálemi érsek egy budapesti konferencián
2018. június 12. kedd 18:29
A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Vallási szélsőségek kutatócsoportja nemzetközi konferenciát rendezett június 11-én Budapesten. A Központi Papnevelő Intézetben tartott tanácskozás a vallási közösségek biztonsági helyzetét vizsgálta, kiemelten figyelve a Közel-Kelet keresztény felekezeteire.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Rozsaszálak
  2018-06-12 21:24:46, kedd
 
  ...... ........... .........

 
 
0 komment , kategória:  Versek, képek nyárra  
Ferenc pápa: Legyünk só és világosság mások számára!
  2018-06-12 17:36:13, kedd
 
  2018. június 12. kedd 16:50
A só ahhoz kell, hogy megízesítse az ételt; a fény sem önmagát világítja meg. Ekképpen a keresztény ember hétköznapi tanúságtétele másokat szolgál, nem arra van, hogy hivalkodjon saját érdemeivel. Erről beszélt a pápa június 12-én reggel a Szent Márta-ház kápolnájában bemutatott szentmisén.
A mai evangélium Szent Máté könyvéből a hegyi beszédet idézi föl, melyben Jézus arról tanít, hogy a tanúságtétel követendő példa az emberek számára. Sónak és világosságnak kell lennünk anélkül, hogy érdemeinkkel kérkednénk. Ez az a mindennapos tanúságtétel, amelyre a keresztény ember hivatott - emelte ki homíliájában a Szentatya. - A legnagyobb keresztény tanúságtétel életünk odaadása, amint Jézus tette, vagyis a vértanúság. Van azonban egy másik is, egy mindennapos tanúságtétel, amely reggel kezdődik ébredéskor, és az esti lefekvéskor ér véget.
Apróságnak tűnik, de az Úr a mi apró dolgainkkal csodákat tesz - mutatott rá a pápa. - Ezért tehát alázattal kell hozzáállnunk az élethez, arra törekedve, hogy csak só és világosság legyünk. Só mások számára, világosság mások számára, mert a só nem önmagát ízesíti, mindig szolgál. A fény sem önmagát világítja meg, hanem másokat szolgál. Só mások számára. Egy kis só, ami segít az étkezésnél, csak egy kevéske. Az élelmiszerboltban sem tonnaszám árulják a sót, hanem kis zacskókban, mert annyi elég belőle. Aztán pedig a só sem kérkedik önmagával, mert nem önmagának kell. Mindig ott van, hogy másokat szolgáljon: segít tartósítani, megízesíteni a dolgokat. Egyszerű tanúságtétel - foglalta össze Ferenc pápa.
Kereszténynek lenni nap mint nap azt jelenti, hogy olyanok vagyunk, mint a fény az embereknek: segítünk nekik a sötétség óráiban. Az Úr azt mondja nekünk: te só vagy, te világosság vagy. Igaz, Uram, így van. Sok embert vonzok majd a templomba és... Nem, te majd úgy teszel, hogy mások lássanak és dicsőítsék az Atyát. Semmi érdemet nem fognak tulajdonítani neked. Amikor eszünk, nem azt mondjuk: milyen finom a só! Nem. Azt mondjuk: milyen finom a tészta, a hús, és így tovább. Nem azt mondjuk, hogy finom a só. Nem azt mondjuk: jó a fény. Nem. Nem veszünk tudomást a fényről, de azzal a világossággal élünk, amit ad. Ez a dimenzió teszi anonimmá a keresztényeket az életben- figyelmeztetett a Szentatya.
Nem vagyunk saját érdemeink főszereplői - hangsúlyozta a pápa, majd óva intett attól, hogy úgy viselkedjünk, mint az a farizeus, aki köszönetet mond az Úrnak, azt gondolva, hogy ő szent. ,,Szép imádság mindannyiunknak, a nap végén, ha megkérdezzük: Só voltam ma? Világosság voltam ma? Ez a mindennapok életszentsége. Az Úr segítsen megértenünk ezt!" - fohászkodott a kedd reggeli szentmisén Ferenc pápa.

Forrás: Vatikáni Rádió

Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
A családoknál felragyogó rózsafüzérek
  2018-06-12 17:04:22, kedd
 
  Felragyogó és világító rózsafüzér
...... ............


