Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Konyhai növények az egészségünkért
  2018-06-14 11:16:10, csütörtök
 
  10 konyhai élelmiszer, amely jobb, mint a gyógyszerek :

Az elmúlt években egyre inkább elterjedt a természetes szerekkel való gyógyítás, legyen szó kisebb vagy akár súlyos betegségekről. Tulajdonképpen tele van a konyhánk olyan élelmiszerekkel, amelyeknek lenyűgöző gyógyhatásai vannak.

10 konyhai élelmiszer, amely orvosságként is működik:
Ezeket az ételeket nem csak a napi menühöz vagy az ételek ízesítéséhez használhatjuk. Ez a sok hozzávaló több különböző egészségügyi problémára és betegségre lehet gyógyír, ráadásul mellékhatások nélkül. Ezen felül megspórolhatjuk magunknak az időt, energiát és pénzt, amit a rendelőbe látogatásokra és a drága gyógyszerekre költenénk.

1, Kurkuma
A kurkuma az egyik legnépszerűbb konyhai fűszer. Fertőtlenítő, antibakteriális, gyulladáscsökkentő és antioxidáns tulajdonságai miatt alkalmazható megfázás, köhögés, ízületi gyulladás, felsértett bőr, akné, pattanások és különböző gyomorbántalmak kezelésére. A kurkuma ezen kívül segít megelőzni az Alzheimer-kórt, minimalizálni a máj károsodását túlzott alkohol- vagy rendszeres fájdalomcsillapító-fogyasztás miatt, valamint fertőtleníteni a kisebb vágásokat és égéseket. Bizonyított tény, hogy azhatóanyagainak köszönhetően a kurkuma többfajta rák kezelésében is hasznosnak bizonyulhat, legyen az mell-, vastagbél-, tüdőrák vagy leukémia.

2, Gyömbér
A gyömbérnek gyulladáscsökkentő, görcsoldó, gombaölő, fertőtlenítő, antibakteriális és antivirális hatásai vannak, valamint erős természetes érzéstelenítő és fájdalomcsillapító. Ez a növény magas kálium-, mangán-, szilícium-, foszfor-, nátrium-, vas-, cink-, kalcium- és béta-karotinforrás, és tartalmaz A, C, E és B-komplex vitaminokat is. A gyömbér használható felkavart gyomor, emésztési zavar, hányinger, szédülés, testi fájdalmak, ízületi gyulladás, megfázás, köhögés vagy más légzési zavar, láz, gyomorégés és menstruációs görcsök kezelésére. A gyömbér ezen felül lassítja a petefészek rákos sejtjeinek növekedését.

3, Fahéj
A fahéjnak antioxidáns, fertőtlenítő, antidiabetikus, gyulladáscsökkentő, szélhajtó és felfúvódás elleni tulajdonságokkal rendelkezik. Olyan ásványokban is gazdag, mint a kálium, a kalcium, a mangán, a cink, a vas, a réz, a nicain, a piridoxin és az A-vitamin. A fahéjat megfázás, felfúvódás, emésztési zavar, gyomorégés, hányinger, hasmenés, ízületi fájdalmak és menstruációs görcsök csillapítására használják. Rendszeres fogyasztásával szabályozható a 2-es típusú cukorbetegek vércukorszintje, valamint csökkenti a koleszterinszintet és a szívbetegségek kockázatát.

4, Fokhagyma
A fokhagymát sokan szupertápláléknak tartják a vízhajtó, izzasztó, köptető, élénkítő, antibakteriális, gombaölő, antivirális és fertőtlenítő hatásai miatt. Ráadásul tele van vitaminokkal és tápanyagokkal: van benne fehérje, kálium, kalcium, cink és még sok más ásványi anyag. A fokhagyma jó orvosság az asztma, a rekedtség, a köhögés, a krónikus hörghurut, a fülgyulladás, a torokgyulladás, a felfúvódás, a menstruációs görcsök, a sömör, a gyomorfájás, a bélgörcsök, a fogfájás, a rovarcsípések és az emésztési zavarok ellen. Még a koleszterinszintet is csökkenti, és megelőzi a stroke-ot is. Ez az erős illatú növény csökkenti a szívbetegségek és több rákfajta kialakulásának kockázatát.

5, Szegfűszeg
A szegfűszeg antioxidáns, fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő, szélhajtó és felfúvódás elleni hatásokkal rendelkezik, és sok vitamin, ásvány és rost van benne. A szegfűszeg használható lábgomba, kisebb égések, horzsolások, malária, kolera, felfúvódás, fogfájás, ízületi gyulladás, szájüregi fekélyek, ínygyulladás, izomfájdalmak, emésztési zavarok, hányinger és hányás kezelésére. A szegfűszegolaj gőzölésre is használható különböző légzési problémák, például megfázás, köhögés, arcüreggyulladás, asztma, hörghurut vagy tuberkulózis kezelésére. Habár általában biztonságos a fogyasztása, a szegfűszeg néhány emberben allergiás reakciókat válthat ki.

