Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
Brutálisan felpörgették a kilakoltatásokat: Már ennyi család
  2018-06-16 09:07:15, szombat
 
 
Brutálisan felpörgették a kilakoltatásokat: Már ennyi család lakását árverezték el

Nyugati Fény · június 15., 16:07 · Leleplező

Nincs kegyelem, családok százait vágják ki az utcára.

A Portfolio.hu gazdasági portál közölte a legfrissebb számokat a magyar hitelkatasztrófáról, eszerint

március végén 327 milliárd forint volt a 90 napon túl nem teljesítő lakossági banki hiteltartozás nagysága.

Az MNB jelentése szerint 2018 első 3 hónapjában soha nem látott számú,

787 lakást

árvereztek el a bankok.

2013 eleje óta egyébként már 5229 lakást kényszerértékesítettek (vagyis árvereztek el).

Korábban beszámoltunk róla: a választások után, április 30-án véget ért a kormány ideiglenes moratóriuma, május 1-jén meg is kezdődtek a kilakoltatások. A legtöbb érintett család már megkapta a lakása elhagyására felszólító határozatot.

Ellenzéki politikusok tavasszal törvényben tiltották volna meg, hogy gyermekes családokat utcára lehessen tenni. Elhelyezésük önkormányzati feladat lett volna. Az indítványról azonban a fideszesek tárgyalni sem voltak hajlandók a parlamentben.

Eddig a száraz tények és számok, de minderre másképp fogsz tekinteni, ha megnézed egy hús-vér magyar család kilakoltatásáról készített 6 perces, drámai videót:

https://www.facebook.com/egyutterovagyunk/videos/1012125332275586/


http://nyugatifeny.hu/2018/06/15/brutalisan-felporgettek-a-kilakoltatasokat-mar-e nnyi-csalad-lakasat-arvereztek-el
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kétszer fizettek ugyanazért a volt fideszes államtitkár cégé
  2018-06-16 08:51:00, szombat
 
  Kétszer fizettek ugyanazért a volt fideszes államtitkár cégének - állítja

Szerző
Rádi Antónia
2018. 06. 15.


Módosítás2018. 06. 15.
Kapcsolódó
Közel 40 millió forintért szőnyeg, 63 millióért Pallas Athéné szobor - itt vannak a Matolcsy-alapítványok legújabb költései
Tiborcz-közelben nyomoz a NAV évek óta, de még nem talált semmit
Ők működtetik a NER üzleti hátországát: bemutatjuk az oligarcha utánpótlás-válogatottat
Átlátszó blog


Duplán fizette ki legalább két fideszes város a volt fejlesztési államtitkár egykori cégét. A Provital Zrt.-t azután is megbízta közbeszerzés-lebonyolítással a szekszárdi és a kaposvári önkormányzat, hogy volt általános megbízottja erre a fura nevű tevékenységre, méghozzá ugyanaz a Provital. Hadházy Ákos heti korrupcióinfóján azt is megtudhattuk, hogy az OLAF-os elmarasztalás mellett hazai nyomozás is folyik a kettős kifizetések miatt, ha nem is túl öles léptekkel.

Homolya Róbert volt államtitkárt hiányolta Hadházy Ákos LMP-s országgyűlési képviselő. Homolya a Provital Zrt. jogelődjének, a hasonló nevű kft-nek a tulajdonosa volt, később nagy hatalmú fejlesztési minisztériumi államtitkár lett. A jelenlegi kormányban azonban nem szerepel az államtitkárok listáján. Egykor volt cége pedig Mészáros-közelbe került, a jelenlegi fő tulajdonos Mészáros Lőrinc egyik fő bizalmasa, Antal Kadosa (őt ebben az összeállításunkban mutattuk be).

A Provitalnak már volt egy ütközése az OLAF-fal, méghozzá nem is kicsi, akár 3,3 milliárd forint visszafizetése lehet a tét. A 24.hu korábbi cikke szerint a csalás elleni hivatal összeférhetetlenséget állapított meg Homolya ténykedése során. Az uniós támogatásokról döntő NFÜ-ben lett alfőnök, és ebben a minőségben olyan projektek végrehajtását, ellenőrzését felügyelte, amelyekben korábban egykori érdekeltsége, a Provital adott közbeszerezési tanácsokat.

Most egy ,,mindössze" 74 millió forintos pakk került terítékre. Hadházy már korábban ki-adatigényelte az OLAF-ajánlás alapján indult magyarországi büntetőügyek listáját. Ebben található a NAV-nál összevont eljárásban vizsgált tizennégy eset, amelyek közül Hadházy most a kaposváriakat és a szekszárdiakat mutatta be. Ezek Szekszárdon például: egészséges ivóvíz-ellátás, Öveges-program - iskolai laboratórium, Kadarka Óvoda és polgármesteri hivatal-korszerűsítés. Kaposváron pedig: településfejlesztési stratégia felülvizsgálata, szociális városrehabilitáció I-II.

Ebben az esetben nem annyira magukkal a beszerzésekkel volt a gond - van ahol azzal is, lásd: Öveges-program, de ez másik történet -, hanem azzal, hogy a városok úgy bíztak meg közbeszerzési bonyolító céget, hogy volt állandó szerződéses partnerük ilyen munkára. A korrupcióinfón kiderült: többször mindkét szerepben a Provital Zrt. bukkant fel.

Homolya volt cége kétszer számlázott ugyanazért - összegezte az LMP-s politikus, aki szerint a hasonló visszaélések megakadályozásában csak az uniós ügyészséghez való csatlakozás segítene. Éppen ezért szorgalmazza, hogy az ellenzéki pártok összefogva még a nyáron kezdjenek aláírásgyűjtésbe, hogy ezt elérjék.

Rádi Antónia


https://blog.atlatszo.hu/2018/06/ketszer-fizettek-ugyanazert-a-volt-fideszes-alla mtitkar-cegenek-allitja-hadhazy-akos/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Botswana mögött Magyarország, Malajzia mutathat kiutat
  2018-06-16 08:48:39, szombat
 
  Botswana mögött Magyarország, Malajzia mutathat kiutat


Nem elkerülhetetlen és főként nem visszafordíthatatlan a fiatal demokráciák bukása, kínosabb, hogy Magyarország az egyik példa arra, hogyan követheti a demokratikus rendszerváltást egy illiberális fordulat. Orbán Viktor miniszterelnököt autokrata vezetőkkel montírozták egy képre.