Héctor Sabatino Cardelli, a Bue-nos Aires tartományban fekvő San Nicolás de los Arroyos-i egyház-megye püspöke a május 22-i szent-misén, zarándokok sokasága előtt jelentette be a püspöki jóváhagyást a San Nicolás-i Rózsafüzér Királynője kegyhelye. Cardelli püspök 1990 óta követi figyelemmel és vizsgálja a helyi Mária-jelenéseket. ,,Tizenkét éve vagyok itt lelkipásztor, és hittel és felelősséggel követtem nyomon kezdettől a Máriával kapcsolatos eseteket. Úgy döntöttem, elismerem azok hitelességét - jelentette ki az argentin főpásztor. - Elismerem az események természetfölötti voltát; azokét az eseménye-két, melyekkel Isten az ő szeretett leányán, Jézus az ő legszentebb édesanyján, a Szentlélek az ő szeretett jegyesén keresztül szeretetteljesen ki akarta nyilvánítani magát egyházmegyénkben." A jelenések azután kezdődtek, hogy San Nicolás de los Arroyosban több családnál ,,felragyogtak" a rózsafüzérek. Egy helyi asszony, Gladys Quiroga de Motta látván ezeket a rendkívüli jelenségeket, fokozottabban kezdte imádkozni a rózsafüzért. A Szűzanya 1983. szeptember 25-én megjelent neki, karjában a gyermek Jézussal. Kék palástos, fátylas alakját ragyogó fény övezte.
Herminia Gladys Quiroga de Motta 1937. július 1-jén született szegény családban. A kórházban annyira bizonytalan életesélyeket jósoltak neki, hogy a helyi kápolnában 4-én meg is keresztelték. Jelenleg két férjezett lánya van és öt unokája, őt magát azonban ritkán látni nyilvánosan.
A mindössze négy osztályt végzett asszonynak, nem voltak szentírási vagy teológiai ismeretei. Épp ezért a Szűzanya többször is bibliai szakaszokra hívta fel a figyelmét, máskor pedig - egy hónappal az első jelenés után - egy fehér rózsafüzért adott neki, és azt mondta: ,,Vedd ezt a rózsafüzért a kezemből és tartsd mindig magadnál!"
Szűz Mária arra is kérte Gladyst, keressen meg egy bizonyos Mária-szobrot, melyet egy pápa is megáldott, és amely elfeledve nyugszik egy templomban. 1983. november 27-én, a Szűzanya utasításait követve, Gladys megtalálta a szobrot a székesegyház harangtornyában - a gyermek Jézust a karjaiban tartó Istenszülő rendkívüli módon hasonlított a jelenésben látott Máriára. A szobrot valóban megáldotta pápa, mégpedig XIII. Leó; Rómából érkezett Argentínába.

- Szűz Mária-jelenések - Wikipedia oldalon Link
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
San Nicolás-i Rózsafüzér Királynője-kegyhely
  2018-06-12 16:52:48, kedd
 
  Ma ma Argentína egyik legnépszerűbb búcsújáró helye
A San Nicolás-i Rózsafüzér Királynője-kegyhely néhány évtizede jött létre: a kultusz alapjául szolgáló Mária-jelenések 1983-ban kezdődtek A jelenések azután történtek, hogy San Nicolásban számos családnál világítani kezdtek a rózsafüzérek. 1983. szeptember 25-én Szűz Mária arra kért egy helyi asszonyt, hogy keressen meg egy Mária-szobrot, melyet korábban a pápa megáldott, azóta viszont elfeledkeztek róla, és egy félreeső helyre került. A jelenésre kísértetiesen hasonlító szobrot a San Nicolás-i székesegyház harangtornyában lelték meg. évente több ezren keresik fel gyalogosan, lóháton, motorkerékpárral az ország különböző településeiről. A legtöbb zarándok szeptember 25-e körül érkezik

