Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Amikor az ukrán nyugdíjas segge kilóg a magyar nyugdíjas lyu
  2018-06-27 07:12:38, szerda
 
  Amikor az ukrán nyugdíjas segge kilóg a magyar nyugdíjas lyukas gatyájából

Swan Edgar | 2015. December 13, Vasárnap | 14:47

Nincs olyan hét, hogy valamelyik médiában ne foglalkoznának a jövendő nyugdíjasok bizonytalan helyzetével és ne hívnák fel a figyelmet arra, hogy most kell takarékoskodni (miből?), ha nem akarunk éhen halni idős korunkra.

De mi a helyzet azzal a - becslések szerint több tízezer és folyamatosan növekvő számú - ukrán állampolgárral, akik a magyar állam nagyvonalúságának köszönhetően a Magyar Nyugdíjkasszát terhelik, miközben Ukrajnában fizették a járulékokat?

Tudom, nehéz a helyzet Ukrajnában és tudom, segítsünk egymásnak mi, magyarok - bár ez a nyugellátás nem magyar nemzetiséghez kötött és távolról sem csak a magyar származásúaknak jár. Nem is csak ők veszik igénybe. Legyek “idegenszívű", de számomra túlságosan egyoldalúnak tűnik (jelzem, a többi országban élő magyarság esetében is) ez a nagyvonalúság. Mintha mi lennénk a gazdag nagybácsi, ami bárcsak úgy lenne! De nincs úgy. Jelzem, a magyarországi magyarok feneke is kilátszik a lyukas gatyából.

“A jelenleg is hatályos, az 1963. évi 16. számú törvényerejű rendelettel kihirdetett magyar-szovjet szociálpolitikai egyezmény rendelkezéseit kell alkalmazni Magyarország, Oroszország és Ukrajna vonatkozásában is a nyugellátás megállapításakor.

Az egyezmény értelmében a nyugellátást annak az országnak az illetékes szerve állapítja meg és folyósítja a nála érvényes jogszabályok szerint a mindkét ország területén szerzett szolgálati idők összeszámításával, amelynek területén a nyugdíjigénylőnek a kérelem benyújtása időpontjában állandó lakóhelye van és ahová végleges szándékkal letelepedett.

Azoknak az állampolgároknak a részére, akik az egyik ország területéről a másik ország területére költöztek, azonban az átköltözés után nem dolgoztak tovább, a nyugellátás összegét a nyugdíjigénylő által leghosszabb ideig betöltött, szolgálati időként figyelembevételre kerülő munkakörben, ennek hiányában ahhoz hasonló munkakörben a nyugellátás megállapításának időpontjában elért országos átlagkereset alapján kell meghatározni." (Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság)

Fordítom magyarról magyarra: bármely orosz és ukrán állampolgár jogosult Magyarországon nyugellátásra, amennyiben bejelentett magyar lakcímmel rendelkezik és lemond az orosz, vagy ukrán nyugdíjáról. A nyugdíj összegét az Oroszországban, vagy Ukrajnában elért szolgálati idő és a Magyarországon a nyugdíjkérelmező munkakörének megfelelő átlagkereset alapján állapítja meg a magyar nyugdíjbiztosító és ennek alapján folyósítja a nyugdíjat. Tehát aki 40-45-50 éven át Oroszországban, Ukrajnában élt és dolgozott, ott fizette a járulékokat, ott adózott, az egyszerűen lemond az adott ország javára a neki járó nyugdíjról, bejelentkezik Magyarországra és a magyar adófizetők befizetéseiből köszöni szépen, jól él. Ukrajnából igen sokan élnek ezzel a lehetőséggel, hiszen az itteni nyugdíj többszöröse az ukrán nyugdíjaknak, viszont Ukrajnában a megélhetés nagyságrendekkel olcsóbb, mint nálunk. Elméletileg persze itt kellene élnie az illetőnek, de nem itt él, nem itt költi el a pénzét, hanem a szülőhazájában. A hatóságoknak kötelessége lenne ellenőrizni az ittlakás tényét, de erre ritkán kerül sor.