6, Kardamom
Ez az illatos növény nem véletlenül viseli a ,,fűszerek királynője" nevet. Szélhajtó, antioxidáns, fertőtlenítő, görcsoldó, vízhajtó és köptető hatásai vannak, és tele van káliummal, kalciummal, rézzel, vassal és magnéziummal. A kardamom bevált orvosság gyomorgörcsök, emésztési zavarok, felfúvódás, asztma, hörghurut, gyomorégés, rossz lehelet, szájüregi fekélyek, hányinger, húgyúti fertőzések és légzőszervi allergiák ellen. Mindemellett növeli az étvágyat, csökkenti a stressz szintjét és feloldja a feszültséget az izmokban. Habár a kardamomnak nincs ismert mellékhatása, terhesség alatt nem ajánlott a fogyasztása.

7, Köménymag
A köménymag gyulladáscsökkentő, szélhajtó, antioxidáns és felfúvódás elleni hatóanyagokkal rendelkezik. A magok gazdag rostforrások, ezen kívül tartalmaznak vasat, rezet, kalciumot, káliumot, mangánt, szelént és cinket is. Emésztési zavarok, felfúvódás, gyomorfájás, hasmenés, reggeli rosszullétek, hányinger, megfázás, köhögés, láz, torokfájás, bélgörcsök, amnézia és álmatlanság kezelésére szokták használni. Fellendíti az anyagcserét, és megkönnyíti a tápanyagok felszívódását a szervezetben. Egy nem rég zajlott kutatás szerint a köménymagfogyasztás elősegíti a terhes nőknél a fejlődő magzat egészségét és fejlődését, valamint lelassítja a mellrák és vastagbélrák rákos sejtjeinek növekedését.

8, Méz
A méznek antivirális, gombaölő, fertőtlenítő, antimikrobiális és parazitaölő hatóanyagai vannak, valamint tartalmaz magnéziumot, káliumot, kalciumot, nátriumot, klórt, rezet, vasat, mangánt, ként, cinket és foszfátot. Köhögés, torokfájás, húgyúti fertőzések, reggeli rosszullétek, gégegyulladás, ekcéma, gyomorfekély, ínyvérzés, kisebb sebek és égések, bőrfertőzések és ágybavizelés kezelésére használják. Természetes szénhidrátforrás, így a méz azonnal fellendíti a teljesítményt és a kitartást, valamint csökkenti a sportolók izmainak fáradtságát. Néhány rákfajta és a szívbetegségek kockázatát is csökkenti. A nyers mézet a férfiak impotenciájával és a nők termékenységével kapcsolatos problémákra is javasolják.

9, Vöröshagyma
A hagyma kiváló gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő, antibiotikum, szélhajtó és antimikrobiális tulajdonságokkal rendelkezik. Magas a C, K, B1 és B6-vitamin-, biotin-, króm-, kalcium-, rost- és folsavtartalma. A vöröshagyma rendkívül hatásos gyógyír a tüdőgyulladásra, a krónikus hörghurutra, a rovarcsípésekre, az asztmára, a szénanáthára, a cukorbetegségre, az érszűkületre, a gyomorfertőzésekre, a hányingerre, a hasmenésre, a megfázásra és a köhögésre. A sokféle rákellenes hatóanyagai jelentős szerepet játszanak többfajta rák kialakulásának megelőzésében. A vöröshagymában ezen kívül króm is van, amely segít szabályozni a 2-es típusú cukorbetegek vércukorszintjét.

10, Citrom
A citrom az antioxidáns, rákellenes, gyógyító és immunjavító hatásairól híres. Rengeteg B- és C-vitamint, foszfort, fehérjét és szénhidrátot tartalmaz. A citromot számtalan probléma gyógyítására használják, például fejfájás, ízületi gyulladás, tüdőgyulladás, kisebb vágások, torokfertőzések, emésztési zavarok, székrekedés, fogproblémák, láz, korpa, belső vérzés, reuma, kisebb égések, elhízás, légzőszervi betegsége, kolera, vesekő és magas vérnyomás kezelésére. Ha rendszeresen fogyasztják, a citrom több olyan súlyos betegség megelőzésében is segít, mint a stroke, a szív- és érrendszeri betegségek és a rák több fajtája.