- Hitelesnek ismerték el a San Nicolás-i Mária-jelenéseket Argentínában.
Buenos Aires tartományban május 22-én jelentették be: Héctor Cardelli püspök elismerte a helyi Mária-jelenések hitelességét.
Több csodás gyógyulásról számoltak be a jelenésekkel összefüggésben, köztük egy kisfiú esetéről, aki agydaganatból gyógyult ki. Gladys Quiroga de Motta 68 alkalommal látta Jézust, akitől szintén üzeneteket kapott..
A jelenések azután kezdődtek, hogy San Nicolás de los Arroyosban több családnál ,,felragyogtak" a rózsafüzérek. Egy helyi asszony, Gladys Quiroga de Motta látván ezeket imádkozni kezdett a Szűzanyához, aki meg is jelent neki 1983. szeptember 25-én, karjában a gyermek Jézussal. Kék palástos, fátylas alakját ragyogó fény övezte.
Szűz Mária arra is kérte Gladyst, keressen meg egy bizonyos Mária-szobrot, melyet egy pápa is megáldott, és amely elfeledve nyugszik egy templomban. 1983. november 27-én, a Szűzanya utasításait követve, Gladys megtalálta a szobrot a székesegyház harangtornyában - a gyermek Jézust a karjaiban tartó Istenszülő rendkívüli módon hasonlított a jelenésben látott Máriára. A szobrot valóban megáldotta pápa, mégpedig XIII. Leó; Rómából érkezett Argentínába.
...... .....


Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Lionel Messi barátságos mérkőzés előtti napon beszélt
  2018-06-12 16:41:07, kedd
 
  Mit ígért Lionel Messi a Szűzanyának?
2018. június 12. kedd 12:02
Már csak kettőt kell aludni, és itt a futball-világbajnokság. A népszerű argentin labdarúgó különleges ajándékkal készül a Szűzanya számára, amennyiben Argentína nyeri a megmérettetést.
...... .....


Lionel Messi egy, a világbajnokságra való felkészülés jegyében tartott barátságos mérkőzés előtti napon beszélt tervéről egy újságírónak. A Barcelona 10-es számú játékosa, aki Argentína nemzeti válogatottjában is kulcsszerepet játszik, ígéretet tett a Szűzanyának, hogy amennyiben hazája nyeri meg a futball-világbajnokságot, gyalogosan fogja felkeresni a San Nicolás-i Rózsafüzér Királynője-kegyhelyet. A riporter kérdésére a focista azt is kifejtette, miért pont erre a kegyhelyre esett a választása: ez a kegyhely nemcsak szülővárosa közelében található, hanem ő és a zarándokhely szinte ,,egyszerre születtek" és ,,együtt nőttek fel".
Messi ígéretéhez csapattársa, Sergio ,,el Kun" Agüero is csatlakozott, aki az aggodalmak hallatán elárulta, hogy nem Buenos Airesből kívánja megtenni a távot, hanem Messi szülőházától. Amikor megtudta, hogy ez a táv mindössze ötven kilométer, hozzátette, hogy inkább futni fog.
A San Nicolás-i Rózsafüzér Királynője-kegyhely néhány évtizede jött létre: a kultusz alapjául szolgáló Mária-jelenések 1983-ban kezdődtek, négy évvel azelőtt, hogy Lionel Messi megszületett a közeli Rosarióban. A jelenések azután történtek, hogy San Nicolásban számos családnál világítani kezdtek a rózsafüzérek. 1983. szeptember 25-én Szűz Mária arra kért egy helyi asszonyt, hogy keressen meg egy Mária-szobrot, melyet korábban a pápa megáldott, azóta viszont elfeledkeztek róla, és egy félreeső helyre került. A jelenésre kísértetiesen hasonlító szobrot a San Nicolás-i székesegyház harangtornyában lelték meg.
A kegyhelyet 28 évvel ezelőtt kezdték kiépíteni a San Nicolás-i püspökség támogatásával, valamint az ide látogató zarándokok adományaiból. A szentély, mely véglegesen 2014-ben készült el, ma Argentína egyik legnépszerűbb búcsújáró helye: évente több ezren keresik fel gyalogosan, lóháton, motorkerékpárral az ország különböző településeiről. A legtöbb zarándok szeptember 25-e körül érkezik. Az oroszországi labdarúgó-világbajnokság döntőjét július 15-én játsszák. San Nicolásban kíváncsian várhatják, felbukkan-e Lionel Messi szeptember 25-én...

Fordította: Benke Zsuzsa
Forrás és fotó: Aleteia
Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Lionel Messi  - Barcelona   
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2018.05 2018. Június 2018.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 339 db bejegyzés
e év: 4978 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4168
  • e Hét: 15230
  • e Hónap: 27906
  • e Év: 261653
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.