Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
Hatgyermekes család legkisebb lányát keresztelte meg ......
  2018-06-16 16:41:48, szombat
 
  Hatgyermekes család legkisebb lányát keresztelte meg Veres András a családok éve alkalmából.
soproni Szent Imre plébánia hívei és a város schönstattos családjai - a közösség tagjai, amelyhez Petrekovich-Perjés Borbála és Kalitz Péter tartozik -, különleges alkalomra gyűltek össze június 15-én délután: a hatgyermekes család legkisebb lányát keresztelte meg Veres András győri megyéspüspök.
...... .....


...... .....


Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Fovi V.B. Spanyolország - Portugália 3:3
  2018-06-16 08:42:02, szombat
 
  A portugál klasszis beállította Puskás Ferenc rekordját. Döntetlen a v.b. első szuper rangadóján.
Csak az oroszországi labdarúgó-világbajnokság második napjáig kellett várni, hogy egy igazi szuperrangadót láthassunk, ugyanis a B csoportban, Szocsiban a az Európa-bajnok Portugália, valamint Spanyolország feszül egymással. A spanyolok teszik mindezt úgy, hogy egy nappal a vébé kezdete előtt cserélték le Julen Lopeteguit, akit azta már bemutattak a Real Madrid vezetőedzőjeként. Helyette Fernando Hierro irányította a spanyolokat.
Nem kellett túl sokat várni az első gólra, Nacho már a meccs elején felrúgta Cristiano Ronaldót a tizenhatoson belül, a sértett pedig belőtte a tizenegyest. Történelmi volt ez a gól, ő ugyanis az első játékos, aki zsinórban nyolc nagy tornán is betalált, illetve ő a történelem során a negyedik, aki négy különböző világbajnokságon gólt szerzett.
Minden a portugálok második gólja mellett szólt, a spanyolok csak keresték önmagukat. Aztán egy felívelt labda és egy Costa-könyökös után a brazil születésű csatár lövőhelyzetig cselezte magát, majd kiegyenlített a 25. percben. Nagy fordulatot hozott ez a gól, szinte azonnal Isco lőtt a keresztlécre (a labda a vonalon pattant), és sorra jöttek a spanyol helyzetek. Aztán a 44. percben De Gea bevédte Ronaldo lövését, így ismét a portugálok vezettek.

A meccs összefoglalója:
A második félidő eleje a spanyoloké volt, olyannyira, hogy az 58. percre fordítani tudtak: előbb Costa kotorta be a labdát közelről, majd Nacho jött és egy távoli, kapufás bombával javított a korábbi hibája után. A portugálok ekkor padlón voltak, egyszerűen nem volt benne a meccsben, hogy kiegyenlítenek. Mégis sikerült, egy felesleges szabálytalanság után Ronaldo rúghatott szabadrúgást, és nagy tornán 49. nekifutásra ilyen játékhelyzetből is sikerült betalálnia, beállítva a 3-3-as végeredményt. Nem mellesleg ez volt a 84. válogatott gólja, amivel az európai rangsorban utolérte Puskás Ferencet. Csak az iráni Ali Daei előzi meg, ő 109 gólt szerzett címeres mezben. Puskás egyébként 85 meccsen jutott 84 találatig, Ronaldónak 151 kellett hozzá.
33 évesen és 130 naposan így ő lett minden idők legidősebb triplázója a v.b.-ken
Fantasztikus játékot, megannyi fordulatot és hat gólt hozott a világbajnokság első szuperrangadója, és az igazat megvallva, nehéz lesz ennél jobb meccset játszani. Portugália Marokkóval, Spanyolország Iránnal játszik legközelebb.

- Cristiano Ronaldo triplával érte be Puskást, iksz a portugál-spanyolon
A labdarúgó-világbajnokság B csoportjában az Európa-bajnok Portugália Cristiano Ronaldo triplájával játszott 3-3-as döntetlent a szövetségi kapitányát a torna előtt lecserélő Spanyolországgal. Diego Costa duplázott, Nacho Fernández pedig emlékezetesen nagy gólt szerzett. Ez volt Ronaldo 84. válogatott gólja, amivel az európai ranglistán utolérte Puskás Ferencet.
Hihetetlen! Ronaldo meglövi a harmadik gólját!
A 88. percben rúghatott szabadrúgást Portugália, Cristiano Ronaldo állt a labda mögé, akinek korábban 48 kísérletből még nem sikerült betalálnia szabadból sem Eb-n, sem vébén. Erre most eltekeri a labdát a sorfal felett, ezzel 3-3 az állás!
Videó Link

Mérkőzés góljairól videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Real Madrid - Cr. Ronaldo  
Ferenc pápa: A nők kihasználása bűn Isten ellen
  2018-06-16 08:27:20, szombat
 