Komócsin Sándor, 2018. június 15. péntek, 11:47


Csaknem 30 év telt el azóta, hogy Francis Fukuyama japán történész közzétette legendás tanulmányát a történelem végéről. Ebben azt állította, hogy kommunista világrendszer összeomlása után a liberális demokrácia versenytárs nélkül az egyetlen működőképes politikai rendszer maradt a világon. Az elmúlt évek fejleményei mintha rácáfolnának erre - írja a The Economist, a világ egyik legbefolyásosabb hetilapja internetes oldalán.
Már csak Putyinnal egy mondatban emlegetik Magyarországot az EP-ben

Donald Trump amerikai elnök teszteli a világ vezető demokráciájának ellenálló-képességét a folyamatos hazudozással és az egyszemélyi döntéshozatallal szemben, Hszi Csin-ping kínai elnök a végtelenségig meghosszabbíttatta mandátumát. Recep Tayyip Erdogan török elnök több mint 200 ezer honfitársát távolította el a közéletből. Vlagyimir Putyin orosz elnöknek mostanában hoz nagy propagandasikert a focivébé.

A lap európai kiadásának címlapján egy képre montírozta Orbán Viktort, Magyarország miniszterelnökét, Putyint és Erdogant és Rodrigo Duterte Fülöp-szigeteki elnököt.
Fotó: The Economist

Statisztika

A számok a demokrácia ijesztő visszaszorulását mutatják a 2008-as pénzügyi összeomlás óta. Az Economist Intelligence Unit 89 ország esetén érzékelte a demokrácia erózióját 2017-ben és csak 27-nél talált javulást. Egyes felmérések szerint az amerikai fiatalok kevesebb, mint harmada tartja az élete nélkülözhetetlen részének, hogy demokráciában éljen. A lap szerkesztői a Venezuelától Magyarországig eddig szerzett tapasztalatok alapján a leépülés négy fokozatát különböztetik meg.

Fázisok

A fiatal demokráciák bukása azzal kezdődik, hogy a hatalomban lévő liberális elitek kormányzása, válaszai a válságokra csalódást okoznak a népnek. A magyarokon például átgyalogolt előbb a pénzügyi válság 2008 ősze után, majd több száz ezer menekült és bevándorló 2015-ben. Törökországban a muszlim többség érezte úgy, hogy a világi elitek háttérbe szorítják.

A második fázis az erős ember megjelenése, aki gyógyírt kínál a bajokra. Putyin a Nyugat oroszellenes összeesküvését, Nicolas Maduro venezuelai elnök az USA-t, Orbán Viktor Soros Györgyöt tette felelőssé országa bajaiért. Ezt követően visszaszorítják a szabad sajtót, a pártatlan igazságszolgáltatást, azaz a demokrácia liberális elemeit, mondván: ezek a nép ellenségei.

A harmadik lépcső az illiberális demokrácia megjelenése, amely kilúgozza rendszeréből az egyéni szabadságjogokat és a jog uralmát, ám az erős ember még mindig úgy tehet, mintha demokrácia lenne, mert szabadnak látszó választásokon nyer felhatalmazást országa vezetésére. Végül a negyedik fázisban a demokrácia maradéka is elhal: a szavazásokat elcsalják, az ellenzéket börtönbe vetik, az alkotmányt átszabják.

Ellenpéldák

Az Economist szerkesztői szerint a folyamat nem elkerülhetetlen és nem visszafordíthatatlan. Indiában 70 éve üzemel a demokratikus rendszer, az Afrika közepén lévő Botswanában 50 éve. Malajziában éppen mostanában szavazták ki a hatalomból az évtizedek óta egyedül kormányzó pártot. Fél éve Dél-Afrika erős embere volt kénytelen távozni a hatalomból. Törökországban az ellenzéknek van esélye nyerni a júniusi parlamenti választásokon.

Érdekes, hogy nem pontosan megjósolható, mely demokráciák kerülnek veszélybe. Lengyelországban senki sem gondolt volna erre a 2015 őszi választások előtt. A gazdaság jól muzsikált, közel-keleti vagy afrikai bevándorlót nem láttak, dőlt az országba az EU-támogatás. Úgy tűnik, hogy bajok hiányát részben pótolhatja, hogy az erős emberek eltanulják egymástól a demokratikus intézményrendszer felszámolásának módszertanát.

Tanulságok

Az Economist szerint az egyik tanulság, hogy a Nyugat túlságosan a választások alapján ítéli meg az egyes országok politikai rendszerét. Legalább ilyen fontos a hangos újságírók és a független bírók támogatása - ők adják ugyanis a demokráciák első védvonalát. A donoroknak és a civil szervezeteknek sokkal több támogatást kell adniuk a szabad sajtó és a jog uralmának védelméhez, vállalva, hogy az autokraták külföldi behatolásról fognak beszélni.

Az illiberális rendszerek bukásáért azonban nem a hirtelen elkötelezett liberálissá válók szavazók tehetik a legtöbbet, hanem maguk az erős emberek, akik megalkuvása és kapzsisága miatt végül betelhet a pohár a szavazóknál.

Végül érdemes megjegyezni, hogy az érett demokráciák példája számít. Trumpot visszatartják az USA demokratikus rendszerének fékjei és ellensúlyai. Ugyanakkor az, ahogy lenézi a demokratikus normákat, hazudik és diktátorokkal barátkozik, káros. Az Economist cikkírói úgy vélik, hogy a demokrácia haláláról szóló írások, amelyekkel mostanában tele a sajtó, túlzások, ám a kormányzás legkevésbé rossz rendszere bajban van és védelemre szorul.

https://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/botswana_mogott_magyarorszag_malajzia_mut at_kiutat.664424.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A magyar lelket már megette a félelem?
  2018-06-16 08:45:12, szombat
 
  2018. 06. 15. 09:04

A magyar lelket már megette a félelem?