Ha már ezek a mindennapi élelmiszerek ott vannak a konyhánkban, amelyeknek ennyi jótékony hatását ismerjük, fontos, hogy megpróbáljuk őket beépíteni a napi étrendünkbe, hogy ezzel egészségesebb életet élhessünk.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Köhögés megszüntetése - mérsékelése otthon
  2018-06-14 09:44:07, csütörtök
 
  Hatékony otthoni gyógymódok a köhögés megszüntetésére :

Életkortól és nemtől függetlenül, a folyamatos köhögés testileg és lelkileg is rendkívül irritáló és megterhelő tud lenni. Munkában, szabadidőben, iskolában is megzavar minket, éjjel nem hagy aludni. Időről-időre mindannyian elkapunk egy egy olyan betegséget, amely köhögéssel jár, és valljuk be, keveset tudunk tenni ellene, hogy legközelebb ne kapjuk el.

A köhögést a következő módokon kategorizálhatjuk:

Köhögésünk általában csak időleges, és nem jelez komoly betegséget, mégis érdemes foglalkozni vele, hiszen sokféle betegséget jelezhet.

- akut: ha 3 hétnél rövidebb ideig tart

- krónikus: ha 8 hétnél tovább tart - ez esetben azonnal fejezze be az olvasást és menjen orvoshoz!

- majdnem heveny: 3-8 hétig tartó köhögés

- produktív: ha köpetet köhög fel

- száraz, vagy nem produktív: ha nem köhög fel köpetet

A köhögés oka és lefolyása sokféle lehet; van, amelyik antibiotikum hatására gyorsan és problémamentesen elmúlik, mások hosszú gyógyszeres, vagy akár kórházi kezelést igényelnek.

A köhögéssel gyakran együtt járó tünetek:

Megfázás, láz, hidegrázás, mellkasi fájdalom, fejfájás, fáradtság, légzési nehézségek, eldugult orr, zavart alvás.

A köhögés sokféle betegséggel járhat együtt, leggyakrabban a következőekkel:
Vírusos légúti fertőzés, asztma, hörghurut, reflux betegség, hörgők gyulladása, a légcső és a hangszalagok, vagy az epiglottis gyulladása ,tüdőgyulladás,mellhártya gyulladás, szamárköhögés, tuberkulózis, szájszárazság, nyelési nehézségek, reflux, tüdő tumor, por és vegyszerek okozta irritáció.

A köhögés otthoni gyógymódjai
Reméljük, hogy köhögése nem súlyos, és a felsorolt gyógymódok valamelyike hatékonynak bizonyul. Könnyen elkészíthetőek a konyhában és kertben található alapanyagokból, gyógyszertári látgatása előtt mindenképp megéri kipróbálni őket. Gyermekek esetében is hatékonyan alkalmazhatóak, ám mindenképpen beszéljen gyermeke orvosával mielőtt kipróbálja a természetes gyógymódokat.

Az allergének megszüntetése
A köhögést sokféle allergén okozhatja, mint a cigaretta füst, különféle pollenek, por, állatszőr. Próbálja meg az önre veszélyes allergént eltávolítani az életéből.

Meleg tej
A meleg tej, vagy akármilyen meleg ital segít megszüntetni a köhögést a száraz torok hidratálásával. A mellkasi fájdalmakat, szorító érzést is megszünteti, és segíti a váladék felköhögését.

Mandula
A darált vagy apróra vágott mandula citrom- vagy narancslébe keverve remek gyógymód köhögésre. A folyadék egyszerre frissítő és megnyugtató.

Lenmag
A lenmag nyugtatja a torkot. Vízben főzze meg, adjon egy kevés mézet vagy cukrot a folyadékhoz, majd lassan kortyolgatva igya meg.

Szezámolaj
Egy kevés szezámolajat keverjen el egy evőkanálnyi mézzel, torka hálás lesz érte.

Citromfű
Forralja fel vízben, majd hajoljon a gőz fölé. A legmegátalkodottabb köhögést is órákra megszűnteti, és a fájdalmas torok izmoknak is gyógyírt nyújt.

Citromtea
A citrom felszabadítja a torokban felhalmozódott slejmet, megszabadítva önt az elhúzódó köhögéstől.

Kurkuma
Az ázsiai országokban előszeretettel használják a növényt orvosi hatásai miatt. A köhögés megszüntetésére egy pohár meleg tejben keverjen el egy teáskanálnyi kurkumát. Gyógyító és antibakteriális hatása páratlan. Ha nem bírja a folyadék ízét, mézzel vagy cukorral édesítheti.

Ecet
Két teáskanál ecetet keverjen el egy pohár meleg vízben és gargalizáljon vele, ügyelve arra, hogy ne nyelje le. Az íz elviselhetőbbé tétele érdekében lime levet vagy sót keverhet a folyadékba.

Fahéj
1:10 arányban keverjen fahéjat felmelegített mézbe. Hagyja kicsit lehűlni. Az elkészített ízletes köhögés elleni szirupot bármikor fogyaszthatja. Gyermekei különösen szeretni fogják.