  2018. június 15. péntek 16:55
Június 15-én reggel a Szent Márta-házban bemutatott szentmiséjén a pápa a nők tárgyként való kezelése, kihasználása ellen emelte fel szavát. Emlékeztetett rá, hogy minden férfi mellett kell hogy álljon egy nő ahhoz, hogy a férfi Isten képe és hasonlatossága lehessen.
A szentmise során a Szentatya imát kért a hívektől a ,,leselejtezett, kihasznált nőkért, a lányokért, akiknek el kell adni méltóságukat, hogy munkahelyhez jussanak". Emellett Jézusnak a házasságtörésre vonatkozó tanításáról elmélkedett: ,,Én pedig azt mondom nektek, hogy aki bűnös vággyal asszonyra néz, szívében már házasságtörést követett el vele."
A nők segítenek minden férfit abban, hogy Isten képmása és hasonmása lehessen - fejtette ki Ferenc pápa. - Jézus erőteljes, radikális szavakat ejt ki, amelyek megváltoztatják a történelmet, mert előtte, egészen addig a pillanatig a nő ,,másodosztályú" volt, rabszolga, aki nem élvezett teljes szabadságot. Jézus nőkre vonatkozó tanítása megváltoztatja a történelmet. Más a nő Jézus eljövetele előtt, és más Jézus eljövetele után. Jézus megadja a nőket megillető méltóságot, és egy szintre helyezi őket a férfiakkal, mert a Teremtő első szavából indul ki: ,,Teremtsünk embert képmásunkra, magunkhoz hasonlóvá". Isten mindkettőt saját képére és hasonlatosságára teremtette. A férfi nem előbbre való és a nő nem valamivel lejjebb helyezkedik el, nem, mind a ketten egy szinten vannak. A férfi önmagában, nő nélkül - legyen az akár anya, nővér, feleség, munkatársnő vagy barátnő, nem lehet Isten képmása.
A Szentatya utalt az evangéliumi szakasznak arra a részére, amely az asszonyt megkívánó bűnös vágyra vonatkozik. Rámutatott: A televízióban, a képes folyóiratokban, az újságokban a nőket a vágy tárgyaként ábrázolják, akiket tetszés szerint fel lehet használni, mint egy szupermarket áruit. A nő tárggyá válik, megalázzák, ruha nélkül jelenik meg a lapokban, hogy több darabot tudjanak eladni, mint mondjuk paradicsomból. Ekkor megfosztják a nőt attól a méltóságtól, amelyről Jézus szól a tanításában.
Nem kell nagyon messzire mennünk - folytatta Ferenc pápa -, ezek nálunk is megtörténnek, a hivatalokban, a cégeknél... a nők a ,,használd, és dobd el" filozófia tárgyaivá lesznek, mint leselejtezendő, egyszer használatos anyag, akikben nem lehet felismerni a ,,személyt". A nők lealacsonyítása bűn a teremtő Isten ellen, mert a nők nélkül a férfiak nem lehetnek Isten képe és hasonlatossága. Még ha nem is mondják ki, egyfajta megátalkodott üldözés folyik a nők ellen. Hányszor megtörténik, hogy fiatal lányoknak ahhoz, hogy munkahelyhez jussanak, el kell adniuk magukat ,,egyszer használatos" tárgyakként.
,,Igen, atya, hallottam, hogy abban a bizonyos országban...- idézett a pápa egy képzeletbeli beszélgetést, amire így válaszolt: ,,Itt, Rómában. Ne menjünk messzire..."
Majd feltette a kérdést: Vajon mit látnánk, ha ,,éjszakai zarándoklatot" tennénk a város bizonyos pontjain, ahol oly sok nőt, migránst és nem migránst használnak ki, vásárolnak meg, mint egy piacon? Ezekhez a nőkhöz nem ,,Jó estét!" köszöntéssel fordulnak a férfiak, hanem azt kérdezik: ,,Mennyibe kerülsz?" Aki tisztára akarja mosni lelkiismeretét azzal, hogy ,,prostituáltnak" nevezi őket, annak a pápa ezt mondja: Te tetted őt prostituálttá. Mint ahogy Jézus mondja: bárki, aki elbocsájtja feleségét, kiteszi őt a házasságtörésnek. Mivel te nem bánsz jól az asszonnyal, így végül kihasználják, rabszolgává válik sok esetben. Jó lesz tehát, ha ezekre a nőkre tekintve észrevesszük, hogy a mi szabadságunkkal szemben ők ennek a leselejtezésnek a rabszolgái.
Mindez itt történik, Rómában, de minden városban jelen vannak ezek a névtelen, szinte tekintet nélküli nők, mivel a szégyen eltakarja tekintetüket; olyan nők, akik nem tudnak nevetni, és sokan közülük nem ismerik az anyaság örömeit, azt az örömet, amikor anyukának szólítják őket. De a mindennapi életben is, anélkül, hogy azokat a bizonyos helyeket felkeresnénk, létezik ez a csúnya gondolat, hogy használjuk és eldobjuk a nőt, aki ,,másodosztályú tárgy". El kellene erről jobban gondolkoznunk! - hangsúlyozta a Szentatya. - Ha a nőket tárgyként kezeljük, akkor megvetjük Isten képmását. Isten a férfit és a nőt együttesen saját képére és hasonlatosságára teremtette. Az evangéliumnak ez a szakasza segítsen hozzá, hogy gondoljunk a nőkereskedelemre, a nőket adó-vevő piacra, kihasználásukra, arra a piacra, amit látunk, és arra is, amit nem látunk, de létezik, ahol a nőket eltiporják, pusztán azért, mert nők.
Jézusnak volt egy anyukája, volt sok női követője és barátja, akik vele tartottak, hogy segítsenek neki szolgálatában, és támogassák őt; sok megvetett, kirekesztett, peremre szorított nővel találkozott, akiket nagy gyöngédséggel emelt magához, visszaadva nekik méltóságukat - e gondolattal zárta péntek reggeli homíliáját Ferenc pápa.

Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Mert élni jó! – És látta Isten, hogy minden, amit alko
  2018-06-16 08:10:13, szombat
 
  Mert élni jó! - ,,És látta Isten, hogy minden, amit alkotott, igen jó.
Május 25-én, pénteken Írországban népszavazást tartottak arról, hogy lazítsák-e az országban az abortuszra vonatkozó törvényi feltételeket. Az abortusz etikai kérdéséről Roska Péter morálteológus és munkatársai írását adjuk közre. Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Évközi 11. vasárnap 06.17
  2018-06-16 08:02:42, szombat
 
  OLVASMÁNY Ezekiel próféta könyvéből
Ezt mondja az Úr, az Isten: ,,Veszek egy hajtást a nagy cédrusfa tetejéről, a legmagasabb ágáról, és elültetem egy igen magas hegyen. Izrael magas hegyén ültetem el. Ágakat fejleszt, gyümölcsöt terem és pompás cédrussá fejlődik. Alatta lakik majd mindenféle madár, és ágai árnyékában pihen meg mindenfajta szárnyas.
S akkor megtudja majd a mező minden fája, hogy én, az Úr aláztam meg a magas fát, és emeltem föl az alacsony fát; én szárítottam ki a zöldellő fát, és én borítottam virágba a száraz fát. Én, az Úr mondtam ezt, és végbe is viszem."
Ez az Isten igéje. Ez 17,22-24

SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a korintusiakhoz írt második leveléből
Testvéreim!
Bizalom tölt el minket, s nem feledkezünk meg arról, hogy míg e testben vándorként élünk, távol járunk az Úrtól. A hitben élünk, a szemlélet még nem osztályrészünk. Ám bizalom tölt el bennünket, így jobban szeretnénk megválni a testtől, és hazaérkezni az Úrhoz. Ezért is igyekszünk az ő kedvében járni, akár közel vagyunk hozzá, akár távol járunk tőle. Mindnyájunknak meg kell ugyanis jelennünk Krisztus ítélőszéke előtt, hogy ki-ki megkapja, amit testi életében kiérdemelt, aszerint, hogy jót vagy gonoszat cselekedett.
Ez az Isten igéje. 2Kor 5,6-10

EVANGÉLIUM Szent Márk könyvéből
Abban az időben Jézus ezt mondta a tömegnek: ,,Isten országa olyan, mint amikor az ember magot vet a földbe. Utána akár alszik, akár ébren van, éjjel vagy nappal, a mag kicsírázik és szárba szökken, maga sem tudja hogyan. A föld magától hoz termést: Először szárat, aztán kalászt, majd telt szemet a kalászban. Mikor pedig a termés engedi, az ember mindjárt fogja a sarlót, mert itt az aratás."
Majd folytatta: ,,Mihez hasonlítsuk az Isten országát? Milyen példabeszéddel szemléltessük? Olyan, mint a mustármag, amely, amikor elvetik a földbe, kisebb minden más magnál a földön. Mikor azonban elvetik, kikel és minden kerti veteménynél nagyobb lesz. Nagy ágakat hajt, úgyhogy az ég madarai az árnyékában laknak." Sok hasonló példabeszédben hirdette nekik az igét, mert így tudták megérteni. Példabeszéd nélkül nem szólt hozzájuk. Mikor azonban egyedül volt tanítványaival, mindent megmagyarázott nekik.
Ezek az evangélium igéi. Mk 4,26-34
...... ......