Miért vágyik a magyar nép a kádári romantikára? Milyen feszültségekkel szembesül egy munkavállaló? Mi volt a Fidesz nagy újítása, amivel más még nem nyert választást? Többek között ezekre, egész pontosan a magyar társadalomban lévő félelmekre keresett válaszokat a Friedrich-Ebert-Stiftung és a Policy Solutions politikai elemzőintézet. ,,A félelem megeszi a lelket" címmel több tanulmányt is bemutattak: Boros Tamás, a Policy Solutions stratégiai igazgatója ,,A magyar rémálom" című kutatásukról beszélt, Messing Vera MTA-kutató Ságvári Bencével együtt készített a migrációs félelmekről anyagot, Gregor Anikó ELTE-s adjunktus a nők félelmeiről, míg Kiss Ambrus, a Policy Agenda igazgatója a munkavállalók kihívásairól beszélt csütörtöki közös előadásukon.

A kutatók nehéz kérdéseket feszegettek, amikor a magyar társadalom legfontosabb gondjait akarták feltérképezni. Boros Tamás az előadáson korábbi és friss kutatásaikról, valamint azok eredményeiről beszélt: például arról, hogy

a magyar lakosság egyharmadának egyszerűen nincs jövőképe

és hosszú távra sem tervez, miközben a maradék álom is leginkább az, hogy jó lenne visszakerülni a Kádár-kori biztonságba, kiszámíthatóságba. Nem is véletlen, hogy a közhelyek szerint is a politikai pártok csak ígérgetnek, pozitív képet festenek leendő kormányukról, ezzel talán pont azt a megszépült emlékű kádári kiszámíthatóságot ígérve, amitől elvileg egyre távolodunk.

Fotó: Harmati András/alfahir.hu

Mégis, az Orbán-kormány fordított ezen, és elsőként úgy nyert választást, hogy nem álmot kínált, hanem ellenségképet: alappal vagy alaptalanul, de rémisztgetett. Nem is kell túl messzire mennünk, elég, ha bárki belegondol:

voltak egyáltalán igazi politikai témák az idei választáson? Nem. Lejáratások és riogatások váltották egymást, aztán április 9. lett.

A PS kutatása szerint mindentől függetlenül valamivel javult a társadalom optimizmusa, persze ez így sem közelíti meg a nyugati szintet. Olyannyira nem, hogy

a megkérdezettek 30 százaléka azt felelte, az elmúlt egy hetében semmilyen, nulla, azaz zéró boldogság érte.

Bár a NER felsőosztálya és a szegények közötti olló egyre gyorsabban és egyre nagyobbra nyílik, a kutatás azt is felfedte, hogy ha a kormány néha oda-odacsepegtet egy kis kedvezményt a szegényeknek, azzal jól járhat. Példának egy olyan esetet hoztak fel, amikor egy kiskőrösi interjúalany húsz percig magyarázta, hogy mennyire elégedett a kormánnyal, mondván

,,Sokat javult az életszínvonal. Lassan végre meg is engedhetjük magunknak, hogy elmehessünk egy-egy szabadidős programra."

A kiadványban is olvasható egyik ózdi interjúalanytól származó idézet pedig úgy szólt:

,,A Kádár-rendszerben jól elvoltunk a nyakig érő langyos vízben. Mindig engedtek hozzá annyi melegvizet, hogy ne fagyjunk meg".

Talán így értelmezhető legtisztábban, hogy miről szólnak a hirtelen bejelentett ajándék Erzsébet-utalványok, vagy éppen a rezsicsökkentés. A kis gesztusok elfeledtetik, hogy általános hiány van jólétből.
Nem a migránsokkal keltünk és feküdtünk

A kutatás kitért arra is, hogy a magyarok mennyire tartják elsődleges problémának a migrációt. Felmérésük arra jutott, hogy jobban tartunk

a befizetetlen számláktól,
a komolyabb megbetegedésektől,
a kiszolgáltatottságtól

mint a bevándorlástól, míg egy másik kérdéssor szerint az emberekben nagyobb félelmet kelt ennél

az egészségügy helyzetének romlása,
a következő generációk nyugdíja,
a gazdagok és szegények eltávolodása,
az oktatás színvonala,
a környezet állapota,
az elszegényedés,
a lakhatási válság,
és a demográfiai válság is.

Utóbbi egyébként élesen egybevág egy korábbi interjúnkkal, amit a ,,szociálisan érzékeny néppártot" hirdető új Jobbik-elnökkel, Sneider Tamással csináltunk. Abban a pártelnököt arról is kérdeztük, hogy a bevándorlás vagy -a demográfiai válságot is okozó- kivándorlás-e a nagyobb veszély ma Magyarországon, és ő a jelenlegi helyzetből kiindulva -a jelenlegi számokra alapozva- utóbbi mellett döntött. Ismert, ezzel ellentétes Orbán Viktor politikája, aki három éve szinte egyik hétről a másikra vette fel a földről a migráció témáját, miközben azt továbbra sem hajlandó elismerni, hogy kivándorlási válság van.
Nem csak félünk, ki is éljük magunkat?

Már önmagában az egy nagyon érdekes kérdés, hogy a magyar társadalom miért ugrott rá ennyire a migrációs témára, holott -és ez saját régebbi cikkeink tapasztalata is- ez a téma korábban egyáltalán nem érdekelte az embereket, hiába létezett már a probléma. Ennek egyik legegyszerűbb magyarázata nyilván az, hogy évi százmilliárdos keretből működik az állami propaganda, ami eredményeket is hoz. De a dolog biztos, hogy nem ennyire egyszerű.

A Magyar Tudományos Akadémiától érkező Messing Vera inkább arra tért ki előadásában, hogy a migránsellenesség valahol párhuzamosságot mutat a társadalmi szövetek sérüléseivel, így a gyűlölet nem feltétlenül érveken alapszik, hanem inkább jelent egyfajta frusztráció-kiélést.

Fotó: Harmati András/alfahir.hu

Erre példaként hozta Németországot, ahol a migránsok magas száma ellenére a félelem szintje alacsonyabb a miénknél, a németeket már inkább a javadalmazási ügyek bosszantják. Arról, hogy a magyar társadalom mégis mit és hogyan helyettesít a migránsoktól való félelemmel, később még szót ejtünk. Most jöjjön egy kis kitérő.
,,Ha valaki megcsúszik, nincsen kiút"

Gregor Anikó, az ELTE Társadalomtudományi Karának adjunktusa némileg más, de cseppet sem jelentéktelenebb vizekre terelte a témát. Előadásában a ,,Nőügyek 2018" (itt letölthető) című kutatásuk kapcsán arról beszélt, hogy milyen specifikus félelmek léteznek a magyar nők körében, reprezentatív kutatásuk alapján mutatva be ezeket.