Magyarországi lakcímmel rendelkező ukrán állampolgárnak jár a rokkantellátás, ingyenes egészségügyi ellátás, gyógyszertámogatás. Miközben a magyar államkasszába egy fillért sem fizetett be az illető.

Ezzel szemben annak a magyar állampolgárnak, aki ténylegesen itt él, itt dolgozott, adózott 10-20-30 éven keresztül, de akár betegsége, rokkantsága okán (amely rokkantság nem éri el azt a mértéket, hogy rokkantellátást kapjon, de túlságosan beteg/sérült hozzá, hogy munkát tudjon találni/végezni) kiesik a biztosítási rendszerből, mert nincs miből fizetnie a havi TB-t, nem jár sem egészségügyi ellátás, sem valamiféle megélhetés, sem gyógyszertámogatás. Ahogy a későbbiekben nyugdíj sem fog járni, hiszen nem tudja megszerezni a jogosultságot.

Kérdés: miért van még mindig érvényben ez az 1962-ben aláírt, 1963-ban kihirdetett rendelet? Miért kell a magyar adókból eltartani olyan külföldieket, akik másik országban fizették a járulékokat? Miközben Magyarországon egyre nő a szegénység, a nyugdíjasok jókora hányada létminimum alatt él, a jövendő nyugdíjasok nyugdíja egyre bizonytalanabb, nyugdíjkorhatárt még el nem ért rokkantak járadékát csökkenti, vagy vonja meg az állam, akkor miért nem bontottuk még fel ezt a hülye megállapodást a már nem is létező Szovjetúnióval?

Hány ukrajnai nyugdíjasnak fizet a magyar állam ellátást? Évente hány új átjelentkezővel kell számolni?

Nemzetiségekre vonatkozó statisztika utoljára a 2011-es népszámlálási adatokban található. Itt nem egészen 8 ezer ukrán szerepel, de a népszámláláskor önkéntes nyilatkozat alapján vették fel ezt az adatot. Ha én ukránnak vallom magam, akkor az kerül a statisztikába, ha egy ukrán magyarnak vallja magát, akkor az. Tehát nem a valós adatokat tükrözi.

“Az egyezmény újrafogalmazásával legutóbb a Bajnai-kormány próbálkozott, s 2009-ben hosszas tárgyalások után megszületett az új tervezet. Bár a megállapodás kizárólag a pénzbeli ellátásokról szólt, de mivel az átfogalmazott szerződés életbe léptetése egyben a régi hatályon kívül helyezését is jelentette, az egészségügyi szolgáltatások igénybevételét és elszámolását szintén új alapokra helyezte - volna. A megegyezés azonban - máig nem tudni miért - kútba esett." (Horváth Judit/MedicalOnline)

Ez a tervezet miért nem realizálódott?

Mennyibe kerül havi/éves szinten az ukrán megélhetési-áttelepültek ellátása a magyar adófizetőknek?

Szeretnék idézni a karpatalja.ma című portálból. Ebben egy ukrajnai nyugdíjalap megyei vezetője mondja el, hogyan kell igényelni a magyarországi nyugdíjat.

Fontos megjegyezni, hogy a fennálló szerződések értelmében az Ukrajnából Magyarországra áttelepült nyugdíjasok nyugdíját száz százalékban a magyar nyugdíjbiztosítás állja. Tehát minden kitelepülő csökkenti az ukrán nyugdíjalap terheit. Megjegyezném, hogy az egyszerűsített honosítás semmilyen formában nem befolyásolja a vonatkozó kétoldalú szerződést. Nem kell ahhoz magyar állampolgárság, hogy valakinek állandó lakcíme legyen Magyarországon, és ott nyugdíjat igényeljen.