 
 
0 komment , kategória:  vallás  
10. évközi hét szombat 06.16
  2018-06-16 07:52:51, szombat
 
  OLVASMÁNY a Királyok első könyvéből
Illés próféta tanítványául választja Elizeust.
Illés visszatért Hóreb hegyéről, és megtalálta Elizeust, Sáfát fiát. Éppen szántott, tizenkét pár ökör haladt előtte, maga pedig a tizenkettedik pár mögött haladt. Illés odament hozzá és rátette köntösét. Elizeus otthagyta az ökröket, Illés után szaladt, és így szólt: ,,Engedd, hadd adjak előbb búcsúcsókot apámnak meg anyámnak, aztán követlek." Ő azt mondta neki: ,,Menj csak, de térj vissza! Ne feledd, hogy mit tettem veled!"
Azzal Elizeus elment, fogta az egyik pár ökröt, feláldozta, majd az ökrök igájának fájával megfőzte a húst, és odaadta az embereknek, hogy megegyék. Azután elindult, Illés nyomába szegődött, és szolgája lett.
Ez az Isten igéje. 1Kir 19,19-21

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Jézus megrója az égre-földre esküdöző embert.
Jézus a hegyi beszédben ezt mondta tanítványainak:
Hallottátok, hogy ezt is mondták a régieknek: ,,Hamisan ne esküdj, és tartsd meg az Úrnak tett esküdet!" Én pedig azt mondom nektek: Egyáltalán ne esküdjetek! Sem az égre, mert az az Isten trónja, sem a Földre, mert az lábának zsámolya, se Jeruzsálemre, mert az a nagy Király városa! De még saját fejedre se esküdj, mert egyetlen hajszáladat sem tudod ősszé vagy feketévé tenni. Legyen a ti beszédetek ,,igen, igen, nem, nem"; ami ettől eltér, az a gonosztól van.
Ezek az evangélium igéi. Mt 5,33-37
...... ......



Imádság
Jézus Krisztus Anyja, ki Fiad mellett álltál élte kezdetén és küldetésében, kerested őt, a Mestert a sokaságban, mellette álltál, amikor fölmagasztalták a földről, s odaadta magát egyetlen és örök áldozatul; aki fiadként kaptad meg Jánost, fogadd el az öröktől fogva meghívottakat, oltalmazd növekedésüket, kísérd életükben és szolgálatukban a te fiaidat, Papok Édesanyja!
Szent II. János Pál pápa

Elmélkedés C. Horváth István Sándor
Törvényértelmezésének sorozatában negyedikként az eskü témáját hozza elő Jézus. Vélhetően azért találhatjuk közvetlenül a házassággal és a válással kapcsolatos kijelentések után, mert gyakran előfordulhatott, hogy a házassági peres ügyekben visszaéltek az esküvel, azaz hamis dolgokat állítottak a házastársról. Most is a régi szabályt idézi először: ,,Hamisan ne esküdj, és tartsd meg az Úrnak tett esküdet!" Ehhez fűzi hozzá az ő parancsát: Egyáltalán ne esküdjetek! Legyen a ti beszédetek ,,igen, igen, nem, nem." Az eskü azt jelenti, hogy valaki Istenre hivatkozva állítja azt, hogy igazat mond, azaz mintegy Istent hívja tanúul szavai igazságának igazolására. Az eskü gyakorlata mögött két mozzanat húzódik meg. Egyrészt az, hogy csak olyan közösségben van értelme az Istenre tett eskünek, amely valóban tiszteli Istent és elfogadja őt bírónak, ítélkezőnek. Másrészt az eskü gyakorlata az emberek közti bizalmatlanságot jelzi. Az egyik ember csak akkor hisz a másiknak, ha az esküt tesz Istenre, azaz inkább hisz Istennek, mint embertársának.
Jézus azt tanítja, hogy az emberi beszéd eskü nélkül is legyen mindig igaz. Beszéljünk úgy, hogy szavunkat mindig komolyan tudják venni mások! Kijelentéseinket mindig annak fényében tegyük, hogy egyetlen hazugsággal elveszíthetjük mások bizalmát! Legyünk mindig igazmondóak!
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Pettyes csésze rózsával
  2018-06-16 07:47:04, szombat
 
  ...... ...........

 
 
0 komment , kategória:  blog partik  
Fábry Kornél a Corpus Domini szentség imádásról
  2018-06-16 07:38:57, szombat
 
  A Bonum tv élő műsorának vendége volt 2018.05.21-én Fábry Kornél a budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust szervező titkárság főtitkára, akivel a június 2-ai Corpus Domini szentségimádásról és az eucharisztikus kongresszusra való felkészülésről beszélgetett Buda Célia és Jákfalvy Kata

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2018.05 2018. Június 2018.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 339 db bejegyzés
e év: 4978 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 9856
  • e Hét: 21486
  • e Hónap: 54640
  • e Év: 288387
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.