Hagyma szirup
Pucoljon meg és reszeljen le egy fej hagymát, adjon hozzá egy kevés cukrot, és éjszakára hagyja, hogy a hagyma megolvassza a cukrot. Reggelre készen is van a házi készítésű köhögés elleni szirup, amelyből 1 teáskanálnyit a nap bármelyik szakában fogyaszthat. Fogmosás előtt ajánljuk.

Kakukkfű
Egy pohárnyi vízbe tegyen kakukkfű leveleket, majd addig forralja, amíg a folyadék mennyisége a felére csökken. Szűrje le, kis kortyokban fogyassza el.

Fekete bors
Az egészben elfogyasztott, vagy porított fekete bors mézbe keverve vagy tealevelekkel együtt megfőzve nagyon hatékony köhögéscsillapító szer. Nem kellemes elfogyasztani, viszont órákra megszünteti a köhögést. Savasító hatása miatt napi maximum egy teáskanálnyi mennyiséget fogyasszon.

Fokhagyma
A fokhagyma nagyon erős antibakteriális és fájdalomcsillapító hatással rendelkezik. Egy-két gerezd fokhagymát forraljon rövid ideig tejben, majd igya meg. Kellemetlen íze hamar megszokható, a legrosszabb köhögést is elmulasztja.

Juharszirup
A juharszirup olyan természetes cukrokat tartalmaz, amit bárki nyugodtan fogyaszthat. Keverjen el egy kevés sütőport egy evőkanálnyi juharszirupban és napi 1-2-szer fogyassza. A köhögési rohamok remek ellenszere.

Vörös cukor
A cukor ezen különleges fajtája porítva egy bögre meleg tejhez, vízhez, vagy teához keverve ízletes módon szünteti meg a köhögést.

Medvecukor/édesgyökér
Hatékony fájdalomcsillapító és nyugtató. 10 percig tartson szájában egy kis darab medvecukrot, köhögése és a vele járó fájdalom is azonnal elmúlik. Figyelem! Ha terhes, semmiképpen ne próbálja ki, mert izomösszehúzódásokat okozhat, amely korai szüléshez vezethet.

Méz
A méz gyengéd, de hatékony köhögéscsillapító. Egy kanálnyi mézhez adjon 2-3 csepp gyömbérlevet, vagy egy kevés fekete borsot, és élvezze a köhögés mentes órákat.

Eukaliptusz olaj
Egy csepp olajat tegyen egy zsebkendőre majd tartsa orra elé. A nyugodt alvás érdekében 2 csepp olajat tegyen párnájára. Kádfürdőbe is csepegtetheti, valamint eukaliptuszt tartalmazó krémekkel bekenheti nyakát és hátát. Nyákoldó és antibakteriális hatása elmulasztja a köhögést, a fejfájást, a végtagok fájdalmát, és az eldugult orrot is gyógyítja.

Víz
Folyadékként vagy párásítóként is használható köhögés és torokfájás kezelésére. Melegítsen fel egy pohár vizet és lassan kortyolgatva igya meg. Megszűnteti a köhögést és hidratálja a szervezetet, amely megfázás esetén különösen fontos. ,,Arc szaunaként" is kipróbálhatja, melegítsen fel egy adag vizet, dőljön fölé, és terítsen magára egy tiszta kendőt vagy törölközőt. Extra hatásért csepegtessen a vízbe pár csepp eukaliptusz olajat. 10 percig inhaláljon, majd hagyja, hogy az arcán maradt nedvesség magától megszáradjon.

Bazsalikom
Mossa meg a leveleket és rágcsáljon el néhányat, azonnal elmulasztja a köhögést. Íze csökkentése érdekében megsózhatja, vagy borsozhatja, illetve tealevelekkel együtt meg is főzeti, isteni finom teát fog kapni.

Gyömbér
Ez a csodatevő növény a köhögés megszüntetésére is remek megoldás. Erős antibiotikum, mézbe vagy fekete teába keverve természetes fájdalomcsillapító és köhögéscsillapító. A nap bármelyik szakában fogyaszthatja.

Konyhasó
Köhögés és torokfájás csökkentésére gargarizáljon sóoldattal. Fél teáskanálnyi sót oldjon fel egy pohár meleg vízben. Nedvességet biztosít a toroknak, erős antibakteriális hatású, és a fájdalmat is csökkenti. Ügyeljen arra, hogy ne nyelje le, mert hánytató hatású.

Tejszín
Lefekvés előtt egy kanál tejszín elfogyasztása nyugodt álmot biztosít. Ne egyen vagy igyon utána, mert akkor elveszti hatékonyságát.

Szegfűszeg
1-2 szem szegfűszeget helyezzen szájába, és tartsa ott ameddig csak tudja. Ne nyelje le a fűszert. Azonnal megszünteti a köhögés rohamokat, a kaparó torkot, és a fájdalmat is.