A teljes cikk itt található.

Miért értékesebb az az ember, aki soha egy fillért a magyar kasszába nem fizetett be, mint az, aki igen?

Mit és mikor óhajt tenni a kormány ennek a tarthatatlan helyzetnek a megszüntetése érdekében?

Várom a választ.

https://kolozsvaros.com/2015/12/13/amikor-az-ukran-nyugdijas-segge-kilog-a-magyar -nyugdijas-lyukas-gatyajabol/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán oda jár orvoshoz, ahová minden magyar ember
  2018-06-27 07:11:41, szerda
 
  Orbán oda jár orvoshoz, ahová minden magyar ember
Lázár Gergő | Június 25, Hétfő | 19:58

Szép jó estét mindenkinek! Ismét élvezhetjük a parlamentben ücsörgők sziporkázását. Nini, mit tojt a mai nyuszi:

DK az ukrán nyugdíj-bizniszt tette szóvá

Varju László arról beszélt, hogy Magyarország és Ukrajna még 1962-ben kötött egyezményt, ami a két ország polgárainak szociális ellátásáról szólt, s ez vált alapjává - szavai szerint - az ukrán “nyugdíj-biznisznek". Ennek lényege, hogy ukrán állampolgároknak a magyar nyugdíjkassza folyósít az ukránt sokszorosan meghaladó nyugdíjat. Közölte: a Gyurcsány- és Bajnai-kormányok letárgyalták és előkészítették ennek az egyezménynek a felmondását, de a Fidesz-kormány 2010 óta nem igyekszik ettől megszabadítani a magyar költségvetést. A problémát újra és újra napirendre kell venni - mondta, és azt kérdezte: miért mulasztották el felmondani az egyezményt, hány ember és mennyi nyugdíjat kap ilyen módon.
Rétvári Bence, az Emmi államtitkára közölte: a szocialista kormányoknak, illetve elődeiknek több alkalommal lett volna módjuk felmondani az egyezményt de nem léptek. Nyoma sincs annak, amit a képviselő állít, azaz, hogy előkészítették volna az egyezmény felmondását. Semmit nem tettek az ügyben, s az egészet a választási kampány miatt találták ki. Most pedig számon kérik egy olyan időszakban, amikor jól látszik, mennyire reális Ukrajnával oktatási, nyelvhasználati ügyben tárgyalni. Hozzátette: az ellenőrzések folyamatosak, többi között vizsgálják, a bejelentett lakcímeken van-e épület, otthonául szolgál-e valakinek, végleges szándékkal költözött-e valaki oda. A kormányhivatal Szabolcsban 121, Hajdú-Biharban 38, Borsodban 36 ellenőrzést tartottak, 17 esetben megszűnt az ellátás folyósítása.
Hozzátette: a DK helyében nem büszkélkedne, kormányuk idején elvettek egyhavi nyugdíjat, s ezt a kérdést is azért hozták szóba, hogy uszítsanak a kárpátaljai magyarok ellen.
A képviselő a választ nem fogadta el, a parlament 112 igen, 37 nem, 2 tartózkodással hagyta jóvá. (MTI)

Hát nem csodás? Rétvári Bence úgy tesz, mintha ez először lenne téma. Miféle választási kampányról tetszik beszélni, drága Bence? Ez évek óta téma, évek óta dühíti a közvéleményt. Például a Szalonnának ez a cikke 2015-ös. Akkor pont nem volt választási kampány. És a Bajnai-kormány tényleg előkészítette a szerződés felmondását, bármit hazudik az Orbán-kormány. Ez akkor, a kormányváltás előtt köztudott volt.