Az eredmények szerint a nők még mindig komolyan aggódnak amiatt, hogy szülés után vissza tudnak-e menni dolgozni, de attól sem nyugodtak, hogy számíthatnak-e segítségre krízishelyzetben. Külön feszültséget jelent az is, hogy a társadalom hogyan vélekedik róluk és problémáikról. A kutatás során az életesélyeket vagy a munka világát érintő területeken rendre megjelentek a félelemfaktorok - mutatott rá.

Fotó: Harmati András/alfahir.hu

Felmerült az a kérdés is, hogy a nőket hogyan motiválják a szülésre, ha közben munkahelyi gondokkal kell számolniuk, de természetesen kitértek a családon belüli, nőkkel szembeni erőszakra is. Utóbbi kapcsán visszatérő gátakat jelent az, hogy mi lesz a közös gyerekkel, a közös hitellel, az új lakhatással - tehát a rendszer egyszerűen nincs arra felkészülve, hogy ha valaki egyedül van, akkor is menekülni tudjon egy veszélyes kapcsolatból, élethelyzetből.

E témával kapcsolatban nemrég készítettünk interjút Seres Barbarával, az Angyalhír emlékséta szervezőjével, akinek erőszakos, verekedő volt párja megölte hathónapos közös kisfiúkat, majd öngyilkos lett. Amikor a nő rendőri védelmet kért, mert folyamatosan verték, nem kapott. Később rendőröket látott választási plakátokat őrizni.
A magyar dolgozó 5 legnagyobb félelme

A magyar munkavállalók egy jórésze már nem csak a pénzt kevesli, vagy a munkakörülményeket kifogásolja, hanem egyenesen az egészségét félti - erről Kiss Ambrus beszélt, a Policy Agenda igazgatója. "Ne félj segítséget kérni" címen Kiss a magyar dolgozók félelmeiről, jövőképéről és kiszolgáltatottságáról tartott előadást - például elmondta, hogy

elsődleges alapfélelemmé vált a nyugdíjaskori megélhetés kérdése.

Másodikként ezt követi az az aggodalom, hogy a következő években már nem lesz elég keresetünk a mai életszínvonalunk megőrzéséhez. Tehát ahelyett, hogy a jó munkával kiérdemelt előrelépést terveznénk, inkább a stagnáló állapotot is féltjük, nehogy negatív irányba induljon az életünk.

Fotó: Harmati András/alfahir.hu

Harmadik félelem az egészségünk:

,,A társadalom negyede attól fél, hogy jelenlegi munkahelye veszélyezteti az egészségét. És itt nem a biztosítókötélről van szó, hanem a túlórákról, a sértő hangnemről, a kiszolgáltatottságról, az el nem ismertségről, ami beteggé teszi az embert."

A negyedik félelem Kiss szerint a munkavállalói jogokhoz kapcsolódik: mi a helyzet a sztrájkjoggal, a túlóraelszámolásokkal. Hogyan lehet kezelni a munka és a családi élet konfliktusait, és miért érzik úgy a munkavállalók, hogy rossz alkut kötöttek munkáltatójukkal. Ezzel kapcsolatban azt mondta, az érdekközösségek a legfontosabbak, mert azoktól csökken a félelem. Úgy látja, ahol például van szakszervezet, ott csökken a félelem még azok körében is, akik be sem léptek. Ezért fontos, hogy ,,merjünk közösséget szervezni" - hangsúlyozta.

Az ötödik félelem nem is annyira félelem, mint tapasztalás: a magyar dolgozók ötöde tapasztalt már negatív megkülönböztetést a munkahelyén, ráadásul sok esetben a gyermekvállalással kapcsolatban. Az ilyen jelenségek kimondottan szembe mennek a kormány által hangoztatott családpolitikai elképzelésekkel.
A migránsok nem a sokat, hanem a keveset veszik el

Az esemény végén kerekasztal-beszélgetést tartottak, és visszakerült a migráció a középpontba. Boros Tamás (Policy Solutions) azt mondta, a kormány migránsellenes kommunikációja azért lehetett sikeres, mert

találtak egy olyan csoportot, amit úgy lehetett gyűlölni, hogy ettől a társadalom egyik csoportja sem szenved.

Bár nem mondta ki, itt nyilván a cigányságra gondolt, akiket most a migránsok miatt egyszerűen ,,kevesebb gyűlölet ér". Ők most örülhetnek, hogy ,,inkább együtt gyűlölhetnek valaki mást", mintsem ők legyenek célpontban - ez egyfajta feloldozást, szerencsés helyzetet szült számukra.

És valóban: az idei választási kampányban számtalan példát láthattunk arra, hogy cigányok lakta, szegényes falvakban is hódított a migránsoktól való félelem, és az erre épülő fideszes függés.

Fotó: Harmati András/alfahir.hu

A gondolatmenet szerint ezekben a közösségekben azért is volt magasabb a kampány sikere, mert azt mondták,

,,oké, hogy nincs orvos, meg alacsony a közmunkáért járó bér, de a migránsok még ezt is el fogják venni".

A konferencián az ellenzéki pártok hozzáállását is kifogásolták: eszerint kevés az, hogy a pártok kritizálnak, sőt az inkább a civilek dolga. A pártoknak terveket, távlatokat kell nyújtaniuk Kádár-kori kiszámíthatóságra visszavágyó embereknek, mert ha ez elmarad, akkor ők továbbra is inkább a lassú -és akár rossz-, de legalább stabil és kiszámíthatónak gondolt utat fogják választani.


https://alfahir.hu/2018/06/15/konferencia_felelem_magyar_tarsadalom_friedrich_ebe rt_stiftung_policy_solutions
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mészáros Lőrinc simán ki tudná fizetni az EU korrupciós bírs
  2018-06-16 08:43:07, szombat
 
  2018. 06. 14. 18:14

Mészáros Lőrinc simán ki tudná fizetni az EU korrupciós bírságát - de nem ő fogja, hanem Ön

Tavaly novemberben 48 EU-s pályázatot tekintettek át az Európai Bizottság auditorai, melyekből 44 nem ment át ezen a vizsgálaton, így hazánkra 100-150 milliárd forint értékű büntetést szabhatnak ki. Az érintettek között ott van Mészáros Lőrinc több cége és Bajkai István fideszes képviselő ügyvédi irodája is - mutat rá csütörtöki közleményében Bana Tibor.