Bár a felsorolt gyógymódok némelyike bizarrul hangozhat, mindegyik működik. Találja meg az Ön számára legmegfelelőbbet
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Szénanátha otthoni kezelése
  2018-06-14 09:38:34, csütörtök
 
  Otthoni gyógymódok a szénanátha (allergiás rhinitis) kezelésére :

Ez egy allergiás reakció, amelynek során az immunrendszer túl erősen reagál bizonyos belélegzett anyagokra és a szervezet egyes kémiai anyagokat választ ki, amelyek allergiás tünetekhez vezetnek.

Egyesek hajlamosabbak a szénanáthára, mint mások. Hajlamosító tényezők közé tartozik, ha a családban más is allergiás volt, ha más allergia már fennáll, a legyengült immunrendszer és a passzív dohányzás. Ezen felül férfiaknál gyakoribb, mint nőknél.

Leggyakrabban fa és fű pollenek váltják ki ezt. Más allergének lehetnek még: a poratkák az ágyban, penész spórák a levegőben és az állatszőr.

Az allergiás rhinitisnek két fajtája ismerete, a szezonális (szénanátha) és az évelő, amely egész évben előfordulhat. A tünetek közé tartozik, az eldugult orr, a viszkető orr, a nedvesedő szemek.

Olyan tünetekhez is vezethet ez, mint a kaparó torok, a száraz köhögés, a fejfájás, a fáradékonyság, a gyengeség és a karikás szemek.

Az allergiás rhinitis tünetei rendkívül kellemetlenek és befolyásolhatják a személy mindennapjait is. A tünetek enyhítésére pár egyszerű, hatásos és olcsó otthoni gyógymód is rendelkezésre áll.

Íme a 10 legjobb:

1. Fiziológiás sóoldat

Az allergiás rhinitis kezelésének első lépése az orrban lévő váladék eltávolítása fiziológiás sóoldat segítségével.

2008-ban a Wisconsin Állami Orvosi Társaság által publikált kimutatta, hogy a rendszeres nazális irrigáció enyhítheti ezen allergia tüneteit.

1. Keverjen el egy kávéskanál sót és egy csipet szódabikarbónát két csésze meleg desztillált vízben.
2. Egy orrpumpa segítségével juttassa ezt az oldat az egyik orrlyukba.
3. Hagyja, hogy az oldat kifolyjon a másik orrlyukon vagy a szájon.
4. Finoman fújjon orrot, hogy a feles váladék kiürüljön.
5. Ismételje meg a másik orrlyukkal is.
6. Naponta párszor ismételje ezt meg, hogy jobban érezze magát.

Gyógyszertárban vásárolhat is kész fiziológiás sóoldatot.

2. Gőz

Gőz rendszeres inhalálása segít kitisztítani az orrjáratokat és megszabadít a felesleges váladéktól és irritáló anyagoktól. Ez megszünteti ezen allergia egyes tüneteit, mint az orrdugulás, a tüsszögés és a torokfájás.

1. Öntsön forrásban lévő vizet egy nagy tálba.
2. Adjon hozzá három-négy csepp esszenciális olajat ízlés szerint. (Lehet eukaliptusz, borsmenta, rozmarin, vagy teafaolaj is.)
3. Hajoljon óvatosan a tál fölé és takarja le fejét egy törölközővel.
4. Lélegezzen mélyeket 5-10 percig a gőzből, majd alaposan fújja ki az orrát.
5. Naponta többször ismételje meg, amíg jól nem érzi magát.

Kisgyerekek részére, akik nem tudnak még inhalálni tudatosan, egy forró fürdő vagy zuhany sokat segíthet.

3. Gyömbér

A gyömbér természetes antihisztaminként működik, és vírusölő, antibakteriális, gyulladáscsökkentő és immunrendszer serkentő tulajdonságainak köszönhetően, enyhíti az allergiás rhinitis tüneteit, mint az orrdugulás, váladékozás, a köhögés és a fejfájás.

- Adjon egy evőkanál reszelt gyömbért, pár szegfűszeget és egy kis fahéjdarabot egy csésze vízhez. Forralja ezt öt percig, szűrje le, majd adjon hozzá egy kis mézet és citromlevet. Fogyassza ezt a gyógyteát legalább napi kétszer az allergia időszakban.
- Rágjon kis nyers gyömbérdarabokat naponta többször és építse be a gyömbért étrendjébe is ételízesítőként.

4. Kurkuma

A kurkuma lecsökkentheti bármilyen allergiás reakció előfordulásának kockázatát. Hatásos antioxidáns, gyulladáscsökkentő és az immunrendszer mű1ködését is serkenti. Enyhíti az allergiás rhinitis egyes tüneteit, mint a köhögést, a tüsszögést, a szájszárazságot és az orrdugulást.