Rétvári válaszából az derül ki, hogy eszükben sincs felmondani a szerződést. Miközben Magyarországon több mint ötvenezer idős ember kevesebb, mint ötvenezer forint nyugdíjból kénytelen vegetálni és ez a szám csak emelkedni fog. Nem az összeg fog emelkedni, a minimum nyugdíj tíz éve nem emelkedik, most is 28 500 forint. A bőven létminimum alatt tengődő idősek száma fog emelkedni. Jut eszembe! Ha az előző kormány elvett egy havi nyugdíjat (ami nem igaz, beépítették a nyugdíj összegébe), akkor a Fidesz visszaadta? Nem. Ha az előző kormány nem mondta fel az ukrán nyugdíjasok magyar adófizetői pénzekből való eltartását, a Fidesz felmondta? Nem. Akkor miről beszélünk?

Ezzel szemben a Fidesz megszüntette az 55 éves kor feletti munkavállalók után járó kedvezményt, ami tovább fogja súlyosbítani a helyzetet és nem csak olyan emberek fognak közöttünk élni, akik nagyon kevés nyugdíjat kapnak, hanem olyanok is, akik semennyi nyugdíjat nem kapnak.

Volt vicces esemény is a parlamenti ülésen. Legalább röhögjünk, ha már sírni nem akarunk, pedig okunk bőven lenne. Gyöngyösi Márton jobbikos képviselő megérdeklődte a miniszterek elnökétől, hogy miért is nyomult be a szakrendelésre, miért nem várta ki azt a néhány órát, amit minden más beteg kénytelen kivárni, ha be akar jutni az orvoshoz. Orbán erre azt mondta, hogy hát ő megkérdezte, hogy mehet-e előre és azt mondták a népek, hogy mehet. Hát nem kedves? De. Ki a fene meri azt mondani a gorillákkal érkező miniszterelnöknek, hogy nem mehet, üljön csak le a retkes műanyagszékre és várja ki a sorát? Az külön érdekelne, hogy amennyiben ezt a választ kapja, akkor leül és vár? Aha. Azt is mondta fénylő csillagunk, hogy ő csak akkor vesz igénybe VIP-ellátást, amikor szükséges. Szép dolog. A többi beteg meg akkor sem vesz igénybe VIP-ellátást, ha szükséges. Mert módja sincs rá. Sőt, azt is mondta a puritán miniszterelnök, hogy ő is oda jár orvoshoz, ahová a többi magyar ember. Aha, pont oda.

Végül itt az évszázad interjúja a miniszterek elnökével. Érdemes elolvasni, ez a maga nemében hungaricum.

Menjünk aludni, mielőtt felhergelem magam.

https://kolozsvaros.com/rovidek/orban-oda-jar-orvoshoz-ahova-minden-magyar-ember/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ez még felcsúti gázszerelők között is gyalázatos
  2018-06-27 07:09:21, szerda
 
  Ez még felcsúti gázszerelők között is gyalázatos

Molnár Bálint | Június 26, Kedd | 8:05

Hétfő után kedd, senki nem kötötte fel magát, még én sem, úgyhogy jó reggelt kívánok mindenkinek! Köszönöm a kollégának, hogy a tegnapi nap fénypontjának - ami nyilván a Sargentini-jelentésnek az EP jogi szakbizottságban való elfogadása - körbecsócsálását meghagyta nekem.

Rögtön rá is térek csak előbb helyezzük el magunkat a térképen. Mivel folyamatosan aktuális, a bevándorlók és a kisebbségek elleni gyűlölet és intolerancia térképéről van szó. Az Egyesült Királyság egyik legnagyobb közvélemény- és piackutatója (Ipsos MORI) elég sok országban megmérte, hogyan viszonyul a populáció ezekhez a csoportokhoz, és végre kiderült, hogy valamiben igazán jók vagyunk. Miket beszélek? Mi vagyunk a legjobbak! A magyarok nem csupán a legelutasítóbb nemzetek közé tartoznak, de a muszlimokkal kapcsolatos undor tekintetében mi állunk az élen: a megkérdezettek 51 százaléka szerint egy muszlim ember nem lehet igaz magyar. Tény, hogy a szerbek is erősen lihegnek a nyakunkban az 50 százalékukkal, és a németek sem panaszkodhatnak: náluk a válaszadók 47 százaléka mondta azt, hogy a muszlimok nem igaz németek. Ehhez képest a melegekkel szembeni utálat csak 17%-os (sok még a tennivaló), a zsidókat sokkal többen elutasítják (33%). Összességében egy szép eredmény, bár a propagandagyár egyáltalán nem dőlhet hátra. Tekintve, hogy nincs még egy hely a földön, ahol a közpénzt ekkora tételben fordítanák a köz hergelésére, és ahol a gyűlöletkeltés kormányprogramként funkcionálna, nem szabad itt megállni, elvtársak!