A Jobbik alelnöke emlékeztet: pártja évek óta beszél arról, hogy

"az uniós források nagyobb része egy szűk, kormányközeli körhöz kerül, jelentős túlárazások és a valódi versenyt lehetetlenné tevő feltételek mellett."

Bana szerint a Fidesz-kormány "a törvényesített korrupció gyakorlatával lefölözi az uniós pénzeket", így kevesebb jut el azokból a magyar kis- és középvállalkozásokhoz, a magyar adófizetőkhöz.

A politikus szerint a fenti folyamatot semmi sem illusztrálja jobban, mint, hogy

"Mészáros Lőrinc egymaga képes lenne kifizetni a várható bírságot."

Ugyanakkor hozzáteszi:

"ne legyenek kétségeink afelől, hogy, ha a büntetés befizetéséhez érkezünk, az is a magyarok zsebéből fog megtörténni, ezzel másodszor is meglopják őket."

A jelenlegi gyakorlattal szemben a Jobbik egy átláthatóbb, a kis- és középvállalkozásokat támogató pályázati rendszert hozna létre - szögezi le a politikus.

https://alfahir.hu/2018/06/14/korrupcio_europai_unio_birsag_meszaros_lorinc_fides z
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ma is jó lenne tudni, hogyan működik a diktatúra
  2018-06-16 08:37:13, szombat
 
  Ma is jó lenne tudni, hogyan működik a diktatúra

Swan Edgar | Június 15, Péntek | 14:02

Gulyás Gergely rendkívüli módon megokosodott, mióta ő lett Lázár János. És olyan szépeket tud mondani, hogy igazán. Remélem, jó ritmusban sikerül haladni a diktatúra természetének feltárásával és gyorsan eljutunk napjainkig.

Annak kifejezetten nagyon örülök, hogy Gulyás Gergely leszögezte, ezek szerint volt nála kalapács is. De esetleg nem kellene az egypártnak olyan ütemben nyomulnia az igazságszolgáltatásban és akkor mindjárt nem sérülne annyira. Tessék kedves szólni Polt Péternek és Handó Tündének is erről a nem sérülésről, hátha ők még nem értesültek róla! Köszi.

Szükségünk van a diktatúra működéséről való tudásra, kik és milyen alapon döntöttek emberéletekről - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter az 1956 utáni megtorlás adatbázisát bemutató konferencián Budapesten, pénteken.

Gulyás Gergely közölte: az adatbázist létrehozó Nemzeti Emlékezet Bizottsága (NEB) a maga összetettségében mutatja be a rendszer működését.
Kiemelte ugyanakkor, hogy bár gyakran elégedetlenek vagyunk a jogállam helyzetével, értékelni kell a rendszerváltás óta e téren elvégzett munkát.
Az igazságszolgáltatás függetlensége semmilyen sérelmet nem szenvedhet - szögezte le.
A NEB a Kúriával és a Legfőbb Ügyészséggel együttműködve az 1956-os megtorlások feldolgozásának első lépésében 126 kivégzéssel záruló per 231 halálos áldozatának, valamint sok száz nyomozónak, ügyésznek, bírónak az adatait tette közzé a perek56.hu internetes oldalon. (MTI)

https://kolozsvaros.com/rovidek/ma-is-jo-lenne-tudni-hogyan-mukodik-a-diktatura/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Végre sikerült eltalálni, hol kell kiverni a balhét
  2018-06-16 08:35:42, szombat
 
 
Végre sikerült eltalálni, hol kell kiverni a balhét

Tamás Róbert | Június 15, Péntek | 20:05

Demokratikus szép estét! Állítólag megy a fociőrület, de engem most sem hoz lázba, úgyhogy én nem fogok arról mesélni, hogy mit művelt a sok túlfizetett nemnormális azért az egy nyomorult labdáért. Vannak itt egyéb, talán kicsit fontosabb történések, én inkább maradok a kaptafánál. Ha az nem üt elég nagyot, akkor szívlapátra váltok.

Miközben napi szinten megy az őrület, néha jó dolgokra is bukkan az ember. Például erre:

Nemcsak Simonka, de más kormánypárti polgármester sem bírja cérnával, annyit nyaggatják őket a kampányban beígért, de a fával tüzelőknél végül elmaradt 12 ezer forint miatt. Többen már levelet is írtak a Belügyminisztériumnak, most Simonka György ígérte meg a Viharsarokban, hogy az asztalra csap, mert a térségi faluvezetők meg már őt ostromolták. (HVG.hu)

Nem annak örülök, hogy valamelyik fideszes polgármestert, vagy képviselőt csesztetik. Még akkor sem, ha az illetőt Simonka Györgynek hívják. Az örömöm forrása maga a csesztetés. Végre sikerült eltalálni, hol kell kiverni a balhét. Ott bizony, helyben. Addig kell verni, ameddig a felkent nagyemberek - és tökéletesen mindegy, melyik párthoz tartoznak - meg nem emelik a feneküket és el nem kezdik végezni a munkájukat. A választóik képviseletét. Ez nem csak az elmaradt 12 ezer forint esetében érvényes, hanem minden más esetben is. A polgármester úr, vagy hölgy nem dísznek van ott, hanem azért, hogy a közösségéért dolgozzon. Ha ezt magától nem tudja, szólni kell neki. Sokszor. Sokaknak. És ha elegen szólnak és eléggé elkezd aggódni, hogy rohadtul el is veszítheti a pozícióját, mert minden látszat ellenére őt helyben, a polgárok választják meg és bizony ők ki is rúghatják, akkor majd megemeli az ülepét és ő pedig a képviselőt kezdi csesztetni, akik az illetékes minisztert táncolja körbe. Félek, hogy ez csak eseti jelenség, de közben remélem, hogy mégsem. Hátha rájövünk végre, hogy működik a demokrácia és hogy az rajtunk múlik, senki máson.

Orbán Viktor példakép lett. Ott feszít az Economist címlapján, Putyin, Erdogan és Duarte között. A díszes társaságnak nem sokan örülnének, de az a gyanúm, a hívek jókora része gond nélkül képes jó vezetőnek tartani Erdogant is, Putyint is. Duartét talán kevesebben ismerik. Ezt lenne jó valahogy megértenünk, hogy az Orbánra szavazók többsége nem véletlenül rá szavaz. Azért teszi, mert kimondottan diktátorra vágyik, bár ezt így önmagának sem vallja be. Tudom, hogy meg kell érteni és el kell fogadni azokat a honfitársainkat is, akik gyávák és gyengék az élethez, akik egy erős vezetőbe kapaszkodva érzik valakinek magukat. Számukra ez biztonságos. Nem is lenne ezzel bajom, ha valami zártkörű csoportban játszanának, nem pedig mindenki más rovására. De így nem tudom elfogadni. Sőt, nem is vagyok hajlandó elfogadni.