- Készítsen keveréket hat evőkanál őrölt kurkumából és hat evőkanál mézből. Keverje el jól és vákuum alatt tartsa befőttesüvegben. Fogyasszon el egy kávéskanálnyit ebből napi kétszer az allergiás időszakban.
- Fogyasszon el naponta egy pohár meleg kurkumás tejet, hogy ezzel is erősítse immunrendszerét.
- A kurkumát főzés során is érdemes használni, illetve kiegészítő formában is fogyasztható az orvossal való konzultáció után.

5. Fokhagyma

A fokhagyma quercetint tartalmaz, amely természetes antihisztamin és, mint ilyen remekül kezeli az allergiát. A fokhagyma antibiotikus, antibakteriális, vírusölő és immunrendszer serkentő, ezzel felgyorsítva a felépülést.

- Rágjon el naponta két-három nyers fokhagymagerezdet az allergia tüneteinek leküzdésére
- Használjon őrölt vagy nyers fokhagymát főzés során is nap, mint nap.
- A krónikusan allergiával küzdő személyek kiegészítő formájában is szedhetik a fokhagymát naponta az allergia időszak alatt. Konzultáljon orvosával a megfelelő dózis kialakításának érdekében.

6. Almaecet

Az almaecet antibiotikus és antihisztamin jellegű tulajdonságainak köszönhetően jól kezelheti az allergia tüneteit. Csökkenti a tüsszögést, az orrdugulást, a fejfájást és egyéb tüneteket. A szervezet immunháztartásának válaszrendszerét is szabályozza.

1. Adjon két kávéskanál organikus, szőretlen almaecetet egy pohár meleg vízhez.
2. Adjon hozzá egy kávéskanál mézet és citromlevet.
3. Naponta háromszor fogyassza ezt az allergia időszakban, amíg jobban nem érzi magát.

7. Csalán

A csalán antihisztaminként és gyulladáscsökkentőként használatos az alternatív orvoslásban, sokféle szezonális allergiát gyógyítanak vele. Gyorsan megszabadíthat pár kellemetlen tünettől, mint az orrdugulás, a köhögés, a tüsszögés és a viszketés.
- Adjon egy evőkanál szárított csalánlevelet egy csésze forró vízhez. Takarja le és áztassa be öt percre. Szűrje le és ízesítse mézzel. Naponta kétszer-háromszor fogyassza ezt, amíg a tünetek meg nem szűnnek.
- Csalán kiegészítőt is bevehet (naponta 600 mg egy hétig). Konzultáljon előbb orvosával, mivel ez a gyógynövény módosíthatja egyes gyógyszerek hatását.

Megjegyzés: A csalán nem ajánlott terhes nők és kisgyerekek számára.

8. Olajos öblögetés
Az olajos öblögetés egy ősi ayurvédikus technika, amely segít a szervezet méregtelenítésében, ezáltal az allergiát okozó irritáló anyagok kiürülését is segíti és egész éven át segíti a szervezet egészségének megőrzését.

1. Vegyen be egy evőkanál szezámolajat vagy kókuszolajat.
2. Öblögessen ezzel 15-20 percig.
3. Köpje ki az olajat és öblítse ki a száját meleg vízzel.
4. Végezze ezt reggelente (legalább pár hónapon keresztül) fogmosás előtt.

Megjegyzés: Ne nyelje le az olajat, mert az, az öblögetés után méreganyagokkal lehet tele.

9. Probiotikumok
2013-ban kínai kutatók kimutatták, hogy a Lactobacillus acidophilus nevű probiotikum csökkenti az allergiás tünetek gyakoriságát és súlyosságát.
- Vegyen jó minőségű probiotikum kiegészítőt, amely kapszulánként 1-4 billió organizmust tartalmaz. Vegyen be ebből egyet reggel, egyet este egy-két héten át.
- Fogyasszon rendszeresen probiotikus joghurtot, hogy ezzel is serkente immunrendszere egészséges működését.

10. C-vitamin
A C-vitamin természetes antihisztaminként enyhíti az allergia tüneteit és serkenti az immunrendszer működését. Ezáltal elkerülheti a fertőzéseket és az allergiás időszak is lerövidülhet.

- Egyen C-vitaminban gazdag ételeket, mint a citrom, a narancs, a brokkoli, a grapefruit, a kivi, a paprika, a krumpli, az eper, a kelbab és a paradicsom.
- Fogyaszthat naponta C-vitamin kiegészítőt is, de előtte konzultáljon orvosával (ahogyan minden más kiegészítő esetén is).