És akkor a lényeg: a demokrácia, a jogállamiság és az emberi jogok tisztelete megsértésének veszélye (höhö, veszély a francot, ez már nem veszély, ez már a megvalósult szép, új világ) okán az Európai Parlament állampolgári jogi, bel-és igazságügyi szakbizottsága (LIBE) indokoltnak találja a lisszaboni szerződés 7. cikkelye szerinti eljárást Magyarország ellen. Az eljárás megindításának alapjául szolgáló Sargentini jelentésben elég világosan le is írják, hogy mi a probléma - nem Magyarországgal! - az Orbán-kormánnyal: korlátozta az Alkotmánybíróság függetlenségét; sajtóorgánumokat záratott be politikai okokból, miközben állami hirdetéseken keresztül befolyásolja egy teljes gépezet működését; a lex CEU-val pofán törölte az oktatás szabadságát; bejegyzett egyházaktól (pl. Iványi Gábor egyháza, a MET) vonta meg az egyházi státuszt, de legalább bőszen cseszegeti, megbélyegzi, ellehetetleníti, ügynöközi a civil szervezeteket. Aggályokat vetnek fel továbbá és többek közt az alábbi területek: az alkotmányos és a választási rendszer működése, az igazságszolgáltatás függetlensége, a magánélet védelme és az adatvédelem, a véleménynyilvánítás szabadsága, stb. mindazonáltal hasít a korrupció és a mindennemű összeférhetetlenség. Mi a válasz minderre?

Döbrögi elvtárs sorosozik és egyetlen érdeminek nevezhető érv nélkül, a jelentés tárgyát totálisan megkerülve nyomja a rögeszmés hazugságait. Biztosan emlékszünk még, hogy Döbrögi elvtárs a minap nagyarccal, magas lóról magyarázta, hogy a Fidesz nagyjából bármit megtehet, hiszen a pártcsaládjában kedves emberek ülnek, akik tisztában vannak őfelcsútikorruptsága megkerülhetetlenségével és cselekedeteinek helyességével. Ehhez képest drága Döbrögi elvtárs az van, hogy ez a bizonyos LIBE bizottság csaknem kétharmados többséggel, a Fidesz pártcsaládjához, az Európai Néppárthoz tartozó néhány kedves ember egyetértésével (!!!) fogadta el a magyarországi jogállamiságról szóló jelentést, amit ön politikai túlélési okokból Soros-jelentésnek minősít. És az van, hogy bár sok minden más mellett önök a migránsokat, menedékkérőket és menekülteket sem veszik emberszámba (nem csoda ez, hiszen a saját polgáraikat is kreténnek nézik), ennek a jelentésnek semmi köze ahhoz a hablatyhoz, amit a közpénzből fenntartott, pártirodában szerkesztett szolgamédiájukban előadnak. Lehet a választókkal takarózni és sorosozni, azt gondolni, hogy ezekkel a hazugságokkal az idők végezetéig ki lehet bekkelni, hogy Erdogan pajtás legnagyobb dicsőségére itt egy korrupt diktatúra épül, csak már a sánta kutyát sem érdekel. Értjük egymást? Nem baj.