A Nézőpont Intézet nézett egyet és azt látta, hogy teljes ellenzéki összefogás lesz itt majd mindjárt. 2022-ben. Ezt Mráz Ágoston Sámuel mondta a szájával és ha ő mondta, úgy is lesz! Lesz dobókocka és vasaló, mint az évszázad leghülyébb reklámjában, amikor Darabosék nyaralni indulnak. Háhogyne.

Most jöjjenek háztáji híreink. Lett nekünk egy beszélgetős csoportunk. Aki óhajt, ballagjon át oda, lehet kérdéseket feltenni nekünk és mi lehetőség szerint válaszolunk azokra. Arra azért felhívnám mindenki figyelmét, hogy mi változatlanul nagyon kevesen vagyunk, az olvasók meg sokan, tehát nem fog mindig rapid módon működni a válaszolás, de azért igyekezni fogunk. Itt lehet szabadon beszélgetni, témákat felvetni, dalolni, táncolni. Szabad a pálya. Saját költeményeket azért lehetőleg ne küldjetek, ha egy kicsit is szerettek minket. Köszönjük.

https://kolozsvaros.com/rovidek/vegre-sikerult-eltalalni-hol-kell-kiverni-a-balhe t/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Éljen a nem keresztényi, nem demokratikus, de legalább törvé
  2018-06-16 08:34:31, szombat
 
  Éljen a nem keresztényi, nem demokratikus, de legalább törvénytelen hazai igazságszolgáltatás

Lázár Gergő | Június 14, Csütörtök | 18:02

Mostanság meglepően csendes volt Handó Tünde és az általa teljhatalmat birtokló OBH. Ez a jótékony csend azonban nem tartott sokáig. Amióta az OBT-be olyan tagok kerültek, akik megelégelték Handó mindenek feletti hatalmát, konfliktusok tucatjai alakulnak ki a két intézmény között. Az OBT ugyanis az a szervezet amelynek - papíron legalábbis - feladatai közé tartozik az OBH és Handó Tünde munkájának ellenőrzése. Ezzel nem is volt gondja a fideszes Szájer József feleségének egészen addig, ameddig a jó káderek helyére olyanok nem kerültek, akik valóban kérdéseket mertek feltenni.

Ennek következményeként Handó megpróbálja ellehetetleníteni és megfélemlíteni az OBT munkatársait. Amellett, hogy saját hatáskörben eldöntötte, hogy ő bizony nem ismeri el az OBT-t, mint törvényesen működő szervezetet, állandó támadás alatt tartja annak ellenzéki bíróit. Noha Handóról bebizonyosodott, hogy hatalmával visszaélt, amikor egyszerűen megsemmisített egy nyertes pályázatot - egymás után kétszer - , mert a számára nem szimpatikus bíró lett volna annak győztese. De hát ez kit érdekel ugye? Ez ugyanis a magyar igazságszolgáltatásban erény, nem pedig gusztustalan, a pozícióval összeegyeztethetetlen viselkedés.

A hazai sajtó a napokban hozta le a történetet, miszerint 3 OBT tag megfélemlítésével próbálnak üzenni a renitens bíróknak. Történt ugyanis, hogy 3 bíró megjelent az OBH épületében, hogy iratokat vegyenek át ellenőrzésre. Erre azért volt szükség, mert noha az OBT feladata az OBH munkájának ellenőrzése, utóbbi - vagyis annak vezetője, maga Handó Tünde - többszöri kérés ellenére sem volt hajlandó a kért papírok átadására. Így hát megunva az üzengetést, az OBT három tagja személyesen ment átvenni a korábban kért, de át nem adott iratokat.

De nem az történt amit várna az ember. Noha előre szóltak, hogy pontosan mely iratokért mennek, megérkezésükkor ezeknek még csak nyomát sem találták. Tehát Handó magasról leszarta, hogy az őt ellenőrző hivatalnak kiadja a kért iratokat. Hogy ezt mégis miért tette? Mert pontosan tudta, hogy megteheti. Az OBT ugyanis nem rendelkezik saját épülettel, annak irodája az OBH épületében van, amely iroda titkárnőjének Handó Tünde a munkáltatója. Nagyszerű nem? Demokrácia felső fokon.

A három bíró, akik az iratok átvételéért érkeztek az irodába, látva hogy azok nincsenek ott, megkérték az ott tartózkodó titkárnőt - akinek főnöke Handó Tünde - hogy menjen át annak irodájába azokért a bizonyos iratokért. Pár perccel később visszatért a titkárnő, kezében egy papírlappal, melyen Handó állásfoglalása volt olvasható. Mégpedig az, hogy ő bizony nem adja át azokat az iratokat, mert csak.

Ezt követően az OBT bírái csináltattak a titkárnővel egy jegyzőkönyvet, miszerint ők személyesen megjelentek, iratokat mégsem kaptak, csak egy papírt arról, hogy nem kapnak iratokat. Eddig minden tiszta. Azonban ezt követően vagy azt mondta a 3 bíró, hogy Ezért mindannyian lógni fogunk - utalva arra, hogy Handó Tünde hatalmát fitogtatva meg fogja próbálni ellehetetleníteni azokat, akik vizsgálni merik bármely döntését - vagy pedig azt mondták, hogy puha lesz a kötél - hogy ezzel vegyék rá a titkárnőt a jegyzőkönyv elkészítésére. Ezen második verzióban állítólag az egyik bíró úgy tett, mintha a Handótól érkező irattal kitörölné a hátsó felét.