További tanácsok:

- A tünetek enyhítése érdekében étrendje legyen zsírban szegény és komplex szénhidrátban gazdag.
- Az akupunktúra is hasznos lehet.
- Pár napig kerülje, az alkoholt, a koffeint és a tejtermékeket.
- Fogyasszon el napi egy evőkanál lenmagolajat, hogy csökkentse az allergia kockázatát.
- Az allergiaszezonban ellenőrizze a szobában található port, poratkákat és penész spórákat.
- Viseljen egyszerű maszkot, ha kimegy, hogy így elkerülje a port.
- Ventilátor helyett légkondicionáló berendezést használjon otthonában és autójában.
- Párátlanítson otthonában.
- Vegyen fürdőt vagy zuhanyozzon le, ha kívülről bemegy a házba.
- Váltson ruhát gyakran miután kintről bement a házba.
- Takarja le a matracot és a párnákat nappal.
- A háziállatokat ne engedje be a hálószobába.
- Igyon elegendő vizet minden nap
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Megfázásra
  2018-06-14 09:20:56, csütörtök
 
  Kevésbé ismert gyógynövényes gyógyírek a megfázás kezelésére :

A megfázás és az influenza bacilusai mindketten légúti nehézségeket állítanak elő : folyó orrot, tüsszentést és kaparó torkot. Mindkettő idézhet elő köhögést, de az influenza általában főleg az alsó légutakat támadja meg.
Válassza ki az alábbiak közül az ön számára legjobban tetsző módszert és növelje az immunitását, harcoljon a vírusok ellen és csökkentse a tüneteket.


Ha hideg van - ssavarja fel a fűtést, amikor beüt a megfázás. A húsleves és a forró tea enyhíthetik a tüneteket, mialatt a melegség a gyomorba jut. Útja során fellazítja a nyálkát, amit így a meleg miatt könnyebb felköhögni.
A gőz hasonéóan működik. Egy forró fürdőben ülni, miközben eresztjük a forró vizet segíthet enyhíteni a bedugult orrot.

Hidratálás
Amikor megérkezik a megfázás a szervezet több nyálkát termel, ami dehidratálhatja a szervezetet. Az extra folyadék segíthet vékonyítani a nyálkát és könnyebbé teheti annak felköhögését. Az olyan italok, mint a kávé vagy az alkohol szintén dehidratálhatják a szervezetet - szóval próbáljon meg a koffeintől és a szeszes italoktól távol maradni.

Étrendkiegészítők
Némely étrendkiegészítő megrövidítheti a megfázás időtartamát. Kérdezze meg kezelőorvosát a cinkről és a C-vitaminról. Mondja el orvosának, ha bármilyen új étrendkiegészítőt vagy gyógyszert próbál ki, így orvosa megbizonyosodhat arról, hogy azok nem fognak problémát okozni semmilyen ön által rendszeresen szedett gyógyszerrel kapcsolatban.

Gyömbér tea
Az egyik legjobb tea amit kortyolgatni lehet, ha bedugultak járatai, a gyömbér tea nagyon finom és melengető. A kapszaicin és a peperin mindketten számos gyógyító hatással rendelkeznek. A tea segít még azzal, hogy extra melegséget és folyadékot biztosít.

A klasszikus kúra
A régi idők otthoni gyógyírja mindig működnek. Nem kell őket megkérdőjelezni molekuláris szinten, vagy rájönni, hogy melyik része miatt működhet- vagy melyik miatt nem - ezek működnek. A klasszikus gyógyír most működik és mindig is működni fog.

A három gyakori eleme - fokhagyma, citrom és méz - szinte mindegyik otthoni kezelésben megtalálhatóak. Ezeket össze lehet keverni bármilyen módon és segítséget nyújthatnak az olyan megfázással szemben, ami vissza-visszatér, fájó torokkal és száraz köhögéssel.

Méz/Hagyma leves
Ez a formula remekül működik a megfázás gonosz köhögésével szemben. A méz nagyon jó nővérke a sajgó nyelőcső számára, mialatt a hagyma biztosítja az antibakteriális és gyulladáscsökkentő cselekedeteket.

Mellkas kenőcs
Ez az egyszerű elegy ami kókusz olajból és borsmenta olajból készül gyorsan elkészíthető. A mentol, ami az illóolajban van hűsítő érzetet kelt , aminek segítségével ön könnyebben lélegezhet, még akkor is, ha úgy érzi, mindene be van dugulva.

Fürdősó
Nem, nem egy illegális drog. Egy jól elegyített, illatosított fürdősó mesés módja annak, hogy enyhítse a beteg test fáradalmait és megtisztítsa a hosszantartó dugulástól a szervezetét. Tökéletes, ha éppen egy komisz megfázástól próbál megszabadulni - főleg télen. Ez az aromaterápia, ami a kádfürdő melegségével van kombinálva, legyőzhetetlen.

Retek
Kettő vagy három csípős fogás már működik. Ez a roppanós, fűszeres zöldség fertőtlenítő és tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Bár a torma egy erőteljes duguláselhárító az egyszerű kerti retek is jól működik sokak számára. Egyen meg pár retket, amikor úgy érzi már nem kap levegőt és pillanatok alatt megtisztulhat.