Csak egy példa: amit - az összes többi mellett - tegnap CEU-ügyben előadott, drága Döbrögi elvtárs, még felcsúti gázszerelők között is szánalmas, nem hogy európai jogállamok között. Miután hónapok óta készen áll a megállapodástervezet, miután egy egész delegáció közpénzen utazott New Yorkba meggyőződni arról, folyik-e érdemi oktatási tevékenység a Közép-európai Egyetem New York-i társintézményénél, a Döbrögi-kormány változatlanul csuklóztatja az érintetteket, és baszik rá aláírni a megállapodást a CEU működéséről. Amikor pedig drága Döbrögi elvtársat megkérdezik, hogy ezt mégis hogy és egyáltalán mikor, ez a válasz: jó döntéshez idő kell, fontosabb a döntés minősége, mint az időpont, fontos, hogy jó döntés szülessen, és ehhez az Európai Néppártnak semmi köze. Ha arra gondolok, hogy az ország alaptörvényét egy kibaszott vonatút alatt farigcsálták meg, majd pár év után egyik napról a másikra tolták át az újabb fércmunkát a szavazógépezeten, az én pofámról sül le a bőr. Nem vagyunk egyformák, persze, de ezt a gusztustalan, hazug tempót tanítani sem lehetne.

Erről jut eszembe minden idők alkotmányrevizora (itt az a menő, hogy olyanok csinálják, akiknek még véletlenül sincs fogalmuk semmiről; szevasz, Szilus!), aki becaplatott valami stúdióba elmagyarázni, hogy micsoda fantasztikus dolog történt Törökországban Erdogan szultán körül. Hogy tudniillik az európai demokráciáknak megfelelően zajlott a választás, meg hogy Nyugat-Európa irigykedve, fintorogva nézi, ami ott történik, mert ők egyszerűen alkalmatlanok és képtelenek ilyen fényes sikerek elérésére, és ha már ott volt - az ostobaság élő szobra kimondta hangosan és büszkén -

... ugye nálunk is valami hasonló eredmény született. (...) Napnál világosabb, ahol normálisan mennek a folyamatok, azt az emberek támogatják.

Ezek tényleg felértek a csúcsra. Egytől egyig. Csak az a baj, hogy a tegnap leírt gondolataim ma még aktuálisabbak, és ez borzasztó. Amúgy Szilus hallotta vajon, hogy az Európai Unió kilenc tagországa - Belgium, Dánia, Észtország, Franciaország, Hollandia, Nagy-Britannia, Németország, Portugália és Spanyolország - közös haderőt hoz létre? Szerintem is jobb az ilyen hanyatló nyugati szarságokból kimaradni.

És ha már a rezsicsökkentő honvédelmi birkózóbajnokról van szó: nem hiába buktatják egyre feljebb az ilyen semmihez nem értő, de nagy hangon ordítani képes figurákat, megszolgálják a bizalmat bőven. A feneketlen pofátlanságukkal. Szilárd például azt sem tudja megmondani, mennyibe került a csepeli kampánya. Miért nem? Mert ő nem könyvelő. Jaja, ha közpénzt kell szórni, ők nem értenek hozzá, kérdezzenek ilyen baromságokról másokat. Jó kezekben van itt minden. A másik országos félmaffiózó, Rogán utódja a gazdasági bizottság élén, bizonyos Báni Őstermelő Erik szintén egy életművész. Vagy kettő inkább. Két év alatt megötszörözte a földterületeit. Ezt csinálja valaki utána, aki senki olyannak nem rokona, nem ismerőse, aki két könyékkel tehénkedik a közpénzvályúba.

https://kolozsvaros.com/rovidek/ez-meg-felcsuti-gazszerelok-kozott-is-gyalazatos/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2018.05 2018. Június 2018.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 142 db bejegyzés
e év: 1581 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 544
  • e Hét: 2031
  • e Hónap: 13142
  • e Év: 166638
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.