A fent említett történet úgy derült ki, hogy az OBH fegyelmi eljárást indított a 3 bíró ellen, mindezt a titkárnő egyoldalú nyilatkozatára alapozva. Ebben pedig minden benne van, ami nemzeti kormányunkat jellemzi. Zsarolás, megfélemlítés, hatalommal való visszaélés. Ez utóbbit a Budapest Környéki Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság ki is mondta első fokon Handó Tündéről. A fenti történet egyértelmű célja az OBT megregulázása volt, amelytől Handó talán azt remélheti, hogy nem lesz többé olyan az OBT tagjai között, aki venné a bátorságot, hogy a valóságban is ellenőrizze az OBH elnökének döntéseit. Noha úgy tűnt az OBT végre élni mer a jogkörével, mégis olybá tűnik, az OBH és annak elnöke továbbra is teljhatalommal bír. Handó Tünde élet és halál ura és egyre kényelmesebben él vissza hatalmával. Az, hogy a történetben érintett titkárnőt megfenyegették-e, hogy az OBT tagjai ellen nyilatkozzon - és netalántán hazug történetet fabrikáljon - vagy pedig ezt szimplán a ranglétrán történő előrelépésért cserébe tette, az kérdéses.

Az, hogy ezzel véget ért-e az OBH-OBT közötti harc, egyelőre szintén a jövő kérdése. Az viszont tökéletesen látszik, hogy az erőviszonyok nem kiegyenlítettek. Azt már csak remélni merem, hogy a napokban történő alkotmánymódosítások egyikeként nem fogják alaptörvénybe foglalni, hogy Handó Tünde döntései megkérdőjelezhetetlenek. De őszintén szólva, talán már ez sem lepne meg. Éljen tehát a nem keresztényi, nem demokratikus, de legalább törvénytelen hazai igazságszolgáltatás.



https://kolozsvaros.com/2018/06/14/eljen-a-nem-keresztenyi-nem-demokratikus-de-le galabb-torvenytelen-hazai-igazsagszolgaltatas/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Arról dönt az MSZP, hogy már most odaadja-e a 2022-es válasz
  2018-06-16 08:31:15, szombat
 
 
Arról dönt az MSZP, hogy már most odaadja-e a 2022-es választást is a Fidesznek

2018. június 13. - nickgrabowszki

Az MSZP létezésének akkor van értelme, ha tud ajánlatot tenni a választóknak. Egyébként be lehet zárni a boltot.
toth-es-mesterhazy.jpg

Az MSZP szombati tisztújító kongresszusára 3 elnökjelölt maradt állva. Ami voltaképpen kettő: nincs olyan esélylatolgatás, amelyik nem azt mondaná, hogy a verseny

Mesterházy Attila volt pártelnök
és Tóth Bertalan frakcióvezető között dőlne el.

(A párt kampányarca, Kunhalmi Ágnes minden bizonnyal visszalép az elnökjelöltségtől választmány vezetéséért cserébe.)

A háttérben persze megy szervezkedés, a kongresszusi küldöttek győzködése, a helyezkedés az alelnöki posztokért, meg az elnökségi tagságokért. A küzdelem nem meglepő módon arról szól, hogy ki milyen pozícióban lesz, amikor dönteni kell a következő listáról, az országgyűlésiről éppúgy, mint az európai parlamentiről. Mandátumokról szól ez a harc, és ezzel együtt sok pénzről persze, de van egy nagyobb tétje is:
mi lesz az MSZP, sőt, az egész ellenzék jövője.

A jelöltek mögött ugyanis két stratégia versenyez egymással.

Az egyik az MSZP jelenlegi elitjéé, akik - Puch Lászlótól Molnár Zsolton át Ujhelyi Istvánig - az amúgy jobb sorsra érdemes Tóth Bertalan mögé bújnak. Eszerint az MSZP már nem lesz soha váltópárt, nem tud annyi szavazót összegyűjteni, hogy a Fidesz vetélytársa legyen. Nem lehet nyerni, a Fideszt nem lehet megverni, a legtöbb, amit elérhetnek, az a jelenlegi pozíciók (és vele az anyagi lehetőségek, a brüsszeli mandátumok) őrzése.

Ezért nem kell közösködni az ellenzékkel, az MSZP önállóságát mindenképpen meg kell őrizni.

Ennél kevés jobb dolgot tehetnének a Fidesszel, akinek így 2022-ben is egy megosztott, feldarabolt, fragmentált ellenzékkel kell majd szembenéznie. Biztos a siker, csak annyi dolguk van, hogy fenntartsák a megosztottságot.

A másik stratégia a Mesterházyé, aki még mindig nem tett le arról, hogy egyszer miniszterelnök legyen, az MSZP meg vezető kormánypárt. Ez nem feltétlenül fog sikerülni, de Mesterházy javára szóljon, hogy legalább megpróbálja.
A biológiai óra ugyanis ketyeg.

A szocialistáknak még van 500-600 ezer szavazójuk (nem lehet tudni, hogy az április 681 ezres listás eredményhez mennyit tett hozzá a Párbeszéd, a Liberálisok vagy személyesen Karácsony Gergely népszerűsége), de ez nem tart örökké. Ma már nem csak a 40, hanem az 50 év alattiak körében sem létezik az MSZP, ugyanúgy, ahogy vidéken sem (vagy csak alig: mindössze Csongrádban szereztek többet 10 százaléknál áprilisban).

A szavazók szépen lassan elfogynak, már nem csak a matek, hanem a biológia is az MSZP, illetve a jelenlegi pártelit stratégiája ellen dolgozik. Ez maga a politikai halál, egyre gyorsuló agóniával. A maradék szocialista szavazók száma egyszercsak a kritikus érték alá csökken, ahol majd úgy döntenek, érdekeiket és értékeiket jobban képviselő majd egy másik ellenzéki párt (Gyurcsány, LMP, Jobbik, Momentum, mindegy).

De addig talán majd lesz még 1 parlamenti frakció , jó esetben 5-8 képviselővel. A teljes különállást, legfeljebb helyi egyezkedést előíró Puch-stratégia szerint a teljes megsemmisülésig még ki lehet szedni az MSZP-ből némi pénzt, amit Hatvanpusztán megígérnek, és állami hirdetések útján leesik a Népszavának. Cserébe lehet támogatni a Fidesz 1-1 törvényét (lásd: plakáttörvény 1 éve), ha szükséges (most éppen nem).

Továbbá vannak még elosztható brüsszeli mandátumok, lehet mutyizni a fővárosban, és menetelni a biztos halálba, de hát a halál úgyis mindenkit utolér, nem tehetünk semmit.