Ezeknek az idő által már letesztelt gyógymódok ellenére a megfázás és az influenza tünetei sokáig lappanghatnak. Ha úgy érzi, hogy a tünetei nem javulnak, mindenképpen keresse fel orvosát.

A modern orvostudomány előtt használt antibiotikumok:

Az influenzán és megfázás túl is felismerték és megértették őseink a gyógyító erejét a természetben megtalálható antibiotikumoknak. Ebbe bele tartoznak az alábbiak:

Oregánó
Az antibakteriális minőségen túl az oregánó támogatja az emésztést és segít a fogyásban is. A karvakrolt, egy olajat, ami az oregánóban megtalálható már régóta használnak arra, hogy megtámadják azokat a baktériumokat, amik fertőzésekhez vezetnek.

Almabor ecet
A jótékony hatásai a mindennapos almabor ecet fogyasztásnak a következőek: fertőtlenítő tulajdonsággal rendelkezik és szinte bármiben segít a súlyunk kontrollálásától kezdve a koleszterin szint csökkentéséig, valamint a veszedelmes ráktól is megvéd. Ez a kemikáliáktól mentes antibakteriális almabor ecet emellett használható még helyileg a fertőtlenítőszerként is.

Méz
Az ókori rómaiakig visszanyúlóan a mézet használták arra, hogy gyógyítsák a vágott sebeket és megállítsák a fertőzéseket. Világszerte használják a mézet, mint a természet legjobb antibiotikumát, gyulladáscsökkentőjét és tisztítóját. A méz egyik enzime leszereli a hidrogén peroxidot. Ez olyan segítséget bocsájt ki, ami hozzásegíti a szervezetet a fertőzésekkel szembeni győzelemhez és megelőzi a baktériumok növekedését. A mézet fahéjjal összekeverve olyan keveréket kapunk, ami löketet ad az immunrendszernek , mivel segíti a fehérvérsejteket.

Kurkuma
A kurkumát külsőleg is lehet használni, de akár a fogyasztása is lehetséges. Bármely alkalmazása tökéletes választás a baktériumokkal szemben való támadásban. A kurkuma összekeverése a mézzel pasztát eredményez, amit fel lehet vinni a bőrre, ezáltal a keverék segít védelmezni a fertőzések ellen.
Forrás :Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Kánikulai tanácsok- Idősebbeknek
  2018-06-14 09:15:45, csütörtök
 
  Hogyan hűtsék magukat az idősebbek a forróságban? 10 fontos tanács :

Az idősebb korosztály számára nagyobb veszélyt jelent a mostani forró időjárás, mivel szervezetük kevésbé képes alkalmazkodni a meleghez, mint a fiatalabbaké. Ráadásul esetükben gyorsabban kialakul a test dehidratációja is.
Az idősebbek szervezete nehezen alkalmazkodik a forró hőmérséklethez, mivel testük kevésbé képes elviselni a hőmérséklet hirtelen változásait, az esetleges krónikus betegségek pedig negatívan befolyásolják a szervezet reakcióit a melegre. Bizonyos gyógyszerek gátolhatják az izzadást és megváltoztathatják a test hőmérséklet szabályozását.

10 praktikus tanács idősebbeknek kánikula idejére

1, Igyanak sok vizet, attól függetlenül, hogy szomjasnak érzik-e magukat, kerüljék az alkoholt és a koffeint.

2, Fogyasszanak hűsítő ételeket, akár otthon készített jégkrémet, fagyasztott gyümölcsöket.

3, Kerüljék a nehéz ételeket, helyette könnyű csirkét, salátát vagy tésztát egyenek.

4, Helyezzenek hideg vizes törölközőt a nyakukra.

5, Ülés közben lógassák bele a lábukat egy mosdótál hűsítő (nem túl hideg) vízbe

6, Tartsák otthonukat minél hűvösebben, a legforróbb időszakban eresszék le a redőnyöket.

7, Könnyű pamut ruhát viseljenek, ami hagyja lélegezni bőrüket.

8, Próbáljanak napközben klimatizált helyen tartózkodni, pl. bevásárlóközpontban, könyvtárban, kávézóban.

9, Napközben többször zuhanyozzanak le úgy, hogy a víz hőmérsékletét testhőmérsékletük alá állítsák be.

10, Vékony törölközőbe csomagoljanak jeget és annak segítségével hűtsék testüket (a jég közvetlenül ne érintkezzen a bőrfelülettel).
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2018.05 2018. Június 2018.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 137 db bejegyzés
e év: 1532 db bejegyzés
Összes: 49265 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1136
  • e Hét: 6377
  • e Hónap: 26239
  • e Év: 202114
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.