Ennél Mesterházy mindenképpen jobb esélyeket kínál: új szavazókat kell szerezni, főként a Jobbiktól visszacsábítani az egykori MSZP-seket. Aztán megerősödve az élére lehet állni egy ellenzéki együttműködésnek. Garancia nincs a sikerre, de azért ez jobb opciónak tűnik (az MSZP és az ellenzéki szavazók számára is), mint beletörődve várni az elkerülhetetlen véget. Az MSZP létezésének akkor van értelme, ha tud ajánlatot tenni a választóknak. Egyébként be lehet zárni a boltot.
A cápa vagy úszik, vagy megfullad.

Mert az is igaz, hogy a magyarországi ellenzéki szavazótábor még a közmunkások utaztatása ellenére is meghaladta a Fideszét, annyi kellene csak, hogy hogy valaki összefogja őket.

Erre tett kísérletet Vona, de ezt szélsőjobbról indulva nem lehetett megcsinálni.
Ugyanezt próbálta meg Botka, de azt meg Schiffer és Molnár Zsolt közösen akadályozta meg.

Most Mesterházynak lehet még egy esélye. Arról döntenek a szocialisták szombaton, hogy ezt megadják-e neki. Meg persze saját maguknak.

Vagy jó nekik az (egyre inkább elfogyó) lábvíz, ahol azért még mindig leeshet valami a mutyiból.


http://b1.blog.hu/2018/06/13/arrol_dont_az_mszp_hogy_mar_most_odaadja-e_a_2022-es _valasztast_is_a_fidesznek?token=023d5bee087935f8293ce7a8190a1f67
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lovász László nem lát garanciát arra, hogy megőrizhetik az M
  2018-06-16 08:29:50, szombat
 
 
Lovász László nem lát garanciát arra, hogy megőrizhetik az MTA és a tudományos élet függetlenségét


Herczeg Márk tudomány június 15., péntek 13:27


Frissítés: az MTA azt kéri a kormánytól, ne kerüljön az országgyűlés elé a törvénymódosítás, ami államosítaná a kutatóintézetek költségvetését.

Csütörtökön derült ki a 2019-es költségvetési tervezetből, hogy az MTA kutatóintézet-hálózatának finanszírozásának nagy része, 20 milliárd forint átkerülne a Palkovics László által vezetett Innovációs és Technológiai Minisztériumhoz (ITM), ami gyakorlatilag kormányzati kontrollt eredményezne a tudományos intézmények fölött.

A minisztérium közölte, hogy az ITM feladatai közé tartozik annak felügyelete, hogy ,,egyrészt a hazai forrásokat az intézmények a lehető leghatékonyabban használják fel, másrészt hogy az érintettek az elérhető uniós források teljes körű lehívása érdekében a lehető legjobb konstrukciókra igényeljenek támogatást".

,,Ezért született döntés arról, hogy az állami intézményeknél lévő, kutatásra fordítható, összesen közel 70 milliárd forintnyi forrás allokálását a jövőben az innovációs tárca koordinálja. Így a felsőoktatási intézmények kutatás-fejlesztésre fordítható jelenlegi 29,1 milliárd forintos támogatása, az Országos Tudományos Kutatási Alapprogram 12,7 milliárd forintos teljes költségvetése és a Magyar Tudományos Akadémia kutatásban hasznosuló 28,1 milliárd forintos költségvetési támogatása az ITM egységes koordinációjába kerül" - írta az ITM, ami szerint ,,az intézmények a jövőben is a korábbiakkal megegyező módon igényelhetnek támogatást különböző projektjeikre, de a kutatási területek prioritásait a források minél hatékonyabb felhasználása érdekében, az egyetemek, az Akadémia és a vállalatok érdekeit szem előtt tartva és összehangoltan kell kijelölni, ezt szolgálja az egy fejezetben történő tervezés is".

A Magyar Tudományos Akadémia doktoraiból és akadémikusaiból álló Stádium 28 Kör aznap közleményt adott ki arról, hogy ,,a CEU-ügy után ez újabb súlyos támadás a tudomány autonómiája ellen".

A hírek szerint az MTA vezetését is hideghuzanyként érte a lépés, ami miatt Lovász László MTA-elnök reggelre rendkívüli elnökségi ülést hívott össze, és felvetődött egy rendkívüli közgyűlés ötlete is. Az ülésen részt vett Palkovics László is.
Lovász László, az MTA elnöke 2014 májusán.Fotó: Botos Tamás/444

Az ülés utáni sajtótájékoztató a Hír Tv szerint feszült, fagyos hangulatú volt. Lovász sajnálatosnak nevezte, hogy a tervezet megjelenése előtt nem egyeztettek az MTA vezetésével, illetve azt mondta, a javaslattervezetben nem látja a garanciákat arra, hogy ezentúl is megőrizhetik az akadémia és a tudományos élet függetlenségét. Erről is kell szólnia a további egyeztetéseknek - mondta.

Palkovics - aki egyébként az MTA tagja is - a Hír TV kérdésere azt mondta: ,,Nem történik államosítás, nem lesz kevesebb pénze az akadémiának és kontrollálni sem akarja a kormány." Arra a kérdésre, hogy ha nem akarja kontrollálni, akkor miért csoportosítja át a pénzt, azt mondta:

,,Azért, hogy koordinálja valamilyen módon a forrásokat, és hatékonyabban működjön a magyar kulturális kutatásnak a rendszere, de nézzék még meg a törvényt egyénként, abban látszik néhány módosítás."

Áder János köztársasági elnök (j), Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Palkovics László innovációs és technológiai miniszter az új kormány tagjainak kinevezési ünnepségén a Sándor-palotában 2018. május 18-án.Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

A miniszter a sajtótájékoztatón azt mondta, nem lesz kevesebb pénze az MTA-nak, a kutatásokra továbbra is biztosítani fogják az összeget. Arra a kérdésre, hogyan döntik el, hogy mibe szól bele a kormány az összegek koordinálásakor, azt mondta, erre felállítanak majd egy tudósokból álló bizottságot, amiben nem lesznek politikusok és kormánytagok, és ők fogják eldönteni, a pénzek kinek, hogyan és hova mennek.


https://444.hu/2018/06/15/lovasz-laszlo-nem-lat-garanciat-arra-hogy-megorizhetik- az-mta-es-a-tudomanyos-elet-fuggetlenseget
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2018.05 2018. Június 2018.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 142 db bejegyzés
e év: 1581 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 174
  • e Hét: 5926
  • e Hónap: 9671
  • e Év: 163167
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.